Minne Valkealaan?

Meri_

Hei! Ollaan kesällä perheen kanssa muuttamassa Valkealaan. Nyt on ongelmana, kun ei oikein tiedetä mistä päin ruveta asuntoa etsimään, koska emme mieheni kanssa millään tavalla tunne paikkakuntaa. Mitkä ovat hyviä asuinalueita lapsiperheelle? Missä koulu ja tarha lähellä? Myös hyvä lenkkeilymaasto tarvittaisiin koiralle:) Ensin meinattiin vuokralle muuttaa, niin sitten on helpompi katsella omaa, kun on paikkakunnalle päästy. Mitkä kunnan vuokratalo alueet ovat hyviä? Siis rauhallisia, vailla turhia häiriköitä ja kyttääjiä?

17

5070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sohvi

      Niinistöä tai Jokelaa. Kaikki tarvitsemanne on lähellä.
      Vuokra-asunnoista en osaa sanoa.

      Tervetuloa Kymenlaaksoon :)

    • M K

      Valkela on mukava paikka asua, itsekin tuli siellä lapsuus vietettyä. Jos kirkonkylälle tai lähia-alueille haluatte, niin asuntoja löytyy ihan kiitettävästi. Kirkonkylän lisäksi erittäin hyviä asuinalueita, joista koulut ja tarhatkin löytyy on Niinistö ja Jokela, sekä Röykynmäki. Lenkkeilymaastojakin löytyy joka puolelta runsaasti.
      Valkealan kunnan sivuilta löytyy kattavasti kartat kunnan vuokra-asunnoista, osoitteesta www.valkeala.fi ->Asukas ->Tekniset palvelut ->Asuntopalvelut ->Vuokra-asunnot, niihin hakeminen...
      Noilta sivuilta löytyy muutenkin aika kattavasti tietoa paikkakunnasta, ympäristöstä, palveluista jne. Kannattaa tutustua!
      Toivottavasti viihdytte Valkealassa :)

    • että hyviä

      vaihtoehtoja ovat myös Kirkonkylä ja Utti, siinä missä Jokela ja Niinistökin. Haja-asutusalueen hurmaa löytää Valkealasta laajalti, kannatta valita maalaiskylä, jossa on kyläkoulu vielä tallessa: Selänpää, Kääpälä, Tuohikotti jne. Autoon tai kahteen on syytä varautua seudulla, niin pääsee kulkemaan mihin haluaa ja milloin haluaa (harrastukset ja huvitukset). Kouvola ja Kuusankoski ovat siis aivan lähellä (ja ovat Valkealan pitäjän entisiä kyliä).

    • paikallinen

      Valitettavasti parhaat tontit & asunnot taitaa olla Valkealasta myyty.
      Onhan noita taloja myytävänä mutta hinnat ovat järjettömiä.
      Jos seudulle on kuitenkin pakko muuttaa, niin Kuusankoskelta saa halvemmalla.
      Kuusankoskea ei tietenkään voi lapsiperheille suositella kuten Valkealaa.
      Onhan sielläkin tietysti ihan kelvollisia alueita mutta ipanat joutuvat kuitenkin käymään koulunsa hyvin sekalaisten/sekavien Kuusankoskelaisten jälkeläisten seurassa.
      Ei välttämättä hyvä juttu lasten tulevaisuutta ajatellen.
      Kouvolassa hinnat ovat suunnilleen Valkealan tasoa ja saatavuus vieläkin heikompi.
      Ehkä ensi alkuun Valkealaan vuokralle ja seurailette tilanteen kehittymistä.
      Luulisi kunnan tekevän jotain, että saataisiin lisää tontteja, kun kerran kysyntää on.

      • olevasta

        tekstistä ilmenee Valkealaisten mielenlaatu,eli panetellaan naapureita.Tässä tapauksessa naapuri kuntaa.Näin se homma etenee,hyvähyvä Viljo!


    • VilhoPetteri

      En halua masentaa, mutta hyväkuntoisen perhekokoisen (vuokra)-asunnon löytäminen alueelta kohtuullisen matkan päässä palveluista kohtuullisella hinnalla voi olla haastava projekti. Asunnon metsästys kannattaa aloittaa pikapuoliin, jos muutto on jo kesällä.

      Asuinalueista suosittelen edellisten tapaan Jokelaa (rivitaloja), Niinistöä (omakotitaloja, rivareita).

      Kyttääjien ja mopopoikien määärä lienee ihmispopulaatiossa vakio. =)

      Tervetuloa!

    • Meri_

      Hei! Minkälainen paikka tuo Röykynmäki on? Valveutuneena muuttajana olen tietenkin käynyt lukemassa kyttääjät netissä :) Valkealasta. Siellä oli paljon ilmoituksia osoitteista jotka sijaitsevat juuri tuolla Jokelassa ja Niinistössä. Aika hurjalta kuulosti mummojen touhu, että kytätään kaikki mikä liikkuu ja valitetaan joka asiasta. Osaako joku siellä seudulla asuva kertoa, onko meininki siellä todella noin "hurja"?
      Entä millainen on Kirkonkylän päiväkoti? Kuulin että siellä toimisi erityislasten ryhmä. Onko kellään kokemusta paikasta?

      • vlainen

        Kirkonkylällä on hyvin ph-palveluja: Kirkonseudun päiväkoti, Elokujan päiväkoti (vuorohoito), Pikku-Veturi, ja käsittääkseni myös perhepäivähoitajia on alueella. Kyselemäsi erityisryhmä toimii Kirkonseudun päiväkodissa. Kokemusta paikasta ei kyllä ole, mutta eiköhän se ihan ok päiväkoti ole.

        Lämpimästi tervetuloa Valkealaan! :)


      • Niinistössä asuva

        Kyllä ainakin minusta Niinistössä on rauhallista asua eikä naapurit kyttää. Asumme kyllä omakotitalossa joten seinän takana ei kyllä ketään asukkaan mutta kyllä naapuritalojen väki on mukavaa eikä kyllä valitakkaan. Eiköhän kaikki mene hyvin jos itse ottaa sen kannan että elää omaa elämää. Jos muiden elämä haittaa ni muuttaa sit vaik Anttilaa tai Pihlajasaareen ni ei ole naapureita häiritsemässä.


      • vastaa
        Niinistössä asuva kirjoitti:

        Kyllä ainakin minusta Niinistössä on rauhallista asua eikä naapurit kyttää. Asumme kyllä omakotitalossa joten seinän takana ei kyllä ketään asukkaan mutta kyllä naapuritalojen väki on mukavaa eikä kyllä valitakkaan. Eiköhän kaikki mene hyvin jos itse ottaa sen kannan että elää omaa elämää. Jos muiden elämä haittaa ni muuttaa sit vaik Anttilaa tai Pihlajasaareen ni ei ole naapureita häiritsemässä.

        Kysyjä tarkoitti että minkälainen paikka on Rökynmäki?


    • -mie

      Valkealasta on tykätty kovasti, ollaan asuttu nyt noin nelisen vuotta. Asuttiin jonkun aikaa ihan kirkolla, saunallisessa kerrostaloasunnossa.
      Vuokra 3h k s oli n. 670e/kk neljältä henkilöltä.

      Tykättiin kyllä, tietysti voidaan sanoa, että niitä ns. kyttääjiähän löytyy lähes joka paikasta.

      Ostettiin talo myöskin läheltä Valkealan keskustaa. Lapsiperheenä on tykätty asua täällä. Päivähoitopalveluita löytyy, ja kirkolla on myös vuoropäiväkoti vuorohoitoa tarvitseville. Löytyy myös Valkealatalon (uimahalli, punttisali yms., pururata, jäähalli. Kirkolta Vuohijärven suuntaan menee kävely/pyörätie, josta muutaman kilometrin jälkeen pääsee myös hiekkatielle koiran kanssa lenkkeilemään :)

      Niinistössä ja Jokelassa on myöskin paljon kerrostalo- ja rivitaloasuntoja. Ja ihan suotuisaa seutua nekin.

      Matkaa Kouvolaan on n. 15km. Selänpään, Vuohijärven yms. kylistä matkaa kertyy Kouvolaan n. 35km. Ja ovat todellakin sitten maalaisidyllistä tykkäävien kyliä.

    • syntyperäinen valkealalainen

      Hei!
      Hienoa, että olette muutamassa Valkealaan. Asuntopula on tällä hetkellä kova, mutta kannattaa olla kärsivällinen ja muuttaa alkuun vaikka vuokralle niin kuin kai aiottekin.

      Omakotitalon ostaisin lapsiperheen kanssa ehdottomasti Niinistöstä, josta on lyhyt matka joka puolelle. Niinistön koulu on myös uusi, viihtyisä ja erittäin hyvässä maineessa. Kirkon seudun päiväkodissa on tosiaan erityislasten ryhmä, josta olen kuullut hyvää palautetta. Niinistön koulussa taas on käsittääkseni jonkinlainen pienryhmä niille koulun aloittajille, joille "iso" luokka on alkuun liian vaikea.

      Valkeala on erittäin hyvä paikka asua ja elää lasten kanssa. Ainoa valitettava puoli on se, että lähimmät kaupungit eivät ole kovin vetovoimaisia ja esimerkiksi ostosmahdollisuudet niissä ovat aika pienet. Onneksi Lahti ja Helsinkikin ovat melko lähellä. Valkealssa on kuitenkin sitä, mitä kaupungeista ei ainakaan samassa mittakaavassa saa: turvallinen ja viihtyisä elinympäristö perheelle.

      Lenkkimaastoja Valkealassa on joka puolella. Pururadoillehan koiran kanssa ei valitettavasti voi mennä, mutta onneksi koiraihmiset ovat tallanneet hyvät polkuverkostot pururatojen läheisyyteen. Muutenkin liikuntaan on erittäin hyvät ja siistit puitteet!

      Toivottavasti kiva koti löytyy mahdollisimman pian ja pääsette asettumaan uuteen, mukavaan kotikuntaan.

      Sydämellisesti tervetuloa!

      • minne vain

        Nykyäänhän saa koiran kanssa lenkkeillä pururadallakin ellei sitä erikseen kielletä ja kirkonkylän pururadalla ei ainakaan ole kielletty. Kuinka monta luokkaa voi käydä Niinistössä ennenkuin tarvitsee mennä kirkonkylän kouluun? Käsittääkseni niinistössä ei ole yläluokkia ainakaan?


    • Asuntoa vailla!

      nuori pariskunta muuttamassa valkealaan töitten takia keski suomesta, halutaan vuokrata mieluiten kaksio ja rivitalosta. meillä on kaksi koiraa joten asunnossa pitäisi saada pitää myös eläimiä.
      auntoja voi tarjota ositteeseen
      [email protected]

      • Kirkonkyläläinen

        Täältä löytyy asuntoja:

        http://www.kouvolanvuokratalot.fi/index.php?id=1

        Uimarannantiellä on uusimmat rivarit ja aika iso vaihtuvuus (korkea vuokrataso)
        Kaikissa kaupungin asunnoissa saa pitää koiria, yksityisethän voivat asettaa erilaisia ehtoja lemmikkien ja esim. tupakoinnin suhteen..

        Myös täällä vuokra- ja asumisoikeusasuntoja:

        http://www.es-laatuasunnot.fi/

        Tervetuloa Valkealaan!


    • laa2

      en suosittele valkealaa juuri kenellekkään kun itse asuin siellä jonkin aikaa niin ei siellä minun asiat parantunut korkeintaan huononi no menkööt ja kokeilkoot elämistä siellä !!!!!

    • laa2

      huomasin valkealan kaltaisessa paikassa kun asuin seitsemän vuotta niin ihmiset aikansa katseli ja sitten tuli sanomaan että me ollaan vaan katseltu ja keskenään puhuttu kuloinkin kenenkin asioita vatvoneet. Siihen tyyliin että me vaan ajateltii. Eli samaa löytyy varmaan muualtakin suomesta !!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe