Helkama jääkaappipakastin, ohjekirja!

HJP 372

Asunnossammme on helkaman jääkaappipakastin, malli "type HJP 372".
Tahtoisin tähän ohjekirjan, mutta se on tainnut edellisillä asukkailla kadota, joten mihin ihmeeseen otan yhteyttä?

En löytänyt mitään mielestäni mukamas järkevää paikkaa, josta sitä kysellä. Valmistaja on Helkaman Forste (?)

Osaisiko joku neuvoa asiassa, tai jos jollain on ko. ohjekirja, voisin ottaa sitä esimerkiksi kopion itselleni. Tämän saisi ehkä jotenki sovittua..

Laitteessa on kaksi on/off-kytkintä, toinen oranssi, toinen vihreä. Lisäksi kaksi säätövipua asteikolla 0-5. Mistä tiedän kumpi on pakastimen ja kumpi jääkaapin, sekä onko oranssi kytkin tehopakastus, vai mikä? Eli pakastaako kone, jos oranssi kytkin on pois?

28

37836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakkopakastus

      kytkin. Vasemmanpuoleinen on jääkaapin säätö termostaateissa. Siis edestä katsottaessa. Pakkanen toimii ilman oranssia valoa kun säätö termostaatissa on välillä 1-5. Helkaman koneita ei tehdä enään ohjekirja voi olla kiven takana. Tehopakastus ei ole teho vaan termostaatin ohitus kaappi käy kokoajan hamaan loppuun asti.

      • HJP 372

        Kiitos neuvoista!
        Tuossa olikin kaikki, mitä ohjeista olisin tarvinnutkin. Otin nyt sen tehopakastuksen pois ja lämpötilasäädötkin on tästä eteenpäin helppo tehdä, kun tietää mitä säätelee.


      • HJP 372 kirjoitti:

        Kiitos neuvoista!
        Tuossa olikin kaikki, mitä ohjeista olisin tarvinnutkin. Otin nyt sen tehopakastuksen pois ja lämpötilasäädötkin on tästä eteenpäin helppo tehdä, kun tietää mitä säätelee.

        Mutta mikä punainen vika valo on ja mihin se viittaa syttyi kun sulatin pakastimen ja laitoin koneen päälle uudestaan


      • kolkytjarisat
        kilroys-60 kirjoitti:

        Mutta mikä punainen vika valo on ja mihin se viittaa syttyi kun sulatin pakastimen ja laitoin koneen päälle uudestaan

        ..on hälytysvalo liian korkeasta lämpötilasta.
        Syttyy muistaakseni kun lämpötila on korkeampi, kuin -12c , eli saattaa joskus palaa jopa silloin, kun pidät tyhjillään olevan pakastimen ovea auki liian kauan.

        ps. meillä on tossa takana oikein kivinen pelto, joten sieltä saattaisi ohjekirja löytyä....; ]


      • neuvoa kaipaava

        Tarkennus vielä: eli pitääkö säätää oikeanpuoleinen säätövipua nollalle, kun haluaa sulattaa HJP 372 pakastimen? Voiko oranssinappi olla päällä koko ajan?


      • Anonyymi

        olipa epäselvä vastaus! avasin kotelon kun ei toiminut jääkaappi, vasemman säätimen muoviosa oli murtunut, korjailin teipillä, muttei kestänyt. Sitten vaihdoin nuppien paikkaa. oikean nupin jatkeena oli musta muoviosa ja teippihärveli meni siihen tiiviisti. nyt alkoi jonkinmoinen hurina. näytöllä kaapin oikeassa yläreunassa lämpötila alkoi laskea, eri tahti oli jääkaappiosan sisällä irtomittarissa, nyt odottelen mitä jatkossa tapahtuu. ohjeissa ainakin pakastin on miinus 18 vasta 24h jälkeen. Onneksi palohälyttimet toimivat!


      • Anonyymi
        HJP 372 kirjoitti:

        Kiitos neuvoista!
        Tuossa olikin kaikki, mitä ohjeista olisin tarvinnutkin. Otin nyt sen tehopakastuksen pois ja lämpötilasäädötkin on tästä eteenpäin helppo tehdä, kun tietää mitä säätelee.

        Juuri näin 👍💪


    • kaksyt'aina

      Sitten kyseisiin kaappeihin ei varmasti saa varaosia, olisi pakastimen tulppa hukassa. Se mikä pitäisi olla sulatusreijän peittona..

    • Kiitollinen kaveri

      Itse pohdin samaa, että mitä nuo napit tekee ja täältähän löytyi heti vastaus! Kiitoksia. Ei tarvitse alkaa kokeilemaan :)

    • william99

      Hei, tarvitsen jääkaapista Helkama HJP 323 Eco saranoiden ja hedelmän laatikkoa. Kirjoita minulle [email protected]. Suuret kiitokset.

    • Voihan Helkama

      Mahtavaa! Minäkin etsin ohjetta ja täältä löytyi.
      Lyhyesti "normikäytössä" riittää siis:
      -Vain vihreä nappi päälle, ei oranssia.
      -Vas. termostaatilla säädetään jääkaapin lämpötila.
      -Oik. termostaatilla säädetään pakastimen lämpötila.

      • Anonyymi

        jääkaapista menee valo kun keltaisen laittaa off -asentoon.


    • suomi24rules!

      ekalla haualla löysin minäkin vastauksen samaan ongelmaan :)
      Pakastimen sulatus aina ollut ongelma kun ei tiedä mikä termostaatti kuuluu jääkaappiin ja mikä pakastimeen. Varsinkin näin kesällä kun jouduin väkisin sulattamaan pakkasen kun jäi ovi auki yöksi. Kiitos tiedoista siis!

    • typerä helkama

      jeeeee vihdoinkin tajuan tän!!!! phiuh

    • Ikivanha Helkama

      Kiitos täältäkin. Tuo oranssi nappi tuntuu aika turhalta. Ehkä siitä hyvä että saa kaapin tilapäisesti kylmemmäksi, ja alkuperäinen säätö pysyy kierrettävässä nupissa "tallessa".

    • tintin1

      Oranssi nappihan on superpakastus- eli kun laitat kerralla enemmän pakastimeen tavaraa- esim. marjoja, mehuja tai leipomuksia, joita ei ole vielä pakastettu.

    • ymmärtämätön

      Mikähän mahtoi olla syynä kun kyseinen merkki alkoi näyttää punaista valoa mutta jääkaappi pysyi normaalisti kylmänä ja pakaste myös.Huoneessa oli helteen vuoksi 27 astetta kuumuutta.Sitten valo kolmen vuorokauden jälkeen lakkasi palamasta.Luulin että Helkama sanoo itsensä irti mutta käy normaalin tapaan.

    • Toivomallako

      Helkama Forste jääkaappipakastin 2099 ,kaivataan pakastimen sulatusojetta.Olisiko kellään antaa apua asiassa ? Olisin hyvin kiitollinen.Ohjetta ei löydy ja on vuokraasunto.

    • maalaisjärjellä

      Säätönapouloiden yhteydessä on usein iso kirjain merkkinä siitä, kummasta kompressorista on kyse. R tarkoittaa jääkaappia (englanniksi Refrigirator) ja F tarkoittaa pakastinta (Froze). Lisäksi napouloilla voi kokeilla, mitä päälle kytkemisessä tapahtuu: mikäli jompaa kumpaa nappulaa päälle vääntäessä syttyy jääkaappiin valo, on kyseessä jääkaapin kytkin ja toinen jää sitten pakastimelle!

    • köpelökö

      Ostin uuden Hoover jääkaappipakastimen jossa on yksi komressori.Mukana ei tullut minkäänlaista suomenkielistä ohjekirjaa.Neuvokaa hyvät viisaat kuinka uskallan sen laitteen käynnistää ja kuinka se yksi kierettävä säätö nappi toimii.Ja voiko tuossa mallissa pitää ainoastaan jääkaappia päällä ilma pakastinta. Tosin laite on paksuseinäinen,ja jämäkkä jos sen jotenkin saa toimimaanKiitän kauniisti jos joku osaa minua onnetonta neuvoa.

    • Omiltasivuilta
    • köpelökö

      Kiitos neuvosta.nm. omiltasivuilta.Ohje on kyllä selvä sitä myöten,paitsi siitä ei selviä kuinka sitä komressorin sääditä käytetään.Siinä on vain numeroita ja joku kirjain.Kun säätimiä on vain yksi.kuinkahan saa sattumaan sen että säätää jääkaapin ja sitten pakastimen-oikeaan lämpötilaan.Pitääköhän säätö kiekkoa painasta sillä kohtaa mihin sen haluaa säätää.vai pitääkö kirota.Tiedä,että numero 3.lla aloitetaan.mutta yhtä aikaakohan ne kaapit alkaa toimia.vai.?

      • kummajuttu

        Minulla on myös tallainen jää/pakastinkaappi jossa on vain yksi säätökiekko.
        HOOVER HVBS 6182 WH JÄÄKAAPPIPAKASTIN
        Mkaappi on mökillä ja pakastin suli, kun huoneessa oli 0 1 aste lämmintä.


      • Ykskompura
        kummajuttu kirjoitti:

        Minulla on myös tallainen jää/pakastinkaappi jossa on vain yksi säätökiekko.
        HOOVER HVBS 6182 WH JÄÄKAAPPIPAKASTIN
        Mkaappi on mökillä ja pakastin suli, kun huoneessa oli 0 1 aste lämmintä.

        Tietysti suli. Termostaatti on jääkaapissa, ei pakastimessa.


    • erhyehrt

      Kaheli

    • 611

      Minulla on tuo samainen HJP 372!Minulla on kyllä ohjekirja, mutta en taas löydä siitä tietoa kaapin leveydestä, pituudesta ja syvyydestä! Onko tietoa kellään?

    • Anonyymi

      Ei tietenkään ! Ei mitään mistä olisi ihmisille apua ? Perkeleen mätä muna laiskat .

    • Anonyymi

      Aina ei suomenkielisistä ohjeistakaan ole muuta hyötyä kuin hyvät naurut. Omistan Hoover Helkama -merkkisen pakastimen. Sen käyttö on sen verran yksinkertaista, että oikeastaan mitään ohjekirjaa ei tarvittaisikaan.

      Sen mukana toimitettiin kuitenkin paksu usealla kielellä kirjoitettu opaskirja. Suomikin on kielten joukossa, kuten lakikin vaatii.

      Valmistajaa ei kuitenkaan ole pätkääkään kiinnostanut suomenkielisen käännöksen laatu. Ilmeisesti tekstiä ei ole edes lukenut kukaan "suomentajan" lisäksi. Teksti on "käännetty" englannista.

      Pakastimessa on tehopakastustoiminto (super freezing). "Kääntäjä" ei ole erottanut sanoja "super" ja "supper" toisistaan peruskouluenglannillaan. Niinpä ohjeessa kerrotaan miten "iltapala" pakastetaan! 😁

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe