Tonttila on hyvää aluetta!

Ristkari

Tuolla aiemmassa keskustelussa moitittiin kovasti Riihelää.

Asun täällä vastakkaisella puolella kaupunkia Tonttilassa (Möysää) ja mainostan nyt, että tämä on tosi hyvää ja rauhallista aluetta vaikka onkin itä-Lahden lähiö.

Täältä on torille 3,5 km. Tosi rauhallista ja turvallista asua täällä! Ainoa vilkasliikenteinen pätkä on n. 300 m. Ahtialantietä. Polkupyörällä ajelee mukavasti esim. keskustaan, on hyvät pyörätiet. Joutjärvi on lähellä ja siellä on paljon puhtaampi vesi kuin Vesijärvessä.

Täältä saa omistusasunnon melko edullisesti ja lähimmät keskeiset palvelut ovat keskustassa. Tonttila kuuluu keskustan terveyskeskusaluejakoon.

Muita ruokakauppoja tosin ei ole kuin K-kauppa ja Siwa (kallis), mutta koska on lyhyt matka keskustaan, niin voi toimittaa kaikki tarvittavat asiat siellä.

Tiedän, että monien lahtelaisten mielestä Tonttila ei ole Lahden parhaimpia ja halutuimpia alueita, mutta pääasiahan on se, että on itse tyytyväinen asuinalueeseensa!

2

3550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • slummissa

      juopot\narkut\romanit heiluu tonttilassa.. ei siellä viitti yksin kävellä iltaisin.

    • Syndrooma Lahti

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Möysä

      Joo. Täytyy sanoa, että Tonttila-Kokkokallio on seestynyttä aluetta, jossa ei edes Pikku-Hukan edessä tapella niin kuin vielä 1975, kun porukat lapsineent olivat nuorempia.

      Olen käynyt joskus Pizzeriassa, kierrätyskeskuksessa, Siwassa ja siinä E-liikkeen ravintolassa sekä kioskilla. Jotenkin on tullut sellainen käsitys, että alue ei ole mitenkään huono yhteyksiensä kannalta: Joutjärvi rantoineen on lähellä, miltei tasamaata Lahden keskustaan polkupyörällä jne.

      Katselin Mukkulaa ja totesin miltei saman asian: siedettävä hintataso, uimaranta lähellä ja polkupyörällä keskustaan. Ainoa hieman ahdistava kohta oli ylirakennettu Ankkurinlahti, jossa kapeilla kujilla oli vielä autoja parkissa.

      Jos Lahdessa käytettäisiin järkeä, ei yritettäisi ahnehtia Ranta-Karanoa 3 000 € / m2 - 4 000 € / m2, vaan täydennysrakennettaisiin Mukkulaa ja vaikka Möysää edusllisella hintatasolla niin, etteivät rakennusmiehet olisi kortistossa.

      Lahti yleensäkin on 40 vuotta pannut Hollolan kasvamaan eikä ole hoitanut asioitaan. Jo 1990-luvulla olisi voitu hiljalleen jatkokehittää Möysää ja Mukkulaa. On tietenkin selvää, että rakennuskartelli, joka saattaa rahoittaa kunnallisvaalien lisäksi vielä eduskuntavaalitkin, ei suosi vakaata kehitystä, vaan ylihintaista kerstarakentamista slummitiheydellä ja sitä, että rakennusmiehet nautiskelevat valtionvelaksi buumin jälkeen 500 päivää.

      Rakennusalan jyrkät suhdateet eivät ole WTO:n tai EU:n syy, vaan omaa paikallista kyvyttömyyttä, joka on äärimmillään Helsingin kaupungissa, mutta periferiatkin ovat ottaneet vapain hinnoin siitä mallia.

      Lahden kaupunki voisi ostaa rakennusliikkeen tai perustaa sellaisen saadakseen vertailuhinnat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      42
      3433
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      183
      1861
    3. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      167
      1841
    4. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1645
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      55
      1477
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      358
      1309
    7. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1163
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1120
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      1054
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      63
      1012
    Aihe