Santanderin tekemä maksuhäiriömerkintä Suomen Asiakastieto Oy:l

Admirality

Santander osti 7. tammikuuta 2009 GE Money Oy:n koko osakekannan. GE Moneyn mainonta ja liikemerkki näkyivät vielä jonkin aikaa julkisuudessa ja materiaaleissa, mutta Santander Consumer Finance on vastannut kaikesta toiminnasta ostohetkestä alkaen. GE Money Oy:llä ei ole enää yhteyttä muuhun General Electricin toimintaan Suomessa tai kansainvälisesti eikä GE:n liikemerkkiin. GE Money -nimi poistui vuoden 2009 alussa Suomessa ja kaikki liiketoiminnot siirtyivät Santander-nimen alle.
Tämän kaupan myötä siirtyivät luonnollisesti mm. kaikki silloisen GE-Moneyn lainat suoraan Santanderille. Ihmettelen sitä, että Santander vaati tässä yhteydessä monilta henkilöiltä lainojen kokonaissuoritusta, sen sijaan että olisivat voineet jatkaa kuukausikohtaista maksuohjelmaansa niin kuin aiemminkin GE-Moneylla. Santander on ilmoittanut, että jos maksusuorituksissa on ollut viiveitä tms. aiemmilta ajoilta, niin he vaativat juuri näiden lainojen osalta kertasuoritusta. Lisäksi Santander teki näille onnettomille lisätyönä ja Suomen Asiakastieto Oy:lle maksuhäiriömerkinnän nimikkeellä OSP Kertaluottoon tai osamaksusopimukseen liittyvä maksuhäiriö. Luonnollisesti tämä aiheutti monille melkoisia häiriöitä. Luottokorttiyhtiöt, pankit ja muut vastaavat tahot ilmoittivat korttien peruuttamisista, lainojen eväämistä ym., ym. Tietäähän tämän, mitä seuraa maksuhäiriömerkinnöistä. Kuitenkin Santander lupasi jokaiselle lainansa täysimääräisenä maksavalle, että he poistavat tuon merkinnän Suomen Asiakastiedosta. On täysin ymmärrettävää, että monille lainan takaisinmaksu kokonaisuudessaan on ollut suoraan sanoen tuskien tie. Voi olla, että monet eivät ole saaneet uutta luototusta uuteen lainaan lainkaan. ( Vertaa: Maksuhäiriön vaikutus lainan ottoon pankissa. Toisaalta taas - monet pankit eivät myönnä muutoinkaan lainaa sellaisen lainan kuittaamista varten, josta on aiheutunut seuraamuksia ). Voikohan tämä menettelytapa täyttää lainalaisuudet hyvistä perintätavoista? Santander on mielestäni edellä mainitun keinoin lähestulkoon pakottaneet ihmiset maksamaan lainansa pois. Kyllä minusta olisi näissä tilanteissa pitänyt toimia hieman toisin ja jos vaikkapa vähäsen kärsivällisemmin. Laki perinnästähän vaatii maksuhuomautuksia ja jos nekin ovat ajallaan lähetetty eikä reagointia asiakkaan puolelta ole havaittu on seuraava aste oikeudellinen perintä, jossa käräjäoikeus antaa päätöksensä. Vasta viimeisessä portaassa, eli ulosotossa voi tuo maksuhäiriömerkintä pulpahtaa esiin, tosin maksamatta jättämisen seurauksena. Tässä suhteessa on vaikea käsittää, että nykyään voidaan ilmeisesti siirtää tuo 2 vuotta voimassa oleva maksuhäiriömerkintä suoraan ja ennen edellä mainittuja toimenpiteitä Suomen Asiakastieto Oy:lle. Tämänkaltainen toimintatapa voi kaikessa karmeudessaan poikia rutkasti enemmän vastaavanlaisia ilmiöitä. Emmekö nyt ole eletty sen vaiheen yli, että ihmisillä (velallisilla) olisi hieman paremmat mahdollisuudet selvitä eteenpäin? Nyt siis putkahti tällainen tapaus esiin! Onko menettelytapa siis oikein ja täyttääkö se perintälain uudet pykälät? Kommenttejanne odottaen.

12

3517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jskldkfs

      En ole kuullutkaan...Minulla 12000 e lainaa vielä GeMoneyyn/Santanderiin, eikä kyllä ole tullut mitään irtisanomiskirjettä, vaikka maksan jatkuvasti maksuja 2 kk myöhässä....apua!

      • Korsö

        Niin - ehkä kannattaisi katsoa tuota tilannetta uudessa valossa, ettei mitään arvaamatonta taphtuisi. Näinkin oli laita edellisellä kaverilla, eli 2 tai jopa 3 kuukautta myöhässä. GE:n puolelta tuli aina ystävällisiä soittoja ja asiat hoidettiin sitä kautta hyvin ja asikasta puoltavalla tavalla eteenpäin. Nyt mielestäni kannattaa hieman varoa ja ehkä tiedustella Santanderilta heidän mahdollisia toimenpiteitä tulevaisuutta silmällä pitäen.


    • Lainaa on

      Itsellä edelleen autolaina GE:ltä, jonka lyhennys menee suoraan tililtä. Ei ole kertaakaan ollut mitään viivästyksiä. Eikä ole Santanderilta tullut mitään kirjeitä lainan irtisanomisesta.

      Olisikohan asia niin, että henkilöt, joilla on ollut maksuvaikeuksia GE:lle, niin niiden kohdalta Santander ei olisikaan niin joustava kuin GE. Ihan ymmärrettävää.

      Eli ei Santander ole sitä maksuhäiriömerkintää aiheuttanut, vaan velallinen, joka ei ole noudattanut lainan sovittua maksuaikataulua.

      • Löyttöniemi

        Ei se ole siitä kiinni, vaan maksuhäiriömerkintöjen aikataulusta. Ne eivät ole esim erkkitapauksen kanssa synkroonissa - eihän..??????


      • Asioita selvitellyt

        Jaa-a.Toinen viestini löytyy tämän ketjun alapuolelta kohdasta "Apua voi kysyä näiltä tahoilta".
        Tuotahan sitä aina tarjotaan."Kun maksat lainasi ajoissa ei ongelmia, pahvi." -tarinaa.Jos on ongelmia
        osamaksujen kanssa, velkoja ei voi irtisanoa sopimusta ihan miten vain, sanoo Suomen laki.
        Santander on aiheuttanut maksuhäiriömerkinnän, jos se on toiminut lainvastaisesti...


    • auto edelleen

      Oletteko tietoisia että jos ostatte auton osamaksulla ja erät jäävät rästiin niin rahoitusyhtiö ei saa hakean autoa pois ilman ulosottomiehen virka-apua! Näin on toiminut esim.Santander rahoitusyhtiö joka hakee autoja pois vaikkeivat ole tavoittaneet asiakkaitaan, heillä on nyt menossa poliisitutkintaan muutama tälläinen poishaku, ovat tarjonneet asiakkaalle rahallista korvausta töpeksinnästään sellaisille kuka sitä on älynnyt vaatia, tietojen mukaan ainakaan kaikki eivät ole suostuneet heidän pieniin korvauksiinsa vaan ovat laittaneet asian poliisille ja osa on tehnyt siviilikanteen.
      Eli jos teitä ei tavoiteta tai ette halua että teidät tavoitetaan niin on hyvin vaikeaa autoa noutaa pois varsinkaan jos pidätte autoa eri osoitteessa kuin missä osoitteenne on. Älkää ikinä suotuko rahoitusyhtiön mielivaltaiseen toimintaan! Poliisikaan ei ollut varma asiasta ennenkuin oli lukenut osamaksusopimus paperin läpi, jossa juuri tämä maininta ettei autoa saa noutaa ilman ulosottomiehen virka-apua. Lisäksi tästä voi nostaa syytteen auton poishakenutta yritystä kohtaan! Hyvää mainosta Santanderille!

      • Santander Consumer

        Eräs asiakkaamme on kokenut tulleensa väärin kohdelluksi osamaksusopimuksen irtisanomisen ja ajoneuvon takaisinoton yhteydessä. Tällä hetkellä asiasta käydään vilkasta keskustelua erilaisilla internetin keskustelupalstoilla ja muilla sivustoilla.

        Emme luonnollisestikaan voi kommentoida mitenkään yksittäisen asiakkaan asioita tai hänen sopimuksensa tilannetta.

        Yleisellä tasolla toteamme, että toimimme lakien ja asetusten sekä muiden viranomaismääräysten mukaisesti noudattaen asiakkaittemme kanssa tekemiemme sopimusten ehtoja.

        Mahdolliset sopimusten irtisanomiset tai muut perintätoimet perustuvat hyvään perintätapaan ja sopimusehtojen mukaisiin toimenpiteisiin. Rahoittajien oikeudet sopimusten irtisanomiseen maksuviiveiden tai muiden syiden johdosta on määritelty varsin selkeästi lainsäädännössä. Noudatamme näitä säännöksiä toiminnassamme.

        Mikäli yksittäinen asiakkaamme kokee jossain tapauksessa tulleensa väärin kohdelluksi, toivomme saavamme palautetta suoraan häneltä, jotta voimme selvittää ja sopia asian henkilökohtaisesti hänen kanssaan.


        Santander Consumer Finance Oy
        (www.santander.fi)


    • Asioita selvitellyt

      Hei!

      Onpa järkyttävää luettavaa.Itse saimme maksettua venelainan GE Money Oy:lle elokuussa 2008 eli juuri ennen
      Santander-kuviota.

      Kannattaa soittaa vakuutus- ja rahoitusvalvontaan Helsinkiin, p.09-6850120. Sain numeron Helsingin kuluttajavirastosta.Myös kuluttaja-asiamiehen virastoon kannattaa olla yhteydessä.Itse sain apua
      molemmista virastoista.Jo luottotietonsa menettäneille tiedoksi: vielä voi tehdä esim.kantelun
      kuluttajavalituslautakuntaan.Ylläolevan kertomuksen perusteella Santanderin toiminta on varmasti
      rikkonut joissakin tapauksissa lakia!

      • Lantander Konsumer

        ottaa yhteyttä sillä tuo ei ole todellakaan ainoa heidän tekemänsä perusteeton merkintä. Jotain outoa tuossa Santanderissa on koska kaikki tälläiset keskustelut liittyvät aina vain Santanderiin kun on kyse lainoista ja irtisanomisista yms. vastaavasta, ihmetellä täytyy kun koskaa ei tule vastaavia juttuja Nordeasta, Aktiasta, Osuuspankista, Samposta, Citibankista yms. jotka myös myöntävät vakuudettomia lainoja. Eli ei tuolla firmassa toimitaan ilmeisesti sillä periaatteella että ensin hutkitaan ja sitten jos tulee korvauksia yms. sitten maksetaan niitä eikä välitetä siitä miten ihmisiä pitäisi kohdella lain mukaan.


    • cvjgcghjcjkhv

      nyt ainakin ihan sairasta soittelua 4-5 puhelua pv jos 3 erä erääntyy. uhataan maksuhäiriömerkinnällä! taitaa olla isot luottotappiot tulossa kun tällainen soittelu ja ahdistelu. mielestäni maksuhäiriömerkintään tarvii hakea oikeuden päätös. ei kannata ottaa lainaa eikä autorahoitusta tästä lafkasta. heti kun tilanne paranee maksan vittuun koko paskan enkä halua olla tämän puljun kanssa missään tekemisissä!!!

      • jhycgckghghkcgh

        Samaa halunnee velan antaja ettei sua koskaan tapaisi missään yhteydessä
        Oliskos ongelmia jos hoitaisit VELVOITTEESI?????? HÄ?
        ..vitun pummit...


    • 15+5

      Mä ainakin olen eilisen Karpo-ohjelman kannalla. Kun olen ottanut vippiä joka paikasta ja ne on menossa ulosottoon, se EI ole MINUN syy, vaan lainanantajan. Miksi, no siksi koska hän on liian kevyesti lainannut minulle sen rahan, ei minulle saisi lainata koska pelaan ne kaikki rahat samana päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      121
      3440
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      16
      3183
    3. Porno tuhosi lopulta parisuhteemme

      Meille tuli 2 vuoden suhteessa ero. Pornon katselu oli viimeinen niitti suhteessamme!! Sekä jatkuvan huonon kohtelun ta
      Parisuhde
      20
      3056
    4. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1733
    5. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      396
      1368
    6. IS Viikonloppu 5.-6.10.2024

      Luin Sanarisin foorumia. Tuli esille, että huomenna on Skytän ja Kärkkäisen kolmoskovis. Odotan virheetöntä ristikkoa ja
      Sanaristikot
      94
      1317
    7. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      105
      1301
    8. Itseni vuoksi

      Yritän kitkutella vielä viikon verran ja sitten päätöksien aika. Pakko on, ei tästä jumista muuten pääse millään eroon,
      Ikävä
      16
      1217
    9. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      26
      1182
    10. Minkä pituinenen kaivattusi on

      Kirjain ja pituus kehiin! 😊
      Ikävä
      65
      1154
    Aihe