Kommentteja Soukasta ja Kivenlahdesta

Muuttaminen isompaan asuntoon

Asun nykyään Helsingissä yksiössä, mutta nyt olisi tarkoitus muuttaa yhteen tyttöystävän kanssa isompaan asuntoon. Valitettavasti Helsingin hinnat ovat sen verran suuret, että ei ole varaa.

Olemme katselleet asuntoja Espoosta ja olemme huomanneet, että liikenneyhteyksien ja hintojen kannalta Soukka ja Kivenlahti olisivat sopivia. Meillä ei nimittäin ole autoa ja molempien työt Helsingin keskustassa.

Ainoa asia mikä hieman mietityttää on asunaluiden rauhallisuus, koska kai jokin syy on siihen, että asunnot Soukassa ja Kivenlahdessa ovat halvempia kuin useimmissa muissa lähiöissä Espoossa. Joten kaipailisin kommentteja ihmisiltä, jotka ovat asuneet kyseisillä alueille, että mitä hyvää ja mitä huonoa alueilta löytyy.

25

16089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen espoolahtelainen

      no mä asuin kaks vuotta espoonlahdessa ja ei oo hirveesti hyvää sanottavaa.. eikä myöskään kivenlahdesta, levottomia alueita. tuli nähtyy juopoista tappeluihin. kaikenlaista. ja meidän rappuki oli kauhean levoton, iltaisin en uskaltanu naisena kadulla yksin kulkea. soukka on sit vähän parempaa aluetta, tai no en mä siel kauheesti oo ollut, mut vaikuttaa paremmalta, mut on sekin vähän "rähjäinen", suosittelen teille enemmin: leppävaaraa, kiloa, mankkaata, westendiä.... mut no jos haluutte kysellä lisää nii kyselkää :) bussit on kyl nopeita, yhteydet on siis loistavia sieltä. lippulaivakin kauppakeskuksena tosi hyvä :)

      • hhhhhhhh

        bussit kulkee kyl ihan yhtä nopee paikkakunnasta riippumatta


    • varmaan

      siitä, missä päin Kivenlahtea asuu. Asun rannan puolella, ja paikka on kaunis ja viihtyisä. Minkäänlaisiin häiriöihin en ole täällä ikinä törmännyt. "Autoindeksikin" kertoo, että ei täällä kovin köyhää porukkaa asu.

      • Matias H

        Tulihan se sieltä!...autoindeksin takia Espoossa TÄYTYY olla vähintään uusi VolvoV70, ettei vaan missään tapauksessa leimautuisi köyhäksi, nehän ovat vaarallisia...Hui kauhistus! ;)

        Suosittelen Soukkaa, hyvä sijainti ja ostoskeskuksen muutaman kuppilan välitöntä lähietäisyyttä kauempana on todella rauhallista ja hiljaista...mielestäni enemmän metsää ja luontoa kuin espoonlahti/kivenlahti sektorilla.


      • oikeasti varakas

        Kyllähän sitä komeeta autoa ja asuntoa saa keskituloinenkin hankittua pitkällä piikillä..tulotasosta se ei välttämättä kerro mitään oleellista, paitsi ehkä asuinalueen asukkaiden naapurikateudesta ja turhamaisuudesta:)


      • 5tad1

        Autoindeksi... hahaha Espoon pellet


    • citymaasturi

      yksitysautoiluun. Ilman autoa, kahta ei Espoossa pärjää. Työsuhdeautoja suurin osa.

      • jalat ja aivot

        Naurettava väite ettei Espoossa pärjää ilman autoa, mieluummin kahta.

        Oon asunu vuosia Espoossa, harrastanu, käyny kursseilla, ostoksilla, asioilla, illanvietoissa, tuttavien luona, meren rannalla, virastoasioilla, jopa duunissa. Koskaan ei oo tullu eteen ylivoimasta tilannetta mitä julkisiin liikennevälineisiin tulee alueilla:

        Laajalahti-Tapiola-Kivenlahti-Mankkaa-Leppävaara-Lintuvaara-Niittykumpu-Haukilahti-Westend-Viherlaakso-Jorvi-Puolarmetsä

        Ihmiset asettaa kummallisia standardeja itselleen, esim jos bussipysäkillä odottelu jonkun aikaa tai että täytyy etukäteen kattoa bussi aikataulusta, tai vaihtaa bussia, niin se on jotain KAUHEETA! Ei pärjää ilman autoa, ei.

        Ainoat jotka Espoossa ei pärjää ilman autoa on pyörätuoli-invalidit mut useimmilla heistäpä ei olekaan sellasia rahoja ku hyvintoimeentulevilla jupeilla joilla on varaa pitää ne ällöttävät KAKSI perheautoaan. Miten omahyvästä ja typerää.


    • laurinlahtelainen

      Aivan kuten joku jo kirjoittikin riippuu mistä päin Kivenlahtea/ Soukkaa sitä asuntoa katselee. Hinnoissakin on huimia eroja riippuen siitä onko kyseessä kerrostaloasunto Amfin ranta-alueella vai Ylä-Kivenlahdessa jossain 70-luvun laatikossa. Ranta-alue on varsin tyylikäs ja viihtyisä.

      Kivenlahden ja Soukan välissä sijaitsevassa Espoonlahdessa on ehdottomasti parhaat palvelut, mutta olen kuullut, että ihan kauppakeskus Lippulaivan lähialueella on toisinaan levotonta. Tämä on varsin suhteellista kyllä, en tiedä levotonta verrattuna mihin, sillä itse viereisessä Laurinlahdessa vuosikausia asuneena en ole aluetta levottomaksi tai vaaralliseksi kokenut.(No käynkin Lippulaivan tienoilla lähinnä päivisin. Silloin siellä on viihtyisä meno. Ehkä teiniporukat ja juoppoörvelöt hilluu siellä öisin.)

      Soukassa en juuri käy, mutta se ei mitenkään miellytä minua esteettisesti. Ainakin joku aika sitten se ostarikin oli aika aneeminen, mutta ehkä sitten taas virkistynyt...? Soukasta olen kyllä kuullut, että monet pitävät sitä turvattomana. Siis aivan sitä Soukan "keskustaa" eli ostarin seutua. Heti takanahan alkaa taas Soukanniemen pientaloalue, jossa fiilis ihan toinen siellä ökytalojen ja niiden jo mainittujen citymaastureiden keskellä. Parin vuoden takaisessa tutkimuksessahan muuten selvisi sekin, että Espoon rikkaimmat löytyvät juuri Soukanniemestä ja Friisilästä, eivätkä esim. Westendistä.

    • Iivisniemen vanha asukki.

      Soukka ja Kivenlahti on ihan mukavia paikkoja päiväsaikaan. Mukavat rannat ja palvelut lähellä. Iltaisin silloin tällöin sattuu ja tapahtuu.

      Itse suosittelen Iivisniemeä (soukan vieressä).
      Rauhallinen paikka jossa tarvittavat palvelut (baari,kauppa,ylä/alaaste,pitseria ja ravintola).

      Kaiken kaupan päälle hyvät kulkuyhteydet.

      • Jimbonaattori

        Leppävaarassa on tunnetusti Espoon parhaimmat palvelut. Puhumattakaan julkisista yhteyksistä.
        Mutta Leppävaaran vanha ostari on kyllä ydinlaskeumatasoa (vielä pahempia kuitenkin Soukka ja Espoon keskus). Itse ostin asunnon Leppävaaran ja Mäkkylän rajalta. Erittäin rauhallinen asuinalue ja heti vieressä Sello ja loistavat julkisenliikenteen yhteydet.

        ps. Surunvalitteluni kaikille Sellon-ammuskelun uhreille ja heidän omaisilleen.


    • jaa a

      Hankkisin varmaan Kivenlahdesta rannan puolelta asunnon, ostari on kyllä aika levoton paikka, huumeita myydään ja muuta. Myös välillä väkivaltaakin tulee nähtyä, hyvä puoli että 3 koulua lähellä. Soukassa en ole juuri käynyt, mutta en muuttaisi sinne. Suosittelisin Kivenlahden rannan asuntoja tai Saunalahtea.

    • Moi moiii

      Kauempana rannasta lähellä Länäriä asuvana joskus öisin kuulee pentujen kaljaörveltelyyn liittyvää ambienssiraitaa, mut ei oo toistaiseksi tullut kukaan mussuttamaan mistään vaikka usein olen myöhäänkin ollut liikkeellä ja jopa yölenkeillä. Ja ite siis varsin pienikokoinen n. kolmekymppinen mies ja mitä tulee 70-luvun betonilaatikoihin niin ainakin allekirjoittaneelle käy lapsuusnostalgiasta eivätkä hinnat päätä huimaa :)

      • Itse,Jumalatar

        Soukka rauhallinen paikka asua. Ei ole aivan kaupungin keskellä, mutta silti hyvät liikenneyhteydet. Me likes!


    • kokemusta on

      Juopot ovat kivenlahdesta vähentyneet roimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta huumeet ovat tulleet tilalle. Huumeiden käyttäjiä/myyjiä ei kyllä tavallinen ihminen huomaa koska eivät juuri poikkea tavallisista ihmisistä päiväsaikaan. Soukka taas on rauhoittunut viime vuosien aikana skini-villityksen laantuessa. Kuitenkin jos näillä seuduilla sattuu väärään paikkaan väärään aikaan niin voi käydä huonostikkin. Ranta-alueet ovat rauhallisia, mutta kalliimpia.

    • Tomppeliks

      Heh... ei näiltä foorumeilta saa luotettavaa tietoa. Kannattaa käydä katsomassa ja jutella paikallisten kanssa...siis useamman,kuin yhden. Joka lähiössä on omat kaljaporukkansa ja yksittäiset lehtijutut luovat ihmisille vahvat mielikuvat.
      Helsingin ydinkeskusta on suomen rikostilastojen kärjessä... itse en ole sitäkään aluetta kovin vaaralliseksi tuntenut...'knok..knok' koputtaa puuta.

      Asuin alueen hinnanmuodostus on vähän samanlaista,kuin tiettyjen automerkkien ylihinta käytettynä tai joidenkin pörssiosakkeiden yli tai aliarvostus....eli mielikuvia ja uskon asioita.

      esimerkkinä vaikka Leppävaara. Arkkitehtuuri ja aluen on ihan yhtä hirveä,kuin 70-luvun betonipunkkerit. Lyhyt matka helsingin keskustaan on hyvä juttu,mutta toisaalta aiheuttaa myös todella paljon lieveilmiöitä. Leppävaaran laita-alueet ovat rauhallisia,mutta sieltä matka keskustaan on jo aivan toista luokkaa.

      Kivenlahdessa esim. 3h k merenrannassa maksaa pyöreästi 100tuhatta euroa enemmän,kuin vastaava asunto 100m kauempana. Oikea merihenkinen ihminen saa tuolla rahalla jo aika näpsäkän veneen. Tässäkin tapauksessa mielikuvat ovat suuressa roolissa.

    • Faktoja, faktoja

      Olen asunut Soukassa vuodesta 1982. Olen vanha täti jo enkä silti pelkää kävellä Soukassa iltamyöhällä. Ei täällä mitään erityistä jengiä ostarilla koskaan riehu.

      Täällä on kaikki palvelut liki toisiaan: Kaupat, kolme pizeriatyyppistä ravitsemustilaa, apteekki, ärrä, kirjasto, kirkko/kappeli, vanhusten palvelutalo, hieno korjattu peruskoulu, kirpputorikauppa, apteekki, lahjatavarakauppa, kukkakauppa, päiväkodit, autokorjaamo jne...

      Nuorisotiloja yms. on myös. Ja kaikki nämä luettelemani paikat alle kilometrin säteellä. Oli täällä myös terveyskeskus, joka harmi kyllä suljettiin noin kolme vuotta sitten ja tilalle tuli äitiys/lastenneuvola, mikä on tietysti nuorille vanhemmille hyvä juttu.

      Alle kilometrin päässä Soukan ostarilta on hieno urheilupuisto, missä on valinnanvaraa - mitä ikinä liikuntaa haluatkaan harrastaa. Ja vieressä uimahalli.

      Siinä lähettyvillä monen monta erilaista koulua. Siis alle kilometrin päässä Soukan ostarilta.

      On täällä toki sitten myös viisi pubia, ja pari - kolme grilliravintolaa/pizeriaa ja yögrilli, jonka vieressä muuten taxi-asema. Minun tietääkseni Soukassa ei yhdessäkään ravintolassa mitkään erityiset jengit riehu. Tavalliset työssä käyvät, tai käymättömät ynnä eläkeläiset enimmäkseen niissä pubeissa istuvat.

    • SoukkaNever2

      Erehdyin v. 2012 muuttamaan Soukkaan (Espoossa); kun eräs suuri vuokrataloyhtiö mainosti asuntoa, jossa on kaunis puistonäköala. Muutin talvella, joten en tajunnut, että vuokratalojen virolaiset asukkaat pitävätkin tuota puistoa yleisenä juopottelumestana. Viime kesä oli todella surkea, virolaiset huutelivat ja remusivat puistossa, votkapullo kiersi ja puiden juurelle kuseksittiin. No nyt kun ilmat lämpenivät sama meno jatkuu. Valitettavasti jäin työttömäksi, joten en pääse enää täältä poiskaan. Ihan hirveä paikka! Älkää vaan muuttako tänne! Ai niin, ja kadunnimi on Soukankaari...

      • Kauhukokemus

        Jouduin lapsena muuttamaan Helsingistä Soukkaan ja kokemus oli helvetillinen.
        Vuosien varrella mikään ei ole parantunut, vaan mennyt huonompaan suuntaan. Karsea huumehemmojen hallitsema väkivaltainen ostari.
        En suosittele kenellekkään.


    • Soukantie

      Jaa, ei täälläpäin Soukkaa ole mitään tommosia ongelmia. Rauhallista ja hiljaista. :)

    • Rva Soukasta

      Soukka on ihana paikka asua. On luontoa, merta ja metsää.... Vuoden jokaiselle päivälle eri kävelyreitti, jos niin haluaa. Yhteydet kauppakeskuksiin ihan ok. Helsinkiinkin vain n. 20 min. Ei tarvitse omaa autoa ja harrastuksiakin kävelymatkojen päässä. Tervetuloa Soukkaan niin sinkut, pariskunnat kuin lapsiperheetkin. Täällä vieraallekin voi sanoa hyvät huomenet ja saa vastauksen. Pieni kylä isossa Espoon kaupungissa.

      • Muuallaparemp

        Huumenuoriso on pyörinyt iäisyysongelmana Soukan ostarilla jo 1970.luvulta asti. En suosittele muuttoa kenellekkään.
        Olen itse todistanut monta väkivaltatilannetta ostarilla, jotka ovat olleet täysin silmittömiä.
        Entisenä Soukkalaisena en edes vahingossa menisi sinne, onneksi asun muualla.


    • Suosittelisin

      Ei Helsingissäkään ole enää yhtään lintukotoa, missä juopoilta ja narkkareilta voisi varmuudella olla turvassa. Olen ikäni asunut Helsingissä, ajan taksia Espoossa ja pidän Soukka-Espoonlahti-Kivenlahti akselia siistinä asuinpaikkana.
      Tottakai, jos muuttaa Soukkaan Yläkartanotielle, ostarin välittömään läheisyyteen, tai Alakivenlahden osatarin välittömään läheisyyteen, törmää ihan samoihin asioihin, kuin joka ikisellä ostarilla pääkaupunkiseudulla, missä on päiväbaareja.

    • DR_Evil

      Hei,

      Jos olet normaali suomalainen pariskunta niin tervetuloa Soukkaan tai Kivenlahteen mutta jos olet uusiavuton hörhö joka ensimmäisen ikävän tapahtuman nostat sormen pystyyn ja huudat, että minulla on oikeus, jää sinne missä ei mitään tapahdu.

      Kuinka monta kylää, kaupunginosaa, löytyy suomesta, jossa ei tapahdu mitään. No, kyllä niitä löytyy, Espoostakin löytyy Westend mutta kenellä sinne olisi varaa muuttaa. Aina löytyy vastakkainasettelua jos muutat sinne missä on ihmisiä. Varsinkin kun nuoret sukupolvet tulevat esiin kaikkensa kotona saaneen ja uusavuttomuus, se vaan lisääntyyyyyyyyy...

    • asdf234wq234

      Asuin noin 20 vuotta Puosunrinteellä siinä slummissa mitä Ylä-Kivenlahdeksi kutsutaan. Ne kerrostalot varmaan puretaan siltä alueelta ensimmäisinä. Eipä löydy porraskäytävää ilman tageja tai jotain polttojälkiä.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1170
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      268
      961
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      885
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe