Kultahietikolta Varnan ostosvinkit

Viime kesältä

Kultahietikko ja Varna - meidän kokemana
Kirjoittanut: Kaksi trawelleria :o) 18.7.2005 klo 13.14


Lomailimme ko. paikassa 10-17.7.05, jolloin sää todellakaan ei kovasti suosinut. Mutta shoppailijan näkövinkkelistä katsottunu sää oli erinomainen. Vietimme lomastamme 3 päivää kierrellen Varnan kaupunkia, jota suosittelemme kaikille. Kaupunki on helppo ja selkeä kävellä ja turvallinen myös. Ostosmahdollisuudet ovat rajattomat. Putiikkeja vierivieressä ja jokaiselle kukkarolle löytyy varmasti jotakin. On kalliita merkkiliikkeitä ja edullisa liikkeitä. (Esim. Terranova (Italialainen) liike on edullinen, aivan ihania T-paitoja, toppeja, housuja... )Nahkaliikkeitä löytyy, itse ostin nahkatakin polvipituisen 100 eurolla, todella pehmeää nahkaa ja hyvälaatuinen. Myyjä ei tyrkyttänyt ja palvelu oli loistavaa. Maksun pystyi suorittamaan euroilla. (eikä "välistävetoa" tapahtunut)

Huomioi, että sivukaduilta löytyy ne edullisimmat liikkeet, esim. Toto, jossa ei ehkä niin laadukkaita vaatteita, mutta todella HALPOJA. Itse ostin farkkuhameen, josta maksoin 2.50€. Käykää ihmeessä myös "Free Love" nimisessä liikkeessä, jossa on todellla persoonallisia vaatteita,
( Retrohenkisiä, "hippivaatteita", jotka olivat todella tyylikkäitä, miehille sekä naisille) Mieheni osti upean "kiinalaiskuvio" paidan, joka maksoi n. 12€.)

Parastaikaa siellä on alennusmyynnit, ja hinnat entistäkin edullisemmat. Myyjät kaupoissa ovat ystävällisiä ja avuliaita, joskin englannin kieli ei kovinkaan selvää, mutta toimeen tulee kyllä heidän kanssaan.

Naispuolisena trawellerina minua kiinnosti erityisesti käsilaukut, joita kotiin tuli neljä kappaletta (halvin 3 €, kallein 10€) kengät, (tarjonta todella runsasta, hinnat laidasta laitaan, merkistä riippuen) ja tietenkin vaatteet, joita saa pikkurahalla, ja merkkivaatteet tietenkin ovat kalliimpia, mutta niissäkin isoja eroja, joten kannattaa kierrellä.

Itse olimme Domina Travellin järjestämällä Varnan ostosreissulla alkuviikosta, mutta se ei ole välttämätön, koska kaupunki on helppo kulkea. Taksit veloittavat matkasta Varnaan n. 10-15 levaa, mutta bussilla pääsee sinne 1.50 levalla. (jaa kahdella niin saat eurot) Joten suosittelemme bussia, se kestää kauemmin kuin taksi, mutta on kokemus muiden joukossa. Oppailta saat kartan, jossa selvästi näkyy bussit, jotka tuota reittiä ajavat.

Mustalaismarkkinoista. Kokeneelle reissaajalle kävi näin: Oikaisimme eräästä mustalaismarkkinoiden kojusta toiselle puolelle, ja jouduimme maksumiehiksi. Myyjä halusi meidän maksavan "oikaisustamme" ja velotti, siitä 1 leva per henkilö. Myyjät repivät meitä kojuihinsa ja hokivat hintojaan. Kokemus ei ollut mukava, ja se yllätti meidät täysin. Joten ne läpi käveltyämme emme sinne enää palanneet. Ole siis varovainen ja pidä silmät auki. Siellä myynnissä oli lähinnä kenkiä, paitoja, vöitä... HALPOJA! (Muistutti Viipuri tavaroita) Tarkoituksemamme ei ole pelottaa ketään, mutta meille riitti tuo maksuhomma, ja repiminen kokemukseksi niistä markkinoista. Hedelmä ja vihannes puolella oli rauhallista.

Varnassa kaikissa käymissämme baareissa oli vessat, mikä taas kultahietikolla ei ollut aivan yleistä. Vessamaksua ei kaikissa paikoissa edes peritty ja jos perittiin, se oli halvempi kuin kultahietikolla (0.30 levaa).

Second hand shoppeja löytyy myös Varnasta, ja pääostoskadun sellainen, ei paljoa kirppikseltä vaikuttanut. Vaatteet siististi henkareissa ja puhtaita. Katsomisen (ja ostamisen) arvoisia, edullisia.

Taksikuskit tekevät kaikkensa saadakseen sinut kyytiin. Yleensä he "päivystävät" siellä missä bussipysäkitkin ovat. Heistä pääsee kuitenkin kivuttomasti eroon, jos ei taksikyyti kelpaa. Muista kuitenkin aina neuvotella hinta etukäteen: vaikka taksikuski antaa ymmärtää, että hän vie 10 levalla, se tarkoittaa yleensä yhtä henkilöä, joten varmista useamman kerran hinta. Eihän tuo päätähuimaa ja sanovat matkan kestävän 10 min. todellisuudessa varmasti menee kauemmin. (liikenne välillä todella ruuhkaista).

Lävistyskorut ovat edullisimpia kuin Suomessa. (esim. melko suuri koru maksoi 4 €)

Metro Marketti: Sinne menimme taksilla ja luultavasti maksoimme vähän ylihintaa, mutta koska kuski oli rauhallinen ja luotettavan tuntuinen ( naispuolisena trawellerina, minulle tärkeä asia) hyväksyimme hinnan. Muista neuvotella hinta etukäteen, ja sovi myös, että kuski odottaa kaupan pihalla jos niin haluat. Metromarketti sijaitsee hieman Varnan kaupungin ulkopuolella, se on tukkuliike, jossa hinnat edulliset. Vaatteita ei kovinkaan paljoa ja ei merkkivaatteita. Ostamani paidat maksoivat 6€. Elektroniikkaa ( tietokoneita, mp3-soittimet, digikamerat yms.) Dvd levyt (tyhjät) 25 kappaletta, maksoivat n.6€, tyhjät cd-rw- levyt alle 5 € (10kpl). Elintarvikkeita todella paljon, tukkupakkausia suurinosa. Mutta 6-pack kaljaa (0.5l) maksoi 2.50€, mehut myös edullisia. Mutta eipä pelkkien elintarvikkeiden takia kannata ajella ko. paikkaan. Muista ottaa mennessäsi neuvonnasta tukkukortti, saat sen näyttämällä passia tai passista otettua kopiota. Mitään lomakkeita ei tarvitse täyttää. Tuo neuvontapiste on heti sisääntulo aulassa. Metrosta löytyy edellisten lisäksi mm. pyyhkeitä, uikkareita, kenkiä, miesten,lasten ja naisten vaatteita, toimistotarvikkeita, rakennustarvikkeita, astioita, urheiluvälineitä, kosmetiikkaa, laukkuja... ym. ym.

Bulgarian Prisma, eli Piccadilly on lähellä Varnan kaupunkia ja on edullinen. Vaatteita vähän. Liike on "päivittäistavarakauppa". Vesi oli paljon edullisempaa kuin Kultahietikolla, samoin limpparit, suolanaposteltavat, keksit ym. Kannattaa piipahtaa, etenkin loman alkupuolella.

Kultahietikolla, emme paljoa kojuja katselleet, sen verran että tiesimme hintatason. Tuo Varnan kaupungin lähellä olo ja sinne helposti pääseminen "taltutti" ostoshimot Kultahietikolla. Turisteilta on hyvä ottaa kalliimpaa hintaa. Eihän nuo Kultahietikonkaan hinnat kalliita olleet, mutta me emme sieltä juuri mitään ostaneet.

Niin Varnassa kuin Kultahietikollakin sai kävellä ihan rauhassa. Kukaan ei yrittänyt varastaa esim. käsilaukkua, mutta silti kannattaa olla varovainen. Ostoskaduilla on kova hulina, etenkin ilta-aikaan ja varkaista kyllä oppaatkin varoitteli.

Ruoka oli hyvää, mutta annokset isoon "miehennälkään" joskus melko pieniä. Joissakin paikoissa piti "lisukkeet" ymmärtää pyytää erikseen (esim.perunat) Monissa paikoissa tarjoilija kyllä kysyi, ei kaikissa. Salaattiannokset ovat valtavan isoja, ja edullisia. Grillatut ruuat erinomaisia, pizzat myös. Bulgarialaisen keittiön sapuskat edullisempia, ja hyviä. Katukeittiöiden burgerit ja kebabit todella hyviä, hygieniatasosta en tiedä. (mutta todella hyviä ovat)

Bulgarian Air lentoyhtiö oli myös ihan positiivinen kokemus. Vaikka koneet melko vanhoja, mm. nahkapenkit menolennolla aikamoinen järkytys (naispuoliselle trawellerille) mutta ihan hyvin kaikki meni. Suosittelen ennakkoluuloisille matkustajille valkoviinipulloa (350ml) joka minutkin mukavasti rauhoitti. Lentoemännät suorastaan juoksivat palvellessaan meitä asiakkaita ja olivat ystävällisiä. Kaikki lennollamme olleet suomalaiset eivät muistaneet käytöstapoja, joka meitä hieman ihmetytti. Ne olivat joiltakin unohtuneet kotiin. Moista käyttäytymistä emme ole koskaan Finnairin lennoilla tavanneet. Mutta tämähän saattoi olla vain ns. yksittäistapaus, yksi muiden joukossa.

Mukavaa lomaa kaikille Varnan Kultahietikolle meneville. Me olemme yksimielisesti sitä mieltä, että kohde oli parempi kuin viime kesäinen matkamme Sunny Beachillä.

6

1396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkän

      jutun on joku jaksanut kirjoittaa.
      Pieni lisäys: Piccadilly-marketteja on nimenomaan varnaSSA useita.
      Joissakin myydään enimmäkseen elintarvikkeita, viinoja, viinejä, olutta, tupakkaa, pesuaineita, talouspaperia, kemikaalitavaroita mukaanlukien tukkavärit, aurinkovoiteet: monia samoja sarjoja kuin Suomessakin, mutta edullisesti, sukkia, kalsareita, vaippoja, yms.
      Joissakin on myös myös pieni valikoima cd:tä, cd-soittimia, silitysrautoja, tukankuivaajia, kahvinkeittimiä ja sen sellaista pienhärveliä.

      • SNUU

        Kiva kuulla kun olit noin kehunut kultahietikkoa ja varnaa :)
        Itse olemme poikaystäväni kanssa menossa heinäkuussa joku kultahietikolle tai sveti konstantiniin...
        Mitittiin ehkä enemmän tuota svetiä koska se on kuulemma hiukkasen rauhallisempi paikkana...
        ja sitten kun siitä on vajaa 10 km tosiaan varnaan niin siellä tulee varmaan käytyä muutaman kerran :)
        Mitä nyt olen muiltakin kuullut niin siellä on uskomattomat ostos mahdollisuudet :)
        Ja eihän sveti ole kun n.10km kultahietikolta..että sielläkin vois käydä :)
        Kiitos sinulle!


      • suurta merkitystä....
        SNUU kirjoitti:

        Kiva kuulla kun olit noin kehunut kultahietikkoa ja varnaa :)
        Itse olemme poikaystäväni kanssa menossa heinäkuussa joku kultahietikolle tai sveti konstantiniin...
        Mitittiin ehkä enemmän tuota svetiä koska se on kuulemma hiukkasen rauhallisempi paikkana...
        ja sitten kun siitä on vajaa 10 km tosiaan varnaan niin siellä tulee varmaan käytyä muutaman kerran :)
        Mitä nyt olen muiltakin kuullut niin siellä on uskomattomat ostos mahdollisuudet :)
        Ja eihän sveti ole kun n.10km kultahietikolta..että sielläkin vois käydä :)
        Kiitos sinulle!

        ....mutta svetistä varnan keskustaan on noin 6 km ja kultahietikolle noin 12 km.


      • Pulla54

        Mistä löydän kultahietikolta ostospaikkoja ?


      • ljublana
        suurta merkitystä.... kirjoitti:

        ....mutta svetistä varnan keskustaan on noin 6 km ja kultahietikolle noin 12 km.

        Toisin päin, matkat. Lyhyempi Kultahietikolle.


    • Miesvm86--

      Ootko sellanen hc trävelleri:DD?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe