GOOGLELLA

FAKTAA KEVIMESTÄ

Mene googleen ja valitse hakusanaksi Kevime-hanke. Näet alkusoiton siihen, mitä tapahtui Pihlajavedellä 2003-2005.

7

3578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Just.......

      Näin teemmä ;D

    • Tulos...

         
      KÄSKASSARA-OHJELMAAN HYVÄKSYTTYJÄ HANKKEITA


      VUONNA 2004

      PIHLAJAKOSKI-HANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Pihlajakosken kyläyhdistys ry, Kärpäntie 177, 17850 PIHLAJAKOSKI
      Yhteyshenkilö:
      Pihlajakosken kyläyhdistys ry/ Hilkka Kauppinen, p. 0400 219404, [email protected]
      Toteutusaika: 1.3.2004 – 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Pihlajakosken kylä on Kuhmoisten kunnan koillisosassa sijaitseva Päijänteen rantakylä. Kylä on ollut aktiivinen ja kehittämishaluinen sekä nimettiin v. 2003 Keski-Suomen vuoden kyläksi.
      Hankkeella on tavoitteena kehittää kylän palveluja, harrastusmahdollisuuksia, tapahtumia ja yritysten toimintaedellytyksiä. Toimenpiteinä ovat mm. kylän ympäristösuunnitelman laatiminen, lähikirjastotoiminnan monipuolistaminen, uimarannan kunnostaminen, toimitilojen kunnostaminen kylän tapahtumia varten, jätehuoltoalueen kunnostus, kyläkaivon rakentaminen, seminaari-, näyttely- ja tapahtumatoiminnan kehittäminen, luontopolku- ja patikointireittien kunnostus ja maaseudun asumismessujen järjestäminen. Tuloksena kylän ympäristö paranee, asukasmäärä ja matkailijamäärä kasvavat.





      LAUKALAMMIN UIMARANTA-ALUEEN KEHITTÄMINEN
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jämsänkosken vanhusten ja vammaisten tuki ry, Kenraalintie 12, 42300 JÄMSÄNKOSKI
      Yhteyshenkilö:
      Jämsänkosken vanhusten ja vammaisten tuki ry/ Pekka Temonen, p. 040-5365984, [email protected]
      Toteutusaika: 1.1.2005 – 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Laukalammin uimaranta-alueen kunnostaminen on jatkoa Laukalammin kuntopolku-hankkeelle. Uimaranta-alueen kehittäminen uimakelpoiseksi lisää kuntopolun palveluja (esim. vesijumppa- ja avantouintimahdollisuus) ja virkistyskäyttöä myös muulle kuin vanhusväestölle (perheiden ja lasten uimakäyttö).
      Hankkeen kohderyhmä: Laukalammin lähialueen asukkaat, erityisesti vanhukset, vammaiset ja lapset, ja palvelukeskuksen palvelujen käyttäjät.
      Tavoitteet ja tulokset: uima- ja virkistyskelpoinen uimaranta-alue, kuntopolun palveluiden kehittyminen, vanhusten kunnon kasvaminen ja kuntoilumahdollisuuksien lisääntyminen.



      HAAPAMÄEN ELOKUVATAPAHTUMA
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Haapamäen elokuvakerho ry, Riihontie 15, 42800 HAAPAMÄKI
      Yhteyshenkilö:
      Haapamäen elokuvakerho ry/ Matti Kassila, p. 050-5637506, [email protected]
      Toteutusaika: 5.4.2004 – 31.12.2004
      Hankkeen kuvaus:
      Haapamäellä järjestetään kotimaisen elokuvan elokuvatapahtuma ja tavoitteena on saada aikaan pysyvää toimintaa. Tapahtuman ajankohdaksi on suunniteltu 2. – 4.7.2004.
      Hankkeen avulla kootaan voimat, huolehditaan tapahtuman järjestelyistä ja markkinoinnista, palautteen keräämisestä ja jatkotoiminnan suunnittelusta.
      Hankkeen kohderyhmä on Haapamäen asukkaat, opiskelijat ja yrittäjät sekä elokuvista kiinnostuneet alan toimijat, opettajat ja opiskelijat ympäri Suomea.
      Tavoitteena on vuotuinen elokuva-alan kesätapahtuma, joka tuo elinvoimaa Haapamäen kylälle ja kylän yrittäjille mm. olemassaolevien palvelujen käyttöasteen paranemisen ja oheispalvelujen kehittämisen muodossa.



      HUHDANVUOREN URHEILUPUISTON KEHITTÄMINEN
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jämsänkosken Ilves ry, Lähteenmäentie 10, 42300 JÄMSÄNKOSKI
      Yhteyshenkilö:
      Jämsänkosken Ilves ry/ Tarmo Konstari, p. 040-5242754, [email protected]
      Toteutusaika: 1.5.2004 – 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Hiihtoharrastus kasvaa Jokilaaksossa jatkuvasti, etenkin lapsiperheet ja kuntohiihtäjät ovat käyttäneet kuntohiihtolatuja. Ongelmana on puutteelliset huoltotilat sekä kilpailujen ja hiihtotapahtumien järjestämisen hankaluus nykyisissä puutteellisissa tiloissa.
      Jämsänkosken Ilveksen hiihtojaosto laittaa alulle Huhdanvuoren urheilupuiston rakentamalla kunto- ja kilpahiihtäjille sekä kesäurheilulajien harrastajille huoltorakennuksen, joka mahdollistaa yhteistyössä muiden urheilutoimijoiden, Himos Hiihtokeskuksen ja maaseutumatkailuyritysten kanssa Huhdanvuoren urheilupuiston kehittämisen. Puisto tarjoaa Jämsänjokilaakson talvimatkailulle uuden tukipisteen ja jatkaa Himos Hiihtokeskuksen suunnittelemaa ”talviurheilukolmiota”.
      Urheiluseura yhteistyökumppaneineen rakentaa talvi- ja kesäliikuntakäyttöön sosiaalitilat.
      Hanke edistää lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia lisää liikunta- ja ulkoilu- sekä kilpaurheilutapahtumia Jämsänjokilaaksossa sekä tukee latuverkoston välityksellä maaseutumatkailuyritysten ja Himos Hiihtokeskuksen toimintaa.



      JOKILAAKSON KESÄTEATTERI (HANKE PERUUNTUNUT!)
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      J J –Teatteriyhdistys ry, Kenraalintie 12, 42300 JÄMSÄNKOSKI
      Yhteyshenkilö:
      Juha Kuosmanen, p. 050-3455451, [email protected]
      Toteutusaika: 3.5.2004– 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      J J –Teatteri on kehittänyt aktiivisesti teatteritoimintaa ja ohjelmapalveluja. Yhtenä päätoimipisteenä on ollut Aarresaaren kesäteatteri. Jatkuvasti lisääntyneet kävijä- ja esityskerrat ovat johtaneet tilanteeseen, jossa kesäteatterin paikka on siirrettävä. Uudeksi paikaksi on löytynyt Oinaslammen ranta. J J –Teatteri rakentaa yhteistyökumppaneineen uuden näyttämön ja siirtää vanhan katsomon sekä laajentaa sen. Hankkeeseen kuuluu lisäksi sosiaalitilojen kunnostus käyttötarvetta vastaavaksi. Investointihanke mahdollistaa teatteritoiminnan edelleen kehittämisen ja kehittämishankkeen (Kaiken kansan teatteri) tavoitteiden toteuttamisen.
      HANKE PERUUNTUNUT!



      HAAPAMÄEN SUOJA
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Haapamäen Pallo-Pojat ry, Haaramäentie 120, 42800 HAAPAMÄKI
      Yhteyshenkilö:
      Haapamäen Pallo-Pojat ry/ Esko Hietanen, p. 040-7174549, [email protected]
      Toteutusaika: 5.5.2004– 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Haapamäen kylän tärkein sosiaalinen toimintapiste on Suoja –vanha suojeluskunnan talo, jota ylläpitää urheiluseura Haapamäen Pallo-Pojat. Suojalla kokoustetaan ja kokoonnutaan, juhlitaan, tanssitaan, pelataan bingoa ja katsotaan elokuvia. Vuosittain Suojan palveluja käyttää n. 10 000 kävijää.
      Suojan käyttöä haittaa keittiötilojen vanhentuminen ja alkeellisuus. Keittiön kunnostus on välttämätöntä elintarvikehygienian vaatimusten täyttämiseksi sekä emäntien toiminnan helpottamiseksi. Hankkeessa kunnostetaan Suojan keittiötilat elintarvikelainsäädännön mukaisiksi. Kunnostus varmistaa sen, että Suojaa pystytään jatkossakin käyttämään kylän yhteisissä tilaisuuksissa ja lisäksi pystytään kehittämään Suojan käyttöä entistä monipuolisemmaksi palvelupisteeksi. Suojan kunnostaminen parantaa myös alueen juhla- ja matkailupalveluja tarjoavien yritysten toimintaedellytyksiä.



      JUOKSLAHTI JUOKSUUN
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Juokslahden kyläyhdistys ry, Jyväskyläntie 1438, 42140 JUOKSLAHTI
      Yhteyshenkilö:
      Pirjo Bister, p. 040 7234119, [email protected]
      Toteutusaika: 5.5.2004 – 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Juokslahden kylä sijaitsee Jämsässä 24-tien varrella. Kylällä asuu lähes 500 henkilöä ja siellä on monenlaista maaseutuyritystoimintaa. Kyläläiset laativat kyläsuunnitelman ja kyläkaavaluonnoksen v. 2001- 2002 aikana. Nyt halutaan kehittää satama-aluetta (Päijänne), matkailijan maisemaa ja liikkumismahdollisuuksia sekä vanhuspalveluja.
      Hankkeessa laaditaan Juokslahden satamasuunnitelma, laaditaan maisemasuunnitelma ja aloitetaan sen toteuttaminen niin, että valtakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema tulee entistä paremmin esille ja lihasvoimalla liikkuvien kulku- ja pysähtymismahdollisuudet paranevat. Kolmantena osana selvitetään kyläkunnan ja lähialueiden vanhusten palvelutarve ja pyritään ratkomaan palvelutarveongelmia yhteistyötä alan yrittäjien ja Jämsän kaupungin kanssa.
      Hanke tukee maaseutumatkailuyritysten toimintaa kehittämällä alueen infraa. Kylähenki kasvaa yhteisten talkoiden ja muun toiminnan myötä ja kunnostetut kohteet hivelevät kyläylpeyttä. Maaseudun vanhusväestölle tarjotaan jatkossa entistä parempaa palveluja ja tilaisuutta pysyä omalla kylällä vielä kunnon heikennyttyä.



      MULTIAN AVOIMET KYLÄT
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Multian kunta, Multiantie 3, 42600 MULTIA
      Yhteyshenkilö:
      Multian kunta/ Leena Salonen, p. 050 5021444, [email protected]
      Toteutusaika: 5.5.2004 – 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Multian kylä on kehitetty kylähankkeen tuella v. 2002 – 2004. Kylillä on muhinut monenlaisia kehittämisideoita, joista osa on pystytty toteuttamaan alkuperäisen hankesuunnitelman puitteissa, osa tarvitsee tuekseen jatkohankkeen. Multian kylät kirkonkylää myöten ovat aktivoituneet ja sitoutuneet toiminnan edelleen kehittämiseen. Multia on hyvin tavallinen pieni kunta, joka ei kilpaile suurilla erikoisuuksilla. Sinne ei synny suurella rahalla suurta matkailukeskusta. Sen sijaan Multia voi olla poikkeuksellisten ystävällisten ihmisten paikka, joka houkuttaa nykykiireen väsyttämää ja monia turismipaikkoja kokenutta ihmistä.
      Hankkeen avulla kehitetään Multian luontoon ja tavanomaiseen elämänmenoon liittyviä tapahtumia ja vierailukohteita, sekä kasvatetaan Multian mainetta ystävällisenä, ihmisten tarpeet huomioon ottavana luonnonläheisenä ja elämyksellisenä paikkakuntana. Hankkeessa rakennetaan kylätoimijoiden, järjestöjen ja yksityisten osaajien verkko, jossa hyödynnetään toinen toisiaan.
      Hankkeessa luodaan imago ja toimintamalli ”avoimet kylät”, kehitetään tapahtumakulttuuria, kouluttaudutaan kyläoppaiksi ja nostetaan luontokohteita mm. patikkapolkuja ja pysähdyspisteitä kunnostamalla. Hankkeen tuloksena Multiasta tulee kiinnostava vierailukohde, potentiaalinen asumispaikka ja vilkas tapahtumakunta.



      KYYNÄMÖISTEN KYLÄTALOHANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Kyynämöisten seudun kyläyhdistys ry, Huhtatie 1, 41230 Uurainen
      Yhteyshenkilö:
      Kyynämöisten seudun kyläyhdistys ry/ Reijo Länkinen, p. 0400-738 328, [email protected]
      Toteutusaika: 1.2.2005– 31.1.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Kohderyhmänä on Kyynämöisten kylän tulevat ja nykyiset asukkaat sekä matkailijat. Hankkeen tavoitteena on säilyttää Kyynämöisten kylä elinvoimaisena ja viihtyisänä. Kunnostettu Kynkkälän kylätalo tulisi toimimaan palvelupisteenä, eli eri harrasteryhmien kokoontumispaikkana sekä kesäkahvilana.
      Ensisijaisena toimenpiteenä on kylätalon kunnostaminen ja siten myös kulttuuriperinnön säilyttäminen. Kunnostuksen jälkeen Kynkkälässä järjestetään erilaisia kylätapahtumia ja harrasteryhmien kokoontumisia. Tavoitteena on myös elvyttää teatteripiiri. Kynkkälän kunnostuksen myötä järjestetään kesäkahvilatoimintaa sekä kehitään.suoramyyntipiste. Harrasteryhmille valmistuu myös toimitilat sekä kyläyhdistykselle "toimisto".
      Hankkeen työllistävä vaikutus on kylätasolla merkittävä. Harrastemahdullisuuksien parantaminen tuo kylälle lisää elinvoimaa ja houkuttelevuutta uutena asuinpaikkana. Lisäksi kylätalo on infopiste kyläläisille ja matkaajille.



      PÄIJÄNTEEN KALAVEDET
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Kaipolan osakaskunta, Tarvajärventie 253, 42100 JÄMSÄ
      Yhteyshenkilö:
      Kaipolan osakaskunta/ Antero Seppälä, p. 0400-271950
      Toteutusaika: 1.7.2004 - 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Jämsänniemen Päijänteen vesialueet eivät ole järjestäytyneet osakaskunniksi. Järjestäytymättömyys estää vesialueiden asianmukaisen hallinnoinnin ja sen myötä kalastuselinkeinon, kalakantojen ja kalastusmatkailun kehittämisen. Hanke kohdistuu Jämsänniemen järjestäytymättömiin osakaskuntiin. Ne kutsutaan koolle järjestäytymistä ja alueen kalastusalueiden kehittämissuunnitelman tekemistä varten. Osakaskunnat sopivat kalastusalueiden hoidosta ja toiminnan kehittämistä. Tavoitteena on Päijänteen kalastuselinkeinon ja kalastusmatkailun sekä virkistyskkalastuksen kehittyminen. Kalastuksen valvonta toimii ja kalavarojen kehittämiseen tarkoitetut valtionosuudet saadaan käyttöön.

      PAUNETIN TALAS
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Uuraisten Jokihaaran Pien. Vilj. Yhd., Oikarintie 12, 41140 KUIKKA
      Yhteyshenkilö:
      Uuraisten Jokihaaran Pien. Vilj. Yhd./ Mikko Nieminen, p. 0400-189 238, http://www.paunetti.fi/talas.htm
      Toteutusaika: 1.7.2004 - 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Kohderyhmänä Jokihaaran kylän asukkaat, Kyläyhdistyksen ja Metsästysseuran jäsenet ja muut kylän toimijat. Tavoitteet: Saadaan yhdistyksen toiminnalle oikea kotipesä, Kyläkonttori. Laitevaraston myötä vuokraustoiminta vilkastuu. Kioskitoiminta helpottuu varaston ja kunnollisen sosiaalitilan muötä. Toimenpiteet: Järjestetään rahoitus, vuokrataan maa-alua, hankitaan sitoutunut talkooväki ja kerätään lahjoituksia kylän tiloilta. Rakennetaan kahden vuoden aikataululla Paunetin Talas toteuttamaan tavoitteita. Tulokset: Kylätoiminta jatkuu ja vilkastuu, vuokraustoiminnan kehittymisen myötä laitekantaa monipuolistetaan ja kesäkioskitoimintaa kehitetään kohti ympärivuotista. Paunetin Talas turvaa kokousten pitämisen keskellä kylää, tietotupa ja kirjaston lainausasema säilyvät kylällä. Jokihaaran kylästä syntyy Uuraisten kunnan kaivattu "käyntikortti"; Uuraisten porttihan Jokihaara on ollut kautta aikain.


      ELVIS - ELINVOIMAINEN JA VIREÄ KULTTUURISEUTU
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jämsän kaupunki, Seppolantie 10 , 42100 JÄMSÄ
      Yhteyshenkilö:
      Jämsän kaupunki/ Annukka Ruokolahti, p. 040-718753 [email protected]
      Toteutusaika: 1.11.2004 - 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      ELVIS-hanke on jatkoa JURMU-hankkeelle. Se jatkaa JURMU-hankkeen aikana ideoitua kulttuuritapahtumien ja kulttuurikoordinaation kehittämistä. Hanke kohdistuu Jämsänjokilaakson ja Längelmäen kulttuuritoimijoihin ja se hyödyttää myös alueen matkailuyrityksiä. Hankkeessa sovitaan yhteistyön muodoista, perustetaan kulttuurialan toimijoiden organisaatio ja kehitetään paikallistapahtumia entistä laadukkaimmiksi ja vetovoimaisemmaksi. Hankkeen tavoitteena on on luoda vireä kulttuuritoimijoiden ja -tapahtumien verkko, joka houkuttaa alueelle matkailijoita ja uusia asukkaita, tarjoaa viihdettä ja elämyksiä sekä huolehtii paikallistapahtumien koordinoinnista ja järjestämisen ammattimaisuuden kehittymisestä. Hankkeen tuloksena on 1) organisaatio, joka koordinoi Jämsän seudun kulttuuritapahtumia, 2) vilkas ja kehittyvä kulttuurielämä, joka tuottaa kulttuuripalveluja sekä yksityisten että yritysten tarpeisiin, 3 runsaslukuinen ajallisesti ja alueellisesti koordinoitu tapahtumaverkko, joka houkuttaa alueelle jatkuvasti uutta yleisöä ja asukkaita.


      MAPA II - MATKAILUPALVELUJEN PAKETOINTIHANKE

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jämsek Oy, Lukkoilantie 4, 42100 JÄMSÄ
      Yhteyshenkilö:
      Jämsek Oy, Lukkoilantie 4, 42100 JÄMSÄ, http://www.jamsek.fi/mapahanke.html
      Toteutusaika: 1.1.2005 - 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Matkailupalvelujen paketointihanke edistää Jämsän, Jämsänkosken, Kuhmoisten, Längelmäen, Keuruun ja Petäjäveden maaseutumatkailuyritysten ja matkailullisesti kiinnostavien käyntikohteiden elinkeino- ja markkinointiyhteistyötä. MAPA-hanke kokoaa laadukkaita alueellisia matkailupalvelupaketteja sekä lisää toimijoiden yritysvalmiuksia. MAPA-hankkeessa kohteiden palvelutasoa ja toimivuutta testataan erikseen ja yhdessä. Valmiiden tuote- /palvelupakettien markkinointia jatketaan mm. MAAMA-hankkeen tuella sekä MAPA-hankkeen aikana syntyneiden myyntiyhteyksien avulla.

      Hankkeen tavoitteena on 1) houkuttaa alueelle lisää matkailijoita, hankkeen 1-vaiheessa erityisesti ryhmämatkailijoita ja 2-vaiheessa yksilömatkailijoita, 2) lisätä maaseutumatkailuyritysten ja heidän yhteistyökumppaniensa tietotaitoa ammattimaisessa yritystoiminnassa, 3) kasvattaa matkailuyritysten liikevaihtoa, 4) luoda sitä kautta uusia työpaikkoja ja säilyttää vanhoja, 5) lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä, 6) luoda ja vakiinnuttaa matkailupalvelupaketteja ja 7) kehittää yksilömatkailijoille sopivia käyntikohteita ja ohjelmaa.


      Vuonna 2003



      Pomonan kehittämishanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Suur-Jämsän Moottoriklupi ry, Heikkilänkatu 11, 42100 JÄMSÄ

      Yhdistys: Suur-Jämsän Moottoriklupi ry

      Yhteyshenkilö:

      Suur-Jämsän Moottoriklupi ry/ Pekka Pirttimäki, p. 050-3220160, [email protected]

      Toteutusaika: 1.3.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Suur-Jämsän Moottoriklupi edistää vanhojen ajoneuvojen, moottoreiden ja teknisten laitteiden harrastustoimintaa, kunnostusta ja ajokulttuuria. Yhdistyksen päätoimipiste on POMONA, joka sijaitsee 24- ja 9-teiden risteyksessä Jämsän keskustan läheisyydessä.

      Kehittämishankkeella lisätään vanhojen työtapojen, koneiden ja laitteiden tunnettavuutta ja kiinnostavuutta sekä valjastetaan ne matkailun vetonaulaksi yhteistyössä läheisten museoiden ja matkailuyritysten kanssa. Hanke järjestää ja organisoi rompetapahtumien ketjun, jota markkinoidaan valtakunnallisesti. Tavoitteena on nostaa Jämsänjokilaakso valtakunnallisesti merkittäväksi Rompetoripaikkakunnaksi, joka tarjoaa uutta ohjelmaa matkailijoille. Kehittämishankkeeseen sisältyy torialueen rakentaminen Pomonan tontille.

      Perinnetoimintaa kehitetään opintomatkojen ja kurssien avulla. Tavoitteena on saada uusia toimijoita kiinnostumaan perinteen säilymisestä ja klupin toiminnasta. Hanke toteutetaan yhteistyössä alueen ja valtakunnallisten perinnetoimijoiden, Jämsän kaupungin ja Tiimiakatemian (markkinointiosaamisen) kanssa.





      JURMU-Soiden ja urheillen vetovoimaisuutta

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jämsän kaupunki, Seppolantie 10, 42100 JÄMSÄ

      Yhteyshenkilö:

      Jämsän kaupunki/ Annukka Ruokolahti, p.040-5629514, [email protected]

      Toteutusaika: 1.2.2003 – 1.2.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Jurmu-hankkeen avulla kehitetään jatkuvasti Jämsän seudun ja ympäröivän maaseudun näkyvyyttä, vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta. Musiikkitapahtumien kehittämisen ja urheilumarkkinoinnin avulla tavoitellaan Jämsänjokilaaksolle positiivista, nuorekasta imagoa. Tapahtumat monipuolistavat alueen kulttuuritarjontaa ja –kasvatusta vuorovaikutuksessa paikallisten ja kansainvälisten kulttuuriammattilaisten kesken. Niiden kautta tavoitettaan eri yhdistysten ja seurojen yhteistyön lisäämistä ja tapahtumakulttuurin vahvistamista.

      Hanke jakaantuu kahteen osaan: 1) musiikkitapahtumaketjun luominen, jossa osana kansainvälinen blues-tapahtuma ja 2) urheilu kaupungin markkinoijana –osa, jossa muodostetaan urheilijoista/urheiluseuroista tiimi, joka koulutetaan stipendiohjelman kautta markkinoimaan kaupunkia.

      Tuloksina on pysyvä kesätapahtuma (-ketju), vahva tapahtumakulttuuri sekä valtakunnallisesti korkeatasoinen urheilutiimi. Näiden kautta Jämsän seudun näkyvyys kasvaa.





      Kiiskilänmäen näkötorni

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Nikaran kyläyhdistys ry, Nikarantie 126, 42660 SAHRAJÄRVI

      Yhdistys: Nikaran kyläyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Nikaran kyläyhdistys ry/ Olavi Palonen, p. 040-5884826, [email protected]

      Toteutusaika: 1.3.2003 – 28.2.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on, että Nikaran kyläyhdistys ry rakentaa Multian Nikaran kylällä sijaitsevalle, keskisen ja eteläisen Suomen korkeimmalle kohdalle, Kiiskilänmäelle, näkötornin. Kiiskilänmäen tornihankkeella on merkitystä sekä kunnan että koko maakunnan kannalta. Nikaran kylälle hanke on merkittävä yhteisponnistus. Hanke tukee Multian kunnan erikoistumisvalintaa luonto- ja kalastusmatkailua. Multialla on käynnissä kunnan kilpailuetu- ja erikoistumisvalintaprosessia tukea Multiwisser-koulutushanke, joka vahvistaa myös kulien kehittymistä tarjoamalla täsmennettyä valmennusta luontomatkailuun ja yrittäjyyteen. Käynnissä oleva Multifish-hanke kohdentuu Multian matkailuyritysten kehittämiseen. Kylien hankkeen kautta tuetaan myös yrittäjiä toteuttamalla asiakkaita palvelevia reitistö- ja oheispalvelukokonaisuuksia.

      Näin Multialla tuotetaan luontomatkailun ympärille tehokkaita palvelu-, reitistö- ja elämyskokonaisuuksia verkostoimalla kylien toiminta yrittäjien, koulutushankkeen ja Multifish-hankkeen kanssa.





      KEVIME-hanke, Kaikki ei ole vielä menetetty –hanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Karimon Kyläyhdistys ry, Kaakkomäentie 97, 42910 PIHLAJAVESI

      Yhdistys: Karimon Kyläyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Karimon Kyläyhdistys ry/ Kaija Asunmaa, p. 050-5875343

      Toteutusaika: 23.4.2003 – 30.4.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Kaikki ei ole vielä menetetty –hanke lähtee tosiasioiden tunnustamisesta, siitä, että Keuruun kaupungin Pihlavesi ja sen Karinon kyläyhteisö elää etsikkoaikaansa, sitä, että jos ei nyt tehdä jotain konkreettista, niin ei vain menetetä koulua, vaan kylä rapistuu yhä ja väki katoaa. Kyläyhteisössä on nyt halua kehittää ja uskoa siihen, että Pihlavedellä ja Karimon kylän alueella on mahdollisuudet selviytyä ja löytää tulevaisuuden avaimet aukottoman yksimielisen yhteistyön avulla. Hankkeen päämääränä on kehittää Karimon kyläyhteisöstä malliesimerkki siitä, miten kylä voi nousta ja synnyttää elinkelpoisen ja kiinnostavan kyläyhteisön. Hanke pyrkii kohentamaan kyläyhteisön sivistyksellistä, sosiaalista ja aineellistakin tasoa luomalla kylälle:

      1. Karimon koululle toimintaedellytykset
      2. Sellaiset peruspalvelut, mitä kaupunki ei pysty tarjoamaan käynnistämällä yhteistyössä Keuruun kaupungin kanssa sosiaali- ja terveysalan palvelutoimintoja, luomalla kotipalvelujärjestelmän, johon kuuluu mm. siivous-, remontointi-, pihanhoito-, lumenauraus-, kaupassakäynti-, peseytymis-, parturi-, ja kampaus-toimintoja.
      3. Synnyttämällä Karansalmen opaskeskuksen, joka sisältää mm. palvelurakennuksen (jossa kioski-, kahvila- ja alueen markkinointi- ja opastustoimintaa), uimarannan ja laiturin, jätteiden lajittelupisteen.
      4. Luomalla ensimmäisen, hankejakson aikana yhteistyöverkoston, jolla synnytetään uusia yrityksiä ja yhteisöjä ja näiden kautta työpaikkoja ja luodaan Karimosta kiinnostava myös ulkopuolisille eli katkaistaan muuttovirta ulos.


      Jämsänjoen puolesta -kehittämishanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jämsänjokilaakson Nuorkauppakamari ry, Päkinmäki 5, 36200 KANGASALA

      Yhdistys: Jämsänjokilaakson Nuorkauppakamari ry

      Yhteyshenkilö:

      Jämsänjokilaakson Nuorkauppakamari ry/ Juho Koskinen, p. 040-7284170, [email protected]

      Toteutusaika: 1.6.2003 - 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Jämsänjoen puolesta -hanke kehittää Jämsänjoen matkailu- ja virkistyskäyttöä tiedotuksen, yhteistyön kehittämisen, asennemuokkauksen ja markkinoinnin avulla. Kehittämishanke yhdistää Jämsänjoen puolesta toimivat ja sitä hyödyntävät tahot niin, että sen turvallinen ja hyödyllinen käyttö lisääntyy. Luontonähtävyys valjastetaan matkailulliseksi elämyskohteeksi ja vesialan palveluja tuottavat pienyritykset yhdistävät voimansa tämän erikoisalan kehittämiseksi. Tavoitteet: Jämsänjoen ainutlaatuisuuden tunnettavuuden, hyöty- ja virkistyskäytön lisääminen, turvallisuusmyönteisyyden lisääminen, yritysten välisen yhteistyön lisääminen, Jämsänjoen palvelujen ja yhteismarkkinoinnin kehittyminen. Kohderyhmä: Jämsänjoen Nuorkauppakamari, Jämsänjoella toimivat yritykset, yksityiset veneilijät ja ranta-asukkaat, vesistöpalveluista kiinnostuneet matkailijat.


      Oikarin kunnostushanke
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Keski-Suomen ajokoirayhdistys ry, Anttilantie 100, 43390 LOKAKYLÄ

      Yhdistys: Keski-Suomen ajokoirayhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Keski-Suomen ajokoirayhdistys ry/ Antti Paananen, p. 0400-242494, [email protected]

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on lisätä kunnostustoimenpiteillä Keski-Suomen ajokoirayhdistyksen omistaman maatilan, Oikarin, käyttökapasiteettia ja sitä kautta tukea Jokihaaran kylätoiminnan ja sen palvelujen kehittymistä. Verkostoitumalla Uuraisten matkailuhankkeen sekä Jokihaaran Paunetti-hankkeen kanssa, saadaan Oikarin palveluista Jokihaaran kylän ja koko kunnan kannalta merkittävä lisä matkailutarjontaan (leirit, juhlat, kokoukset, koulutukset, majoitus- ja ateriapalvelut). Hankkeen aikana rakennetaan Oikarin yläkertaan lisää majoitustilaa (kolme huonetta) sekä kunnostetaan huonokuntoinen katto. Tällä hetkellä Oikarissa on majoituskapasiteettia n. 50 hengelle. Huoneisiin hankitaan tarvittava kalustus sekä keittiöön kodinkoneita ja astiasto 100 hengelle.

      Oikarin toiminnan kehittäminen matkailullisesti sekä markkinointi toteutetaan Uuraisten matkailuhankkeen kautta, jossa yhdistys on mukana. Sen lisäksi valmistellaan yhdistyksen omat internet-sivut ja esite tiedottamista varten ja hankitaan atk-laitteisto Oikariin pääasiassa nuorten lisäaktiviteetiksi. Hankkeen aikana suunnitellaan ja toteutetaan erityisesti nuorille suunnattua harrastustoimintaa.

      Hankkeen kohderyhmää ovat yhdistyksen jäsenet, kylän ja lähialueen asukkaat, matkailijat ja erityisesti nuoriso. Hankkeen tuloksina Oikarin käyttökapasiteetti lisääntyy, kylän palvelujen asiakasmäärät kasvavat, oheispalvelujen tarve kasvaa, syntyy uusi työpaikka ateriapalvelujen tarpeen kasvaessa, syntyy nuorille suunnattuja harrastuksia, yhteistyöverkostot vahvistuvat ja matkailutarjonta Uuraisilla monipuolistuu.


      Etelä-Keuruun palveluiden kehittämishanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Etelä-Keuruun kyläyhdistys ry, Koskenpääntie 437, 42700 KEURUU

      Yhdistys: Etelä-Keuruun kyläyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Etelä-Keuruun kyläyhdistys ry/ Leena Ikäläinen, p. 0400-753821, [email protected]

      Toteutusaika: 1.5.2003 - 31.12.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Kehitetään Etelä-Keuruun palveluja vastaamaan vakinaisten ja kesäasukkaiden tarpeita yhteistyössä eri toimijoiden kanssa (kaupunki ja yrittäjät). Lisätään kylän viihtyisyyttä ja asumismukavuutta, kasvatetaan kylän asukasmäärää, edistetään nuorten työllistymistä. Laaditaan kylän markkinointisuunnitelma ja aloitetaan sen toteuttaminen. Perustetaan palvelupiste, jossa mm. kylän tonttitarjonta on esillä. Kehitetään kioskitoimintaa kyselyjen ja koulutuksen avulla. Kartoitetaan kylän palvelutarpeita, kehitetään yhdistyksen varainkeruuta. Rakennetaan Mikkolankankaan leikkikenttä. Tulokset: kylän palvelujen kehittyminen (kioski, kahvila, vanhuspalvelu)


      Kotiseudun kohotus

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry, Talvilahdentie 3, 41800 KORPILAHTI

      Yhdistys: Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry/ Martti Pukkala, p. 014-821909

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 31.8.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on kehittää Korpilahden kirkonkylän yhteydessä sijaitsevien matkailullisesti merkittävien vetovoimatekijöiden toimintaedellytyksiä suunnittelun ja kunnostustoimien kautta:

      - Vanhan myllyn alueelle hankitaan sähköistys, maisemoidaan ympäristö sekä kunnostetaan alueen aitan katto.

      - Korpijoen varsi raivataan sekä rakennetaan tarvittavat portaat ja kaiteet

      - suunnitellaan Lahenvuorenmäelle näkötorni entisen paikalle

      - raivataan osa Vanhaa Laukaantietä kävelyreitistöksi ja toteutetaan pysäköintialue ja polku valtatie 9:n varteen Lahenvuorenmäelle

      Hankkeen kohderyhmää ovat alueen asukkaat, matkailijat ja matkailuyritykset.

      Hankkeen tuloksina kirkonkylän matkailulliset edellytykset kasvavat ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden ympärille voidaan rakentaa matkailullisia kokonaisuuksia.

      Kotiseudun kohotus –hanke toimii tiiviissä yhteistyössä paikalliskulttuurihanke Kumotuksen sekä Kompassi-hankkeen kanssa.


      Saakosken kohennus

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Saakosken kyläseura ry, Saakoskentie 43, 41820 SAAKOSKI

      Yhdistys: Saakosken kyläseura ry

      Yhteyshenkilö:

      Saakosken kyläseura ry/ Tuula Levaniemi, p. 040-5383421

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 30.9.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on toteuttaa Saakosken kylän viihtyisyyttä ja houkuttavuutta lisääviä toimenpiteitä. Saakoski on mukana paikalliskulttuurihanke Kumotuksessa, jonka yhteydessä kerätään ja tuotteistetaan Saajoen historiaan liittyvää aineistoa tukinuittoineen ja Hämeen härkäteineen. Tuotteistaminen edellyttää ympäristön siistimisen:

      - kylän läpi virtaavan Saajoen ympäristö maisemoidaan n. 500 metrin matkalta. Asiantuntija-apuna käytetään ympäristökeskusta.

      - toteutetaan pienimmille lapsille soveltuva turvallinen uimapaikka jo olemassa olevan uimalan yhteyteen.

      - rakennetaan uusi uimalaituri vanhan, huonokuntoisen tilalle.

      - rakennetaan kompostikäymälä uimalan yhteyteen.

      - rakennetaan matonpesupaikka uimapaikan alajuoksulle.

      - kunnostetaan urheilukenttä jalkapalloiluun soveltuvaksi.

      - toteutetaan lentokentän rakentaminen.

      Hankkeen tuloksina kylän viihtyvyys lisääntyy ja edellytykset tuotteistamiseen kasvavat. Jo olevien yritysten toiminta saa uusia oheiskohteita (Mennalan ratsutalli) ja lisääntyvän kävijämäärän myötä myös muiden palvelujen käyttö kasvaa.


      Kylät liikkeelle

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry, Petäjävedentie 546, 41860 RANNILA

      Yhdistys: Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys ry/ Paula Määttä, p. 040-5481544, [email protected]

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on toteuttaa Tikkalan kylän keskustaan Korpilahden pohjoisten kylien yhteinen lähiliikuntapaikka ”Kylät kaupungin kupeessa” –kehittämishankkeen investointiosiona. Hankkeen toimenpiteinä rakennetaan noin kilometrin mittainen valaistu kuntorata, joka toimii talvella luisteluhiihdon mahdollistavana latupohjana, luisteluhiihtoon soveltuva pidempi latupohja, pukeutumistila, välinevarasto ja wc, jääkiekkokaukalon pinnoitus kesäkäyttöä varten, rullalautailurakennelmat, nurmipintainen jalkapallokenttä, juoksurata, pituushyppypaikka ja heittorinki. Lisäksi hankitaan kuntoilulaitteita sekä leikkivälineitä. Hankkeen tuloksina pohjoisille kylille valmistuu monipuolinen lähiliikuntapaikka, joka palvelee kylien asukkaita, loma-asukkaita sekä matkailijoita. Alueen viihtyvyys lisääntyy harrastusmahdollisuuksien kasvamisen myötä, ”kylät kaupungin kupeessa” –hankkeen kautta toteutettava vapaa-aikaan ja liikuntaan liittyvien palvelukokonaisuuksien rakentaminen monipuolistuu sekä pohjoisten kylien houkuttavuus asuinalueena kasvaa.

      Hankkeen kohderyhmänä ovat Korpilahden pohjoisten kylien asukkaat sekä muut lähialueen asukkaat, matkailijat, loma-asukkaat sekä maaseudun ja kaupungin vuorovaikutuksen kautta kaupunkilaiset.


      Putkilahden kylähanke: Koulupuiston kehittäminen

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Putkilahden kyläseura ry, Nokkosenpolku 50, 41870 PUTKILAHTI

      Yhdistys: Putkilahden kyläseura ry

      Yhteyshenkilö:

      Putkilahden kyläseura ry/ Anne-Maria Perttula, p. 014-825127, [email protected]

      Toteutusaika: 25.4.2003 – 31.12.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoite on kehittää Putkilahden entistä koulukiinteistöä, Koulupuistoa, palvelemaan rakennuksena kylän asukkaiden tarpeita. Hankkeen tuloksena syntyy matkailijoita laadullisesti paremmin palveleva kiinteistö, joka antaa sivuelinkeinoina lisäansiota majoitustiloja ylläpitäville, ravitsemis- ja ohjelmapalveluja tarjoaville maatiloille. Rakennus tarjoaa myös puitteet yritystoiminnan perustamiselle leiri- ja matkailutoimintaa varten.

      Hankitulla välineistöllä ja asianmukaisella kalustuksella tarjotaan kylän vakituiselle ja vapaa-ajanasukkaille harraste- ja kokoontumistila sekä lisäksi paremmat mahdollisuudet koulutus- ja juhlatilaisuuksien järjestämistä varten Putkilahden kylään. ATK-laitteistoilla ja internet-yhteyksillä luodaan mahdollisuudet omien työ- ja vapaa-ajanyhteyksien ylläpitoon. (esim. pankkipalvelut) vapaa-ajanasukkaille, Internet-yhteys tarjoaa myös tarjoaa myös tiedonhankinnan kannalta nykyaikaisen kanavan koulupuiston toiminnoille.


      Päiväkunnan kyläkouluhanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Ravio-Päiväkunnan Maamiesseura ry, Päiväkunnantie 182, 41710 RUTALAHTI

      Yhdistys: Ravio-Päiväkunnan Maamiesseura ry

      Yhteyshenkilö:

      Ravio-Päiväkunnan Maamiesseura ry/ Risto Liias, p. 0400-232554, [email protected]

      Toteutusaika: 1.6.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Ravio-Päiväkunnan Maamiesseuran hankkeen tavoitteena on kunnostaa seuran omistama Päiväkunnan koulukiinteistö kyläläisten ja matkailijoiden käyttöön hyödyntäen kylän sijaintia Leivonmäen kansallispuiston läheisyydessä ja luontomatkailullisten edellytysten kehittämiseksi.

      Toimenpiteet: Kunnostetaan koulukiinteistö ja toteutetaan tiloihin vanhaa koulutarvikkeistoa ja kalustoa hyödyntäen kyläkoulunäyttely, sekä mestarikansanlaulaja Tyyne Pahkamäen aineistokokoelma. Molemmat ovat avoinna kesäisin, sekä talvisaikaan sopimuksen mukaan. Hankitaan tarvittavaa välineistöä retkeilijöiden majoitusta varten, sekä kunnostetaan pihasauna. Rakennetaan pihalle grillikota retkeilijöiden omaehtoista ateriointia varten, sekä toteutetaan maaseutua esittelevä Lukkoriutan reitti ja kyliä yhdistävien reittien opastaulut.

      Hankkeen tuloksina Päiväkunnan koulun yhteyteen syntyy uusi käyntikohde, majoituskapasiteetti lisääntyy, kyläläisten yhteiset harrastustilat kohentuvat ja kylätoiminnan jatkuminen turvautuu, pienimmät reitistöt yhtenäistyvät laajemmaksi reitistöksi ja syntyy uusi, maaseutuperinnettä esittelevä Lukkoriutan retki. Hankkeella on työllistävä vaikutus oheispalvelujen toteuttamisen kautta.

      Hankkeen kohderyhmänä ovat paikalliset asukkaat, loma-asukkaat, yrittäjät, tutkijat, matkailijat sekä ulkopuoliset yrittäjät.


      Moksin Kylähistoriakeskus

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Moksin Kyläseura ry, Nakkerintie 60, 41840 MOKSI

      Yhdistys: Moksin Kyläseura ry

      Yhteyshenkilö:

      Moksin Kyläseura ry/ Sinikka Patinen, p. 040-5394436, [email protected]

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Hanke kohdistuu kylän vakioasukkaisiin, kesäasukkaisiin, matkailijoihin, tutkijoihin, opiskelijoihin ja kylän vanhuksiin. Tavoitteena on saada kohderyhmälle tilat, jotka on kunnostettu perinteitä kunnioittaen ja joissa on mahdollisuus kokoontua ja harrastaa. Lisäksi tavoitteena on antaa kylän tilojen tuotteille ja sekä eri kädentaitajille mahdollisuus myydä tuotteitaan, sekä perustaa kylähistoriakeskus, joka tuo esille kylän historiaa kuvin, sanoin ja esinein.

      Toimenpiteinä koulukiinteistö kunnostetaan muuttamalla koulun ulkoasua. Kyläseura palkkaa työllistämisvaroin työntekijän hoitamaan kesäkahvilaa ja samalla mahdollisesti toimimaan jonkinlaisena ”kyläpiikana” vanhuksille ym. apua tarvitseville. Koulukiinteistöön hankitaan tarvittava välineistö ja kalustus sekä hankitaan kannettava atk-laitteisto aineiston keruun ja kylän tiedottamisen hoitavan kylälehden tehtäviä helpottamaan.

      Kylähistoriakeskus toimii kylän nähtävyytenä, palvelupisteenä ja kokoontumispaikkana. Lisäksi tiloihin kehitetään vanhuksille suunnattuja palveluita että he voisivat asua kotikylällään mahdollisimman pitkään. Toimenpiteet antavat kylän taitajille mahdollisuuden kehittää yritystoimintaa ja tuoda tuotteittaan myytäväksi.

      Kylähistoriakeskuksen kunnostaminen nostaa kylän imagoa ja pitää kylällä vireyttä yllä, näin kylälle on mahdollisuus saada lisää uusia asukkaita. Kylän väki onkin nuorentunut viime vuosina huomattavasti, lisäksi kylälle on tullut tänä vuonna yksi uusi talo.


      Ylä-Muuratjärvi hanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Ylä-Muuratjärvi seura ry, Petäjävedentie 2370, 41800 KORPILAHTI

      Yhdistys: Ylä-Muuratjärvi seura ry

      Yhteyshenkilö:

      Ylä-Muuratjärvi seura ry/ Juhani Kuusela, p. 040-5472767, [email protected]

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Kyläkoulun muuttaminen kunnostamalla ja kalustamalla Kylätaloksi ympäristöineen. Ylä-Muuratjärven kylätalo pyrkii kohentamaan kyläyhteisön ja laajemmankin alueen harrastustoimintaa sekä yhteistyötä. Kylätalo on hankkeen avulla paremmin palveleva matkailija-, sidosryhmiä ja kuntaa. Kylätalo toimisi myös Hangasjärven retkituvan tukena, näyttelytilana, kokous-/ luentotilana sekä kaikkein toimintojen keskuspaikkana ja kylätoimistona, infopisteineen että opetustoimintaa. Auttaisi alueelle muuttavien ihmisten viihtyvyyttä, sosiaalista kanssakäymistä ja verkostoitumista. Tuloksena on harrastusmahdollisuuksien ja liikunnan lisääntyminen, viihtyvyyden kohentuminen ja koko seudun vireytyminen.

      Kehittämisosio kartoittaisi ikääntyvien että muiden apua tarvitsevien tukitoimet lähialueella. Tukitoimet: asumiseen, pihaympäristöön ja viihtyvyyteen liittyvät tarpeet mm. remontointi, pihatyöt talvella ja kesällä, ”sijaisomainen” palvelu, auttaa itsenäistä selviytymistä. Tukitoimet kunnan palveluja tukien ja täydentäen yhteistyössä.


      Kalevalaa lapsille draaman ja käsityön keinoin

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jyväskylän Kalevalaiset naiset ry, Savintie 51, 41800 KORPILAHTI

      Yhdistys: Jyväskylän Kalevalaiset naiset ry

      Yhteyshenkilö:

      Jyväskylän Kalevalaiset naiset ry/Annamari Maukonen, p. 050-3257067, [email protected]
      Toteutusaika: 1.5.2003 – 30.6.2004

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteet ovat kaksitasoiset. Hankkeen tarkoituksena on tutustuttaa 7 –12 v. lapsia Kalevalaan ja suomalaiseen ja paikalliseen perinteeseen, harjoittaa ilmaisutaitoja ja käsillätekemistä, ryhmätyöskentelyn taitoja ja kokonaisvaltaista kasvua. Samoin hankkeen tavoitteena on luoda yhteistyöverkosto paikallisen kulttuuri- ja elinkeinoelämän alueelle, joka voi hyödyntää luotua toiminnallista mallia omiin tarkoituksiinsa. Hanke dokumentoidaan kirjallisesti ja kuvallisesti ja saatua aineistoa voidaan hyödyntää alueella laaja-alaisesti.

      Toiminnan kautta lasten tietoisuus suomalaisesta ja paikallisesta kulttuurista lisääntyy, yhteistyö Vesuri-alueen lasten ja lasten kanssa työtätekevien kanssa vahvistuu. Kulttuuri- ja elinkeinoelämällä on käytettävissään alueelliseen ja kansalliseen perinteeseen pohjautuvaa lastenkulttuuritoimintaa.


      Piippurakennuksen neljä vuoden aikaa

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Korpilahden Kesäteatterin kannatusyhdistys ry, Rantapukkalantie 12, 41800 KORPILAHTI

      Yhdistys: Korpilahden Kesäteatterin kannatusyhdistys ry
      Yhteyshenkilö:

      Korpilahden Kesäteatterin kannatusyhdistys ry/ Kari Lahtinen, p. 0400-542286, [email protected]

      Toteutusaika: 1.9.2003 – 31.12.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen kohderyhmä on Korpilahden Kesäteatteri, Korpilahden nuorten ilmaisutaidon ryhmä sekä muut paikalliset toimijat ja matkailijat.

      Tavoitteena on parantaa Piippurakennuksen nykyisten tilojen käyttökelpoisuutta ja varustetasoa. Toimenpiteiden avulla tilojen käyttöastetta voidaan nostaa.

      Toimenpiteitä Piippurakennuksen lämpöerityksen lisääminen ja av-kaluston hankinta. Lisäksi tuotetaan teatteria ja sen tiloja koskevaa markkinointimateriaalia.

      Tuloksen Korpilahden Kesäteatterin toiminta kehittyy lähes ympärivuotiseksi ja ilmaisutaidon ryhmän nuoret saavat käyttöönsä ympärivuotiset harjoitustilat. Myös muuta, kaikkia kuntalaisia palveleva virkistys- ja harrastustoimintaa voidaan tiloissa harjoittaa ympäri vuoden. Tilat soveltuvat myös koulutus- ja muuhun esiintymiskäyttöön.


      MAPA – Matkailupalvelujen paketointihanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jämsän Seutukunnan Kehitys Oy, Lukkoilantie 4, 42100 JÄMSÄ, www.jamsek.fi

      Yhteyshenkilö:

      Jämsän Seutukunnan Kehitys Oy/ Anni Inkiläinen, p. 014-742044, [email protected]

      Toteutusaika: 1.7.2003 – 31.12.2004

      Hankkeen kuvaus:

      Matkailupalvelujen paketointihanke edistää Jämsän, Jämsänkosken, Kuhmoisten ja Petäjäveden maaseutumatkailuyritysten ja matkailullisesti kiinnostavien käyntikohteiden elinkeino- markkinointiyhteistyötä. MAPA-hanke kokoaa laadukkaita alueellisia matkailupalvelupaketteja sekä lisää toimijoiden yritysvalmiuksia. MAPA-hankkeessa kohteiden palvelutasoa ja toimivuutta testataan erikseen ja yhdessä. Yhtenä toimintamuotona on opaskoulutuksen järjestäminen. Valmiiden tuote- / palvelupakettien markkinointia jatketaan mm. MAAMA-hankkeen tuella sekä MAPA-hankkeen aikana syntyneiden myyntiyritysten avulla.

      Hankkeen tavoitteena on

      1) houkuttaa alueelle lisää matkailijoita, erityisesti ryhmämatkailijoita

      2) lisätä maaseutuyritysten ja heidän yhteistyökumppaniensa tietotaitoa ammattimaisesta yritystoiminnasta

      3) kasvattaa matkailuyritysten liikevaihtoa

      4) luoda sitä kautta uusia työpaikkoja ja säilyttää vanhoja

      5) lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä

      6) luoda ja vakiinnuttaa matkailupaketteja ja

      7) opaskurssilla saada paketteihin virallisia, ammattitaitoisia oppaita


      Valkjärven ajokalunäyttelyn perustaminen

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jämsän Karjala-seura ry, Rapakontie 133, 42100 JÄMSÄ

      Yhdistys: Jämsän Karjala-seura ry

      Yhteyshenkilö:

      Jämsän Karjala-seura ry/ Irma Lankinen, p. 050-5475046

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 31.12.2003

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen avulla luodaan edellytykset Valkjärven perinneosaamisen, ajokalujen rakentamisen, tulosten esittelylle ja perinteen siirrolle. Lisäksi saadaan Jämsän alueelle uusi matkailu / perinnenähtävyys, joka houkuttaa sekä kädentaidoista kiinnostuneita että Karjalan heimoa.

      Hankkeessa kunnostetaan Lankisen navetanvintille näyttelytila, rakennetaan ajosilta ja yleisöwc. Ajokalut siirretään näyttelytilaan.

      Näyttelyn markkinointia kehitetään Karjala-seuran omalla toiminnalla sekä yhteistyössä MAPA-hankkeen kanssa.


      Höytiän höykytys

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Höytiän Kyläyhdistys ry, Virtasalmentie 293, 41220 HÖYTIÄ

      Yhdistys: Höytiän Kyläyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Höytiän Kyläyhdistys ry/ Reijo Rokkamäki, p. 040-7292528, http://www.uurainen.fi

      Toteutusaika: 1.5.2003 – 28.2.2006

      Hankkeen kuvaus:

      Höytiän kyläyhdistys haluaa jo 22 vuotta toimittuaan edelleen kehittää kylää, sen toimintojen laatua ja volyymia. Hanke lisää kylän palveluja ja osaltaan turvaa jo muuttovoittoisen kylän kasvun. Hanke kohdistuu kylän ja mökkiläisten lisäksi lähialueen asukkaisiin ja kylään muuttaviin.

      Hankkeen tavoite on saada Höytiä koko maakunnan tietoisuuteen kasvavana, elinvoimaisena ja toimivana kyläkuntana ja näin lisätä kylän vetovoimaisuutta.

      Hanke kehittää ja muuttaa Höytiän kyläkeskustan laadukkaaksi toiminta- ja kuntoilukeitaaksi. Kylään rakennetaan sen maastollista monipuolisuutta hyväksikäyttäen elämysten kuntopolku (n. 700 m), jonka varrella on sekä kuntoilu-, että luontoharrastusta kehittäviä erikoispisteitä, kuten kiipeilyrinne ja lammen eliöiden tarkkailutasanne. Osa elämyspolkua on kylän läpi kulkeva polkuosuus, joka oleellisesti lisää myös liikenneturvallisuutta ja kaunista kyläkuvaa. Elämysrataan kuuluu myös latupohjan kunnostus Tehlon hiihtomajalle (n. 2,5 km), jolloin kyläläisten talviulkoilumahdollisuudet lisääntyvät. Hankkeen tuloksina kyläkuva kaunistuu, kylän viihtyvyys lisääntyy ja väkiluku kasvaa, sekä koululaisten kunto ja innostus lisääntyy. Kylän vetovoimaisuus pitää kylän imagon korkealla.


      KEURUU-HAAPAMÄKI-PIHLAJAVESI -MOOTTORIKELKKAURA

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Keuruun kaupunki, Pl 65, 42701 KEURUU

      Yhteyshenkilö:

      Keuruun kaupunki/ Petri Tuominen, p. 040-8210080, [email protected]

      Toteutusaika: 1.7.2003 - 1.7.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Keuruu-Haapamäki-Pihlajavesi-moottorikelkkauran kehittämishanke (suunnitteluosio) ja investointihanke. Kohderyhminä ovat alueen asukkaat, maaseutuyrittäjät, matkailijat ja alan harrastajat. Keuruun kaupunki toteuttaa hankkeet yhteistyössä Vesuri-ryhmä ry:n , em. yrittäjien, kyläyhdistysten sekä Läntisen Keski-Suomen Moottorikelkkailijat ry:n kanssa. Päämääränä on tukea Keuruun kylien elinkeinotoimintaa.


      KICKNET

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Multian kunta, Multiantie 3, 42600 MULTIA

      Yhteyshenkilö:

      Multian kunta/ Pirkko Nejlik, p. 050-5021442, [email protected]

      Toteutusaika: 4.6.2003 - 31.5.2004

      Hankkeen kuvaus:

      Kicknet-hankkeen tavoite on kehittää Multian talvimatkailun vetonaulaksi potkukelkkailuun ja muihin vaihtoehtoisiin talviurheilulajeihin perustuvia tapahtumia / elämyspalvelua. Hankkeen perustana on Potkukelkkailun MM-kisojen ja niiden oheistapahtumien kehittäminen. Hankkeen avulla haetaan eri osapuolten välille tehokas toimintamalli ja rakennetaan Potkukelkkakisoille toimiva organisaatio. Hankkeessa kehitetään 1) kisojen sisältöä ja erityisesti oheispalvelutarjontaa 2) panostetaan markkinointiin, tavoitteena on sekä kilpailijoiden että katsojien määrän merkittävä kasvu 3) innostetaan paikkakuntalaisia osallistumaan talvipalvelujen tarjontaan 4) lisätään eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Hanke tukee Multian kunnan erikoistumista luontomatkailuun ja parantaa matkailu- ja ravitsemuspalveluyritysten sekä muita matkailupalveluja tuottavien yritysten toimintaedellytyksiä. Kicknet-hanke toimii yhteistyössä muiden Multian matkailua kehittävien hankkeiden kanssa.
      JUKOJÄRVEN VEIKKOLAN KUNNOSTAMINEN

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jukojärven Veikot ry, Jukojärventie 190, 42700 KEURUU

      Yhteyshenkilö:
      Jukojärven Veikot ry/ Harri Oksanen, p. 040-5429782, [email protected]
      Toteutusaika: 1.8.2003 – 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Jukojärven kylä on erittäin aktiivinen ja toimiva kyläkunta Keuruulla. Yksi kylän keskeisistä toimintapisteistä on Veikkola, kylätalo, jolla v. 2001 oli yli 200 käyttökertaa. Kehittämishankkeen avulla laajennetaan Veikkolan keittiö, kokoontumis- ja sosiaalitiloja niin, että se entistä paremmin palvelee kyläläisten ja maastoliikkujien sekä yrittäjienkin tarpeita. Hankkeessa selvitetään teiden käyttäjämääriä. Ajatuksena on kehittää alueen tiestöä ja toisaalta suunnata rallipalveluja Neste Rallyen aikaan niille alueille, joilla on suurimmat käyttäjäkunnat. Lisäksi kehittämishankkeessa selvitetään maastoreitin mahdollisuus välille Veikkola – Korpi-Jukola – Vuorelan taiteilijakoti ja tehdään Jukojärven palvelujen yhteisesite.
      Hanke jatkaa osaltaan kylän aktiivisen toiminnan perinteitä, tukee palvelujen kehittymistä ja antaa hyvät edellytykset myös matkailuyritysten toiminnan kehittymiselle.

      PETÄJÄVESI-HANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Petäjäveden kunta, Urheilutie 2, 41900 PETÄJÄVESI
      Yhteyshenkilö:
      Antero Simsiö, p. 0400-764889, [email protected]
      Toteutusaika: 1.4.2004– 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Petäjäveden kunnassa on kolme matkailullista ja asumiseen liittyvää potentiaalista valttikorttia, joiden hyödyntämisaste on alhainen ja joiden yhteinen kehittäminen kannattaa: 1) Petäjäveden vanha Kirkko, 2) tori ja 3) koulutuskeskuksen auditorio MIILU.
      Petäjäveden yrittäjäyhdistys, Vanhan kirkon Säätiö, seurakunta ja kunta kehittävät yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa näitä valttikortteja:

      * Perustettava tori tarjoaa jatkossa elämyksiä ja viihdettä sekä antaa maaseututuotteiden tuottajille ja torikauppiaille toimintaympäristön.
      * Vanhan kirkon avulla houkutellaan matkailijoita poikkeamaan ja käyttämään myös P-veden keskustan palveluita.
      * MIILU-osassa kehitetään kokousmatkailua ja sen ympärille rakennettavia tuotteita.

      Hankkeen vaikutuksesta vireä maaseutupitäjä vireytyy entisestään ja houkuttaa yhä enemmän matkailijoita poikkeamaan ja nauttimaan Petäjävedestä. Hanke edistää maaseudun pienyritystoimintaa ja lisää eri kylien ja toimijoiden välistä yhteistyötä. Myönteinen imago houkuttaa myös uusia asukkaita. Hanke auttaa järjestämään valttikorttien isännöinnin tulevaisuudessa taloudellisesti järkevällä tavalla.


      KÄDENTAITAJIEN TOIMIPISTEEN KEHITTÄMISHANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Kuhmoisten Kädentaitajat ry, Hannikaisentie 7, 17800 KUHMOINEN
      Yhteyshenkilö:
      Kuhmoisten Kädentaitajat ry/ Eila Lius, p. 041-4541415
      Toteutusaika: 1.10.2003 – 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Kuhmoisten Kädentaitajat ry:llä on toimintapiste Kuhmoisten keskustassa, 24-tien läheisyydessä. Toimintapisteessä on Kädentaitajien myymälä, jossa tarjotaan myyntiin yli 100 tuottajan tuotteita, ja lisäksi siellä järjestetään aktiivisesti näyttelyitä ja kursseja. Hankkeessa uusitaan toimipisteen kalusto vastaamaan monipuolisen toiminnan vaatimuksia. Kädentaitajien myymälä/näyttelytila kehittyy edelleen yhä vetovoimaisemmaksi myynti- ja käyntikohteeksi.


      KANGASHÄKIN KYLÄN LEIKKIKENTTIEN KEHITTÄMISHANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Kangashäkin kyläyhdistys / maamiesseura ry, Ropotie 4, 41290 KANGASHÄKKI
      Yhteyshenkilö:
      Petri Laitinen, p. 045-524146371, [email protected]
      Toteutusaika: 1.1.2004 – 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Hankkeen tarkoituksena on luoda 4-tien läheisyyteen Hirvasen alueelle uusi leikkikenttä leikkivälineineen, kehittää Puntavuoren leikkikenttää ja luoda Kangashäkin vanhan kylätaajaman läheiselle Häkinjärven yleiselle uimarannalle leikkialue perusvälineistöineen. Hirvasen leikkikentän rakentamisen yhteydessä tutkitaan mahdollisuutta toteuttaa kunnasta kertova mainostaulu 4-tien varteen yhdessä ”Kaiken keskellä Uurainen” -hankkeen kanssa.
      Leikkikentille sijoitetaan infotaulu, jossa ilmoitetaan alueen nimi, yleiset hälytysnumerot, leikkikentä ”pelisäännöt” ja kunnossapidosta vastaavat yhteyshenkilöt.
      Hanke parantaa kylän viihtyisyyttä sekä mahdollisuuksia saada alueelle muuttamaan erityisesti lapsiperheitä.


      SENIORI APU – NUORTEN VANHUS- JA KOTIPALVELUHANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jämsän 4H-yhdistys, Virkatie 1, 42100 JÄMSÄ
      Yhteyshenkilö:
      Jämsän 4H-yhdistys/ Leena Toivakka, p. 040-5877804, [email protected]
      Toteutusaika: 1.8.2004 – 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Hankkeen toteuttaa Jämsän 4H-yhdistys. Hankkeen toteuttaa yhdistyksen toimihenkilöt apunaan ulkopuoliset luennoitsijat ja yksityiset henkilöt.
      Yhteistyökumppaneina toimivat eri yhteisöt, kaupunki ja yksityiset.
      TOTEUTETTAVAT TOIMENPITEET: Kokoonnutaan ryhmässä tiettyyn teemaan liittyen, kuullaan asiantuntijoita, saadaan tietoa vanhusten avuntarpeesta, opitaan käytännön taitoja mm. siivouksesta, ruuanlaitosta, vanhusten auttamisesta yms. Toimintaa markkinoidaan laatimalla mainoksia ja tuomalla toimintaa tutuksi.
      TAVOITTEET: Aktivoida nuoria huolehtimaan vanhuksista. Antaa nuorille tietoa ja taitoa vanhusten auttamisesta. Antaa nuorille mahdollisuus saada jatkossa työtä ja palkkaa. Tarjota vanhuksille seuraa ja apua arjen askareisiin ja mahdollisuus asua pidempään kotona.


      TEEMME TULEVAISUUTTA -NUORTEN YRITTÄJYYSHANKE
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Jämsän 4H-yhdistys, Virkatie 1, 42100 JÄMSÄ
      Yhteyshenkilö:
      Jämsän 4H-yhdistys/ Leena Toivakka, p. 040-5877804, [email protected]
      Toteutusaika: 1.1.2004 – 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Hankkeen tavoitteena on aktivoida nuoria yrittäjyyteen, madaltaa yrityshenkisen ajattelun kynnystä, luoda terveet pohjat nuorille elämää varten, opettaa ja tutustuttaa nuoria erilaisiin työmenetelmiin, antaa valmiudet ideansa toteuttamiseen, työllistää itsensä nuorena, kehittää kunnan palvelutarjontaa, saada uusia palveluja kuntaan, lisätä yhteistyötä ja luoda verkostoja. Kohderyhmänä ovat yli 12-vuotiaat nuoret, pääpainotus yli 16 vuotiaissa. Hankkeessa kokeillaan yrittämistä erilaisilla tempauksilla ja kamppanjoilla mm. äitienpäivän täytekakkupalvelu, kalentereiden suunnittelu ja niiden toteutus ja markkinointi.
      Kokoonnutaan ryhmissä tiettyyn teemaan liittyen pohtimaan yrittäjyyteen liittyviä asioita (n. 20 kokoontumiskertaa), kuullaan asiantuntijoita, tutustutaan toisiin, kehitetään itsetuntemusta, kehitetään itseään, kokeillaan materiaaleja ja ideoita, kootaan yhdessä yrittäjyyskansio kaikille osallistujille, tehdään retki, jossa tutustutaan muiden 4H-yhdistysten nuoriin yrittäjiin ja annetaan henkilökohtaista neuvontaa nuorten mahdollisen oman yritysidean toteuttamisessa.


      100 VUOTTA VEKKULASSA
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Vekkulan kyläyhdistys ry, Vekkulantie 1158, 42140 JUOKSLAHTI
      Yhteyshenkilö:
      Vekkulan kyläyhdistys ry/ Arja Oksala, p. [email protected]
      Toteutusaika: 1.1.2004 – 31.12.2005
      Hankkeen kuvaus:
      Vekkulan kylä keräsi aiemman kehittämishankkeen aikana runsaasti kylähistoriallista materiaalia. Jatkohankkeen aikana materiaali järjestetään kokonaisuuksiksi ja aloitetaan sen hyödyntäminen/tuotteistaminen. Lisäksi hankkeessa kehitetään kylää ja sen palveluja kyläkyselyn pohjalta, järjestetään tapahtumia ja oppimistilaisuuksia sekä pyritään saamaan uusia asukkaita. Hankkeen kohderyhmänä ovat Vekkulan kylän asukkaat ja Vekkula-syntyiset muualla asujat, Suomen maaseudusta ja perinteestä kiinnostuneet toimijat sekä lähialueen maaseutumatkuiluyritykset. Hankkeen vaikutuksesta kylä elävöityy ja sen palvelutarjonta lisääntyy.


      KEURUUN KYLÄT!
      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:
      Keuruun kaupunki, Pl 65, 42701 KEURUU
      Yhteyshenkilöt:
      Erkki Laakso, p. 0400-641508 ja Eero Laskujärvi, p. 040-7527229
      Toteutusaika: 23.1.2004 – 28.2.2006
      Hankkeen kuvaus:
      Keuruun kylät laativat yhteistyössä v. 2003 aikana kylien kehittämissuunnitelman.
      Yhteisen kylähankkeen tavoitteena on 1) Asukkaiden saaminen Keuruun kyläkunnille, 2) Viihtyvyyden lisääminen, 3) Kylien välisen ja sisäisen yhteistyön kehittäminen, 4) Kylien palveluiden kehittäminen, 5) Liikunta- ja ulkoilureittien ja luontokohteiden käytön kehittäminen ja 6) Työllistävyyden ja elinkeinollisuuden kehittäminen.
      Toimenpiteinä ovat mm. tonttikartoituksen tekeminen, yhteisten www-sivujen laatiminen, kylien markkinointi, tapahtumien kehittäminen, keskustelun herättäminen, yhteiskoulutusten ja opintomatkojen järjestäminen sekä myönteisen asenteen herättäminen kyliin ja ympäristöön. Tavoitteena on säilyttää ja kehittää Keuruun kylien elinvoimaisuutta erityisesti pysyvän asutuksen mutta myös matkailun ja muun yrittäjyyden näkökulmasta. Hankkeeseen pyritään saamaan mukaan Keuruun kylät ja niiden erilaiset toimijat. Hankkeesta hyötyvät asukkaat, mökkiläiset ja yrittäjät sekä Keuruusta kiinnostuneet ihmiset. Hankkeen tuloksena Keuruun kylien tunnettavuus paranee, toiminta ja toimintamuodot kehittyvät ja yhteistyö lisääntyy.


      Vuonna 2002



      KYLÄ KELPAA -Vespuolen asumismessut 2003 (pilottihanke)

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Oittilan Maamiesseura ry, Vilhuniementie 530, 41880 OITTILA

      Yhdistys: Oittilan Maamiesseura ry

      Yhteyshenkilö:

      Oittilan Maamiesseura ry/ Tarja Nieminen, p. 040-5567388, www.kotimaalla.com

      Toteutusaika:1.3.2002 – 31.8.2003

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on toteuttaa haja-asutusalueella maaseudun asuttamista tukeva messutapahtuma, josta luodaan malli jokavuotiselle sijainniltaan vaihtuvalla kesätapahtumalle. Messuilla esitellään konkreettisina kohteina mm. uudisrakentamista, perinteistä maaseutuasumista, vanhan rakennuksen kunnostamista, loma-asunnon muuttamista vakioasunnoksi sekä erilaisia maaseudun elinkeinomahdollisuuksia mukaan lukien etätyö. Messujen oheispalveluina tarjotaan maatilavierailuja, nähtävyyksiä, paikallista kulttuuria, maatilatuotteita ja lähiruokaa. Hankkeeseen sisältyy rakennusmateriaalien uusikäyttömallin toteuttaminen kartoittamalla lähialueen käytöstä poistetut, hyödynnettävissä olevat rakennukset ja toteuttamalla pienrakennus esiteltäväksi messuilla työllistävänä, maisemanhoidollisena ja vaihtoehtoisena rakennustapana. Vaarupeikonpuisto kierrätysmateriaaleineen tukee lasten ympäristökasvatusta leikin ohella. Hankkeen lähiruokaosiolla luodaan valmiudet esitellä messujen yhteydessä maatilojen tuotteista valmistettua ruokaa.


      Metsästysmaja Erä-Riihelä

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Korpilahden Erämiehet ry, Tuulantie 9, 41800 KORPILAHTI

      Yhdistys: Korpilahden Erämiehet ry

      Yhteyshenkilö:

      Korpilahden Erämiehet ry/ Seppo Hormalainen, p. 0400-239491, [email protected]

      Toteutusaika: 1.3.2002 – 31.8.2004

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeessa toteutetaan Korpiahon kylään kaikkia alueen asukkaita palveleva uudisrakennus. Erä-Riihelä. Koska Korpiahon aikaisemmin vireä kylätoiminta on hiipunut kylän kokoontumistilojen myymisen ja väestön vähenemisen takia, hankkeen kehittämisosio keskittyy asukkaiden, seurojen ja kumppaneiden aktivoimiseen, kylän eri tahojen yhteistyön kehittämiseen sekä alueen esilletuomiseen varteenotettavana asuinvaihtoehtona joenrantatontteineen. Tavoitteena on elvyttää kylän aikaisempi seura- ja kerhotoiminta ja luoda uutta, asukkaiden tarpeista lähtöisin olevaa virkistystoimintaa. Hanke toteutetaan paikallisen metsästysseuran voimin yhteistyössä paikallisen kylätoimikunnan kanssa.

      Sosiaalisen toiminnan lisäksi tavoitteena on löytää metsästysmajalle käyttöä paikallisten yritysten toiminnan tukemiseksi sekä erilaisten palvelujen esim. majoitus-, ateria- ja kahvituspalvelujen kehittämiseksi. Näillä toimilla pyritään löytämään mahdollisuuksia uusien elinkeinotoimintojen luomiseen. Hankkeen aikana toteutetaan kylätoiminnan vireyttämiseksi aktivointi-tapahtuma.


      KÄPÄLÄ –käsityöperinteen esittely ja dokumentointi

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Petäjäveden kunta, Pl 28, 41901 PETÄJÄVESI

      Yhteyshenkilö:

      Petäjäveden kunta/ Soili Jukola-Kytölehto, p. 0400-645197

      Toteutusaika: 1.4. – 30.9.2002

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeessa tallennetaan käsityöperinnettä haastatteluin, valokuvaamalla ja videoimalla, tuodaan esille käsityötaitoja työnäytöksin, laajennetaan perinnetietoisuutta ja toteutetaan vanhojen käsityötaitojen arviointipalvelu. Hankkeen keräämää perinnetietoutta pyritään hyödyntämään laajasti käsityöyrittäjyydessä ja myös matkailuelinkeinoissa esim. erilaisissa tuotepaketeissa


      PALVELUS (sivukylien ikääntyville suunnattujen palveluiden tarvekartoitus)

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Korvike ry, Kolulantie 20, 41800 KORPILAHTI

      Yhdistys: Korvike ry

      Yhteyshenkilö:

      Korvike ry/ Marja Komppa, p. 040-5025723

      Toteutusaika: 15.3. – 31.12.2002

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on kartoittaa Korpilahden kunnan sivukylien ikääntyville suunnattujen palvelujen tarve. Hanke pyrkii löytämään ratkaisuja haja-asutusalueen vanhusten elinolosuhteiden parantamiseen hyödyntämällä kylien omia, jo olemassa olevia palveluita sekä selvittämään kyläyhdistysten mahdollisuudet toimia aktiivitahona palveluiden tuottajina, esim. kylätalojen kautta. Hankkeen aikana kerättyjen tietojen pohjalta on tavoitteena löytää uusien työpaikkojen syntymistä tukevia kokonaisuuksia.

      Kartoitus toteutetaan kyselyllä/haastattelulla, joka suunnataan sivukylien ikääntyville, palvelujen tuottajille sekä kyläyhdistyksille. Hanke järjestää myös kaikille avoimen seminaarin, jossa esitellään kunnan tämänhetkinen tilanne, kyselyn tulokset, sekä muualla toteutettuja, toimivia malleja.


      Patavesi-hanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Pataveden-Torvelan kyläyhdistys ry, Kurkelantie 58, 17800 KUHMOINEN

      Yhdistys: Pataveden-Torvelan kyläyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Pataveden-Torvelan kyläyhdistys ry/ Hannele Nikkinen, p. 050-5223537

      Toteutusaika: 1.5.2002 – 30.9.2005

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on kylän yhteishengen herättäminen ja kylätoiminnan aloittaminen. Samalla tavoitellaan alueen toiminnallisen ympäristön kehittämistä ja asutuksellista houkuttavuutta. Nämä luovat puitteet pysyvään matkailun yritystoiminnan aikaansaamiselle. Kylätoiminnan aloittamiseksi tehdään kyläsuunnitelma, kartoitetaan tyhjillään olevat talot, luodaan kylän kotisivut ja atk-yhteyksiä käytetään toteutettavassa kylähistorian kokoamisessa. Hankkeen toimenpiteet tähtäävät sekä matkailun kehittämiseen että yhteishengen luomiseen.


      Jukolan kunnostus

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Kylämän Pienviljelijäyhdistys ry, Kelkantie 7, 17950 KYLÄMÄ

      Yhdistys: Kylämän Pienviljelijäyhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Kylämän Pienviljelijäyhdistys ry/ Raimo Laakso, p. 040-8110919

      Toteutusaika: 15.4.2002 – 31.10.2003

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeen tavoitteena on toteuttaa Kylämällä sijaitsevan Jukola-nimisen, pienviljelijäyhdistyksen omistaman rakennuksen välttämättömät kunnostustoimenpiteet sekä pihapiirin siistiminen kiinteistön käyttöasteen lisäämiseksi. Kylämä sijaitsee Kuhmoisten kunnassa aivan Isojärven kansallispuiston tuntumassa. Kunnostustoimenpiteillä luodaan edellytykset käyttää rakennusta matkailussa, juhlien ja tilaisuuksien pitopaikkana sekä kyläläisten kokoontumispaikkana.


      Laukkalammen kuntopolku

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jämsänkoski-Liike ry, Tapiontie 20, 42300 JÄMSÄNKOSKI

      Yhdistys: Jämsänkoski-Liike ry

      Yhteyshenkilö:

      Jämsänkoski-Liike ry/ Teuvo Vuorenpää, p. 0400-347738

      Toteutusaika: 15.5.2002 – 31.12.2004

      Hankkeen kuvaus:

      Hankkeessa toteutetaan Laukkalammen kuntopolku. Jotta myös vanhukset ja liikuntarajoitteiset ihmiset pystyvät sitä käyttämään, se rakennetaan asiallisesti ja päällystetään kivituhkalla. Polun varrelle laitetaan taukopaikkoja ja katos. Lisäksi tehdään vanhuspalvelukysely koko kunnan alueella. Sen perusteella vanhusten palveluja pyritään jatkossa kehittämään ja monipuolistamaan.


      Nuorisoseurantalo Seuralan kunnostushanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Uuraisten Nuorisoseura ry, Saarijärventie 1, 41230 UURAINEN

      Yhdistys: Uuraisten Nuorisoseura ry

      Yhteyshenkilö:

      Uuraisten Nuorisoseura ry/ Raili Hytönen, p. 040-5226930, [email protected]

      Toteutusaika: 3.5.2002 – 31.12.2003

      Hankkeen kuvaus:

      Museoviraston suojeluksessa oleva, hyväkuntoinen nuorisoseurantalo Seurala sijaitsee aivan Uuraisten keskustassa. Seuralaan hankitaan tarvittava kalustus toiminnan kehittämiseksi ja talon käyttökapasiteetin lisäämiseksi. Pöytien ja tuolien hankinnalla mahdollistetaan isompien tapahtumien järjestäminen ja kylmäkaapiston hankinnalla juhlapalvelutoiminnan tehostuminen. Myös Seuralan pihapiiri siistitään ja kunnostetaan. Hankkeen tavoitteena on aktivoida erityisesti Uuraisten kunnan nuoriso mukaan nuorisoseuran toimintaan toteuttamalla hankkeesta ja toiminnasta tiedotelehtinen sekä järjestämällä avoimet ovet –tapahtuma. Hankkeella pyritään saamaan lisää aktiivijäseniä seuran toimintaan, sekä löytämään yhteistyötahoja muista toimijärjestöistä.


      Multian kylähanke 2002 – 2004

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Multian kunta, pl 6, 42601 MULTIA

      Yhteyshenkilö:

      Multian kunta/ Leena Salonen, p. 050-5021444, www.multia.fi

      Toteutusaika: 1.5.2002 – 31.8.2004

      Hankkeen kuvaus:

      Tavoitteena on rakentaa luontomatkailun ympärille tehokkaita palvelu-, reitistö- ja elämyskokonaisuuksia verkostoimalla kylien toiminta yrittäjien, Multian koulutushankkeen sekä MultiFish-hankkeen kanssa. Hankkeen alkuvaiheessa suunnitellaan reitistökokonaisuudet, joista laaditaan erillinen investointihanke. Luontomatkailun ympärille suunnitellaan kyläläisille suunnattuja kursseja, kerätään aiheeseen liittyvää perinnetietoa ja tarustoa hyödynnettäväksi matkailussa sekä suunnitellaan ja testataan luontomatkailupaketteja. Hankkeen aikana toteutetan myös kylien asuinviihtyisyyttä lisääviä toimenpiteitä mm. kurssien, tapahtumien järjestämisen ja kylien investointihankkeiden toteuttamisen kautta. Multialaista satoa-tapahtuma uusiutuu vuonna 2003 kylien mukaantulolla ohjelman tuottajina ja kohteina. Multian kulttuuritarjontaa hyödynnetään alueen markkinoinnissa. Multian hankkeella lisätään kylien näkyvyyttä tehokkaalla tiedottamisella ja markkinoinnilla.


      ”Tukka putkella” – vapaaehtoistoimijoiden verkostoitumishanke

      Hankkeen hakija ja yhteystiedot:

      Jämsän 4H-yhdistys ry, Virkatie 1, 42100 JÄMSÄ,

      Yhdistys: Jämsän 4H-yhdistys ry

      Yhteyshenkilö:

      Jämsän 4H-yhdistys ry/ Leena Toivakka, p. 040-5877804, [email protected]

      Toteutusaika: 1.8.2002 – 31.12.2004

      • ei kertonut kaikkea

        Selvitykset hankkeiden tavoitteista oli toki mielenkiintoista luettavaa,mutta en toki saanut siitä kaikkea haluamaani tietoa. Jouduin kuitenkin menemään Googleen. Sieltä löysin otsikon "Tukihenkilöt hankkeittain" alta mielenkiintoista lisätietoa. Ehkä kannattaisi muidenkin yhteisistä asioista kiinnostuneiden vertailla tavoitteiden saavuttamistasoa julkisen tuen määrään. Ei niin,että Karimo olisi ainut tämänkaltainen hanke,jossa esitetyt tavoitteet ovat jääneet saavuttamatta. Mutta yksityistä tapausta pystyy arvioimaan vain asioita kohtalaisen läheltä seurannut. Ja jos näitä hankkeita on maassamme vaikkapa muutama kymmenen,laskekaapa siitä! Virheet,joita näissä hankkeissa on tapahtunut,ovat kuuleman mukaan korjaamattomia. Mutta eikö nyt olisi aika puhua enemmän julkisten tukien jakamisesta,etteivät virhervioinnit jatkuisi.


      • asian ytimeen
        ei kertonut kaikkea kirjoitti:

        Selvitykset hankkeiden tavoitteista oli toki mielenkiintoista luettavaa,mutta en toki saanut siitä kaikkea haluamaani tietoa. Jouduin kuitenkin menemään Googleen. Sieltä löysin otsikon "Tukihenkilöt hankkeittain" alta mielenkiintoista lisätietoa. Ehkä kannattaisi muidenkin yhteisistä asioista kiinnostuneiden vertailla tavoitteiden saavuttamistasoa julkisen tuen määrään. Ei niin,että Karimo olisi ainut tämänkaltainen hanke,jossa esitetyt tavoitteet ovat jääneet saavuttamatta. Mutta yksityistä tapausta pystyy arvioimaan vain asioita kohtalaisen läheltä seurannut. Ja jos näitä hankkeita on maassamme vaikkapa muutama kymmenen,laskekaapa siitä! Virheet,joita näissä hankkeissa on tapahtunut,ovat kuuleman mukaan korjaamattomia. Mutta eikö nyt olisi aika puhua enemmän julkisten tukien jakamisesta,etteivät virhervioinnit jatkuisi.

        Hankeviidakossa olisi lisävalot tarpeen. Pikkusummiahan nuo kyllä näyttävät kylillä enimmäkseen pyörittelevän ja talkoilla näpertelevän.

        Mutta jokin 100 000 on jo iso summa avustussummaksi. Esim. yksityistiekunnat saavat rakennella omasta pussistaan kymppitonneja maksavat sillat ja saavat yhteiskunnan avustusta kymmenesosan. Tiet siltoineen kuitenkin on välttämättömiä.

        Kyllä minäkin jo kyselen sen tulosvastuun perään: pysyikö koulu, tuliko palvelujärjestelmä ja miten tuo "monitoimitalo" palvelee pihlajavetisiä?

        Mistä oikein saisi tietoa niistä hankkeista, jotka ovat juuri nyt meneillään?


      • viisastuukin
        asian ytimeen kirjoitti:

        Hankeviidakossa olisi lisävalot tarpeen. Pikkusummiahan nuo kyllä näyttävät kylillä enimmäkseen pyörittelevän ja talkoilla näpertelevän.

        Mutta jokin 100 000 on jo iso summa avustussummaksi. Esim. yksityistiekunnat saavat rakennella omasta pussistaan kymppitonneja maksavat sillat ja saavat yhteiskunnan avustusta kymmenesosan. Tiet siltoineen kuitenkin on välttämättömiä.

        Kyllä minäkin jo kyselen sen tulosvastuun perään: pysyikö koulu, tuliko palvelujärjestelmä ja miten tuo "monitoimitalo" palvelee pihlajavetisiä?

        Mistä oikein saisi tietoa niistä hankkeista, jotka ovat juuri nyt meneillään?

        kun jaksaa vain lukea.

        Vesurihankkeita 2000-2006 aloitettu 95 kpl, niistä osa peruttu. Hankkeista 8 isoja, yli 100 1000 euroa maksaneita. Kevime-hanke kaikkein suurimpia 2003-05.

        Kevimen tavoitteet:
        1) luoda kyläkoululle toimintaedellytykset
        2) luoda kotipalvelujärjestelmä
        3) synnyttää Karansalmen opaskeskus
        4) luoda 1. hakejakson aikana yhteistyöverkosto, jolla synnytetään uusia yrityksiä ja yhteisöjä, työpaikkoja jne.

        Toteutuminen:
        tavoite 1:ei toteutunut
        tavoite 2:ei toteutunut
        tavoite 3:osin toteutunut
        tavoite 4: ei toteutunut

        Jäikö kyläyhdistykselle hankkeesta iso velka?
        Kuka oli asiantuntijana?


      • suuret lupaukset
        viisastuukin kirjoitti:

        kun jaksaa vain lukea.

        Vesurihankkeita 2000-2006 aloitettu 95 kpl, niistä osa peruttu. Hankkeista 8 isoja, yli 100 1000 euroa maksaneita. Kevime-hanke kaikkein suurimpia 2003-05.

        Kevimen tavoitteet:
        1) luoda kyläkoululle toimintaedellytykset
        2) luoda kotipalvelujärjestelmä
        3) synnyttää Karansalmen opaskeskus
        4) luoda 1. hakejakson aikana yhteistyöverkosto, jolla synnytetään uusia yrityksiä ja yhteisöjä, työpaikkoja jne.

        Toteutuminen:
        tavoite 1:ei toteutunut
        tavoite 2:ei toteutunut
        tavoite 3:osin toteutunut
        tavoite 4: ei toteutunut

        Jäikö kyläyhdistykselle hankkeesta iso velka?
        Kuka oli asiantuntijana?

        Ja onkohan noita 0- tai miinusmerkkisiä 100.000 euron hankkeita kovinkin runsaasti vielä toteutumassa? Eikö niitä valvo kukaan. Ei luulisi olevan kovinkaan vaikeata vertailla hankkeen lupauksia ja saavutettuja tuloksia. Vai onko todella niin,että mitään ei tarvitsekaan saavuttaa,kunhan vain myönnetyt rahat saadaan käytetyiksi? Jos niin on,niin kyllähän sitä voisi ...


      • Asiaa seurannut.
        suuret lupaukset kirjoitti:

        Ja onkohan noita 0- tai miinusmerkkisiä 100.000 euron hankkeita kovinkin runsaasti vielä toteutumassa? Eikö niitä valvo kukaan. Ei luulisi olevan kovinkaan vaikeata vertailla hankkeen lupauksia ja saavutettuja tuloksia. Vai onko todella niin,että mitään ei tarvitsekaan saavuttaa,kunhan vain myönnetyt rahat saadaan käytetyiksi? Jos niin on,niin kyllähän sitä voisi ...

        Kyllä ainakin osaksi on niin että hankevetäjillä oma tili pussi päällimmäisenä, eli laskutetaan projektirahat itselle tai puolison tilille epämääräisillä kuiteilla. "Talkootyöstä" kun ei enää pystykkään laskuttamaan niin koulun kehitys ja pitkäpiimäiset puheet onkin sitten taakse jäänyttä. Pitäisi olla kunnon tilintarkastus kenenkä liivissä rahat? Rakennusmateriaali? Kestääkö hinnoittelu päivänvaloa? Toteutuiko tavoitteet? Omien mökkien rakentaminen taisi olla päällimmäisenä ajatuksena? Rikos se on pienikin kavallus!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      198
      32797
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21132
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      431
      10735
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6585
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      72
      5310
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4735
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      4030
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1597
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      100
      1517
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1449
    Aihe