Hyvä paha eximia?

_Maija_

Mitä mieltä eximian valmennuskursseista? Suht laadukasta opetusta vai turhanpäiväistä löpinää ja rahojen ryöväämistä? Suunnittelen meneväni luokanopettaja valmennuskurssille, onko joku käynyt semmosen? Kokemuksia? :)

22

15567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opetus

      on AINA kiinni siitä minkälaiset opettajat kurssille sattuu. itse kävin eximian lääkiksen kurssin muutama vuosi sitten ja minulle osui todella mahtavat opettajat, joiden ansiosta pääsin sisään lääkikseen. mutta kaikkia eri valmennuskurssiyhtiöitä olen kuullut sekä haukuttavan että kehuttavan.

      ennemmin siis kannattaa ottaa selvää minkälaiset opettajat kurssille on luvassa kuin kysellä kuinka hyvä valmennuskurssiyritys on kyseessä.

      • luulisin

        olen samaa mieltä: varmasti riippuu paljon opettajien ammattitaidosta. Toisaalta loppujen lopuksi lukeminen ja valmistautuminen on itsestä kiinni, mutta onhan siitä apua, jos käy valmennuskurssilla. Minun tuttavani ovat ainakin eximiaa kovasti kehuneet, muista ei ole kokemusta.


    • pettynyt

      Eximia valmennuskurrssi oli itselleni pettymys.
      Vakava valmennus osuudessa opettaja luki ääneen omaa materiaaliaan ja teimme monivalinta tehtäviä. Itselleni tämä tyyli sopi. Tosin opettajan ns. tietämättömyys tuli esiin aika ajoin. Hänellä siis ei ollut mitään omaa ajatusta. Kaiken huipuksi hän ei osannut selventää miten erästä taulukkoa olisi pitänyt lukea. Opetti sen väärin! Onneksi taulukkoa ei vakava kokeessa tarvittu.
      Solveltuvuusosuus oli täysin turhaa.
      6 tunnin aikana jokainen oli kerran noin 10 minuutin aijan haastateltavana, loput kuunteli tai odotti omaa vuoroaan.
      Yhden kerran Eximia siirsi kurssikertaa, tuo siirretty ajankohta oli arkipäivä (´kurssi oli siis viikonloppuisin). Yritin kysellä kuinka asia hoidetaan.

      Selvisi ettei Eximialla ole sopimusehtojaan netissä julkisesti esillä, niistä kuulema käy ilmi, että Eximialla on oikeius muutoksiin. Eli siis tampereen kurssi voitaisiin järjestää yllättäin vaikka rovaniemellä.

      Mielestäni se ettei yritys ole laittanut sopimusehtojaan nettiin julkisesti esille henkii epäluottamusta.

      Itseopiskelu materiaali ei kovin kaksinen ollut. Tiivistelmä artikkeleista ja jokaiseen artikkeliin hiukan tehtäviä. Helpommalla kyllä pääsi ei tarvinnut itse aikaa tiivistelmien takemiseen tuhrata. Hinta laatu suhde tosin eivät täsmää.

    • MUNAKARI

      Kun en ole lukiota käynyt niin en pysty kommnetoimaan aihettasi. Mutta sen nyt toki tiedän, etteivät suomalaisetkaan ylioppilaat mitään tyhmiä ole.

      • gjhghghjg

        Eximian toimitusjohtaja lähetti Sunnuntaisuomalaiselle vahingossa sähköpostiviestin, jossa neuvottiin antamaan kaunisteltua tietoa siitä, kuinka suuri osa yliopistoon päässeistä on suorittanut jonkin valmennuskurssin.

        "Vedetään lukuja jonkin verran 'kotiinpäin', niin ne muutkin tekee," toimitusjohtaja kehotti työntekijöitään.

        Sunnuntaisuomalainen oli kysellyt merkittäviltä valmennuskurssien järjestäjiltä, kuinka moni heidän kursseilleen osallistuneista pääsi opiskelemaan viime vuonna.

        Toimitusjohtaja selitti viestiään Sunnuntaisuomalaiselle sanomalla, että heidän todelliset lukunsa näyttäisivät liian pieniltä, koska kilpailijat vääristelevät omia numeroitaan. Toinen valmennuskurssien järjestäjä puolestaan kieltäytyi aluksi paljastamasta omia tilastojaan lainkaan, koska "muut antavat paikkansapitämättömiä lukuja".


      • AbiNa
        gjhghghjg kirjoitti:

        Eximian toimitusjohtaja lähetti Sunnuntaisuomalaiselle vahingossa sähköpostiviestin, jossa neuvottiin antamaan kaunisteltua tietoa siitä, kuinka suuri osa yliopistoon päässeistä on suorittanut jonkin valmennuskurssin.

        "Vedetään lukuja jonkin verran 'kotiinpäin', niin ne muutkin tekee," toimitusjohtaja kehotti työntekijöitään.

        Sunnuntaisuomalainen oli kysellyt merkittäviltä valmennuskurssien järjestäjiltä, kuinka moni heidän kursseilleen osallistuneista pääsi opiskelemaan viime vuonna.

        Toimitusjohtaja selitti viestiään Sunnuntaisuomalaiselle sanomalla, että heidän todelliset lukunsa näyttäisivät liian pieniltä, koska kilpailijat vääristelevät omia numeroitaan. Toinen valmennuskurssien järjestäjä puolestaan kieltäytyi aluksi paljastamasta omia tilastojaan lainkaan, koska "muut antavat paikkansapitämättömiä lukuja".

        Onkohan tähän otettu mukaan TalentHousen 80% oppilaista? Vuosittain auttavat sisään 80 % oppilaistaan kun kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa.

        JOs heiltä olisi kysytty, oltaisiin jo varmaan 200 % määrässä!!!!


    • Pettynyt0101

      Olen tyytyväinen abikurssi materiaaleihin, mutta psykan itse abikurssiin erittäin pettynyt. Viime keväänä kävin sen hesassa ja opettajana semmoinen, jolla ei paperitkaan pysynyt järjestyksessä. Harjoiteltiin kysymyksiä, joihin vastaukset löytyi matskun seuraavalta sivulta. Aikaa meni siis hukkaan aivan turhaan. Asiat käytiin pintapuolisesti läpi. Eli asiat, jotka lukijalla jää yleensä mieleen jo yhdestä lukemisesta.

    • muutos-

      eManager Takuuvalmennus Oy on myynyt tuolinsa Eximia Oy.lle kaupan toteuduttua 31.12-1.1.2009 ( tuolit materiaalit ) .
      Materiaaleissa kuitenkin lukee vielä Takuuvalmennus ja he puhuvat yrityksen nimenä Takuuvalmennuksena vaikka tuolit ja materiaalit ovatkin Eximia Oy.n liike toimintaa .
      Kun valitat Takuuvalmennuksesta valitus osoite on Eximia Oy ei Tampereelle vaan Helsinkiin .

    • Wou zou

      Itse kävin Eximian taidekurssilla. Sain sieltä muutamia hyviä tärppejä, rutiinia ja uskoa itseeni - ja sainpa jopa opiskelupaikankin. Valmennuskurssilla oli varmasti vaikutusta siihen miten pääsykokeeni meni ja tiesin vähän mitä pääsykokeessa vaaditaan.

      Kurssin hinta ja laatu eivät silti kohdanneet ja vastaavat tiedot olisi saanut paljon edullisempaankin hintaan. Kurssi pidettiin muutamana viikonloppuna ja hinta oli silti hirmuinen.

      Suosittelisin menemään mieluummin kansanopistoihin, aikuislukioihin yms. edullisempiin paikkoihin, joista saa hyvät perustiedot. Jos taas on rahaa hassattavaksi, niin valmennuskurssikin on ihan hyvä vaihtoehto.

      Muista myös, että valmennuskurssi ei mitenkään takaa sisään pääsyä - siihen luuloon on niin helppo tuudittautua. Valmennuskurssi pikemminkin tukee omaa opiskelua.

    • Pettynyt asiakas

      Tänä vuonna Turun Eximian päiväkurssi oli ainakin todella surkeaa esitystä. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien sähläystä alkoi olla, kun kurssipaikka vaihdettiin kahta päivää ennen kurssin alkua eikä vaihdoksesta ilmoitettu. Kaksi neljästä opettajasta eivät olleet juurikaan paneutuneet kirjoihin, ja tuntui että oma osaaminen oli jo kurssin aikana heitä korkeammalla tasolla! Myös tunteja peruttiin (jopa vartti ennen tunnin alkua!!) ja päiviä siirreltiin. En siis todellakaan voi suositella Eximian kursseja kenellekkään, sillä koko toiminnassa on selvästi "rahat pois" meininki.

      • Pro Eximia oik.yo

        Miten teillä voi olla noin huono kokemus Eximiasta. Ite just kirjoitin otsikon alle "Eximia on perseestä" miten mun kohdalla kävi kyllä just päinvastoin. Pääsin Turun oikikseen ja kurssista oli paljon hyötyä tässä.


    • s_ssatu_

      Kävin viime keväänä Jyväskylässä Eximian lääkiksen valmennuskurssilla. Myyn nyt ison kasan materiaalia mitä sieltä saatiin!

      Eli:

      Kandivalmennus - Kemia (teoria, tehtävät ja ratkaisut)
      Kandivalmennus - Fysiikka (teoria, tehtävät, ratkaisut, matikan työkaluja)
      Tehtävät Galenos-kappaleittain, valintakoetyyppiset tehtävät ja ratkaisut
      Malliratkaisut Galenoksen tehtäviin (aineistotehtävät ja ratkaisut)
      Lääketieteen valintakokeet vuosilta 1999-2009
      Lääketieteen valintakokeiden vastausanalyysit 1999-2009
      Integroitujen tehtävien opas
      Monistenippu jossa biologian teoriaa

      Hintaa paketille 150e.
      [email protected]

    • blåa

      Tilasin Eximian maantieteen itseopiskelumateriaalin ja siihen olen pettynyt. Vihkoset ovat täynnä aivan älyttömän hölmöjä virheitä. Varmaan koottu kasaan hirveessä kiireessä ja lopputulos onkin sen mukainen. Kovasti ärsyttää, että vanhoista valintakoetehtävistä puuttuu kaikki oheismateriaali, kartat, tilastot, taulukot... Pelkistä vastauksista ei kauheasti kostu.

    • Opettajan näkökulma

      Hei, kaikki valmennuskurssin käyneet sekä sellaiselle osallistumista suunnittelevat (joko opiskelijana tai opettajana)!

      Haluaisin jakaa oman kokemukseni siitä, miltä valmennuskurssitoiminta voi opettajan perspektiivistä näyttää. Olen itse toiminut erään yliopiston valintakokeeseen valmentavan kurssin ainoana opettajana tänä keväänä ja kokemukseni kurssin opettamisesta saattavat selittää joitakin tässä ketjussa jo esiin tulleita havaintoja.

      Minut rekrytoitiin opettajaksi muutaman hakijan joukosta yliopiston työpaikkasivuston kautta. Olen (kuten otaksuakseni muutkin hakijat) vielä opiskelija, mutta oma maisterin tutkintoni opetettavasta alasta on loppusuoralla. Valintakokeeseen olen osallistunut kyseisestä aiheesta itse tasan kerran, sen kerran, kun pääsin aikoinaan sisään yliopistoon. Näistä eväistä koostui kurssin alkaessa _asiantuntemukseni_ sekä opetettavasta aisiasisällöstä (joka tällä kertaa perustui itsellenikin entuudestaan tuntemattomaan kirjaan) että yliopiston valintakokeista, niiden arvioinnista ja pisteytyksestä sekä valintakokeeseen valmentautumisesta. Toki käytössäni ovat olleet hakukohteiden internetsivuillaan mahdollisesti julkaisemat aiempien vuosien valintakokeet sekä mahdolliset muut kaikille julkiset materiaalit, jotka liittyvät opiskelemiseen, lukemiseen ja valintakokeeseen valmistautumiseen. Varsinaista opetuskokemusta tai minkäänlaista koulutusta opettajan työhön en aloittaessani omistanut. Valmennuskurssin opettaminen toimikin eräänlaisena työharjoitteluna opettajan työstä - ja opettavainen harjoittelujakso se olikin!

      Täyttääkseni opetukselle asetetut laadulliset sekä sisällölliset kriteerit ja onnistuakseni vastaamaan kurssilaisille annettuihin lupauksiin kurssin sisällöstä ja opetuksen tasosta jouduin työskentelemään erittäin kovasti koko kevään ajan. Käytännössä tein noin viisinkertaisen määrän työtunteja suhteutettuna palkkaan oikeuttaviin tunteihin. Tällä työmäärällä onnistuin kuin onnistuinkin tavoittamaan työlleni asetetut vaatimukset ja säilyttämään kurssilaisten edessä illuusion asiantuntemuksestani. Kokonaisuudessaan kurssi menikin mielestäni olosuhteisiin nähden hyvin. Merkille pantavaa on kuitenkin se, että kurssilaisille luvattu asiantuntijapalvelu ei synny tämän vähemmällä työmäärällä. Palkkaan oikeuttavien tuntien ylittyessä jo kurssin ensimmäisten viikkojen aikana, on selvää, että sekä opettajan motivaatio että opetuksen laatu voivat kärsiä kurssin edetessä. Toinen selitys tälle on uupumus, joka on seurausta väärin mitoitetuista voimavaroista. Käsitin työni alkaessa, että olin sitoutunut osa-aikaiseen työhön, jonka rinnalla opintojen edistäminen olisi mahdollista. Käytännössä kuitenkin työskentelin täysipäiväisesti usean viikon ajan. Opintoni jäivät kesken.

      Valmennuskursseja on moneen lähtöön. Niin on varmasti myös valmennuskurssijärjestäjiä, opettajia sekä heidän kokemuksiaan. Kaiketi useimmiten kurssit vastaavat tarkoitustaan ja palvelevat asiakkaitaan riittävän hyvin. Muutenhan tällainen liiketoiminta ei olisi mahdollista. Oman hyvin henkilökohtaisen kokemukseni pohjalta kannustaisin kuitenkin kutakin valmennuskurssiyritysten kanssa tekemisissä olevaa haastamaan kurssijärjestäjät toimimaan eettisyyden ja rehellisyyden periaatteita noudattaen. Se, että asiakkaat (kurssilaiset) ainakin minun tapauksessani saivat kurssilta rahoilleen vastinetta, edellytti sitä, että työnantaja hyödynsi työhönottovaiheessa kaikki tunnetut suostuttelu- ja myyntikikat ja lisäksi pyöristeli totuutta ja jätti joitakin faktoja kertomatta. Taloudellisen korvauksen riittämättömyydestä ei tarvinne tässä kohtaa enää toistamiseen mainita.

      Mielestäni oman kurssini osalta vääryyttä tehtiin sekä kurssilaisia että opettajaa kohtaan. Kurssilaiset eivät tienneet asiantuntijana esitellyn opettajan vastaavan pätevyydeltään ja palkkaukseltaan lähinnä harjoittelijaa. Rekrytoinnissa puolestaan järjestelmällisesti hyödynnetään nuorten, kokemattomien työnhakijoiden tietämättömyyttä ja sinisilmäisyyttä. Kehoitan jokaista tulevaa valmennuskurssiopettajaa tarkistuttamaan sopimusehdot jollakin työoikeuden asiantuntijalla ennen sopimuksen allekirjoittamista. Mikäli työstä maksettaisiin asianmukainen korvaus työntekijöille, kävisi valmennuskurssitoiminta kaiketi monien kurssien osalta mahdottomaksi. Tämän ongelman kanssa opettajat ovat tällä hetkellä melko yksin, sillä toiminnan jatkuminen ja kurssien toteutuminen lienee kuitenkin jollakin tasolla kaikkien tahojen edun mukaista.

    • -.-.-.

      Et mainitse firman nimeä. Onko Eximialla tällaista opettajan riistoa kun tämä teksti on tässä ketjussa? Tuntuu aika lyhyt näköiseltä tuollainen palkkaus politiikka. En varmaan toista vuotta opettanut kurssilla...

      • Eximialla on

        erittäin erikoinen palkkauspolitiikka.


      • Hanna_LK
        Eximialla on kirjoitti:

        erittäin erikoinen palkkauspolitiikka.

        Eximian opettajaksi kerran erehtyneenä voin yhtyä muitten opettajina toimineiden mielipiteisiin. Palkkaus on ala-arvoista työmäärään nähden, eikä Eximian materiaalin taso todellakaan ole ainakaan lääketieteen kurssin osalta pätevää. Materiaaleissa paljon virheitä sekä niiden rakenne sekavasti koottu. Opettajan kannalta työmäärä oli aivan käsittämätön sekä lopulta ainakin minulla oli palkanmaksussa pahoja ongelmia. Toimitusjohtajan käyttäytyminen oli täysin asiatonta kun peräsin maksamattomien palkkioideni perään.

        Joten jos joku miettiin opettajan työtehtäviä kyseisessä yrityksessä, miettikää tarkoasti mihin ryhdytte. Kurssivastaavanne varmasti maalailee ruusuisia kuvia työtehtävistänne ja palkkauksesta..kehoitan todellakin harkitsemaan.


      • Kiinnostaa tietää
        Hanna_LK kirjoitti:

        Eximian opettajaksi kerran erehtyneenä voin yhtyä muitten opettajina toimineiden mielipiteisiin. Palkkaus on ala-arvoista työmäärään nähden, eikä Eximian materiaalin taso todellakaan ole ainakaan lääketieteen kurssin osalta pätevää. Materiaaleissa paljon virheitä sekä niiden rakenne sekavasti koottu. Opettajan kannalta työmäärä oli aivan käsittämätön sekä lopulta ainakin minulla oli palkanmaksussa pahoja ongelmia. Toimitusjohtajan käyttäytyminen oli täysin asiatonta kun peräsin maksamattomien palkkioideni perään.

        Joten jos joku miettiin opettajan työtehtäviä kyseisessä yrityksessä, miettikää tarkoasti mihin ryhdytte. Kurssivastaavanne varmasti maalailee ruusuisia kuvia työtehtävistänne ja palkkauksesta..kehoitan todellakin harkitsemaan.

        Millä tavalla tj:n käytös oli asiatonta? Mikäli olet jäänyt vaille sovittuja palkkioita, niin miksi et riitauta asiaa?


    • VT2008

      Valmennuskurssijärjestejillä on joka syksy ja kevätkin rekryilmoituksia. Moni ope lähtee pois opettamasta, eihän opetuspalkkiolla eletä koko vuotta. Tilalle on vaikea saada uutta opettajaa. Vähistä vaihtoehdoista on pakko valita jokin tai kurssi jää pitämättä.

      Itse suhtautuisin kurssiin hyvin suurella epäilyksellä, jos opettajat eivät ole selvillä silloin selvillä, kun kurssille on ilmoittautumassa. Opettajat kuitenkin ratkaisevat, onko laatu kurssilla hyvää vaiko heikkoa. Vaatikaa järjestäjiltä enemmän, kyseessä on kuitenkin isot rahat ja huonoa opetusta tehokkaampi vaihtoehto on opiskella asiat itse.

      • Onhan näitä

        On olemassa muutamia (luetettavampia) kurssijärjestäjiä, jotka julkaisevat opettajansa www-sivuillaan ja samat opettajat opettavat vuodesta toiseen. Tosin Eximia ei näihin kuulu.


      • Niin on
        Onhan näitä kirjoitti:

        On olemassa muutamia (luetettavampia) kurssijärjestäjiä, jotka julkaisevat opettajansa www-sivuillaan ja samat opettajat opettavat vuodesta toiseen. Tosin Eximia ei näihin kuulu.

        Jos osaa katsoa niin kaikki ko. alan yritykset ilmoittavat opettajansa sivuillaan.


      • Arto Hulkko
        Niin on kirjoitti:

        Jos osaa katsoa niin kaikki ko. alan yritykset ilmoittavat opettajansa sivuillaan.

        Opettajista ei löydy tavallisesti muuta mainintaa kuin, että ovat oman alansa ammattilaisia. Nimiä ei mainita, koska suurin osa opettajista on vielä rekrytoimatta. Jossakin tapauksissa opettaja löytyy vasta edellisellä viikolla ennen kurssin alkua. Näin oli mm. kun kaverini oli opettamassa nimeltä mainitsemattomassa valmennuskurssiyrityksessä.

        Tämä ei ollut poikkeus vaan ennemminkin sääntö, joka toistui jokaisena vuotena. Isommat valmennuskurssiyritykset painivat jatkuvasti ongelman kanssa eli mistä saada opettajat kurssille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7907
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1734
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      60
      1006
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      190
      928
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe