Arkipäivää Suomessa

mediatarkkaaja

Mies kaappasi vasaralla uhkaamalla kyytiin ex-vaimon ja lapset
Sunnuntai 8.3.2009 klo 13.49

Sotkamolainen 37-vuotias mies pakotti ex-vaimonsa ja kaksi pientä lastaan auton kyytiin sunnuntaiaamuna Vuokatissa. Poliisin mukaan mies uhkasi heitä vasaralla.

Tapahtumapaikalle hälytettiin useita poliisipartiota Kajaanista, Kuhmosta ja Sotkamosta. Hetken ajon jälkeen mies päästi ex-vaimonsa autosta pois mutta jatkoi ajoa lasten kanssa.

Poliisi tavoitti miehen Vuokatista. Kiinniotto sujui rauhallisesti, ja mies toimitettiin Kainuun poliisin suojiin. Lapset palautettiin äidilleen.

Mies puhalsi alkometriin 1,4 promillea. Häntä epäillään pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, pakottamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903089206593_uu.shtml



Alkoholin aiheuttaman erittäin laajan ongelmakentän kumulaatio neliöön on ollut havaittavissa jo pitkän ajan. Tilanne tulee pahenemaan.

20

5837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hampuzi

      Tilannetta ei tule yhtään helpottamaan se että viimeaikojen lomautukset/irtisanomiset koskevat kipeimmin 18-35 vuotiaisiin miehiin jotka ovat alkoholin suurkuluttajia jo muutenkin. Meitä itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta pitäviä, ja rakastavia hampuuseja hyljeksitään sosiaalisessa elämässä ja sitten nämä viinapetterit, hehän ovat "jämyjä" tosimiehiä,kunnon kansalaisia. Täytyy heitä "yrittää ymmärtää kun ahdistaa ja on vaikeaa".

    • viinasta ja hampusta

      jos perustettaisi erillinen humalaisten poliisi
      joka hoitaisi kaikki viinan aiheuttamat järjestyshäiriöt. samalla sallittaisi hamppu.
      näillä toimenpiteillä vapautuisi poliiseille
      resursseja oikeisiin rikoksiin. nythän pikkurikoksia ei edes tutkita, joku polkupyörän
      varkaus kirjataan muttei sille mitään tehdä.

    • mediatarkkaaja

         
      Lapsia kyydinnyt isä kärähti kahdesti ratista
      Maanantai 9.3.2009 klo 10.12

      Neljää lasta kuljettanut mies joi kiinniottojen välissä lisää viinaa.

      Poliisi pysäytti varhain sunnuntaiaamuna 47-vuotiaan miehen ajaman henkilöauton Riihimäen Kinturintiellä. Kyydissä oli neljä noin 13-vuotiasta lasta, joista yksi on Aamupostin mukaan miehen oma.

      Tukevassa humalassa ajanut mies oli viemässä lapsia lentopalloturnaukseen Hausjärven Oittiin. Alkometriin hän puhalsi 1,12 promillen lukemat.

      Poliisi otti mieheltä kortin, määräsi tämän ajokieltoon ja kuljetti lapset perille turnaukseen.

      Sinnikäs isä ei kuitenkaan ottanut opiksi, vaan lähti uudestaan rattiin. Poliisipartio pysäytti miehen Oitissa nelisen tuntia myöhemmin.

      Tällä kertaa mies puhalsi alkometriin 1,3 promillen lukemat, eli viina oli maistunut aiemman kiinnioton jälkeen. Kyydissä oli jälleen samat lapset. Tekoa pahensi vielä se, että nyt mies oli liikkeessä ajo-oikeudetta.

      Poliisi toimitti lapset ja miehen asemalle. Vanhemmat hakivat lapsensa kotiin ja mies joutui putkaan.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903099210601_uu.shtml

    • eikä kukaan tajua

      Kun se on joku muu kuin minä itse. Enhän minä, mitään tollasta tekisi jokainen ajattelee ja omat kännimokat nyt vain oli niin ja näin, en enää ikinä ja plaa plaa jauhantaa.

      Muut on aina pahiksia ja minä kyllä osaan käyttää alkoholia ja minulla se on hallussa.
      Näinhän jokainen suomalainen ajattelee. Ja kellään se ei oikeasti ole hallussa. Jokaien saa jotain pahaa aikaan ja alkoholin vaikutuksen alaisena.

      Mutta pakko on alkoholi pitää laillisena. Muuten poliisilta vähenisi työt 80 %.

      Sosiaaliviranomaisilta 90 %.

      terveydenhuoltohenkilökunnalta 60 %

      Mistä korvaavat työpaikat.

      välillisesti poliisia työllistää alkoholi myös. Koska sen ympärillä pyörii niin paljon muutakin rikollisuutta kuin rattijuopumuksia, väkivalta, varastelut. Suomessa kaikki rikolliset ovat päihdeongelmaisia jollain muotoa.
      en usko että täysin raittiita heistä kukaan on vaan alkoholi opn ajanut heidät rikoksen polulle jo nuorena. Kun kapinallisuus ja uhmahenki on alkoholin välityksellä kasvanut.

      Niin mutta mutta, sitten alkaisi salakujetus jos kieltolaki säädettäisiin.
      Mutta entäpä jos alkoholin koostumusta muutettaisiin. Tai siihen lisättäisiin vaikka THC:tä joka rauhoittaa ja alkoholi varsinkin sitä buustaa. Niin kukaan ei voisi juoda itteään ainakaan helposti tärviölle.

    • mediatarkkaaja

      http://www.vartti.fi/artikkeli/8ff5f70a-af1f-4cc3-a632-2372a9f90ee7

      Kaksi henkilöautoa kolaroi Länsiväylällä Espoossa kahdeksan aikaan perjantai-iltana. Toinen kuljettajista loukkaantui lievästi ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Sairaalamatkan aikana uhri hermostui ja alkoi riehua.

      Tapahtuma sai alkunsa, kun vähän ennen Haukilahden liittymää mieskuski ajoi 38-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton perään.

      - Peräänajajaa epäillään alkoholin ja lääkeaineiden yhteiskäytöstä, kertoo ylikonstaapeli Timo Knuuti Espoon poliisista.

      42-vuotias peräänajaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi. Häntä lähdettiin viemään ambulanssilla Jorvin sairaalaan. Matkan aikana mies alkoi riehua ja löi nyrkillä häntä saattamaan lähtenyttä poliisia.

      Väkivaltaisesti käyttäytynyttä kuljettajaa epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

    • BY MYSTIC ROOTS
    • m.tark

      Mies paiskasi tuopin toisen kasvoille

      Mies heitti toista miestä tuopilla riidan päätteeksi ravintolassa Vuosaaren Aurinkolahdessa Helsingissä lauantaina.

      Tilanne sai alkunsa kahden miehen välisestä riidasta ravintola Loistossa. Kiistelyn lopuksi toinen mies viskasi tuopin päin toisen riitapukarin kasvoja vähän ennen puolta yötä.

      Uhri sai verisiä haavoja, kun tuoppi särkyi rytäkässä. Ambulanssi kävi paikalla tarkistamassa tilanteen, mutta mies ei tarvinnut sairaalahoitoa.

      Epäilty tekijä poistui ravintolasta ennen poliisin tuloa, eikä häntä tavoitettu. Poliisilla saattaa kuitenkin olla tietoa miehen henkilöllisyydestä.

    • mediatarkkaaja

      Naapuriterrori johti kuolemaan
      Tiistai 10.3.2009 klo 05.32

      Uhri varoitti isännöitsijää autossa vaanivista taloyhtiön häiriköistä.

      Naapurusten epäsopu sai harvinaisen vakavat seuraukset 15. marraskuuta 2008 Kankaanpäässä.

      Tuolloin rivitaloyhtiön miesasukas oli terrorisoinut naapurustoa jo vuoden päivät ryyppykavereidensa kanssa. Miesporukka öykkäröi siihen malliin, että muut naapurit pelkäsivät heitä. Edes eilisessä Ikaalisten käräjäoikeuden istunnossa kaikki eivät halunneet todistaa vastaajien läsnäollessa.

      - Rauha katosi taloyhtiöstä, ja väki alkoi pelätä, kuvaili syyttäjä Timo Luosma.

      Lopulta naapuruston mitta oli täynnä, joten taloyhtiön isännöitsijä ja talonmies halusivat tarkistaa tilanteen. Kun he olivat tulossa paikalle, öykkäriporukka asettui autoon väijyksiin. Kyttäys meni kuitenkin myttyyn, koska eräs samassa taloyhtiössä asuva naapuri soitti isännöitsijälle varoittaakseen tätä ja talonmiestä tulemasta.

      "Kouluttivat" paljastajaa

      Myöhemmin öykkäri sai vieraakseen 45-vuotiaan veljensä, joka oli yksi taloyhtiössä ramppaavista vakiojuhlijoista. 45-vuotiaan mukana saapui myös 41-vuotias mies, joka oli niin ikään osallistunut örveltämiseen. Miesten kesken tuli puhetta isännöitsijää varoittaneesta naapurista.

      Syyttäjän mukaan miehille syntyi ajatus käydä hieman "kouluttamassa" varoittajaa. Niinpä 45- ja 41-vuotiaat kolkuttivat uhrin ovelle, ja tämän avattua 41-vuotias löi tätä nyrkillä. Lisäksi humaltuneet kaverukset potkivat uhria muun muassa päähän ja rintakehään.

      Uhri todettiin aivokuolleeksi puoliltapäivin 17. marraskuuta. Vainajan iäkäs äiti ja sisar vaativat 45- ja 41-vuotiailta vastaajilta noin 12 000 euron korvauksia.

      Syyttäjä vaatii vastaajille rangaistusta muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta.


      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200903109212629_uu.shtml

    • mtyg

      Hyvin menee Suomi. Tässä kuukauden päihdeuutisia, eikä tässä ole kuin marginaalinen murto-osa kaikesta paskasta mikä tuon liemen ympärillä pyörii. Ja tämä kaikki eläimellinen hulluuns tulee vain lisääntymään, koska alkoholiongelma on jatkuvassa kasvussa maassamme.



      Kostea ilta päättyi puukotukseen
      11.10.2008 9:30

      Mies puukotti juhlaseurueen naista reiteen ja olkapäähän.

      Keski-ikäinen hämeenlinnalainen mies puukotti samanikäistä naista riidan päätteeksi reiteen ja oikeaan olkapäähän. Tapaus sattui viimeyönä noin kello kahden aikaan yksityisasunnossa Hattulassa.

      Nainen kuljetettiin asunnosta ensiapuun. Hän ei ole hengenvaarassa.

      Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa illan tapahtumista.

      Kumpikaan riidan osapuolista ei asunut kyseisessä asunnossa.

      Puukottaja oli poliisille entuudestaan tuttu, ja hän on nyt poliisin suojissa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200810118407614_uu.shtml





      Lehti:
      17-vuotias kuoli - yliajajalle kaksi vuotta vankeutta
      11.10.2008 9:47

      Tytön kuoliaaksi ajanut rattijuoppo tuomittiin eilen Hyvinkään käräjäoikeudessa, kertoo lauantain Ilta-Sanomat.

      17-vuotiaan naisen kuoliaaksi ajanut rattijuoppo tuomittiin eilen kahdeksi vuodeksi vankeuteen, lehti kertoo.

      Tapaus sattui viime kesäkuussa Hyvinkäällä. Rattijuoppo kaahasi yöllä rajua ylinopeutta Sähkökadun ja Vilhelmiinankadun risteykseen ja törmäsi suojatien kohdalla nuoreen naiseen. Nainen lensi törmäyksen voimasta useita metrejä.

      Hän menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

      30-vuotias rattijuoppo ei jäänyt onnettomuuspaikalla vaan jatkoi matkaansa.

      Ilta-Sanomien mukaan yliajaja oli nauttinut illan aikana runsaasti olutta. Poliisikuulusteluissa hän kertoi juoneensa noin 20 pulloa, oikeudessa 10-15 pulloa. Tästä huolimatta hän myönsi veren alkoholipitoisuuden olleen yli 1,2 promillea.

      Mies oli kärynnyt rattijuopumuksesta kahdesti ennen kuolonkolaria.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200810118407656_uu.shtml




      Lehti:
      Mies pahoinpiteli tyttöystävänsä - 7 vuotta vankeutta
      11.10.2008 13:29

      Rajun pahoinpitelyn syy oli mustasukkaisuus, kertoo Ilta-Sanomat.

      Vääksyläinen 19-vuotias mies tuomittiin eilen Lahden käräjäoikeudessa vuotta nuoremman tyttöystävänsä tapon yrityksestä, kertoo lauantain Ilta-Sanomat.

      Tapaus sattui viime keväänä orimattilalaisessa autiotalossa, kun nainen ilmoitti poikaystävälleen lopettavansa seurustelusuhteen. Mies tulistui ilmoituksesta ja hakkasi naisen päätä useita kertoja asvalttiin. Lopuksi mies potkaisi naista päähän.

      Nainen sai teosta vakavia vammoja päähän, eikä hän edelleenkään pysty liikkumaan ilman avustajaa. Lisäksi hänelle jäi pysyvä aivovamma.

      Tuomittu tunnusti tekonsa. Hän oli tapahtumien aikaan humalassa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200810118407696_uu.shtml



      Humalainen nainen riehui traktorin kyydissä - sai ajokieltoa
      11.10.2008 21:41

      Nurmeslaista naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Naisen tuttu mies oli kuljettamassa häntä traktorilla kotiin, kun nainen riehaantui ja tarttui traktorin rattiin ja muihin hallintalaitteisiin.

      Kamppailua kesti useamman kymmenen metrin matkalla, kunnes kuljettaja sai traktorin pysähtymään keskelle tietä.

      Nainen puhalsi 2,35 promillea ja hänet määrättiin ajokieltoon.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1600810



      Humalainen seurue yritti kuristaa naisen märällä pyyhkeellä
      15.10.2008 10:40

      Alkoholia nauttineen pohjalaiskolmikon ilta päättyi väkivaltaisesti tiistaina Laihialla.

      Tapahtumat saivat alkunsa, kun vuonna 1988 ja 1986 syntyneet naiset sekä 1976 syntynyt mies palasivat matkaltaan Vaasasta kotikonnuille aamuyöllä.

      Illanvietto jatkui yksityisasunnossa, jossa paikalla olleen 1957 syntyneen naisen ja kolmikon välille syntyi sanaharkkaa.

      Nainen oli seurueen mukaan alkanut haukkua toista nuorempaa naista ja tämän äitiä, mihin kolmikko kertoi hermostuneensa.

      He päättivät saada naisen hiljaiseksi karuin keinoin. Mies alkoi kuristaa naista märällä pyyhkeellä. Hän oli illan mittaan kertonut seurueelle sen olevan keino tappaa ihminen jälkiä jättämättä.

      Nainen sai kuitenkin kertomansa mukaan riuhdottua itsensä vapaaksi. Kuristamiseen syyllistynyt mies puolestaan sanoi päästäneensä tämän otteestaan, sillä teon tarkoituksena oli saada nainen lopettamaan suunsoitto.

      Uhri on kotoisin Laihialta, syytetyt Isostakyröstä. Vuonna 1988 syntynyttä naista ja 1976 syntynyttä miestä syytetään Vaasan käräjäoikeudessa tapon yrityksestä. Vuonna 1986 nainen sai syytteen tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä.

      Heille vaaditaan vähintään kolmen ja puolen vuoden ehdotonta vankeutta.

      Asiasta kertoi sanomalehti Pohjalainen.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1601969



      Pussikaljanuoret työllistävät poliisia Helsingissä
      16.10.2008 08:41

      Muovipusseissa olutta kuljettavat nuoret koululaiset ovat työllistäneet poliisia Helsingissä.

      Erityisen paljon humalaisia nuoria on pesiytynyt rautatieaseman ympäristöön, kerrottiin poliisista. Varsinkin keskiviikkoiltana sattui järjestyshäiriöitä, joskin pahemmilta rähinöiltä vältyttiin.

      Kaivopuistossa on ollut rauhallisempaa.

      Poliisin mukaan nyt käynnissä oleva koululaisten syysloma on aiheuttanut häiriöitä normaalia enemmän pitkin viikkoa.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1602321



      Humalainen vuokraemäntä peri maksujaan yöllä
      16.10.2008 10:04

      Nainen rikkoi vuokraamansa asunnon ikkunat ja yritti periä vuokraa keskellä yötä.

      Turun poliisi sai hälytyksen Puutarhakadulle yhden aikaan torstaiyönä. Osoitteessa oli rikottu asuintalon ikkunoita.

      Rakennuksen portaikossa poliisia vastassa oli vuonna 72-syntynyt nainen, joka kertoi omistavansa asunnon. Humaltunut nainen kertoi käyneensä asunnossa perimässä maksamattomia vuokria asunnon vuokralaiselta. Mies ei kuitenkaan ollut kotona.

      Tuohtunut nainen kertoi rikkoneensa ikkunat vesipullolla.

      Poliisi ohjeisti naista perimään vuokria laillisin keinoin.

      Juttua tutkitaan vahingontekona, sekä kotirauhan rikkomisena.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200810168434437_tu.shtml



      Lehti:
      Haulikkomies halusi olutpullon auki
      16.10.2008 22:11

      Haulikolla aseistautunut mies tunkeutui päiväkotiin Äänekosken Suolahdessa varhain keskiviikkoaamuna.
      Poliisin mukaan Alkulan päiväkotiin tunkeutuneen haulikkomiehen ase oli ladattu.
      Poliisin mukaan Alkulan päiväkotiin tunkeutuneen haulikkomiehen ase oli ladattu. (ILKKA PIETARINEN)
      tausta

      Mies riehui aseen kanssa Äänekoskella

      Noin kello 5.40 eräs äiti oli tuomassa yksivuotiasta lastansa päiväkotiin. Nainen ehti kävellä sisälle rakennukseen, kun hän kohtasi järkyttävän näyn - päiväkodin tiloissa oli haulikolla aseistautunut mies.

      Äiti poistui lapsensa kanssa välittömästi paikalta ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

      Tutkinnanjohtaja, Äänekosken poliisin rikoskomisario Jouko Pokela kertoi torstaina sanomalehti Keskisuomalaiselle, ettei mies uhkaillut henkilökuntaa, mutta vaati yhtä henkilökuntaan kuuluvaa avaamaan hänelle olutpullon. Kun nainen yritti lähteä avaamaan pulloa, mies kielsi häntä poistumasta huoneesta.

      Pokela sanoi Keskisuomalaiselle, ettei kyseessä kuitenkaan ollut panttivankitilanne. Lopulta mies poistui paikalta omatoimisesti.

      Pokelan mukaan miehen ase oli todennäköisesti ladattu hänen ollessaan päiväkodissa.

      Linnoittautui asuntoonsa

      Päiväkodin tapahtumien jälkeen mies linnoittautui asuntoonsa. Poliisi joutui piirittämään taloa ja neuvottelemaan miehen kanssa, sillä aluksi hän ei suostunut tulemaan ulos.

      Piirityksen aikana haulikkomies ampui asunnossaan yhden laukauksen ja osoitti aseellaan poliiseja kohti. Poliisi puolestaan ampui yhden varoituslaukauksen.

      Tilanne purkautui puoli kahdeksalta miehen antautumiseen. Operaatioon osallistui parikymmentä poliisia.

      Poliisin mukaan mies uhkasi aseellaan itseään, ulkopuolisia ja poliiseja.

      Keskisuomalaisen mukaan mies kertoi torstain kuuluisteluissa toimintansa motiiviksi itsetuhoisuuden. Päiväkotiin menemisen motiivina puolestaan oli olutpullon aukaisu.

      Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen haulikkomiehestä jo kolmen aikaan aamuyöllä. Vuonna 1974 syntynyt suolahtelaismies oli hakenut haulikon yöllä vanhempiensa kotoa. Aseenkantolupa kuuluu hänen isälleen.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200810168438435_uu.shtml




      Auto pysähtyi ajoradalle - kuljettaja veteli sikeitä
      17.10.2008 10:02

      Etelä-Savon hätäkeskus sai viime yönä hieman ennen kahta ilmoituksen Mikkelin Kovalassa valtatielle pysähtyneestä henkilöautosta. Kuljettaja veteli sikeitä ratin takana.

      Poliisipartio tavoitti autosta nukkumasta 1987 syntyneen kangasniemeläismiehen,joka puhalsi alkometriin törkeää rattijuoppoutta vastaavat 1,9 promillea.

      Auto oli ilmeisesti pysähtynyt teknisen vian vuoksi. Poliisi työnsi auton ajoradan sivuun. Juopunut kuljettaja oli Mikkelin poliisin mukaan myös ajo-oikeudeton.



      Miestä ammuttiin päähän ravintolassa Askolassa
      17.10.2008 14:59

      Askolan Monninkylässä ravintola Tari-Quussa tapahtui torstaina ennen puolta yötä ampumisvälikohtaus.

      Porvoolaista vuonna 1961 syntynyttä mieshenkilöä ammuttiin 9 mm:n käsiaseella päähän. Uhrin tila tällä hetkellä vakaa, mutta vakava.

      Poliisi tavoitti epäillyn pian tapahtuman jälkeen. Mies ei tehnyt vastarintaa kiinnioton yhteydessä. Tekoväline saatiin poliisin haltuun.

      Teon motiivi ei ole vielä poliisin tiedossa. Tutkinnassa on käynyt selville, että tapahtumaa edelsi sanaharkka epäillyn ja uhrin välillä. Poliisin mukaan epäilty ja uhri eivät kuitenkaan tunteneet toisiaan entuudestaan. Kumpikin oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

      Epäillyllä ei ole rikostaustaa ja hänen käyttämänsä käsiase on luvallinen. Epäillyllä on myös muita aseita, jotka on otettu poliisin haltuun.

      Epäillyn seurassa ollut mieshenkilö on myös tavoitettu esitutkintaan. Hänen osuuttaan tekoon tutkitaan.

      Tekoa tutkitaan tapon yrityksenä.




      Humalainen rekkakuski ajoi puukuormineen ojaan
      17.10.2008 20:52

      Törkeän rattijuopumuksen promillelukeman puhaltanut rekkamies kaatui puukuormineen Taipalsaarella perjantaina iltapäivällä.

      Etelä-Karjalassa asuva 47-vuotias kuljettaja ajoi neljän jälkeen iltapäivällä Savilahdentietä Taipalsaaren suuntaan, kun rekka ajautui ojaan oikealla vasemmalle kaartuvassa mutkassa.

      Etelä-Karjalan keskussairaalaan tarkastettavaksi viety mies oli puhalluskokeen tuloksen mukaan 1,88 promillen humalassa.




      Nainen puukotettiin Inkoossa
      17.10.2008 22:17

      Inkoolainen 64-vuotias mies tappoi teräaseella 44-vuotiaan naisen Inkoossa

      Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

      Poliisi otti tekijän kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Alkoholilla epäillään olevan osuutta asiaan.



      Juopunut nainen loukkaantui kolarissa
      18.10.2008 4:59

      Naiskuljettaja loukkaantui vakavasti kolarissa Kruunupyyssä Pohjanmaalla perjantaina.

      Onnettomuus sattui Teerijärven taajamassa Pohjoisella Teerijärventiellä myöhään illalla, kun naisen ohjaama auto suistui ulos tieltä.

      Kuljettaja puhalsi alkometriin 1,6 promillen lukemat. Hänet kuljetettiin hoitoon Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan.



      15-vuotias ajoi ylinopeutta humalassa
      18.10.2008 16:10

      Alkoholia nauttinut 15-vuotias nuorukainen varasti vanhempiensa auton ja kaahasi lähes kaksinkertaista ylinopeutta Järvenpäässä.

      Hätäkeskukseen ilmoitettiin huomattavan nuoresta kuljettajasta, joka ajoi autolla Järvenpään Nummenkylästä Jampan suuntaan ja sieltä edelleen Koivusaaren koulun pihalle. Ilmoituksen mukaan auton nopeus nousi 40 km/h nopeusrajoitusalueella hetkittäin jopa kaksinkertaiseksi.

      Poliisipartio tavoitti auton Koivusaaren koulun pihalla sai kiinni kuljettajan paikalla istuneen 15 -vuotiaan tuusulalaisnuorukaisen. Alkoholimittauksessa hän sai tulokseksi 0,82 promillea.

      Nuoren miehen mopokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin ajokieltoon.

      Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.




      Humalaiset turmelivat autoja Helsingin Töölössä
      19.10.2008 12:09

      Kaksi nuorta miestä otti tihutöidensä kohteeksi autoja Helsingin Töölössä sunnuntain vastaisena yönä.

      Poliisin mukaan miehet turmelivat kaikkiaan yhdeksää autoa Töölönkadun ja Eteläisen Hesperiankadun tietämillä. Kahdeksasta ajoneuvosta oli rikottu tuulilasit, minkä lisäksi BMW-merkkisen henkilöauton päällä oli hypitty. Poliisin mukaan miehet olivat tapahtumahetkellä humalassa.

      Poliisi otti miehet kiinni sen jälkeen, kun se oli saanut tapauksesta silminnäkijähavaintoja. Tihutyöt sattuivat yöllä noin kello neljän aikoihin.

      Helsingin poliisilaitoksen keskustan poliisipiiri tutkii tapausta.



      Ajokortiton puhalsi yli neljä promillea
      20.10.2008 09:37

      Poliisin pysäyttämä autoilija puhalsi 4,13 promillea maanantain vastaisena yönä kello yhden aikaan Lapintiellä Kemissä.

      Ajokortiton mies oli poliisin mukaan silminnähden erittäin vahvassa humalatilassa. Kuskin lisäksi autossa istui myös vahvasti päihtynyt auton omistaja.

      Autoa kuljettanut mies toimitettiin Kemin poliisivankilaan epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

      Auton omistaja jouduttiin laittamaan putkaan selviämään, koska hänellä ei ollut muutakaan yösijaa. Häntä epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja ajo-oikeudettomalle.
      IS



      Ravintolan vessassa ammuttiin käsiaseella Seinäjoella
      20.10.2008 11:56

      Wc-tiloissa oli ampumisen aikaan myös sivullisia, mutta kukaan ei loukkaantunut.

      Seinäjoen keskustassa sijaitsevaan ravintolaan lähetettiin lauantaina aamuyöllä useita poliisipartioita. Kun ravintolaa oltiin tyhjentämässä asiakkaista, poliisi sai ilmoituksen lähistöllä meneillään olevasta tappelusta. Ampujaksi epäilty oli poistunut ravintolasta ja oli mukana tappelussa. Tappelupaikalta otettiin kiinni epäillyn lisäksi kaksi muuta miestä. Myös käsiase löytyi lähistöltä.

      Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että vessassa ammuttu laukaus oli ilmeisesti tahaton. Ase, jolla mies ampui, oli luvaton pistoolimallinen käsiase.

      Ampumisesta on pidätetty alle kolmikymppinen paikkakuntalainen mies. Häntä epäillään muun muassa ampuma-aserikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja vaaran aiheuttamisesta.




      Rattijuoppo nukahti keskelle tietä
      20.10.2008 12:59

      Hätäkeskus sai perjantain vastaisena yönä ilmoituksen ajoradalle pysähtyneestä henkilöautosta Mikkelissä.

      Poliisipartio tavoitti autosta nukkumasta 1987 syntyneen kangasniemeläismiehen, joka puhalsi alkometriin 1,9 promillea. Kuljettaja oli myös ajo-oikeudeton.

      Poliisi työnsi ilmeisesti teknisen vian vuoksi tielle pysähtyneen auton ajoradan sivuun.



      Ilman turvavyötä ajanut sai surmansa Suolahdessa
      21.10.2008 10:37

      Keski-ikäinen mieshenkilö kuoli tieliikenneonnettomuudessa hänen kuljettamansa pakettiauton suistuttua tieltä tiellä Suolahdessa.

      Onnettomuus on ilmeisesti tapahtunut tiistaina aamuyöllä, mutta asia tuli ilmi vasta aamulla auton ollessa onnettomuuden jälkeen syvässä tienluiskassa osin näkymättömissä.

      Poliisin suorittamien alustavien tutkimusten mukaan pakettiauto oli tullut tietä numero 69 pitkin Suolahden suunnasta Hirvaskankaalle päin. Noin 300 metriä ennen Pörrinsalmen siltaa se oli suoralla tieosalla suistunut tieltä tien oikealle puolelle, pyörinyt tienluiskassa kattonsa kautta ympäri ja törmännyt suureen kiveen.

      Kuljettaja, keski-ikäinen mieshenkilö, oli ilmeisesti kuollut välittömästi. Hän ei onnettomuushetkellä käyttänyt turvavyötä. Kuljettajan henkilöllisyys ei vielä ole varmistunut. Alkoholilla on mahdollisesti osuutta tapahtumien kulkuun.



      Humalaiset murtovarkaat ajoivat pyöräilijän yli - uhri kriittisessä tilassa

      55-vuotiaan miehen kerrotaan loukkaantuneen vakavasti Sipoossa eilen illalla. Pyörällä liikkunut mies joutui auton yliajamaksi ja uhri on tällä hetkellä kriittisessä tilassa. Tapauksesta uutisoi Uudenmaan Ylen Radio Itä-Uusimaa.

      Poliisi yhytti muun tehtävän ohessa onnettomuuspaikan lähistöltä kolme päihtynyttä miestä, joilla epäillään olevan yhteys yliajoon. Joukkio oli murtautunut paikallisen huoltoaseman sisälle ajamalla autonsa sisään huoltoaseman näyteikkunasta.



      Poliisi otti kiinni jousimiehen
      23.10.2008 08:06, päivitetty 23.10. 10:03

      Poliisi on saanut kiinni jousen ja puukkojen kanssa liikkuneen miehen. Noin 20-vuotias mies liikkui aamulla aseineen Jyväskylän maalaiskunnassa Väinölän ja Äijälän alueella.

      Tapahtumat alkoivat kello 5.45, kun Jyväskylän poliisi sai hälytystehtävän, jonka mukaan 20-vuotias mieshenkilö oli käyttäytynyt väkivaltaisesti omakotitalossa Jyväskylän maalaiskunnan Väinölässä.

      Asunnossa oli tapahtumahetkellä miehen lisäksi hänen äitinsä ja isänsä.

      Poliisipartion mentyä paikalle tuli 20-vuotias asunnon ulko-ovella poliisia vastaan hallussaan jalkajousi ja teräase. Hän pakeni saman tien asuintalon takana olevaan metsikköön.

      Poliisi lähti jäljittämään miestä kolmen poliisipartion ja poliisikoiran avulla.

      Heti alussa kävi ilmi, että mies oli jättänyt jalkajousen maastoon asuintalonsa lähettyvillä. Poliisi sai paikalle lisävoimia, ja etsintään osallistui enimmillään kuusi poliisipartiota.

      Kun mies palasi kotipihaan noin kello 7.25, poliisi otti hänet kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa.

      Komisario Olli Hurtan mukaan mies oli sekavassa tilassa ja puhalluskokeen perusteella noin 1,8 promillen humalassa.

      Poliisi antoi tapahtumien alkuvaiheessa hätäkeskuksen välityksellä viranomaistiedotteen vaarallisesta henkilöstä. Tiedote peruutettiin välittömästi miehen kiinnioton jälkeen.

      Poliisin tietojen mukaan mies ei ehtinyt aiheuttaa vaaraa kenellekään.



      Humalainen 14-vuotias kaatui moottoripyörällä
      23.10.2008 10:40

      14-vuotias poika ajeli humalassa isänsä moottoripyörällä Rovaniemellä torstain vastaisena yönä. Ajeluretki päättyi kaatumiseen.

      Paikallinen poliisi sai ilmoituksen sotilaspoliisilta kaatuneesta moottoripyöräilijästä torstaina aamuyöstä kolmen aikaan.

      Poika ei loukkaantunut tilanteessa. Poliisi ilmoitti tapahtuneesta pojan isälle, joka haki pojan poliisilaitokselta kotiin.



      Hinaaja ajoi karille - osa miehistöstä humalassa
      23.10.2008 19:26

      Hinauksessa ollut proomu törmäsi kiinteään merimerkkiin torstaina iltapäivällä Hangonniemen länsipuolella.

      Suomalaisen hinaajan viisihenkisestä miehistöstä kahden uskotaan olleen humalassa, ja heitä epäillään ruorijuopumuksesta.

      Rajavartiolaitoksen mukaan onnettomuuden syystä ei ole vielä varmuutta.

      Hinausköysi katkesi törmäyksessä, mutta miehistö sai proomun kuljetettua syrjään väylältä. Miehistö ei ollut haverissa vaarassa. Proomussa oli lastina maa-aineksia, eikä niistä ollut vaaraa ympäristölle.




      Rattijuoppo nainen kolaroi - kaksi ihmistä kuoli
      24.10.2008 14:47

      Kaksi ihmistä kuoli perjantaina aamupäivällä henkilöauton ja pakettiauton kolarissa Tuuloksessa. Pakettiauto aiheutti onnettomuuden, mutta kuolonuhrit olivat henkilöautossa olleet mies ja nainen.

      Pakettiautoa kuljettanut tuuloslainen nainen puhalsi poliisin alkometriin 2,3 promillea. Hän loukkaantui onnettomuudessa lievästi.




      Mies uhkaili poliiseja jalkajousella
      24.10.2008 17:54

      20-vuotias mies uhkaili poliiseja veitsillä ja jalkajousella aseistettuna torstaina Väinölässä, Jyväskylän maalaiskunnassa.

      Perheen äiti oli soittanut torstaina kello 5.45 poliisille ja ilmoittanut poikansa sekavasta ja uhkaavasta käyttäytymisestä. Poliisien saapuessa paikalle mies oli talon ulko-ovella odottamassa heitä kahden veisten ja jalkajousen kanssa.

      Mies oli laukaissut jousen poliiseja kohti, mutta aseessa ei ollut nuolta.

      Mies karkasi metsään, ja häntä etsittiin poliisikoirien ja kuuden partion voimin puolitoista tuntia ennen kiinniottoa.

      Asiaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Poliisin mukaan alkoholilla on ollut osuutta tapahtumiin.



      Kipinät käräyttivät rattijuopon Kokkolassa
      25.10.2008 18:05

      Rattijuoppo jäi perjantaina kiinni Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla kipinöinnin vuoksi.

      Kipinöitä sinkoili auton alta. Outo valoilmiö herätti huomiota valtatie 8:lla, ja muut autoilijat ilmoittivat siitä poliisille.

      Poliisi löysi auton ja kuljettajan Vitsarin Shell-huoltoaseman pihalta. Kipinöinnin syyksi paljastui auton alustaan takertunut suojatie-liikennemerkki. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 2,95 promillea. Vuonna 1951 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.




      Puukko heilui kotibileissä
      26.10.2008 11:29

      Juhlien järjestäjä puukotti 18-vuotiasta ylöjärveläismiestä teräaseella ylävartaloon, uutisoi Aamulehti verkkosivuillaan.

      Ylöjärven poliisi hälytettiin lauantai-iltana kello 22:n jälkeen kaupungin keskustassa sijaitsevaan rivitaloasuntoon, uutisoi Aamulehti verkkosivuillaan.

      Asunnossa oli juhlat, joissa nautittiin alkoholia. Paikalla oli lehden tietojen mukaan noin kymmenen henkilöä.

      Asunnon omistajan ja erään vieraan välille syntyi riita ja asukas iski 18-vuotiasta ylöjärveläismiestä Aamulehden mukaan teräaseella ylävartaloon.

      Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa iskujen määrästä.

      Tekijä otettiin lehden mukaan kiinni paikan päältä ja tekoa tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi yrittää tänään selvittää kuulusteluissa tapahtumien tarkkaa kulkua.

      Uhri vietiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Aamulehden tietojen mukaan iskut eivät olleet hengenvaarallisia. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa uhrin tämän hetkisestä voinnista.




      Lehti: Ainakin 20 joukkotappelussa Haukivuorella
      26.10.2008 22:45

      Baari-ilta yltyi joukkotappeluksi Mikkelin Haukivuorella, kertoo Savon Sanomat.

      Joukkotappeluun osallistui jopa 20 henkilöä tai enemmän.

      Tilanne sai alkunsa, kun humalainen miesasiakas meni tanssiparketille pyörimään tuolin kanssa ravintolassa Haukivuoren Hummerikujalla.

      Toinen asiakas huomautti miehelle käytöksestä, ja sai tuolista. Tilanteeseen puuttui muita asiakkaita, jotka joutuivat myös pahoinpidellyiksi.

      Joukko siirtyi ulos, missä tappelu jatkui.

      Tilanne ratkesi, kun useita miehiä lähti tarkistuttamaan vammojansa sairaalaan.

      Alkoholilla oli runsaasti osuutta asiaan.




      Nainen löi kaulimen poikki miehen päähän Turussa

      28.10.2008 12:42
      A A

      Pyry Lapintie

      Helsingin Sanomat

      TURKU. Pansiossa Turussa asuva nainen löi perheessä miestä kaulimella tiistaina aamuyöllä päähän useita kertoja, jolloin kaulin katkesi iskujen voimasta.

      Turun poliisi sai hälytyksen kello 5.20 Lumikontiellä sijaitsevaan asuntoon selvittämään perheessä tapahtunutta pahoinpitelyä. Portaikossa poliisi tapasi ilmoituksen poliisille tehneen 45-vuotiaan naisen, joka kertoi riitaantuneensa 43-vuotiaan elinkumppaninsa kanssa, joka oli lyönyt häntä ensin kasvoihin.

      Tästä tarpeekseen saanut nainen oli lyönyt miestä useita kertoja kaulimella päähän. Asuntoon mennyt poliisi löysi eteisen lattialla makaavan miehen, joka oli kuitenkin tajuissaan. Mies kertoi saaneensa päähänsä useita iskuja kumppaninsa kaulimesta, joka lojui lattialla iskujen voimasta katkenneena.

      Miehen päässä oli avohaava joten poliisi toimitti hänet terveyskeskukseen. Riidan kumpikin osapuoli oli humalassa eikä riidan syy selvinnyt vielä poliisin alustavissa tutkimuksissa. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä yksityisasunnossa.





      Kaksi kuoli risteyskolarissa Tampereella
      29.10.2008 8:01 (Päivitetty 29.10.2008 19:32)

      Mies ja nainen kuolivat rajussa risteyskolarissa Tampereella, kun henkilöauto törmäsi kuorma-autoon.
      Päin punaisia ajanut Volvo törmäsi rajusti Postin jakeluautoon.
      Päin punaisia ajanut Volvo törmäsi rajusti Postin jakeluautoon. (SAMPO RAUTAMAA)
      linkki

      Katso video Aamulehden verkkosivuilta

      Onnettomuus sattui keskiviikkoaamuna kello viiden aikaan Viinikankadun ja Lahdenperänkadun risteyksessä Tampereen Nekalassa.

      Henkilöauto ajoi päin punaisia ja törmäsi postin kuorma-auton keulaan.

      Surmansa saivat kuskina ollut noin kolmekymppinen mies, sekä hänen takanaan istunut 18-vuotias nainen. Etupenkillä matkustajan paikalla istunut kolmas henkilö loukkaantui vakavasti.

      - Nuoren naisen tila on tällä hetkellä vakaa, Mikko Junno Tampereen poliisista kertoi Iltalehdelle keskiviikkoaamuna.

      Molemmat autot sinkoutuivat törmäyksen voimasta suojatiekorokkeelle. Kuorma-auton kuljettaja selvisi kolarista ilman vakavampia vammoja.

      Ilta-Sanomien tietojen mukaan henkilöauton kuljettaja oli humalassa.





      Humalassa hevosen varastanut selvisi sakoilla
      29.10.2008 10:06

      Humalapäissään hevosen tienvarren aitauksesta varastanut 41-vuotias mies selvisi sakoilla tempauksestaan.

      Tapaus sattui Juuassa elokuussa. Mies meni päähänpistosta hevosaitaukseen ja otti sieltä mukaansa rauhalliseksi osoittautuneen hevosen. Mies talutti hevosen kilometrin päähän, sitoi sen puuhun ja lähti tupakalle. Sauhuttelun aikana hevonen karkasi ja palasi takaisin kotiinsa.

      Käräjäoikeus totesi, että tapaus oli hyvin poikkeuksellinen, sillä mies ei itsekään tiennyt, miksi hän otti hevosen. Oikeus totesi hevosen lähteneen vieraan mukaan ilmeisesti tottelevaisuuttaan.

      Nurmeksen käräjäoikeus tuomitsi miehen varkaudesta 15 päiväsakkoon, mistä kertyy maksettavaa 90 euroa. Mies määrättiin myös maksamaan omistajalle 50 euroa hevosen kengityksestä. Vaaditut eläimen etsimiskulut oikeus hylkäsi, koska varastettu omaisuus palasi itse puolen tunnin päästä kotiinsa vahingoittumattomana.




      Neljännes kuolonkolareista ajettiin humalassa
      30.10.2008 10:16

      Viikonloput ovat vaarallisinta aikaa tien päällä, paljasti VALT:n vuosiraportti.

      Neljännes viime vuoden kuolonkolareista ajettiin humalassa ja 37 prosentissa niistä turman aiheuttaja kaahasi ylinopeutta, paljasti Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan vuosiraportti.

      VALT tutki 291 kuolemaan johtanutta moottoriajoneuvo-onnettomuutta ja 57 kevyen liikenteen onnettomuutta. Niissä menehtyi viime vuonna yhteensä 379 ihmistä.

      Menehtyneistä neljä viidestä ohjasi autoa, ja 58 prosenttia heistä käytti turvavyötä. 78 prosenttia loukkaantuneista käytti turvavyötä. 70 prosentilla niistä vammautuneista, jotka eivät käyttäneet turvavyötä, sen käyttö olisi estänyt tai lieventänyt vammoja.

      Eniten kuolonkolareita ajettiin heinäkuussa ja vähiten helmikuussa. Vaarallisimmat päivät tien päällä olivat lauantai ja sunnuntai.



      Humalainen sytytti palon hotellissa Jyväskylässä
      1.11.2008 12:16

      Jyväskyläläinen hotelli kärsi pahoja vesivahinkoja lauantaina aamupäivällä syttyneessä tulipalossa.

      Palon sytytti Omenahotellin henkilökunnan tiloihin tunkeutunut humalainen nuori mies. Palokunta pelasti tokkuraisen miehen palavasta huoneesta.

      Hotellin sammutinsprinklerit estivät tulen leviämisen. Varsinaiset palovahingot jäivät pieniksi, mutta sammutusjärjestelmä aiheutti hotellin toiseen kerrokseen mittavan vesivaurion.

      Palokunnan mukaan tulipalo aiheutti ilmeisen vaaran hotellin asiakkaille. Henkilökunnasta paikalla oli vain siivooja.

      Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.




      Käsirysy joensuulaisasunnossa - mies sai teräaseesta
      02.11.2008 14:38

      Joensuulaisessa yksityisasunnossa nujakoitiin lauantai-iltana vakavin seurauksin.

      32-vuotiaan Noljakassa asuneen naisen luona vieraili paikkakuntalainen 38-vuotias mies ja heidän välilleen syntyi illan mittaan riitaan.

      Noin kello 23 tapahtuneen käsikähmän seurauksena mies sai keskivartaloonsa teräaseen piston.

      Mies on hoidettavana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja hänen tilansa on hyvä. Nainen on pidätettynä Joensuun poliisilaitoksella.

      Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä ja pahoinpitelynä. Miehen epäillään pahoinpidelleen naista riidan yhteydessä.

      Molemmat olivat nauttineet alkoholia ennen tapahtumaa.
      IS




      Ämpärikänninen rattijuoppo koitti karata poliisiasemalta
      02.11.2008 15:38

      Ympärijuovuksissa ollut nuori mies kiikutettiin Järvenpään poliisiasemalle, kun tämä oli puhaltanut 2,54 promillen lukemat poliisille.

      Samassa yhteydessä kävi ilmi, että autoon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet, koska ajopeli oli katsastamatta.

      Poliisi raahasi 22-vuotiaan mäntsäläläismiehen Järvenpään poliisiasemalle, josta mies koitti karata - tosin poliisin mukaan huonolla menestyksellä.

      Poliisi tutkii nyt asiaa törkeänä rattijuopumuksena, vangin karkaamisena ja kahtena ajoneuvorikkomuksena.

      Poliisipartio pysäytti henkilöauton Tuusulassa Vanhalla Valtatiellä kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten.




      Mies hakkasi sivullisen terveyskeskuksessa
      02.11.2008 17:05

      Tuhdissa humalassa ollut harjavaltalaismies riehui paikallisessa terveyskeskuksessa ja pahoinpiteli lääkärin vastaanotolle odottavan miehen.

      Asiasta kertoneen Satakunnan Kansan mukaan teko tapahtui perjantai-iltana, kun noin 30 -vuotias mies tunkeutui kello 18.00 aikaan terveyskeskuksen tiloihin.

      Mies aloitti riehunnan valikoimalla uhrinsa täysin sattumanvaraisesti. Lehden mukaan hän repi miehen ulos vastaanottoaulasta ja alkoi potkia tätä. Mies potki uhriaan sekä päähän että ylävartaloon.

      Pahoinpitelyn jälkeen mies katosi terveyskeskuksesta.

      Poliisi tavoitti pahoinpitelijän pian mukiloinnin jälkeen Harjavallan keskustasta ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä.

      Poliisin mukaan teon motiivina ja syynä näyttäisi olevan vain päihteistä johtunut pahoinpitelijän sekavuus.

      Kiinniotettu harjavaltalaismies on edelleen kiinniotettuna Kokemäen poliisilaitoksella.
      IS




      Poliisi puhalsi aamupalaverissa törkeät promillelukemat
      3.11.2008 15:03

      Lieksalaista noin 50-vuotiasta poliisimiestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

      Poliisi jäi kiinni maanantaina aamupalaverissa. Hänelle tehtiin puhalluskoe, koska kokoushuoneessa haisi alkoholi.

      Mies puhalsi alkometriin tuloksen 1,76 promillea. Hän oli tullut töihin omalla autollaan hieman ennen palaveria.

      Lieksan poliisipäällikkö Pentti Nurminen tiedotti maanantaina, että epäilty vanhempi konstaapeli on pidätetty virantoimituksesta esitutkinnan ja syyteharkinnan ajaksi. Virasta pidätetty ei toiminut kenttätehtävissä.

      Törkeän rattijuopumuksen lisäksi poliisimiestä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

      Poliisin tekemiksi epäillyissä rikoksissa toimii tutkinnanjohtajana virallinen syyttäjä. Tässä tapauksessa syyteharkinnan tekee Itä-Suomen syyttäjänviraston Kuopion palvelutoimiston syyttäjä.

      STT




      Lehti: Rattijuoppo ajoi veljensä hengiltä
      4.11.2008 8:55

      Mies puolustautui sillä, että oli lähtenyt huolissaan veljensä perään, kertoo Aamulehti.

      Nokialaisen veljekset tapasivat viime kesäkuussa ravintolassa toisen halutessa jakaa murheitaan. Iltaa jatkettiin kuulijaksi kutsutun veljen kotona.

      Vieraana ollut veli lähti lopulta allapäin aamuyöllä kävellen kotiin. Veli tiesi tällä olevan itsetuhoisia ajatuksia, joten hän yritti puhelimitse saada tämän palaamaan sohvalle nukkumaan. Lopulta hän lähti humalastaan huolimatta autolla veljensä perään. Käräjäoikeudessa mies puolustautui sillä, että koki olleensa pakkotilassa.

      Mies oli vahvassa humalassa ja ulkona oli sankka sumu. Puolen kilometrin jälkeen veli ilmaantui sumun seasta auton eteen, eikä kuljettaja ehtinyt väistää.

      Promilleja oli törkeän rattijuopumuksen lukemat 1,2.

      Käräjäoikeus ei pitänyt pakkotila-ajattelua oikeutettuna, vaan sen mielestä veli olisi voinut soittaa poliisit apuun tai lähteä perään jalkaisin. Tuomio tuli törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

      Tampereen käräjäoikeus tuomitsi miehen maanantaina 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 600 euron oheissakkoon.



      Johtaja mursi naapurin peukalon
      7.11.2008 10:25

      Espoolaisen arvotaloyhtiön grillijuhlat päättyivät paikalla olleiden herrojen sylipainiin.

      Vahingoilta ei vältytty, sillä viisikymppinen johtaja väänsi nelikymppisen naapurinsa peukalon sijoiltaan.

      Murtunut peukalo vaati leikkaushoitoa ja uhri joutui pitkälle sairauslomalle.

      Asiaa puitiin sekä Espoon käräjäoikeudessa että tänä syksynä Helsingin hovioikeudessa.

      Helsingin hovioikeus on tuoreella päätöksellään tuominnut johtajan pahoinpitelystä sakkoihin. Miehen pitää maksaa 40 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan sakkojen kokonaissumma nousee 2 240 euroon.

      Lisäksi tuomitun tulee maksaa uhrilleen tuhannen euron kipukorvaus.

      Riitaa grillisytyttimestä

      Rähäkkä sattui toissa syksynä Pohjois-Tapiolassa. Alkuillasta grillijuhlissa oli kolmisenkymmentä vierasta, mutta pikkutunneilla paikalla vain kaksi miestä ja pari naista.

      Johtaja oli ollut siinä määrin humalassa ettei ollut pysynyt jaloillaan. Hän myönsi itsekin poliisikuulusteluissa, ettei muista illan kaikkia yksityiskohtia.

      Todistajan mukaan mies olisi myös haastanut riitaa.

      Käsirysy syntyi grillisytyttimen vuoksi. Naapurin mukaan johtaja olisi repinyt sytytintä hänen kädestään. Tällöin murtuivat paukahtaen sekä peukalo että sytytin.

      Johtaja kiisti väitteen. Oikeus uskoi kuitenkin peukalonsa loukannutta miestä, sillä hänen kertomuksensa oli johdonmukainen niin lääkärissä, poliisilaitoksella kuin kaksi kertaa oikeussalissakin.




      Mies puukotti ohikulkijaa kaulaan
      7.11.2008 12:58

      Poliisi on selvittänyt yli 15 kuukautta sitten Helsingissä tapahtuneen vakavan henkirikoksen yrityksen.

      33-vuotias ravintolailtaa viettämässä ollut mies lähti yksinään kävelemään Itäväylän tuntumassa olevaa Itäkatua pitkin kohti Tallinnanaukiota heinäkuussa 2007.

      Häntä vastaan käveli kolme nuorta miestä, joista yksi pisti mitään sanomatta juhlijaa terävällä esineellä kaulaan.

      Miehet olivat teon jälkeen jatkaneet matkaansa. Kaulaan puukotettu mies sai käveltyä Tallinnanaukiolle, mistä hän sai apua.

      Sairaalassa miehellä todettiin kaulalla vakava pistohaava.

      Samana yönä poliisi otti kiinni kolme nuorta miestä, joiden osuutta tapahtumaan selviteltiin. Heillä ei kuitenkaan todettu olevan osuutta asiaan.

      Ei motiivia

      Tapon yrityksenä otsikoitu rikos on nyt saatu selvitettyä.

      Rikos alkoi selvitä tämän viikon tiistai-aamuna, kun kuulusteluihin kutsuttiin nuori helsinkiläismies.

      Hänellä oli jo pitkään arveltu olevan osuutta Itäkadun puukotukseen. Mies myönsi kuulustelussa lyöneensä Martin-merkkisellä kääntöveitsellä vastaan tullutta, itselleen tuntematonta miestä kaulaan. Hän oli kertomansa mukaan ollut kahden kaverinsa kanssa ryyppäämässä.

      Mies ei osannut sanoa teolleen mitään motiivia. Teko oli tapahtunut täysin spontaanisti. Kuulustelun jälkeen hänet pidätettiin.

      Helsingin käräjäoikeus määräsi miehen eilen vangittavaksi todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltynä.

      Miestä epäillään useista muistakin rikoksista. Syytteen nostamisen määräaika on 19.1.2009.




      Koulu-uhkaus Pieksämäellä - parikymppinen pariskunta tunnusti
      07.11.2008 14:31

      Pieksämäen lukio tyhjennettiin perjantaina uhkausviestien takia. Poliisi on ottanut kiinni uhkauksista epäillyn pariskunnan.

      Koululle ja muuallekin Pieksämäelle ilmaantui yöllä spray-maalilla tehtyjä merkkejä ja tekstejä. Poliisin mukaan merkit viittasivat saatananpalvontaan ja kirjoitukset kuolemaan.

      Koulun katoksen pylväässä oli teksti "You will die". Tekstejä oli myös muun muassa seurakunnan ilmoitustaulussa.

      Poliisi kertoi, että parikymppinen aviopari on myöntänyt teot. Alkoholilla oli osuutta asiaan. Tapausta tutkitaan laittomana uhkauksena ja vahingontekona.

      Koulu tyhjennettiin ensimmäisen oppitunnin jälkeen. Koulua käy noin 300 oppilasta.Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo.



      Känniautoilijan kännykkä putosi jalkoihin - ajoi kolarin
      07.11.2008 20:25

      Auton jalkatilaan pudonnutta kännykkäänsä hamuillut mies törmäsi toisen auton perään perjantaina Turussa.

      Onnettomuus sattui iltapäivällä Hämeen Valtatiellä Halisten valoristeyksessä.

      Vuonna 1966 syntynyt lietolaismies oli onnettomuushetkellä matkalla kohti Turkua.

      Puhelinta etsiessään hän ei havainnut ajoissa eteensä punaisiin valoihin pysähtynyttä toista henkilöautoa. Jarrutuksesta huolimatta hän törmäsi sen perään.

      Poliisin mukaan mies kertoi ajaneensa noin 80 kilometrin tuntinopeudella. Alueella on 60:n rajoitus. Mies puhalsi alkometriin 2,46 promillea.

      Molempien autojen kuljettajat vietiin Turun yliopistolliseen sairaan.



      Kortiton rattijuoppo ajeli paloautolla yli 200 kilometriä
      8.11.2008 10:01 (Päivitetty 10.11.2008 9:12)

      Vapaapalokuntalainen ajeli humalassa hälytysvalot päällä Turun keskustassa perjantai-iltana.
      Tällä paloautolla humalainen vapaapalokuntalainen ajeli muun muassa Turun keskustassa hälytysvalot päällä.
      Tällä paloautolla humalainen vapaapalokuntalainen ajeli muun muassa Turun keskustassa hälytysvalot päällä.

      Erikoinen reissu sai alkunsa Mietoisten paloasemalta perjantai iltana, kun muutaman kuukauden vapaapalokunnassa työskennellyt parikymppinen mies ilmaantui paikalle päihtyneenä.

      Kun työvuorossa ollut vapaapalokuntalainen oli poistunut paikalta, mies hyppäsi paloautoon ja kaasutti matkaan hälytysvalot päällä.

      Turun poliisi sai useita ilmoituksia oudosti liikkuvasta, hälytysvalot päällä etenevästä paloautosta muun muassa Turun keskustasta, valtatie 8:lta ja Hämeentieltä.

      - On mahdollista, että hän ehti ajella jopa 230 kilometriä, rikosylikonstaapeli Olli Kaituri Turun poliisista kertoo.

      - Se on alustava ajopäiväkirjasta saatu tieto.

      Ajokiellossa

      Karkulaisen matka päättyi päättyi vihdoin Pernon telakalle, jossa telakan oma sammutusväki sumputti miehen telakka-alueen nurkkaan paloautoilla.

      Miestä epäillään nyt moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kuljettamisesta ajo-oikeudetta ja rattijuopumuksesta.

      Hän oli kärynnyt rattijuopumuksesta reilu kuukausi sitten ja hänet oli määrätty ajokieltoon.

      Rikosylikonstaapeli Kaiturin mukaan mies ajeli paloautolla tällä kertaa noin 0,5 promillen humalassa.



      Pyllistelijätrion jäsen ei muistanut nimeään Kemissä
      08.11.2008 15:06

      Kolme ravintolasta poistunutta miestä pudotti kadulla housut nilkkoihin ja pyllisti useiden silminnäkijöiden läsnäollessa.

      Tapauksen havaitsi myös poliisipartio, jonka mielestä "tuuletus" ei ole laillista. Poliisi antoi miehille sakot sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.

      Yksi kolmikosta sai viettää loppuyön Kemin poliisivankilassa, koska hän ei tiennyt omaa nimeään ja oli yhteistyöhaluton poliisin kanssa.

      Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin kansa.

      • eihajuakaan

        Ja nuo kaikki oli vain viime loka-marraskuulta?


      • mtyggi
        eihajuakaan kirjoitti:

        Ja nuo kaikki oli vain viime loka-marraskuulta?

        eikä siinä ollut edes kaikki,kun osa linkeistä oli jo pimeinä. aika paljon jäi puuttumaan.

        pikkujutut taas ei edes lehtiin pääse, ja niitä on varmaan sata jokaista tällaista isompaa kohti. akka saa vähän turpaan, mukulat kans, talo ja tavarat saa oman osansa. nää jää pimentoon.


    • mtyg

      "Tuomari oli jurrissa"

      Julkaistu: 10.11.2008

      Erotuomarityöskentely sunnuntaisessa miesten 1. divisioonan ottelussa Salon Vilppaan ja Tapiolan Hongan välillä herätti epäilyksen tuomarin työkunnosta. Ottelun hävinnyt Honka epäili tuomarin olleen humalassa, ja seura jätti tuomarista protestin Koripalloliittoon. Asiasta kertoi Salon Seudun Sanomat.
      –Tuomari oli jurrissa. Sen näki jo hänen silmistään ja haistoi hengityksestä, Hongan valmentaja Jussi Syrjänen kertoi Salon Seudun Sanomille.
      Poliisi puhallutti oikeudenjakajan pelin jälkeen, ja asia etenee Koripalloliiton käsittelyyn. Jos Hongan tekemä protesti menee läpi, ottelun tulos voidaan mitätöidä.
      http://www.uusisuomi.fi/urheilu/40600-tuomari-oli-jurrissa


      70-vuotias nainen ajeli kännissä moottoritiellä
      10.11.2008 14:07
      Porvoon poliisi sai sunnuntaina hieman ennen kello kolmea vihjeen rattijuoposta.
      Partio löysi moottoritieltä läheltä Kilpilahden liittymää henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut 70-vuotias nainen puhalsi mittariin juuri törkeän rattijuopumuksen ylittävän promillemäärän.
      Nainen ei ehtinyt aiheuttaa reissullaan vahinkoa.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811108568639_uu.shtml


      Ensiapu pelasti puukotetun hengen Outokummussa
      10.11.2008 14:46
      30-vuotiasta miestä puukotettiin hengenvaarallisesti keskivartaloon Outokummussa Pohjois-Karjalassa.
      Poliisi otti tekijäksi epäillyn 43-vuotiaan miehen kiinni maanantain vastaisena yönä.
      Puukotus tapahtui lauantain vastaisena yönä yksityisasunnossa, jossa oli kaksi miestä ja nainen. Juovuksissa olleen seurueen kesken syntyi sanallista riitaa, mikä johti puukotukseen.
      Poliisin mukaan uhri pelastui nopean ensiavun ja leikkauksen ansiosta.
      Puukottajaksi epäilty outokumpulaismies otettiin kiinni asunnostaan. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811108569029_uu.shtml


      Mies kuoli putkaan Iisalmessa
      10.11.2008 18:11
      28-vuotias mies kuoli tänään putkaan Iisalmessa.
      Ylä-Savon kihlakunnan poliisi otti maanantaina aamuyöstä kiinni törkeästä rattijuopumuksesta epäillyn miehen.
      28-vuotias iisalmelaismies mies vietiin Iisalmen poliisivankilaan, josta hän löytyi kuolleena maanantai-iltapäivänä.
      Tapauksen tutkinta siirrettiin Kuopion poliisille, joka lupaa kertoa tapauksesta tarkemmin huomenna.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811108570423_uu.shtml

      Humaltuneet öykkärirehtorit pilasivat jazzillan Jyväskylässä
      11.11.2008 08:15, päivitetty 11.11. 09:15   


      Suomalaisten rehtorien kerma pilasi monen jazzmusiikin ystävän nautinnon Jyväskylässä viime torstaina.

      Yli 60 rehtorin möykkä musiikkiravintola Popparissa pakotti illan esiintyjänEmma Salokosken toistuvasti puuttumaan asiaan.

      - Meno muistutti alakoululaisten toilailua, paitsi että kuria ei joukkoon saanut kukaan. Rehtoriparvi oli silmin nähden päihtynyt, ja möykkä jatkui huomautuksista huolimatta, kertoo pettynyt Salokoski-fani IS:lle.

      Suomen Rehtorit ry:n koulutuspäivien ohjelmaan kuuluneeseen illanviettoon osallistui 63 rehtoria. Lähes 200-paikkainen Poppari oli loppuunmyyty, joten rehtorit muodostivat lähes kolmanneksen yleisöstä.

      Äänekkäiden rehtorien käytös oli erityisen häiritsevää hiljaisempien kappaleiden aikana.Fanin mukaan Salokoski pyysi välispiikissään rehtoreita ottamaan huomioon sen, että moni musiikin ystävä ja opiskelija jäi heidän takiaan oven taakse.

      Suomen Rehtorit on peruskoulujen ja lukioiden rehtoreiden järjestö.

      Helsinkiläinen Salokoski lauloi Ensemble-yhtyeensä säestyksellä.

      - Ei se metelöinti niin merkittävää ollut. Yhdessä vaiheessa jouduin huomauttamaan, että olisi mukavampaa, jos yleisö olisi hiljempaa, toteaa Salokoski.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1614970


      Poliisi epäilee lahtelaismiehen kuolemaa tapoksi
      Lahden poliisi on paljastanut luonnolliselta näyttäneen kuoleman henkirikokseksi.
      Vuonna 1971 syntyneen miehen epäillään tappaneen asuinkumppaninsa, vuonna 1962 syntyneen miehen.
      Kuolemaa pidettiin luonnollisena, kunnes oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus paljasti mahdollisen henkirikoksen. Tutkimuksissa ilmeni, että asuinkumppani oli kuristanut uhria.
      Rikoskomisario Esko Heinosen mukaan miehet olivat asuneet Juustilankadulla yhdessä puolisen vuotta. Hänen mukaansa tapaukseen liittyy sekä aiempia riitaisuuksia että alkoholin käyttöä.
      Tutkintapöytäkirjat etenevät syyteharkintaan parin viikon sisällä. Syytteen nostamisen määräpäivä on 11. joulukuuta.
      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=763638


      28-vuotias kuoli putkaan
      Iisalmen poliisilaitoksen poliisivankilan tiloista löydettiin maanantaina kellon 13:n jälkeen kuolleena paikkakuntalainen 28-vuotias mies.

      Mies oli otettu yöllä kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja sijoitettu aluksi päihtyneille tarkoitettuun säilytystilaan. Hänet oli siirretty poliisivankilan säilytystilaan ennen puoltapäivää.

      Kuolema todettiin poliisilaitoksen vartijan tarkastuskäynnin yhteydessä.

      Miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta. Asiassa on käynnistetty poliisitutkinta tapahtumien kulun ja kuolemansyyn selvittämiseksi.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1615358


      Murha paljastui Tammelassa
      Tammelalainen mies tunnusti poliisikuulusteluissa keskiviikkona lyöneensä vieraansa kuoliaaksi kirveellä. Forssan poliisi tutkii tiistai-iltaista henkirikosta murhana ja vaatii loppuviikolla miestä vangittavaksi todennäköisin syin.

      Surma tapahtui omakotitalossa Portaan kylässä. Poliisin mukaan 47-vuotias mies soitti itse Hämeen hätäkeskukseen ja ilmoitti surmanneensa luonaan vierailleen 56-vuotiaan miehen.

      Uhrin pelastamiseksi ei ollut enää mitään tehtävissä. Asunnonhaltija tunnusti syyllisyytensä paikalle rientäneelle poliisipartiolle ja uudelleen virallisissa kuulusteluissa keskiviikkona.

      Molemmat miehet ovat Tammelasta ja poliisin vanhoja tuttuja, kertoo rikosylikonstaapeli Markku Haavisto Forssan poliisista. Hän sanoo miesten olleen tuttavia keskenään muutaman vuoden ajan.

      Henkirikoksen motiivi ei vielä ole oikein selvinnyt poliisille. Epäilty on kertonut molempien olleen humalassa.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1615371


      Viinana tarjottu supermyrkky oli tappaa festarivieraan
      12.11.2008 09:45
      Pimeä pullo oli koitua 30-vuotiaan miehen kohtaloksi Ilosaarirockissa viime kesänä. Asiasta kertoo sanomalehti Karjalainen.

      Ryyppyä miehelle tarjosi 21-vuotias mies festarin leirintäalueella. Pienestä ryypystä seurasi välitön tajuttomuus ja myrkytystila, vaikka mies ehti sylkeä osan aineesta pois.

      Karjalaisen mukaan miehen tila oli hengenvaarallinen.

      Karjalaisen mukaan edelleen on epäselvää, mitä myrkkyä pullossa oli. 21-vuotias ehti hävittää pullon.

      Hänet on tuomittu 80 päiväsakkoon.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1615379


      Mies kärysi ratista viidesti puolen vuoden aikana
      12.11.2008 12:25
      Turun käräjäoikeus tuomitsi turkulaismiehen ehdottomaan vankeuteen viidestä törkeästä rattijuopumuksesta, kertoo Turun Sanomat.
      Kahdeksan kuukauden ehdoton vankeus muutetiin 200 tunniksi yhdyskuntapalvelua.
      Mies kärysi ratista viidesti puolen vuoden aikana. Vuonna 1978 syntyneellä turkulaismiehellä on jo entuudestaan rattijuopumustuomioita vuosilta 2000, 2001 ja 2005.
      Ensimmäinen käry kävi maaliskuun lopulla ja tuorein syyskuun puolivälissä. Maaliskuussa mies jäi poliisin haaviin ja pääsi samana iltana vapaaksi ilman ajokorttia. Poliisi törmäsi mieheen ratissa vain kolme tuntia myöhemmin.
      Tämän vuoden aikana mies puhalsi joka kerta yli törkeän rattijuopumusrajan.
      http://www.iltalehti.fi/turku/200811128579213_tu.shtml


      Järvenpään kaupunginjohtaja sai varoituksen alkoholinkäytöstään
      12.11.2008 15:39 | Päivitetty: 12.11.2008 20:16
      A A
      Antti Tiainen
      Helsingin Sanomat
      Järvenpään kaupunginhallitus on antanut kaupunginjohtaja Erkki Kukkoselle kirjallisen varoituksen, koska hän oli juovuksissa kaupunginhallituksen ja kaupungin johtoryhmän talousarvioseminaarissa perjantaina 31. lokakuuta.
      Seminaari järjestettiin Ruotsin-laivalla. Seminaariin osallistui yli kaksikymmentä ihmistä ja siinä valmisteltiin Järvenpään budjettia.
      Kukkoselta jäi kokonaan väliin seminaarin iltaohjelma, koska hän myöhästyi laivasta.
      ”Iltapäivällä oli vapaata aikaa Tukholmassa ja epähuomiossa myöhästyin laivasta. Aamupäivällä en ollut mielestäni ollenkaan humalassa”, Kukkonen kommentoi tapausta.
      Kukkonen kokee, että varoitus koskee myöhästymistä.
      ”Se on tulkittu niin, että myöhästyin sen takia, että olen alkoholin vaikutuksen alaisena.”
      Hän kuitenkin pahoitteli käytöstään.
      ”Olen pahoillani, että näin tapahtui. Täytyy ottaa opiksi.”
      Kukkonen palasi takaisin Tukholmasta Helsinkiin omalla kustannuksellaan.
      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Taurovaaran (sd) mukaan Kukkonen oli monien paikallaolijoiden havaintojen perusteella aamulla juovuksissa seminaarissa.
      ”Laivalta myöhästyminen oli huipentuma”, Taurovaara kuvailee.
      Kaupunginhallitus keskusteli aiheesta epävirallisesti heti risteilyä seuranneena maanantaina. Viime maanantain kokouksessaan hallitus päätti antaa Kukkoselle kirjallisen varoituksen kaupungin menettelytapaohjeiden mukaisesti.
      Taurovaaran mukaan asiasta on keskusteltu hyvässä hengessä ja se on nyt loppuun käsitelty. ”Jatkamme tästä kokemuksesta oppineena yhteistyötä normaaliin tapaan", hän vakuuttaa.
      http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Järvenpään kaupunginjohtaja sai varoituksen alkoholinkäytöstään/1135241032949

      Naista epäillään miehen tappoyrityksestä Forssassa
      13.11.2008 20:38
      Forssan Saksankujalla otettiin torstaina kiinni kello 17.00 jälkeen vuonna 1964 syntynyt nainen, jota epäillään tapon yrityksestä.

      Nainen otettiin kiinni hänen omasta asunnosta, jossa oli myös vuonna 1960 syntynyt miespuolinen uhri.

      Mies vietiin sairaalahoitoon. Poliisi on aloittanut asian esitutkinnan. Epäilty ja uhri olivat molemmat alkoholin vaikutuksen alaisena.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1615980

      Mies kuoli putkaan Hyvinkäällä
      14.11.2008 09:15   


      Keski-ikäinen mies kuoli viime keskiviikoaamuna Hyvinkään poliisiaseman säilytystiloissa. Miehen huonovointisuuden takia paikalle oli kutsuttu sairasauto ja miestä oli elvytetty.

      Säilöön hänet oli otettu säilöön päihtymyksen takia tiistai-iltana.

      Käytännön mukaisesti tapauksen tutkinta on siirretty toiselle poliisilaitokselle. Kuolemansyyntutkinta suoritetaan Espoon poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikössä.

      Muutama päivä sitten nuori mies kuoli putkassa Iisalmen poliisisellissä.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1616115


      Äiti kärähti ratista ja poika heti perään - molemmat ilman korttia
      15.11.2008 13:25   


      Äiti ja poika puhalsivat rattijuopumuslukemat Tammelassa perjantai-iltana. Lisäksi kumpikin autoili kortitta.

      Autoa ensin ohjanneen äidin ajokki suistui ojaan Nuutinkulmalla iltayhdentoista aikaan. Tämän jälkeen matkustajana ollut poika yritti kuljettaa autoa. Matkanteko kuitenkin katkesi, kun paikalle tulleet poliisit puhalluttivat kaksikon.

      Äidin lukema oli 2.60 ja pojan 2.37 promillea.

      Sekä 44-vuotiasta äitiä että 23-vuotiasta poikaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1616469

      Nainen varasti miehen rahat pankkiautomaatilla
      15.11.2008 13:28   


      Kolmikymppinen nainen varasti pankkiautomaatilla asioineen seitsemänkymppisen miehen rahat Janakkalassa perjantai-iltana.

      Ravintolassa ollut mies poistui iltayhdeksän aikoihin läheiselle pankkiautomaatille hakemaan rahaa. Mukaan lähti vuonna vuonna 1978 syntynyt nainen, joka väkivaltaa käyttäen varasti automaatilla miehen rahat ja lompakon.

      Poliisi huomasi naisen ohiajaneen auton kyydissä. Autoa kuljetti vuonna 1971 syntynyt mies. Virkavallan havaitessaan kaksikko hylkäsi auton ja yritti poistua jalkaisin paikalta.

      Autoa kuljettaneen miehen poliisit saivat kiinni. Puhalluskokeen tulos oli 2.0 promillea. Nainen löydettiin kodistaan hetkeä myöhemmin.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1616473



      YLE: Isä uhkasi tappaa äidin -
      13-vuotias hälytti poliisit
      16.11.2008 17:14
      Oululainen mies riehui kotonaan ja uhkasi äidin henkeä tyttären läsnäollessa, kertoo Yle verkkosivuillaan.
      Riita sai alkunsa ravintolaillan jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun oululainen mies alkoi riehua kotonaan Toppilassa.
      Mies pahoinpiteli 34-vuotiasta naista ja uhkasi tappaa. Perheen 13-vuotias lapsi kuuli isänsä uhkailut ja hälyytti poliisin paikalle.
      Ylen mukaan mies oli pahoinpidellyt myös tyttöä.
      Poliisi joutui rikkomaan asunnon ulko-oven päästäkseen sisälle.
      Poliisi otti miehen kiinni, ja tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Tyttö toimitettin sijaisvanhempien luokse.
      Alkoholilla oli osuutta yön tapahtumiin.
      http://www.iltalehti.fi/oulu/200811160171451_ou.shtml



      Mies pahoinpideltiin henkihieveriin
      17.11.2008 8:43
      Uhri menetti tajuntansa tuntien päästä.
      Välikohtaus tapahtui Kankaanpäässä Venesjärven kylällä sijaitsevassa yksityisasunnossa lauantaina kello kahden aikaan iltapäivällä.
      Keski-ikäinen miesporukka riitautui, minkä vuoksi ainakin kaksi miestä alkoi pahoinpidellä asunnon haltijaa. Asunnossa oli 3 - 4 henkilöä.
      Uhri sai vakavia vammoja, mutta menetti tajuntansa vasta tuntien päästä.
      Naapuri ilmoitti tapauksesta hätäkeskukseen. Mies vietiin hoidettavaksi Satakunnan keskussairaalaan. Poliisin mukaan uhrin vammat ovat hengenvaaralliset, eikä häntä ole pystytty puhuttelemaan.
      Kaikki epäillyt on pidätetty.
      - Motiivistakin on käsitys, mutta tutkinnallisista syistä sitä ei vielä kerrota, tutkinnanjohtaja Pentti Lehtimäki Kankaanpään poliisista kertoo.
      Miehet ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Heidän rikoshistoriaansa poliisi ei halua toistaiseksi kommentoida. Alkoholilla on osuutta tapahtumiin.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811178601432_uu.shtml


      Mies hakkasi kahta miestä Oulussa
      17.11.2008 10:49
      Oulun Höyhtyällä tapahtui lauantai-iltana tuplapahoinpitely, kertoo Kaleva-lehti.
      Vuonna 1970 syntynyt mies pahoinpiteli ensin vuonna 1960 syntynyttä oululaismiestä potkien ja lyöden tätä nyrkein. Tämän jälkeen vuorossa oli tilannetta rauhoittelemaan mennyt vuonna 1956 syntynyt mies, joka sai nyrkistä vertavuotavan haavan silmäkulmaansa.
      Poliisipartio otti pahoinpitelijän kiinni ja molemmat uhrit vietiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Alkoholilla oli osuutta tapahtumiin.
      http://www.iltalehti.fi/oulu/200811178602107_ou.shtml



      Löytyi vasta vuorokauden päästä
      Mies hakattiin tajuttomaksi
      17.11.2008 14:51
      Sairaalakuntoon Helsingin Vuosaaressa hakattu mies on edelleen tajuton.
      Lue myös
      Pikkujoulukausi alkoi väkivaltaisesti Helsingissä
      Mies sai pahoinpideltiin ilmeisesti jo torstaina, mutta hänet löydettiin vasta perjantaina. Uhri sai vuosaarelaisessa yksityisasunnossa tapahtuneessa pahoinpitelyssä vakavia vammoja. Helsingin poliisin mukaan hän on edelleen tajuttomana sairaalassa.
      Poliisi otti tapauksen johdosta kiinni neljä henkilöä, joita epäillään törkeästä pahoinpitelystä.
      Samurai-miekalla vierasta kasvoihin?
      Helsingissä tapahtui ensimmäisenä pikkujouluviikonloppuna myös muita pahoinpitelytapauksia.
      Kumpulassa keski-ikäinen nainen yritti poistaa kyläilemään tullutta miestä kotoaan. Pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen miehen mukaan keski-ikäinen nainen hermostui häneen ja lopulta löi miestä samurai-miekalla kasvoihin. Miehen pelastukseksi koitui nopea väistöliike, jonka ansiosta hänen vammat jäivät vähäisiksi.
      Poliisin saavuttua paikalle nainen kiisti käyttäneen pahoinpitelyssä minkäänlaista välinettä.
      Tapahtumat sattuivat lauantai-iltana kahdeksan aikaan kumpulalaisessa asunnossa.
      Poliisi otti lopulta naisen kiinni ja tutkii nyt kummankin osapuolen kertomusten todenperäisyyttä. Poliisin mukaan tapahtumia edelsi runsas alkoholin käyttö.
      Keittiöveitsi ja metalliketju välineinä
      Vallilassa keski-ikäinen mies sai toisen samanikäisen miehen keittiöveitsellä tapahtuneesta viiltelystä vammoja ja joutui sairaalahoitoon. Viiltelijää epäillään törkeästä pahoinpitelystä.
      Viiltelyyn lauantaina iltapäivällä johtanut riita sai alkunsa uhrin naisystävän poistamisesta huoneesta Vallilassa sijaitsevassa asuntolassa.
      Huoneesta ulos heitetty nainen puolestaan pahoinpiteli viiltelijämiestä metallisella ketjulla. Naista epäillään pahoinpitelystä.
      Poliisin mukaan ainakin osa tapaukseen liittyvistä henkilöistä oli eriasteisesti päihtyneitä.
      http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811178603677_hi.shtml



      Pikkujoulukausi alkoi väkivaltaisesti Helsingissä
      17.11.2008 15:59 (Päivitetty 18.11.2008 8:39)
      Helsingin poliisi sai viikonloppuna tutkittavakseen lukuisia pahoinpitelyjä ja ryöstöjä, sekä yhden tapon yrityksen.

      "Normaalia vilkkaampaa"
      Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö sai ensimmäisenä pikkujouluviikonloppuna tutkittavakseen viisi pahoinpitelyä, kaksitoista ryöstöä ja kaksi seksuaalirikosta. Lisäksi poliisia työllistivät kahdeksantoista uutta kuolemansyyn tutkintaa, yksi katoaminen, sekä kaksi tuhotyötä ja kaksi palonsyyn tutkintaa.
      Väkivaltarikosyksikön johtajan rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan viikonloppua voi luonnehtia normaalia vilkkaammaksi, mutta kuitenkin tavanomaiseksi pikkujouluajalle.
      - Tämä antaa totuudenmukaisen ja kattavan kuvan siitä, minkälaista on vakava väkivaltarikollisuus Helsingissä viikonloppuisin, Tolvanen kertoo.
      Lue myös
      Pikkujoulukausi alkoi väkivaltaisesti Helsingissä
      Mies hakattiin tajuttomaksi - löytyi vasta vuorokauden päästä
      Viikonlopun vakavin rikos tapahtui Kalliossa lauantaina, kun noin 30-vuotiasta naista lyötiin teräaseella rintaan ja raajoihin. Nainen joutui hyökkäyksen kohteeksi kotinsa porraskäytävässä kello 23:n aikaan lauantai-iltana, kun hänelle entuudestaan tuttu mies pyrki sisään naisen asuntoon.
      Tapon yrityksestä epäillään noin 30-vuotiasta miestä, jonka henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja hänet on etsintäkuulutettu.
      Mies yritti polttaa naisen sytytysnesteellä
      Toukolassa keski-ikäinen nainen joutui sunnuntai-iltana polttoyrityksen kohteeksi ollessaan kyläilemässä keski-ikäisen miehen luona. Mies heitti naisen päälle sytytysnestettä ja sytytti nesteen palamaan. Naiselle ei aiheutunut polttamisesta hengenvaarallisia vammoja, mutta hän on hoidettavana sairaalassa palovammaosastolla.
      Törkeästä pahoinpitelystä epäilty mies kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Poliisin mukaan alkoholilla on vahvasti osuutta tapahtumien kulkuun.
      Naamiomies uhkasi puukolla
      Viikonlopun aikana poliisin tietoon tuli myös kaksitoista ryöstöä, joista kahdeksan tapahtui kaduilla eri puolilla Helsinkiä. Uhreja pahoinpideltiin muun muassa nyrkein, sekä potkimalla ja heiltä vietiin muun muassa matkapuhelimia. Osa katuryöstöistä epäillyistä on saatu kiinni.
      Helsinkiläisiin kauppoihin tehtiin viikonloppuna neljä ryöstöä. Perjantaina päivällä Ullanlinnan Alepasta tavaraa näpistäneet miehet yrittivät lyödä kaupan henkilökuntaa nyrkein ja suihkuttivat yhtä myyjistä pippurisumutteella kasvoihin. Ryöstöstä epäillyt kaksi nuorehkoa miestä otettiin myöhemmin kiinni.
      Perjantaina illalla nuori mies yritti anastaa Kulosaaren Alepasta olutta. Henkilökunnan puuttuessa toimintaan, mies ryhtyi tönimään ja uhkaamaan ampumisella. Myyjät saivat ryöstäjän aisoihin painimisen jälkeen ja hän päätyi poliisin suojiin.
      Sunnuntaina illalla osittain naamioitunut mies ryösti puukolla uhkaamalla Pitäjänmäen R-kioskin kassan ja pakeni paikalta. Epäiltyä ei ole toistaiseksi tavoitettu. Lähes samaan aikaan kaksi nuorehkoa miestä anasti Paloheinän Siwasta makeisia. Myyjän puututtua toimintaan toinen miehistä uhkasi häntä puukolla. Varkaat pakenivat paikalta, mutta poliisi tavoitti heidät myöhemmin.
      Mies raiskattiin?
      Viikonloppuna poliisille ilmoitettiin myös yksi mieheen ja yksi naiseen kohdistunut epäilty raiskaus. Mieheen kohdistunutta raiskausta tutkitaan edelleen. Naiseen kohdistuneen raiskauksen tutkimukset poliisi lopetti, koska rikosta ei ollutkaan tapahtunut.
      Poliisin mukaan seksuaalirikosten määrä on poikkeuksellisen vähäinen ja todennäköisesti viikonlopun uhreja ilmaantuu lähipäivinä lisää.
      http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811178603636_hi.shtml




      Mies varasti bussin humalassa
      18.11.2008 9:47
      Entinen linja-autonkuljettaja sai humalassa päähänsä varastaa tyhjillään olleen bussin Turussa.
      1960-luvulla syntynyt mies varasti bussin kahden seuralaisensa kanssa Turun Rieskalähteenkadulta maanantai-iltana.
      Seurue oli saapunut kaupungin suunnasta Vättiin, kun humalassa ollut mies sai idean varastaa näköpiirissä olevan bussin. Linja-auto oli siivottavana varikkoalueella. Siivoojaan poistuttua autosta, seurue otti bussin luvatta käyttöönsä.
      Poliisipartio tavoitti linja-auton 20 minuuttia myöhemmin Signalistinkadun ja Stoltinkadun risteyksestä. Kuljettajaksi epäilty mies löytyi lähistöltä. Hän puhalsi poliisin alkometriin 2,5 promillea.
      http://www.iltalehti.fi/turku/200811188607144_tu.shtml



      Kankaanpäässä lauantaina hakattu mies kuoli sairaalassa
      18.11.2008 12:38
      Kankaanpään Venesjärvellä viime lauantaina pahoinpitelyn uhriksi joutunut keski-ikäinen mies menehtyi saamiinsa vammoihin Satakunnan Keskussairaalassa maanantaina.
      Miehen kuolemaan johtanut välikohtaus tapahtui Kankaanpäässä Venesjärven kylällä sijaitsevassa yksityisasunnossa lauantaina iltapäivällä.
      Keski-ikäinen miesporukka riitautui, minkä vuoksi ainakin kaksi miestä alkoi pahoinpidellä asunnon haltijaa. Asunnossa oli 3 - 4 henkilöä.
      Uhri sai vakavia vammoja, mutta menetti tajuntansa vasta tuntien päästä.
      Asian poliisitutkinta on kesken. Tapahtumapaikan tekninen tutkinta ja epäiltyjen alustavat kuulustelut on tehty. Poliisin tutkinnassa on myös teon motiivin selvittäminen.
      Poliisi tulee esittämään kiinni otettuja vangittavaksi Ikaalisten käräjäoikeudessa keskiviikkona.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811188608960_uu.shtml


      Kiekkotähdelle vankeustuomio - ajoi mopolla 3 promillen humalassa!
      19.11.2008 06:25, päivitetty 19.11. 11:24   


      Jääkiekon SM-liigan kaikkien aikojen pistekuningas Arto Javanainen, 49, tuomittiin tiistaina Turun käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta 30 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

      Javanainen ei joudu kuitenkaan vankilaan, sillä oikeus muutti vankeusrangaistuksen 30 tunnin yhdyskuntapalveluksi.

      Javanainen jäi kiinni mopon selästä kevyen liikenteen väylällä Raisiossa viime heinäkuussa. Puhalluskoe näytti Javanaiselle 3,00 promillen lukemia. Tarkkuusalkometri antoi tulokseksi 1,23 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

      Javanainen kertoi poliisille, että hän oli ollut ulkoiluttamassa koiraansa, ja saanut sen jälkeen päähänsä lähteä kokeilemaan mopoa. Javanaisen mukaan hänelle ei tullut mieleenkään, että hän voisi olla humalassa.

      Oikeudessa Javanainen vakuutti, että hän ei tiennyt, että mopon kuljettaminen "tällä tavalla" oli rangaistavaa.

      Javanainen oli tapahtumahetkellä ehdollisessa ajokiellossa.

      Edellinen tuomio
      vuosi sitten

      Heinäkuinen kärähtäminen oli hänelle kolmas kahden vuoden sisällä. Edellisen kerran Javanainen tuomittiin rattijuopumuksesta viime vuoden joulukuussa.

      Oikeudessa Javanainen vetosi ajokorttinsa puolesta.

      - Ilman ajokorttia työelämään on vaikea palata, Javanainen sanoi.

      Javanainen kertoi myös hakeneensa apua alkoholiongelmaansa mm. kuntoutusklinikalta.

      Vankeusrangaistuksen lisäksi oikeus määräsi Javanaiselle ajokiellon, joka päättyy vuoden 2010 toukokuussa. IS:lle Javanainen ei suostunut kommentoimaan sanallakaan saamaansa tuomiota.
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1617482


      Mies kuoli putkaan Kouvolassa
      19.11.2008 12:45   


      Keski-ikäinen mies kuoli putkaan keskiviikon vastaisena yönä Kouvolassa.

      Valkealasta ilmoitettiin Kouvolan poliisille puolen yön jälkeen on keski-ikäisestä mieshenkilöstä, joka makasi pihalla kykenemättä huolehtimaan itsestään.

      Poliisi saapui nopeasti paikalle ja otti miehen kiinni suojatakseen miehen vaaroilta. Hänet kuljetettiin Kouvolan poliisivankilan tiloihin. Puhalluskokeessa selvisi, että mies oli nauttinut ainakin vähäisen määrän alkoholia.

      Poliisivankilassa vartija oli seurannut miehen tilaa tarkastuskäynnein säilytystilassa. Hieman ennen kello neljää vartija totesi miehen elottomaksi ja kutsui sairasauton, joka oli paikalla kymmenessä minuutissa. Mies todettiin kuolleeksi.

      Kuolema on tapahtunut Kouvolan poliisivankilassa, joten Lappeenrannan poliisi tekee asiassa kuolemansyyn tutkinnan.
      IS
      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1617640


      Humalainen mies jäi bussin alle
      20.11.2008 8:34
      Bussin alle jääneen miehen jaloista murtui luita ja hänet vietiin sairaalaan.
      Tukevassa humalassa ollut mies jäi bussin alle Töölössä keskiviikkoiltana. Linja-auto oli kääntymässä Frederikinkadulta Arkadiankadulle onnettomuushetkellä.
      34-vuotias jäi alle suojatiellä siten, että hän sai murtumia jalkoihinsa. Jalankulkija puhalsi poliisin alkometriin 3,96 promillea.

      IL
      http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811208618990_hi.shtml


      Murtovaras sairaalaan alkoholimyrkytyksen vuoksi
      Jo valmiiksi humalassa ollut 28-vuotias lieksalaismies joi puoli litraa murtosaalista muutamalla kulauksella. Hän joutui sairaalaan Joensuuhun.
      Lieksan poliisi on selvittänyt Lieksan keskustassa sijaitsevaan kerrostaloasuntoon tehdyn murtovarkauden. Perjantain vastaisena yönä tehdyn murtovarkauden saalis oli neljä puolen litran pulloa viinaa, pari olutta ja verho, jota käytettiin saaliin kantosäkkinä.
      Lieksan poliisi pidätti tapauksen vuoksi kolme lieksalaista miestä, jotka kaikki on jo laskettu vapaaksi. He ovat iältään 24-, 28- ja 29-vuotiaita.
      Miehet murtautuivat asuntoon ravintolaillan päättääksi. Sisälle päästiin rikkomalla oven ikkuna, jota kautta takalukitsematon ovi saatiin avattua. Huoneistossa asuva mies ei ollut kotona.
      Murtomiehet pakenivat saaliin kanssa 28-vuotiaan keskustassa sijaitsevaan asuntoon. 28-vuotias joutui loppuyöllä ambulanssilla keskussairaalaan Joensuuhun saatuaan alkoholimyrkytyksen.
      28-vuotiaan kavereiden mukaan tämä oli juonut "valmiiseen humalaan" puoli litraa laimentamatonta viinaa muutamalla kulauksella.
      Poliisi löysi anastetun verhon 28-vuotiaan asunnolta. Anastettu alkoholi oli ehditty käyttää lukuun ottamatta yhtä pulloa, joka oli pudonnut tekopaikan lähistölle nurmikolle.
      Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena, koska varkaus on kohdistunut asuttuun asuntoon.
      Samana yönä murtauduttiin myös kahteen keskustassa sijaitsevaan kauppaan. Nämä varkaudet ovat vielä selvittämättä.
      http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/murtovaras_sairaalaan_alkoholimyrkytyksen_vuoksi_4804343.html


      Lehti:
      Nainen kuristettiin tajuttomaksi ravintolan tanssilattialla
      20.11.2008 17:37
      Nuorta naista kuristettiin voimakkaasti ravintolan tanssilattialla Kuusamon keskustassa, kertoo Kaleva.
      Tapaus sattui torstain vastaisena yönä hieman ennen valomerkkiä. Nainen kuljetettiin tajuttomana terveyskeskukseen.
      Ilmeisesti väliin mennyt kuusamolaismies sai tuopista otsaansa ja hän joutui myös käymään terveyskeskuksessa.
      Pahoinpitelyyn epäillyt miehet poistuivat ennen poliisin saapumista paikalle. Miesten henkilöllisyys on kuitenkin poliisien tiedossa.
      Välikohtausta tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelyinä.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811208621881_uu.shtml


      Poliisi hälytettiin paikalle kahdeksan kertaa yhden yön aikana.
      Vantaan poliisi sai perjantain ja lauantain välisenä yönä kahdeksan hälytystä kauppakeskus Flamingoon. Syynä olivat nyrkkitappelut ja yleiset järjestyshäiriöt.
      - Soittoja tuli tasaisesti koko yön. Viimeinen keikka tehtiin aamulla puoli viideltä, kertoo Vantaan poliisin vanhempi konstaapeli Kaj Reinholm.
      Yön aikana poliisi kuskasi putkaan 11 juopunutta henkilöä.
      Reinholmin mukaan Flamingo on poliisin näkökulmasta pulmallinen.
      - Se on ongelmapaikka. Ainakin nyt pikkujoulujen aikaan, hän sanoo.
      Kukaan ei loukkaantunut tappeluissa vakavasti.
      http://www.iltalehti.fi/vantaa/200811228630590_va.shtml


      Rattijuoppo törmäili autogrillijonossa
      22.11.2008 14:12
      Vuonna 1984 syntynyt jyväskyläläismies törmäsi autollaan edessään seisoneen auton perään Jyväskylässä.
      Välikohtaus sattui jyväskyläläisen Ahjogrillin jonossa ennen puolta neljää.
      Poliisin testi arvioi miehen olleen noin 2,25 promillen humalassa. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikennerikkomuksena.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811228630995_uu.shtml

    • mtygg

      Humalainen kolhi pysäköityjä autoja
      9.12.2008 18:39

      Humalainen kuljettaja kolhi autoja ruuhka-aikaan Jyväskylän keskustassa.

      Holtittomasti ruuhkaliikenteessä liikkunut henkilöauto kiinnitti usean kotimatkalaisen huomion. Autoilija törmäili muun muassa pysäköityihin autoihin sekä ajoi päin punaista valoa.

      Pikkukolarien jälkeen mies hylkäsi autonsa ja jatkoi matkaa jalan. Poliisin mukaan vuonna 81-syntynyt jyväskyläläinen mies puhalsi 1,6 promillea.

      Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812098743786_uu.shtml



      Yksi sairaalaan huoneistopalosta Turussa
      11.12.2008 9:41

      Nuori mies vietiin sairaalahoitoon kerrostalossa syttyneestä tulipalosta Turun Nummessa.

      Palavasta asunnosta pelastautunut mies sai palovammoja sääriinsä ja hengitti savua. Miehen asuma vuokrahuoneisto sai keskiviikkona hieman ennen puoltayötä syttyneessä palossa pahoja noki- ja savuvahinkoja.

      Tuli ei uhannut Töykkälänkadulla sijaitsevan kolmikerroksisen kerrostalon talon muita asukkaita, koska pelastuslaitos ehti paikalle nopeasti ja sai palon sammutettua. Tulipalolla oli hyvät mahdollisuudet levitä rappukäytävään, koska asukas oli jättänyt toisen kerroksen asunnon ulko-oven auki.

      - Tämä on sellainen ongelmakohde meille. Tällä kertaa palo ei ilmeisesti ollut lähtenyt tupakasta koska asukas ei polttanut, mutta humalassa hän kyllä oli, päivystävä palomestari Reijo Salminen Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

      Vajaan tunnin kestäneisiin sammutustöihin osallistui viisi palokunnan yksikköä.

      Turun poliisi selvittää tulipalon syttymissyytä.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200812118753401_tu.shtml



      Kotirauhan rikkominen johti laittomaan uhkaukseen
      Miesten välinen asioiden selvittely toi sakkoja kolmelle miehelle. Ylivieskan käräjäoikeus tuomitsi sakkorangaistuksiin kaksi henkilöä kotirauhan rikkomisesta ja yhden henkilön neljästä laittomasta uhkauksesta.

      Kotirauhan rikkojat olivat tulleet selvittämään keskeneräisiä asioita ylivieskalaismiehen oven taakse. Metelöinnistä ja oven hakkaamisesta huolimatta humalassa ollut talon asukas ei päästänyt miehiä sisään.

      Asukas tuli kotvan kuluttua portaille haulikon kanssa ja käsitteli asetta miesten sekä heidän seurassaan olleiden kahden naisen lähellä. Myöhemmin selvisi, että haulikko oli ollut panostamaton.

      Käräjäoikeus katsoi haulikkomiehen syyllistyneen neljään laittomaan uhkaukseen. Lisäksi mies tuomittiin ampuma-aserikkomuksesta. Yhteensä sakkoja kertyi 300 euroa. Kotirauhaa rikkoneista miehistä toinen sai 550 euron ja toinen 150 euron sakon.

      http://www.kaleva.fi/plus/juttu769312_page0.htm



      Kuopiossa kiinni viisi rattijuoppoa
      13.12.2008 9:01 (Päivitetty 13.12.2008 9:01) Mari Niemi

      Kuopiossa jäi kiinni viisi rattijuoppoa perjantai-illan ja yön aikana. Kolmella heistä ei ollut ajokorttia.

      Kuopion Asemakadulla kiinni jäänyt -82 syntynyt kuopiolainen mies puhalsi poliisin mittariin 2.36 promillea. Miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

      Petosella jäi kiinni kortitta ajanut keski-ikäinen mies, jonka promillelukemat oli 0.82.

      Puutossalmentiellä kuopiolainen eläkeläinen menetti autonsa hallinnan. Puhalluskoe antoi tulokseksi 1.27 promillea.

      Kuopion keskustan tuntumassa Minna Canthin kadulla kuopiolaismies puhalsi alkometriin 0.99 promillen lukemat.

      Lisäksi kuopiolainen nuorukainen vaaransi kaahailullaan liikennettä Kuopiossa lauantain vastaisena yönä. Hän jäi kiinni Siilinjärvellä ja puhalsi 0.67 promillen lukemat.

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/kuopiossa-kiinni-viisi-rattijuoppoa/308624



      Nainen ajeli humalassa Suomussalmella
      Vuonna 1961 syntynyt nainen ajoi päihtyneenä Suomussalmen Jalonkadulla lauantaiaamuna kymmenen aikaan.

      Paikkakuntalainen nainen ajoi poliisin suorittamaan ratsiaan ja puhalsi poliisin alkometriin 1,37 promillea.

      Naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, ja hänet määrättiin ajokieltoon.

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=769734




      Oulussa useita pahoinpitelyjä
      Poliisi selvitteli Oulussa lauantain vastaisena yönä useampia pahoinpitelyjä.

      Puistokadulla 25-vuotiasta miestä pahoinpideltiin lyömällä jollakin tylpällä esineellä useita kertoja. Silminnäkijöiden mukaan tekijöitä oli ollut useita. Uhri toimitettiin ambulanssilla hoitoon, mutta hänen vammansa eivät olleet vakavia. Poliisi jatkaa asian tutkintaa.

      24-vuotias mies löi 18-vuotiasta miestä silmään Uudellakadulla sijaitsevassa ravintolassa lauantain vastaisena yönä yhden aikaan. Mies ei poliisin mukaan saanut pahempia vammoja.

      Samassa ravintolassa 18-vuotias mies löi 25-vuotiasta miestä kahdesti nyrkillä päähän. Miehen silmäkulmaan tuli verta vuotava haava.

      http://www.kaleva.fi/plus/juttu769737_page0.htm



      Rattijuopot törmäilivät Oulussa
      Oulun poliisi otti perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana kiinni kaksi autollaan törmäillyttä rattijuoppoa.

      35-vuotias humalainen mies törmäsi autollaan puuhun myöhään perjantai-iltana Tiedonkaarella. Mies puhalsi poliisin alkometriin 1,45 promillen lukemat. Mies otettiin kiinni jatkoselvityksiä varten.

      Rattijuopon kuljettama henkilöauto suistui tien penkalle Hietasaaressa lauantaiaamuna viiden aikaan. Auto oli tieltä suistuessaan osunut useampaan liikennemerkkiin ja vaurioittanut niitä. Poliisi tavoitti tapahtumapaikan lähistöltä kuljettajaksi epäillyn 26-vuotiaan miehen, joka puhalsi alkometriin 1,8 promillea. Mies kertoi jarrutuksen menneen risteyksessä pitkäksi, minkä seurauksena auto oli ajautunut pois tieltä.

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=769739



      Poika riehui ilmapistoolin kanssa Kuhmossa
      Kuhmolainen vuonna 1993 syntynyt nuori mies riehui perjantai-iltana puoli yhdentoista aikaan Kuhmossa Karhunpolun pysäköintialueella.

      Poika käveli autojen päällä, potki niitä ja ampui ilmapistoolilla useasti kohti pysäköityjä autoja.

      Poliisi tavoitti pojan yksityisasunnosta ja otti hänet perusteella kiinni. Ilmapistooli saatiin poliisin haltuun. Alkoholilla oli osuutta tapahtumien kulussa. Poikaa epäillään vahingonteosta ja järjestysrikkomuksesta.

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=769740



      Humalainen asiakas kävi taksikuskin kimppuun
      13.12.2008 21:43

      Humalainen asiakas häiriköi pahasti taksikyytiä lauantaina Nurmeksen Ylikylässä.

      68-vuotias mies oli alkuillasta taksin kyydissä, kun hän kesken ajon tarrasi rattiin ja yritti vääntää sitä.

      Kuljettaja pysäytti auton, eikä kulkuneuvo onneksi suistunut tieltä.

      Matkan katkettua voimakkaasti päihtynyt kyytiläinen löi kuljettajaa useita kertoja nyrkillä kasvoihin. Iskut rikkoivat kuljettajan silmälasit.

      Paikalle hälytetty poliisipartio löysi autosta jo poistuneen, aggressiivisen asiakkaan kävelemästä tieltä. Hänet otettiin kiinni törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon oikeudetta kuljettamisesta ja pahoinpitelystä epäiltynä.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812138767618_uu.shtml



      Raju takaa-ajo Tampereella, poliisiauto katon kautta ympäri
      14.12.2008 10:33

      Yksi ihminen loukkaantui ja kaksi autoa vaurioitui pahoin rajussa takaa-ajossa Tampereella myöhään lauantai-iltana.

      Lahdesjärven ABC-huoltamolla parkissa ollut poliisipartio kiinnitti huomiota henkilöautoon, joka ajoi kovaa vauhtia Automiehenkatua kohti Hylliniitynkatua. Partio lähti auton perään.

      Takaa-ajotilanne ehti jatkua vain vajaan kilometrin, kun edellä ajanut auto törmäsi ysitien ylittävän sillan jälkeen kaiteeseen. Auto syöksyi rajusti ulos tieltä. Se suistui yli 15 metrin päähän alas ojaan.

      Vauhtia arvioidaan olleen noin sata kilometriä tunnissa. Alueella on neljänkympin nopeusrajoitus.

      Perässä ajanut poliisiauto törmäsi niin ikään lähes 90 asteen mutkassa olleeseen kaiteeseen. Auto kierähti kerran katon kautta ympäri. Se pysyi kuitenkin tiellä. Kyydissä olleet kaksi poliisia selvisivät rytäkästä pienin vammoin. Autossa matkannut poliisikoira ei loukkaantunut onnettomuudessa.

      Pakoauton vuonna 1989 syntynyttä mieskuljettajaa epäillään ainakin törkeästä rattijuopumuksesta. Hänellä ei myöskään ollut ajokorttia.

      Mies loukkaantui onnettomuudessa pahoin. Hän on hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Pakoauto romuttui täysin.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1625669



      Alaikäinen rattijuoppo kiinni Jyväskylässä

      ASK, 14.12.2008

      Nelostiellä Jyväskylän maalaiskunnassa humalainen ja kortiton nuorukainen hurjasteli lauantaina henkilöautolla.

      Kello 21.40 Oravasaaressa autoilleen vuonna 1993 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

      Miehen alun kuljettamalle autolle mitattiin Oravasaaressa tutkalla nopeudeksi 106 km/h alueella, missä nopeusrajoitus on 80 km/h. Nuorukainen puhalsi alkometriin 1,17 promillen lukemat, eikä hänellä ole voimassa olevaa ajo-oikeutta.

      http://www.verkkouutiset.fi/arkistojuttu.php?id=139742&hakusanat=jyv%E4skyl%E4ss%E4



      Nainen kolaroi umpikännissä - mies kyydissä konepellillä
      14.12.2008 16:55

      Sotkamassa ämpäripäissään ollut nainen kyyditsi miestä konepellin päällä, kunnes törmäsi pakettiautoon ja joutui virkavallan käsiin.

      Outo tapahtuma käynnistyi Sotkamossa, jossa poliisipartiolle ilmoitettiin Petäjätiellä humalassa ajelevasta naisesta. Ilmoituksen mukaan mies olisi roikkunut liikkuvan auton ikkunasta ulkona. Hätäpuhelun aikana kuului kova pamaus, mikä sai poliisipartion epäilemään mahdollista kolarointia.

      Tapahtumapaikalla epäily sai vahvistuksen. Siinä näet selvisi, että Mitsubishi -merkkinen henkilöauto oli ajettu kiinni pysäköitynä olleeseen pakettiautoon. Henkilöauto ja pakettiauto olivat vaurioituneet törmäyksessä.

      Tapahtumapaikalla selvisi myös,että kajaanilainen vuonna 1975 syntynyt mies oli roikkunut henkilöauton konepellillä ja huutanut autoa kuljettaneelle vuonna 1983 syntyneelle sotkamolaiselle naiselle, että "älä aja".

      Päihtynyt kuljettaja kiihdytti kuitenkin voimakkaasti autolla ja törmäsi lyhyen ajon jälkeen pysäköitynä olleeseen pakettiautoon.

      Poliisipartio kuljetti sairaankuljetuksen antaman ensiavun jälkeen konepellillä matkanneen hoitoon. Autoa 1.9 promillen humalassa kuljettanut nainen päätyi Kajaanin poliisilaitokselle.
      IS

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1625754



      Mies piestiin tajuttomaksi
      14.12.2008 17:17

      Mies piestiin tajuttomaksi Hankasalmen Asemalla sijaitsevan ravintolan edustalla sunnuntaina aamuyöllä, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

      Paikalla oli syntynyt tappelu hieman ennen puolta kahta. Ensin vuonna 1984 syntynyt mies kävi käsiksi 1953 syntyneeseen mieheen. Vaikka ravintolan järjestyksenvalvoja kiiruhti väliin, pääsi nuori mies lyömään vanhempaa miestä päähän.

      Tämän jälkeen paikalle tuli 1982 syntynyt mies, joka heitti jo kertaalleen lyödyn uhrin maahan. Tällistä ja kaatumisesta johtuen mies menetti tajuntansa. Keskisuomalaisen mukaan mies oli taju kankaalla noin 5-10 minuuttia.

      Päänsä loukannut uhri vietiin ambulanssilla Keski-Suomen keskussairaalaan. Pahoinpitelijät pakenivat paikalta.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1625760



      Grillitappelussa nenäveri lensi
      14.12.2008 17:23

      Jyväskylän Kuokkalan keskustassa sijaitsevan grillin edustalla tapeltiin sunnuntaina aamuyöllä, kertoo Keskisuomalainen.

      Jonossa syntyi riitaa kolmen ihmisen kesken kello kahden jälkeen aamuyöllä. Kahinan keskellä mm, tönittiin ja revittiin vaatteista.

      Yksi sai vammoja naamaansa ja nenäverenvuodon tappelun tuiskeessa.
      IS

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1625762



      Kela-johtaja kännissä - ajoi naisen päälle
      17.12.2008 4:44

      Itä-Suomessa työskentelevä Kansaneläkelaitoksen johtaja tuomittiin alkuviikosta paikallisessa käräjäoikeudessa.

      Kela-pomo törttöili liikenteessä 1,08 promillen humalassa.

      Oikeus langetti miehelle tuomion rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Johtaja selvisi tapauksesta sakkorangaistuksella. Maksettavaa tuli 65 päiväsakkoa, jotka olivat yhteensä 3 705 euroa.

      Kuljettaja liikkui yleisillä teillä autonsa kanssa tukevassa päihtymystilassa. Mies laiminlöi ajoradan ja kevyen liikenteen väylän risteyksessä pakollisen pysähtymismerkin. Sen seurauksena johtajan henkilöauto törmäsi kevyen liikenteen väylää pitkin ajaneeseen polkupyöräilijään.

      Törmäyksen seurauksena nuori nainen kaatui ja loukkaantui lievästi.

      Johtaja määrättiin ajokieltoon, joka päättyy tammikuun lopussa.

      Käräjäoikeuden mukaan miehen huolimattomuus ja humalatila aiheuttivat törmäyksen. Oikeus langetti tuomion kirjallisessa menettelyssä, koska rattijuoppo tunnusti teon.

      Tapaus sattui syyskuussa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812168780831_uu.shtml



      Ravintolan asiakas teloi portsarin
      18.12.2008 08:15

      20-vuotias joensuulainen mies löi Joensuun keskustassa, Siltakadulla sijaitsevan ravintolan järjestyksenvalvojaa nyrkillä kasvoihin keskiviikon ja torstain välisenä yönä yhden aikaan.

      Järjestyksenvalvojan silmälasit rikkoontuivat ja hänelle tuli lievähkö vamma päähän.

      Poliisipartio otti kyseisen miehen kiinni tapahtumapaikan läheltä.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1626917



      14-vuotias vuokrasi juhlatilan - poliisi keskeytti juhlat
      18.12.2008 13:08

      Poliisi puuttui alaikäisten alkoholinkäyttöön Irjalan makasiinissa Tampereella, kertoo Aamulehti.
      linkki

      Aamulehden juttu

      Paikalla juhlatilalla oli yli sata nuorta. Poliisi keskeytti juhlat, sillä alaikäiset nauttivat alkoholia juhlatilassa. Järjestyksenvalvojat ja huvilupa puuttuivat.

      Taloa vuokraava omakotiyhdistys ei tiennyt, että 14-vuotias oli vuokrannut tilan. Vuokraamisesta vastaava Jaana Kervinen toteaa, että vastaisuudessa vuokraajan ikä aina selvitetään.

      Poliisin keskeyttämät juhlat olivat Irjalassa lauantaina. Asiasta uutisoi Aamulehti.

      http://www.iltalehti.fi/tampere/200812188796551_te.shtml



      Rattijuoppo suistui ojaan Puolangalla
      Humalassa auton rattiin lähtenyt puolankalainen mies suistui autolla ojaan Puolangan keskustan läheisyydessä torstaina päivällä.

      Noin 35-vuotias mies ajoi Hiihtokeskukselle johtavaa tietä, kun hänen autonsa suistui tien vasemmalle puolelle päätyen ojaan. Paikalle sattui heti koululaisryhmä opettajineen ja he hälyttivät paikalle poliisin.

      Silminnähden juovuksissa ollut mies ja kieltäytyi aluksi puhalluskokeesta. Hän puhalsi kuitenkin verikokeessa käytön jälkeen puhalsi poliisiasemalla 2,48 promillen lukemat.

      Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi perui hänen ajo-oikeutensa.

      Poliisi pyytää mahdollisia ojaan ajon nähneitä henkilöitä ottamaan yhteyttä Puolangan poliisiin numeroon 071 - 876 56 61.

      http://www.kaleva.fi/plus/juttu770640_page0.htm



      Humalainen mies ajoi kaiteen päälle
      19.12.2008 10:34

      Henkilöauto ajoi ulos tieltä Ohikulkutiellä Vatatie 9 erkanemisliittymässä torstain ja perjantain välisenä yönä.

      Auto ajautui reunakaiteen päälle. Poliisin saapuessa paikalle auton eturenkaat olivat ilmassa.

      Kuljettajana oli keski-ikäinen mies Hämeenlinnasta, joka oli vahvasti päihtynyt. Poliisin puhalluskoe osoitti 2.8 promillea.

      Henkilöauto sai kolhuja vasempaan kylkeen ja keulaan. Kukaan ei loukkaantunut.

      Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200812198801648_tu.shtml



      Kehä I:ltä ulos ajanut rattijuoppo talsi poliisipartiota vastaan

      21.12.2008 8:23 | Päivitetty: 21.12.2008 10:28
      A A

      Helsingin Sanomat

      Korttinsa menettänyt rattijuoppo ajoi ulos tieltä Kehä I:llä sunnuntaiaamuna.

      Poliisin mukaan ulosajo tapahtui Kontulan rampissa vähän ennen kello seitsemää aamulla.

      Epäilty rattijuoppo selvisi rytäkästä ilmeisen vähin vammoin, sillä hän käveli paikalle saapunutta poliisipartio vastaan.

      Mies puhalsi alkometriin yli kahden promillen lukemat. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja auton kuljettamisesta oikeudetta.

      http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Keh%C3%A4 Ilt%C3%A4 ulos ajanut rattijuoppo talsi poliisipartiota vastaan/1135242239046



      Raju kolari - kuski kaatokännissä
      21.12.2008 9:37

      Eläkeläismies törmäsi lujassa vauhdissa taksiin varhain sunnuntaiaamuna.
      Pakettiauton matka pysähtyi valotolppaan.
      Pakettiauton matka pysähtyi valotolppaan. (LUKIJAN KUVA)

      Säkyläläinen eläkeläismies lähestyi lujaa vauhtia Jaanintien ja Littoistentien risteystä Turussa. Kärkikolmiosta huolimatta hän ei hiljentänyt pakettiautonsa vauhtia.

      Samaan aikaan paikallinen taksikuski matkasi keskustaan valkoisella Volvollaan ja lähestyi samaista risteysaluetta.

      Hän ajoi luottavaisena risteykseen - huonoin seurauksin. Tukevassa humalassa ollut eläkeläismies rysäytti suoraan hänen kylkeensä, minkä seurauksena kaikki taksin turvatyynyt laukesivat ja sen etuosa ryttääntyi.

      Eläkeläismiehen pakettiauton vauhti loppui, kun se törmäsi liikennevalotolppaan.

      Säkyläläismies puhalsi 2,6 promillea.

      Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

      Turma sattui noin kello viiden aikaan sunnuntaiaamuna.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200812218811190_tu.shtml




      Humalaisen riehunta vaaransi urkukilpailun
      27.12.2008 11:42

      Kotkan kansainvälisen urkukilpailun kohtalo mietityttää kirkkoherra Hannu Marttilaa.

      Humalainen mies murjoi Kotkan kirkon urut jouluyönä käyttökelvottomaan kuntoon. Vielä on epäselvää, ehditäänkö ne saada kuntoon huhtikuussa kolmannen kerran järjestettävään kilpailuun mennessä.

      - Huoli on, että päästäisiin elämään kuten ennenkin, Marttila huokaa.

      Kirkkoherran mukaan tapaninpäivän jumalanpalveluksen musiikki soitettiin pianolla. Kirkon tilaisuudet hoidetaan pianosäestyksen turvin toistaiseksi jatkossakin.

      Kirkkoherra pitää vasta 10-vuotispäiviään viettäneiden urkujen kohtaloa erittäin surullisena.

      - Aika onneton näky se oli. Ne kun olivat niin hienot ja ainutlaatuiset urut.

      - Eikä tekijäkään ollut mikään nuori. Ei nelikymppisen ihmisen pitäisi enää noin käyttäytyä.

      Kirkkoherra ei tässä vaiheessa osaa arvioida vahinkojen todellista suuruutta, mutta uskoo niiden olevan kymmeniätuhansia euroja. Urkujen vakuutus pitäisi olla kunnossa.

      - Enemmän tässä huolettaa tämä käytännön puoli, Marttila miettii.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812278831097_uu.shtml



      Humalaiset kaverukset ajoivat ulos Inarissa
      Humalaista kaveriaan terveyskeskukseen kuljettanut humalainen kuljettaja päätyi henkilöautolla ojan pohjalle Inarissa perjantaina aamupäivällä. Ulosajo tapahtui Syyrakkiharjulla.

      Henkilöautoa ajanut eteläsuomalainen keski-ikäinen mies puhalsi 2,00 promillen lukeman lukeman. Kyydissä ollut mies puhalsi 1,80 promillen lukeman.

      Miehet olivat olleet kelkkailemassa Inarin Sarmivuonolla, jossa toinen miehistä oli pudonnut pois kelkkansa päältä jäälle ja loukkaantui.

      Toinen miehistä oli saanut talutettua loukkaantuneen kaverinsa lähellä olleelle autolleen ja lähtenyt ajamaan tätä hoitoon kohti Ivaloa. Omatoiminen sairaankuljetus päätyi kuitenkin ojan pohjalle Syyrakkiharjulla. Loukkaantuneen kelkkailijan kuljetus jatkui ambulanssilla Ivalon terveyskeskuksen kautta Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan.

      Kaveriaan kuljettanut mies päätyi verikokeen jälkeen Ivalon poliisin suojiin. Poliisi epäilee kumpaakin miestä törkeästä rattijuopumuksesta ja määräsi heidät väliaikaiseen ajokieltoon.

      http://www.kaleva.fi/plus/juttu771694_page0.htm




      Lehti: Venäläinen rekkakuski hurjasteli humalassa Kuutostiellä
      29.12.2008 14:05

      Alkoholia nauttinut venäläismies aiheutti useita vaaratilanteita sunnuntai-iltana Kuutostiellä Imatralla ja Joutsenossa, kertoo Etelä-Saimaa.

      Imatran poliisin arvion mukaan rekkakuski oli odottanut rekkajonossa Imatran raja-asemalle pääsyä ja nauttinut samalla alkoholia. Lopulta kuljettaja oli kyllästynyt odottamiseen ja lähtenyt ajamaan Lappeenrannan suuntaan.

      Useat autoilijat ilmoittivat hätäkeskukseen vastaantulevien kaistan kautta ajelehtivasta rekasta. Rekan edellä ajanut auto väläytteli ajovaloja yrittäessään varoittaa vastaantulijoita.

      Neljän pakettiauton lastissa olleen ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja ajoi välillä jopa 80 kilometrin tuntivauhtia.

      Rekkaa pysäyttämään tullut poliisipartio joutui Etelä-Saimaan mukaan peruuttamaan omaa kaistaansa myöten pakoon välttääkseen törmäyksen.

      Rekka saatiin pysäytettyä Joutsenossa Imatrantiellä. Vuonna 1980 syntynyt kuljettaja vastusteli kiinniottoa voimakkaasti, eikä suostunut tulemaan ulos autosta ilman voimakeinoja. Hän puhalsi poliisin testissä 1,55 promillea.

      Autossa oli matkustajana toinen voimakkaassa humalassa ollut venäläismies.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812298837297_uu.shtml




      Mieheltä leikattiiin korva irti
      Inarin-Utsjoen kihlakunnan poliisille ilmoitettiin maanantaina, että paikkakuntalaiselta mieheltä on leikattu korva irti.

      Teon mahdollisista vaikuttimista tai sitä edeltäneistä tapahtumista ei maanantai-iltana ollut tietoa.

      Tekijä oli poistunut paikalta, mutta hänet löydettiin lähistöllä olevasta toisesta talosta. Vahvasti päihtyneen tekijän epäillään ajaneen autolla teon jälkeen, ja suistuneen autolla pian lähdön jälkeen ojaan.

      Niin tekijä kuin uhri olivat ovat paikkakuntalaisia keski-ikäisiä miehiä.

      Poliisi tutkii tapahtumia törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä rattijuopumuksena.

      Korva on ommeltu takaisin paikalleen, mutta sen parantumisesta kokonaan ei osata vielä sanoa mitään.

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=772272

    • mtygg

      Rattijuoppo päin rekkaa
      09.01.2009 07:51   

      Humaltunut henkilöauton kuljettaja törmäsi päin rekkaa Kehä ykkösellä perjantaina aamuyöllä. Turma sattui Lahdentien risteyksessä kaistan vaihdon yhteydessä kello 2.40.

      Törmäillyt mieskuski puhalsi 1,8 promillea eli törkeän rattijuopumuksen ylittävän määrän. Lisäksi hän loukkaantui lievästi.'

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1632267



      Rattijuoppo jäi rekan alle
      Kehä I:llä
      9.1.2009 10:15

      Henkilöautolla liikkunut rattijuoppo loukkaantui ajauduttuaan rekan alle perjantaiyönä Kehä I:llä.

      Loukkaantunut mies vietiin hoitoon Malmin sairaalaan. Poliisin mukaan hän kuitenkin selvisi rajusta onnettomuudesta ilman vakavia vammoja.

      Mies menetti auton hallinnan ja ajautui rekan alle Kehä I:llä Lahdenväylän liittymän kohdalla ennen kolmea yöllä. Kokonaan rekan alle jäänyt auto tuhoutui onnettomuudessa lunastuskuntoon.

      Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1,8:n promillen lukemat. Häntä epäillään törkeästä rattijuoppoudesta ja liikenteen vaarantamisesta.

      http://www.iltalehti.fi/helsinki/200901098887903_hi.shtml



      Rattijuoppo sytytti sellinsä tuleen
      09.01.2009 10:42   

      Vaasassa putkaan joutunut rattijuoppo sytytti sellinsä patjan tuleen torstain ja perjantain välisenä yönä. Uhkaavasta tilanteesta selviydyttiin ilman henkilövahinkoja.

      Poliisi sai torstai-iltana ilmoituksen autosta, joka oli juuttunut lumeen kerrostalon lähellä Sala-ampujankadulla.

      Ristinummella poliisipartio löysi auton Välitien ja Kappelinmäentie risteyksessä lumipenkasta, josta kuljettaja yritti saada autoa ajetuksi pois.

      Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe näytti 2,21 promillea.

      Myöhemmin yöllä oli samainen henkilö ollessaan kiinniotettuna sytyttänyt paitansa tuleen sellissään, mikä oli laukaissut poliisivankilan palohälytinjärjestelmän.

      Palo saatiin sammutettua ennen palokunnan saapumista paikalle. 20-vuotiasta miestä epäillään mm. törkeästä rattijuopumuksesta ja vahingonteosta.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1632323



      Mies löydettiin surmattuna asunnosta
      9.1.2009 17:45

      Kolmikymppinen mies löydettiin surmattuna kerrostaloasunnosta Uudessakaupungissa perjantaina aamupäivällä.
      Lue myös

      Uudenkaupungin surmasta epäilty vangittiin

      Poliisi otti tapauksen vuoksi kiinni asunnossa olleet kaksi miestä ja yhden naisen.

      Poliisi tiesi mennä Hakametsässä sijaitsevaan asuntoon sille tulleen ilmoituksen vuoksi. Asunnosta löytyi kuolleena vuonna 1973 syntynyt turkulaismies. Surman tekotapaa ei kerrota.

      Poliisin mukaan asunnossa oli ryypiskelty ja kiinniotettu seurue oli päihtynyt. Tapahtuman tarkemmasta kulusta ei ollut vielä perjantaina tietoa. Seurueen jäseniä päästiin kuulemaan alustavasti vasta myöhään iltapäivällä, kertoi komisario Reijo Pennanen Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

      Kiinniotettujen mahdollisesta vangitsemisesta päätetään tiistaina.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200901098890471_tu.shtml



      Rattijuoppo jäi kiinni kahdesti samana yönä

      Päivitetty 10.01.2009 13:15 Julkaistu: 10.01.2009 09:23


      Mies ajeli autolla juovuspäissään lauantaiyönä kello yhden ja kahden välillä Ristinummella Vaasassa. Poliisi sai miehen kiinni ensimmäisen kerran kello yhden aikaan ja kuljettaja puhalsi 0,89 promillea. Kärähtämisen jälkeen mies istui kuitenkin uudestaan ratin taakse ja jäi jälleen kiinni kello kahden aikaan samana yönä. Toisella puhalluskerralla promillet olivat hieman nousseet, ja mittari näytti 0,93 promillea.

      http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=387614&Title=Rattijuoppo j%E4i kiinni kahdesti samana y%F6n%E4



      Ruukkilaisnuori murtautui parturiin – ajoi päänsä kaljuksi

      10.1.2009 13:21
      A A

      Helsingin Sanomat

      Ruukki. Parikymppinen mies murtautui lauantain aamuyöllä parturiin Ruukissa Pohjois-Pohjanmaalla. Sisälle päästyään mies rikkoi ja sotki liiketiloja ja tarttui lopulta löytämäänsä trimmeriin ja ajoi itsensä kaljuksi.

      Työnsä tehtyään mies tuli katumapäälle ja soitti itse hätäkeskukseen ja ilmoitti teostaan. Paikalle tulleet poliisit löysivät tukevassa humalassa olleen nuoren miehen kaljupäisenä.

      "Hän oli niin vahvassa humalassa, ettei hänellä itselläkään ollut oikein käsitystä yön tapahtumista", Rikoskomisario Antti Luoto sanoo.

      "En usko, että hiusten leikkaaminen kuitenkaan oli päällimmäinen motiivi murtautumiseen."

      Luodon mukaan vielä ei ole selvää, oliko "Ruukin parturi" yrittänyt varastaa liikkeestä jotakin.

      Häntä epäillään joka tapauksessa varkaudesta ja ilkivallasta.

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ruukkilaisnuori murtautui parturiin %E2%80%93 ajoi p%C3%A4%C3%A4ns%C3%A4 kaljuksi/1135242633094



      Ajokortiton autoili hirveässä kännissä
      10.01.2009 18:25   

      Laukaassa paikkakuntalainen 39-vuotias mies ajeli kortitta kaverinsa luovuttamalla autolla 3,2 promillen humalassa lauantaina puolen päivän aikaan.

      Huolestuneet autoilijat soittelivat poliisille vihjeitä epävarmasti etenevästä autosta. Kännipäinen kuljettaja oli mutkitellut välillä penkan - ja välillä vastaantulijoiden puolelle.

      Poliisin saapuessa paikalle auto oli pysähdyksissä ja kuljettaja istui se vieressä maassa. Kortittoman kuljettajan 48-vuotias kaveri oli luovuttanut autonsa humalaisen käyttöön, joten hänkään ei tästä tilanteesta rangaistuksetta selviä.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1632721



      Rattijuoppo törmäili - useita loukkaantui
      11.01.2009 08:35   

      Useita loukkaantui sunnuntain vastaisena yönä Helsingin keskustassa tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa. Huomattavaa ylinopeutta ajanut nuori nainen törmäsi Kaivokadulla toisen auton perään, jonka seurauksena kaksi suojatietä ylittänyttä jalankulkijaa loukkaantui vakavasti. Rajussa törmäyksessä loukkaantui myös peräänajetussa autossa ollut henkilö sekä kaaharin kyydissä olleet kaksi nuorta matkustajaa.

      Poliisi pidätti kaaharin, jonka törttöilystä oli tullut vihjeitä jo ennen onnettomuutta. Silminnäkijöiden mukaan nainen oli muun muassa törmännyt liikennemerkkiin. Kaahailija on poliisille ennestään tuttu.

      Vuonna 1984 syntynyttä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, katsastamattomalla autolla ja kortitta ajamisesta sekä viiden vamman tuottamuksesta.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1632800



      Rattijuopon pakomatka katkesi poliisikoiran vainuun
      11.1.2009 9:59

      30-vuotias mies ajoi ulos tieltä ja pakeni onnettomuuspaikalta jalkaisin metsään.

      30-vuotias mies yritti ohittaa edellä ajaneen auton Porvoo-Loviisa-moottoritiellä, mutta menetti lujassa vauhdissa autonsa hallinnan ja suistui tieltä.

      Ulosajo sattui Pernajan kohdalla lauantai-iltana puoli kahdeksan aikaan.

      Kuljettaja ei kuitenkaan jäänyt odottamaan viranomaisten saapumista onnettomuuspaikalle, vaan otti jalat alleen ja pakeni läheisen metsän kautta Koskenkylän asuinalueelle.

      Poliisipartio lähti miehen perään ja tavoitti hänet lopulta poliisikoiran vainun avulla Meijerintieltä.

      Mies puhalsi poliisin alkometriin 1,7 promillea ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901110095931_uu.shtml



      Mies tunnusti rattijuoppouden kaverinsa puolesta
      11.1.2009 17:11

      Mies ilmoitti hätäkeskukseen ajaneensa auton humalassa lumipenkkaan. Myöhemmin mies kiisti ajamisen ja kertoi, että oli tehnyt tunnustuksen pelastaakseen kaverinsa.

      Juukalainen nuorehko mies ilmoitti lauantaina aamuyöllä hätäkeskukseen ajaneensa auton humalassa lumipenkkaan Juuan keskustassa. Paikalle mennyt poliisipartio tapasi tapahtumapaikalta tieltä suistuneen auton ja ilmoittajan kotoaan tuhdissa lähes puolentoista promillen humalassa. Mies toisti partiolle ajaneensa kyseistä autoa. Poliisi vei miehen verikokeisiin ja loppuyöksi putkaan selviämään.

      Myöhemmin päivällä suoritetuissa kuulusteluissa mies kiisti ajamisen ja kertoi sepittäneensä tarinan pelastaakseen kaverinsa.

      Tutkinnan edetessä kävi ilmi, ettei mies ollut todellakaan toiminut kuljettajana tapahtuma-aikaan, vaan autoa oli ajanut juukalainen 20-vuotais nainen. Kuulusteluissa nainen tunnusti toimineensa kuljettajana ja hän myönsi olleensa humalassa ulosajon sattuessa. Poliisi tavoitti viikonlopun aikana autossa matkustajina olleet muut henkilöt, jotka vahvistivat naisen toimineen kuljettajana.

      Auto oli alun alkaen outokumpulaisen nuoren naisen käytössä ja häntä on syytä epäillä kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901118896778_uu.shtml



      Rattijuoppo yritti ajaa vartijan päälle
      15.01.2009 09:02   

      Humalassa ollut mies yritti ajaa Citymarketin vartijan päälle, kun tämä yritti estää rattijuopon ajamiseen lähdön.

      Vartija havaitsi keskiviikkona kello 19.55 Jyväskylässä Keljon Citymarketin pysäköintialueella tuntemattoman päihtyneen mieshenkilön pyrkivän lähtevän ajamaan autoa.

      Rattijuoppo oli lukinnut autonsa ovet ja lähtenyt ajamaan pysäköintiruudusta voimakkaasti kiihdyttäen vaikka vartija ajon estämiseksi seisoi auton edessä.

      Vartija ehti väistää autoa eikä saanut vammoja. Auto poistui paikalta. Asiaa tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä ja rattijuopumuksena.
      IS

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1634101



      Opiskelija sammui suihkuun - poliisi ja palokunta paikalle
      15.01.2009 17:57   

      Juopunut opiskelija sammui suihkun lattialle ja tukki viemärin Vaasan Palosaaressa. Paikalle jouduttiin hälyttämään poliisi ja palokunta, kertoo Pohjanmaan poliisilaitos tiedotteessaan.

      Tapauksen huomasi alakerran asukas, jonka katosta alkoi tippua vettä. Virkavalta löysi sammuneen miehen suihkusta.

      Kun poliisi ja palokunta pääsivät paikalle, vesi juoksi lavuaarin hanasta ja suihkusta. Asunnon lattialla oli noin kaksi senttiä vettä.

      Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona. Törkeästä vahingonteosta tuomitaan vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi vankeuteen.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1634308



      Rattijuoppo-autovaras vei poikavauvan Porissa
      16.01.2009 06:19, päivitetty 16.01. 06:32   

      Äidin apteekkireissu päättyi järkytykseen Porin keskustassa keskiviikkoiltana. Apteekin ohi kulkenut juopunut mies varasti naisen auton, kun tämä oli asioimassa liikkeessä. Pahaksi onneksi käynnissä olleen auton kyydissä oli naisen kolmekuukautinen poikavauva.

      Kun nainen tuli ulos apteekista, hän huomasi autonsa kadonneen. Äiti riensi takaisin apteekkiin kertomaan varkaudesta.

      Apteekin vartija ja paikalle sattunut, vapaalla ollut poliisi ryhtyivät toimiin.

      - Vartija soitti saman tien hätäkeskukseen ja ilmoitti tapauksesta. Kun nainen oli antanut auton tuntomerkit ja rekisterinumeron, vartija lähti ulos etsimään autoa, kertoo palvelupäällikkö Matti Heinonen ISS Security Oy:stä.

      Poliisi ja apteekin henkilökunta rauhoittelivat naista.

      - Nainen oli ilmeisesti aika järkyttynyt ja sokissa.

      Poliisin mukaan 29-vuotias mies tajusi pian, että hän oli varastanut muutakin kuin auton.

      - Mies huomasi saman tien liikkeelle lähdettyään, että kyydissä on lapsi. Hän kertoi tulleensa katumapäälle ja tuoneensa auton takaisin, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tuomo Katajisto.

      Mies ajoi korttelin ympäri ja pysähtyi apteekin vieressä oleviin liikennevaloihin.

      - Vartija juoksi paikalle ja sai kaverin ulos autosta. Yhdessä poliisimiehen kanssa he raudoittivat miehen käsiraudoilla ja jäivät odottamaan poliisipartioiden tuloa, sanoo Heinonen.

      Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Kaikki selvisivät välikohtauksesta säikähdyksellä.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1634413



      Taksiasiakkaan shokki: Kuski umpikännissä!
      16.01.2009 09:43   

      Taksikuski kyyditsi tiistain vastaisena yönä asiakastaan reippaassa humalassa Vantaalla.

      Asiakas havaitsi taksin kyydissä istuessaan kuskin ajavan epävarmasti, ja epäili tämän olevan humalassa. Taksimatkan jälkeen asiakas ilmoitti asiasta poliisille.

      Keikan jälkeen taksikuski ajoi autonsa autopesuun Ruskeasannan Shellille.

      Autopesusta ulos ajavaa kuljettajaa oli vastassa poliisipartio. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,5 promillen lukeman.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1634516



      Ryyppykavereiden sanaharkka johti puukotukseen
      16.1.2009 11:24

      Kahden miehen välille syntynyt sanaharkka johti puukotukseen Orivedellä aikaiseen perjantaiaamuna.

      27-vuotias mies löi 53-vuotiasta miestä puukolla rintaan Orivedellä varhain perjantaiaamuna.

      Paikalle hälyytetyt poliisit tapasivat asunnosta puukotetun, epäillyn ja muita henkilöitä. Alustavan selvittelyn mukaan tapahtumat saivat alkunsa uhrin ja puukottajan ryypiskelyn aikan syntyneestä sanaharkasta ja suunsoitosta.

      Uhri on toimitettu ambulanssilla sairaalaan, tiettävästi välitöntä hengenvaaraa ei ole. Epäilty ja muut asunnossa olleet ovat poliisin suojissa. Esitutkinta ja rikospaikan tekninen tutkinta jatkuu.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901168925707_uu.shtml



      Rattijuopon karkumatka pysähtyi vasta liikennemerkkiin

      Sadan kilometrin tuntinopeudella 50 kilometrin rajoitusalueella kaahannut humalainen kiinnitti poliisipartion huomion Veturitallintiellä Porissa kello kolmen jälkeen lauantain vastaisena yönä. 1983 syntyneen porilaismiehen ajo katkesi vasta, kun tämä törmäsi liikennemerkkiin.

      Lisäksi porilaismies ajoi päin punaisia valoja risteyksessä yrittäessään poliisipartiota karkuun. Miehellä oli kyydissään matkustaja. Kumpikaan autossa olleista ei loukkaantunut törmäyksessä.

      Porilainen puhalsi alkometriin 2,05 promillen lukemat. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

      http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194611258206/artikkeli/rattijuopon karkumatka pysahtyi vasta liikennemerkkiin.html



      Matka varastetulla autolla päättyi vakavaan ulosajoon

      Satakunnan KansaLähetä palautetta toimittajalle


      Porilainen vuonna 1982 syntynyt mies loukkaantui vakavasti ulosajossa Makholmantiellä Viasvedellä lauantaina iltapäivällä. Mies jäi pahasti puristuksiin autoon ja hänet piti leikata irti. Mies oli tajuton, kun hänet vietiin Satakunnan keskussairaalaan.

      Kyydissä ollut toinen porilainen vuonna 1982 syntynyt mies loukkaantui lievästi, ja hänetkin vietiin keskussairaalaan.

      Alkoholilla oli todennäköisesti osuutta onnettomuuteen. Miehet olivat anastaneet auton vähän aikaisemmin talon pihasta Jussinpolulta Makholmasta.

      Onnettomuus sattui kello 14.47 aikaan.

      http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194611265661/artikkeli/matka varastetulla autolla paattyi vakavaan ulosajoon.html



      Rattijuoppo kiinni Raumalla

      Satakunnan KansaLähetä palautetta toimittajalle


      Raumalainen vuonna 1953 syntynyt mies jäi kiinni rattijuopumuksesta Äyhöjärventiellä Raumalla lauantaina iltapäivällä. Puhalluskokeen tulos oli 0.26 mg/l. Mies jäi kiinni kello 13.10.

      http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194611283461/artikkeli/rattijuoppo kiinni raumalla.html



      Taksikuskia kuristettiin Jyväskylässä
      18.1.2009 9:38

      Parikymppinen mies suivaantui yllättäen taksikuskille ja hyökkäsi kiinni tämän kurkkuun.

      Tapahtumaketju sai alkunsa, kun vuonna -80 syntynyt mies tilasi puolenyön aikaan itselleen taksin Jyväskylän Tourulantielle.

      Kun mies oli kiivennyt sisälle taksiin, kävi kuitenkin nopeasti ilmi, ettei hän päihtymykseltään osannutkaan kertoa, minne halusi matkustaa.

      Kuljettaja pyysi asiakasta lopulta poistumaan taksista ja avasi tälle oven.

      Mies totteli ja nousi ulos autosta, mutta kadulla tilanne yllättäen muuttui.

      Mies tarttui selin kääntyneen taksikuskin kurkkuun ja alkoi kuristaa tätä.

      Ohikulkija riensi apuun

      Vaarallinen tilanne laukesi vasta, kun sattumalta paikalle osunut ohikulkija riensi taksikuskin avuksi.

      Yhdessä kuski ja ohikulkija saivat irrotettua miehen otteen ja painoivat tämän maahan.

      Paikalle hälytettiin poliisipartio, joka toimitti riehujan poliisilaitokselle säilöön.

      Jyväskylän poliisin mukaan taksikuski ei tiettävästi saanut rytäkässä pahoja vammoja, vaan jatkoi välikohtauksen jälkeen työvuoroaan.

      Taksikuskin kimppuun hyökännyttä miestä epäillään lievästä pahoinpitelystä.

      Välikohtaus sattui Jyväskylässä Tourulantiellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin kello 23.45.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901178933861_uu.shtml'



      Mies puukotti naisen kuoliaaksi Espoossa
      19.1.2009 11:33 (Päivitetty 19.1.2009 16:15)

      Poliisin pidättämä espoolaismies on alustavasti tunnustanut teon.

      Surmatyö tapahtui sunnuntain vastaisena yönä miehen kerrostaloasunnossa Espoonlahdessa. Poliisin mukaan vuonna 1960 syntynyt mies löi kerrostalohuoneistossaan ollutta vuonna 1953 syntynyttä naista teräaseella niin, että nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

      Poliisi vahvistaa Iltalehdelle, että se tutkii henkirikosta. Poliisin mukaan epäilty 48-vuotias mies on pidätetty ja alustavasti tunnustanut teon.

      Poliisin mukaan verityössä käytettiin teräasetta. Uhri oli syntynyt vuonna 1953.

      - Asunnossa oli nautittu alkoholia ennen surmaa, rikoskomisario Juha Tompuri kertoo Iltalehdelle.

      Mies ja nainen eivät olleet aviossa eivätkä avoliitossa, mutta poliisin mukaan he olivat "enemmän kuin tuttavia".

      Poliisi on pidättänyt surmatyöstä epäillyn miehen, ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi. Poliisi tutkii tapahtunutta tappona.

      http://www.iltalehti.fi/espoo/200901198939603_eo.shtml



      Miestä puukotettiin kasvoihin
      21.01.2009 09:51   

      Kemijärvellä Särkikankaalla sivallettiin 40-vuotiasta miestä puukolla kasvoihin yksityisasunnossa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

      Uhrilla ja 37-vuotiaalla teosta epäillyllä miehellä oli ollut sanaharkkaa, jolloin asunnon haltijana toimiva epäilty oli pyytänyt uhria poistumaan asunnostaan. Kun uhri oli ollut tekemässä lähtöä eteisessä, epäilty oli lyönyt häntä puukolla kasvoihin.

      Poliisi tapasi uhrin asunnon ulkopuolella ja kuljetti hänet saamaan hoitoa vammoihinsa.

      Epäilty otettiin kiinni kotiosoitteestaan. Häntä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Alkoholilla oli osuutta tapahtumiin.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1636051



      Rattijuoppo löi poliisia Posiolla
      Rattijuoppo kimpaantui verikokeeseen joutumisesta niin, että löi poliisia tiistaiaamuna Posion terveyskeskuksessa.

      Poliisi löysi 52-vuotiaan miehen autoineen tieltä ulos suistuneena Morottajantieltä. Mies puhalsi poliisi alkometriin 2,36 promillea ja lisäksi kävi ilmi, että autoa ei ollut katsastettu.

      Mies väitti jonkun muun ajaneen autoa ja karanneen paikalta.

      Verikokeeseen viety mies alkoi käyttäytyä aggressiivisesti Posion terveyskeskuksessa. Poliisia lyötyään hän joutui käsirautoihin.

      Törkeän rattijuopumuksen lisäksi miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=776371



      Lehti: Mies hakkasi - vaimo pakeni humalassa autolla
      21.1.2009 14:01

      Väkivaltaiseksi yltynyttä miestään pakoon lähtenyt nainen voi saada rattijuopumustuomion, kertoo Vartti-lehti.

      Vuonna 1969 syntynyt mies uhkaili vuonna 1967 syntynyttä vaimoaan varhain sunnuntaiaamuna. Riidan päätteeksi mies vahingoitti tätä kasvoihin teräaseella.

      Karkumatka käynnistyi käsirysyn päätteeksi perheen omakotitalosta Painiitystä, Espoon Lintuvaarasta.

      Verta vuotava nainen pakeni kotoaan autolla aamuyöllä puoli kolmen aikaan.

      Vaimo ilmoitti tapauksesta poliisille, joka haki miehen putkaan.

      Poliisi tutkii tapausta miehen osalta törkeänä pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena. Naista uhkaa syyte rattijuopumuksesta.

      http://www.iltalehti.fi/espoo/200901218954429_eo.shtml



      Rattijuopon ohjaama auto lensi ojaan Kauhajoella

      Julkaistu: 22.01.2009 11:13
      (Päivitetty: 22.01.2009 11:41)

      Henkilövahingoilta vältyttiin, kun ulkomaalaisen nuorehkon miehen auto ajautui suoralla tiellä kulkusuunnassaan oikealle puolelle ojaan Kauhajoella. Onnettomuus sattui keskiviikkona noin kello 15 Honkajoentiellä.

      Auto osui tierumpuun ja lensi siitä edelleen noin 14 metriä ojan pohjalle.

      Auton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

      http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=396031&Title=Rattijuopon ohjaama auto lensi ojaan Kauhajoella



      14-vuotias hakattiin verille kotimatkalla
      23.01.2009 09:45   

      Tuntematon mies pahoinpiteli 14-vuotiaan sodankyläläisen pojan verille kesken kotimatkan torstaina alkuillasta.

      Kaverinsa kanssa liikkeellä ollut poika näki kotinsa lähistöllä tiellä pysäköitynä henkilöauton ja paikalla ihmisjoukon.

      Yksi miehistä oli lähtenyt kohti poikaa ja tämän kaveria toistaiseksi tuntemattomasta syystä, vaikka pojat olivat yrittäneet väistää ihmisjoukon menemällä toiselle puolelle tietä.

      Humalainen mies oli ensin tönäissyt 14-vuotiaan pojan kaverin kumoon. Tämän jälkeen hän oli lyönyt 14-vuotiasta ainakin kerran nyrkillä ja työntänyt sen jälkeen hänetkin lumeen.

      Pojan kaveri oli lähtenyt hakemaan apua, mutta pojan isän saapuessa paikalle joukkio oli ehtinyt poistua paikalta autolla.

      Poika sai päällekarkauksessa verta vuotavan ruhjeen.

      Tapauksen silminnäkijöitä tai tapahtumasta jotain tietäviä pyydetään ilmoittamaan tietonsa poliisille p. 071 87 66016 tai 071 87 66237.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1636866



      Haulikkomies piti tietä "rauhallisena" Kuopiossa
      24.01.2009 07:48   

      Haulikolla varustautunut humalainen mies seisautteli autoilijoita jäätiellä Kuopiossa perjantai-iltana. Poliisille haulikkomies kertoi pitävänsä tietä rauhallisena.

      Erikoinen tapaus sattui Laivonsaaren jäätiellä, jolla vuonna 1937 syntynyt mies pysäytteli autoja iltaseitsemän aikoihin.

      Poliisi otti miehen kiinni paikan päältä, ja hänen hallustaan löydettiin luvallinen haulikko ja yksi patruuna. Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1637196



      Rattijuoppo suistui tieltä Syväkankaalla


      Kemi Rattijuoppo ajoi autonsa lumipenkkaan Syväkankaalla perjantai-iltana. Henkilöautoa ajanut kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 3,40 promillen lukemat, eikä hänellä ollut ajo-oikeutta. Kuljettaja otettiin kiinni ja toimitettiin poliisivankilaan. HPK

      http://www.pohjolansanomat.fi/cs/Satellite/PS-Uutiset/1194611718157/artikkeli/rattijuoppo suistui tielta syvakankaalla.html



      Teinityttö ajoi humalassa jääradalla
      26.1.2009 12:48

      Alaikäinen tyttö ajeli humalassa jääradalla Lieksassa sunnuntain ja lauantain välisenä yönä.

      17-vuotias tyttö ajeli henkilöautolla Pieliselle rakennetulla jääradalla Lieksan sataman edustalla.

      Poliisipartio pysäytti auton ja puhallutti tytön. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,9 promillea.

      Auton omistaa 18-vuotias lieksalaismies, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Miehen lisäksi autossa oli kaksi muuta matkustajaa.

      Auton kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901260124825_uu.shtml



      Kortitta ajo pihassa ei ollut rikos - tuomio rattijuopumuksesta
      27.1.2009 13:41

      Itä-Suomen hovioikeus katsoo, että ajokortitta ajo kerrostalon pihassa ei ollut rikos.

      Kuljettaja kuitenkin tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, sillä pihalla sompaillessaan hän oli yli kahden promillen humalassa.

      Tapaus sattui Joensuun keskustassa viime talvena. Joensuun käräjäoikeus katsoi, että törkeän rattijuopumuksen lisäksi mies syyllistyi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

      Hovioikeus puolestaan vetosi korkeimman oikeuden ratkaisuun, jonka mukaan kerrostalon piha on tien ulkopuolinen alue. Hovioikeus hylkäsi syytteen kortitta ajosta, koska mies kuljetti autoa pienen kerrostalon piha-alueella, jota ei ollut näytetty käytetyn läpikulkuliikenteeseen tai muuhunkaan yleiseen liikenteeseen.

      Rangaistukseen yhden syytteen hylkääminen ei vaikuttanut. 40-vuotias mies tuomittiin seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen yli kymmenestä rikoksesta, joihin sisältyi muun muassa laiton uhkaus, ampuma-aserikos ja kortitta ajoja yleisillä teillä.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901278986116_uu.shtml



      Turussa kiinni neljä rattijuoppoa
      29.1.2009 9:26

      Kahta miehistä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

      Turussa saatiin illan ja yön aikana kiinni neljä rattijuopumuksesta epäiltyä. Kaikki epäillyt olivat keski-ikäisiä miehiä.

      Kahta miehistä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Tapaukset sattuivat puoli kymmenen aikaan illalla.

      Toinen miehistä puhalsi poliisin mittariin Rauhankadulla 1.60 promillea. Toisen poliisi pysäytti Yliopistonkadulla.

      Kaksi muuta rattijuoppoa jäi poliisin haaviin Helsinginkadulla ja Brahenkadulla.

      Turun poliisista kerrotaan, että yö oli muuten rauhallinen.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200901298998808_tu.shtml

      • pitäisi huomata

        että viina on helvetin kova huume ja aiheuttaa
        ne suurimmat haitat mitenpäin tahansa katsottuna.

        minä haluan kevyemmän päihteen sallituksi jo oman
        turvallisuuteni vuoksi.


    • vakka pian se tulee

      14-vuotias ryyppäsi viskiä - ambulanssi kouluun
      9.2.2009 8:44

      Koululainen joi itsensä pelottavan huonoon kuntoon Rovaniemellä, Ilta-Sanomat kertoi.

      Ambulanssi jouduttiin tilaamaan kouluun viime perjantaina Rovaniemellä, koska 14-vuotias koulupoika oli juonut itsensä vahvalla alkoholilla pelottavan huonoon kuntoon, Ilta-Sanomat kertoi.

      Tutkimusten ja ensiavun jälkeen koululainen pääsi toipumaan kotiinsa. Rehtorilla ei ollut tietoa siitä, että alkoholin juomiseen olisi osallistunut muita oppilaita.

      Ilta-Sanomien tiedon mukaan poika joi mahdollisesti viskiä. Rehtori sanoi, että tapausta aletaan käsitellä tänään koulussa.

      Akaalainen Nora Bhatia, 14, löydettiin viime torstaina kuolleena metsästä vierellään lähes tyhjä votkapullo. Poliisi uskoo, että myös Noralla olisi ollut viinapullo mukana koulussa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902099053600_uu.shtml



      Nainen löi miestä leipäveitsellä Oulussa
      Ravintolassa tutustuneen pariskunnan sunnuntai-ilta päättyi ikävästi, kun nainen löi miestä leipäveitsellä vartaloon Oulussa.

      67-vuotias mies ja 54-vuotias nainen tapasivat toisensa ravintolassa Oulun Heinäpäässä. Yöllä kello yhden ja kahden välillä maanantain vastaisena yönä pariskunta siirtyi yhdessä miehen asunnolle, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä ravintolasta.

      Asunnossa miehen ja naisen välille syntyi erimielisyyttä, ja suuttunut nainen haki keittiöstä leipäveitsen, jolla löi miestä vartaloon.

      Tämän jälkeen nainen poistui paikalta. Hän kuitenkin katui tekoaan ja soitti itse poliisille.

      Uhri sai pistohaavan rintakehäänsä ja viillon sormeensa. Hänet toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. Hengenvaaraa uhrilla ei tiettävästi ole.

      Nainen otettiin kiinni oman asuintalonsa edustalta, joka sekin sijaitsee suhteellisen lähellä ravintolaa sekä uhrin asuntoa.

      Nainen otettiin poliisin huostaan selviämään päihtymyksestään ja odottamaan kuulustelua.

      Naisen epäillään syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn.

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=779907



      Hankeen sammunut tyttö pelastui viime hetkellä
      10.2.2009 7:59

      Tyttö virui ankarassa pakkasessa lumihangessa yli tunnin, Ilta-Sanomat kertoi.
      keskustele

      Huolestuttaako nuorten alkoholin käyttö?

      16-vuotias eteläsuomalaisella paikkakunnalla asuva tyttö nautti reilu viikko sitten niin paljon alkoholia, että sammui lumihankeen, Ilta-Sanomat kertoi.

      Tyttö makasi sunnuntain vastaisena yönä hangessa vähintään tunnin yli parinkymmenen asteen pakkasessa, ja hänen kuolemansa oli hyvin lähellä.

      Onneksi paikalle sattui kaksi ohikulkijaa, jotka huomasivat sammuneen ja hälyttivät paikalle poliisin. Tyttö puhalsi 4,1 promillen lukemat. Ambulanssi kiidätti tytön hoitoon.

      - Meille on kerrottu, että tytön tilanne oli vakava ja että hän pelastui viime hetkellä. Hän oli aamuun asti tarkkailussa, mutta vatsahuuhtelua ei tarvinnut tehdä. Enkeleitä on ollut olkapäällä, että hän on vielä elossa, tytön äiti kertoi Ilta-Sanomille.

      Omillaan asuva tyttö oli saanut alkoholia tuttavaperheensä luona, jossa aikuinen pariskunta oli tarjonnut hänelle siideriä ja paukkuja. Äiti on tehnyt viinan tarjoajista poliisille tutkintapyynnön.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902109059726_uu.shtml



      Vieraitaan puukottaneelle miehelle vankeutta
      Haukiputaalainen mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä.

      Vuonna 1980 syntynyt mies oli vahingoittanut keittiöveitsellä kahta vieraanaan ollutta miestä ravintolaillan päätteeksi vietetyillä jatkoilla juhannuksena 2007.

      Tekijä yritti lyödä vuonna 1986 syntynyttä miestä useita kertoja kohti keskivartaloa, mutta tämä ehti torjumaan iskuja. Yksi lyönti osui uhrin käsivarteen, johon tuli syvä haava. Tämän jälkeen tekijä uhkasi veitsellä toista, vuonna 1978 syntynyttä miestä, joka sai kamppailun yhteydessä jalkaansa pinnallisia haavoja ja naarmuja.

      Tekijällä oli taustallaan aikaisempia vankeusrangaistuksia, minkä vuoksi tuomio annettiin ehdottomana vankeutena. (Kaleva)

      http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=780194



      Mies autoili humalassa Kauhajoella

      Julkaistu: 10.02.2009 18:06
      (Päivitetty: 10.02.2009 23:02)

      Alle 40-vuotias kauhajokelainen mies autoili humalassa Kauhajoen keskustassa tiistaina iltapäivällä.

      Mies puhallutettiin ja tulos oli 1,13 promillea.

      Poliisi otti ajokortin välittömästi pois ja mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

      http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=400705&Title=Mies autoili humalassa Kauhajoella



      Nainen puhalsi yli promillen Joroisissa
      11.2.2009 10:46 (Päivitetty 11.2.2009 14:51) Jussi Murtasaari

      Joroislainen nainen menetti autonsa hallinnan ja tömähti lumipenkkaan Kuvansintien ja Kuusikkotien risteyksessä Joroisissa aamulla kello 6.

      Paikalle saapunut poliisipartio puhallutti naisen. Hän puhalsi 1,15 promillea.

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/nainen-puhalsi-reippaan-promillen-joroisissa/358701



      Poliisi vastusti putkareissua - sai sakot
      11.2.2009 12:48

      Nurmeksen käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin lieksalaisen poliisimiehen, joka vastusti poliisia.

      Juopuneen miehen työtoverit olivat viemässä häntä putkaan.

      Tapaus sattui Lieksassa lokakuussa. Kaksi poliisia oli saattanut työterveyslääkärille ylikonstaapelin, jolla oli murtuneita kylkiluita. Kylkivamman tutkimisen jälkeen lääkäri kehotti poliiseja toimittamaan potilaan poliisiasemalle selviämään ennen muita tutkimuksia.

      Ylikonstaapeli kieltäytyi nousemasta poliisiautoon ja uhkasi tappaa poliisit. Nämä joutuivat suihkuttamaan kaasua ja raudoittamaan miehen.

      Syyttäjä vaati 51-vuotiaalle ylikonstaapelille rangaistusta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli vain virkamiehen vastustaminen, koska asiassa oli lieventäviä asianhaaroja. Työtoverit olivat harhauttaneet miehen luulemaan, että häntä vietiin lääkäriin vain vamman takia, vaikka taustalla oli myös huoli mielenterveydestä.

      Ylikonstaapeli on sairauslomalla

      Käräjäoikeuden mukaan virkatoiminnassa lähtökohtana tulee olla avoin ja rehellinen toiminta. Tässä tapauksessa harhauttaminen johti siihen, että miehen alkoholin heikentämä itsehillintä petti. Poliisit olivat myös antaneet hänen nauttia alkoholia ennen lääkäriin lähtöä.

      Ylikonstaapeli tuomittiin myös ampuma-aserikkomuksesta, koska hän säilytti kotonaan pistoolia määräysten vastaisesti. Hän joutuu maksamaan 25 päiväsakkoa eli 700 euroa.

      Poliisimies on sairauslomalla. Sen päätyttyä Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen johto harkitsee, johtaako asia virkamiesoikeudellisiin toimiin.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902119067747_uu.shtml



      Mies puhalsi 7,09 promillea
      11.2.2009 17:19

      Poliisi pysäytti maanantai-iltana Vantaan Hakunilassa hurjassa humalassa autoilleen miehen.

      Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.

      1950-luvulla syntynyt vantaalaismies puhalsi lehden mukaan peräti 7,09 promillea.

      Hetkeä ennen pysäytystä mies oli ajaa ulos tieltä.

      http://www.iltalehti.fi/vantaa/200902119070585_va.shtml



      Autovaras juoksi poliisia karkuun Aurajoen jäällä
      12.2.2009 9:26

      Turun poliisi ajoi takaa kortitonta miestä, joka ajoi varastetulla autolla, kertoo Yle Uutiset.

      Poliisipartio havaitsi varastetun auton ajelemassa Raunistulassa keskiviikkona aamupäivällä. Kuski teki u-käännöksen huomattuaan poliisit ja lähti hurjaa vauhtia vastakkaiseen suuntaan.

      Poliisi tavoitti auton Konsankujalla ja sai puskettua tämän tien sivuun. Kuski koitti onneaan vielä juoksemalla ja lähti Aurajoen jäälle. Poliisi oli kuitenkin nopeampi ja sai miehen kiinni.

      Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, autovarkaudesta ja rattijuopumuksesta. Poliisiauto ja varastettu auto vaurioituivat takaa-ajossa. Asiasta kertoi Yle Uutiset.

      http://www.iltalehti.fi/turku/200902129073929_tu.shtml



      Humalainen mies hyökkäsi mopoauton päälle

      14.02. - 16:26 (Luotu: 13.02. - 18:53) - Kommentit: 1

      Humalapäissään mopoauton kimppuun hyökännyt 35-vuotias mies kävi vielä Tampereen käräjäoikeudessakin kuumana kuin hiilikoukku. Hän piti syytettä vahingonteosta hyväosaisten hyökkäyksenä itseään kohtaan.

      - Miten tämä tutkinta on mennyt, kun ei puhuta liikennepaosta mitään, vaikka mun päälle yritettiin ajaa. Tämä on näköjään etukäteen sovittu juttu, mies karjui.

      Mies hyppäsi mopoauton etupellille viime kesänä Kangasalan Suoraman urheilukentällä. Nuori mies oli lähdössä kentältä pois. Vastaan tuli neljän hengen seurue. Poika yritti kiertää ohi, mutta hyökkääjä tuli aina eteen.

      Pojalla oli jo pakki silmässä, kun mies hyppäsi auton päälle ja löi nyrkillä tuulilasin säröille. Mies roikkui jonkin matkaa auton päällä, mutta putosi sitten kyydistä.

      Poika soitti hädissään kotiinsa. Paikalle hälytettiin ambulanssi ja poliisit. Hyökkääjä ei jäänyt odottelemaan ambulanssikyytiä, vaan häipyi.

      - En kai mä vapaaehtoisesti putkaan lähde. Sinä päivänä tuli juotua niin paljon, että ainoa muistikuva on mahdollinen yritys ajaa päälle, mies selitti.

      Kun käräjätuomari totesi miehen syyllistyneen vahingontekoon, tämä täräytti takaisin, että nyt tuli epäoikeudenmukainen päätös.

      - Ei tarvitse enempää sanoa. Antakaa ne laput tänne, mies vaahtosi.

      Käräjätuomari luki kuitenkin kärsivällisesti perustelut ja langetti 120 euron sakon ja vajaan 600 euron maksumääräyksen tuulilasista.

      Ulos mennessään mies repi laput ja heitti ne roskakoriin.

      http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/humalainen-mies-hyokkasi-mopoauton-paalle/130360



      Bussikuski ajoi maistissa
      14.2.2009 10:05 (Päivitetty 14.2.2009 15:47)

      Poliisit veivät bussikuskin kesken reittiajon Helsingissä lauantaiaamuna. Myöhemmin tarkkuusalkometri kuitenkin paljasti, ettei kuski ollutkaan humalassa.

      Välikohtaus sattui lauantaiaamuna bussissa numero 195 Kuusisaaressa Helsingissä.

      Normaalia reittiä ajavassa bussissa oli tuolloin kymmenkunta matkustajaa.

      Matkustajien mukaan taival taittui aivan normaalisti, kunnes kello 8.48 bussi saapui poliisien järjestämään ratsiaan.

      Kun autoa kuljettanut viisikymppinen mieskuski puhalsi seulonta-alkometriin, kävi ilmi, että tuloksena olikin 0,67 promillen lukema.

      Matkanteko loppui saman tien, ja poliisit veivät kuskin mukanaan.

      Bussissa istuneet kymmenkunta matkustajaa joutuivat tilaamaan itselleen takseja ja muita kyytejä päästäkseen pois tien varresta.

      Tarkkuusalkometri: 0,11 promillea

      Pari tuntia myöhemmin tarkkuusalkometri kuitenkin antoi bussikuskista aivan erilaisen tuloksen kuin seulonta-alkometri aiemmin.

      Tarkkuusalkometrin tulos vastasi 0,11 promillen humalaa.

      Suuri ero tuloksissa johtui siitä, että poliisin käyttämä alkometri oli viallinen.

      Näin ollen kuskia ei epäillä rikoksesta.

      http://www.iltalehti.fi/helsinki/200902149088038_hi.shtml



      Mies ampui toista käsiaseella baarissa
      15.2.2009 11:26

      Kolmekymmentä ihmistä joutui vaaratilanteeseen Kalkun pubissa Tampereella lauantai-iltana sattuneessa välikohtauksessa.
      RIISTÄYTYI KÄSISTÄ Kolmekymppinen mies ampui kaveriaan riidan päätteeksi tamperelaisessa pubissa.

      Tampereen pubiampuja vangitaan

      Tilanne sai alkunsa, kun pubissa asiakkaina olleet kaksi miestä ajautuivat sanaharkkaan.

      Tilanne kärjistyi niin pahaksi, että yhtäkkiä toinen miehistä tempaisi taskustaan käsiaseen ja ampui sillä toista ylävartaloon.

      Uhri loukkaantui vakavasti ja hänet kiidätettiin sairaalahoitoon.

      Poliisin mukaan hän kuitenkin näillä näkymin selviytyy hengissä.

      Baarissa oli ampumavälikohtauksen sattuessa kello kymmenen aikaan lauantai-iltana noin kolmekymmentä sivullista. He eivät kuitenkaan loukkaantuneet välikohtauksessa.

      Ampuja itse pakeni välikohtauksen jälkeen Tampereen yöhön.

      Poliisi sai hänet etsintöjen jälkeen kiinni myöhemmin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

      http://www.iltalehti.fi/tampere/200902159091947_te.shtml



      Perhon kuolonkolarin syy: Humalassa kahtasataa puuhun
      17.02.2009 17:48   

      Perhossa lokakuussa kolmen ihmisen kuolemaan johtaneen rajun kolarin syy on selvinnyt poliisitutkimuksissa.

      Poliisin mukaan kuski oli kaahannut autollaan jo 200 kilometrin tuntinopeutta. Lisäksi kuski oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

      Onnettomuudessa ollut henkilöauto oli tullut Kyyjärven suunnasta VT 13:sta kohti Perhon keskustaa.

      Henkilöauto suistui kovassa nopeudessa paloaseman kohdalla kulkusuuntaansa nähden vasemmalle pois tieltä kevyenliikenteenväylän yli törmäten oikea kylki edellä puuhun.

      Kaikki autossa olleet kolme henkilöä menehtyivät välittömästi törmäyksessä.

      Henkilöauto repesi useiksi kappaleiksi törmäyksen voimasta ja uhrit sinkoutuivat ulos autosta. Henkilöauton keulaosa moottoreineen jäi kiinni törmäyspuuhun ja auton peräosa lensi noin 15 metrin päähän metsikön laitaan.

      Tapahtumalla ei ole silminnäkijöitä.

      Teknisen tutkinnan ja oikeuslääkärin lausuntojen valmistuttua on poliisin mukaan perusteltua olettaa, että henkilöauton nopeus törmäyshetkellä oli erittäin suuri, jopa 200 km/h.

      Tapahtumapaikalla ei ollut havaittavissa jarrutusjälkiä.

      Oikeuslääketieteellisten tutkimusten perusteella on todettu, että kaikki turmassa menehtyneet olivat alkoholin vaikutuksen alaisena.

      Onnettomuudessa menehtyneet mieshenkilöt opiskelivat Perhon Maaseutuoppilaitoksessa.

      Poliisin suorittamassa esitutkinnassa on selvinnyt, että auton kuljettaja oli rovaniemeläissyntyinen 20-vuotias mies. Matkustajina olivat tammisaarelainen 20-vuotias mies ja Pyhärannalta kotoisin ollut 45-vuotias mies.

      Esitutkinta on päättynyt, eikä asia etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty on menehtynyt onnettomuudessa.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1645504



      Humalainen törmäili autolla Mäntässä
      19.2.2009 10:34 (Päivitetty 19.2.2009 10:50) Janne Arola

      Paikkakuntalainen mies törmäili humalassa autollaan Mäntän Tehtaankadulla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Silminnäkijä soitti hätäkeskukseen hieman neljän jälkeen, kun autoilijan matka oli päättynyt penkkaan. Sitä ennen auto oli ehtinyt kolhia suojatieliikennemerkkiä ja puuta.

      Kuljettaja puhalsi 1,6 promillea ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

      http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/humalainen-törmäili-autolla-mäntässä/366011



      Mies tuli asioimaan poliisiasemalle humalassa - Kortti pois!
      20.2.2009 18:18

      Kauhavalainen keski-ikäinen mies päätti asioida perjantaiaamuna poliisiasemalla tuimassa humalassa.

      Poliisi huomasi pian, että autolla paikalle saapunut mies haiskahti viinalta.

      Puhalluskokeessa miehen todettiin olevan yli promillen humalassa. Poliisi joutui ottamaan uskaliaan kuskin ajokortin haltuunsa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902209122876_uu.shtml



      Valpas naapuri saattoi pelastaa kesken ruuanlaiton sammuneen Lohjalla

      21.2.2009 8:15
      A A

      STT

      Mies simahti vaarallisesti kesken ruoanlaittopuuhien Lohjalla varhain lauantaiaamuna.

      Uuvahtanut ei herännyt edes siihen, kun liedellä käryävä ruoka laukaisi palovaroittimen. Miehen onneksi naapurissa asuva nainen havahtui hälytykseen ja soitti palokunnan paikalle noin puoli viideltä.

      Pelastajien tullessa paikalle miehen asunnossa oli jo melkoisesti savua. Pelastuslaitoksen arvion mukaan naapuri saattoi hyvinkin pelastaa miehen hengen, sillä keittiön kaapistot olivat jo ehtineet lämmetä vaarallisesti, eikä tulipalon syttyminen ollut kaukana.

      Palokunta sai asukkaan hereille ja tuuletti huoneiston. Asukkaalle ei tullut vammoja, mutta asunto kärsi savuvahinkoja.

      http://www.hs.fi/artikkeli/1135243711634?ref=rss



         
      Rattijuopon pako jäi lyhyeksi Lahdessa
      22.2.2009 8:22

      Poliisi nappasi juopuneen nuoren miehen auton ratista lyhyen takaa-ajon jälkeen Lahdessa lauantai-iltana.

      Poliisipartio hoksasi nuorukaisen kuljettaman kilvettömän Suzuki-henkilöauton Uudenmaankadulla kello 22.45. Poliisit yrittivät pysäyttää auton, mutta mies kaasutti pakoon keskustan suuntaan. Pakenijan vauhti kiihtyi nopeasti, ja Suzuki syöksyi rautatien alittavan sillan kohdalla jo noin 100 kilometriä tunnissa. Tämä oli kuskille liikaa, ja hän menetti ajopelin hallinnan Loviisankadun risteyksen jälkeen.

      Pakenijan auto suistui keskikorokkeen yli ja pysähtyi vastaantulevien kaistalle keula tulosuuntaan päin. Poliisi otti karkulaisen kiinni. Tämä puhalsi alkometriin 1,67 promillen lukemat.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902229128273_uu.shtml



      Taksikuskia epäillään humalassa ajosta
      22.2.2009 9:55

      Joensuulaisen taksikuskin epäillään istuneen työpaikallaan humalassa. Joensuun poliisi sai myöhään lauantai-iltana ilmoituksen, jossa taksikuskin arveltiin ajelevan päihtyneenä.

      Poliisi tavoitti 55-vuotiaan miehen Kontiolahdelta. Puhalluskoe antoi 1,08 promillen tuloksen, joten kuskia epäillään rattijuopumuksesta.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902229128575_uu.shtml



      Mies ajeli humalassa mönkijällä Jämsässä
      22.2.2009 15:26 Juha Luomala

      Paikkakuntalainen mies ajeli Jämsän Hallin taajamassa ravintolasta kotiaan kohti mönkijällä törkeässä humalassa pitkin yleisiä teitä ja kevyen liikenteen väyliä kolmen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

      Poliisi tavoitti ajosta epäillyn kotoaan, jolloin tämä puhalsi alkometriin 2,4 promillea.

      Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja useista liikennerikkomuksista.

      http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/mies-ajeli-humalassa-m%C3%B6nkij%C3%A4ll%C3%A4-j%C3%A4ms%C3%A4ss%C3%A4/368794



      Poliisi hävitti yli 100 alaikäisiltä löytynyttä pulloa

      23.02. - 10:43 (Luotu: 10:43) - Kommentit: 12

      Espoon lähipoliisin jalkautuivat nuorison pariin hiihtolomaviikonloppuna ilta- ja yöaikaan.

      Tavoitteena oli puuttua erityisesti nuorten alkoholinkäyttöön, eikä hanke ollut tuulesta temmattu. Viikonloppuna tarkkailtiin myös alkoholin välittämistä.

      Valvonnan aikana poliisi kirjoitti 21 sakkoa, joista suurin osa oli alkoholin hallussapitojuttuja.

      Lisäksi poliisi hävitti litrakaupalla alkoholia. Olutta, siideriä ja lonkeroa hävitettiin 110 pulloa ja saman kohtalon koki noin kolme litraa väkeviä.

      Valvonnan aikana oltiin tekemisissä noin 90 nuoren kanssa. Suurin osa nuorista käyttäytyi poliisin mukaan asiallisesti

      http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/131878.shtml



      Kotibileet päättyivät rähinöintiin - nuoret murjoivat poliisiautoja
      23.2.2009 11:45

      Vantaalla riehuneen nuorisojoukon rauhoittamiseen tarvittiin useita poliisipartioita.

      Kotibileitä keskeyttämään tulleita poliisia kohtaan tehtiin ankaraa vastarintaa varhain lauantaiaamuna Vantaalla. Nuorisojoukon rauhoittamiseksi paikalle tarvittiin useita poliisipartioita.

      Mellakointi alkoi varhain aamuyöllä 3.45 yksityisasunnossa Vantaan Pakkalassa. Tilanteen kehittyessä nuorisojoukko äityi potkimaan ja murjomaan poliisiautoja. Poliisiautojen päälle heitettiin polkupyörä ja rikottiin peilejä.

      - Viikonlopun aikana kiinniotettuna on ollut kahdeksan nuorta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Juurinen, Vantaan poliisista.

      Poliisin vanhoja tuttuja

      Poliisia vastustaneeseen nuorisojoukkoon kuului kaiken kaikkiaan kymmenkunta 14-19 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Ulkomaalaistaustaisia nuoria epäillään Juurisen mukaan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta.

      Saman tyyppinen tilanne sattui noin kuukausi sitten, jolloin samat nuoret ottivat poliisin kanssa yhteen Hiekkaharjussa.

      Juurinen kertoo, että osa nuorista on poliisin vanhoja tuttuja muistakin yhteyksistä.

      http://www.iltalehti.fi/vantaa/200902239133719_va.shtml



      Ravintolaillan jälkeen eksynyt oli jäätyä ojaan Ylläksellä
      25.2.2009 9:22

      Äkäslompolossa Ylläksellä ravintolailtaa viettänyt mies eksyi paluumatkalla, kertoo Lapin Kansa.
      linkki

      Lue lisää Lapin uutisia Lapin Kansasta

      Juhlimassa ollut mies ei löytänyt tietä takaisin majapaikkaansa. Harhailtuaan tuloksetta kylässä mies soitti lopulta majapaikkaansa ja kertoi tilanteensa, lehti kertoo.

      Vähissä vaatteissa liikkeellä ollut mies löytyi lopulta puoli tuntia hälytyksen jälkeen kello 6.30 keskiviikkona läheltä Äkäslompolojärven rantaa ojasta.

      Miehen ruumiinlämpö oli laskenut vaarallisen alas eikä hän päässyt enää omin voimin liikkeelle. Mies vietiin ambulanssilla jatkohoitoon.

      Alueella oli pakkasta 13 astetta.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/200902259143910_uu.shtml



      Ensikertalainen puhalsi 4,32 promillea
      25.02.2009 09:44

      Kanta-Hämeen poliisi nappasi rattijuopon Jokioisilla tiistaina kello 16.40 aikaan.

      43-vuotias mies oli ajanut pakettiautoa tuhdissa humalassa. Mies oli ajanut ojaan Hiukkonummentiellä ja tuli kävellen poliisia vastaan. Poliisin alkometri näytti 4,32 promillea.

      Poliisi kertoo, ettei mies ollut syyllistynyt aiempiin rattijuopumuksiin ja että hänellä oli ajokortti.

      Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/02/818762



      Välivainion kylätappelun puukottajaa ei saatu selville
      Mustasukkaisuudesta alkanut kylätappelu Oulun Välivainiolla sijaitsevan ravintolan edustalla viime vuoden helmikuussa johti nyrkiniskujen ja potkimisten jälkeen lopulta kahteen puukoniskuun. Käytännössä vain tämä oli riidatonta keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa käydyssä oikeudenkäynnissä.

      Jopa syyttäjä totesi useaan otteeseen, että kyseessä on hyvin epäselvä ja kinkkinen tapaus. Hän vaati kuitenkin pääepäillylle puolentoista vuoden pituista rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Oikeus hylkäsi syytteen.

      Mies oli tapahtumapaikalla hässäkän aikana, mutta paikalla oli hänen lisäkseen kuusi muutakin rähinöitsijää. Kuka heistä lopulta käytti puukkoa jäi epäselväksi.

      Syyttäjä pystyi rajaamaan heistä teon ulkopuolelle viisi. Jäljelle jäi kaksi: syytetty ja eräs toinen paikalla ollut mies.

      Syytetyn puolustus väitti, että juuri tämä mies oli todellinen puukottaja. Hänellä oli tekoonsa selvä motiivi: mustasukkaisuus. Koko tapahtumasarja sai alkunsa juuri hänen tyttöystävästään, jonka kanssa puukotuksen uhri sattui keskustelemaan illan aikana ravintolan pihalla.

      Puolustuksen mielestä hänen syyllisyyttään tuki sekin, että hän esitteli seuraavana päivänä samaisessa ravintolassa julkisesti puukkoaan. Ravintolan tarjoilija otti sen häneltä pois ja luovutti poliisille.

      "Päämiehelläni ei ollut mitään syytä käyttää puukkoa; häneltä puuttui motiivi", puolustus totesi.

      Uhri sai puukoniskut rintaansa ja selkäänsä. Varsinkin selkään osunut noin kuuden sentin syvyinen pisto oli lääkärinlausunnon mukaan hengenvaarallinen. Puukosta saanut mies ei ollut kuitenkaan iskuista tietoinen ennen kuin myöhemmin yöllä, jolloin verijäljet puserossa paljastuivat. Hän poistui tekopaikalta kahden ystävänsä kanssa vielä kahteen muuhun ravintolaan. Lääkäriin hän meni vasta seuraavana päivänä, kun kivut kovenivat.

      Uhri kertoi oikeudessa olleensa tapahtumailtana ja -yönä juovuksissa eikä siksi muistanut kaikkea. Hän pystyi kuitenkin tunnistamaan puukottajakseen paikalla olleen syytetyn. Ilman avustajaa oikeudessa ollut mies kertoi tämän uhanneen häntä puukolla ennen kuin varsinainen pahoinpitely alkoi.

      http://www.kaleva.fi/plus/V%E4livainion_kyl%E4tappelun_puukottajaa_ei_saatu_selville_783195 0



      Rattijuoppo kärähti Yrjölässä

      Lähetä palautetta toimittajalle


      Yrjölänkadulla Valkeakoskella ajeli myöhään tiistaina rattijuoppo. Hän hönkäisi poliisin mittariin 1,15 promillen lukemat. Käry kävi vähän ennen puolta kahtatoista yöllä.

      Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajokorttia.

      http://www.valkeakoskensanomat.fi/cs/Satellite/Uutiset/1194613941400/artikkeli/rattijuoppo karahti yrjolassa.html



      Pettyneet kiekkofanit tärvelivät hotellihuoneen
      25.02.2009 18:17   

      Tiukan jääkiekko-ottelun väliin jääminen aiheutti kolmelle kuopiolaismiehelle kalliin kiukunpuuskan Jyväskylässä. Tiistai-iltana pelatusta JYP-KalPa-pelistä lipuitta jääneet miehet kimpaantuivat kohtalostaan niin, että ryhtyivät tärvelemään hotellihuonettaan.Asiasta kertoi verkkosivuillaan Ylen Keski-Suomen uutiset.

      Poliisin mukaan suurimmat vahingot aiheutuivat pesuhuoneen lattiakaivon ja pesualtaan tukkimisesta. Vettä pääsi valumaan kylpyhuoneesta hotellihuoneeseen, seinärakenteisiin ja alakerran halliin.

      Poliisi otti miehet kiinni hotellilta heti aamulla. Miehet kertoivat nauttineensa edellisillan aikana alkoholia. Heidän muistikuvansa tapahtumista olivat hataria.Yksi miehistä tunnusti poliisille kuitenkin aiheuttaneensa vahingon. Hän ei osannut selittää tekoaan.

      Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona.

      http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1657380



      Mies ratissa vahvassa humalassa

      Julkaistu: 26.02.2009 09:36

      Poliisi tavoitti viime yönä kello kolmen aikaan Seinäjoen Lintuviidalla alavutelaisen keski-ikäisen miehen humalaisena auton ratista.

      Tarkastuksessa todettiin kuljettajan veressä olevan alkoholia törkeän rattijuopumuksen ylittävä määrä.

      Mies otettiin kiinni ja ajokortti poliisin haltuun.

      http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=404490&Title=Mies ratissa vahvassa humalassa



      Mustasukkainen mies poltti ex-puolisonsa sohvan
      Outokumpulaismies tunkeutui ex-puolisonsa asuntoon, valeli sohvan bensiinillä ja pani sen palamaan.

      Outokumpu
      Markku Liikamaa

      Outokumpulaismiehen mustasukkaisuuskohtauksella oli tuhoisat seuraukset torstain vastaisena yönä Outokummussa. Vahvassa humalassa ollut mies tunkeutui väkisin ex-puolisonsa asuntoon tuhoamaan asunnon irtaimistoa.

      Poliisilla ei vielä ole kovin tarkkaa kuvaa yön tapahtumista ja miehen motiiveista. Miestä ei ole hänen vahvan humalatilansa vuoksi voitu vielä kuulustella.

      Tähän mennessä on selvinnyt, että mies tunkeutui väkivalloin ex-puolisonsa Outokummun keskustassa sijaitsevaan asuntoon. Hänellä oli ollut mukanaan bensiiniä, jolla hän oli valellut asunnossa olleen sohvan ja sytyttänyt sohvan lopulta tuleen.

      http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_maakunta/mustasukkainen_mies_poltti_expuolisonsa_sohvan_5074490.html

      • eihajuakaan

        "Tarttis tehrä jotain."


    • vihreä tulppaani

      Alkoholinkäytön haitat kumuloituvat sellaisessa maassa, jossa on kannabiksenkäyttö on sallittu.

      Siksi Hollannin rajakaupungit laittavat coffeeshoppinsa kiinni, jotta alkoholin ja kannabiksen kohtaamista ei tapahtuisi.

      Sekakäytön vaikutukset ovat pahat.

      • eihajuakaan

        Sitä se teettää kun antaa alkoholinarkkarien kulkea vapaasti maasta toiseen vedellen vapaasti huumeitaan jopa lentokoneissa.


      • mun mielestä

        Amsterdamin keskustassa on öisin turvallisempaa ja rauhallisempaa kuin Helsingissä. Pari kertaa olen kyseisessä kaupungissa vieraillut. Kannabis rauhoittaa, ja jättää sen juopumisen tarpeen vähemmälle. Tämä sinänsä yleinen sekakäyttö kun tarkoittaa yleensä sitä että poltetaan ja juodaan ehkä muutamia oluita - enempää ei ole tarvetta tai kiinnostusta ottaa. Ja toisaalta jos kovassa humalassa oleva polttaa jointin, hän sammuu.

        Sinunko mielestä humalaisten tulisi aina vain juoda lisää niinkuin suomessa on tapana? Psykoosiin asti? Kerran yksi puolituttuni oli vuorokauden viinanjuomisen jälkeen klo 6 aamuyöllä täydessä psykoosissa. Pirteänä ja todellisuuden tajun menettäneenä hän riehui puukon kanssa. Se ei oo kuule kivaa katsottavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1810
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      230
      1562
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      85
      1475
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1318
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1091
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1073
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      922
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      906
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      856
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      814
    Aihe