Ehkä Hämeenlinnaan muuttamassa

Tulevia hämäläisiä?

Antakaas vinkkejä. Meidän perheeseen kuuluu ala-asteikäisiä ja päiväkoti-ikäisiä lapsia. Tarkoituksena hankkia asumisoikeusasuntoa.
Niitä löytyy Hämeenlinnasta ainaskin Hattelmalasta,Vuorentakaa, Jukolasta, Myllymäeltä,Voutilasta, Parolasta. Tiedä sitten onko vapaana missäpäin???
Mutta mitä kannattaa välttää, mitä taas suosittelette?
Meille tärkeitä kriteereitä on mm:
-Rauhallinen asuinalue
-Lapsille hyvä koulu lähettyvillä
-Päiväkoti

13

3271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä asutaan

      No sen verran ajattelin laittaa kommenttia, että;
      myllymäki on kaunis asuinalue, lähellä keskustaa ja palveluita. koulu on pieni ja viihtyisä mutta asuinpaikkana myllymäkin on melko kallis ja sokkeloinen :D
      Vuorentaka on erittäin viihtyisää aluetta myöskin, mutta hieman syrjässä kaikesta, tosin oiva paikka lapsille kun on tilaa ja nurmea leikkiä. koulusta en siellä niinkään tiedä.
      Jukola on tiivis ja monipuolinen asuinpaikka, mutta nykyään melko "eloisa". lähellä on kuitenkin nummi jossa asuu puliukkoja ja huumehörhöjä ja ties mitä muita, asuntoja palaa ja roskiksia tuhoutuu. Jukolassa kyllä olis kuitenkin kaikki tarpeellinen muuten, keskusta ihan ok matkan päässä, kaks kauppaa ihan keskellä, posti, apteekki, kirjasto, terveyskeskus, pari pubia ja erittäin mukava koulu ja päiväkoti. aika ristiriitainen paikka :/
      muista paikoista en niinkään osaa antaa kommenttia etten ihan johda harhaan:) toivottavasti oli jotain apua. Ja ihmiset jotka tuntevat muita paikkoja niin voisivat kommentoida:)

    • Vuodesta 66

      Parola nyt ei ole Hämeenlinnassa vaan Hattulassa. Suosittu paikka sekin ja varmaan täyttää nuo kriteerinne. Matkaa sieltä on 15-20 min omalla autolla. Bussiyhteydet Hämeenlinnaan huonot.

      Järjestykseni

      1. Myllymäki
      keskustaan alle km ja kohta vielä palvelut tulee lähemmäksi kun moottoritie katetaan
      koulu on tunnelmallinen vanha jossa on mukava ilmapiiri (olen käynyt sitä itse omat lapseni)
      koulun vieressä päiväkoti, pieni mutta suosittu
      rauhallinen "kylämäinen" pientalo -asuinalue
      alle kilometrin säteellä jäähalli, uimahalli, Ahveniston ulkoilualueet, moottorirata ja uimaranta, kaurialan urheilukenttä, 2 yläastetta, lukio...
      - yksi siwa mutta keskustaan tosiaan 5 min fillarilla, jossa kaikki palvelut

      2. Hattelmala
      uusi asuinalue, uusi päiväkoti
      lyhyt matka keskustaan pyörätietä rantaa pitkin
      rauhallinen
      - ei koulua
      - ei palveluita, keskustassa lähimmät (n. 2 km) eli auto välttämätön

      3. Vuorentaka
      asuinalueena vaikuttaa mukavalta
      ala-aste on, päiväkodista en tiedä, ylä-asteelle muutama kilometri
      rauhallinen
      - sivussa, Tiiriön palvelut lähimmät


      4. Voutila, Jukola
      palvelut lähellä
      suht hyvät bussiyhteydet keskustaan
      - paljon kaupungin vuokrataloja
      - kolme kapakkaa ja "mäntybaari" pussikaljojen juojille, paljon työttömiä, "hälytysaluetta"

      Asuntojen hinnat taitaa mennä samassa järjestyksessä. Myllymäki on ehdottomasti suosituin alue ja hinnat heti keskustan jälkeen.

      • Iippo

        Vuodesta 66, asennossa 69 joskus myös olleena voin sanoa, että edellisen kirjoittaja taitaa vetää hiukan kotiinpän ton Myllymäen kanssa. Minusta nimi Pyllymäki sopis alueen nimeksi paremmin. Asutaan kylki kyljessä vanhoissa kotteroissa ja kytätään naapurien tekemisiä. No thanks meikäläiselle. Kaupungissa on olemassa ns. hienostoalueitakin Pyllymäkeen verrattuna.


    • asuva

      hattelmala
      vuorentaka
      myllymäki
      -jukola

      voutila jää neutraaliksi
      Parola ei ole Hämeenlinnassa

    • HML:ssä viihtyvä

      Tervetuloa asumaan kokonaisuudessaan ehkä Hämeessä kauneimpaan kaupunkiin. Oikeasti kauneus on katsojan silmässä, hyviä ja asumiseen sopivia paikkoja kaikki. Omasta vaatimustasosta riippuu mihin loppujenlopuksi asettuu, vertailla kannattaa lasten ja nuorten harrastuspaikkojen suhteen oman asumuksen sijoittamista. Kaikkien kaupunginosien kannalta olisi kuitenkin parasta yhteiseen hyvään pyrkiminen ja uusien tervetuloa toivottamisen. Kaikille iloista kesää.... =)

    • busse bulldog

      Parasta Häptonissa on että vaikka asuu kaumpanakin niin bussilla pääsee nopeasti, kätevästi ja edullisesti paikasta toiseen riippumatta siitä missä asuu. Kuskit moikkaavat iloisesti ja kulkupelit ovat tuliteriä. Eli myös lapsiystävällisyyttä löytyy. Tämän vuoksi on aika sama missä päin cityä asustaa, bussilla pääsee aina!

      • huono vitsi

        itse pienen lapsen kanssa matkustan bussilla n. joka toinen päivä. Hyvää palvelua saamme noin kerran viikossa jos hyvin käy.
        Helsingistä tänne muuttaneen mielestä bussimatkat ovat kalliita, ja asuinalueeltamme ei pääse bussilla edes töihin kunnialla, kun bussit ovat keskustassa noin kymmentä eikä esim viittä vaille jolloin olisin töissä ajoissa.
        Bussit eivät kaiki ole "tuoreita", viime viikolla penkki hajosi pienen mummelin alta yhtäkkiä, ja ikkunoista sataa vesi sisälle.
        Tämän kirjoitan kahden vuoden säännöllisen matkustuksen tuomalla kokemuksella, eikä kyseessä ole vain yhden linjan bussit.


      • sana puuttui
        huono vitsi kirjoitti:

        itse pienen lapsen kanssa matkustan bussilla n. joka toinen päivä. Hyvää palvelua saamme noin kerran viikossa jos hyvin käy.
        Helsingistä tänne muuttaneen mielestä bussimatkat ovat kalliita, ja asuinalueeltamme ei pääse bussilla edes töihin kunnialla, kun bussit ovat keskustassa noin kymmentä eikä esim viittä vaille jolloin olisin töissä ajoissa.
        Bussit eivät kaiki ole "tuoreita", viime viikolla penkki hajosi pienen mummelin alta yhtäkkiä, ja ikkunoista sataa vesi sisälle.
        Tämän kirjoitan kahden vuoden säännöllisen matkustuksen tuomalla kokemuksella, eikä kyseessä ole vain yhden linjan bussit.

        siis kymmentä yli eikä esim. viittä vaille..


    • tummatus

      Minun näkökantani parhaaksi alueeksi on Ojoinen sillä Ojoinen on sijainniltaan ja palveluiltaan juuri passeli paikka.
      Paikka on juuri sopivasti keskustan sekä tiiriön välissä. Teki mieli sitten keskustan pikkukauppoihin tai tiiriön supermarketteihin, matka on lähes sama. Alue on rauhallista eikä asuntojen hinnatkaan ole kovia. Löytyy sekä rivitaloa, kerrostaloa että omakotitaloa jokaiseen makuun. Ojoisten "keskustassa" on siwa, parturi-kampaamo, r-kioski/posti sekä bubi. Aivan "keskustan" tuntumassa ovat myös päiväkoti ja ala-aste. Terveyspalvelut sekä vanhainkoti löytyvät myös näiden kahden edellä mainitun vierestä.
      Ojoinen on mielestäni kaunista ja rauhallista aluetta, mutta ehkä unohdettua. Kaikki huomio menee aina Myllymäelle joka minusta taasen on liiaksikin yliarvostettu paikka.

      Nummi, Laaniitty sekä Katuma ovat paikkoja joita en suosittele. Ovat kovin rauhattomia! Kun taas Laanityn takana paikka Kukoistensyrjä on hienoa kasvavaa aluetta jonne varmasti kerääntyy palveluita paremmin ajanmittaan! Tervetuloa vaan Hämeenlinnaan mikäli näin päätätte!

      • tummatus

        Niin piti lisäillä että siitä en ole tietoinen onko Ojoisilla asumisoikeusasuntoja. Mutta mikäli Parolassa on, voin henkilökohtaisesti suositella paikkaa kyllä. Itse siellä varttuneena koin paikan hyvin turvalliseksi. Parola ei ole Hämeenlinnaa vaan oma pikkukylänsä. Sieltä matkaa Hämeenlinnaan on n. 10km. Bussit kulkevat tunnin välein Hämeenlinnan keskustaan. Parolasta löytyy useampia päiväkoteja, ala sekä yläaste, lukio, terveyspalvelut, posti, apteekki, grilli, ravintola, parturi-kampaamoja muistaakseni kaksi jos ei useampiakin, bubeja kaksi, k-kauppa, s-market sekä valintatalo. Parola on turvallinen ja lapsiperheelle juuri oivallinen joskin vähän syrjässä.


    • Samalla rahalla

      Ei kannata laittaa rahoja moisen maksuun,Kantolassa asuntojen hinnat nousseet tuplaksi ja nousevat edelleen,luontoa on ja kouluna Hämeenlinnan paras koulu eli valtion Normaalikoulu ( Tampereen yliopiston pitämä).Kantolahan kuuluu keskustan koulupiiriin.Myös hyviä päiväkoteja on lähellä.Auto kyllä pitää olla,busseja ei oikein paljon kulje, rautatieasemalle on vain 2 km kävelymatka, uusi verkatehdas kultturipalveluineen on lähellä.Myös asuntomessujen,uusien asuntoalueiden,Vanajanlinnan ym tulevaisuuden asioiden vuoksi nykyään on tosi muodikasta muuttaa kaupungin itälaidalle.Moottoritien länsipuoli on 80-luvulle juuttuneiden jäärien aluetta.

    • Tulevia hämäläisiä?

      Vastauksista tulkitsimme että Myllymäki ja Vuorentaka ovat vahvoilla, ehkäpä myös Parola.
      Hattelmala myös ok, paitsi pitkä miinus tulee koulun puuttumisesta. Sen takia tippuu vaihtoehdoista pois :(

    • ..-..

      Parhaat vaihtoehdot: Myllymäki ja Vuorentaka!!!!! En edes vertaisi muihin :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1747
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      177
      1547
    3. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1072
    4. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      9
      993
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      120
      921
    6. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      799
    7. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      39
      778
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      57
      654
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      54
      632
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      628
    Aihe