Reseptit apteekin kautta

Asiakas vai aasiakas?

Kuka lienee tehnyt päätöksen reseptien uusinnan pidentämisestä? Noin tärkeä päätös olisi pitänyt tehdä demokraattisesti. Luultavasti tuo päätös on tehty byrokraattisesti. Voisi sanoa, että asialla lienevät olleet peräti terveysterroristit. Yrittävät muka selittää, että uusi systeemi on parempi asiakkaille.

Reseptin uusinta kestää kauan. Puhuvat viidestä arkipäivästä tai työpäivästä, mutta Suomussalmen terveyskeskuksen tiedotteen mukaan on kuitenkin kyse kokonaisesta viikosta. Noihin työpäiviin on nimittäin liitettävä myös lauantai ja sunnuntai. Eli jos viet maanantaina aamusta reseptisi uusintaan, saat sen uusittuna seuraavana maanantaina. Mutta jos viet sen vasta maanantaina iltapäivällä uusittavaksi, saatkin sen vasta seuraavan viikon tiistaina ja niin edelleen.

Reseptien uusinnan venyttäminen kokonaiseksi viikoksi on iso päätös, mutta asiakkailta ei ole tietenkään taaskaan kysytty mitään. Myöskään lehdet eivät ole juttuja tehdessään vaivautuneet kysymään, mitä asiakkaat ajattelevat. Täytyy käyttää tätä nettiä, että saisi köyhäkin jossakin äänensä kuuluville. Jokainen uudistus näyttää olevan askel huonompaan suuntaan.

Kajaanissa on kamala kahden viikon jono! Mitä tekee sellainen henkilö, jolla on esimerkiksi pikainen työmatka ulkomaille ja joka käyttää päivittäin jotakin lääkettä? Jos hänen reseptinsä on uusintakierroksella ja hänen pitäisi kuitenkin turvatarkastuksessa esittää voimassa oleva resepti niille lääkkeille, jotka ovat hänen mukanaan? (Ruumaan meneviin matkatavaroihin lääkkeitä ei pidä panna, sillä laukku voi hävitä sen siliän tien.) Saadaanko tulevaisuudessa jonkinlainen lääkepassi,jossa on lueteltu kaikki henkilön säännöllisesti käyttämät reseptilääkkeet ja lääkärin
allekirjoitus?

Reseptien uusiminen apteekin kautta sitouttaa asiakkaita tuohon kyseiseen apteekkiin. Apteekki on liikelaitos. Asiakkaille pitäisi antaa valinnan vapaus tässä markkinataloudessa. Asioiminen ei jossakin tietyssä apteekissa välttämättä huvita, sillä vuosien varrella on nähty ja koettu monenlaista. Esimerkiksi lääkkeiden nimistä ei pitäisi puhua tiskillä ääneen, sillä muut asiakkat kuulevat / kuuntelevat.

Reseptien uusiminen apteekissa lisää jonotuskertoja. Kun reseptit vietiin terveyskeskukseen uusintaan, ne sai pudottaa puiseen postilaatikkoon jonottamatta. Kun uusimista varten mennään apteekkiin, on jonotettava vuoronumero kourassa päästäkseen tiskille. Ajankohdasta ja tilanteesta riippuen jonoa on jopa kymmenenkin henkilöä.

Toisen kerran jonotetaan sitten, kun mennään hakemaan reseptiä ja sillä saatavaa lääkettä.

Kun reseptien uusintareissu kestää viikon, saattaa potilas joutua vaikeuksiin, jos lääkäri ei jostain syystä uusikaan reseptiä, kun edessä on esimerkiksi ulkomaan matka eikä asiakas ehdi odottaa toista kierrosta. Silloin on ilmeisesti yritettävä mennä päivystysvastaanotolle.

Reseptien uusinnan kanssa on oltava tarkkana. Apteekkimatkat on osattava sovittaa siten, että lääkkeen saa heti matkaansa. Apteekissa lasketaan, paljonko sinulla on lääkettä jäljellä. Jos stä on enemmän kuin kahden viikon satsi, sinun on turha haaveillakaan, että saisit uuden annoksen. Tämä nipotus johtuu Kelan määräyksistä: Kela-korvausta et saa, jos ostat lääkkeesi liian aikaisin. Meitä taajamassa asuvia ei moinen haittaa, me voimme piipahtaa apteekkiin pian uudelleen, mutta tilanne on aivan toinen esimerkiksi sadan kilometrin päästä taksilla tulleelle vanhalle, sairaalle asiakkaalle. Hän voi tietenkin kysellä etukäteen puhelimitse apteekista, milloin hänen kannattaisi tulla lääkeostoksille, mutta ei liene aivan oikein sekään, että kuntakeskukseen tehdyt matkat on järjestettävä siihen tahtiin kuin terveyskeskus, apteekki ja Kela sanelevat. Jos edes lääkkeet olisi jaksotettu siten, että ne voisi uusia ja sitten ostaa kaikki kerralla! Harvoin on niin. Yleensä haet yhtä lääkettä yhdellä viikolla ja toista toisella.

Sitäkin saa miettiä, käyttäisikö postia apuna. Jos lähettäisi reseptin uusittavaksi postin kautta ja pyytäisi sitten lääkkeetkin toimitettavaksi postitse? Mutta apteekissa tarvitaan myös Kela-kortti. Uskaltaisiko sen panna postiin? Jos se vaikka häviäisi tai joutuisi vääriin käsiin? Entä lääkepaketti, olisiko sen säilyminen postilähetyksenä varmaa? Epäilen sitä.

Tässä tätä olikin. Kirjoittakaa, nettikaverit, lisää!

40

3933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reseptin uusinta-asiassa

      "Reseptien uusiminen apteekin kautta sitouttaa asiakkaita tuohon kyseiseen apteekkiin. Apteekki on liikelaitos. Asiakkaille pitäisi antaa valinnan vapaus tässä markkinataloudessa. Asioiminen ei jossakin tietyssä apteekissa välttämättä huvita, sillä vuosien varrella on nähty ja koettu monenlaista. Esimerkiksi lääkkeiden nimistä ei pitäisi puhua tiskillä ääneen, sillä muut asiakkat kuulevat / kuuntelevat."

      Tätä mietin minäkin. Tässä lienee kyseenalaistamisen paikka? Ei missään tapauksessa ole oikein "pakottaa" asiakkaita toimimaan näin.
      Tiedän useita ihmisiä, jotka hakevat lääkkeensä toisen paikkakunnan apteekista.
      Minkähän tahon valvontaan tämä kuuluu? Voisi tehdä kyselyn. Tai toivottavasti joku on jo tehnytkin.

      • fsa

        Kuka on sanonu, että sinun pitää ottaa lääkkeet kyseisestä apteekista, vaikka uusitat sitä kautta?


      • liian hankalaksi
        fsa kirjoitti:

        Kuka on sanonu, että sinun pitää ottaa lääkkeet kyseisestä apteekista, vaikka uusitat sitä kautta?

        Menee liian hankalaksi, jos haet reseptin apteekista ja sanot: "Kiitos, mutta ostankin lääkkeeni toisesta apteekista."

        Tämä saattaa helpostikin johtaa siihen, että apteekki perii tarjoamastaan palvelusta maksun, euron - pari reseptiä kohti. Pitäähän reseptin uusinnasta hulolehtineen apteekinkin jotakin sinusta hyötyä. Ilmaisia "lounaita" ei ole.


      • kukaan,
        fsa kirjoitti:

        Kuka on sanonu, että sinun pitää ottaa lääkkeet kyseisestä apteekista, vaikka uusitat sitä kautta?

        mutta odotus lienee se, että ne ostetaan ko. apteekista?
        jos ajatuksesi onkin näin, se pitää myös tuoda julki selvästi.
        väittäisinpä, että tästä uusinta asiasta tulee laajempi kyseenalaistaminen kun se kyseenalaistetaan jossain muualla
        asia on jo edennytkin


      • helpompi räkyttää
        liian hankalaksi kirjoitti:

        Menee liian hankalaksi, jos haet reseptin apteekista ja sanot: "Kiitos, mutta ostankin lääkkeeni toisesta apteekista."

        Tämä saattaa helpostikin johtaa siihen, että apteekki perii tarjoamastaan palvelusta maksun, euron - pari reseptiä kohti. Pitäähän reseptin uusinnasta hulolehtineen apteekinkin jotakin sinusta hyötyä. Ilmaisia "lounaita" ei ole.

        nimettömänä netissä,kuin hakee pokkana resepti apteekista ja ostaa lääkkeet muualta


      • tavoita oikeita kohteita
        helpompi räkyttää kirjoitti:

        nimettömänä netissä,kuin hakee pokkana resepti apteekista ja ostaa lääkkeet muualta

        Räkyttämisestä ei tiedä. Tunnut osaavan sen itse.

        Harmittaa vaan, että täällä netissä viesti ei ehkä tavoita oikeita kohteita, sillä epäilen, että harva sairas vanhus, joka käyttää paljon reseptilääkkeitä, lukee nettiä.

        Toivon, että levittäisitte sanaa tästä keskustelusta. Samalla voitaisiin miettiä, pitääkö apteekin ja terveyskeskuksen asiakkaiden eli "potilaiden" aina alistua siihen, mitä ylhäältä annetaan. Kajaanin kaksiviikkoisen reseptijonon kohdalla on sanottava: jotakin rajaa!


    • että nyt

      vasta lehdessä. Olisivat aikoinaan "varoittaneet" ihmisiä.
      Vein viime viikolla reseptini tk:een ja luulin, että saan sen niin kuin ennenkin, seuraavana päivänä. Ensi perjantaina vasta saan reseptini apteekista.
      Saattaa monella muullakin lääkkeet keretä loppua kesken.

      • vielä!

        Että et saanut enää uusittua reseptiä? Paha juttu.

        Taas huomataan, että terveysviranomaiset ovat epäonnistuneet tiedottamisessa. Mutta mitäs ne siitä välittävät. Kivessähän se toisen kipu on. Huolestuttaa todella, miten käy niiden ihmisten, joilta lääkkeet loppuvat kesken. Jotkut ovat hyvin riippuvaisia lääkkeistään.

        Voisi kuvitella esimerkiksi seuraavan tapauksen: Reseptilääkettä käyttävä henkilö on nyt tammikuussa sukuloimassa pitempään vaikka Etelä-Suomessa tai parin viikon ulkomaanmatalla. Näin häneltä menee ohi silmien ja korvien koko reseptinuusintamuutos. Hän menee sitten vanhan systeemin mukaan reseptin kanssa terveyskeskukseen, jossa neuvotaankin menemään apteekkiin ja kerrotaan lisäksi, että reseptin uusinta kestää viikon. Lääke saattaa ehtiä loppua kesken.


      • asiat joillain

        jos pika uusinnat saa. 2vkoon saa varautua niin varmaa uusinta. Riippuu lääkäritilanteesta ja apteekki ei juoksuta joka pvä niitä tk. Jos pokka pitää niin ei ole pakko ostaa tietystä apteekista. Itse pyydän jo valmiiksi laitettuina niin ei mene aikaa turhaan niitä haeskellessa.


      • on asiat hyvin
        asiat joillain kirjoitti:

        jos pika uusinnat saa. 2vkoon saa varautua niin varmaa uusinta. Riippuu lääkäritilanteesta ja apteekki ei juoksuta joka pvä niitä tk. Jos pokka pitää niin ei ole pakko ostaa tietystä apteekista. Itse pyydän jo valmiiksi laitettuina niin ei mene aikaa turhaan niitä haeskellessa.

        Hyrynsalmelaiset saavat ainakin lehtijutun mukaan reseptinsä jo samana päivänä! Eläköön tuo pienen kunnan etu!

        Pitäkää siellä Hyryllä palveluistanne kiinni! Älkää antako huonojen palvelujen levitä muista kunnista teille.

        Kajaanilaisia käy sääliksi: kahden viikon odotus. Vaikka lehtijutussa kyllä luvattiin, että kajaanilaisten palveluja pyritään parantamaan. Syytä olisikin ihan toisissaan.


    • oheisesta

      http://www.jalasjarvi.fi/terveyskeskus/palveluyksikot/kansanterveystyo/vastaanotto/resepti.htm

      linkistä (Jalasjärven terveyskeskuksessa) reseptin uusinnan vaihtoehtoina on/tai on ollut joskus, koska sivusto vaikuttaa vanhalle ...
      "Uusittaviksi tarkoitetut reseptit voi nyt jättää näihin laatikoihin, toiseen uusimisen jälkeen apteekista noudettavat reseptit ja toiseen terveyskeskuksesta noudettavat reseptit."

      Ts. vaihtoehtojakin voitaisiin käyttää.

      Olisiko taustalla jokin syy miksi menettelyä on muutettu?

      Puolangalla kai tuli vastaava menettely uusinnassa käyttöön viine vuoden puolella?

      • meille kerro

        Eivät terveysbyrokraatit meille todellisia syitään kerro.

        Miksi ihmeessä sanotaan, että reseptit viedään apteekista päivittäin terveyskeskukseen uusittaviksi, kun niitä ei kuitenkaan uusita heti eikä edes seuraavana päivänä. Missä niitä makuutetaan kokonaisen viikon ajan? Onko reseptien uusiminen niin tylsää hommaa, että sitä halutaan lykätä mahdollisimman pitkälle tai sitten se halutaan teettää jollakin tietyllä lääkärillä, jolle on helppo työntää ikäviä rutiinitöitä.


      • olette
        meille kerro kirjoitti:

        Eivät terveysbyrokraatit meille todellisia syitään kerro.

        Miksi ihmeessä sanotaan, että reseptit viedään apteekista päivittäin terveyskeskukseen uusittaviksi, kun niitä ei kuitenkaan uusita heti eikä edes seuraavana päivänä. Missä niitä makuutetaan kokonaisen viikon ajan? Onko reseptien uusiminen niin tylsää hommaa, että sitä halutaan lykätä mahdollisimman pitkälle tai sitten se halutaan teettää jollakin tietyllä lääkärillä, jolle on helppo työntää ikäviä rutiinitöitä.

        hyvälle oppinu siellä suomussalmella. Voi hyvä sylyvi, että teitte ongelman moisesta asiasta. Kait teillä lääkkeiden käyttäjänä on jonkinlainen vastuu lääkehuollostanne. Että edes reseptit muistatte viedä ajoissa uusittaviksi. Miten muistatte ottaa lääkkeet ohjeen mukaan suuhunne. Vai muistuttaako teitä siitkin TERVEYSKESKUS!


      • Lähes sairas.
        olette kirjoitti:

        hyvälle oppinu siellä suomussalmella. Voi hyvä sylyvi, että teitte ongelman moisesta asiasta. Kait teillä lääkkeiden käyttäjänä on jonkinlainen vastuu lääkehuollostanne. Että edes reseptit muistatte viedä ajoissa uusittaviksi. Miten muistatte ottaa lääkkeet ohjeen mukaan suuhunne. Vai muistuttaako teitä siitkin TERVEYSKESKUS!

        Nyt kaikki ukit ja mummut matematiikan kurssille. Olen joutunut käyttämään erikokoisia lääkeannoksia monta vuotta, siis tänään tämän verran ja huommenna jopa tupla-annoksen, niin en osaa tällä oppimäärällä laskea, minä päivänä ja mihin hätyytän reseptini uusittavaksi. Entäpä tämä juttu, kun Suomussalmen apteekissa nytkin lasketaan hyvin tarkkaan, onko mahdollisesti syömättä yhden päivän lääkkeet, vaiko mahdollisesti houratessasi syönyt kahden päivän annoksesi jo eilen. Et varmasti saa lääkkeitäsi olipa resepti uusittu tai ei. On siellä semmoiset "tohtorit", jotka laskee asiat prikulleen. Käyt sitten huommenna, jos elät.


      • joka sana
        Lähes sairas. kirjoitti:

        Nyt kaikki ukit ja mummut matematiikan kurssille. Olen joutunut käyttämään erikokoisia lääkeannoksia monta vuotta, siis tänään tämän verran ja huommenna jopa tupla-annoksen, niin en osaa tällä oppimäärällä laskea, minä päivänä ja mihin hätyytän reseptini uusittavaksi. Entäpä tämä juttu, kun Suomussalmen apteekissa nytkin lasketaan hyvin tarkkaan, onko mahdollisesti syömättä yhden päivän lääkkeet, vaiko mahdollisesti houratessasi syönyt kahden päivän annoksesi jo eilen. Et varmasti saa lääkkeitäsi olipa resepti uusittu tai ei. On siellä semmoiset "tohtorit", jotka laskee asiat prikulleen. Käyt sitten huommenna, jos elät.

        Apteekissa lasketaan tosi tarkkaan. Jos asiakas tuo uusitun reseptin liian pian apteekkiin, lääkettä ei anneta sinulle, vaan silloin soitetaan lääkärille ja kysytään, onko ihan totta, että tälle "potilaalle" saa antaa uuden annoksen. Kela-korvausta on turha yrittääkään saada ennen aikojaan.

        Mutta eipä apteekissakaan aina osata laskea oikein. Jos olet syönyt ohjeen mukaan esimerkiksi yhden ja puoli tablettia päivässä, apteekissa saatetaan laskea kulutus tuon yhden tabletin mukaan ja väittää, että sinulla pitäisi olla vielä käyttämättömiä lääkkeitä. Asiakkaan on oltava jämynä saadakseen ostetuksi ne lääkkeet, jotka hänelle kuuluvat.


      • näitä tyyppi
        olette kirjoitti:

        hyvälle oppinu siellä suomussalmella. Voi hyvä sylyvi, että teitte ongelman moisesta asiasta. Kait teillä lääkkeiden käyttäjänä on jonkinlainen vastuu lääkehuollostanne. Että edes reseptit muistatte viedä ajoissa uusittaviksi. Miten muistatte ottaa lääkkeet ohjeen mukaan suuhunne. Vai muistuttaako teitä siitkin TERVEYSKESKUS!

        valittajia,joille ei kelpaa mikään,oppineet jo äidinmaidossa....heikko´ja älyltään............


      • vakituinen,
        näitä tyyppi kirjoitti:

        valittajia,joille ei kelpaa mikään,oppineet jo äidinmaidossa....heikko´ja älyltään............

        toisten ajatusten mollaaja ............


      • Ihmeen kauan
        näitä tyyppi kirjoitti:

        valittajia,joille ei kelpaa mikään,oppineet jo äidinmaidossa....heikko´ja älyltään............

        Tämä keskustelu pysyi asiallisena ihmeen kauan ollakseen nettikeskustelu.

        Toivottavasti se toteutuu, että asia viedään valtakunnan politiikassa toimivien tietoon. On aika pohtia, mitkä ovat potilaan oikeudet reseptiasiakkaana.

        Lääkepassin laittaminen reseptiasiakkaille helpottaisi paperisotaa.

        On myös mielenkiintoista, missä vaiheessa ruvetaan käyttämään sähköisiä reseptejä - vai joko se on ehkä alkamassa.


      • alkamassa
        Ihmeen kauan kirjoitti:

        Tämä keskustelu pysyi asiallisena ihmeen kauan ollakseen nettikeskustelu.

        Toivottavasti se toteutuu, että asia viedään valtakunnan politiikassa toimivien tietoon. On aika pohtia, mitkä ovat potilaan oikeudet reseptiasiakkaana.

        Lääkepassin laittaminen reseptiasiakkaille helpottaisi paperisotaa.

        On myös mielenkiintoista, missä vaiheessa ruvetaan käyttämään sähköisiä reseptejä - vai joko se on ehkä alkamassa.

        siellähän ne aloittaa kokeilua tuolla etelässä päin, jälleen kerran..


    • uusinnalle !

      kun haette lääkkeet apteekista niin jättäkää samontein resepti uusittavaksi niin ei myöhästy ja olihan niissä ohjeissakin, että resepti kannattaa jättää uusittavaksi vähintään kahta viikko ennenkuin lääkkeet loppuu.
      Onko se niin vaikeaa toimia ajoissa.

      • eivät uusi ihan heti

        Lääkärit eivät välttämättä uusi reseptiä heti, kun he näkevät, että sillä on juuri otettu lääkkeet. Joitakin reseptejä uusitaan helposti, mutta "vaarallisemmat" lääkkeet ovat kortilla. Lääkärikin laskeskelee, paljonko potilaalla on lääkettä jäljellä ja säätelee uusinta-aikataulua sen mukaan. Onpa jouduttu hakemaan reseptiä turhaan, kun lääkäri on kieltäytynyt uusimasta sitä - vielä.

        Ottaakohan apteekki vastuun lääkkeiden uusinnasta ja lähettääköhän se reseptit eteenpäin sopivana ajankohtana? Muilta paikkakunnilta on kokemusta siitäkin, ettei tuollainen palvelu toimi. Oli luvattu, että resepti tulee apteekkiin. Asiakas meni kysymään, mutta apteekissa sanottiin, ettei se ole tullut vielä, mutta tulisi kello 15. Asiakas odotti. Reseptiä ei tullut. Niinpä hän kuitenkin joutui hakemaan sen itse terveyskeskuksesta. Onneksi hänellä oli auto käytössä.


      • toimia ajoissa

        Jos söisit itse monia lääkkeitä, huomaisit ennen pitkää, että reseptien hallinta muistuttaa jo suorastaan tiedettä. Dosetin lisäksi tarvitset pian dosenttia...

        Saapa nähdä, millaiseksi apteekin palvelukäytäntö muodostuu. Ottaako apteekki vastuun? Ja jos ottaa, niin missä määrin?

        Aluksi tuo apteekin palvelu ei maksa mitään, kun sen avulla saadaan sitoutettua asiakkaita paikkakunnan omaan apteekkiin. Mutta paljonkohan tuo palvelu maksaa muutaman vuoden päästä? Hiipiikö siihen maksut samaan tapaan kuin pankkipalveluihin? Maksat ja itket. On pakko käyttää palvelua ja on pakko maksaa.


    • täällä..

      Sotkamossa homma pelaa ainakin minun ja monen muun kohdalla. Pari päivää ja presetit tulee uusittuna takaisin. Eikä tarvii jonottaa kun viet apteekkiin resettejä uusittavaksi.
      Tai voit heittää uusittavaksi jo lääkkeitä hakiessa. Ne odottavat apteekissa valmiina kuukausien päähän, kun tulen seuraavan kerran pillerin haku reissulle.

      • jos matkustat

        Hyvä! Mutta jos lähdet ulkomaille, tarvitset reseptit itsellesi, jotta voit osoittaa turvatarkastuksessa, että sinulla on oikeus kuljetella noita tabletteja. Nestemäisten lääkkeiden kanssa ollaan vielä tarkempia. Insuliinit syynättiin tullissa tarkkaan. (Onneksi oli lääkärin antama tosite, jossa kerrottiin insuliinin käytöstä.)


    • kaikkiaanhan

      aloituksesta kehittyi mielenkiintoinen keskustelu. tällainenhan on juuri osallistumista ja vaikuttamista. lukee ne monet tahot näitä keskusteluja ja näistäkin voi aloitteellisimmat viedä eteenpäin ... jopa valtakunnanpäättäjä tahoilleikkin

      • vapaus valita apteekki

        Uusitaampa reseptit missä tahansa kyllä asikkaalla pitää olla mahdollisuus hankkia lääkkeensä mistä apteekista hän haluaa.

        Apteekkihenkilöstö on tietenkin vaitiolovelvollinen, mutta on tilanteita ja sairauksia joista ei halua ainakaan tuttujen tietävän. Kun meillä hyvin monella on se tuttu naapurin rouva siellä apteekissa.

        Uusi käytäntö reseptien uusinnassa tuntuu heikentävän palveluja, vaikka ihmisille uskotellaan palvelujen parantumista maakuntahallinnon alaisena.


      • Zerman
        vapaus valita apteekki kirjoitti:

        Uusitaampa reseptit missä tahansa kyllä asikkaalla pitää olla mahdollisuus hankkia lääkkeensä mistä apteekista hän haluaa.

        Apteekkihenkilöstö on tietenkin vaitiolovelvollinen, mutta on tilanteita ja sairauksia joista ei halua ainakaan tuttujen tietävän. Kun meillä hyvin monella on se tuttu naapurin rouva siellä apteekissa.

        Uusi käytäntö reseptien uusinnassa tuntuu heikentävän palveluja, vaikka ihmisille uskotellaan palvelujen parantumista maakuntahallinnon alaisena.

        Ai,että palvelut parantuneet kainuun hallintomallikokeilun aikana....! Kaikki palvelut ovat menneet alaspäin kuin lehmän häntä.... Miettikääpäs nyt hyvät suomussalmelaiset mitä kaikkea on alasajettu oikein rytinällä ja lisää on muuten tulossa..... Odottakaa vain,mutta älkää ollenkaan hämmästykö. Lehdistä sitten luemme,mitä ne entiset suomussalmelaiset johtavat virkamiehet ovat siellä taas keksineet,että täällä perukassa olisi mahdollisimman PAHA OLLA. Mistään ei tiedoteta etukäteen (ei niin pienistä eikä isoista asioista). Tämä reseptien uusintakäytännön muuttaminen on yksi esimerkki palvelujen alasajosta, tiedottamisen heikkoudesta ja yleensäkin koko hallintomallin tuomasta elämän vaikeuttamisesta. KIITOS!


    • Saatiin

      Kiitos sulle asiallisesta kirjoituksesta. Ne on taas nuo SAATANAN KESKUSTAPUOLUEEN kyrvät olleet asialla.

      • kepua tässä

        asiassa syytät. Eikös se ollut kommari tai vastaava apteekin työntekijä, joka valittiin teiltä oikein eduskuntaan ?


      • Merjako syypää?
        kepua tässä kirjoitti:

        asiassa syytät. Eikös se ollut kommari tai vastaava apteekin työntekijä, joka valittiin teiltä oikein eduskuntaan ?

        Ehei, eihän Merja Kyllönen ole syypää. Hänethän laitettiinkin eduskuntaan pois paikkakunnan asioita hämmentämästä...

        Eikä Merjan päähän toisaalta juolahtaisi tehdä niin puolivillaista päätöstä kuin Suomussalmella tai suomussalmelaisille on tehty.

        Ja se terveyskeskusesta annettu tiedote oli syvältä ja osaksi harhaanjohtava. Allekirjoittajaa ei ollut, kun haluttiin piiloutua pyhän byrokrtatian selän taakse.


      • Nooah
        Merjako syypää? kirjoitti:

        Ehei, eihän Merja Kyllönen ole syypää. Hänethän laitettiinkin eduskuntaan pois paikkakunnan asioita hämmentämästä...

        Eikä Merjan päähän toisaalta juolahtaisi tehdä niin puolivillaista päätöstä kuin Suomussalmella tai suomussalmelaisille on tehty.

        Ja se terveyskeskusesta annettu tiedote oli syvältä ja osaksi harhaanjohtava. Allekirjoittajaa ei ollut, kun haluttiin piiloutua pyhän byrokrtatian selän taakse.

        Eikös juuri tiedottaminen ja vanhustenhuollon raju alasajo kainuun hallintomallissa saaneet tosi huonot arvosanat tehdyn kyselyn perusteella.Kainuun Sanomat tästä asiasta uutisoi muutama viikko sitten.Veli venäläisen mallissa ollaan.Byrokratia elää ja voi "hyvin". Mitään ei kerrota etukäteen,ettei kansa nousisi kapinaan. Mitenkähän kävi Ristijärven ja Vuolijoen terveysasema-taistelun kanssa? Oikein televiisioon pääsivät asioita ruotimaan ja päättäjät itsensä nolaamaan.


    • artturi3

      miksi kronisesti sairaille ei voida myöntää esimerkiksi kipulääkettä kuin kuukauden annostus kerralla. Nehän voisi myöntää sen reseptin 3-6 kukkaudeksi ja siihen kun tulee annostus, niin olen sata varma ettei apteekki myy kuin korkeintaan kuukauden annostuksen kerralla ja lisää ei tipu ennen kuin kuukausi on mennyt.
      Ehkäpä sillä on työllistävä vaikutus kun saa uusailla reseptejä.

      • lääkkeitä

        ei Kelan ja muiden tahojen (esim. Lääkelaitos) ohjeiden mukaan saa antaa kuin se kuukauden tai pienin pakettikoko kerrallaan, ei se ole apteekin vika.Ja mitä tulee tähän reseptin uusimis-käytäntöön, miten ihmeessä ihmiset on aiemmin osanneet viedä reseptinsä ajoissa uusittavaksi? Onko se niin vaikea katsoa että että kohta loppuu lääkkeet tai reseptin voimassaoloaika ja toimia sen mukaan? Ja jos "kantti" ei kestä ottaa niitä reseptejä mukaansa ja ostaa pillerinsä muualta niin kannattaako siitä täällä valittaa?


      • on nerokas
        lääkkeitä kirjoitti:

        ei Kelan ja muiden tahojen (esim. Lääkelaitos) ohjeiden mukaan saa antaa kuin se kuukauden tai pienin pakettikoko kerrallaan, ei se ole apteekin vika.Ja mitä tulee tähän reseptin uusimis-käytäntöön, miten ihmeessä ihmiset on aiemmin osanneet viedä reseptinsä ajoissa uusittavaksi? Onko se niin vaikea katsoa että että kohta loppuu lääkkeet tai reseptin voimassaoloaika ja toimia sen mukaan? Ja jos "kantti" ei kestä ottaa niitä reseptejä mukaansa ja ostaa pillerinsä muualta niin kannattaako siitä täällä valittaa?

        Ei täällä ole pelkästään valitettu, vaan tehty myös uusia ehdotuksia.

        Ehdotus erityisen lääkepassin lanseeraamisesta on nerokas! Varmaankin sellainen on syytä ottaa käyttöön ulkomaanmatkoja varten viimeistään siinä vaiheessa, kun sirrytään sähköisiin resepteihin.

        Lääkepassilla todistettaisiin, että henkilöllä on oikeus pitää hallussaan siihen merkittyjä lääkkeitä. Olisi siitä iso apu siinäkin vaiheessa, kun tietokoneet tilttaavat.


      • ymmärrä
        on nerokas kirjoitti:

        Ei täällä ole pelkästään valitettu, vaan tehty myös uusia ehdotuksia.

        Ehdotus erityisen lääkepassin lanseeraamisesta on nerokas! Varmaankin sellainen on syytä ottaa käyttöön ulkomaanmatkoja varten viimeistään siinä vaiheessa, kun sirrytään sähköisiin resepteihin.

        Lääkepassilla todistettaisiin, että henkilöllä on oikeus pitää hallussaan siihen merkittyjä lääkkeitä. Olisi siitä iso apu siinäkin vaiheessa, kun tietokoneet tilttaavat.

        miksi apteekissa reseptiä vietäessä pitää ottaa
        vuoronumero ja jonottaa.
        Nyt siellä on tupa täynnä lääkkeen jonottajia ja
        siihen sitten lisäksi reseptin vientiä jonottajat.
        Mahtaa sali käydä ahtaaksi.


      • kylläkin
        ymmärrä kirjoitti:

        miksi apteekissa reseptiä vietäessä pitää ottaa
        vuoronumero ja jonottaa.
        Nyt siellä on tupa täynnä lääkkeen jonottajia ja
        siihen sitten lisäksi reseptin vientiä jonottajat.
        Mahtaa sali käydä ahtaaksi.

        Jonoa tulee lisää kylläkin, ja kiireiset ihmiset hermostuvat, syystäkin.

        Mutta tiskillä käymisestä voi olla hyötyä, sillä apteekin ja lääkärin merkinnöistä ei aina saa selvää.

        Voipi olla, että reseptiä voi vielä käyttää eli sinulla on saamattomia satseja. Silloin sitä olisi turha panna uusintalatikkoon, jos sellainen apteekissa olisi.

        Toisaalta sinulla saattaa olle resepti, jossa näyttäisi olevan vielä ottamattamia lääkkeitä, mutta saatkin kuulla, että resepti on vanhentunut etkä saakaan ostetuksi sillä mitään. Sitten uusintaan.


      • kulkee
        kylläkin kirjoitti:

        Jonoa tulee lisää kylläkin, ja kiireiset ihmiset hermostuvat, syystäkin.

        Mutta tiskillä käymisestä voi olla hyötyä, sillä apteekin ja lääkärin merkinnöistä ei aina saa selvää.

        Voipi olla, että reseptiä voi vielä käyttää eli sinulla on saamattomia satseja. Silloin sitä olisi turha panna uusintalatikkoon, jos sellainen apteekissa olisi.

        Toisaalta sinulla saattaa olle resepti, jossa näyttäisi olevan vielä ottamattamia lääkkeitä, mutta saatkin kuulla, että resepti on vanhentunut etkä saakaan ostetuksi sillä mitään. Sitten uusintaan.

        sutjakasti kun turhat?? höpinät puolin ja toisin tiskillä jätetään vähemmälle.


      • Elmaliia
        kulkee kirjoitti:

        sutjakasti kun turhat?? höpinät puolin ja toisin tiskillä jätetään vähemmälle.

        Myös apteekin aukioloaikoja kannattaa ruveta miettimään.Voisikos jatkaa aukioloaikaa arkisin tai aloittaa tuntia aikaisemmin. Samoin lauantaina pitempi aukiloaika, kuin myös sunnuntaina. Näin vältyttäisiin ruuhkilta. Ja olen samaa mieltä erään kirjoittajan kanssa,että turhat höpinät pois asiakastilanteessa: neuvoa täytyy lääkeasioissa, mutta siihen se sitten saakin jäädä!


      • ymmärryksen
        kylläkin kirjoitti:

        Jonoa tulee lisää kylläkin, ja kiireiset ihmiset hermostuvat, syystäkin.

        Mutta tiskillä käymisestä voi olla hyötyä, sillä apteekin ja lääkärin merkinnöistä ei aina saa selvää.

        Voipi olla, että reseptiä voi vielä käyttää eli sinulla on saamattomia satseja. Silloin sitä olisi turha panna uusintalatikkoon, jos sellainen apteekissa olisi.

        Toisaalta sinulla saattaa olle resepti, jossa näyttäisi olevan vielä ottamattamia lääkkeitä, mutta saatkin kuulla, että resepti on vanhentunut etkä saakaan ostetuksi sillä mitään. Sitten uusintaan.

        tuon ilmeisesti koko sotkun tekijän perustelu. Eikai tosissaan lääkkeentarvitsijaa hyväksytä tulkiksi lääkärin ja apteekin välille. Vajaakäyttöinen resepti on lähes aina jonkun muun kuin asiakkaan vika. Esim. kaksi tai kolme lääkettä samalla reseptillä ja erikokoisessa pakkauksissa kaikki, käytännössä nämä ei lopu yhtäaikaa, siinä ongelma. Jonotuslapusta reseptintuonnin yhteydessä ei ole mitään järkeä, eihän siinä muuta kuin, taas asiakasta rääkätään.


      • on järkeä
        ymmärryksen kirjoitti:

        tuon ilmeisesti koko sotkun tekijän perustelu. Eikai tosissaan lääkkeentarvitsijaa hyväksytä tulkiksi lääkärin ja apteekin välille. Vajaakäyttöinen resepti on lähes aina jonkun muun kuin asiakkaan vika. Esim. kaksi tai kolme lääkettä samalla reseptillä ja erikokoisessa pakkauksissa kaikki, käytännössä nämä ei lopu yhtäaikaa, siinä ongelma. Jonotuslapusta reseptintuonnin yhteydessä ei ole mitään järkeä, eihän siinä muuta kuin, taas asiakasta rääkätään.

        Jonotuslapussa ja tiskillä käymisessä on järkeä silloin, kun merkinnät ovat epäselviä. Ammatti-ihminen osaa sanoa, onko reseptillä vielä lääkettä saatavissa ja paljonko. Varsinkin sellaiset ihmiset, jotka ovat asioineet vähemmän apteekissa reseptiasikkaina, kaipaavat opastusta. Siis ihan täysjärkiset, paperisotaan tottuneet ihmiset voivat erehtyä! Myös minä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      107
      2084
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1603
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1122
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1050
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      959
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      165
      877
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      804
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      771
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      753
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      663
    Aihe