Mikkelin ja Savonlinnan nimiadventistit

Nyt kun Timo Flink on pastori Mikkelin ja Savonlinnan Adventtikirkoissa, niin onko hän myynyt periaatteensa palkkapussista, vai onko sanansa mittainen mies?

Onko Timo pastorina nyt ottanut selville ketkä täyttävät reunaehdot ja ketkä eivät hänen laumassaan? Mitä toimenpiteitä hän on tehnyt niille, jotka eivät täytä reunaehtoja? Kuinka monta hän on jo erottanut Mikkelin ja Savonlinna Adventtikirkoista nimiadventismin takia?

Vai onko Timo Flinkistä tullut itsestään nimiadventisti viran myötä?

Tässä joitakin otteita reunaehdoista ja siitä kuka ei ole adventisti:

Timo Flink: ”Minäkin ihmettelen, miksi eräät ihmiset ajattelevat olevansa adventisteja, vaikka eivät kuitenkaan usko Adventtikirkon opetukseen. Henkilökohtaisesti pidän sellaista menettelyä epärehellisenä.

OLEN MIELUUMMIN PIENEN JA ASIAANSA USKOVAN SEURAKUNNAN JÄSEN KUIN SELLAISEN SUUREN SEURAKUNNAN JÄSEN, JOKA ON TÄYNNÄ PUOLIKÄÄNTYNEITÄ/LUOPIOITA. KUMPI ON PAREMPI: PIENI JA SOPUISA PERHE VAI SUURI JA RIITAISA? MINULLE VASTAUS ON SELVIÖ.”

Timo Flink: ”Kirkko on asettanut reunaehdot: 28 opinkohtaa. Eivät ne ole minun asettamiani ehtoja. Arvioin ihmisten uskon sen perusteella mitä he itse sanovat siitä, mitä uskovat tai eivät. Jos henkilö sanoo uskovansa vain 13 opinkohtaa, niin hän ei ole adventistikristitty, enkä ymmärrä miksi sellainen henkilö haluaisi olla tämän seurakunnan jäsen. Olen niiden vuosien aikana, jona olen seurakuntaan kuulunut, huomannut, että juuri tuollaiset ihmiset aiheuttavat kaikkein eniten sekaannusta ja riitaa seurakunnissa. HE EIVÄT USKO, MITÄ SEURAKUNTA EDUSTAA JA NAPISEVAT SITÄ VASTAAN. SELLAISET TULEE SEURAKUNTAKÄSIKIRJAN MUKAAN LAITTAA SEURAKUNTAKURIN ALAISEKSI. Jatkuva opillisten asioiden mitätöiminen on käsikirjan mukaan syy seurakunnasta erottamiseen. Suomessa ollaan aivan liian vapaamielisiä tässä asiassa. Täällä sallitaan montaa kertaa sellaista, mitä muualla maailmassa missään kirkkokunnassa ei sallita ilman seuraamuksia.”

Timo Flink: ”Edustan kansainvälistä linjausta. Kaikki 28 opinkohtaa ovat tärkeitä. HENKILÖ, JOKA HYLKÄÄ NIISTÄ VAIKKA VAIN OSANKIN, EI OLE ADVENTISTI, koska ne 28 määrittelevät mitä on olla sp-adventisti. Enkä tarkoita vivahde-eroja (joita meillä kaikilla on), vaan suoranaista opinkohdan/-tien hylkäämistä. Yksikään 28 opinkohdasta (niiden perusajatus) ei ole kuriositeetti. Ne ovat assertioita. Tämä on pääkonferenssin kanta.

Olin mukana viime kesänä pääkonferenssin raamattuinstituutin järjestämässä koulutuksessa (The Second International Bible Conference of Seventh-day Adventist Theologians), jossa hyväksyttiin julkilausuma:
----
Tuo ei ole mahdollista, jos ihmiset sooloilevat mitä haluavat. MINÄ EN OLE VALMIS MYYMÄÄN TOTUUTTA "VÄLITTÄVÄMMÄN TEOLOGIAN" alttarilla.”

Tuolta löytyy nuo lainaukset, ettei tarvitse alkaa käymään parjauskampanjaa, kuinka uskova_1 muka valehtelee: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3589941/thread

Samasta ketjusta vielä lainaus Timo Flinkiltä:
”Minä hyväksyn 28 opinkohtaa. Ne, joista käytin sanaa "nimiadventisti", eivät hyväksy. Tarkoitin termillä sitä, että he kantavat adventistin nimeä, vaikka eivät todellisuudessa usko siihen, mitä kirkko edustaa. Muuhun en ole ottanut kantaa.”

49

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bushmanni

      Minusta tuntuu, että hra T.Flink on tällä hetkellä ns. herrahississä, koska taitaapi olla kohta väitellyt tohtorikin (28.10 Joensuun yliopisto), jos en aivan väärin muista.

      Ja jos henkilö on amerikkalaisperäisen lahkon herrahississä, niin siellä tarvitaan tiukkoja mielipiteitä, mikäli aikoo palkkapussiaan lihottaa enemmän kuin arvoisat jäsenet saavat keskimäärin alttarin toisella puolella.

      Mielipiteiden pitää olla tiukkoja, mutta eipä niillä teoilla ole niin merkitystä. Ja sitä paitsi ei näytä paperilla hyvältä, jos paimenen lampaat vähenevät. Siinä voi jopa herrahissi juuttua kerrosten väliin, niin parempi vain metelöidä ilman tekoja.

      Kun tarpeeksi jaksaa tiukistella, niin kohta odottaa joku mukava ulkomaankomennus miellyttävissä ilmasto-olosuhteissa ja riittävällä rahallisella korvauksella. Eipä sitten ole enää ikävä Savonlinnan 30 hengen seurakuntaa, eikä sen rakkaita uskonveljiä ja -sisaria, vaikka olisivat kuinka omia oppeja vastaan tai niiden puolella.

      Herra on herra, vaikka sitten amerikkalaiseperäisessä lahkossa. Valta tuntuu mukavalta, on vanha viidakon sanonta ja kun tuntee itsensä joksikin, niin kyllähän se maallista elämää helpottaa kummasti. Ei siinä uuden ison omakotitalon kuistilla silloin paljon kuoleman jälkeisiä aikoja tule ajatelleeksi.

      Amerikkalaisperäiset uskonnolliset lahkot ovat parasta lääkettä sellaiselle, joka himoitsee valtaa ja alaisia, mutta ei hirveästi kiinnosta tehdä oikeaa työtä sen eteen. Uskonlahko tarjoaa kevyemmän vaihtoehdon kivuta korkealle hierarkiassa. Teologia on vielä yksi mukavimpia teitä hankkia kelpo titteli vaikkapa väitöskirjan keinoin. Materiaalia on suunnattomasti ja mitään todella uutta ei tarvitse keksiä tai kehitellä.

      Lahkot ovat vielä pienoissa kriisissä (kaikki suurimmat) ja se tarkoittaa sitä, että sitä rahaa, jota on paljon, annetaan kyllä heille, jotka pysyvät uskollisena, sillä heitä tarvitaan pitämään korttitalon luhistuvat rakenteet kasassa.

      Ja kun ihailee vielä adventistien pahinta jeesusrihkamakauppiasta (D.B) ja hänen jumalatonta tulosta tekevää firmaansa, niin mikäs on ollessa. Suihkarilla saa kohta suhata pitämässä luentoa ties missä ja shamp... (anteeksi) vishyvesi virtaa.

      Mutta tämä nyt oli vain minun vaatimaton mielipiteeni.

      • Kyllä siinä on maallisten tahojen armoilla adventistipastorit, kun pitää puhua toisin ei-adventisteille, adventisteille, adventistioppineille, muiden kirkkojen ja seurakuntien virallisille edustajille ja adventtikirkon johdolle. Luulisi pään jo hajoavan, kun yrittää salata, mielistellä, valehdella, jyristä, hymistä eri tahoille eri asioita, jotta säilyttäisi virkansa ja voisi loistaa suosiossa paistatellen. Siinä voi mennä kieli solmuun.

        Ei ole helppoa ei-uskovilla harhaoppisilla = adventisteilla tai heidän pastoreillaan.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Kyllä siinä on maallisten tahojen armoilla adventistipastorit, kun pitää puhua toisin ei-adventisteille, adventisteille, adventistioppineille, muiden kirkkojen ja seurakuntien virallisille edustajille ja adventtikirkon johdolle. Luulisi pään jo hajoavan, kun yrittää salata, mielistellä, valehdella, jyristä, hymistä eri tahoille eri asioita, jotta säilyttäisi virkansa ja voisi loistaa suosiossa paistatellen. Siinä voi mennä kieli solmuun.

        Ei ole helppoa ei-uskovilla harhaoppisilla = adventisteilla tai heidän pastoreillaan.

        "kun pitää puhua toisin ..."

        Tää julkisivukin pyllistää joka suuntaan, mutta sitten kun kyseisissä foorumeissa istutaan mukana, on tietenkin
        selitettävä asiat ihan toisella tavalla ...(Ellen saa auki allaolevaa linkkiä, kirjoitan hakuun: varo karismaattista
        liikettä)
        [Ellen ole aivan aivopesty, päätän itse mitä varon]
        {Ellen rakasta totuutta, siis Totuutta, niin Ellen kyllä vie mukanaan valkeaksi kalkittuun hautaansa}

        http://www.endtime.net/finsk/karisma.htm

        Matt. 23:27
        Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi (white) kalkittujen hautojen kaltaisia:
        ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!

        Kol. 2:23
        Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi
        ja sentähden, ettei se ruumista säästä;
        mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

        Ellen


    • Kyllä Mikkeli sopisi mikaeljeesusta opettavan kirkkolaitoksen päämajaksi parhaiten, mun mielestä.
      Kun Timo oli vielä oppimaton, ahnaasti Ellen-fanit nielivät kaiken kuulemansa. Kuinka paljon enemmän nyt,
      kun hän on tohtorismiehiä. Maailman paras Ellen-tulkitsija sekä niitä uskollisimpia.

      Muistan kuin eilisen päivän keskustelut Flinkin kanssa palstalla. Hän opetti - leikaten 3 sanankohtaa erilleen eri
      aikakausina muka tapahtuviksi. Saatana mukamas sidotaan maan päälle 1000 vuodeksi.

      Kysyin että miten sidotaan. "Olosuhteilla", tämä vastasi hyvin oppineesti. Minä koetin vastustaa - että Sana
      sanoo: saatana lukitaan syvyyteen ja sidotaan sinne. Timon oppilaat sitten irvailivat minulle, että miten minä
      suuren saatanan pystyn sitomaan. Niinpä niin - mutta mitenkäs Timo sitoisi suuren henkiolennon Maan
      olosuhteisiin? Kuivuudellako piirittäisi vai sateella vai sademetsällä?

      Minun poloisen tukena ovat vain kouluakäymättömät Raamatun miehet - ei yhtäkään elleniä ...

      Ilm. 20:2
      Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana,
      ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi.

      Uskon yhä että enkelillä on käskystä valta ottaa saatana kiinni ja sitoa se syvyyteen.
      Maa ei tule olemaan sen laidunmaa vailla aitoja. Vaan rauhaa saavat ihmiset kokea 1000 vuotta.

      Ilm. 20:1-4
      1
      Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään.
      2
      Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi
      3
      ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.
      4
      Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta;
      ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden,
      ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa
      eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä;
      ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.

      Jae jakeelta:

      1. Enkeli laskeutuu ja sillä on syvydyen avain ja isot kahleet.
      2. Enkeli sitoo saatanan ja vie syvyyteen ja kahlitsee sinne 1000 vuodeksi, kiinniotettuna, kiinni laitettuna.
      3. Saatana heitetään alas syvyyteen ja lukitaan sinne ja sinetti lukon päälle.
      "ETTEI HÄN ENÄÄ KANSOJA VILLITSISI" - kansoja siis on 1000-vuotisen aikana ja ainakin viettelykset ovat
      poissa.

      4. Tuhannen vuoden alkaessa - ne tyhmät neitsyet jotka jäivät ylöstempauksesta ja peto (666) tappoi,
      "he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. "
      Ketäkö he hallitsivat? Anna Jumalan vastata ivalliseen huomautukseen mm. näin:

      Sak. 14:16
      Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.
      17 Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta.

      Jes. 66:23
      Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra. [Sak. 14:16]
      24 Ja kun he lähtevät ulos, he näkevät niiden ruumiit, jotka ovat minusta luopuneet. Mato, joka niitä kalvaa, ei kuole, liekki, joka niitä nuolee, ei sammu.
      [Dan. 12:2; Judit 16:17; Mark. 9:48]

      Jes. 24:13
      Näin käy maailman kansoille: niistä jää jäljelle sen verran kuin jää oliiveja puuhun, jota sadonkorjaaja ravistelee, sen verran kuin voi löytää rypäleitä, kun viininkorjuu on ohi. [Jes. 17:6]
      14 Jäljelle jääneet aloittavat ylistyksen, he iloitsevat ääneen Herran suuruudesta. Huutakaa siis lännessä
      15 ja vastatkaa huutoon aamunkoiton suunnalta, kunnioittakaa Herraa. Meren saarilla ja rannoilla kunnioittakaa Herran nimeä, hänen, joka on Israelin Jumala.
      16 Maan ääriltä saakka me kuulemme laulujen kaikuvan ylistykseksi Vanhurskaalle. ...

    • Taitaapa olla niinkuin arvelinkin, Flink on suomettunut, muuten jo olisi tullut jonkun kertomus, kuinka hänet tai joku muu erotettiin nimiadventistina.

    • Ei vaan vieläkään kuulu mitään.

    • Vaikeneminen on myöntymisen merkki. Eli Flink on myynyt vakaumuksensa fundamentaalisena adventistina hernerokasta ja tullut nimiadventistiksi.

      • Timo Flink

        Kun nyt sattumalta tänään lukaisin tätä palstaa pitkästä aikaa, niin totean vain lyhyesti, että pysyn kirjoittamieni sanojen takana. Olen ja pysyn vakaumuksellisena seitsemännen päivän adventistina. Meillä on hyvä seurakunta Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tervetuloa vierailemaan.

        Timo


      • Timo Flink kirjoitti:

        Kun nyt sattumalta tänään lukaisin tätä palstaa pitkästä aikaa, niin totean vain lyhyesti, että pysyn kirjoittamieni sanojen takana. Olen ja pysyn vakaumuksellisena seitsemännen päivän adventistina. Meillä on hyvä seurakunta Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tervetuloa vierailemaan.

        Timo

        Senverran mitä palstalla aika ajoin olet vieraillut, on oppisi helposti kumottu täällä ja todettu sekin, ettet ota
        vastuuta mistään opeista vaikka niitä puolustelet. Naurettavin on saatanasi hilluminen 1000 vuotta Maan PÄÄLLÄ
        olosuhteisiin sidottuna. Vaikka enkeli on sen kahlinnut SYVYYTEEN ja vielä lukinnut oven ja sinetöinyt sen.


      • !!??!!
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Senverran mitä palstalla aika ajoin olet vieraillut, on oppisi helposti kumottu täällä ja todettu sekin, ettet ota
        vastuuta mistään opeista vaikka niitä puolustelet. Naurettavin on saatanasi hilluminen 1000 vuotta Maan PÄÄLLÄ
        olosuhteisiin sidottuna. Vaikka enkeli on sen kahlinnut SYVYYTEEN ja vielä lukinnut oven ja sinetöinyt sen.

        tuhoutuneessa tilassaan, joten se siitä, kuten Timo on täällä jo todennut. Te vain ette usko Raamattua.


      • Timo Flink kirjoitti:

        Kun nyt sattumalta tänään lukaisin tätä palstaa pitkästä aikaa, niin totean vain lyhyesti, että pysyn kirjoittamieni sanojen takana. Olen ja pysyn vakaumuksellisena seitsemännen päivän adventistina. Meillä on hyvä seurakunta Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tervetuloa vierailemaan.

        Timo

        No sittenhän olet päässyt omaan paikkaasi, jos ei kerran Mikkelissä eikä Savonlinnassa ole nimiadventisteja.

        Ps. en tule vierailemaan, koska en istu missä pilkkaajat istuvat (Ps 1:1), mutta jos sinulle tulee hätä omasta tilastasi ja haluat tulla uskoon, niin tule sinä pääkaupunkiseudulle, niin voidaan tavata jossain kahvilassa ja voin auttaa sinua.


      • Raamattumies*
        !!??!! kirjoitti:

        tuhoutuneessa tilassaan, joten se siitä, kuten Timo on täällä jo todennut. Te vain ette usko Raamattua.

        Maan päällä ei kertakaikkiaan syvyys ole vaan syvällä jossain, senhän sanoo jo kunnon maalaisjärki.
        Täällä maan päällähän saatana kiertelee viekoittelemassa nyt, joten jonnekin syvemmälle se kahlitaan.
        Vai luuletko että saatana par'aikaa istuu taivaassa valtaistuimella, niinkuin Ellen W. eräässä kirjoituksessaan
        kuvailee nähneensä näyssä?

        Niinhän sinun edeltäjänsä sanoivat Paavalista, että POIS maan päältä tuommoinen ..

        Ap. t. 22:22
        Tähän sanaan asti he kuuntelivat häntä; mutta silloin he korottivat äänensä ja sanoivat:
        "Pois maan päältä tuommoinen! Sillä ei hän saa elää."


      • !!?!!
        Raamattumies* kirjoitti:

        Maan päällä ei kertakaikkiaan syvyys ole vaan syvällä jossain, senhän sanoo jo kunnon maalaisjärki.
        Täällä maan päällähän saatana kiertelee viekoittelemassa nyt, joten jonnekin syvemmälle se kahlitaan.
        Vai luuletko että saatana par'aikaa istuu taivaassa valtaistuimella, niinkuin Ellen W. eräässä kirjoituksessaan
        kuvailee nähneensä näyssä?

        Niinhän sinun edeltäjänsä sanoivat Paavalista, että POIS maan päältä tuommoinen ..

        Ap. t. 22:22
        Tähän sanaan asti he kuuntelivat häntä; mutta silloin he korottivat äänensä ja sanoivat:
        "Pois maan päältä tuommoinen! Sillä ei hän saa elää."

        että luomiskertomuksessa merta kutsutaan syvyydeksi eikä jotain maan sisäistä paikkaa. Opettele Raamattusi.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Senverran mitä palstalla aika ajoin olet vieraillut, on oppisi helposti kumottu täällä ja todettu sekin, ettet ota
        vastuuta mistään opeista vaikka niitä puolustelet. Naurettavin on saatanasi hilluminen 1000 vuotta Maan PÄÄLLÄ
        olosuhteisiin sidottuna. Vaikka enkeli on sen kahlinnut SYVYYTEEN ja vielä lukinnut oven ja sinetöinyt sen.

        Raamatusta yhtään mitään: Hän on vain tunkeutunut palstalle repiäksi ja hajoittajaksi. Voisimme kutsua häntä Raatelevaksi Sudeksi. Mies noin huonolla Raamatun tuntemuksella haluaa olla Raamatun Opettaja. Tämä on mitä härskimmällä mauteella maustettu täysin omiin voimiinsa luottava röykeydessä vailla vertaansa oleva Roskien levittäjä. Jos olisit Älykäs mies, niin palaisit takaisin Teuvo Sunin oppilaaksi.


      • uskova_1 kirjoitti:

        No sittenhän olet päässyt omaan paikkaasi, jos ei kerran Mikkelissä eikä Savonlinnassa ole nimiadventisteja.

        Ps. en tule vierailemaan, koska en istu missä pilkkaajat istuvat (Ps 1:1), mutta jos sinulle tulee hätä omasta tilastasi ja haluat tulla uskoon, niin tule sinä pääkaupunkiseudulle, niin voidaan tavata jossain kahvilassa ja voin auttaa sinua.

        Kuka tosissaan uskoo Ykkösen olevan muuta, kuin Raatelu matkalla oleva suuri susi, joka kalastaa Helvettiinsä Kristittyjä, Jossa He syövät itseään ja välillä oksentavat liha kasvaa aina entiselleen. Tällaiseen pelastukseen U_1 kalastaa seurakuntaansa. Hieman lienee Älyvapaata touhua.


      • Raamattumies*
        !!?!! kirjoitti:

        että luomiskertomuksessa merta kutsutaan syvyydeksi eikä jotain maan sisäistä paikkaa. Opettele Raamattusi.

        Et liene tutkinut Raamatun 1. luvun luomiskertomusta etkä toisenkaan luvun, vaan arvatenkin mustaa
        raamattua, kiellettyä loitsukirjaa. 1.Moos.1:2 >Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä. Kyllä tuossa syvyydet tarkoittaa maansisäisiä vesilähteitä ja vesisuonia.
        Oletko koskaan kuullut kysyttävän, että kuinka korkealla vesi on kaivossa? Pohjavesitaso!

        1.Ms.1:7 Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui,

        Oletko ksokaan kuullut puhuttavan merenpinnan korkeudesta tai synisitä pilvistä taivaalla, täyspilvisestä päivästä? Yläpuolelal olevat vedet putoavat sateena, eivät syvyyteen, vaan mereen ja maahan.

        Mutta voiha npyhä jysäys tätä jaetta joka tainnuttaa sinut, syvyyden enkeli:
        1.Ms.1:10 Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi,
        ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi.
        Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.

        Hyvä niin - että on järjestys; näet tiimarista ostetusta pikku maapallostasi, että toinen puoli maapalloa
        on merta ja toinen puoli maan kamaraa. Jumala erotti veden ja maan kamaran, mutta kaikki on pallon
        pintaa. Niin vedenpinta kuin tasangot ja aavikot. Mene Yyterin rannalle niin huomaat korkeuseron
        vähäiseksi.


      • Una-Fortuna2 kirjoitti:

        Raamatusta yhtään mitään: Hän on vain tunkeutunut palstalle repiäksi ja hajoittajaksi. Voisimme kutsua häntä Raatelevaksi Sudeksi. Mies noin huonolla Raamatun tuntemuksella haluaa olla Raamatun Opettaja. Tämä on mitä härskimmällä mauteella maustettu täysin omiin voimiinsa luottava röykeydessä vailla vertaansa oleva Roskien levittäjä. Jos olisit Älykäs mies, niin palaisit takaisin Teuvo Sunin oppilaaksi.

        ALUKSI IHAN MUUTA ASIAA - TEKNISTÄ

        ## Una-Fortuna2 osuit oikeaan
        ylifariseus_1 Käyttäjän viestit 23.10.2009 10:16 ##

        KUN klikkaan tuosta ylifariseuksen "Käyttäjän viesteihin" - niin sieltä ampaiseekin 400 osumaa
        Una-Fortuna2 viestejä! Miten se on mahdollista? Kaappaako tuo kelvoton ylifariseus sinun viestisi ???
        Onko hän sittenkin vihollisesi kenties?
        No, ei sillä väliä, sillä aivan samanlaisia Teidän viestienne sisällöt aina ovat.
        Kokeilepa itsekin asiaa, viite ketjusi "Nyt alkais olla korkea aika lopettaa töryn .. 23.10.2009 10:16

        Testin uusinnan tulos: Yhä käy niin, että ylifariseuksen viestihistorian tilalle tuleekin Una-Fortunan.
        Outo yhteys teillä on keskenänne. Ylifariseus on kuin pistin lihassasi, vai mitä se mahtaa olla.
        Kokeilkaapa muutkin - tuosta vaan klikkaamaan ylifariseus_1 "Käyttäjän viestit"
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8565096/40581473
        ------------------------------------------------------------------
        ITSE ASIAAN - VASTAUKSENI

        En tosiaan ole Raamatusta kuin vasta raapaissut pintaa, kuten tohtorismiehilläkin on tapana sanoa.
        Muutoin ymmärsin viestisi oikein hyvin. Onnsituin avaamaan koodisi, analysoimaan tekstisi ja luokittelemaan sen. Mutta tuossa jäi jokin vaivaamaan:
        ## Jos olisit Älykäs mies, niin palaisit takaisin Teuvo Sunin oppilaaksi. ##

        Älykkyyden tavoittelun vastakohta on viisaus ja siinä pyrin yhdistämään vähäiset voimani suureen Jumalaan.

        ### Sunnuntain pyhitys on korkein mielen ilmaus
        Katolilaisuuden hyväksymisestä: Näet Jeesus ja Apostolit olivat kuuliaisia JHWH asetuksille. Näet ilmaantuuhan sunnuntai Kristillisyyteen vasta 321 vuoden jälkeen.
        Una-Fortuna22.10.2009 11:56 ###

        ### Pedon merkki "sunnuntai" asetettiin olemaan voimassa siitä lähtien kun merkin antaja oli vahvistanut sen olemaan voimassa kristittyjen pedon merkkipäivänä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati sunnuntailain.
        ylifariseus_1 30.8.2009 11:19 ###

        ### Pedon muuttama lepopäivä sunnuntai
        on ollut pedon merkkinä vuodesta 321 lähtien, eli siitä alkaen kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki, eli alusta asti. Tuomioiden julistaminen on eri asia, kuin merkin aikaansaaminen keskiajoista lähtien, mutta merkki säilyy muuttumattomana ajan.
        ylifariseus_112.5.2008 19:04
        ###

        Toisinaan aprikoin, varastaako tuo ylifariseusyksi-paholainen sinulta tekstejä (vaiko sinä häneltä).
        En tiedä kumpaan luottaisin tiedonlähteenä. (valhetiedon). Kummallakin sama teskti toistuu usein.

        Sinulla on heikko (nolla)luottamus Luojaan, Yksi-Sattuma:

        ### Nyt alkais olla korkea aika lopettaa töryn suoltaminen
        Minä olen seurannut noita elämän varoitus tien viittoja. Jäätiköiden sulaminen tapahtuu ennen näkemättömällä nopeudella eräät tietäjät uskovat 2010 kesällä voitaneen kiertää pohjois napa ihan ympäri laivoilla. Eteläinen napapiiri sulaa ennätys vauhtia.
        Una-Fortuna223.10.2009 06:47
        ###

        Antti


      • Una-Fortuna2 kirjoitti:

        Kuka tosissaan uskoo Ykkösen olevan muuta, kuin Raatelu matkalla oleva suuri susi, joka kalastaa Helvettiinsä Kristittyjä, Jossa He syövät itseään ja välillä oksentavat liha kasvaa aina entiselleen. Tällaiseen pelastukseen U_1 kalastaa seurakuntaansa. Hieman lienee Älyvapaata touhua.

        Kovin epäterveellisiä terveisiä tuot helvetistä. Olitko siellä vain hengessä vai oliko ruumiisi mukana,
        kuten Paavalilla tiettävästi paratiisissa käväistessään?
        ### He syövät itseään ja välillä oksentavat liha kasvaa aina entiselleen. ###

        Muuten, Una, päästätkö useinkin spiritistisiä henkiä tietokoneellesi automaattikirjoitusta harrastamaan?
        Löysin viestihistoriasta eräänkin semmoisen ..."viesti n:o 122". Oliko se 122. viesti tuonpuoleisesta?

        ### Una-Fortuna2 30.5.2009 13:34
        Olen vierailia Una-Fortunan netissä. Tapasin
        Valveilla ollessani henkilön. Hän sanoi minulle , että hänellä on asia toimitettavana.
        Kysyin Hänen nimeään, Niin hän vastasi vain minä olen vain Herran lähettiläs ja minulla on sana kerrottavana sinulle.
        Sinun tulee varoittaa ihmisiä tulevasta katasrofista: Ihmettelen vain kuinka minun laiseni voi ketään varoittaa. Hän sanoi: Vaikka varoitatkin ihmiset eivät ota kuitenkaan varoituksesta vaaria.
        Kysyin tältä viestin tuojalta mikä on meidän elämämme tarkoitus. Hän vastasi minulle näin:
        Tämä elämä on meille varattu kouluksi ikuisuutta varten. Tämän elämän aikana minkä te elätte täällä teidän tulisi kehittää luonne joka soveltuu Suuren mahtavan Herran luottamuksen ansaitevien joukkoon pääsemisen periaatteet. Rakastakaa lähimmäistä, niinkuin itseänne. Osoittakaa kunnia maailman kaikkeuden luojalle.

        Luonteen kehityksen tulee alkaa nyt. Tämä tarkoittaa että teillä on öljyä astioissa kun ylkä tulee. Uhohtakaa itsenne koettakaa aina olla avuksi lähimmäisillenne. sanoin ja teoin. Kristittyinä itseään pitätvät tilevat pahasti pettymään, sillä ei luonteen öljy ole saatavana pika vauhdilla.
        Meidän tulee ymmärtää myös näitä ihmisiä jotka ovat saaneet hieman valoa, mutta he peittävät saamansa valon, täydellisyyttä luoja haluaa alamaisiltaan.
        Pilkkaajat tulevat pettymään. He ovat noita luokalleen jääneitä. Heitäkin meidän tulisi muistaa. Myrsky on tulossa vielä on aikaa oppia ymmrtämään elämän koulun säännöt. ###

        Ei kysyminen miestä pahenna
        Antti


      • kuokkavieras
        AnttiVKantola kirjoitti:

        ALUKSI IHAN MUUTA ASIAA - TEKNISTÄ

        ## Una-Fortuna2 osuit oikeaan
        ylifariseus_1 Käyttäjän viestit 23.10.2009 10:16 ##

        KUN klikkaan tuosta ylifariseuksen "Käyttäjän viesteihin" - niin sieltä ampaiseekin 400 osumaa
        Una-Fortuna2 viestejä! Miten se on mahdollista? Kaappaako tuo kelvoton ylifariseus sinun viestisi ???
        Onko hän sittenkin vihollisesi kenties?
        No, ei sillä väliä, sillä aivan samanlaisia Teidän viestienne sisällöt aina ovat.
        Kokeilepa itsekin asiaa, viite ketjusi "Nyt alkais olla korkea aika lopettaa töryn .. 23.10.2009 10:16

        Testin uusinnan tulos: Yhä käy niin, että ylifariseuksen viestihistorian tilalle tuleekin Una-Fortunan.
        Outo yhteys teillä on keskenänne. Ylifariseus on kuin pistin lihassasi, vai mitä se mahtaa olla.
        Kokeilkaapa muutkin - tuosta vaan klikkaamaan ylifariseus_1 "Käyttäjän viestit"
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8565096/40581473
        ------------------------------------------------------------------
        ITSE ASIAAN - VASTAUKSENI

        En tosiaan ole Raamatusta kuin vasta raapaissut pintaa, kuten tohtorismiehilläkin on tapana sanoa.
        Muutoin ymmärsin viestisi oikein hyvin. Onnsituin avaamaan koodisi, analysoimaan tekstisi ja luokittelemaan sen. Mutta tuossa jäi jokin vaivaamaan:
        ## Jos olisit Älykäs mies, niin palaisit takaisin Teuvo Sunin oppilaaksi. ##

        Älykkyyden tavoittelun vastakohta on viisaus ja siinä pyrin yhdistämään vähäiset voimani suureen Jumalaan.

        ### Sunnuntain pyhitys on korkein mielen ilmaus
        Katolilaisuuden hyväksymisestä: Näet Jeesus ja Apostolit olivat kuuliaisia JHWH asetuksille. Näet ilmaantuuhan sunnuntai Kristillisyyteen vasta 321 vuoden jälkeen.
        Una-Fortuna22.10.2009 11:56 ###

        ### Pedon merkki "sunnuntai" asetettiin olemaan voimassa siitä lähtien kun merkin antaja oli vahvistanut sen olemaan voimassa kristittyjen pedon merkkipäivänä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati sunnuntailain.
        ylifariseus_1 30.8.2009 11:19 ###

        ### Pedon muuttama lepopäivä sunnuntai
        on ollut pedon merkkinä vuodesta 321 lähtien, eli siitä alkaen kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki, eli alusta asti. Tuomioiden julistaminen on eri asia, kuin merkin aikaansaaminen keskiajoista lähtien, mutta merkki säilyy muuttumattomana ajan.
        ylifariseus_112.5.2008 19:04
        ###

        Toisinaan aprikoin, varastaako tuo ylifariseusyksi-paholainen sinulta tekstejä (vaiko sinä häneltä).
        En tiedä kumpaan luottaisin tiedonlähteenä. (valhetiedon). Kummallakin sama teskti toistuu usein.

        Sinulla on heikko (nolla)luottamus Luojaan, Yksi-Sattuma:

        ### Nyt alkais olla korkea aika lopettaa töryn suoltaminen
        Minä olen seurannut noita elämän varoitus tien viittoja. Jäätiköiden sulaminen tapahtuu ennen näkemättömällä nopeudella eräät tietäjät uskovat 2010 kesällä voitaneen kiertää pohjois napa ihan ympäri laivoilla. Eteläinen napapiiri sulaa ennätys vauhtia.
        Una-Fortuna223.10.2009 06:47
        ###

        Antti

        Hah-hah! Tiedätkös mitä? Kun klikkaan tuosta AnttiVKantolan "käyttäjän viestit", niin sieltä ampaiseekin kokonaiset 6547 osumaa Uskova_1:n viestejä. Kumpi kelvboton kaappaa kumman viestit? Kokeileppa itse.

        Toinen asia taas, eikös Raamatussa kielletä lausumasta turhaan "Herran sinun Jumalasi " nimeä. Kantolan nimen lausuminen turhaan ei liene syntiä, ellet sitten taas kerran ole unohtanut ettet ole Jumala.


      • kuokkavieras kirjoitti:

        Hah-hah! Tiedätkös mitä? Kun klikkaan tuosta AnttiVKantolan "käyttäjän viestit", niin sieltä ampaiseekin kokonaiset 6547 osumaa Uskova_1:n viestejä. Kumpi kelvboton kaappaa kumman viestit? Kokeileppa itse.

        Toinen asia taas, eikös Raamatussa kielletä lausumasta turhaan "Herran sinun Jumalasi " nimeä. Kantolan nimen lausuminen turhaan ei liene syntiä, ellet sitten taas kerran ole unohtanut ettet ole Jumala.

        Siitä en kylläkään pahastuisi jos Riitta tai kuka tahansa kaappaisi opetukseni ja alkaisi levitellä vaikkapa jopa
        ovelta ovelle. Una-Fortuna on fiksumpi kuin fariseus, sillä eihän ylifariseus_1 Galleriassa ole muuta tietoa
        kuin että mies ja sekin on epävarma tieto.
        En käy Riitan viestihistoriassa, sillä ahmin tuoreeltaan joka ainoan viestin luettavakseni. Todellako alle 7000
        viestiä? Minä kirjoittelen sillöin tällöin ja onhan viestejä siunaantunut oman rekisterini mukaan lähes kymppitonni.

        Tässä adventinvastaiset kirjoittajat numero yksi:

        ### Sunnuntain pyhitys on korkein mielen ilmaus
        Katolilaisuuden hyväksymisestä: Näet Jeesus ja Apostolit olivat kuuliaisia JHWH asetuksille. Näet ilmaantuuhan sunnuntai Kristillisyyteen vasta 321 vuoden jälkeen.
        Una-Fortuna22.10.2009 11:56 ###

        ### Pedon merkki "sunnuntai" asetettiin olemaan voimassa siitä lähtien kun merkin antaja oli vahvistanut sen olemaan voimassa kristittyjen pedon merkkipäivänä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati sunnuntailain.
        ylifariseus_1 30.8.2009 11:19 ###

        Nimittäin adventtikirkko pitää tärkeänä korostaa että pedonmerkin ilmaantuminen on vielä edessäpäin.


      • benedi =siunattu
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Senverran mitä palstalla aika ajoin olet vieraillut, on oppisi helposti kumottu täällä ja todettu sekin, ettet ota
        vastuuta mistään opeista vaikka niitä puolustelet. Naurettavin on saatanasi hilluminen 1000 vuotta Maan PÄÄLLÄ
        olosuhteisiin sidottuna. Vaikka enkeli on sen kahlinnut SYVYYTEEN ja vielä lukinnut oven ja sinetöinyt sen.

        raamattu,. Se tosin ei tarkoita että nainen olisi tyhmä!

        Antti, kuitenkin tuossa syvyys asiassa on!
        Hän ressukka kun ei ymmärrä että " syvyys" tarkoittaa tätä maapalloa!

        Vieläkin paremmin sen nimi toteutuu 1000v aikana, jolloin maa on autio ja tyhjä ,
        ja pimeys oli syvyyden päällä!

        Antti esittää provosointia, että me teologiaa, tahi Raamattua tutkineet opettaisimme häntä,
        ettei hänen tarvitsisi käydä kalliita kouluja!
        No, olkoon..Onhan Jumalan sanaa kaikille julistettava.

        " Minä katselin maata, ja katso, se oli autio ja tyhjä ja taivasta eikä siinä valoa ollut" Jer 4; 23

        Ei Jeremia voinut katsoa taaksepäin, vaan profeetta katsoo eteenpäin.
        Profeetta Jeremia katsellessaan tulevaa, näki aivan hyvin, että aasi pureskeli ruohoa ja linnut napsivat
        kärpäsiä sen ympäriltä, ja aurinko paistoi täydeltäterältä...ettei ollut kyse "syvyydestä"
        ennen luomista, vaan luomisen jälkeisestä, tulevasta syvyydestä, jolloin aurinko ei paista, eikä kuu kumota!
        " Survo tyhmää huhmaressa, ei se miksikään muutu"....Antti ajattelee ettei hän ole ihan niin tyhmä, etteikö hän tietäisi että " syvyys" tarkoittaa maapallon tilaa autiona ja tyhjänä!
        No,miksi hölpötät sitten joutavaa Timoa Flinkkiä vastaan?

        Näytähän toteen missä ja minkälainen ovi " syvyydellä "on?
        Okei , et tiedä...mutta suu silti käy!

        Ja kerropa mikä on se " sinetti" jolla syvyys lukitaan? Taidatkos senkään sanoa! (7-veljestä, A Kivi)
        Sinä Antti tiedät loppujen lopuksi melko pikkuriikkisen Raamatusta,..vaikka tekstejä kyllä laitat peräkkäin!

        Tiedätkö, miten Jumala puhuu? No, minä kerron.
        Jos aiot puhuttaa meitä Jumalan antamilla sanoilla, laita ne sillä tavoin järjestykseen, että me lukijat
        voimme " juostessa lukea" mitä Jumala meille kertoo, jostakin asiasta!

        Ei onnistyu näin: "# Ja Juudas meni pois ja hirttäytyi"
        " Mene, ja tee sinä samoin" ja " Minkä teet , tee se pian" tästä mallista luovu jo alkumetreillä! ehdottaa benedi


      • kuokkavieras
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Siitä en kylläkään pahastuisi jos Riitta tai kuka tahansa kaappaisi opetukseni ja alkaisi levitellä vaikkapa jopa
        ovelta ovelle. Una-Fortuna on fiksumpi kuin fariseus, sillä eihän ylifariseus_1 Galleriassa ole muuta tietoa
        kuin että mies ja sekin on epävarma tieto.
        En käy Riitan viestihistoriassa, sillä ahmin tuoreeltaan joka ainoan viestin luettavakseni. Todellako alle 7000
        viestiä? Minä kirjoittelen sillöin tällöin ja onhan viestejä siunaantunut oman rekisterini mukaan lähes kymppitonni.

        Tässä adventinvastaiset kirjoittajat numero yksi:

        ### Sunnuntain pyhitys on korkein mielen ilmaus
        Katolilaisuuden hyväksymisestä: Näet Jeesus ja Apostolit olivat kuuliaisia JHWH asetuksille. Näet ilmaantuuhan sunnuntai Kristillisyyteen vasta 321 vuoden jälkeen.
        Una-Fortuna22.10.2009 11:56 ###

        ### Pedon merkki "sunnuntai" asetettiin olemaan voimassa siitä lähtien kun merkin antaja oli vahvistanut sen olemaan voimassa kristittyjen pedon merkkipäivänä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati sunnuntailain.
        ylifariseus_1 30.8.2009 11:19 ###

        Nimittäin adventtikirkko pitää tärkeänä korostaa että pedonmerkin ilmaantuminen on vielä edessäpäin.

        Niin, miksi tuosta ylhäältä kun klikkaa Kantolan nimen vierestä "käyttäjän viestit", ilmestyy Uskova_1: viestit esiin? En kysynytkään kumpi on fiksumpi; Una-Fortuna vai fariseus. Halusin vain tietää, miksi Kantolan käyttäjäviestit ovat samat kuin Uskova_1:n.


    • Pingviinit
      • "" Sinähän puhut nytkin henkilöistä, etkä adventismista! Jätä Timo rauhaan! ""

        Mutta tuolla tavalla puolustaessanne te itse katsotte henkilöön ettekä asiaan.
        Ettekö todellakaan osaa puolustaa adventismianne, vaan ainoastaan johtajianne?
        Riitta sentään kirjoittaa asiaa eikä pyrkimyksenä ole parjaaminen sinänsä kuten teillä on.


      • !!??!!
        AnttiVKantola kirjoitti:

        "" Sinähän puhut nytkin henkilöistä, etkä adventismista! Jätä Timo rauhaan! ""

        Mutta tuolla tavalla puolustaessanne te itse katsotte henkilöön ettekä asiaan.
        Ettekö todellakaan osaa puolustaa adventismianne, vaan ainoastaan johtajianne?
        Riitta sentään kirjoittaa asiaa eikä pyrkimyksenä ole parjaaminen sinänsä kuten teillä on.

        mun nauraa. sinä ja riitta ette ole koskaan kirjoittaneet asiaa.


      • uskon veli.
        AnttiVKantola kirjoitti:

        "" Sinähän puhut nytkin henkilöistä, etkä adventismista! Jätä Timo rauhaan! ""

        Mutta tuolla tavalla puolustaessanne te itse katsotte henkilöön ettekä asiaan.
        Ettekö todellakaan osaa puolustaa adventismianne, vaan ainoastaan johtajianne?
        Riitta sentään kirjoittaa asiaa eikä pyrkimyksenä ole parjaaminen sinänsä kuten teillä on.

        mutta Kristuksen Henki on heikoissa vahva. Moitit adventisteja, mutta kuinka monesti on esimerkiksi Timo panetellut jotakin teikäläistä täällä? Timokaan ei ole muuta, kuin Kristuksen lunastama


      • Usko on rehellisyyttä ja totuutta
        !!??!! kirjoitti:

        mun nauraa. sinä ja riitta ette ole koskaan kirjoittaneet asiaa.

        Riitta ja Antti eivät muuta teekkään kuin haukkuvat lähimäisiään ja kopiovat vääristely mielessä toisten kirjoituksia. Antti varsinkin on vääristelyn ja valehtelun mestari. Jos ei muutoin voida osoittaa adventismia vääräksi, niin tehdään se valheen voimalla. Unohtuu vain heiltä tämä, että Jumala näkee sydämeen!


      • Lukijaryhmä
        !!??!! kirjoitti:

        mun nauraa. sinä ja riitta ette ole koskaan kirjoittaneet asiaa.

        Jes. 57:4
        Kenelle te oikein nauratte, kenelle irvistelette ja näytätte kieltänne?
        Itsehän olette rikoksen lapsia, valheen sikiöitä!

        Jeesus vahvistaa vanhan testamentin =

        Luuk. 6:25
        Voi teitä, jotka nyt olette kylläiset! Te näette vielä nälkää.
        Voi teitä, jotka nyt nauratte! Te saatte surra ja itkeä.


      • Toim.huom.
        Usko on rehellisyyttä ja totuutta kirjoitti:

        Riitta ja Antti eivät muuta teekkään kuin haukkuvat lähimäisiään ja kopiovat vääristely mielessä toisten kirjoituksia. Antti varsinkin on vääristelyn ja valehtelun mestari. Jos ei muutoin voida osoittaa adventismia vääräksi, niin tehdään se valheen voimalla. Unohtuu vain heiltä tämä, että Jumala näkee sydämeen!

        Mikäli ette, vaikka kovasti näköjään tahdotte, löydä väittämäänne syyllisyyttä Antista tai Riitasta, niin astunee voimaan tämä teidän oppikirjanne,
        Vanhan Testamentin sana - Job 19. luvusta

        28 Mutta te sanotte: "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin? Syyllinen hän joka tapauksessa on."

        25 Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.

        26 Ja sitten, kun minun nahkani on riekaleina ja lihani on riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan,

        27 saan katsella häntä omin silmin, ja silmäni näkevät: hän ei ole minulle outo! Tätä minun sydämeni kaipaa.

        28 Mutta te sanotte: "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin? Syyllinen hän joka tapauksessa on."

        29 Pelätkää toki miekkaa! Tuollainen kovuus on synti, joka ansaitsee kuoleman. Muistakaa: on olemassa tuomari.

        Toim.


      • uteljas
        uskon veli. kirjoitti:

        mutta Kristuksen Henki on heikoissa vahva. Moitit adventisteja, mutta kuinka monesti on esimerkiksi Timo panetellut jotakin teikäläistä täällä? Timokaan ei ole muuta, kuin Kristuksen lunastama

        Vaiko vain kasvisruokiin ihan heikkona ... ja heikkoina pysyvinä?

        Room. 14:2
        Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea, mutta toinen, joka on heikko, syö vihanneksia.

        Mutta tuossahan puhutaan paastonajasta, on teidän yleisvastauksenne tuosta raamatunkohdasta.
        Jassoo ... enpä ole kuullutkaan että joku olisi sillälailla vahva uskossa että katsoisi voivansa syödä
        täyspaastonsa aikana läskisoosia tai porsaankyljyksiä.


      • Psalmi 78:
        Toim.huom. kirjoitti:

        Mikäli ette, vaikka kovasti näköjään tahdotte, löydä väittämäänne syyllisyyttä Antista tai Riitasta, niin astunee voimaan tämä teidän oppikirjanne,
        Vanhan Testamentin sana - Job 19. luvusta

        28 Mutta te sanotte: "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin? Syyllinen hän joka tapauksessa on."

        25 Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.

        26 Ja sitten, kun minun nahkani on riekaleina ja lihani on riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan,

        27 saan katsella häntä omin silmin, ja silmäni näkevät: hän ei ole minulle outo! Tätä minun sydämeni kaipaa.

        28 Mutta te sanotte: "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin? Syyllinen hän joka tapauksessa on."

        29 Pelätkää toki miekkaa! Tuollainen kovuus on synti, joka ansaitsee kuoleman. Muistakaa: on olemassa tuomari.

        Toim.

        38: Mutta Jumala on laupias,
        ei hän tuhoa syntistä, vaan armahtaa.
        Kerta kerran jälkeen hän hillitsi vihansa
        eikä antanut kiivaudelle valtaa.

        39: Hän muisti, että he olivat vain ihmisiä,
        vain tuulen henkäys,
        joka häipyy, eikä palaa.


      • uskova...
        uskon veli. kirjoitti:

        mutta Kristuksen Henki on heikoissa vahva. Moitit adventisteja, mutta kuinka monesti on esimerkiksi Timo panetellut jotakin teikäläistä täällä? Timokaan ei ole muuta, kuin Kristuksen lunastama

        ja syyttäjän lapsen, Timo ei koskaan syytä Kantolaa, eikä Uskova_ 1:tä vaan vastaa heille aina kauniisti ja asiallisesti, mutta nämä kaksi syytäjä hengen alla olevaa vääristelevät hänen sanansa sittenkin omaan muottiinsa. Perkele on aina ollut veljien syyttäjä, hän on ollut sitä aina ja tulee olemaan ja saa niitä ihmisiä omaan laumaansa jotka eivät tahdo ottaa rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.


      • Toim. kiittää
        Psalmi 78: kirjoitti:

        38: Mutta Jumala on laupias,
        ei hän tuhoa syntistä, vaan armahtaa.
        Kerta kerran jälkeen hän hillitsi vihansa
        eikä antanut kiivaudelle valtaa.

        39: Hän muisti, että he olivat vain ihmisiä,
        vain tuulen henkäys,
        joka häipyy, eikä palaa.

        Että Jumala musitaa ihmisen heikoksi tomumajaksi, helmi heppoisessa simpukankuoressa. Helmeä armahdetaan,
        eikä tuomita kuoren vuoksi, ei ulkonäöltä. Kiitos.


      • Toim.huom.
        !!??!! kirjoitti:

        mun nauraa. sinä ja riitta ette ole koskaan kirjoittaneet asiaa.

        Jospa uteliaiden luettavaksi esittäisit edes yhden merkin Uskova_1 tahi AnttiVKantolan epäasiallisesta asiasta.
        Kiitos jo etukäteen sinulle ??!!? !


      • Maa, kuokka ja jussi
        uskova... kirjoitti:

        ja syyttäjän lapsen, Timo ei koskaan syytä Kantolaa, eikä Uskova_ 1:tä vaan vastaa heille aina kauniisti ja asiallisesti, mutta nämä kaksi syytäjä hengen alla olevaa vääristelevät hänen sanansa sittenkin omaan muottiinsa. Perkele on aina ollut veljien syyttäjä, hän on ollut sitä aina ja tulee olemaan ja saa niitä ihmisiä omaan laumaansa jotka eivät tahdo ottaa rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

        -Timo ei koskaan syytä Kantolaa, eikä Uskova_ 1:tä

        Yhdentekevää tuo syytösasia. Mutta kommentit pitäisi huomioida. Esimerkiksi kun kysytään että löytyykö
        sieltä adventistien "evankeliumin viitekehyksistä Ilm. 14:2-6" sanallinen maininta sapattisinetistä tai
        sunnuntaipedonmerkistä. Niin asiallinen vastaus kuuluisi, että ei tietenkään löydy suoraa puhetta,
        mutta meidän Ellen opettaa että sapattisinetti tarkoitta että ajattelee lauantain olevan sapatti.
        Ja että sunnuntaipedonmerkki tarkoittaa Ellenin selittämänä sitä, että ajattelee sunnuntain olevan
        pyhäpäivä. Sehän on pilkkaamista ja halveksimista kun Timon lailla tuhahtaa, että en viitsi teidän kanssanne
        keskustella, se on turhaa. Aina nimittäin voi keskustelusta oppia.


      • uskova...
        Maa, kuokka ja jussi kirjoitti:

        -Timo ei koskaan syytä Kantolaa, eikä Uskova_ 1:tä

        Yhdentekevää tuo syytösasia. Mutta kommentit pitäisi huomioida. Esimerkiksi kun kysytään että löytyykö
        sieltä adventistien "evankeliumin viitekehyksistä Ilm. 14:2-6" sanallinen maininta sapattisinetistä tai
        sunnuntaipedonmerkistä. Niin asiallinen vastaus kuuluisi, että ei tietenkään löydy suoraa puhetta,
        mutta meidän Ellen opettaa että sapattisinetti tarkoitta että ajattelee lauantain olevan sapatti.
        Ja että sunnuntaipedonmerkki tarkoittaa Ellenin selittämänä sitä, että ajattelee sunnuntain olevan
        pyhäpäivä. Sehän on pilkkaamista ja halveksimista kun Timon lailla tuhahtaa, että en viitsi teidän kanssanne
        keskustella, se on turhaa. Aina nimittäin voi keskustelusta oppia.

        mitä hyödyttää kissan hännän veto, taikka vasikan perässä juoksu, sama on jos teidän kanssa alkaa keskustelemaan siitä ei tule mitään kuin Ellen opettaa teitä, ja vaikka kuinka sanois että Raamattu on joka opettaa meitä, niin taas eipäs kun Ellen, miten tälläisten kanssa voi keskustella mitään.
        Sanoppa sinä. Maa,kuokka ja jussi se, miten tästä keskustelusta kukaan voi oppia mitään?


    • Kysyvä ei Jeesus-tieltä eksy

      Job 19.
      1 Job vastasi ja sanoi:
      2 "Kuinka kauan te vaivaatte minun sieluani ja runtelette minua sanoillanne?
      3 Jo kymmenenkin kertaa olette minua häväisseet, häpeämättä te minua rääkkäätte.
      4 Olenko todella hairahtunut, yöpyykö hairahdukseni minun luonani?
      5 Tahi voitteko todella ylvästellä minua vastaan ja todistaa minun ansainneen häpeäni?

      13 Veljeni hän on minusta loitontanut; tuttavani ovat minusta aivan vieraantuneet.
      14 Läheiseni ovat minusta luopuneet, ja uskottuni ovat unhottaneet minut.
      15 Ne, jotka talossani majailevat, ja palvelijattareni pitävät minua muukalaisena, minä olen tullut vieraaksi heidän silmissään.
      16 Minä kutsun palvelijaani, eikä hän vastaa; minun suuni täytyy nöyrästi rukoilla häntä.
      17 Hengitykseni on vastenmielinen vaimolleni, hajuni on äitini pojista ilkeä.
      18 Poikasetkin halveksivat minua; kun nousen, niin he puhuvat minusta pilkkojaan.
      19 Kaikki seuratoverini inhoavat minua, ja ne, joita minä rakastin, ovat kääntyneet minua vastaan.
      20 Luuni ovat tarttuneet nahkaani, ihooni, eikä minusta ole enää kuin ikenet jäljellä.
      21 Armahtakaa minua, armahtakaa, te, minun ystäväni, sillä Jumalan käsi on minuun koskenut.
      22 Miksi vainoatte minua niinkuin Jumala, ettekä saa kylläänne minun lihastani?

      Onko nämä adventtitotuuden syntysanat vaiko kristinuskon syntysanat? _ _

      23 Oi, jospa minun sanani kirjoitettaisiin muistiin, jospa ne piirrettäisiin kirjaan,
      24 rautataltalla ja lyijyllä hakattaisiin kallioon ikuisiksi ajoiksi!
      25 Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.
      26 Ja sittenkuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan.
      27 Hänet olen minä näkevä apunani; minun silmäni saavat nähdä hänet-eikä vieraana. Munaskuuni hiukeavat sisimmässäni.
      28 Kun sanotte: 'Kuinka vainoammekaan häntä!' -minusta muka löydetään asian juuri-
      29 niin peljätkää miekkaa, sillä viha on kohtaava miekanalaisia pahoja töitä, tietääksenne, että tuomari on."

      Tiedoksi: Job on uusitestamentillisen uskonvanhurskauden esikuva

      • Ja miten tuo liittyi Flinkiin?


      • !!??!!
        uskova_1 kirjoitti:

        Ja miten tuo liittyi Flinkiin?

        että Timo on Job ja sinä ja Antti ne väärämieliset syyttäjät... ainakin niin käsitän kirjoittajan tarkoittavan.


      • Lukekaapa Jobin tarina, 6 tai 9 koetuksen kuukautta sielunhoitajiksi tekeytyneiden lainkiivailijoiden
        kynittävänä! Vain 42 lukua, psalttareiden edellä. Tämänpäivän lakihenkisyys ei ole mitään verrattuna
        siihen, kuinka sorrettiin uskonvanhurskaita ennen vanhaan. Mutta Job piti kiinni Lunastaja-Jeesuksesta!

        JOHDATUS SYSTEMAATTISEEN TEOLOGIAAN KESKIÖSSÄ USKONVANHURSKAUTUS YKSIN ARMOSTA

        JOB 19:18 -29

        18 Pahaiset kakaratkin minua halveksivat. Kun nousen seisomaan, he ovat heti ilkkumassa.
        19 Oma ystäväpiirini inhoaa minua, nekin, joita minä rakastin, torjuvat minut.
        20 Minä olen pelkkää luuta ja nahkaa, hampaani paljastuvat ikenien alta.
        21 Säälikää minua, säälikää, te, jotka olette ystäviäni! Jumalan käsi on koskenut minuun.
        22 Miksi tekin vainoatte minua, yhdessä Jumalan kanssa? Ettekö ole jo kylliksi minua kalvaneet?

        23 Kunpa minun sanani kirjoitettaisiin muistiin, kunpa ne talletettaisiin kirjaan,
        24 uurrettaisiin kallioon ikuisiksi ajoiksi taltalla hakaten, lyijyllä piirtäen!
        25 Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.
        26 Ja sitten, kun minun nahkani on riekaleina ja lihani on riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan,
        27 saan katsella häntä omin silmin, ja silmäni näkevät: hän ei ole minulle outo! Tätä minun sydämeni kaipaa.

        28 Mutta te sanotte:
        "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin?
        Syyllinen hän joka tapauksessa on."
        29 Pelätkää toki miekkaa!
        Tuollainen kovuus on synti, joka ansaitsee kuoleman.
        Muistakaa: on olemassa tuomari.

        Jos ei Jumalan armotalous vielä valjennut, ole hyvä ja lue lisää, rakas sapattiaamua vartoova.

        Job 42:1
        Silloin Job sanoi Herralle:
        2 -- Nyt minä ymmärrän, että kaikki on sinun vallassasi eikä mikään suunnitelmasi ole mahdoton sinun toteuttaa.
        --
        7 Kun Herra oli puhunut Jobille, hän sanoi temanilaiselle Elifasille: "Minä olen vihastunut sinuun ja kahteen kumppaniisi, sillä te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job.
        --
        8 ... Palvelijani Job rukoilee teidän puolestanne, ja minä kuulen hänen rukouksensa.
        Näin minä säästän teidät rangaistukselta ja häpeältä,
        vaikka te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job."
        [1. Moos. 20:7; Job 22:30]
        9 Temanilainen Elifas, suahilainen Bildad ja naamalainen Sofar tekivät niin kuin Herra oli heitä käskenyt,
        ja Herra kuuli Jobin rukouksen.
        10 Kun Job oli rukoillut ystäviensä puolesta, Herra käänsi hänen kohtalonsa. Herra antoi Jobille kaksin verroin kaikkea, mitä hänellä oli ennen ollut.

        Rakas lukija - uskonvanhurskautesi koituu huonojenkin ystäviesi parhaaksi, kun pidät yksin siitä kiinni.
        Vakuutena vilpittömästä opetuksestani olkoon rekisteröity nimimerkkini, josta vastaan,
        Antti


      • !!??!! kirjoitti:

        että Timo on Job ja sinä ja Antti ne väärämieliset syyttäjät... ainakin niin käsitän kirjoittajan tarkoittavan.

        ## Timo on Job ja sinä ja Antti ne väärämieliset syyttäjät... ainakin niin käsitän kirjoittajan tarkoittavan. ##
        Hanki sinäkin nimi että voimme kehua sinua. Mutta Timo ... hän on varkautelainen pastori eikä irakilainen Job.

        Mikäli kiinnsotuit Jobin seudun historiasta, niin voin suositella turkulaisen Riadh Muthanan valaisevaa teosta
        Irakin seudun varhaishistoriasta lähtien aina Riadhin joutumiseen Saddam Husseinin aikana Abu Ghraibin
        kuuluisiin selleihin ja monen mutkan jälkeen vapauteen, meidän Varissuolle. Häntä voisimme luonnehtia
        Jobiksi ennemmin kuin sinua tai Timoa. Valitettavasti heikäläiset joutuvat täälläkin kohtaamaan jonkinverran
        rasismia, kuten Job Uusin maakunnassa muinoin. Meidän "Radin" tapaus on saanut melkoisesti huomiota.

        http://www.suurikuu.fi/PublishedService?file=page&pageID=3&
        ( Abu Ghraib-varissuo
        www.suurikuu.fi/Abu Ghraib-varissuo Suuri Kuu kirjakaupasta. Tilaa helposti verkosta!
        Ajatus Kirjat: Abu Ghraib – Varissuo kertoo selviytymistarinan ...
        Saddam Husseinin Irak oli Pelon valtakunta : Turun ylioppilaslehti
        Abu Ghraib – Varissuo kertoo Muthanan lapsuudesta Bagdadissa, ... Abu Ghraib – Varissuo syntyi Muthanan tekstien ja Juntusen nauhoittamien arabiankielisten ...
        www.tylkkari.fi/ilmiot/1564 -
        Saddam Husseinin vanki uskaltaa vasta nyt kertoa - HS.fi - Kulttuuri
        Kirkko & Kaupunki
        1. lokakuu 2007 ... Tutkija Marko Juntunen on kirjoittanut kirjan Abu Ghraib – Varissuo. Irakilaismiehen matka Saddamin selleistä Suomeen (Ajatus Kirjat 2007)

        Jopa Wikipedia peilaa tiettyä ongelmaa kyseisen teoksen kautta:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marko_Juntunen

        No, google antaa pari sataa hakutulosta, minulla on kädessäni vain yksi naapuruston kaverista kertova teos.
        Jobin ja Timon vertailuun palatakseni - Jobiahan syyteltiin ihan hakuammuntaa harrastaen tai niinkuin
        täälläpäin sanotaan: kepillä jäätä koettaen, kuten Job 22:5-11 :

        Sinä olet tehnyt syntiä, Job - Job 22:5-11
        5 Eikö sinun pahuutesi ole suuri? Eivätkö sinun syntisi ole loppumattomat? [Job 4:17, 15:14]
        6 Olet aiheetta ottanut veljeltäsi pantin, riistänyt häneltä hänen ainoan vaatteensa. [22:6-9: Job 4:3,4, 31:16-23 : 2. Moos. 22:25,26; 5. Moos. 24:12,13; Aam. 2:8]
        7 Uupuneelle et ole antanut vettä, nälkäiselle et ole ojentanut leipäpalaa. [Sananl. 25:21]
        8 Katsot, että maa kuuluu sille, jonka on valta, vain hänen suosikkinsa saavat sitä asua. [Jes. 5:8; Miika 2:2]
        9 Lesket saivat lähteä luotasi tyhjin käsin, orpojen kädet sinä sysäsit syrjään. [2. Moos. 22:21; Jes. 1:17; Miika 2:9]
        10 Ihmekö siis, että sinun ympärillesi on viritetty ansoja, että yhtäkkiä joudut kauhun valtaan.
        11 Päivä pimenee, et voi nähdä mitään, ja vedet vyöryvät sinun ylitsesi.

        Vaikka Job vakuuttaa lakihenkisille sielunhoitajilleen (pakkohoitoa):
        En ole edes salaa tehnyt syntiä - Job 31:29-34
        29 Minä en ole iloinnut vihamieheni onnettomuudesta, en ole riemastunut hänen vastoinkäymisestään. [Sananl. 17:5, 24:17,18]
        30 En ole antanut kieleni tehdä syntiä, vihamiehellenikään en ole toivottanut kuolemaa. [Room. 12:14]
        31 Minun oma väkeni sanoi kiittäen: "Ei kukaan ole jäänyt nälkäiseksi hänen patojensa äärellä!" [1. Moos. 18:7]
        32 Vieras ei joutunut yöpymään taivasalla, minä avasin oveni matkalaiselle. [1. Moos. 19:2; Tuom. 19:20; Hepr. 13:2]
        33 En ole peittänyt syntejäni, niin kuin monet tekevät, en ole kätkenyt niitä viittani salataskuun.
        34 Siksi en pelkää ihmisiä, en kauhistu kansanjoukon pilkkaa, en piileksi mykkänä taloni suojassa.

        Sielunhoitajat eivät kykene levyään vaihtamaan, vaan yhä kiivaammin etsivät Jobista syntiä:
        Job 19:28
        Mutta te sanotte: "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin? Syyllinen hän joka tapauksessa on."

        Tapaus Timo on iha ntoista maata. Riitta ja minä emme ole väittämäsi mukaisesti syytellet kuin Jobia,
        kokeillen mikä syytös sattuisi osumaan ja kolahtamaan. Vaan olemme ilmiselvää esiin tuoneet.


    • "vastine Timo Flink22.10.2009 15:44
      Minua ei kiinnosta Adventtikirkon johtajan tehtävä eikä Thaimaaseen muuttaminen. Saan palkkani kolmen paikallisseurakunnan pastorina toimimisesta ja se riittää minulle. En ole koskaan kokenut olevani johtaja. Olen tutkija ja opettaja.

      Timo"

      Mikäs se kolmas seurakunta sitten on, kun ei Adventtikirkon sivuilta löydy kuin nuo 2?

      • Timo Flink

        Virallisesti vuoden alusta, epävirallisesti jo nyt. Päätös asiasta on tehty hiljattain.

        Timo


      • Timo Flink kirjoitti:

        Virallisesti vuoden alusta, epävirallisesti jo nyt. Päätös asiasta on tehty hiljattain.

        Timo

        Okei, siinä siis syy, ettei vielä näy adventtikirkon sivuilla.

        Entäs nyt sitten tämän Varkauden seurakunnan tilanne, onkos siellä kaikki aitoadventisteja, vai joudutko (uskallatko tehdä) tekemään puhdistusta?


      • uskova_1 kirjoitti:

        Okei, siinä siis syy, ettei vielä näy adventtikirkon sivuilla.

        Entäs nyt sitten tämän Varkauden seurakunnan tilanne, onkos siellä kaikki aitoadventisteja, vai joudutko (uskallatko tehdä) tekemään puhdistusta?

        /Timo Flink on kirjoittanut ylioppilaaksi Suolahden lukiosta vuonna 1992. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Newbold Collegesta Englannista vuonna 2002.
        Hän toimii nykyisin Mikkelin, Savonlinnan ja Varkauden adventtiseurakuntien pastorina.
        Lisätietoja: Timo Flink, p. 040 734 9745, timo.flink(at)surffi.fi
        Väitöskirjan jakelusta huolehtii:
        Yliopistopaino/
        ( Lähde: http://www.joensuu.fi/ajankohtaista/vaitos2.php?id=1042 )

        Ja kommenttia väitöksen tarpeellisuudesta ...
        """ Tekstuaalinen ongelma. Tutkimuksia Uuden testamentin tekstistä toisella vuosisadalla
        Muutosehdotuksia Uuden testamentin tekstiin
        Teologian maisteri Timo Flink keskittyy ... """

        Teologian maisteri Timo Flink todellakin on viime vuodet "keskittynyt" eräänlaisiin sanaristikoihin ja se huipentunee 28. pv. itäsavolaisessa pienessä yliopistossa.
        "TEKSTUAALISEEN" ongelmaan ... ei hengellisesti lainkaan ongelmalliseen, mutta tekstuaalisesti,
        ellenistisen adventtiliikkeen kannalta.

        Varkaus on aina Varkaus - tietoa ...viime kesä oli juhlavuosi: http://www.varkaus.fi/tietoa_varkaudesta/
        Varkauteenkin nähden laki on aina voimassa:
        http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/jarjestyslaki/home.nsf

        Hyvä tietää - seksuaalipalveluiden osto ja myynti pohjoissavolaisessa pikku Varkaudessa, Saimaan kupeessa:
        http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/jarjestyslaki/home.nsf/pages/E5F7E203BA8E9A88C2256D9B0025253C

        Minä vaivainen mato matkamies Maan annan kyllä täydet pisteet Varkaudelle, sisäänmuuttajille osoitetusta
        kattavasta sivusta ja hyvällä sisällysluettololla varustetusta sivustosta (.pdf):
        http://varkaus-fi-bin.directo.fi/@Bin/aa97aa98952e7a6bbeb7d481f9ab8bd4/1256343864/application/pdf/68862/muuttajanalbumi_nettiin_...

        "Meillä on yhdyskuntamme taivaassa", mutta tämän muukalaisuuden ajan varkautelaiset voivat valita ...
        "Kirkolliset uskonnot ja yhdyskunnat:
        Adventtikirkko, Bahai`-yhteisö, Helluntaiseurakunta, Jehovan todistajat, Myöhempien Aikojen Pyhien
        Jeesuksen Kristuksen Kirkko, Varkauden Evankelisluterilainen seurakunta, Varkauden Ortodoksinen srk.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        /Timo Flink on kirjoittanut ylioppilaaksi Suolahden lukiosta vuonna 1992. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Newbold Collegesta Englannista vuonna 2002.
        Hän toimii nykyisin Mikkelin, Savonlinnan ja Varkauden adventtiseurakuntien pastorina.
        Lisätietoja: Timo Flink, p. 040 734 9745, timo.flink(at)surffi.fi
        Väitöskirjan jakelusta huolehtii:
        Yliopistopaino/
        ( Lähde: http://www.joensuu.fi/ajankohtaista/vaitos2.php?id=1042 )

        Ja kommenttia väitöksen tarpeellisuudesta ...
        """ Tekstuaalinen ongelma. Tutkimuksia Uuden testamentin tekstistä toisella vuosisadalla
        Muutosehdotuksia Uuden testamentin tekstiin
        Teologian maisteri Timo Flink keskittyy ... """

        Teologian maisteri Timo Flink todellakin on viime vuodet "keskittynyt" eräänlaisiin sanaristikoihin ja se huipentunee 28. pv. itäsavolaisessa pienessä yliopistossa.
        "TEKSTUAALISEEN" ongelmaan ... ei hengellisesti lainkaan ongelmalliseen, mutta tekstuaalisesti,
        ellenistisen adventtiliikkeen kannalta.

        Varkaus on aina Varkaus - tietoa ...viime kesä oli juhlavuosi: http://www.varkaus.fi/tietoa_varkaudesta/
        Varkauteenkin nähden laki on aina voimassa:
        http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/jarjestyslaki/home.nsf

        Hyvä tietää - seksuaalipalveluiden osto ja myynti pohjoissavolaisessa pikku Varkaudessa, Saimaan kupeessa:
        http://www.intermin.fi/intermin/hankkeet/jarjestyslaki/home.nsf/pages/E5F7E203BA8E9A88C2256D9B0025253C

        Minä vaivainen mato matkamies Maan annan kyllä täydet pisteet Varkaudelle, sisäänmuuttajille osoitetusta
        kattavasta sivusta ja hyvällä sisällysluettololla varustetusta sivustosta (.pdf):
        http://varkaus-fi-bin.directo.fi/@Bin/aa97aa98952e7a6bbeb7d481f9ab8bd4/1256343864/application/pdf/68862/muuttajanalbumi_nettiin_...

        "Meillä on yhdyskuntamme taivaassa", mutta tämän muukalaisuuden ajan varkautelaiset voivat valita ...
        "Kirkolliset uskonnot ja yhdyskunnat:
        Adventtikirkko, Bahai`-yhteisö, Helluntaiseurakunta, Jehovan todistajat, Myöhempien Aikojen Pyhien
        Jeesuksen Kristuksen Kirkko, Varkauden Evankelisluterilainen seurakunta, Varkauden Ortodoksinen srk.

        "Muutosehdotuksia Uuden testamentin tekstiin"

        Sillä lailla. Siitä vaan suomenkielistä Ellen-White-raamattua kyhäämään
        - suomen kielistä adventistiraamattua Clear Word Bibleä.


      • uskova_1 kirjoitti:

        "Muutosehdotuksia Uuden testamentin tekstiin"

        Sillä lailla. Siitä vaan suomenkielistä Ellen-White-raamattua kyhäämään
        - suomen kielistä adventistiraamattua Clear Word Bibleä.

        Adventtikultilla ei tule olemaan helppoa saaliinjaolla bahai-uskoisten, jehovalaisten ja mormonien rinnalla -
        helluntailaisten, ortodoksien ja luterilaisten verestä. Veikkaisin että jehovilla on yliote sielläkin.

        Kerronpa lyhyen viestini jatkeeksi hauskan tositarinan. Hermannin poppoo riemuitsi, kun väitin ettei
        Turusta löydy Herman Spöringinkatua, kuten ei tietenkään löydykään. Väittivät ihan pokkana sen
        todistavan, ettei helvettiäkään ole. No mutta hyvänen aika - ei kukaan ole väittänytkään, että helvetti
        Turusta löytyisi tai ylipäätään Maan päältä. Sehän on vallan muualla, vaikka täällä helvetillistä menoa
        paljon onkin. Mutta se on täällä vain tilapäistä, tuonpuoleisessa todellisuudessa pysyvämpää laatua.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Adventtikultilla ei tule olemaan helppoa saaliinjaolla bahai-uskoisten, jehovalaisten ja mormonien rinnalla -
        helluntailaisten, ortodoksien ja luterilaisten verestä. Veikkaisin että jehovilla on yliote sielläkin.

        Kerronpa lyhyen viestini jatkeeksi hauskan tositarinan. Hermannin poppoo riemuitsi, kun väitin ettei
        Turusta löydy Herman Spöringinkatua, kuten ei tietenkään löydykään. Väittivät ihan pokkana sen
        todistavan, ettei helvettiäkään ole. No mutta hyvänen aika - ei kukaan ole väittänytkään, että helvetti
        Turusta löytyisi tai ylipäätään Maan päältä. Sehän on vallan muualla, vaikka täällä helvetillistä menoa
        paljon onkin. Mutta se on täällä vain tilapäistä, tuonpuoleisessa todellisuudessa pysyvämpää laatua.

        Heh, vai piti sen palavan roskaläjän Jerusalemin (jota tähän asti ovat helvettinä pitäneet) liepeiltä siirtyä Turkuun - no jopas.


      • tanssivan..
        uskova_1 kirjoitti:

        Heh, vai piti sen palavan roskaläjän Jerusalemin (jota tähän asti ovat helvettinä pitäneet) liepeiltä siirtyä Turkuun - no jopas.

        yhdessä sadetanssia, Antin ja sinun, mutta taivaasta ei ainakaan sadetta tuohon annettu.
        Eilen kuuntelin hengellisessä tilaisuudessa sen, että nähty näky kertoi, kuinka jaettiin taivaan ja helvetin tienhaarassa ihmiset ja tämä näyn näkijä järkyttyi siitä, kuinka suuri osa kirstittyjä käännytettiin helvetin tuleen.
        Saarnaajapuhuja ei ole adventisti, mutta sopii miettiä sanailua, ettei farisealaisena (sitäkin on monta sorttia) joudu ikuiseksi ajaksi helvetin tuleen.
        Ei Riitta sopertelu armonpyyhettä otsallapitäen kata kaikkea mesomista, eli koskahan (todellista) parannusta näkisi sinun kohdallasi, yhdenlainen ja aika mahtipontinen fariseus asuu sydämessäsi.
        Antilla on toisen tyylinen farisealaisuus, se kätkeytyy (farisealaisesti) itsensä alentamiseen ja ajatukseen, katsokaa kuinka köyhä matkalainen olen, lyön rintoihin siellä ovenpielessä ja mielessäni katselen, kuinka tuo farieuslakihenkinen tuolla lyö omaan rintaansa ja katselee fariseuksena minua.
        Tulee mieleen urosapenat, nehän takoo rintojaan osoittaessaan kuka on suurin.
        Onkohan tuo fariesalaisuus- ajatus edes noussut teidän ymmärrykseen muutenkuin kirjanoppineen kannalta katsottuna.

        Toivon sinun uskoontuloasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1990
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1549
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      141
      1408
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1250
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1077
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      121
      970
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      50
      792
    Aihe