As taitaa

niksu

sittenkin olla jonkinlainen muoti-ilmiö, kun monet kuvittelee, että omituisesti, häiriköiden tms. käyttäytyvä henkilö on assi. Tuntuu myös, että monet persoonallisuushäiriöiset haluaa as dg:n.
Lukekaa ihmiset aspergerista. Netissä on paljon hyvää tietoa aspergerista.

16

793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vahvuus
    • Jotenkin pännii se että jostakin tällaisesta asiasta tehdään muoti-ilmiö. Milloin aletaan myydä pyörätuoleja ja kipsejä muotitietoisille ihmisille? Invamopoistakin tehtiin mopoautoja, ja taitaapi jopa olla olemassa 0-linssejä jos haluaa käyttää silmälaseja vaikka näkee paljain silmin hyvin.
      Entä sitten se mahdollisuus että kusipäiset ihmiset käyttää jotakin tällaista oireyhtymää tekosyynä käytökselleen? Nykyään taitaa jopa mennä niin että peruskouluissa jokatoiselle häirikölle tarjotaan ADHD-diagnoosia.
      Minun yleislääkärin psykiatrille kirjoittamassa lähetteessä lukee että "keskustelujen perusteella Asperger-oireyhtymä hyvin mahdollinen", ja haluan diagnoosin juuri sen takia ettei ihmiset luule että käytän oireyhtymää tekosyynä minun mahdollisesti huonolle käytökselle.

      • ADD-tyttö

        Yksi keskeinen kysymys on, haluaako ihminen oikeasti oppia selviytymään oireyhtymänsä kanssa vai haluaako hän olla selviämättä (syystä tai toisesta) ja siksi käyttää oireyhtymää keppihevosena.

        Omaa käyttäytymistä voi muuttaa neuropsykiatrisista ongelmista huolimatta - keinot vain ovat hieman erilaisia kuin keskivertoihmisillä ja muutokseen saattaa tarvita enemmän apua. Näiden erojen ymmärtämiseksi diagnoosista on hyötyä, ei siksi, että ihmisenä kehittymisen velvollisuudesta saisi jonkun vapautuksen.


    • Breda

      Voiko virallinen AS-diagnoosi nousta päähän? Siis voiko se saada ihmisen uskomaan olevansa parempi kuin onkaan? Kyllä voi. Näin on käynyt esim. silloin, kun joku käyttää virallista AS-diagnoosiaan lyömäaseena, jolla mätkii kaikkia sellaisia tietoisia asseja, joiden AS on niin selvä, että eivät todellakaan koe tarvitsevansa sen tiedon päälle enää mitään virallista AS-diagnoosia.

      Myös silloin virallinen AS-diagnoosi on noussut päähän, jos ihminen käyttää sitä tekosyynä huonolle käytökselleen.

    • jfediaso

      Nyt kyllä täytyy sanoa, ettei tämän nimimerkin "Breda" sekä hänen "voimaantumisensa" on saanut sen verran monen tätä foorumia lukijan vähintäänkin kyseenalaistamaan sen miksi tämä nimimerkki tulee yhtäkkisesti tänne antamaan neuvoja itsestäänselvyyksistä sekä samalla huonontamaan monen autismin kirjon henkilön vointia. Hän näyttää olevan niin "voimaantunut", että hänen voimaantumisensa aste lähentelee jo narsistista persoonallisuushäiriötä, joka on omiaan "imemään" kaiken voiman pois autisminkirjon henkilöille tarkoitetulta vertaistukipalstalta.

      • Breda

        Kaikki multinikkisi ovat varmasti kanssasi samaa mieltä. :-) Todellinen voimautuminen tekisi sinulle hyvää. Ei ehkä valitettavasti näytä siltä, että olisit menossa kohti todellista voimautumista. Se vaatisi sitä, että pääsisit pois sieltä umpikuplastasi. Eikä sitä voi tapahtua, ennen kuin tiedostat siellä olevasi. Tämä on itsestäänselvä asia ja siksi ihmettelenkin, miksi sitä ei ole vielä tapahtunut.

        Autismin kirjon henkilöt eivät ole tyhmiä. He ovat pitäneet kirjoituksistani. Olen antanut heille voimia. Sinä olet todella ainoa, joka on ärsyyntynyt kirjoituksistani.


    • jfgkaslögh

      Kirjoituksesi oksettavat. Sinä et välitä siitä, vaan jatkat ja jatkat. Ketkään oikeindiagnosoidut eivät ole kertoneet pitävänsä siitä, että tulet tänne suunapäänä riekkumaan. Et osaa edes lopettaa, vaikka sinua on pyydetty. Narsisti ei saa voimaansa muulla tavalla, kuin autistien tietoisella alistamisella ts. yrittämällä sitä. Siksi vertaistukiryhmät ovat vaarallisia autisteille.

    • johan_on_

      Onko autistien vertaistukiryhmät menneet siihen, että niissä ei-diagnosoidut tavikset saavat käydä neuvomassa neuropsykiatrisesti erilaisia ihmisiä muotittaakseen heitä tavismaailmaan soveltuviksi eli neurotypikalistamassa erilaisen neuropsykologian omaavia omilla aivoillaan ajattelemaan kykeneviä ihmisiä? Maailmankirjat ovat todella sekaisin, mikäli näin on.

    • mietteitä

      As-tyyppejä on niin monenkirjavaa sakkia, ettei edes lääkärikunta pysty kaikkia tunnistamaan. Toiset oireilevat fyysisesti pahemmin ja toisilla on psyyke joutunut koville pärjätäkseen tämän kaiken normihärdellin keskellä. Mielestäni tulee muistaa myös se tosiasia, ettei koko diagnoosia tunnistettu monenkaan ikääntyneen assin lapsuudessa. Jos lapsi ei ollut täysin toimintakyvytön tai todella autistinen, syy ulkopuolisuuteen oli vain "luonne ja ujous" tms.

      Olen itse asperger-suvusta, jossa syndrooman kirjo on ollut kaikilla hyvin eritasoinen. Kaikki ovat eläneet omanlaisensa elämän, kouluttautuneet ja toimineet ammattiuralla. Jokaisen kohdalla se panos on ollut melkoinen selviytymistie, ja jokaisella on ollut (ja on) omia ihania ja eriskummallisia piirteitä :) Luonne, niinhän meidät usein määritellään, on ollut merkittävämpää kuin lääkärinlausunnot, monia on pidetty hieman eriskummallisina ja outoinakin. Nyt jälkeenpäin ajatellen, kun kaikki suvun vanhimmat ovat jo haudan levossa, en usko että heistä kukaan olisi halunnut tulla määritellyksi johonkin koodikategoriaan tai ylipäänsä tulla merkityksi mieheksi. 1900-70 aika oli melkoisen julma heille joille tuli ns. vääränlaiset paperit. On hyvä muistaa, että mm. mieleltään järkkyneet ja jopa epileptikot steriloitiin valtion määräyksellä vielä pitkälti viime vuosituhannen puolivälissä!!! (kuten myös homous oli rikos vielä 1970)

      Sairauden ja kaikenlaisen oireiston ymmärtäminen on hyvä asia. Se auttaa elämässä, muttei todellakaan ole mikään kainalosauva kenellekään. Jos sattuu hyvä tyyppi lääkäriksi, voi oireyhtymästä saada paremman "otteen", mutta voi käydä myös toisinpäin: saada stigman loppuelämäkseen.

      • Breda

        Kiitos nimimerkille "mietteitä"! Toit vihdoinkin kaivattua rauhallisuutta tähän keskusteluun.

        Minäkin olen asperger-suvusta ja käynyt läpi ne vuosikymmenet, jolloin ei kukaan tiennyt mistään aspergerista. Se meni "ujouden" piikkiin ja monenlaiset yritykset tehdä minusta sosiaalisempi ja "vähemmän ujo" tulivat kyllä tutuiksi. Siinä ei ollut helppo löytää todellista itseään.

        Ehkä minulla kuitenkin oli onnea siinä, että minun annettiin lapsena ja nuorena kaikesta selvästä AS-maisuudestani huolimatta pääosin olla omassa rauhassani ja tutkia niitä kirjoja, jotka minua jo varhain kiinnostivat. En lukenut lasten- ja nuortenkirjoja, vaan aloin jo varhain lukea ja tutkia aikuisten kirjoja.

        Autisminkirjon laajuus ja monimuotoisuus on selvinnyt minulle pikku hiljaa monien kirjojen ja osin myös mm. tämän keskustelupalstan kautta. Aiemmin en ole autisminkirjolaisissa törmännyt ihan sellaisiin ymmärryshäiriöihin kuin täällä, jossa sitä ei ole viime aikoina voinut olla huomaamatta. Näyttää jotenkin varmalta, että
        on sellaisia autisminkirjolaisia, joille ei hyödytä "puhua järkeä". Ongelmaksi tilanne muodostuu silloin, jos sellaiset autisminkirjolaiset yrittävät hallita (siis tavallaan moderoida) jotain keskustelupalstaa. Silloin palstalle loppujen lopuksi "mahtuu" vain heidän oma (ymmärryshäiriöitä sisältävä) ajattelunsa.


    • hhhggggggdkeohjpgh

      Mietteitä = Breda. Eli edelleen uskonlahkolaisen tavoin tuputtaa omaa uskoaan toisille.

      • mietteitä

        Oletko ihan varma ettet ole psyykeltäsi sairas? Jotenkin koen sinut oudoksi ja toisten kiusaajaksi.
        Olen jo niin vanha henkilö että saan tämän sanoa.

        Kun eksyin tänne sivulle, luulin saavani vertaiskokemusta mutta katinkontit. Pahempaa ja tyhmempää täällä on kuin tuolla ulkomaailmassa. Häpeäisit kun koko ajan sotket keskusteluihin omia lapsellisia tökkimisiäsi.


      • Breda

        Kiitos nimimerkille "mietteitä"! Olet huomannut saman kuin minä: täällä todella on pahempaa ja tyhmempää kuin ulkomaailmassa. Se johtuu selvästi yhdestä kirjoittelijasta, jolla on aina eri nimimerkki mutta "ajattelu" on aina samaa.

        Eilen kirjoitin: "Aiemmin en ole autisminkirjolaisissa törmännyt ihan sellaisiin ymmärryshäiriöihin kuin täällä, jossa sitä ei ole viime aikoina voinut olla huomaamatta. Näyttää jotenkin varmalta, että on sellaisia autisminkirjolaisia, joille ei hyödytä "puhua järkeä". Ongelmaksi tilanne muodostuu silloin, jos sellaiset autisminkirjolaiset yrittävät hallita (siis tavallaan moderoida) jotain keskustelupalstaa. Silloin palstalle loppujen lopuksi "mahtuu" vain heidän oma (ymmärryshäiriöitä sisältävä) ajattelunsa."

        Juuri tuollainen ongelma tänne on muodostunut.


    • keski_ikäinen

      Olen kyllä. Eivätkö nuoremmat saa sanoa täällä mitään? Tottakai sinä saat kertoa mielipiteesi, mutta niin saavat toisetkin. On parempiakin foorumeita vanhoille ihmisille kuin tämä, josta ei välttämättä saa aitoa vertaistukea. Tämän anna sinulle neuvoksi.

      • mietteitä

        En ymmärrä miksi hyökkäät nyt minua vastaan? Ensin kohteena on nimimerkki Breda ja nyt minä joka yritän keskustella asioista edes jollakin tasolla. En ole muutamaa kommenttia enempää tänne kirjoittanut ja jo nyt saan kuraa niskaani.
        En tunne sinunlaisiasi tyyppejä asseiksi ollenkaan. Olet jokin häirikkö, taidan tehdä sinusta ilmiannon.


    • autistinenhenkilö

      Täällä kirjoittelevat useat ihmiset, vaikka joku luulisi jotain yhtä samaksi ihmiseksi, se ei ollenkaan pidä paikkaansa. Miksi kirjoittaa sellaiselle palstalle, jossa tuntee tulleensa kiusatuksi. Ei tämä suomifoorumi ole paikka johon kannattaa kirjoittaa autistina. Täällä joutuu usein kiusatuksi, itsekin olen kokenut samaa. Oletko sinä autisti? Minä olen. Minua on kiusattu koko elämän ajan ja täälläkin on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe