Kännykän virrankulutus

Jokke_S

Kuten jokainen tätä palstaa lukeva tietänee, tukiasema ohjaa kännykän lähetys-/valmiustilatehoa. Tämä vaikuttaa suoraan siihen, miten pitkään akku jaksaa toimia.

Kysyisin kuitenkin, että voiko eri operaattoreiden välillä olla merkittävää eroa. Tukiasemat lienevät kullakin omansa, vai onko? Myönnän että en tiedä.

Sen tiedän kuitenkin, että kun vaihdoin Elisan kännyliittymästä dna:han, niin tuntuu siltä, että kännykkäni akku tyhjenee nopeammin. Puhun todella vähän, joten valmistila on todellakin se olotila, jossa kännykkäni useimmin on.

Onko kukaan kokenut/kuullut vastaavaa? Operaattorin vaihto vaikuttaisi kännykän valmiustilan tehonhallintaan niin paljon, että käyttäjä huomaa sen?

Myönnän, että Elisan liittymällä kännykkäni näytti aina kotonani "neljää palkkia". Nyt joskus näytössä on vain kolme palkkia eli ehkä dna:n verkko on kotonani heikompi -> Kännykkä suuremmalla teholla -> kuluu virtaa enemmän.

8

2443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Läheisyys

      Kännykän virrankulutukseen vaikuttaa tukiaseman kenttävoimakkuus eli kuinka lähellä olet.
      Kännykän teho säätyypienemmäksi jos yhteyslaatu sallii.
      Täman huomaa kun olet esim kivitalon kellaritiloissa niin akku tyhjenee huomattavasti nopeammin.
      Tietenkin puhelut ja näytön kulutus vaikuttavat paljon.

      • Jokke_S

        Noinhan se menee.

        Eipä vain tullut mieleeni ennen operaattorin vaihtoa, että se vaikuttaisi kännykän virrankulutukseen. Oletin, että nykyään kaikilla operaattoreilla olisi "täydellinen" ja tehokas peitto Suomen suurimmissa kaupungeissa.


    • dodi

      Tuskinpa noissa tukiasemien tehoissa kovin suuria eroja lienee,mutta niiden sijainti varmasti vaikuttaa esim juuri akun virrankulutukseen. Minulla on Elisan liittymä,puhelin on valmiustilassa koko ajan,kovin paljoa en soittele mutta virta pysyy ja on jopa koko viikon ! Aiemmin oli myös Soneran litttymät,niisäkin virrat paikallaan,latausta ehkä kerran viikossa. Nyt jokin aika sitten siirsin liittymiä DNA:lle,ja kas AKKUJA saa ladata melkein joka toinen päivä. Selityskin löytyi,kun soittelin operaattoreille : Elisa käyttää Soneran verkkoa,ja Soneran masto on mökin kulmalta n.400 M päässä ,kun taas DNA:lla on OMA verkko,josta ei ainakaan selvityksen mukaan riitä nyt tehoa tälle alueelle täysin!? Siis,eroja on: Elisa näyttää koko ajan Täydet 5-tolppaa,kun taas tuo DNA> soutaa 1--4 tolpan väliä koko ajan. Se juuri kuluttaa akkua,kun laite koko ajan joutuu itseään päivittämään verkkoon! Kunhan tuo vuoden sopimusaika loppuu Dna:n kanssa,otan joko Elisan t.Soneran,jo kestää taas akut!!

      • Verkonpaino

        Elisahan ei käytä Soneran verkkoa.


      • Mika0800

        "Elisa näyttää koko ajan Täydet 5-tolppaa,kun taas tuo DNA> soutaa 1--4 tolpan väliä koko ajan. Se juuri kuluttaa akkua,kun laite koko ajan joutuu itseään päivittämään verkkoon"

        Aivan. Tähän on 2 hyvää ratkaisumallia:

        1. Jos haluat hyödyntää dna:n superhalvat hinnat toisiin dna -liittymiin (Helmi, Aarre), tarvitset ulkoisen antennin, jonka voi asentaa kuuluvuuden kannalta sopivaan kohtaan.

        2. Jos et halua investoida ulkoiseen antenniin, ja mieluummin vaihdat liittymää, suosittelen Kolumbuksen liittymiä, ovat 2. halvimpia Suomessa heti dna:n jälkeen.

        http://www.kolumbus.com/liittymat.html

        Elisan muista liittymistä poiketen Kolumbus -liittymissä on tiettyjä eroja emo-Elisaan verrattuna:

        1. Kolumbus -liittymissä ei ole puhelun aloitusmaksua.

        2. - Kolumbus -liittymissä ainoa ilmainen soitonsiirto on liittymän omaan vastaajaan, kaikki muut soitonsiirtot ovat maksullisia. Elisallahan on maksuttomat siirrot Elisa- ja Kolumbusliittymiin.

        3. Kolumbus -liittymissä puheluhinnat ovat yleensä edullisempia.

        Kolumbus -liittymät ovat juridisessa mielessä Elisa -liittymiä, mutta em. tavoilla ne poikkeavat muista Elisan liittymistä. Tekniikka on kuitenkin ihan samaa kuin Elisan omalla nimellään myymissäkin liittymissä.

        muuta Kolumbus -liittymistä:

        Myös Kolumbus K1 liittymä on vuoden tauon jälkeen jälleen myynnissä. Tähän johti ilmeisesti nämä 2 seikkaa:

        1. dna ei seurannut Soneran ja Elisan perässä aloitusmaksujen käyttöönottoa, vaan dna:lla (ja Kolumbuksella) on edelleen aloitusmaksuttomat liittymät.

        2. dna ei poistanut 6,9 c/min -tasahintaliittymäänsä (Onni) myynnistä eikä nostanut sen hintoja "Ei se nouse". Kun myös operaattoreiden keskinäisistä yhdysliikennehinnoista päästiin (viestintäviraston painostamana) parempaan sopuun, oli Kolumbuksella hyvä tilaisuus palauttaaa oma vastaava liittymänsä K1 myyntiin.


    • akun kestoon

      Jos puhelimessa on paljon toimintoja, kuten bluetuuttii ja semmosia, niin niiden päällä oleminen vie akkua turhaan. Semmoset kannattaa poistaa käytöstä, jos niitä ei oikeesti tarvitse. Joissakin malleissa voi vaikuttaa siihen miten puhelin "pollaa" tukiasemaa, siis päivittää itsensä verkkoon. Toiminto ei tietenkään ole vakiona missää valikossa vaan se pitää rukata koodeilla. Myös kännykän pitäminen eri huoneessa vaikuttaa runsaasti kenttään, siis makkarissa saattaa olla parempi kenttä, kuin olkkarissa.

      Pitää tietty muistaa sekin, että vaikka ikkunasta näkyy tukiasema se ei ole välttämättä oman operaattorin...

    • srjaton

      GSM-verkkoja Suomessa on "n. 2.5". Elisalla ja Soneralla on omat verkot, DNA:lla on omaa verkkoa, mutta he myös vuokraavat muilta kapasiteettia. Muut operaattorit toimivat käytännössä täysin em. operaattoreiden verkossa vuokraperiaatteella.

      Akku kuluu enemmän kun kenttä on huonompi. Jos käytät puhelinta paikassa, missä entisellä operaattorilla oli parempi kuuluvuus, eli verkko lähempänä, niin kyllä se akun kestoon vaikuttaa.

      • Mika0800

        Myös dna:lla on oma verkko

        dna:n verkko pohjautuu paikallispuhelinyhtiöiden kaupunkialueille rakentamaan 1800 MHz citypuhelinverkkoihin, jota on täydennetty uudella 1800 MHz verkolla pääkaupunkiseudulla sekä pääasiassa 900 MHz -verkolla muualla Suomessa.

        Asiaan on vaikuttanut myös viestintäviraston taajuuslupapäätökset, jotka alunperin suosivat Elisaa ja Soneraa dna:n kustannuksella.

        Uudempi päätös antaa luvan 900 MHz taajuuksien käyttöön myös dna:lle kaupunkialueilla, mutta Soneran valitettua päätöksestä päätös ei ole lainvoimainen, ennenkuin hallinto-oikeus ja tarvittaessa korkein hallinto-oikeus on sen vahvistanut.

        Uskon, että dna tulee lopulta saamaan laajemmin 900 MHz taajuuksia käyttöönsä, mutta Sonera voi pelata aikaa valittamalla ensin hallinto-oikeuteen ja sen jälkeen vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

        Näin Sonera saa viivytettyä operaattorien välistä tasa-arvoista kohtelua taajuuslupa-asioissa, mistä on sille itselleen kilpailullista etua.

        Myös Elisa saattaa ainakin kilpailullisessa mielessä hyötyä Soneran valituksesta, mutta pysymällä itse jutussa ulkopuolisena, Elisan ei tarvitse maksaa asiasta aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja eikä myöskään niellä asian mahdollisesti aiheuttamaa ns. goodwillin menetystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      225
      2144
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1436
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1185
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      68
      1170
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      155
      1077
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      999
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      85
      891
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      838
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      63
      805
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      759
    Aihe