Hullu huostaanotto teki Turusta kuuluisan

Sosialisoitu lapsi

Turun kaupungin lastensuojelu on kerännyt tahtomattaan kansainvälistä huomiota ulkomaisissa tiedotusvälineissä.

Turku on nyt tullut tunnetuksi kaupunkina, joka riistää lapsen kodistaan, vanhemmiltaan, väkivalloin ja pakkotoimin.

Turun kaupungin lastensuojelun sosiaalityöntekijät ottivat kiireelllisesti huostaan venäläis-suomalaisen pikku pojan, Robertin, 7. Sosiaalikoneisto halusi työntää hänet laitokseen eli perhekotiin. Vanhemmat ja sukulaiset eivät ole saaneet riittävästi edes käydä tapaamassa poikaa.

On hienoa, että sopasta on syntynyt kiistakysymys Venäjän ja Suomen välille. On hyvä, että Venäjäkin huolehtii ihmisoikeuksien toteutumisesta, edes näin. Ulkomailla käsitys perheestä on paljon vahvempi kuin meillä Suomessa. Meillä viranomaiset tarkastelevat lasta mielellään siten, että hän on irrallinen, itsenäinen yksikkö, joka selviää hyvin ilman vanhempiaan.

Laitospaikka riittää, sillä meillä Suomessahan on "hyvät lastensuojelulaitokset". Niin hyvät, ettei lääninhallitusten ole tarvinnut niitä juurikaan valvoa. Suomalainen lastensuojelu vieraannuttaa ohjelmallisesti pientä Robert-poikaa vanhemmistaan ja läheisistään.

Hän kuuluu valtiolle.

Suomessa ei ole vielä herätty siihen, mitä meikäläisessä lastensuojelussa tapahtuu. Ja mitä on tapahtunut jo pitkään, vuosien ajan. Lasten sijoittaminen kodin ulkopuolelle (pelkkä vuorokausihoito) maksaa vuodessa suomalaisille veronmaksajille 600 miljoonaa euroa. Aika paljon. Suomen valtion budjetti on muuten 50 miljardia euroa.




Robertin isoisä kirjoittaa:

"Turussa vallitsee korpilaki sosiaaliviranomaisilla, koska heidän toimintansa ei enää mahdu mihinkään lakiin. Suomessa on voimassa sopimus, joka takaa jokaiselle kansalaiselle ihmisoikeudellisen kohtelun. Turun sosiaaliviranomaiset ovat harjoittaneet niin suurta henkistä väkivaltaa tätä perhettä kohtaan, ettei sellaista voi käsittää.

Ensinnäkin kyseinen lapsi oli tullut joulunviettoon isoäidin luokse, mistä lapsi haettiin jouluaaton aattona [2009]. Sosiaalivirkailija ilmoitti, että hän vie lapsen lääkärintarkastukseen. Isoäiti luuli, että poika tuodaan takaisin, mutta hänet vietiinkin Mäntymäen perhekotiin. Ei ollut lapsella kiva joulu, eikä isovanhemmilla. Silloin oli vielä tapaamisoikeus ja hän sai käydä jääkiekkoharjoituksissa ja peleissä ja isovanhemmat saivat tavata myös häntä.

Nyt hänen äitinsä ilmoitti opettajalle, että lapsen vatsa on ollut yöllä kipeä. Opettaja oli vastannut että ok, sellaista on liikkeellä, mutta soittikin sosiaaliviranomaisille, jotka tulivat hakemaan lapsen kotoa [4.2.2010] ja veivät 7-vuotiaan pojan poliisiasemalle kuulusteltavaksi. Poika on varmaan ollut hirveän peloissaan. Onko Suomen laki niin, että 7-vuotiasta lasta saa kuulustella ilman vanhempia. Tämän jälkeen lapsi vietiin taas Mäntymäen perhekotiin. Onko syynä että poika on myös Venäjän kansalainen?

Perheen isä sai ainoastaan tavata lasta, äiti sai luvan vasta 4 viikon päästä. Isovanhemmat eivät voi tavata lasta kuin sosiaalivirkailijan luvalla. Sellaista lupaa ei ole tullut vielä kuukauteen.

Turun sosiaalivirkailijoiden toiminta aiheuttaa lapselle elinikäiset traumat ja henkiset kärsimykset.

On hirveää vanhemmille, lapselle ja isovanhemmille tällainen toiminta.

Vankilaankin pääsee katsomaan ja tapaamaan, vaikka olisi tehnyt kuinka pahan rikoksen, mutta miten voi olla mahdollista, että 7-vuotiaalle lapselle tehdään tällaista, ja aiheutetaan hirveää ikävää ja pelkoa. Tämä on käsittämätöntä.

Lääkäriäkään ei varmaan päästetä tarkistamaan pojan terveyttä. Herää vielä kysymys, antavatko sosiaaliviranomaiset lapselle rauhoittavia lääkkeitä. Lapsi ei saa myöskään mennä kouluun eikä mihinkään harrastuksiin.


Martti Rantala


Robert Rantalan isoisä"



Kirjoitus löytyy täältä, dosentti Johan Bäckmanin blogista:

http://antifasistit.blogspot.com/2010/03/robert-rantalan-suomalaisen-isoisan.html

Netistä löytyy jo paljon muitakin kirjoituksia tästä aiheesta. Se on hyvä. Vain avoimuus voi toimia heikoimpien ja vähä-äänisimpien puolesta.

119

4861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sosialisoitu lapsi

      Oikaisen tässä vähän erästä tietoa, mikä koskee Mäntymäen lastensuojelulaitosta. Se ei liene perhekoti, kuten isoisä kirjoittaa, ja minäkin kirjoitan tämän keskustelun aloituksessa.

      Mäntymäki taitaa olla kunnallinen lastenkoti - siellä näköjään vielä käytetään vanhaa lastenkotinimeä nykysin suositun "perhetukikoti"-nimityksen sijaan.

      Lastensuojelun terminologia on usein kaunistelevaa ja harhauttavaa. Sen perässä on vaikea pysyä.


      Löysin Rantalan tapaukseen lisää tietoa internetistä:

      (...) "Toistakymmentä vuotta Turussa asuvalta Inga Rantalalta on kielletty tapaamiset ja seurustelemiset 7-vuotiaan poikansa kanssa. Niin kauan, kun oikeudessa ei synny asiasta virallista päätöstä poika jää eristettynä perheestä sosiaaliviranomaisten hoitoon.

      Robert Rantalan koko juttu alkoi koululaisriidasta. Poika, jota toiset luokkalaiset loukkasivat, alkoi huutaa, että hän voi äitinsä kanssa matkustaa Venäjälle, koska hänellä on kaksoiskansalaisuus. Pojat äidillä ei kuitenkaan ole edes ollut ajatusta palaamisestaan kotimaahansa.

      Sitä suuremmalla syyllä hänen aviopuolisolla Ville-Pekka Rantalalla ei ollut lainkaan aikomusta lähteä Venäjälle.

      Koulun opettajat, jotka ilmoittivat tapahtumasta sosiaaliviranomaisille, ottivat pojan huostaansa paneutumatta lainkaan tapahtumaan. Kaiken lisäksi opettajat muistivat, miten poika erään kerran kertoi heille, miten äiti oli antanut hänelle tukkapöllöä. Nimenomaan se oli jutun virallinen syy.

      Pojan äitiä vastaan viritettiin rikosjuttu syyttämällä häntä lievästä pahoinpitelystä. Häneltä kiellettiin keskusteleminen poikansa kanssa jopa puhelimessa. Sen jälkeen hänelle ilmoitettiin, että oikeuden päätöksellä häneltä ja pojan isältä evätään lapsenvanhempien oikeudet.

      Venäjän konsuli pääsi tapaamaan Robertin, joskin suomalaisten sosiaaliviranomaisten ja tulkin läsnä ollessa ja vain sillä ehdolla, ettei poika puhu venäjää. 7-vuotias poika, joka jäi ilman vanhempiaan, kysyi konsulilta milloin hän pelastaa hänet." (...)

      http://finnish.ruvr.ru/2010/03/09/5133889.html

      Lainaamani tekstin lienee kirjoittanut dosentti Johan Bäckman, joka paljon kirjoittaa internetissä Venäjän näkökannoista.

    • Sosialisoitu lapsi

      Suomalaisen kunnallisen lastensuojelun mielivaltaa vastaan kamppailevat lastensuojelun aktivistit ovat kirjoittaneet aiheesta jonkin verran toiseen Suomi24:n ketjuun:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8909534

      Venäläis-suomalaisen pikku pojan kohtalo on ihan tuttu juttu kantasuomalaisissakin perheissä.

      Mutta onko juuri Turussa enemmänkin vastaavia mielivaltaisuuksia? Lastensuojelun toteutus kun vaihtelee eri kaupungeissa ja kunnissa hyvin suuresti. Ihmisten oikeudet toteutuvat sen mukaan, missä he sattuvat asumaan.

      Lastensuojelu saattaa olla juuri se kenttä, jossa viranomaisten harjoittama epäoikeudenmukaisuus ja kohtuuttomuus rehottavat räikeimpinä. Sosiaalityöntekijöillä on hirveät laajat valtuudet toimia juuri siten, kun sattuu huvittamaan.

      Suomessa yli 16 000 lasta asuu sijoitettuna kotinsa ulkopuolelle. Luku on suuri verrattuna siihen, kuinka monelle lapselle tarjotaan lastensuojelua avohuollon tukitoimien muodossa. Heitä on vain yli 60 000 lasta, mikä on todellakin hämmästyttävän vähän verrattuna 16 000 kodin ulkopuolelle sijoitettuun lapseen.

      Suomalainen lastensuojelu rikkoo perheitä. Erittäin julmaa. Se on ehkä merkittävin isku suomalaisten yksityisyyttä, yksityistä elämää vastaan.

    • että tiedät

      kaiken kaikesta?

      Sinuna olisin hiukan hiljempaa,
      tai ainakin velvoitettu anteeksipyyntöön,
      mikäli/kun paljastuu että olet väärässä.

      Mistä tiedät, ettei äiti ole uhkaillut lähtevänsä lapsen kanssa maasta.
      Itsekö 7-vuotias sellaisen teorian kehittelee?
      Hassuja puhut, älä usko kaikkea mitä sinulle syötetään.

      • nauraa hohotan

        ihmiset saa lähteä maasta sen minkä haluavat? Omituisia tarinoita. Itse jostain luin, että syy lapsen vientiin on ollut se, että oli pahoinpidelty. No, päähän läpsitty. No, ei saa kasvattaa ihminen itse lastaan. Tuleeko läpsäisystä pahatkin vammat. Jaa, jaa. Toisaalta kamalaa sekin, että perheen asioita revitellään ympäriinsä, juurikin sen takia kamalaa, ettei kaikkea tiedetä kuitenkaan.

        Mutta sen nyt voi sanoa, että viranomaisten toimenpiteet saattavat lähteä niin omituisista asioista liikkeelle, ettei uskoisi. Paljonkaan ei heidän tarvitse selvitellä, mistä on todella kyse. Ja anteeksi he eivät koskaan kyllä pyydä! Saati korvauksia saa heidän aiheuttamistaan henkisistä kivuista ja säryistä. He kun kuulemma toimivat aina vain asiakkaan parhaaksi ja eduksi ... Sallikaa mun nauraa.


      • Sosialisoitu lapsi
        nauraa hohotan kirjoitti:

        ihmiset saa lähteä maasta sen minkä haluavat? Omituisia tarinoita. Itse jostain luin, että syy lapsen vientiin on ollut se, että oli pahoinpidelty. No, päähän läpsitty. No, ei saa kasvattaa ihminen itse lastaan. Tuleeko läpsäisystä pahatkin vammat. Jaa, jaa. Toisaalta kamalaa sekin, että perheen asioita revitellään ympäriinsä, juurikin sen takia kamalaa, ettei kaikkea tiedetä kuitenkaan.

        Mutta sen nyt voi sanoa, että viranomaisten toimenpiteet saattavat lähteä niin omituisista asioista liikkeelle, ettei uskoisi. Paljonkaan ei heidän tarvitse selvitellä, mistä on todella kyse. Ja anteeksi he eivät koskaan kyllä pyydä! Saati korvauksia saa heidän aiheuttamistaan henkisistä kivuista ja säryistä. He kun kuulemma toimivat aina vain asiakkaan parhaaksi ja eduksi ... Sallikaa mun nauraa.

        Samaa mieltä nimimerkin "Nauraa hohotan" kanssa. Haluan elää vapaassa maassa. Viranomainen ei päätä, missä kuljen. Se on perustuslaillinen oikeus.

        Nämä ristiriitatilanteet paljastavat aina jotain laajemminkin suomalaisten ajattelutavasta. Kansalaisuus ei ole mikään kunniatehtävä, alamaisuus sen sijaan on.


      • .
        nauraa hohotan kirjoitti:

        ihmiset saa lähteä maasta sen minkä haluavat? Omituisia tarinoita. Itse jostain luin, että syy lapsen vientiin on ollut se, että oli pahoinpidelty. No, päähän läpsitty. No, ei saa kasvattaa ihminen itse lastaan. Tuleeko läpsäisystä pahatkin vammat. Jaa, jaa. Toisaalta kamalaa sekin, että perheen asioita revitellään ympäriinsä, juurikin sen takia kamalaa, ettei kaikkea tiedetä kuitenkaan.

        Mutta sen nyt voi sanoa, että viranomaisten toimenpiteet saattavat lähteä niin omituisista asioista liikkeelle, ettei uskoisi. Paljonkaan ei heidän tarvitse selvitellä, mistä on todella kyse. Ja anteeksi he eivät koskaan kyllä pyydä! Saati korvauksia saa heidän aiheuttamistaan henkisistä kivuista ja säryistä. He kun kuulemma toimivat aina vain asiakkaan parhaaksi ja eduksi ... Sallikaa mun nauraa.

        Turkulaispoika oli ensimmäistä kertaa lomamatkalla Thaimaassa. Palattuaan hän kertoili kuulumisia kavereilleen.
        – Keskellä yötä todella söpön näköinen kerrossiivooja koputti hotellihuoneeni oveen ja kysyi palelenko minä. Hän lupasi tulla viereeni lämmittämään. Oikein vieläkin harmittaa, ettei minulla ollut silloin yhtään vilu


      • laki sama kaikille
        nauraa hohotan kirjoitti:

        ihmiset saa lähteä maasta sen minkä haluavat? Omituisia tarinoita. Itse jostain luin, että syy lapsen vientiin on ollut se, että oli pahoinpidelty. No, päähän läpsitty. No, ei saa kasvattaa ihminen itse lastaan. Tuleeko läpsäisystä pahatkin vammat. Jaa, jaa. Toisaalta kamalaa sekin, että perheen asioita revitellään ympäriinsä, juurikin sen takia kamalaa, ettei kaikkea tiedetä kuitenkaan.

        Mutta sen nyt voi sanoa, että viranomaisten toimenpiteet saattavat lähteä niin omituisista asioista liikkeelle, ettei uskoisi. Paljonkaan ei heidän tarvitse selvitellä, mistä on todella kyse. Ja anteeksi he eivät koskaan kyllä pyydä! Saati korvauksia saa heidän aiheuttamistaan henkisistä kivuista ja säryistä. He kun kuulemma toimivat aina vain asiakkaan parhaaksi ja eduksi ... Sallikaa mun nauraa.

        Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?

        Mikäli kaksoiskansalaisuutta pidetään siksi, että voi paeta Suomen lakia, onko kaksoiskansalaisuus silloin oikeutettua? Pitäisikö Suomen sosiaalitoimen sulkea silmänsä ja olla nurkassa hiljaa koska lastensuojelulaki ei koske ulkomaalaista äitiä?

        Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa. Me emme ole venäläisiä, tämä ei ole Venäjä, me emme noudata Venäjän lakeja eikä Venäjä sanele koska ja kenen kohdalla Suomen lakia noudatetaan ja missä ei.


      • hohottelija
        laki sama kaikille kirjoitti:

        Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?

        Mikäli kaksoiskansalaisuutta pidetään siksi, että voi paeta Suomen lakia, onko kaksoiskansalaisuus silloin oikeutettua? Pitäisikö Suomen sosiaalitoimen sulkea silmänsä ja olla nurkassa hiljaa koska lastensuojelulaki ei koske ulkomaalaista äitiä?

        Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa. Me emme ole venäläisiä, tämä ei ole Venäjä, me emme noudata Venäjän lakeja eikä Venäjä sanele koska ja kenen kohdalla Suomen lakia noudatetaan ja missä ei.

        Viranomaisten järjenjuoksusta ei aina voi olla niin takuuta, että juokseeko se järki just sinne minne pitäis! Viranomaisten päätökset syntyvät asioita selvittelemättä, aiheuttavat tekemisillään vahinkoa juurikin sen takia, ettei selvitetä mistä on kyse. Kohdistetaan pakkotoimia täysin ex tempore.

        Sama laki kaikille. Ahaa, joskus tuntuu, että se johon sitä lakia pitäisi kohdistaa, jääkin kaikkien toimenpiteiden ulkopuolelle, sinne vaan naureskelemaan. Ja virkamies - sehän ei vastaa tekemisistään koskaan! Virkamies voi jopa lähteä pelleilymielessä niitä toimiaan tekemään - mitäs siihen sanot!


      • Stoppa rasismen!
        laki sama kaikille kirjoitti:

        Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?

        Mikäli kaksoiskansalaisuutta pidetään siksi, että voi paeta Suomen lakia, onko kaksoiskansalaisuus silloin oikeutettua? Pitäisikö Suomen sosiaalitoimen sulkea silmänsä ja olla nurkassa hiljaa koska lastensuojelulaki ei koske ulkomaalaista äitiä?

        Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa. Me emme ole venäläisiä, tämä ei ole Venäjä, me emme noudata Venäjän lakeja eikä Venäjä sanele koska ja kenen kohdalla Suomen lakia noudatetaan ja missä ei.

        Nimimerkki "Laki sama kaikille" kirjoittaa:

        "Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?"


        Mielestäni on hölmöä ryhtyä käsittelemään tuollaisia rasistisia heittoja tällaisen lastensuojeluviranomaisten aiheuttaman ongelman yhteydessä, jossa täytyy puolustaa ihmisten perusoikeuksia, ihmisyyttä jo itsessään. Tämän keskusteluketjun teemaa ei mielestäni voi laajentaa tuohon suuntaan, silloinhan kaikki toiminta maahanmuuttajien puolesta olisi poliittisesti huono asia.

        Mistä näitä rasisteja löytyy aina joka rakoon?

        Korostan, että pikku-Robertin tapaus kuvaa hyvin sitä, kuinka suomalainen lastensuojelu kohtelee myös KANTASUOMALAISIA. Lastensuojelun työkäytäntöjä, lainsäädäntöä ja asennemaailmaa on uudistettava. Lapsemme ovat vaarassa. Lapsia haetaan kiireellisesti huostaan jopa suoraan koulusta, jos koululaisella on "käytöshäiriö". Ainakin sosiaalikoneisto osaa tällä tavoin vanhempia pelotella.

        On hyvä, että Venäjälläkin on huomattu suomalaisen lasten"suojelun" mielettömyys. Meillä lapset eivät kuulu vanhemmilleen, vaan koneistolle. Tällainen ajattelutapa on vahvistumassa.

        Suomeen tarvitaan samanlaista aktivismia lastensuojeluun kuin eläintensuojelussakin on. Eläintensuojelijat ovat onnistuneet nostamaan kaikenlaista salakyhmäistä ja rikollista toimintaa päivänvaloon.

        Suomessa sosiaalitantat kaappaavat lapsia huostaan olemattomien syiden takia. Perusteita ei tarvitse olla. Lapsikauppa lihoo. Lastensuojeluun on syntynyt vahva yksityinen bisnes. Se maksaa veronmaksajille vuodessa 600 miljoonaa euroa.

        Hinnasta on puhunut mm. Stakesin eläkkeellä oleva tutkimusprofessori Matti Rimpelä.

        600 miljoonaa euroa. Lastensuojelulaitokset odottavat nälkäisinä koko ajan uutta purtavaa.


      • Sosialisoitu lapsi
        laki sama kaikille kirjoitti:

        Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?

        Mikäli kaksoiskansalaisuutta pidetään siksi, että voi paeta Suomen lakia, onko kaksoiskansalaisuus silloin oikeutettua? Pitäisikö Suomen sosiaalitoimen sulkea silmänsä ja olla nurkassa hiljaa koska lastensuojelulaki ei koske ulkomaalaista äitiä?

        Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa. Me emme ole venäläisiä, tämä ei ole Venäjä, me emme noudata Venäjän lakeja eikä Venäjä sanele koska ja kenen kohdalla Suomen lakia noudatetaan ja missä ei.

        "Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa."

        Et näköjään tunne lastensuojelun toimintaa.

        Jos on tehty jo kiireellinen huostaanotto, ei siinä ole enää juuri mitään enää tehtävissä. Kiireellisen huostaanoton jälkeen sosiaalityöntekijöiden on äärettömän helppo ohjata tapausta juuri haluamaansa suuntaan eli vahvistuttaa pitempiaikainen, vuosia kestävä, huostaanotto hallinto-oikeudessa.

        Hallinto-oikeudet tekevät tilastojen mukaan juuri sellaisia päätöksiä, kuin lapsen kotikunnan sosiaalityöntekijät haluavat. Noin 95 prosenttia hallinto-oikeuksien huostaanottopäätöksistä noudattaa sosiaalityöntekijän alkuperäistä toivetta.

        Koneiston ei tarvitse enää edes kuunnella vanhempia sen jälkeen, kun kiireellinen huostaanotto on jo tehty. Kiireellinen huostaanotto vain muutetaan sitten hallinto-oikeuden päätöksellä pitempiaikaiseksi.

        Ainoa keino, jota vanhemmat voivat käyttää, on vaikutusvalta. Eli julkisuus. Se on fakta. Muuta keinoa ei ole. Järjestelmä on ihan kahjo.

        Vastuulliset, lastaan rakastavat vanhemmat ja perheen läheiset astuvat ongelman kanssa julkisuuteen. He ovat sitoutuneita lapseen ja haluavat lapsen parasta. Julkisuus on lapsen etu.

        Sitä paitsi, Rantalat ovat takuulla oikeassa siinä, että lastensuojelu on vainonnut heitä venäläisyyden takia. Maahanmuuttajat ovat lastensuojelun maalitauluja, myös muutamat muut ihmisryhmät.

        Tarkkailulistalle joutuu, jos äiti saa lapsen iäkkäänä, nelikymppisenä.

        Tai jos perheessä on lapsi, joka tarvitsee sairaanhoitoa. Kotikunta nappaa lapsen mieluusti huostaan, "jotta sairaalle lapselle voidaan tarjota hoitoa". Näin tehdään, vaikka vanhemmat olisivat pitkään epätoivoisesti koettaneet saada lapselleen hoitoa, tuloksetta.


      • Tykkään kulkea

        Keneltä pitäisi pyytää anteeksi? Ja mitä?

        Mitäs "nurkkaan siitä" -häpeäkoulutusta täällä taas harjoitetaan.

        Minusta on järkkyä, että joku edes yhden sekunnin verran pitää jotenkin epäilyttävänä sitä, että ihminen saattaa halua nostaa kytkintä ja painella muille maille. Moinen innostus häippästä on ihan ymmärrettävää, kun tsiigailee millasta (masentavaa, umpimielistä) seuraa täällä on tarjolla....

        Enkä tykkää tollasesta asenteesta, että meidän pitäisi olla jatkuvasti etsimässä vikoja toisistamme. ETSIKÄÄMME VIKOJA JÄRJESTELMÄSTÄ!!!! Ei kanssakulkijoista.

        Todella hämmentävää.


      • Stoppa rasismen!
        . kirjoitti:

        Turkulaispoika oli ensimmäistä kertaa lomamatkalla Thaimaassa. Palattuaan hän kertoili kuulumisia kavereilleen.
        – Keskellä yötä todella söpön näköinen kerrossiivooja koputti hotellihuoneeni oveen ja kysyi palelenko minä. Hän lupasi tulla viereeni lämmittämään. Oikein vieläkin harmittaa, ettei minulla ollut silloin yhtään vilu

        Rasistit, nämä avoimet foorumit eivät ole teitä varten. Te kun tykkäätte istua pimeässä nurkassa.

        Muistakaa, kaikki avoimuus ja mielipiteiden kirjo on EPÄILYTTÄVÄÄ. Siis kirjoitelkaa ruutuvihkoihinne.


      • Että näin

        09.03.2010 12:16


        Suomen ja Venäjän välinen tuore lapsikiista nousi odotetusti esille ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) ja hänen venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin tapaamisessa tiistaina Moskovassa.

        Kyse on turkulaisesta perheestä, jossa äiti on venäläinen ja isä suomalainen. Perheen poika on sijoitettu väliaikaisesti perhekeskukseen, mikä on herättänyt Venäjällä runsaasti huomiota.

        Venäjällä on tulkittu, että lapsi on viety perheestä heppoisin perustein ja että taustalla on jopa jonkinlainen suomalaisviranomaisten vaino venäläisäitiä kohtaan.

        - Tämä tapaus on todellakin herättänyt suuren yhteiskunnallisen reaktion Venäjällä, Lavrov sanoi ministereiden lehdistötilaisuudessa.

        Sekä Stubb että Lavrov korostivat, että lapsikiistoissa tärkeintä on aina etsiä ratkaisua, joka on lapsen edun kannalta paras mahdollinen.

        Lavrovin puheenvuorosta kävi ilmi, että Venäjän mielestä se olisi lapsen palauttaminen takaisin perheeseen.

        - Lähetämme lapsiasiamiehemme Pavel Astahovin Helsinkiin maaliskuun puolivälissä. Hän tulee selvittelemään sekä tätä tapausta että keskustelemaan yleisesti, miten vastaavia muita tapauksia voidaan hoitaa, Lavrov sanoi.


      • Lue lehtiä!

        09.03.2010 12:16


        Suomen ja Venäjän välinen tuore lapsikiista nousi odotetusti esille ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) ja hänen venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin tapaamisessa tiistaina Moskovassa.

        Kyse on turkulaisesta perheestä, jossa äiti on venäläinen ja isä suomalainen. Perheen poika on sijoitettu väliaikaisesti perhekeskukseen, mikä on herättänyt Venäjällä runsaasti huomiota.

        Venäjällä on tulkittu, että lapsi on viety perheestä heppoisin perustein ja että taustalla on jopa jonkinlainen suomalaisviranomaisten vaino venäläisäitiä kohtaan.

        - Tämä tapaus on todellakin herättänyt suuren yhteiskunnallisen reaktion Venäjällä, Lavrov sanoi ministereiden lehdistötilaisuudessa.

        Sekä Stubb että Lavrov korostivat, että lapsikiistoissa tärkeintä on aina etsiä ratkaisua, joka on lapsen edun kannalta paras mahdollinen.

        Lavrovin puheenvuorosta kävi ilmi, että Venäjän mielestä se olisi lapsen palauttaminen takaisin perheeseen.

        - Lähetämme lapsiasiamiehemme Pavel Astahovin Helsinkiin maaliskuun puolivälissä. Hän tulee selvittelemään sekä tätä tapausta että keskustelemaan yleisesti, miten vastaavia muita tapauksia voidaan hoitaa, Lavrov sanoi


      • Lue

        "Suomessa hyvin lyhyen ajan sisällä on sattunut lukuisia huostaanottotapauksia, erityisesti venäläisten lasten kohdalla, jolloin lapset vietiin kotoa ilman pätevää syytä. Suomen sosiaaliviranomaisten mielivaltaisesta toiminnasta kärsineet venäläiset lapset kertovat Venäjän televisiossa järkyttävistä oloista suomalaisissa lastenkodeissa ja siitä, kuinka heidät hakattiin siellä."



        "Sosiaaliviranomaisten päätöksen jälkeen täysin murtunut Robertin suomalainen isä Veli-Pekka on Venäjän televisiossa, ykköskanavalla tehnyt virallisen lausunnon siitä, ettei usko enää suomalaiseen oikeuteen ja että hän luopuu Suomen kansalaisuudestaan. Veli-Pekka Rantala on myös TV:n välityksellä vedonnut Venäjän presidenttiin ja pyytänyt perheelleen turvaa Venäjältä. Sekä suomalainen että venäläinen isoäiti ovat järkyttyneitä sosiaaliviranomaisten päätöksen johdosta. On täysin epäselvää, miksei Robertia voi esimerkiksi sijoittaa isovanhempien luo. Ovatko lapset suomalaisten viranomaisten mielestä valtion omaisuutta?"


        "02.03.2010
        Suomen sosiaali viranomaiset päättivät siirtää asian 7-vuotiaan Robert Rantala yhteisöjen tuomioistuimen riistää hänen vanhempansa ja heidän vanhempien oikeuksia. Kunnes asia on ratkaistu, poika pysyy orpokodissa."


        Kehitys on todella hälyttävä. Mikä on siis tarkoitus – eristää lapset kotoa ja aivopestä laitoksissa ”jalostaen” ihmisiä, joita valtio pystyisi myöhemmin tehokasti käyttämään hyväkseen?

        "Yllä mainitut esimerkit ainakin osoittavat, että lapset suorastaan kärsivät laitoksissa ja kaipaavat vanhempiensa luo. Em. viranomaisten kyseenalaiset kasvatusmenetelmät eivät voi olla vaikuttamatta lasten psyykeen. Ei ihme, että mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet Suomessa. Kannattaa myös miettiä, ovatko Suomessa tapahtuneet koulusurmat ja massamurhat kasvatusjärjestelmän ja viranomaisten mielivaltaisen toiminnan seurausta."

        "Tällä hetkellä Robert on viranomaisten huostassa, äiti ei saa millään tavalla kommunikoida lapsensa kanssa, eikä lapsi saa puhua venäjää. Suomalainen isä Veli-Pekka saa tavata poikansa laitoksessa. Lapsi haluaa vanhempiensa luo, ja vanhempien lausuntojen perusteella, isä on hermoromahduksen partaalla ja on aikeissa luopua Suomen kansalaisuudestaan ja lähteä perheensä kanssa Venäjälle turvaan. "


      • 1245789
        Tykkään kulkea kirjoitti:

        Keneltä pitäisi pyytää anteeksi? Ja mitä?

        Mitäs "nurkkaan siitä" -häpeäkoulutusta täällä taas harjoitetaan.

        Minusta on järkkyä, että joku edes yhden sekunnin verran pitää jotenkin epäilyttävänä sitä, että ihminen saattaa halua nostaa kytkintä ja painella muille maille. Moinen innostus häippästä on ihan ymmärrettävää, kun tsiigailee millasta (masentavaa, umpimielistä) seuraa täällä on tarjolla....

        Enkä tykkää tollasesta asenteesta, että meidän pitäisi olla jatkuvasti etsimässä vikoja toisistamme. ETSIKÄÄMME VIKOJA JÄRJESTELMÄSTÄ!!!! Ei kanssakulkijoista.

        Todella hämmentävää.

        Viranomainen ei sitä koskaan tee, sillä viranomaisella on se käsitys, että hän erehtymätön. Ei pyydä anteeksi, vaikka valituksen tulos olisi hänen virheittensä löytäminen.


      • asiaa seurannut
        laki sama kaikille kirjoitti:

        Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?

        Mikäli kaksoiskansalaisuutta pidetään siksi, että voi paeta Suomen lakia, onko kaksoiskansalaisuus silloin oikeutettua? Pitäisikö Suomen sosiaalitoimen sulkea silmänsä ja olla nurkassa hiljaa koska lastensuojelulaki ei koske ulkomaalaista äitiä?

        Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa. Me emme ole venäläisiä, tämä ei ole Venäjä, me emme noudata Venäjän lakeja eikä Venäjä sanele koska ja kenen kohdalla Suomen lakia noudatetaan ja missä ei.

        Näitä on pari muutakin tässä ketjussa. Suomalaisissa lehdissä on ollut myös tieto tilapäisen sijoituspäätöksen painavimmasta syystä. Jutuissa haastateltu tutkinnanjohtaja Koiranen on todennut, että lapsen äitiin kohdistuu vakava rikosepäily, jonka tutkinta on kesken. Aidin epäillään useasti pahoinpidelleen lasta, eikä isä ole kyennyt häntä suojelemaan. Tilapäinen sijoituspäätös on lastensuojelulain mukainen ja siitä on oikeus valittaa. Tutkinnan valmistuttua nähdään kestääkö sosiaaliviranomaisen päätös.


      • lastensuojelu
        Lue kirjoitti:

        "Suomessa hyvin lyhyen ajan sisällä on sattunut lukuisia huostaanottotapauksia, erityisesti venäläisten lasten kohdalla, jolloin lapset vietiin kotoa ilman pätevää syytä. Suomen sosiaaliviranomaisten mielivaltaisesta toiminnasta kärsineet venäläiset lapset kertovat Venäjän televisiossa järkyttävistä oloista suomalaisissa lastenkodeissa ja siitä, kuinka heidät hakattiin siellä."



        "Sosiaaliviranomaisten päätöksen jälkeen täysin murtunut Robertin suomalainen isä Veli-Pekka on Venäjän televisiossa, ykköskanavalla tehnyt virallisen lausunnon siitä, ettei usko enää suomalaiseen oikeuteen ja että hän luopuu Suomen kansalaisuudestaan. Veli-Pekka Rantala on myös TV:n välityksellä vedonnut Venäjän presidenttiin ja pyytänyt perheelleen turvaa Venäjältä. Sekä suomalainen että venäläinen isoäiti ovat järkyttyneitä sosiaaliviranomaisten päätöksen johdosta. On täysin epäselvää, miksei Robertia voi esimerkiksi sijoittaa isovanhempien luo. Ovatko lapset suomalaisten viranomaisten mielestä valtion omaisuutta?"


        "02.03.2010
        Suomen sosiaali viranomaiset päättivät siirtää asian 7-vuotiaan Robert Rantala yhteisöjen tuomioistuimen riistää hänen vanhempansa ja heidän vanhempien oikeuksia. Kunnes asia on ratkaistu, poika pysyy orpokodissa."


        Kehitys on todella hälyttävä. Mikä on siis tarkoitus – eristää lapset kotoa ja aivopestä laitoksissa ”jalostaen” ihmisiä, joita valtio pystyisi myöhemmin tehokasti käyttämään hyväkseen?

        "Yllä mainitut esimerkit ainakin osoittavat, että lapset suorastaan kärsivät laitoksissa ja kaipaavat vanhempiensa luo. Em. viranomaisten kyseenalaiset kasvatusmenetelmät eivät voi olla vaikuttamatta lasten psyykeen. Ei ihme, että mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet Suomessa. Kannattaa myös miettiä, ovatko Suomessa tapahtuneet koulusurmat ja massamurhat kasvatusjärjestelmän ja viranomaisten mielivaltaisen toiminnan seurausta."

        "Tällä hetkellä Robert on viranomaisten huostassa, äiti ei saa millään tavalla kommunikoida lapsensa kanssa, eikä lapsi saa puhua venäjää. Suomalainen isä Veli-Pekka saa tavata poikansa laitoksessa. Lapsi haluaa vanhempiensa luo, ja vanhempien lausuntojen perusteella, isä on hermoromahduksen partaalla ja on aikeissa luopua Suomen kansalaisuudestaan ja lähteä perheensä kanssa Venäjälle turvaan. "

        on kautta aikain ollut idiotismin pääpaikka,mitkään lait eikä ratifioidut sopimukset koske sitä sakkia,toiminta on ollut ja on ilmeisesti edelleen aivan mielivaltaista,valehdellaan ja asioita keksitään, niitä sitten esitetään totuutena esim käräjäoikeudelle,vuosia Turun lastensuojelu yritti erottaa minua lapsestani,teki kaikkensa valehdellen ja asioita vääristellen mutta eipähän onnistunut ja nyt mahtaakin vituttaa raskaasti kun minun ja lapseni välit ovat mitä parhaimmat,olen antanut lapseni lukea (on jo täysi-ikäinen ) em.instanssin kirjoittamia lausuntoja ym. ja sieltähän se totuus tuli kun hän totesi että,voi vittu mitä haaskoja !!


      • Lapsikauppa
        lastensuojelu kirjoitti:

        on kautta aikain ollut idiotismin pääpaikka,mitkään lait eikä ratifioidut sopimukset koske sitä sakkia,toiminta on ollut ja on ilmeisesti edelleen aivan mielivaltaista,valehdellaan ja asioita keksitään, niitä sitten esitetään totuutena esim käräjäoikeudelle,vuosia Turun lastensuojelu yritti erottaa minua lapsestani,teki kaikkensa valehdellen ja asioita vääristellen mutta eipähän onnistunut ja nyt mahtaakin vituttaa raskaasti kun minun ja lapseni välit ovat mitä parhaimmat,olen antanut lapseni lukea (on jo täysi-ikäinen ) em.instanssin kirjoittamia lausuntoja ym. ja sieltähän se totuus tuli kun hän totesi että,voi vittu mitä haaskoja !!

        Turun sosiaalitoimi, mikä teilläkin on vialla?

        Löytyykö Suomesta yhtään sosiaaliosastoa, jossa lastensuojelu pysyy tolkullisissa rajoissa? Sosiaalityöntekijät sulkevat silmänsä todelliselta hädältä, mutta ovat valmiita rakentelemaan näyttäviä "sosiaalitapauksia" mukavista lapsista, joita koneiston on helppo hoitaa.

        Ja avohuollon tukitoimia eivät sosiaalityöntekijät ryhdy ideoimaan, vaikka ne maksavat vain pienen murto-osan siitä kuin huostaanotto. Kunnat kun saavat valtiolta rahaa lastensuojelun kustannuksiin vain sen mukaan, kuinka monta lasta ne ovat ottaneet huostaan! Lastensuojelukertoimen laskutavassa piilee siis tolkuton epäkohta suomalaisten lapsiperheiden kannalta.

        Lasten sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa suomalaisille vuodessa 600 miljoonaa euroa. Miettikää, mikä muu asia mahtaa maksaa yhtä paljon. Ei kovin moni.

        Kodin ulkopuolelle on sijoitettu yli 16 000 lasta. Huostaanottojen määrä kasvaa vuosi vuodelta. Joka vuosi arvioidaan kustannusten, joka aiheutuu lasten asumisesta kodin ulkopuolella, kasvavan 50 miljoonaalla eurolla.

        600 miljoonaa euroa on M I E L E T Ö N kustannus veronmaksajille. Ja se tuottaa tutkimusten mukaan rampoja aikuisia, jotka eivät kykene mukaan työelämään. Veronmaksajia näistä lapsista ei tule.

        L A P S I K A U P P A syö verorahamme. Lapsemme kärsivät. Seitsenvuotias Robert halutaan jauhaa lastensuojelun lihamyllyssä. Sinne etsitään koko ajan uusia lapsia, jotta bisnes rullaa. Koko ajan nimittäin osa lapsista saavuttaa täysi-ikäisyyden ja voivat jättää taakseen laitoslapsuuden.

        Sijoituslapsia hoitavat laitokset ja bisnesvanhemmat takovat tulosta ja katteet ovat kadehdittavia. Eipä ihme, että liiketoiminta laajentuu lastensuojelussa. Kaikessa hiljaisuudessa. Ei sen bisneksen asioista paljon huudella, eikä näe komeita mainoksia.

        Lastensuojeluyritysten ei tarvitse mainostaa, sillä sijoituspaikoista huostaanotetuille lapsille on huutava pula.


      • ai Turust
        lastensuojelu kirjoitti:

        on kautta aikain ollut idiotismin pääpaikka,mitkään lait eikä ratifioidut sopimukset koske sitä sakkia,toiminta on ollut ja on ilmeisesti edelleen aivan mielivaltaista,valehdellaan ja asioita keksitään, niitä sitten esitetään totuutena esim käräjäoikeudelle,vuosia Turun lastensuojelu yritti erottaa minua lapsestani,teki kaikkensa valehdellen ja asioita vääristellen mutta eipähän onnistunut ja nyt mahtaakin vituttaa raskaasti kun minun ja lapseni välit ovat mitä parhaimmat,olen antanut lapseni lukea (on jo täysi-ikäinen ) em.instanssin kirjoittamia lausuntoja ym. ja sieltähän se totuus tuli kun hän totesi että,voi vittu mitä haaskoja !!

        Siellä Turun oikeustieteellisessähän työskentelee lastensuojeluasioihin vihkiytynyt professori Gottberg. Eli kuinka tuollaisessa kaupungissa lastensuojelu voi olla idiotismin tasolla.

        Toisaalta, olin kerran Gottbergin luennolla josta kirjoitan tässä katkelman: "Ai, että huostaanotetut lapset pitäisi kotiuttaa! Niin, mutta eihän heillä ole mitään kotia, mihin kotiuttaa." Tämän voi tietenkin tulkita yhteiskuntapoliittiseksi kritiikiksi, mutta järkyttävintä on, että salillinen sosiaalityöntekijöitä nauroi kippurassa, kun Gottberg esiintyi ilveillen.


      • laki sama kaikille kirjoitti:

        Jos tietyn kulttuurin tapa kasvattaa lapsia sallitaan silmää räpäyttämättä, pitäisi siis sallia myös uskonnollistaustaiset silpomiset ja kulttuuriin kuuluvat pahoinpitelyt ja naisten alistaminen?

        Mikäli kaksoiskansalaisuutta pidetään siksi, että voi paeta Suomen lakia, onko kaksoiskansalaisuus silloin oikeutettua? Pitäisikö Suomen sosiaalitoimen sulkea silmänsä ja olla nurkassa hiljaa koska lastensuojelulaki ei koske ulkomaalaista äitiä?

        Asioiden revittely on lähtenyt pikku-Robertin asioidenhoitajista. Jos tapausta olisi annettu tutkia rauhassa ja vanhemmat suhtautuneet asiallisesti tapahtumiin ja vasta sitten menty lööppeihin ja haettu huomiota venäläisvastaisuudella, asia olisi voinut jo ratketa. Me emme ole venäläisiä, tämä ei ole Venäjä, me emme noudata Venäjän lakeja eikä Venäjä sanele koska ja kenen kohdalla Suomen lakia noudatetaan ja missä ei.

        Suomen lakeja. Köyliön sosiaalitoimen viranhaltijat vääristelevät lausunnoissaan tapahtumia. Muuttavat asiakirjoissaan todeksi perättömät lastensuojeluilmoitukset joita ei ole edes koskaan tutkittu. Laki kunnallisesta viranhaltijasta 4 luku 17§:ä velvoittaa viranomaisen pysyttelemään lausunnoissaan totuudessa. Näin ei kuitenkaan ole, eikä mikään viranomainen tutki näitä asioita, eikä rangaistuksia rikoksista langeteta vaikka kuinka olisi todisteet viranhaltijoiden rikoksista.


      • sossupaholainen
        ai Turust kirjoitti:

        Siellä Turun oikeustieteellisessähän työskentelee lastensuojeluasioihin vihkiytynyt professori Gottberg. Eli kuinka tuollaisessa kaupungissa lastensuojelu voi olla idiotismin tasolla.

        Toisaalta, olin kerran Gottbergin luennolla josta kirjoitan tässä katkelman: "Ai, että huostaanotetut lapset pitäisi kotiuttaa! Niin, mutta eihän heillä ole mitään kotia, mihin kotiuttaa." Tämän voi tietenkin tulkita yhteiskuntapoliittiseksi kritiikiksi, mutta järkyttävintä on, että salillinen sosiaalityöntekijöitä nauroi kippurassa, kun Gottberg esiintyi ilveillen.

        Olen ollut monilla Gottbergin luennoilla, enkä ole koskaan kuullut häneen ilveilevän (enkä myöskään nähnyt kenenkään nauravan kippurassa). Gottberg on hyvin asiallinen, mutta puhuu suoraan, ei kiertele eikä kaartele.


    • Lapsikauppa

      Missä Turun alueen lastensuojelulaitoksessa, esimerkiksi perhekodissa, on nyt vapaana/vapautumassa paikka tuollaista pikku poikaa varten, kuin seitsenvuotias Robert on? Lastensuojelu tuntuu toimivan alalla toimivien yritysten ehdoilla. Yritys kertoo sosiaalityöntekijälle, että meillä olisi täällä nyt tarjolla yksi paikka tietyntyyppiselle lapselle.

      Kunnallinen lastenkoti on vain välilaskupaikka. Sieltä matka jatkuu yritykseen, joka takoo lapsella rahaa. Isoja rahoja. Sijoitettua lasta hoitava voi laskuttaa suuren vuorokausimaksun lisäksi lukuisia erilaisia kulukorvauksia. Rahaa saa esimerkiksi matkusteluun, vaikkapa hiihtämään tunturikeskukseen Lappiin. Ihan mihin tahansa.

      Uuden lapsen saapuessa aloituspaketti on 2000 euroa. Sillä rahalla voi ostaa lapselle esimerkiksi uuden polkupyörän, mutta moni sijoituskoti ja -laitos esittää kainon pyynnön, että voisiko lapsi ottaa kotoaan mukaansa vanhan pyöränsä. Ettei tarvitse kuluttaa parista tonnista euroja pyörän ostoon.

      Ei ole harvinaista, että sijoitettu lapsi kulkee "uudessa kodissaan" huonommissa vaatteissa kuin hänellä oli kotonaan, omassa perheessään.

      Ihmettelen muuten julkisuudessa olleita tietoja, että ekaluokkalaisen pojan koulun opettajat olisivat toimineet yhteistyössä sosiaalityöntekijöiden kanssa. En ihmettele yhteistyötä, vaan ilmiön yleisyyttä. Olen kuullut ihmisten kertovan, kuinka päiväkoti ja koulu työskentelevät yhdessä lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden kanssa hämäräperäisissä hankkeissa, kunnan ja kaupungin lapsiperheitä vastaan.

      Lapsiperheistä voidaan aina joku poimia silmätikuksi. Erityisen helppo on nostaa esiin näitä perheitä, joissa ainakin toinen vanhemmista on maahanmuuttaja. Monikulttuurisuus on lastensuojelussa kirosana.

      Suosittelenkin kaikille "maahanmuuttokriittisille" rasisteille, näille vihaisille nuorille miehille, että kouluttaudutte sosiaalityöntekijöiksi ja erikoistutte lastensuojeluun. Ala sopii teille. Teillä on luontaisia kykyjä. Ja sosiaalityö kaipaa miehiä. Heistä on pula.

      • Lapsikauppa

        Erilaiset lastensuojelulaitokset, kuten ammatilliset perhekodit, voivat laskuttaa huostaanotetun lapsen hoidosta 200 eurosta aina 600 euroon saakka. Vuorokausi.

        Lapsen sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa tällaisina asumiskuluina 70 - 80 000 euroa per lapsi vuodessa. Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta esitti tällaisen hinnan kirjoituksessaan, joka julkaistiin melko tarkalleen vuosi sitten iltapäivälehden lastensuojeluliitteessä.

        Venäläiset lapset! Tervetuloa Suomeen! Suomalainen lapsibisnes odottaa teitä. Lapsikauppa valmis imaisemaan teidät kitaansa. Bisnes tarvitsee pyöriäkseen jatkuvasti uusia uhreja. Turussa teille ei kylläkään ole tarjolla edes äidinkielisiä palveluita, mutta se ei kaupungin lastensuojelua näköjään huoleta. Se haluaa teistä vain otteen ja tempaista kitaansa.

        Aamun radiouutisissa arvioidaan, että hurjaa tulosta takova yksityislääkäribisnes lienee tutkimassa laajenemismahdollisuuksia lastensuojeluun. Ei mikään ihme. Lastensuojelussa voi jauhaa kovaa voittoa.


      • tosikkokoko
        Lapsikauppa kirjoitti:

        Erilaiset lastensuojelulaitokset, kuten ammatilliset perhekodit, voivat laskuttaa huostaanotetun lapsen hoidosta 200 eurosta aina 600 euroon saakka. Vuorokausi.

        Lapsen sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa tällaisina asumiskuluina 70 - 80 000 euroa per lapsi vuodessa. Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta esitti tällaisen hinnan kirjoituksessaan, joka julkaistiin melko tarkalleen vuosi sitten iltapäivälehden lastensuojeluliitteessä.

        Venäläiset lapset! Tervetuloa Suomeen! Suomalainen lapsibisnes odottaa teitä. Lapsikauppa valmis imaisemaan teidät kitaansa. Bisnes tarvitsee pyöriäkseen jatkuvasti uusia uhreja. Turussa teille ei kylläkään ole tarjolla edes äidinkielisiä palveluita, mutta se ei kaupungin lastensuojelua näköjään huoleta. Se haluaa teistä vain otteen ja tempaista kitaansa.

        Aamun radiouutisissa arvioidaan, että hurjaa tulosta takova yksityislääkäribisnes lienee tutkimassa laajenemismahdollisuuksia lastensuojeluun. Ei mikään ihme. Lastensuojelussa voi jauhaa kovaa voittoa.

        aivan!


      • Lapsikauppa kirjoitti:

        Erilaiset lastensuojelulaitokset, kuten ammatilliset perhekodit, voivat laskuttaa huostaanotetun lapsen hoidosta 200 eurosta aina 600 euroon saakka. Vuorokausi.

        Lapsen sijoittaminen kodin ulkopuolelle maksaa tällaisina asumiskuluina 70 - 80 000 euroa per lapsi vuodessa. Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta esitti tällaisen hinnan kirjoituksessaan, joka julkaistiin melko tarkalleen vuosi sitten iltapäivälehden lastensuojeluliitteessä.

        Venäläiset lapset! Tervetuloa Suomeen! Suomalainen lapsibisnes odottaa teitä. Lapsikauppa valmis imaisemaan teidät kitaansa. Bisnes tarvitsee pyöriäkseen jatkuvasti uusia uhreja. Turussa teille ei kylläkään ole tarjolla edes äidinkielisiä palveluita, mutta se ei kaupungin lastensuojelua näköjään huoleta. Se haluaa teistä vain otteen ja tempaista kitaansa.

        Aamun radiouutisissa arvioidaan, että hurjaa tulosta takova yksityislääkäribisnes lienee tutkimassa laajenemismahdollisuuksia lastensuojeluun. Ei mikään ihme. Lastensuojelussa voi jauhaa kovaa voittoa.

        Tekaistuin perustein. Kokemäen Kauvatsalle perustettiin muutamia vuosia sitten lasten sijoituspaikka ja Satakunnan Kansan haastattelussa kerrottiin että nyt vielä kesällä on hiljaista mutta vilkastuu toiminta sitten kun koulut alkavat. Sikamaista touhua rahastaa lapsilla.


    • pro filius

      Tämä Johan Bäckman on neuvostofasismin viimeinen desantti Suomessa. Hänen pyörittämänsä julkisuusmylly tässä asiassa ei ole tilapäisesti sijoitetun Robert pojan etujen mukaista. Hänestä on tehtyvälikappale Bäckmannin omian Suomen vastaisten päämäärien edistämisessä.

      • Ihana sananvapaus

        Aina on se mahdollisuus, että puhuja/kirjoittaja edistää samalla omia asioitaan. Mutta se meille kirjoittajille ja puhujille suotakoon, jos puhumme oikean asian puolesta oikein perustein. Mielestäni ei ole yleensä tarpeellista ruveta laskemaan ja luetteloimaan näitä mahdollisesti kertyviä sivuhyötyjä.

        Aina kehitystyöstä hyötyy laajempikin piiri kuin itse puheenaiheena oleva kohde. Ja sehän on hienoa.

        Minusta ei ole edes kiinnostavaa ryhtyä kaivelemaan ihmisten tarkoitusperiä. Asiat ovat tärkeitä, ei ihmisten psyyke.

        Ja sitä paitsi, pikku-Robertin asiaa ei voi mitenkään nähdä Bäckmanin asiana. Bäckmanilla on oikeus ja suoranainen velvollisuus puhua (ihmisoikeus-)ongelmasta, jos hän sellaisen tietää olevan.


      • hyvä,hyvä,hyvä
        Ihana sananvapaus kirjoitti:

        Aina on se mahdollisuus, että puhuja/kirjoittaja edistää samalla omia asioitaan. Mutta se meille kirjoittajille ja puhujille suotakoon, jos puhumme oikean asian puolesta oikein perustein. Mielestäni ei ole yleensä tarpeellista ruveta laskemaan ja luetteloimaan näitä mahdollisesti kertyviä sivuhyötyjä.

        Aina kehitystyöstä hyötyy laajempikin piiri kuin itse puheenaiheena oleva kohde. Ja sehän on hienoa.

        Minusta ei ole edes kiinnostavaa ryhtyä kaivelemaan ihmisten tarkoitusperiä. Asiat ovat tärkeitä, ei ihmisten psyyke.

        Ja sitä paitsi, pikku-Robertin asiaa ei voi mitenkään nähdä Bäckmanin asiana. Bäckmanilla on oikeus ja suoranainen velvollisuus puhua (ihmisoikeus-)ongelmasta, jos hän sellaisen tietää olevan.

        http://yle.fi/alueet/turku/2010/03/lapsikohu_suomen_ja_venajan_valilla_paisuu_1525410.html


    • tavallinen ihminen

      Ihmettelen vaan. Miten Suomen sosiaalivirkailiat käyttääntyvät kuin Natsi-saksalaiset, käyttävät valtaansa täysin väärin. Eikä ihmisillä ole enään mitään oikeutta. Pelottaa.

    • Mirkku Vantaalta

      kyllähän meitä kantaa ottavia riitää - kun yksityisasioista suomessa ei voi julkisesti julistaa niin silloin kaiken maailman huhut alkavat elää. ymmärrän, että asia on kipeä kaikille asianosaisille, mutta ei ihmisiä sentään tarvitse alkaa nimittelemään. työtään (kovin epäkiitollista) lastensuojeluihmisetkin tekevät, erikoista on sellainen ajattelu, että virkamies ihan piruuttaan toimiii miten sattuu. mua hävettää tällainen potaska.

      • Venäjän puolesta

        Mielipiteitään ilmaisevia kansalaisia riittää, mutta niin riittää näitä outoja päätöksiään tekeviä viranomaisiakin. Teen siksi johtopäätöksen, että suomalaiset eivät sittenkään vielä puhu tarpeeksi ongelmista, vaan antavat viranomaisten puuhailla liian suojatuissa oloissa, omassa rauhassaan.

        Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työ ei ole epäkiitollista, jos perhe kokee saavansa siitä apua. On selvää, että hyvä työ johtaa kiitoksiin. Kun ihminen kokee tulevansa autetuksi, hän alkaa hymyillä.

        Niin yksinkertaista se on. Sosiaalityön ei saisi tehdä tästäkään liian vaikeaa.

        Suomalais-venäläinen poika on muuten karannut lastensuojelulaitoksesta omaan kotiinsa. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/118390.html?forumid=9&topicid=22465&parentid=0&docid=118390&topicsortorder=0&topicpage=1&comment...

        Hyvä, Robert!

        Paha vain, että järjestelmä hakee sinut väkivalloin takaisin. Ja venäläinen julkisuus saa jälleen polttoainetta. Mutta se on oikein, ihmisoikeuksia pitää puolustaa. Onneksi meillä suomalaisilla lapsiperheillä on nyt Venäjän media ja maan yleinen mielipide tukenamme. Kantasuomalaiset perheet ovat kokeneet aivan samaa kuin kyseinen Rantalan suomalais-venäläinen perhekin.

        Venäjä on alkanut avautua minulle aivan uudesta näkökulmasta tämän huostaanottotapauksen takia. Ja se on vain piristävä asia. On kiva, kun voi uudistaa ajatuksiaan.

        Venäjällä ovat vanhanaikaiset ihmisoikeudet vielä arvossaan. Meillä ihmisoikeuksia tarkastellaan vain hallinnon näkökulmasta. Se, mikä palvelee hallintoa, on Suomessa todellista ja tärkeää, ei muu. Ihmisellä ei ole itseisarvoa sinänsä.

        Venäjällä ilmeisesti on, vaikka toisin olemme luulleet.


      • HäpeäOllaSuomalainen
        Venäjän puolesta kirjoitti:

        Mielipiteitään ilmaisevia kansalaisia riittää, mutta niin riittää näitä outoja päätöksiään tekeviä viranomaisiakin. Teen siksi johtopäätöksen, että suomalaiset eivät sittenkään vielä puhu tarpeeksi ongelmista, vaan antavat viranomaisten puuhailla liian suojatuissa oloissa, omassa rauhassaan.

        Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työ ei ole epäkiitollista, jos perhe kokee saavansa siitä apua. On selvää, että hyvä työ johtaa kiitoksiin. Kun ihminen kokee tulevansa autetuksi, hän alkaa hymyillä.

        Niin yksinkertaista se on. Sosiaalityön ei saisi tehdä tästäkään liian vaikeaa.

        Suomalais-venäläinen poika on muuten karannut lastensuojelulaitoksesta omaan kotiinsa. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/118390.html?forumid=9&topicid=22465&parentid=0&docid=118390&topicsortorder=0&topicpage=1&comment...

        Hyvä, Robert!

        Paha vain, että järjestelmä hakee sinut väkivalloin takaisin. Ja venäläinen julkisuus saa jälleen polttoainetta. Mutta se on oikein, ihmisoikeuksia pitää puolustaa. Onneksi meillä suomalaisilla lapsiperheillä on nyt Venäjän media ja maan yleinen mielipide tukenamme. Kantasuomalaiset perheet ovat kokeneet aivan samaa kuin kyseinen Rantalan suomalais-venäläinen perhekin.

        Venäjä on alkanut avautua minulle aivan uudesta näkökulmasta tämän huostaanottotapauksen takia. Ja se on vain piristävä asia. On kiva, kun voi uudistaa ajatuksiaan.

        Venäjällä ovat vanhanaikaiset ihmisoikeudet vielä arvossaan. Meillä ihmisoikeuksia tarkastellaan vain hallinnon näkökulmasta. Se, mikä palvelee hallintoa, on Suomessa todellista ja tärkeää, ei muu. Ihmisellä ei ole itseisarvoa sinänsä.

        Venäjällä ilmeisesti on, vaikka toisin olemme luulleet.

        Vuosia sitten käsitykseni Venäjästä oli erittäin negatiivinen ja pidin amerikkaa mahtavana maana.. Vuosi sitten jonkin sai silmäni avautumaan ja tajusin kuinka amerikka on persiistä ja Venäjä ei ole se paha, Venäjä on itseasiassa paljon parempi maa kuin mitä USA.
        Onhan sielläkin omat ongelmansa, mutta niin on ongelmansa jokaisella maalla.

        Suomen suurimpia ongelmia on nämä sosiaalitantat ja kansanedustajat jotka tekevät päätöksiä ilman että edes tietävät asioiden todellisen laidan.. Tai voihan olla että niitä vain ei kiinnosta totuus, pääasia että saavat vain tehdä päättömiä päätöksiä.

        Jos tämä poika haluaa kotiin, niin eiköhän se ole JUMALAUTA merkki siitä että siellä kotona on hyvä olla! Jos kotona olisi paska olla ja poikaa hakkaamalla hakattaisiin, niin ei se sinne kotiin haluaisi!

        Nyt JÄRKI käteen tämän asian kanssa ja samalla sostantat tarkkailuun ja Suomen hallitus vaihtoon!

        Huostaanotto on hyvä asia jos sille on oikeasti aihetta, mutta jos poikaa on kerran tai pari tukistettu tottelemattomuuden takia niin SE EI oikeuta huostaanottoon!

        Jos poikaa remmillä hakataan, niin se sitten on jo ihan eriasia!
        Minne on hävinnut se Suomalaisten maalaisjärki, sitä ei aikanaan Suomen missään sosiaalipalveluita tarjoavassa paikassa ole näkynyt ainakaan minun elinaikana ja ikää minulla alkaa olemaan kohta 30v..


      • Venäjän puolesta
        HäpeäOllaSuomalainen kirjoitti:

        Vuosia sitten käsitykseni Venäjästä oli erittäin negatiivinen ja pidin amerikkaa mahtavana maana.. Vuosi sitten jonkin sai silmäni avautumaan ja tajusin kuinka amerikka on persiistä ja Venäjä ei ole se paha, Venäjä on itseasiassa paljon parempi maa kuin mitä USA.
        Onhan sielläkin omat ongelmansa, mutta niin on ongelmansa jokaisella maalla.

        Suomen suurimpia ongelmia on nämä sosiaalitantat ja kansanedustajat jotka tekevät päätöksiä ilman että edes tietävät asioiden todellisen laidan.. Tai voihan olla että niitä vain ei kiinnosta totuus, pääasia että saavat vain tehdä päättömiä päätöksiä.

        Jos tämä poika haluaa kotiin, niin eiköhän se ole JUMALAUTA merkki siitä että siellä kotona on hyvä olla! Jos kotona olisi paska olla ja poikaa hakkaamalla hakattaisiin, niin ei se sinne kotiin haluaisi!

        Nyt JÄRKI käteen tämän asian kanssa ja samalla sostantat tarkkailuun ja Suomen hallitus vaihtoon!

        Huostaanotto on hyvä asia jos sille on oikeasti aihetta, mutta jos poikaa on kerran tai pari tukistettu tottelemattomuuden takia niin SE EI oikeuta huostaanottoon!

        Jos poikaa remmillä hakataan, niin se sitten on jo ihan eriasia!
        Minne on hävinnut se Suomalaisten maalaisjärki, sitä ei aikanaan Suomen missään sosiaalipalveluita tarjoavassa paikassa ole näkynyt ainakaan minun elinaikana ja ikää minulla alkaa olemaan kohta 30v..

        Hyvä kirjoitus, nimimerkki "HäpeäOllaSuomalainen"!! Kiitos. Aivan liian vähän me suomalaiset tarkastelemme yhteiskunnan ongelmia humaanista näkökulmasta. Me alamaiset kun ryntäämme puolustamaan aina ensimmäisenä hallintoa, ja selittelemään ja oikeuttamaan sen tekoja, vaikka emme niistä mitään ymmärtäisikään. Se on keskenkasvuisuutta.

        Itsenäinen kansalaisuus ei ole suomalaisessa "hyvinvointi"valtiossa mikään tavoite ja ihanne.

        Turkulaiset poliisikonstaapelit ovat kieltäytyneet uutisten mukaan noutamasta poikaa pakkotoimin omasta kodistaan, jonne hän karkaamisen päätteeksi onnistui pääsemään takaisin. Se taitaa ollakin niitä harvoja kertoja, jolloin poliisi kieltäytyy auttamasta sosiaaliviranomaisia (eli lähinnä sosiaalityöntekijöiden ammattikuntaa). Tietääkö kukaan mitään toista tapausta?

        Ensimmäistä kertaa Turun kaupungin lastensuojelu törmää siihen, ettei se saakaan haluamaansa. Saalis jääkin harmittavasti vapaalle jalalle.

        Tosiasia on, että kaikissa muissa vastaavissa karkaamistapauksissa lapsi olisi jo noudettu takaisin laitokseen, keinolla millä hyvänsä. Nyt avoimuus ja julkinen kauhistelu ovat toimineet hyvällä tavalla perheen puolesta. Hienoa, että venäläinen media on kiinnostunut tästä Rantalan tapauksesta!

        Yksikään kantasuomalainen perhe ei olisi voinut pelastautua linnoittautumalla kotiinsa. Sosiaalityöntekijöitä avustavat poliisikonstaapelit olisivat hakanneet ulko-oven kirveellä rikki. Sillä tavoin lasten"suojelu" saapuu lapsiperheisiin. Meillä Suomessa. Mutta tästä ei puhuta tarpeeksi.

        Koneiston väkivaltaisuus tiedetään, mutta perheet vaikenevat pelkonsa takia. Sossu kun pystyy päättämään, etteivät vanhemmat saa enää koskaan tavata lastaan kuin harvakseltaan valvotuissa oloissa.

        Ryhdyn heti parantelemaan venäjänkielen taitojani. Venäjä on kirkastanut kuvaansa minun silmissäni. Maa herättää toivoa. Suomalainen lastensuojelu on vajonnut niin alas, että on todellakin turvauduttava Venäjän apuun.

        Venäjän media löytäisi, jos sitä kiinnostaa, kantasuomalaisistä perheistä paljon raflaavampia kertomuksia lastensuojelun hirmuvallasta! Kannattaa haastatella myös tavallisia suomalaisperheitä, joista lapset on riistetty kiireellisesti huostaan.

        Hämmästyttävää muuten, kuinka kuitenkin vähän ja varovasti suomalainen on Rantalan perheestä kirjoittanut - ja yleensäkin lastensuojelun mielivallan aiheuttamista kärsimyksissä suomalaisissa perheissä! Tiedotusvälineissä ovat ääneen päässeet vain virallista liturgiaa toistelevat lastensuojelun viranomaiset, jotka toitottavat, kuinka huonosti monilla lapsilla Suomessa menee. Saattaa mennäkin, mutta jos koneistolla on näin raskaat keinot käytössään, miksi lapset eivät tule autetuiksi?

        Sosiaalityön lastensuojelua on uudistettava rankasti. Venäjälläkin se on huomattu.


      • Naapurin mies
        Venäjän puolesta kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus, nimimerkki "HäpeäOllaSuomalainen"!! Kiitos. Aivan liian vähän me suomalaiset tarkastelemme yhteiskunnan ongelmia humaanista näkökulmasta. Me alamaiset kun ryntäämme puolustamaan aina ensimmäisenä hallintoa, ja selittelemään ja oikeuttamaan sen tekoja, vaikka emme niistä mitään ymmärtäisikään. Se on keskenkasvuisuutta.

        Itsenäinen kansalaisuus ei ole suomalaisessa "hyvinvointi"valtiossa mikään tavoite ja ihanne.

        Turkulaiset poliisikonstaapelit ovat kieltäytyneet uutisten mukaan noutamasta poikaa pakkotoimin omasta kodistaan, jonne hän karkaamisen päätteeksi onnistui pääsemään takaisin. Se taitaa ollakin niitä harvoja kertoja, jolloin poliisi kieltäytyy auttamasta sosiaaliviranomaisia (eli lähinnä sosiaalityöntekijöiden ammattikuntaa). Tietääkö kukaan mitään toista tapausta?

        Ensimmäistä kertaa Turun kaupungin lastensuojelu törmää siihen, ettei se saakaan haluamaansa. Saalis jääkin harmittavasti vapaalle jalalle.

        Tosiasia on, että kaikissa muissa vastaavissa karkaamistapauksissa lapsi olisi jo noudettu takaisin laitokseen, keinolla millä hyvänsä. Nyt avoimuus ja julkinen kauhistelu ovat toimineet hyvällä tavalla perheen puolesta. Hienoa, että venäläinen media on kiinnostunut tästä Rantalan tapauksesta!

        Yksikään kantasuomalainen perhe ei olisi voinut pelastautua linnoittautumalla kotiinsa. Sosiaalityöntekijöitä avustavat poliisikonstaapelit olisivat hakanneet ulko-oven kirveellä rikki. Sillä tavoin lasten"suojelu" saapuu lapsiperheisiin. Meillä Suomessa. Mutta tästä ei puhuta tarpeeksi.

        Koneiston väkivaltaisuus tiedetään, mutta perheet vaikenevat pelkonsa takia. Sossu kun pystyy päättämään, etteivät vanhemmat saa enää koskaan tavata lastaan kuin harvakseltaan valvotuissa oloissa.

        Ryhdyn heti parantelemaan venäjänkielen taitojani. Venäjä on kirkastanut kuvaansa minun silmissäni. Maa herättää toivoa. Suomalainen lastensuojelu on vajonnut niin alas, että on todellakin turvauduttava Venäjän apuun.

        Venäjän media löytäisi, jos sitä kiinnostaa, kantasuomalaisistä perheistä paljon raflaavampia kertomuksia lastensuojelun hirmuvallasta! Kannattaa haastatella myös tavallisia suomalaisperheitä, joista lapset on riistetty kiireellisesti huostaan.

        Hämmästyttävää muuten, kuinka kuitenkin vähän ja varovasti suomalainen on Rantalan perheestä kirjoittanut - ja yleensäkin lastensuojelun mielivallan aiheuttamista kärsimyksissä suomalaisissa perheissä! Tiedotusvälineissä ovat ääneen päässeet vain virallista liturgiaa toistelevat lastensuojelun viranomaiset, jotka toitottavat, kuinka huonosti monilla lapsilla Suomessa menee. Saattaa mennäkin, mutta jos koneistolla on näin raskaat keinot käytössään, miksi lapset eivät tule autetuiksi?

        Sosiaalityön lastensuojelua on uudistettava rankasti. Venäjälläkin se on huomattu.

        Miksei kukaan ole sitä mieltä, että voi olla myös LAPSEN ETU jos hänen kotiolonsa tutkitaan ja selvitetään pystyykö tämä perhe takaamaan hänelle turvallisen lapsuuden ja rauhallisen elinympäristön? Miksei kukaan ole keksinyt haastatella esimerkiksi kyseisen perheen vanhoja ja nykyisiä naapureita? Sieltä voisi olla kuultavana monenlaista tarinaa, jotka eivat taidakaan tukea venäläisäidin julkisesti esittämiä väitteitä perheeseensä kohdistuneesta vainosta huostaanoton todellisena syynä. Miksi perhe käynnisti mediakohun? Yritetäänkö sillä peittää alleen jotakin muuta... Totuutta perheen asioista, kenties.


      • Kielenkääntäjä
        Naapurin mies kirjoitti:

        Miksei kukaan ole sitä mieltä, että voi olla myös LAPSEN ETU jos hänen kotiolonsa tutkitaan ja selvitetään pystyykö tämä perhe takaamaan hänelle turvallisen lapsuuden ja rauhallisen elinympäristön? Miksei kukaan ole keksinyt haastatella esimerkiksi kyseisen perheen vanhoja ja nykyisiä naapureita? Sieltä voisi olla kuultavana monenlaista tarinaa, jotka eivat taidakaan tukea venäläisäidin julkisesti esittämiä väitteitä perheeseensä kohdistuneesta vainosta huostaanoton todellisena syynä. Miksi perhe käynnisti mediakohun? Yritetäänkö sillä peittää alleen jotakin muuta... Totuutta perheen asioista, kenties.

        Kylläpä on törkeää provosointia venäläisäidiltä! Jokaikinen sosiaalityöntekijä on varmasti tietoinen kielipalveluiden käytöstä ja siitä että Turunkin kaupungissa toimii ammattitulkkeja välittävä tulkkitoimisto mistä viranomaiset kyllä tilaavat tulkkeja aivan varmasti asiakkailleen. Pojan äiti antaa tahallaan vääristyneitä tietoja Venäjälle päin ja hän tuntuu tietävän että sosiaaliviranomaisilla on vaitiolovelvollisuus eli he eivät voi kertoa tai kommentoida asioiden oikeaa laitaa. Epäilyttävää toimintaa perheeltä.


      • Venäjän puolesta
        Naapurin mies kirjoitti:

        Miksei kukaan ole sitä mieltä, että voi olla myös LAPSEN ETU jos hänen kotiolonsa tutkitaan ja selvitetään pystyykö tämä perhe takaamaan hänelle turvallisen lapsuuden ja rauhallisen elinympäristön? Miksei kukaan ole keksinyt haastatella esimerkiksi kyseisen perheen vanhoja ja nykyisiä naapureita? Sieltä voisi olla kuultavana monenlaista tarinaa, jotka eivat taidakaan tukea venäläisäidin julkisesti esittämiä väitteitä perheeseensä kohdistuneesta vainosta huostaanoton todellisena syynä. Miksi perhe käynnisti mediakohun? Yritetäänkö sillä peittää alleen jotakin muuta... Totuutta perheen asioista, kenties.

        Mediakohun järjestäminen on kansalaiselle viimeinen keino, jos hän ei tule kuulluksi. Lapsihan oli jo vangittu laitokseen, eivätkä vanhemmat ja isovanhemmat saaneet tavata häntä läheskään riittävästi.

        Mielestäni on hienoa ja itsenäistä kansalaisuutta, jos ihminen astuu ongelmineen julkisuuteen. Se kehittää tätä maata. Avoimuudessa meillä suomalaisilla on näköjään jotain oppimista venäläisiltä, hämmästyttävää kyllä... Enpä olisi arvannut joutuvani joskus toteamaan tällaistakin.

        Suljetussa järjestelmässä, jossa viranomaiset niin mielellään toimisivat, vahvistuvat kaikenlaiset salakyhmäiset kohtuuttomuudet. Tieto on nimittäin valtaa, meille kansalaisillekin.


      • tarkoituksellista
        Venäjän puolesta kirjoitti:

        Mielipiteitään ilmaisevia kansalaisia riittää, mutta niin riittää näitä outoja päätöksiään tekeviä viranomaisiakin. Teen siksi johtopäätöksen, että suomalaiset eivät sittenkään vielä puhu tarpeeksi ongelmista, vaan antavat viranomaisten puuhailla liian suojatuissa oloissa, omassa rauhassaan.

        Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työ ei ole epäkiitollista, jos perhe kokee saavansa siitä apua. On selvää, että hyvä työ johtaa kiitoksiin. Kun ihminen kokee tulevansa autetuksi, hän alkaa hymyillä.

        Niin yksinkertaista se on. Sosiaalityön ei saisi tehdä tästäkään liian vaikeaa.

        Suomalais-venäläinen poika on muuten karannut lastensuojelulaitoksesta omaan kotiinsa. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

        http://www.ts.fi/online/kotimaa/118390.html?forumid=9&topicid=22465&parentid=0&docid=118390&topicsortorder=0&topicpage=1&comment...

        Hyvä, Robert!

        Paha vain, että järjestelmä hakee sinut väkivalloin takaisin. Ja venäläinen julkisuus saa jälleen polttoainetta. Mutta se on oikein, ihmisoikeuksia pitää puolustaa. Onneksi meillä suomalaisilla lapsiperheillä on nyt Venäjän media ja maan yleinen mielipide tukenamme. Kantasuomalaiset perheet ovat kokeneet aivan samaa kuin kyseinen Rantalan suomalais-venäläinen perhekin.

        Venäjä on alkanut avautua minulle aivan uudesta näkökulmasta tämän huostaanottotapauksen takia. Ja se on vain piristävä asia. On kiva, kun voi uudistaa ajatuksiaan.

        Venäjällä ovat vanhanaikaiset ihmisoikeudet vielä arvossaan. Meillä ihmisoikeuksia tarkastellaan vain hallinnon näkökulmasta. Se, mikä palvelee hallintoa, on Suomessa todellista ja tärkeää, ei muu. Ihmisellä ei ole itseisarvoa sinänsä.

        Venäjällä ilmeisesti on, vaikka toisin olemme luulleet.

        Suomalaiset sosiaaliviranomaiset eivät keksineet tilanteeseen mitään muuta ulospääsyä (kun Venäjä painosti), kuin lavastaa Robertin karkaaminen. Näin ollen lapsi saatettiin takaisin vanhempiensa huomaan - ja säästyttiin suuremmalta selkkaukselta.


      • uttu
        Naapurin mies kirjoitti:

        Miksei kukaan ole sitä mieltä, että voi olla myös LAPSEN ETU jos hänen kotiolonsa tutkitaan ja selvitetään pystyykö tämä perhe takaamaan hänelle turvallisen lapsuuden ja rauhallisen elinympäristön? Miksei kukaan ole keksinyt haastatella esimerkiksi kyseisen perheen vanhoja ja nykyisiä naapureita? Sieltä voisi olla kuultavana monenlaista tarinaa, jotka eivat taidakaan tukea venäläisäidin julkisesti esittämiä väitteitä perheeseensä kohdistuneesta vainosta huostaanoton todellisena syynä. Miksi perhe käynnisti mediakohun? Yritetäänkö sillä peittää alleen jotakin muuta... Totuutta perheen asioista, kenties.

        Naapurin mies osuu kirjoituksellaan naulan kantaan. Tiedä häntä vaikka taustalta paljastuisi pitempääkin ketjua ihan useitten vuosien ajalta...kannattaisi todella tutkia ennenkuin pahasti hutkii, ottamalla asioista selvää ja ihan kysymälläkin saattaa lähihistoriasta avautua seikkoja, jotka asettavatkin koko jutun aivan uusille urille...


      • Oudoksuja
        uttu kirjoitti:

        Naapurin mies osuu kirjoituksellaan naulan kantaan. Tiedä häntä vaikka taustalta paljastuisi pitempääkin ketjua ihan useitten vuosien ajalta...kannattaisi todella tutkia ennenkuin pahasti hutkii, ottamalla asioista selvää ja ihan kysymälläkin saattaa lähihistoriasta avautua seikkoja, jotka asettavatkin koko jutun aivan uusille urille...

        Ei viranomaiset ota lasta huostaan ydinperheestä ihan vähäisin perustein.


      • pertti2008
        Oudoksuja kirjoitti:

        Ei viranomaiset ota lasta huostaan ydinperheestä ihan vähäisin perustein.

        Todella käydään lasten kimppuun ainiskin Porvoossa.Isänä kun pyysin apua asiaan suhtauduttiin tahallisesti väärin ja pelkästä sossujen arvostelun takia lapset joutui kuukaudeksi huostaan ilman asiallista syytä josta vieläkin väännetään kättä.

        Vielä raukkamaisinta on kun asioista kantelee sossu tekee mitä inhottavimpia kostosyytteitä jottei asioita tutkittaisi.

        Laitan muutaman esimerkin linkkeihin.

        http://www.seiska.fi/keskustelut/julkkisjuorut/1209113151330/porvoon sosiaalivirkailijoiden tekoja julki ja nimet/

        http://www.seiska.fi/keskustelut/julkkisjuorut/1208932835655/lasten suojelustajulki/

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8497621


    • missEvie

      Ettekö huomaa mitä on tapahtumassa? Venäläisille syötetään nyt propagandaa pahoista suomalaisista. Jotta myöhemmin tapahtuva invaasio olisi oikeutettu. Tulevat "pelastamaan" Suomessa asuvat venäläiset.

      • Venäjän puolesta

        No jos tällainen salajuoni on Robertin saaman julkisuuden takana, on hienoa, että venäläiset puhuvat silti asiaa. He tulevat salajuonesta ja kataluudestaan huolimatta samalla puolustaneeksi ihmisten perusoikeuksia. Ja se on hyvä se.


      • 22

        just joo! venäjän mediassa säälitään suomalaisia jotka joutuu katselemaan moista sosiaalivirastoa, siitä siellä puhutaan. Me ei olla pahoja.


      • räjäyttää lian pois
        22 kirjoitti:

        just joo! venäjän mediassa säälitään suomalaisia jotka joutuu katselemaan moista sosiaalivirastoa, siitä siellä puhutaan. Me ei olla pahoja.

        on niin katastrofaalisessa tilassa, että kohta se räjähtää. Uskokaa pois.


      • julli..kk.
        räjäyttää lian pois kirjoitti:

        on niin katastrofaalisessa tilassa, että kohta se räjähtää. Uskokaa pois.

        Suomessa ammattiauttajia sitoo vaitiolo velvollisuus. Eli media saa hyvin yksipuolista tietoa tästä pojasta ja mitä perheessä on todellisuudessa tapahtunut. Pitää muistaa, että Suomi on sivistyskansa, jonka lait sitovat työntekijöitä tekemään lasten parhaaksi. Venäjällä ei tähän ole historian saatossa totuttu. Menkää Viipuriin tai Pietarin metroasemien läheisyyteen niin näette venäläisen lastenkasvatus periaatteet. Siellä olisi lapsiasiamiehelle töitä. Ainahan on vuosikymmenten saatossa totuttu venäläisten tapaan selittää (valehdella) omaksi edukseen. Stalin oli kuulemma paras lastenhoidon asiantuntija venäjällä kautta aikain.


      • kyllä sieppaa
        julli..kk. kirjoitti:

        Suomessa ammattiauttajia sitoo vaitiolo velvollisuus. Eli media saa hyvin yksipuolista tietoa tästä pojasta ja mitä perheessä on todellisuudessa tapahtunut. Pitää muistaa, että Suomi on sivistyskansa, jonka lait sitovat työntekijöitä tekemään lasten parhaaksi. Venäjällä ei tähän ole historian saatossa totuttu. Menkää Viipuriin tai Pietarin metroasemien läheisyyteen niin näette venäläisen lastenkasvatus periaatteet. Siellä olisi lapsiasiamiehelle töitä. Ainahan on vuosikymmenten saatossa totuttu venäläisten tapaan selittää (valehdella) omaksi edukseen. Stalin oli kuulemma paras lastenhoidon asiantuntija venäjällä kautta aikain.

        Kyllä, allekirjoitan puheenvuorosi!


      • myydään lisää

        maata noille, perkele. Onneksi isoisä on haudassa, eipä tarvitse hänen nähdä näitä Herrojen kansalle rahanahneuksissa tekemiä kupruja. Oikein pistää vituttamaan kun muutama kymmenen vuotta myöhemmin tämän maan puolesta taistelleiden ihmisten ideologia ja sisu kuopataan pihanperälle kuin rotanraato.

        Miksi Suomi ja sossun edustajat lähtivät nuolemaan venäläisten perseitä?
        Koko lastensuojelu voidaan romuttaa tämän episodin takia.

        VAI ONKO LAKI ERI SUOMALAISILLE?

        Nyt perheellä on oikeus lähteä takaisin kotimaahansa (passin voi jättää Suomen puolelle), ja isä voi myös mennä sinne jossa heidän perheestään pidetään hyvää huolta.


    • mirkun kaveri

      Tästä asiasta vaahtoaminen on niin syvältä - ketä jaksaa kiinnostaa oikeasti puolipäisten kaikkitietävien jumalastaseuraavien hulluudet, joissa esitellään sitä, että virkamies on aina väärässä ja pappa potaska oikeassa. voi apua, että tuollaisia ihmisiä riittääkin tässä maassa. kukkua että suomessa ketään vainottaisiin, ei kyllä vainota venäjälläkään, siellä asia hoidetaan toisella tavalla ja lopullisesti. ja ihmisarvo on mitä on, onko kiva olla pikku ivan jonka perheen alkoholiongelmat ja köyhyys on yhteinen ilo pravdan etusivulla? on on on. suomi vaan on niin paha kun täällä sitä pravdaa ei ilmesty. vai oliko se niin että siihen ei voi kaikkia ivanin ongelmia präntätä? no, niin tai näin niin hankkikaa itsellenne jo elämä, niin päästää oikeisiin asioihin

      • hyvä Venäjä!

        Jipii! Venäjän lapsiasiavaltuutettu auttamaan suomalaisiakin!


      • pro filius
        hyvä Venäjä! kirjoitti:

        Jipii! Venäjän lapsiasiavaltuutettu auttamaan suomalaisiakin!

        vai onko? Robert pääsi kotiin vammautuneena loppuiäkseen, äiti pääsi psykiatriseen avohoitoon ja ryssät selätti sosiaalitantat.


      • mitä JYKYLÄ edellä
        pro filius kirjoitti:

        vai onko? Robert pääsi kotiin vammautuneena loppuiäkseen, äiti pääsi psykiatriseen avohoitoon ja ryssät selätti sosiaalitantat.

        päästettiin karkaamaan. Se oli helpoin ratkaisu sossuille ja opettajalle päästä pälkähästä. Säälittävää! Otetaan opiksi. turhat huostaanotot - ihmisten verovaroin tehdyt - joutavat hiiteen! Pelleilyä on jo nähty tarpeeksi.

        Espoo, Jyväskylä ja nytkö Turku?


      • Smythe
        mitä JYKYLÄ edellä kirjoitti:

        päästettiin karkaamaan. Se oli helpoin ratkaisu sossuille ja opettajalle päästä pälkähästä. Säälittävää! Otetaan opiksi. turhat huostaanotot - ihmisten verovaroin tehdyt - joutavat hiiteen! Pelleilyä on jo nähty tarpeeksi.

        Espoo, Jyväskylä ja nytkö Turku?

        Rantalan perheessä ei saa syntyä murhenäytelmää
        http://finnish.ruvr.ru/2010/03/17/5390601.html


      • No niin
        Smythe kirjoitti:

        Rantalan perheessä ei saa syntyä murhenäytelmää
        http://finnish.ruvr.ru/2010/03/17/5390601.html

        Samaa vanhaa hapatusta venäläisten toimesta. Kun maassa asuu yhäsuurempi venäläisvähemmistö heidän "oikeuksiaan" tullaan puolustamaan joka rakosessa. Tuttua touhua Virolasten kanssa.Ei paranisi antaa periksi tälle.
        Tuskinpa noiden lasten asema rajantakana kelpaa meille esimerkiksi...


      • kyllä sieppaa
        No niin kirjoitti:

        Samaa vanhaa hapatusta venäläisten toimesta. Kun maassa asuu yhäsuurempi venäläisvähemmistö heidän "oikeuksiaan" tullaan puolustamaan joka rakosessa. Tuttua touhua Virolasten kanssa.Ei paranisi antaa periksi tälle.
        Tuskinpa noiden lasten asema rajantakana kelpaa meille esimerkiksi...

        Mitä tekee Venäjän lapsiasianvaltuutettu Pietarin viemäreissä asuvien lasten olojen parantamiseksi? Hänen Suomi-vierailunsa kustannuksilla olisi monta sataa lasta pesty täisaunassa, vaatetettu kirppisvaatteilla ja ruokittu lämpimällä puurolla! Perkele.


      • näpsäytys nokkaan
        kyllä sieppaa kirjoitti:

        Mitä tekee Venäjän lapsiasianvaltuutettu Pietarin viemäreissä asuvien lasten olojen parantamiseksi? Hänen Suomi-vierailunsa kustannuksilla olisi monta sataa lasta pesty täisaunassa, vaatetettu kirppisvaatteilla ja ruokittu lämpimällä puurolla! Perkele.

        hyvä saada suomalaisten sossujen pieni näpsäytys. Ihan oikein!


      • mitä JYKYLÄ edellä kirjoitti:

        päästettiin karkaamaan. Se oli helpoin ratkaisu sossuille ja opettajalle päästä pälkähästä. Säälittävää! Otetaan opiksi. turhat huostaanotot - ihmisten verovaroin tehdyt - joutavat hiiteen! Pelleilyä on jo nähty tarpeeksi.

        Espoo, Jyväskylä ja nytkö Turku?

        Maaliskuussa 2005. Äidin ja sosiaalitoimen yhteisjuonitteluilla. Perättömiä lastensuojeluilmoituksia tehtailtiin lapsen äidin taholta joita ilmoituksia ei koskaan tutkittu mutta silti käytettiin isää, minua vastaan. Vieläkin taistelen saadakseni sosiaalitoimen viranhaltijat vastuiuseen perättömien asiakirjojen laatimisesta.


    • ärsyttää vitusti

      vanäjältä kgb agentti tutkiman kun tänne suomeen omasta halustaan tullut ihminen pois venäjän kurjuudesta , kun tämä mamu joutuu suomen lakien kanssa tekemisiin. On aika törkeetä antaa tulla venäläisten tänne isännän elkein. Onko suomi viellä ryssäpelon alla niin kuin 70v sitten.
      On vittumaista olla uhoavan venäjän naapurina . Meneekö kgb tutkimaan USA:n jos siellä jotain samallaista tapahtuu.
      BB Antti on pahoinpidelty viron laivalla tutkiiko venäjä senkin.

      • ollos hyvät

        mistä maailman kolkasta tahansa tutkimaan Suomen huostahullujen aikaansaannoksia, eli tuhottuja perheitä ja kärsiviä lapsia ja aikuisia. Tervetuloa kaikkialta, vaikka Ugandasta.


      • ollos hyvät kirjoitti:

        mistä maailman kolkasta tahansa tutkimaan Suomen huostahullujen aikaansaannoksia, eli tuhottuja perheitä ja kärsiviä lapsia ja aikuisia. Tervetuloa kaikkialta, vaikka Ugandasta.

        Ongelmana vaan on se ettei edes Suomen omat viranomaiset viitsi näitä asioita tutkia. Aivan sama mitkä todisteet osoitat sosiaaliviranomaisten virkarikoksista niin ei niitä mikään taho tutki ja jos tutkiikin, ne painetaan villaisella. Tutkippa kuntalakia yms. Niissä selvästi lukee että vaikka olisikin syyllistynyt rikokseen niin ei silti joudu virasstaan poispotkituksi.


      • näin vaan on
        MagnusVonLagerbom kirjoitti:

        Ongelmana vaan on se ettei edes Suomen omat viranomaiset viitsi näitä asioita tutkia. Aivan sama mitkä todisteet osoitat sosiaaliviranomaisten virkarikoksista niin ei niitä mikään taho tutki ja jos tutkiikin, ne painetaan villaisella. Tutkippa kuntalakia yms. Niissä selvästi lukee että vaikka olisikin syyllistynyt rikokseen niin ei silti joudu virasstaan poispotkituksi.

        Virkamiehet on täysin pellejä.Sekä jopa poliisit ovat vain sossujen juoksupoikia.Rikoksia ei tutkita jos toinenpuoli on sosiaalipuoli.
        Sosiaalityöntekijät paljolti aiheuttaa tahallisesti perheille ruumillista ja henkistä väkivaltaa.

        Suomi on saanut tuomioita ihmisoikeustuomioistuimesta ja politiikot ovat täysin tietoisia miten maassa harjoitetaan ihmisoikeusrikoksia sosiaalipuolella.

        Sosiaalivirkailija jos pahoinpitelee tahallisesti vaikka lasta se katsotaan vain lapsen ohjaukseksi,mutta jos tekijä olisi tavallinen kansalainen saisi syytteen pahoinpitelystä.

        Todella Suomessa ei noudateta ihmisoikeuksia saatika lasten oikeuksia.


    • kaasuako

      miettinyt huostaan otettujen suurta määrää. Opetetaanko sosiaalioppilaitoksissa ja psykologeille väärin. Eikö lasta saa kurittaa jos lapsi tekee väärin. Onko nämä sosiaali-ihmiset niitä vapaankasvatuksen tuotoksia jotka ylireagoivat pieneenkin kurinpalautukseen.
      Mutta siitä huolimatta pysyköön isäntä venäläiset omassa maassaan. Kaaasuputkikin piti viellä saada

    • tälpualjokke

      .. biologiset vanhemmat eivät omista lapsiaan.

      Kusipäisiä vanhempia riittää ja yleensä he vielä kuvittelevat olevansa loistavia vanhempia.

      Lapsen etu menee kusipäisten vanhempi halujen edelle.


      Huostaanottoja ei tehdä kovin helposti ja yleensä ne tehdään vielä lapsen kannalta liian myöhään, kun odotetaan ja katsotaan.

      Naurettavaa tämä taipuminen venäläisten painostuksen edessä-

    • hhhhhhhjkl

      halusi maailmansodan eli näin herkässä on venäläisen mieli sotimaan. ryssän pelko hiipii jälleen.
      Ajankohtaisessa kakkosessa nähty juttu oli raukkamaista toimintaa tämän lapsen vanhemmilta. Isä meni itkemään venäjän tv:n
      Nyt sen näkee mihinkä se veljeily venäjän kanssa johtuu.

      • Osoitti se että lapsi vietiin kotoaan. Pitäisi tulla muutos sosiaalitoimien mielivaltaan.


      • kuka vaan
        MagnusVonLagerbom kirjoitti:

        Osoitti se että lapsi vietiin kotoaan. Pitäisi tulla muutos sosiaalitoimien mielivaltaan.

        lapsi saatisiin huostaan, kun suomalainen lastensuojelukoneisto puuttuisi peliin. he etsimällä etsivät vikoja perheestä ja kun heikko hetki tulee, sieppaavat uhrin. Itseasiassa tuon "kenen tahansa perheen" sanoi minulle erään keskisuuren kaupungin sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja. Sanoi, että hänenkin perheessään oli kerran läheltäpiti -tilanne.


      • tälpualjokke
        kuka vaan kirjoitti:

        lapsi saatisiin huostaan, kun suomalainen lastensuojelukoneisto puuttuisi peliin. he etsimällä etsivät vikoja perheestä ja kun heikko hetki tulee, sieppaavat uhrin. Itseasiassa tuon "kenen tahansa perheen" sanoi minulle erään keskisuuren kaupungin sosiaalilautakunnan varapuheenjohtaja. Sanoi, että hänenkin perheessään oli kerran läheltäpiti -tilanne.

        .. huostaanottoon en helposti ryhdytä.

        Kusipäiset vanhemmat eivät vaan tajua olevansa kusipäisiä ja vaarallisia lastensa kehitykselle.

        Biologisen vanhemuuden sädekehä on syytä heittää romukoppaan.

        Lisää vaan huostaanottoja ja nopeasti ja ajoissa.

        Sekopäiset, väkivaltaiset ja alkoholi- tai huumeriippuvaiset vanhemmat ovat VAARALLISIA OMILLE LAPSILLEEN.


      • von Lagerbom
        tälpualjokke kirjoitti:

        .. huostaanottoon en helposti ryhdytä.

        Kusipäiset vanhemmat eivät vaan tajua olevansa kusipäisiä ja vaarallisia lastensa kehitykselle.

        Biologisen vanhemuuden sädekehä on syytä heittää romukoppaan.

        Lisää vaan huostaanottoja ja nopeasti ja ajoissa.

        Sekopäiset, väkivaltaiset ja alkoholi- tai huumeriippuvaiset vanhemmat ovat VAARALLISIA OMILLE LAPSILLEEN.

        Saattavat kyllä hyvinkin olla vaarallisia myös lapsilleen. Lapsia kuitenkin viedään ihan muistakin syistä ja tekaistuilla asiapapereilla.


      • 777-777
        MagnusVonLagerbom kirjoitti:

        Osoitti se että lapsi vietiin kotoaan. Pitäisi tulla muutos sosiaalitoimien mielivaltaan.

        harjoittaa kaikkien paikkakuntien sossut.Noihan saa kirjata mitä paskaavaan toisesta eikä asioita korjata ja jos noista kantelee on täysin varmaa jotta saa sossuilta jonkin kostosyytöksen.Yleensä sossut kostaa lasten kautta.
        Noista kostoista on kokemuksia joten on hyvä jotta vieraat valtiot alkaa puuttumaan asioihin.


    • rkiluip

      ilmiantoja tulee niin ne edesvastuuseen. Kyllä näissä huostaan otossa on kuultava vanhempia ensin sekä ilmiantaja. Lasta on myös kuultava.
      Huostaan otto tässä tapaukseessa näytti digtaattorivaltioiden toiminnalta. Mutta kun venäläinen tulee tänne niin täällä ollaan suomenlakien mukaan. Millä ne venäläiset elää täällä suomessa mistä rahat jos ei ole töitä ?

      • turust ollaan

        Lastensuojelulaki puhuu lapsen edusta, joka on juuri sitä, mitä sossu sattuu milloinkin ajattelemaan. Kun sossukalla on vaikeita päiviä, voi lapsen etukin helpottaa oloa. Saa purkaa turhaumiaan viattomiin lapsiin ja vaikkapa kostaa ilkeille vanhemmille. Heti tulee pare olo.


    • o .k

      välittää hevon paskaa desantti Bäckmannin puheista. Kaikki kyllä tietää sen miehen utopistiset ajatukset ja keksityt väitteet. Se, että joku venäläinen tulee tänne öykkäröimään luulisi ärsyttävän jopa turkulaisia. Ei mitään asiaa tulla tänne kertomaan miten asiat meillä hoidetaan, varsinkin kun kaikki tietää,että venäjä elää kivikautta kaikessa mitä tulee ihmisoikeuksiin. Tämä kyseinen perhehän voisi ottaa ja muuttaa sinne venäjälle, jos ei kelpaa täällä olla. Maassa maan tavalla tai maasta pois!
      Se, että tämän pojan äiti agressiivisesti tv:ssä uhkaili ja sanoi: "että täällä syttyy mailmansota", oli jo kyllä niin naurettavaa ja samalla todella ärsyttävää, etenkin kun se tuli venäläisen suusta. Tämä nainen ei ilmeisesti tiedä maamme ei aina niin sopuisasta historiasta yhtään mitään ja tällä tarkoitan, että venäläiset ei meitä kyllä käske ja kun ovat yrittäneet niin ei hyvin päättynyt sekään. Suomi ei ole mikään Georgia mihin saapastellaan mahtailemaan.

      • en oo turus

        jos sossu tulisi hakemaan Turu -mallii lapsesi? Siellä ne näyttävät joutuvan yllättävästi jemmaan.


      • apua Venäjältä
        en oo turus kirjoitti:

        jos sossu tulisi hakemaan Turu -mallii lapsesi? Siellä ne näyttävät joutuvan yllättävästi jemmaan.

        Ovatko sossut ennättäneet sieppailla lisää lapsia? Eikö olisi hyvä, että Venäjän lapsiasiavaltuutettu saataisiin ihan suomalaisia / turkulaisia lapsia ja perheitäkin auttamaan. Ei ainoastaan venäläisiä?


      • turku vai jyväskylä
        apua Venäjältä kirjoitti:

        Ovatko sossut ennättäneet sieppailla lisää lapsia? Eikö olisi hyvä, että Venäjän lapsiasiavaltuutettu saataisiin ihan suomalaisia / turkulaisia lapsia ja perheitäkin auttamaan. Ei ainoastaan venäläisiä?

        lastensuojelussaan, kuin Jyväskylä.


      • Ei lapsikauppias

        Suomi saa tuomioita ihmisoikeustuomioistuimesta 3 kertaa enemmän,kun kaikki pohjoismaat yhteensä.Venäjäkään ei saa väkilukuunsa niin paljon tuomioita,kun Suomi.

        Suomen sosiaalipuolen laittomuudet tiedetään jo euroopassa ja suomi on saanut huomautuksia jo useita lasten kohtelusta.Tuskin mikään muu maa harjoittaa lapsikauppaa sossujen välityksellä,kun Suomi.


    • faija lapsen puolell

      Jos esim, Äiti tai isä lyö lastaan eli on väkivaltainen, yhteiskunnan on suojattava lasta, ja estettävä väkivalta. Laki!!!! Turussa toimittiin oikein. jos --- pahoinpitely tapahtui. Politiikkaa ei saa tehdä lapsen pahoinpitelyllä.

      • miksi aina huosta?

        Mielestäni on huono ratkaisu, että koko perhe revitään hajalle. Perheen pitää saada säilyä, jos vanhemmat ottavat hoitoa vastaan. Suomessa on vaan automatio, että yks, huosta, ksks, huosta, kolme, huosta jne.

        Eihän nakkarilla tappelijoitakaan kiikuteta toiseen kaupunkiin tms.

        Ihmisten pitää saada apua!


      • auttamaan lapsia
        miksi aina huosta? kirjoitti:

        Mielestäni on huono ratkaisu, että koko perhe revitään hajalle. Perheen pitää saada säilyä, jos vanhemmat ottavat hoitoa vastaan. Suomessa on vaan automatio, että yks, huosta, ksks, huosta, kolme, huosta jne.

        Eihän nakkarilla tappelijoitakaan kiikuteta toiseen kaupunkiin tms.

        Ihmisten pitää saada apua!

        Suomeen!


      • Venäjä fani
        auttamaan lapsia kirjoitti:

        Suomeen!

        kuuluisaks tul. Minäkään en ennen ollut koko kaupungista kiinnostunut. Mutta kun ihan Venäjän lapsiasiavaltuutettu kävi siellä, niin minunkin täytyy.


      • A - studio ja Turku
        Venäjä fani kirjoitti:

        kuuluisaks tul. Minäkään en ennen ollut koko kaupungista kiinnostunut. Mutta kun ihan Venäjän lapsiasiavaltuutettu kävi siellä, niin minunkin täytyy.

        jossa on mahdollisuus nähdä Robert. Turku maailmankartalle muutenkin, kuin Pekhamien ansiosta. Hyvä Robert!


      • A-studio A -studio,
        A - studio ja Turku kirjoitti:

        jossa on mahdollisuus nähdä Robert. Turku maailmankartalle muutenkin, kuin Pekhamien ansiosta. Hyvä Robert!

        muistakaa katto si maanantaina se A -studio!


    • Åsa Eklund

      ruotsissa sellaista tapahuu joka päivää ej kukaan ej ihmettelee

      • Åsa Eklund

        http://www.nkmr.org/suomi/lasten_kaappaus_on_raaka_bisnes_.htm

        Lasten Kaappaus on Raaka bisnes Ruotsissa

        Eva Aminoff käyttää Ruotsin sosiaaliviranomaisista ivallista nimitystä »sosiaali» kuvaamaan järjestelmän kasvottomuutta ja itsevaltiutta. Hän väittää, ettei huostaanottoa koskaan perusteltu hänelle asiallisesti.


      • kiitos luettavasta
        Åsa Eklund kirjoitti:

        http://www.nkmr.org/suomi/lasten_kaappaus_on_raaka_bisnes_.htm

        Lasten Kaappaus on Raaka bisnes Ruotsissa

        Eva Aminoff käyttää Ruotsin sosiaaliviranomaisista ivallista nimitystä »sosiaali» kuvaamaan järjestelmän kasvottomuutta ja itsevaltiutta. Hän väittää, ettei huostaanottoa koskaan perusteltu hänelle asiallisesti.

        Hyvä tarina ja niin totta. Vieläkun näihin rikoksiin aletaan puuttumaan todellisesti. Aiemmin olisin luottanut päätöksentekijöihin, mutta elämä on tuonut niin käsittämättömiä kertomuksia eetteriin, jotta todella häpeällistä jotta tälläisiinkään asioihin ei olla puututtu, aihetta tosiaankin olisi.

        Eivät nämä lapset ole mitään tavaroita joita voi riepotella aivan miten sattuu huvittamaan milloinkin.


      • alaa opiskellut
        kiitos luettavasta kirjoitti:

        Hyvä tarina ja niin totta. Vieläkun näihin rikoksiin aletaan puuttumaan todellisesti. Aiemmin olisin luottanut päätöksentekijöihin, mutta elämä on tuonut niin käsittämättömiä kertomuksia eetteriin, jotta todella häpeällistä jotta tälläisiinkään asioihin ei olla puututtu, aihetta tosiaankin olisi.

        Eivät nämä lapset ole mitään tavaroita joita voi riepotella aivan miten sattuu huvittamaan milloinkin.

        Kyllä näin on, ettei julkisuuteen tullut todellisia syitä, perhe tietää, että sosiaalityöntekijöillä on tiukka salassapitovelvollisuus, joten he voivat itse kehitellä mitä vain selityksiä, esim juuri tämä rasismi, vaikka siitä ei kyse ollut. Naapurit ovat nähneet ja kuulleet varmasti kaikenlaista, sieltä olisi saanut osia totuudesta. poliisi ei varmasti mennyt hakemaan poikaa kotoa, koska siellä päivysti tv-ryhmät, koettiin varmaan, etä on helpompaa yrittää ratkaista asia toisin, antaa tilanteen rauhoittua hieman. Muutenhan poika oltaisiin taatusti haettu takaisin. Huostaanotossa voidaan tehdä yhteydenpitoa rajoittava päätös, jolloin tilanteesta johtuen perheelle ei kerrota lapsen olinpaikkaa, eikä perhellä ole myöskään oikeutta tapaamisiin, jos tätä ei olla tehty, on yhteydenpidon estäminen laitonta.


      • lue lakisi pare
        alaa opiskellut kirjoitti:

        Kyllä näin on, ettei julkisuuteen tullut todellisia syitä, perhe tietää, että sosiaalityöntekijöillä on tiukka salassapitovelvollisuus, joten he voivat itse kehitellä mitä vain selityksiä, esim juuri tämä rasismi, vaikka siitä ei kyse ollut. Naapurit ovat nähneet ja kuulleet varmasti kaikenlaista, sieltä olisi saanut osia totuudesta. poliisi ei varmasti mennyt hakemaan poikaa kotoa, koska siellä päivysti tv-ryhmät, koettiin varmaan, etä on helpompaa yrittää ratkaista asia toisin, antaa tilanteen rauhoittua hieman. Muutenhan poika oltaisiin taatusti haettu takaisin. Huostaanotossa voidaan tehdä yhteydenpitoa rajoittava päätös, jolloin tilanteesta johtuen perheelle ei kerrota lapsen olinpaikkaa, eikä perhellä ole myöskään oikeutta tapaamisiin, jos tätä ei olla tehty, on yhteydenpidon estäminen laitonta.

        vähän meni metsään tuo lakitietoutesi. Sorry. Mut Turuu on hyvä puolustaa, vai mitä!

        Hyvä Venäjän lapsiasiavaltuutettu!


      • Luettu + opiskeltu
        lue lakisi pare kirjoitti:

        vähän meni metsään tuo lakitietoutesi. Sorry. Mut Turuu on hyvä puolustaa, vai mitä!

        Hyvä Venäjän lapsiasiavaltuutettu!

        Ja sosiaaliportissa on lastensuojelun käsikirjassa samasta aiheesta, mutta tässä pari pykälää...

        62 §
        Yhteydenpidon rajoittaminen
        Sijaishuollossa olevan lapsen oikeutta pitää yhteyttä vanhempiinsa tai muihin hänelle läheisiin henkilöihin saadaan 63 §:ssä tarkoitetulla päätöksellä rajoittaa, jos yhteydenpidosta ei ole voitu 30 §:ssä tarkoitetussa asiakassuunnitelmassa tai erityisestä syystä muutoin sopia lapsen ja hänen vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa, ja jos:

        1) yhteydenpito vaarantaa lapsen sijaishuollon tarkoituksen toteuttamisen ja rajoittaminen on lapsen hoidon ja kasvatuksen kannalta välttämätöntä; tai

        2) yhteydenpidosta on vaaraa lapsen hengelle, terveydelle, kehitykselle tai turvallisuudelle; tai

        3) rajoittaminen on välttämätöntä vanhempien tai perheen muiden lasten, perhekodin tai laitoksen muiden lasten tai henkilöstön turvallisuuden vuoksi; taikka

        4) 12 vuotta täyttänyt lapsi vastustaa yhteydenpitoa; sama koskee myös 12 vuotta nuorempaa lasta, jos hän on niin kehittynyt, että hänen tahtoonsa voidaan kiinnittää huomiota.

        Edellä 1 momentissa tarkoitetuin edellytyksin saadaan:

        1) rajoittaa lapsen oikeutta tavata vanhempiaan tai muita läheisiään;

        2) rajoittaa lapsen oikeutta pitää yhteyttä läheisiinsä puhelimitse tai muita yhteydenpitolaitteita tai -välineitä käyttäen;

        3) lukea ja pidättää lapsen lähettämä tai hänelle osoitettu yksittäinen kirje tai siihen rinnastettava muu luottamuksellinen viesti tai tarkastaa ja pidättää muu lähetys; sekä

        4) ottaa rajoituksen ajaksi sijaishuoltopaikan haltuun lapsen hallussa olevat yhteydenpitoon käytettävät laitteet ja välineet tai rajoittaa niiden käyttöä.

        Edellä 1 momentissa mainituin edellytyksin voidaan lapsen olinpaikka jättää ilmaisematta vanhemmille tai huoltajille. (12.2.2010/88)

        Edellä 1–3 momentissa tarkoitettua yhteydenpidon rajoittamista voidaan käyttää vain siinä määrin kuin kussakin tapauksessa on laissa säädetyn tarkoituksen saavuttamiseksi välttämätöntä. Pidätetyt kirjeet tai muut luottamukselliset viestit on säilytettävä erillään muista lasta koskevista asiakirjoista siten, että ne ovat vain 63 §:n 2 momentissa tarkoitettujen tahojen luettavissa.

        63 §
        Yhteydenpidon rajoittamista koskeva päätös
        Edellä 62 §:n 1–3 momentissa tarkoitetusta yhteydenpidon rajoittamisesta on tehtävä päätös, jonka tulee olla määräaikainen, enintään yksi vuosi kerrallaan. Päätöksessä on mainittava rajoituksen syy, henkilöt, joihin rajoitus kohdistuu, millaista yhteydenpitoa rajoitus koskee ja missä laajuudessa rajoitus toteutetaan.

        Yhteydenpidon rajoittamisesta tekee päätöksen 13 §:n 2 ja 3 momentin mukaan määräytyvä viranhaltija lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän valmisteltua asian tai lapsen kiireelliseen sijoitukseen liittyvissä tapauksissa ja tarvittaessa muissa kiireellisissä tilanteissa 13 §:n 1 momentissa tarkoitettu sosiaalityöntekijä. Lyhytaikaisesta, enintään 30 vuorokautta kestävästä, 62 §:n 1 ja 2 momentissa tarkoitetusta rajoittamisesta voi kuitenkin päättää myös lastensuojelulaitoksen johtaja. Jos rajoittamista on tarpeen jatkaa tai se on alun perin tarpeen määrätä 30 vuorokautta pidemmäksi, päättää asiasta 13 §:n 2 ja 3 momentin mukaan määräytyvä viranhaltija lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän valmisteltua asian. Yhteydenpidon rajoitus on lopetettava heti, kun se ei enää ole 62 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla tarpeellinen. (12.2.2010/88)


      • oikeusnotaariko?
        Luettu + opiskeltu kirjoitti:

        Ja sosiaaliportissa on lastensuojelun käsikirjassa samasta aiheesta, mutta tässä pari pykälää...

        62 §
        Yhteydenpidon rajoittaminen
        Sijaishuollossa olevan lapsen oikeutta pitää yhteyttä vanhempiinsa tai muihin hänelle läheisiin henkilöihin saadaan 63 §:ssä tarkoitetulla päätöksellä rajoittaa, jos yhteydenpidosta ei ole voitu 30 §:ssä tarkoitetussa asiakassuunnitelmassa tai erityisestä syystä muutoin sopia lapsen ja hänen vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa, ja jos:

        1) yhteydenpito vaarantaa lapsen sijaishuollon tarkoituksen toteuttamisen ja rajoittaminen on lapsen hoidon ja kasvatuksen kannalta välttämätöntä; tai

        2) yhteydenpidosta on vaaraa lapsen hengelle, terveydelle, kehitykselle tai turvallisuudelle; tai

        3) rajoittaminen on välttämätöntä vanhempien tai perheen muiden lasten, perhekodin tai laitoksen muiden lasten tai henkilöstön turvallisuuden vuoksi; taikka

        4) 12 vuotta täyttänyt lapsi vastustaa yhteydenpitoa; sama koskee myös 12 vuotta nuorempaa lasta, jos hän on niin kehittynyt, että hänen tahtoonsa voidaan kiinnittää huomiota.

        Edellä 1 momentissa tarkoitetuin edellytyksin saadaan:

        1) rajoittaa lapsen oikeutta tavata vanhempiaan tai muita läheisiään;

        2) rajoittaa lapsen oikeutta pitää yhteyttä läheisiinsä puhelimitse tai muita yhteydenpitolaitteita tai -välineitä käyttäen;

        3) lukea ja pidättää lapsen lähettämä tai hänelle osoitettu yksittäinen kirje tai siihen rinnastettava muu luottamuksellinen viesti tai tarkastaa ja pidättää muu lähetys; sekä

        4) ottaa rajoituksen ajaksi sijaishuoltopaikan haltuun lapsen hallussa olevat yhteydenpitoon käytettävät laitteet ja välineet tai rajoittaa niiden käyttöä.

        Edellä 1 momentissa mainituin edellytyksin voidaan lapsen olinpaikka jättää ilmaisematta vanhemmille tai huoltajille. (12.2.2010/88)

        Edellä 1–3 momentissa tarkoitettua yhteydenpidon rajoittamista voidaan käyttää vain siinä määrin kuin kussakin tapauksessa on laissa säädetyn tarkoituksen saavuttamiseksi välttämätöntä. Pidätetyt kirjeet tai muut luottamukselliset viestit on säilytettävä erillään muista lasta koskevista asiakirjoista siten, että ne ovat vain 63 §:n 2 momentissa tarkoitettujen tahojen luettavissa.

        63 §
        Yhteydenpidon rajoittamista koskeva päätös
        Edellä 62 §:n 1–3 momentissa tarkoitetusta yhteydenpidon rajoittamisesta on tehtävä päätös, jonka tulee olla määräaikainen, enintään yksi vuosi kerrallaan. Päätöksessä on mainittava rajoituksen syy, henkilöt, joihin rajoitus kohdistuu, millaista yhteydenpitoa rajoitus koskee ja missä laajuudessa rajoitus toteutetaan.

        Yhteydenpidon rajoittamisesta tekee päätöksen 13 §:n 2 ja 3 momentin mukaan määräytyvä viranhaltija lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän valmisteltua asian tai lapsen kiireelliseen sijoitukseen liittyvissä tapauksissa ja tarvittaessa muissa kiireellisissä tilanteissa 13 §:n 1 momentissa tarkoitettu sosiaalityöntekijä. Lyhytaikaisesta, enintään 30 vuorokautta kestävästä, 62 §:n 1 ja 2 momentissa tarkoitetusta rajoittamisesta voi kuitenkin päättää myös lastensuojelulaitoksen johtaja. Jos rajoittamista on tarpeen jatkaa tai se on alun perin tarpeen määrätä 30 vuorokautta pidemmäksi, päättää asiasta 13 §:n 2 ja 3 momentin mukaan määräytyvä viranhaltija lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän valmisteltua asian. Yhteydenpidon rajoitus on lopetettava heti, kun se ei enää ole 62 §:n 1 momentissa tarkoitetulla tavalla tarpeellinen. (12.2.2010/88)

        "Huostaanotossa voidaan tehdä yhteydenpitoa rajoittava päätös, jolloin tilanteesta johtuen perheelle ei kerrota lapsen olinpaikkaa, eikä perhellä ole myöskään oikeutta tapaamisiin, jos tätä ei olla tehty, on yhteydenpidon estäminen laitonta."

        Hyvä lakia opiskeleva, mutta metsään menevä.

        Rajoittamispäätöksellä ei ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa, että lapsen olinpaikkaa ei kerrota. Vai mitä muka lakia opiskellut? Oletko ihan oikeustieteellisessä ja nyt oikeusnotaariksi saakka opiskellut (melkein gradu valmiina). Melkein se lehjmäkin lehtää. Hah, haaa.


      • sivusta seurannut
        oikeusnotaariko? kirjoitti:

        "Huostaanotossa voidaan tehdä yhteydenpitoa rajoittava päätös, jolloin tilanteesta johtuen perheelle ei kerrota lapsen olinpaikkaa, eikä perhellä ole myöskään oikeutta tapaamisiin, jos tätä ei olla tehty, on yhteydenpidon estäminen laitonta."

        Hyvä lakia opiskeleva, mutta metsään menevä.

        Rajoittamispäätöksellä ei ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa, että lapsen olinpaikkaa ei kerrota. Vai mitä muka lakia opiskellut? Oletko ihan oikeustieteellisessä ja nyt oikeusnotaariksi saakka opiskellut (melkein gradu valmiina). Melkein se lehjmäkin lehtää. Hah, haaa.

        rouvalle, joka katselee toisia ihmisiä pitkää nenänvarttaan pitkin. Luepe lakisi pare. Pitääkö suojella kultaista äitykkää, joka niin ikään katselee pitkin pitkää ja leveää nenänvarttaan. Taidatte viihtyä molemmat oikeussaleissa. Suomen lakihan ei kosketa teitä, pitkänokkaiset, vai mitä?


      • hyllytetty kortti
        sivusta seurannut kirjoitti:

        rouvalle, joka katselee toisia ihmisiä pitkää nenänvarttaan pitkin. Luepe lakisi pare. Pitääkö suojella kultaista äitykkää, joka niin ikään katselee pitkin pitkää ja leveää nenänvarttaan. Taidatte viihtyä molemmat oikeussaleissa. Suomen lakihan ei kosketa teitä, pitkänokkaiset, vai mitä?

        hyvä melkin gradu valmiin. Mitäs siihen sanoo oikeusnotaari, oikeustieteen yo?


      • hanki itsellesi eläm
        hyllytetty kortti kirjoitti:

        hyvä melkin gradu valmiin. Mitäs siihen sanoo oikeusnotaari, oikeustieteen yo?

        oletteko pohtineet yhteistuumin siellä ylopistossa näitä Suomen kamalia huostajuttuja. Siellä opiskelee sellainen notaari, joka kyllä tietää, mitä on suomalainen sijaishuolto kauheimmillaan. "Siellä on kirppuja, luteita täitä. Seassa lapsia pellavapäitä. Itkua, huutoa jatkuvaa..." Kannattaisi käyttää kokemukset Suomen valtion ja lain paremmaksi rakentamiseen. Ja ihan itsenäisesti - ilman suuren äitykkäkullan apua.


      • ahkera notaari
        hanki itsellesi eläm kirjoitti:

        oletteko pohtineet yhteistuumin siellä ylopistossa näitä Suomen kamalia huostajuttuja. Siellä opiskelee sellainen notaari, joka kyllä tietää, mitä on suomalainen sijaishuolto kauheimmillaan. "Siellä on kirppuja, luteita täitä. Seassa lapsia pellavapäitä. Itkua, huutoa jatkuvaa..." Kannattaisi käyttää kokemukset Suomen valtion ja lain paremmaksi rakentamiseen. Ja ihan itsenäisesti - ilman suuren äitykkäkullan apua.

        on kertonut rehellisiä kertomuksia suomalaisen sijaishuollon karmeudesta opiskelijakavereilleen. Hänellä on hm.. hyvin läheinen kontakti sijaishuoltoon. Hah, hah, haaaa....
        Kaikkea kamalaa on tapahtunut paikassa, josta notaari tietää paljon. kerro, niin ehkä Gottberg tekee ehdotuksia lain muutoksiin. Esim. sijaishuoltajien psyykkisen ja fyysisen terveyden tarkastukset säännöllisin väliajoin voivi olla yksi kehitettävä asia - vai mitä oikeusnotaari, melkein gradu valmiina - mitä nyt viimeistellään. Teetkö gradusi sijaishuollosta?


      • tutkittavaa löytyy
        ahkera notaari kirjoitti:

        on kertonut rehellisiä kertomuksia suomalaisen sijaishuollon karmeudesta opiskelijakavereilleen. Hänellä on hm.. hyvin läheinen kontakti sijaishuoltoon. Hah, hah, haaaa....
        Kaikkea kamalaa on tapahtunut paikassa, josta notaari tietää paljon. kerro, niin ehkä Gottberg tekee ehdotuksia lain muutoksiin. Esim. sijaishuoltajien psyykkisen ja fyysisen terveyden tarkastukset säännöllisin väliajoin voivi olla yksi kehitettävä asia - vai mitä oikeusnotaari, melkein gradu valmiina - mitä nyt viimeistellään. Teetkö gradusi sijaishuollosta?

        sijaisperheisiin kuukausittaisia valvontakäyntejä, sillä sinähän tiedät tarkkaan, mitä kaikkea kamalaa suljetulla tontilla (kotirauhan piirissä) voi tapahtua. Sinunkin tehtäväsi on ollut pitää yllä kulissia, mitä nytkin elämälläsi parhaillaan teet. Vai mitä, notaari?


      • kerro notaari kerro
        tutkittavaa löytyy kirjoitti:

        sijaisperheisiin kuukausittaisia valvontakäyntejä, sillä sinähän tiedät tarkkaan, mitä kaikkea kamalaa suljetulla tontilla (kotirauhan piirissä) voi tapahtua. Sinunkin tehtäväsi on ollut pitää yllä kulissia, mitä nytkin elämälläsi parhaillaan teet. Vai mitä, notaari?

        miten siellä Turussa opetetaan lastensuojelua? Opetetaanko vanhat kliseet ja opetetaanko vetäytymään salassapidon taakse. Mitä notaari pitää tehdä, kun eräs keskisuomalainen sijaisvanhempi on rikkonut salassapitovelvollisuuttaan kertomalla toisten sukujen asioista toisille sijoitettujen lasten sukulaisille. Ja ihan "kovia asiota".

        Miten notaari kehotat toimimaan? Pitääkö mennä Jyväskylän syyttäjän virastoon vaiko poliisille?


      • itsenäisyyttä
        kerro notaari kerro kirjoitti:

        miten siellä Turussa opetetaan lastensuojelua? Opetetaanko vanhat kliseet ja opetetaanko vetäytymään salassapidon taakse. Mitä notaari pitää tehdä, kun eräs keskisuomalainen sijaisvanhempi on rikkonut salassapitovelvollisuuttaan kertomalla toisten sukujen asioista toisille sijoitettujen lasten sukulaisille. Ja ihan "kovia asiota".

        Miten notaari kehotat toimimaan? Pitääkö mennä Jyväskylän syyttäjän virastoon vaiko poliisille?

        Äitykkäkö se sieltä satojen kilometrien päästä on huolehtinut tyttären (aviossa hah!) tietokonevioistakin. Eikös olisi aika notaaria aloittaa ajattelu ja elämä ihan itsenäisesti. Elämässä on muuten hyvä - jos tuollaiseen ammattiin aikoo - että on elänyt jonkin aikaa ihan itsellisesti. Outoa, että heti kotoa otetaan aviomies matkaan ja turvaudutaan äitykkään kaikissa pienimmissäkin murheissa. Aikuistu hyvä oikeusnotaari, jolla gradu viimeistelyvaiheessa. Hah, hah, haaaaa.....
        Äitykkä varmaan hoitelee työpaikatkin, vai mitä notaari. Miten hoidat sitten Turun "hullun huostaanoton" kaltaisia tapauksia - kun olet vielä äitykän helmoissa ja heti kotoa on mieskin otettuna.


      • notaarinotaarinotaar
        itsenäisyyttä kirjoitti:

        Äitykkäkö se sieltä satojen kilometrien päästä on huolehtinut tyttären (aviossa hah!) tietokonevioistakin. Eikös olisi aika notaaria aloittaa ajattelu ja elämä ihan itsenäisesti. Elämässä on muuten hyvä - jos tuollaiseen ammattiin aikoo - että on elänyt jonkin aikaa ihan itsellisesti. Outoa, että heti kotoa otetaan aviomies matkaan ja turvaudutaan äitykkään kaikissa pienimmissäkin murheissa. Aikuistu hyvä oikeusnotaari, jolla gradu viimeistelyvaiheessa. Hah, hah, haaaaa.....
        Äitykkä varmaan hoitelee työpaikatkin, vai mitä notaari. Miten hoidat sitten Turun "hullun huostaanoton" kaltaisia tapauksia - kun olet vielä äitykän helmoissa ja heti kotoa on mieskin otettuna.

        Pitää saada tietokone nopeasti käyttökuntoon, että saadaan äkkiä oikeusnotaari kulissiksi epäilyttäville, lapsille ja perheille kärsimystä tuottaville toimille ja kiusaamiselle. Mitä tuumit notaari, joka gradua viimeistelet?


      • notaari & äitykkä
        notaarinotaarinotaar kirjoitti:

        Pitää saada tietokone nopeasti käyttökuntoon, että saadaan äkkiä oikeusnotaari kulissiksi epäilyttäville, lapsille ja perheille kärsimystä tuottaville toimille ja kiusaamiselle. Mitä tuumit notaari, joka gradua viimeistelet?

        oikeusnotaareille on opetettu lastensuojelua? Olisi mielenkiintoista tietää? Epäilen, ettei juuri mitään. Mutta äitykkä opettaa notaarille - äkkiä siis kotikaupunkiin äidin helmoihin. Äitykkä autta kaikessa.


      • ''''''''''''''''''''
        notaari & äitykkä kirjoitti:

        oikeusnotaareille on opetettu lastensuojelua? Olisi mielenkiintoista tietää? Epäilen, ettei juuri mitään. Mutta äitykkä opettaa notaarille - äkkiä siis kotikaupunkiin äidin helmoihin. Äitykkä autta kaikessa.

        Ota selvää millä muilla aloilla opetetaan lastensuojelua, kuin oikeuspuolella. Muillakin aloilla tuo lastensuojelulaki kuuluu opintoihin. Finlexistä lait ovat kaikkien luettavissa, Finlex kun löytyy ihan netistä...


      • ylpeä notaari
        '''''''''''''''''''' kirjoitti:

        Ota selvää millä muilla aloilla opetetaan lastensuojelua, kuin oikeuspuolella. Muillakin aloilla tuo lastensuojelulaki kuuluu opintoihin. Finlexistä lait ovat kaikkien luettavissa, Finlex kun löytyy ihan netistä...

        tietääkseni silmäilleet lastensuojelulakia. Että voi voi.


      • fridsgwroptiåaggr
        ylpeä notaari kirjoitti:

        tietääkseni silmäilleet lastensuojelulakia. Että voi voi.

        Täällä nyt kovasti jotain notaaria haukutaan, vaikka en usko, että on keskusteluun osallistunut. Siksi voi voi.


    • epe1234

      Tätä keskusteluahan käydään täällä vain siksi, että viranomainen ei voi kommentoida perheen asioita julkisuudessa. Saamme siis vain yksipuolista informaatiota. Mukava olisi kuulla esimerkiksi lääkärin lausunnot. Kukaan ei ole viitannut niihin, ei edes vanhemmat. Syykin lienee ilmeinen. Koko perhe pitäisi sulkea hoitoon oman etunsa vuoksi.

      • päivän valoon

        että perhe antoi luvan asioidensa julkaisemiseen. Miksei niitä sitten julkaistu?


      • ..................
        päivän valoon kirjoitti:

        että perhe antoi luvan asioidensa julkaisemiseen. Miksei niitä sitten julkaistu?

        tutkittu riittävästi näiden huostaanottojen taustoja. Olisi myös hyvä selvittää sosialiviranomaisten kytkökset näihin liikevoittoa tuottaviin ns perhekoteihin. Tuo huostaanotetun lapsen perhekodissa pito on todella hyvä bisnes. Ylläpito korvausksesta ei kulu oikeasti lapsen kuluihin 10 % edes, vaan kodin ylläpitäjä tunkee loput rahat taskuunsa. 10 lapsen perhekoti on jo rahasampo, joka tuottaa omistajille huikeat tulot, helposti useampi satatuhatta vuodessa kulujen jälkeen. Näille lapsille nämä kodit ostavat tietysti ruoan halvimman jälkeen, samoin vaatteet ovat huonoja. Nämä yksityiset kodit olisi kiellettävä ja suoraan yhteiskunnan otettava vastuu lapsista, tämä ei saisi olla bisnes!


      • Satun tietämään
        .................. kirjoitti:

        tutkittu riittävästi näiden huostaanottojen taustoja. Olisi myös hyvä selvittää sosialiviranomaisten kytkökset näihin liikevoittoa tuottaviin ns perhekoteihin. Tuo huostaanotetun lapsen perhekodissa pito on todella hyvä bisnes. Ylläpito korvausksesta ei kulu oikeasti lapsen kuluihin 10 % edes, vaan kodin ylläpitäjä tunkee loput rahat taskuunsa. 10 lapsen perhekoti on jo rahasampo, joka tuottaa omistajille huikeat tulot, helposti useampi satatuhatta vuodessa kulujen jälkeen. Näille lapsille nämä kodit ostavat tietysti ruoan halvimman jälkeen, samoin vaatteet ovat huonoja. Nämä yksityiset kodit olisi kiellettävä ja suoraan yhteiskunnan otettava vastuu lapsista, tämä ei saisi olla bisnes!

        On varmaankin hauskaa kirjoittaa asiasta, vaikka ei mitään siitä tiedä. Julkisuudessa ei ole valitettavasti esitetty totuuden häivääkään venäläis-suomalaisen pojan tapauksesta.- Odottakaa oikeudenkäyntiä, jossa asia selviää. Suurin osa kiihkoilijoista tulee yllättymään. Voi vain sanoa useammalle kirjoittajalle, että jos on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia.


      • epe1234
        päivän valoon kirjoitti:

        että perhe antoi luvan asioidensa julkaisemiseen. Miksei niitä sitten julkaistu?

        Siksi, että viranomainen ei saa kertoa asiakkaidensa asioita. Mikä kohta oli vaikea ymmärtää? Perhe saa suoltaa mitä tahansa sontaa ja arvaappa olisiko perhe haastanut viranomaisen oikeuteen jos viranomainen olisi mennyt tähän ansaan. Taatusti.


      • cccccccccccc
        epe1234 kirjoitti:

        Siksi, että viranomainen ei saa kertoa asiakkaidensa asioita. Mikä kohta oli vaikea ymmärtää? Perhe saa suoltaa mitä tahansa sontaa ja arvaappa olisiko perhe haastanut viranomaisen oikeuteen jos viranomainen olisi mennyt tähän ansaan. Taatusti.

        En ole turkulainen mutta tiedän tasan tarkkaa mitä sontaa soskut heittää asiakkaidensa päälle.
        Itse olen taistellut oikeuksista eri tahojen kautta,mutta soskuthan saa suoraan valehdella ja antaa perättömiä tietoja muille tahoille.
        Viimeisimmistä sosiaalitoimen lausunnoista on tehty rikosilmoitus.

        Onko täällä suurin osa niin tietämättömiä jotta uskoo sosiaaliviranomaisia.Noi sossut kätkeytyy vaitiolon taakse vaikka saisivat koko perheeltä luvan puhua asioista.Sossut eivät uskalla tulla julkisuuteen asioiden kanssa.

        Otetaan tuohon vielä,jos soskut meinaa jäädä toiseksi varmaan ne heittävät kyseisen perheen päälle insestisyytöksen perättömin syin sillä se on Suomessa täysin yleistä jottei asioita tutkittaisi.


      • tarvi pelätä
        cccccccccccc kirjoitti:

        En ole turkulainen mutta tiedän tasan tarkkaa mitä sontaa soskut heittää asiakkaidensa päälle.
        Itse olen taistellut oikeuksista eri tahojen kautta,mutta soskuthan saa suoraan valehdella ja antaa perättömiä tietoja muille tahoille.
        Viimeisimmistä sosiaalitoimen lausunnoista on tehty rikosilmoitus.

        Onko täällä suurin osa niin tietämättömiä jotta uskoo sosiaaliviranomaisia.Noi sossut kätkeytyy vaitiolon taakse vaikka saisivat koko perheeltä luvan puhua asioista.Sossut eivät uskalla tulla julkisuuteen asioiden kanssa.

        Otetaan tuohon vielä,jos soskut meinaa jäädä toiseksi varmaan ne heittävät kyseisen perheen päälle insestisyytöksen perättömin syin sillä se on Suomessa täysin yleistä jottei asioita tutkittaisi.

        Samaa mieltä nimimerkin "Satun tietämään" kanssa. Kumpi osapuoli mahtaa satuilla, perhe vai sossu...hmm.....


      • epe1234
        tarvi pelätä kirjoitti:

        Samaa mieltä nimimerkin "Satun tietämään" kanssa. Kumpi osapuoli mahtaa satuilla, perhe vai sossu...hmm.....

        Ja jotta pahemmalta sekoilulta vielä vältyttäisiin, niin kerrattakoon, että perhe ei voi antaa sossulle lupaa puhua. Ja niin kuin sanoin, jos sossu olisi puhunut, olisi nämä henkilöt haastaneet sossuun oikeuteen vaitiololupauksen rikkomisesta. Eiköhän nämä turvapaikkahaut jo kerro, ettei siinä perheessa kaikilla pala kaikki lyhdyt. Eiköhän kaikki normaalilla järjellä varustetut ymmärrä, ettei turvapaikkaa voi hakea rikosepäilyn vuoksi, eikä ainakaan jos ei ole edes itse syytettynä ;-)
        Kuten aikaisemmin tässä mainittiinkin, niin jos asia menee oikeuteen niin asia selviää. Toki ymmärrän ettei se teitä hiljennä. Epämiellyttävä tulos oikeudesta osoittaa teille vain oikeuslaitoksen mädännäisyyden. Loppujen lopuksihan tehän olette aina oikeassa.


      • toivoo tuomiota
        epe1234 kirjoitti:

        Ja jotta pahemmalta sekoilulta vielä vältyttäisiin, niin kerrattakoon, että perhe ei voi antaa sossulle lupaa puhua. Ja niin kuin sanoin, jos sossu olisi puhunut, olisi nämä henkilöt haastaneet sossuun oikeuteen vaitiololupauksen rikkomisesta. Eiköhän nämä turvapaikkahaut jo kerro, ettei siinä perheessa kaikilla pala kaikki lyhdyt. Eiköhän kaikki normaalilla järjellä varustetut ymmärrä, ettei turvapaikkaa voi hakea rikosepäilyn vuoksi, eikä ainakaan jos ei ole edes itse syytettynä ;-)
        Kuten aikaisemmin tässä mainittiinkin, niin jos asia menee oikeuteen niin asia selviää. Toki ymmärrän ettei se teitä hiljennä. Epämiellyttävä tulos oikeudesta osoittaa teille vain oikeuslaitoksen mädännäisyyden. Loppujen lopuksihan tehän olette aina oikeassa.

        Satun tietämään tämän tapauksen ,ei savua ilman tulta ,pitää paikkansa että äiti on syyllinen ,hän saa tuomion lapsen pahoin pitelystä ,pystyn todistamaan .


      • Ei väkivaltainen
        toivoo tuomiota kirjoitti:

        Satun tietämään tämän tapauksen ,ei savua ilman tulta ,pitää paikkansa että äiti on syyllinen ,hän saa tuomion lapsen pahoin pitelystä ,pystyn todistamaan .

        Hetkinen! Oleppa varovainen.Nyt haukut ihmisiä väkivaltaiseksi ilman oikeudenkäyntiä.
        Toivottavasti kyseinen perhe huomaa tekstisi ja pyytää rikostutkinta sinua vastaan.

        Kukaan ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen ilman oikeudenkäyntiä,mutta sinä olet,kun alat ihmisiä haukkumaan väkivaltaiseksi.


      • ghdfigoprsgpå
        Ei väkivaltainen kirjoitti:

        Hetkinen! Oleppa varovainen.Nyt haukut ihmisiä väkivaltaiseksi ilman oikeudenkäyntiä.
        Toivottavasti kyseinen perhe huomaa tekstisi ja pyytää rikostutkinta sinua vastaan.

        Kukaan ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen ilman oikeudenkäyntiä,mutta sinä olet,kun alat ihmisiä haukkumaan väkivaltaiseksi.

        nyt sitten iltapäivälehden nettisivulta löytyi uutinen, jossa Venäjän lapsiasianvaltuutettu sanoo, ettei Suomessa viedä lapsia ilman syytä ja että Venäjän mediassa on esitetty useammankin tapauksen kohdalla virheellistä (karsittua) tietoa.


      • Systeemi kusee
        ghdfigoprsgpå kirjoitti:

        nyt sitten iltapäivälehden nettisivulta löytyi uutinen, jossa Venäjän lapsiasianvaltuutettu sanoo, ettei Suomessa viedä lapsia ilman syytä ja että Venäjän mediassa on esitetty useammankin tapauksen kohdalla virheellistä (karsittua) tietoa.

        Voin kertoa että Turun Sosiaalitoimessa vaikuttaa ainakin yksi nimeltä mainitsematon sosiaalityöntekijä mikä tuntuu olevan erikoitunut juuri näihin perheiden hajoittamisiin, kaikki hänen mielivaltansa kohteeksi joutuneet tietävät kyllä mistä henkilöstä puhun.. Parikin tuttua perhettä on joutunut hänen mielivallan kohteeksi ja he ovat pelastuneet vain paikkakunnan vaihdolla.

        Tämä kyseinen vanhahko nais sosiaalityöntekijä minkä kohteeksi nämä Rantalatkin ovat ilmeisesti joutuneet, koska hän vaikuttaa sillä alueella ja järjestää juuri näitä pakkohuostaanottoja. Hän järjestää eri tahoja tekemään lastensuojeluilmoituksia, keskustelee perheen selän takana neuvolan, lääkärien, päiväkodin työntekijöiden ym. kanssa ja hakemalla hakee syitä toimilleen.

        Hän saalistaa erityisesti yh-perheitä ja nuoria perheitä. Meidänkin perhettä hän yritti tuhota mutta mekin pääsimme turvaan paikkakunnan vaihdolla.

        Meidän tapauksessa helvetti alkoi kun äiti meni TYK:siin synnyttämään. TYK:sissä heti synnytyksen jälkeen vauva otettiin ilman mitään syytä tarkkailuosastolle, äiti ja me muut ei saatu olla lapsen kanssa tekemisissä vaan esim. äiti käskettiin osastolta monesti pois kun halusi mennä katsomaan lastamme.

        Osastolla lapselle tehtiin hämäriä kokeita joiden tarkoituksesta ei kerrottu eikä mitään kirjattu, annettiin turhaan voimakasta antibioottia, suullisesti tämän kertoivat ja pisteltiin neuloilla pää ja keho täyteen pistoksia. Äidin ja vastasyntyneen lapsen kohtaamisia pyrittiin estämään kaikin keinoin ilman mitään syytä, sukulaisia katsottiin vihaisesti ja käskettiin jopa poistumaan.

        Taustalla ei ole alkoholi eikä huumeongelmaa eikä muitakaan asioita miksi näin olisi pitänyt menetellä. Äiti ei halunnut läteä sairaalasta ilman lastaan (kukapa olisikaan halunnut tässä tilanteessa) ja lääkärit uhkailivat viranomaisilla jossei äiti tottele heitä.

        Osastolääkäri konsultoi sosiaalityöntekijän joka teki 2 lastensuojeluilmoitusta perheestämme syinä kasvatusvaikeudet ja muut sosiaaliset ongelmat vaikkei tallaisia asioita ollut tullut koskaan esille eikä sosiaalityöntekijä ollut kuullut koko perhettä vaan äitiä mikä oli vain järkyttynyt TYK:sissä saamastaan kohtelusta ja vastasyntyneelle tehdyitä kyseenalaisista toimenpiteistä.

        Äiti ja vastasyntynyt joutuivat olemaan TYK:sissä 10 pitkää päivää minkä aikana syyt oloon vaihtuivat koko ajan, miloin alhainen verensokeri, mahdollinen infektio ym ym, mitään ei kuitenkaan todettu ja pääsivät kotiin.

        Noin 2 viikon kuluttua oli sosiaaliasemalla palaveri ilmoituksista missä sosiaalityöntekijä painosti ottamaan perhetyöntekijät kotiin, tästä ne asiat sitten paheni. Perhetyöntekijät rupesivat kirjaamaan hatusta temmattuja huolia ja kirjoittivat asiota mitä ei ollut koskaan tapahtunut, lapsista ruvettiin etsimällä etsimään vikoja, sosiaalityöntekijä oli myös jutellut neuvolan kanssa mikä ei kuitenkaan yhtynyt sosiaalityntekijän näkemyksiin eikä nähnyt mitään huolia perheessämme.

        Perhetyö ja valehtelu loppui (siltä osin) siihen kun me ajoimme yhteistuumin perhetyöntekijät pois kotoamme, mitta valehtelusta tuli täyteen, he lähtivät uhkailujen kera ja tekivät tietysti lastensuojeluilmoituksen. Perhetyöntekijät olivat kostoksi kirjanneet lisää jos jotakin valhetta raportteihinsa.

        Tästä seurasi palaveri sosiaalitoimessa missä sosiaalityöntekijät ja perhetyöntekijät yhteisvoimin piikittivät ja piinasivat aikansa mutta kun sanoi että pitääkö tästä tehdä isompi asia ja että todisteita kuten nauhoitus viime käynnistä löytyy niin kas kummaa, käynti loppui siihen.

        Siitä seurasi yksi sosiaalityöntekijän käynti kotona ja päätös lastensuojelun asiakkuuden lopettamisesta, sosiaalityöntekijä suostui myös oikaisemaan virheitä raporteista ja poistamaan pahimpia valehteluja mutta siitä huolimatta osa valheista jäi ja ne raportit ovat siellä ikuisesti haittaamassa eloamme, valitettavasti.

        Tämä oli ensimmäinen yritys, tätä seurasi toinen yritys..


      • systeemi kusee
        Systeemi kusee kirjoitti:

        Voin kertoa että Turun Sosiaalitoimessa vaikuttaa ainakin yksi nimeltä mainitsematon sosiaalityöntekijä mikä tuntuu olevan erikoitunut juuri näihin perheiden hajoittamisiin, kaikki hänen mielivaltansa kohteeksi joutuneet tietävät kyllä mistä henkilöstä puhun.. Parikin tuttua perhettä on joutunut hänen mielivallan kohteeksi ja he ovat pelastuneet vain paikkakunnan vaihdolla.

        Tämä kyseinen vanhahko nais sosiaalityöntekijä minkä kohteeksi nämä Rantalatkin ovat ilmeisesti joutuneet, koska hän vaikuttaa sillä alueella ja järjestää juuri näitä pakkohuostaanottoja. Hän järjestää eri tahoja tekemään lastensuojeluilmoituksia, keskustelee perheen selän takana neuvolan, lääkärien, päiväkodin työntekijöiden ym. kanssa ja hakemalla hakee syitä toimilleen.

        Hän saalistaa erityisesti yh-perheitä ja nuoria perheitä. Meidänkin perhettä hän yritti tuhota mutta mekin pääsimme turvaan paikkakunnan vaihdolla.

        Meidän tapauksessa helvetti alkoi kun äiti meni TYK:siin synnyttämään. TYK:sissä heti synnytyksen jälkeen vauva otettiin ilman mitään syytä tarkkailuosastolle, äiti ja me muut ei saatu olla lapsen kanssa tekemisissä vaan esim. äiti käskettiin osastolta monesti pois kun halusi mennä katsomaan lastamme.

        Osastolla lapselle tehtiin hämäriä kokeita joiden tarkoituksesta ei kerrottu eikä mitään kirjattu, annettiin turhaan voimakasta antibioottia, suullisesti tämän kertoivat ja pisteltiin neuloilla pää ja keho täyteen pistoksia. Äidin ja vastasyntyneen lapsen kohtaamisia pyrittiin estämään kaikin keinoin ilman mitään syytä, sukulaisia katsottiin vihaisesti ja käskettiin jopa poistumaan.

        Taustalla ei ole alkoholi eikä huumeongelmaa eikä muitakaan asioita miksi näin olisi pitänyt menetellä. Äiti ei halunnut läteä sairaalasta ilman lastaan (kukapa olisikaan halunnut tässä tilanteessa) ja lääkärit uhkailivat viranomaisilla jossei äiti tottele heitä.

        Osastolääkäri konsultoi sosiaalityöntekijän joka teki 2 lastensuojeluilmoitusta perheestämme syinä kasvatusvaikeudet ja muut sosiaaliset ongelmat vaikkei tallaisia asioita ollut tullut koskaan esille eikä sosiaalityöntekijä ollut kuullut koko perhettä vaan äitiä mikä oli vain järkyttynyt TYK:sissä saamastaan kohtelusta ja vastasyntyneelle tehdyitä kyseenalaisista toimenpiteistä.

        Äiti ja vastasyntynyt joutuivat olemaan TYK:sissä 10 pitkää päivää minkä aikana syyt oloon vaihtuivat koko ajan, miloin alhainen verensokeri, mahdollinen infektio ym ym, mitään ei kuitenkaan todettu ja pääsivät kotiin.

        Noin 2 viikon kuluttua oli sosiaaliasemalla palaveri ilmoituksista missä sosiaalityöntekijä painosti ottamaan perhetyöntekijät kotiin, tästä ne asiat sitten paheni. Perhetyöntekijät rupesivat kirjaamaan hatusta temmattuja huolia ja kirjoittivat asiota mitä ei ollut koskaan tapahtunut, lapsista ruvettiin etsimällä etsimään vikoja, sosiaalityöntekijä oli myös jutellut neuvolan kanssa mikä ei kuitenkaan yhtynyt sosiaalityntekijän näkemyksiin eikä nähnyt mitään huolia perheessämme.

        Perhetyö ja valehtelu loppui (siltä osin) siihen kun me ajoimme yhteistuumin perhetyöntekijät pois kotoamme, mitta valehtelusta tuli täyteen, he lähtivät uhkailujen kera ja tekivät tietysti lastensuojeluilmoituksen. Perhetyöntekijät olivat kostoksi kirjanneet lisää jos jotakin valhetta raportteihinsa.

        Tästä seurasi palaveri sosiaalitoimessa missä sosiaalityöntekijät ja perhetyöntekijät yhteisvoimin piikittivät ja piinasivat aikansa mutta kun sanoi että pitääkö tästä tehdä isompi asia ja että todisteita kuten nauhoitus viime käynnistä löytyy niin kas kummaa, käynti loppui siihen.

        Siitä seurasi yksi sosiaalityöntekijän käynti kotona ja päätös lastensuojelun asiakkuuden lopettamisesta, sosiaalityöntekijä suostui myös oikaisemaan virheitä raporteista ja poistamaan pahimpia valehteluja mutta siitä huolimatta osa valheista jäi ja ne raportit ovat siellä ikuisesti haittaamassa eloamme, valitettavasti.

        Tämä oli ensimmäinen yritys, tätä seurasi toinen yritys..

        Toinen yritys tapahtui kun olimme juuri muuttaneet Turussa toiseen kaupunginosaan isompaan asuntoon, meillä oli edelleen sama sosiaalityöntekijä, valitettavasti.

        Tällä kertaa oli eri neuvola joka valehteli meille alusta asti lapsen kehityksestä. Neuvola ei näyttänyt pituus ja kasvukäyriä vaikka pyysimme vaan sanoi kaiken olevan kunnossa ja oiken painotti ruokinnan pitämisestä samana vaikka lapsen painonkehitys oli ollut jo pitkään laskussa, tämän saimme tietää myöhemmin..

        Tätä jatkui noin 3 kuukautta ja huipentui siihen kun vauvalla piti olla muka allergialääkäri vaikkei mitään allergiaoireita ollut, neuvola piti ihon kuivuutta allergiana vaikka sehän on ihan normaalia että iho kuivuu talvella ja että sitä pitää silloin salvata.

        Se ei ollutkaan allergialääkäri vaan lääkäri olikin vartavasten tullut punnitsemaan vauvan siksi että saisi diagnosoitua huonon painonkehityksen ja syyn lähettään lapsen TYK:siin lisätutkimuksiin. Tässä vaiheessa meille selvisi että sosiaalityöntekijä oli ollut neuvolaan yhteydessä monta kertaa sinä aikana kun painonkehityksestä ei meille kerrottu, tämän kertoi meille neuvola hymyssä suin..

        Äiti ja vauva menivät TYK:siin pakotettuina että jossei tiettyyn aikaan mennessä ilmaannu niin viranomaiset hakevat lapsen huostaan. TYK:sissä otettiin taas kokeita ja tällä kertaa meille annettiin tulokset missä kaikki arvot olivat normaalit eikä ravinnon vajausta diagnosoitu.

        Jälleen syyt vaihtuivat tiuhaan ja TYK:sissä vedottiin huonoihin sokeriarvoihin, mahdolliseen infektioon ym ym ja pistettiin taas antibioottia. Äitiä painostettiin kokoajan lähtemään mutta äiti halusi jäädä vauvan luo ja taas kerran osastolääkäri konsultoi sosiaalityöntekijälle mikä teki lastensuojeluilmoituksen syynä äidin jaksaminen.

        Tätä voisi sanoa tarkoituksenmukaiseksi henkiseksi uuvuttamiseksi kun joutuu kokoajan pelkäämään lapsensa menetystä, pitää olla lujat hermot että kestää moista rääkkiä..

        Äiti ja vauva joutuivat olemaan taas sen 10 päivää TYK:sissä ja poispäästyään lääkäri vaan tokaisi ettei haluaisi vieläkään päästää heitä sieltä pois. Ilmeisesti sieltä pääsi pois vaan sen takia kun yksi äidin tuttu, mikä työskentelee kyseisessä sairaalassa sairaanhoitajana oli ruvennut ihmettelemään touhua ja puuttui asiaan, kenties onni onnettumuudessa..

        Tästä seurasi 2 viikon päästä kotona palaveri sosiaalityöntekijän kanssa. Tällä kertaa nauhoitimme keskustelun salaa joten sosiaalityöntekijä ei tiedä sitä. Tällä kertaa perhetyötä ei ehdotettu mutta jaksamisesta olitiin kovasti huolissaan vaikkei siihen ollut vieläkään mitään perusteltua syytä.

        Tääsä kohtaa saimme tietää että saamme asunnon toisesta paikkakunnasta joten muutto oli edessä, olimme helpottuneita kun tiesimme ettei kyseinen sosiaalityöntekijä enää pystyisi vaikuttamaan asioihimme.

        Muutettuamme toiselle paikkakunnalle Turusta tehtiin vielä lastensuojeluilmoitus koska asian selvitys oli jäänyt kesken. Nykypaikkakuntamme sosiaalitoimen sosiaalityöntekijä lopetti lastensuojelun asiakkuuden heti ja sanoi että tästä lähtien saamme elää rauhassa, myös neuvola piti kokemaamme pöyristyttävänä ja ennenkuulumattomana.

        Mitä tästä opimme.. Opimme sen että tästä lähtien nauhoitamme kaikki mahdolliset sosiaalityöntekijän tapaamiset, neuvolakäynnit, lääkärikäynnit ym, vaikkei siihen tässä vaiheessa olisikaan välttämättä tarvetta, pyydämme saada nähdä lapsen kasvukäyrän ja muut tiedot ja hankimme oman vaa'an;)..

        Opimme sen että sosiaalitoimi on viho viimeinen paikka mihin turvautuu lasten asioissa koskaan jos on tarvis ja että viranomaisiin, lääkäreihin ym. ei ole koskaan täysin luottamista. Kaiken kaikkiaan hermoja raastava kokemus olla lastensuojelun asiakkaana..


      • Systeemi kusee
        systeemi kusee kirjoitti:

        Toinen yritys tapahtui kun olimme juuri muuttaneet Turussa toiseen kaupunginosaan isompaan asuntoon, meillä oli edelleen sama sosiaalityöntekijä, valitettavasti.

        Tällä kertaa oli eri neuvola joka valehteli meille alusta asti lapsen kehityksestä. Neuvola ei näyttänyt pituus ja kasvukäyriä vaikka pyysimme vaan sanoi kaiken olevan kunnossa ja oiken painotti ruokinnan pitämisestä samana vaikka lapsen painonkehitys oli ollut jo pitkään laskussa, tämän saimme tietää myöhemmin..

        Tätä jatkui noin 3 kuukautta ja huipentui siihen kun vauvalla piti olla muka allergialääkäri vaikkei mitään allergiaoireita ollut, neuvola piti ihon kuivuutta allergiana vaikka sehän on ihan normaalia että iho kuivuu talvella ja että sitä pitää silloin salvata.

        Se ei ollutkaan allergialääkäri vaan lääkäri olikin vartavasten tullut punnitsemaan vauvan siksi että saisi diagnosoitua huonon painonkehityksen ja syyn lähettään lapsen TYK:siin lisätutkimuksiin. Tässä vaiheessa meille selvisi että sosiaalityöntekijä oli ollut neuvolaan yhteydessä monta kertaa sinä aikana kun painonkehityksestä ei meille kerrottu, tämän kertoi meille neuvola hymyssä suin..

        Äiti ja vauva menivät TYK:siin pakotettuina että jossei tiettyyn aikaan mennessä ilmaannu niin viranomaiset hakevat lapsen huostaan. TYK:sissä otettiin taas kokeita ja tällä kertaa meille annettiin tulokset missä kaikki arvot olivat normaalit eikä ravinnon vajausta diagnosoitu.

        Jälleen syyt vaihtuivat tiuhaan ja TYK:sissä vedottiin huonoihin sokeriarvoihin, mahdolliseen infektioon ym ym ja pistettiin taas antibioottia. Äitiä painostettiin kokoajan lähtemään mutta äiti halusi jäädä vauvan luo ja taas kerran osastolääkäri konsultoi sosiaalityöntekijälle mikä teki lastensuojeluilmoituksen syynä äidin jaksaminen.

        Tätä voisi sanoa tarkoituksenmukaiseksi henkiseksi uuvuttamiseksi kun joutuu kokoajan pelkäämään lapsensa menetystä, pitää olla lujat hermot että kestää moista rääkkiä..

        Äiti ja vauva joutuivat olemaan taas sen 10 päivää TYK:sissä ja poispäästyään lääkäri vaan tokaisi ettei haluaisi vieläkään päästää heitä sieltä pois. Ilmeisesti sieltä pääsi pois vaan sen takia kun yksi äidin tuttu, mikä työskentelee kyseisessä sairaalassa sairaanhoitajana oli ruvennut ihmettelemään touhua ja puuttui asiaan, kenties onni onnettumuudessa..

        Tästä seurasi 2 viikon päästä kotona palaveri sosiaalityöntekijän kanssa. Tällä kertaa nauhoitimme keskustelun salaa joten sosiaalityöntekijä ei tiedä sitä. Tällä kertaa perhetyötä ei ehdotettu mutta jaksamisesta olitiin kovasti huolissaan vaikkei siihen ollut vieläkään mitään perusteltua syytä.

        Tääsä kohtaa saimme tietää että saamme asunnon toisesta paikkakunnasta joten muutto oli edessä, olimme helpottuneita kun tiesimme ettei kyseinen sosiaalityöntekijä enää pystyisi vaikuttamaan asioihimme.

        Muutettuamme toiselle paikkakunnalle Turusta tehtiin vielä lastensuojeluilmoitus koska asian selvitys oli jäänyt kesken. Nykypaikkakuntamme sosiaalitoimen sosiaalityöntekijä lopetti lastensuojelun asiakkuuden heti ja sanoi että tästä lähtien saamme elää rauhassa, myös neuvola piti kokemaamme pöyristyttävänä ja ennenkuulumattomana.

        Mitä tästä opimme.. Opimme sen että tästä lähtien nauhoitamme kaikki mahdolliset sosiaalityöntekijän tapaamiset, neuvolakäynnit, lääkärikäynnit ym, vaikkei siihen tässä vaiheessa olisikaan välttämättä tarvetta, pyydämme saada nähdä lapsen kasvukäyrän ja muut tiedot ja hankimme oman vaa'an;)..

        Opimme sen että sosiaalitoimi on viho viimeinen paikka mihin turvautuu lasten asioissa koskaan jos on tarvis ja että viranomaisiin, lääkäreihin ym. ei ole koskaan täysin luottamista. Kaiken kaikkiaan hermoja raastava kokemus olla lastensuojelun asiakkaana..

        Tällä kyseisellä sosiaalityöntekijällä oli selvästi päämääränä hajoittaa perheemme hitaasti mutta varmasti ja huostata lapsemme lastensuojelubisneksen käyttöön. Turussa lausteellahan esim. toimii yksi Suomen suurimpia kasvatuslaitoksista mikä on yksityisessä omistuksessa, virallisesti Perhekuntoutuskeskus Lauste ry ja miettii kuinka paljon se tuo rahaa omistajilleen, yhdestä lapsesta saa noin 80000€ vuodessa valtiolta ja lapsia on varmaan 100-200, melkoista bisnestä. Sosiaalitoimet ovat muutenkin hyvää pataa noiden kasvatuslaitosten kanssa ja tietyillä sosiaalityöntekijöillä on selvästi kytköksiä kyseisiin laitoksiin. Myös se oli metkaa kun sosiaalityöntekijä sanoi aina että älkää nyt vaan muuttako Turusta pois, se jo kertoi jotain hänen aikeistaan..


      • zius
        systeemi kusee kirjoitti:

        Toinen yritys tapahtui kun olimme juuri muuttaneet Turussa toiseen kaupunginosaan isompaan asuntoon, meillä oli edelleen sama sosiaalityöntekijä, valitettavasti.

        Tällä kertaa oli eri neuvola joka valehteli meille alusta asti lapsen kehityksestä. Neuvola ei näyttänyt pituus ja kasvukäyriä vaikka pyysimme vaan sanoi kaiken olevan kunnossa ja oiken painotti ruokinnan pitämisestä samana vaikka lapsen painonkehitys oli ollut jo pitkään laskussa, tämän saimme tietää myöhemmin..

        Tätä jatkui noin 3 kuukautta ja huipentui siihen kun vauvalla piti olla muka allergialääkäri vaikkei mitään allergiaoireita ollut, neuvola piti ihon kuivuutta allergiana vaikka sehän on ihan normaalia että iho kuivuu talvella ja että sitä pitää silloin salvata.

        Se ei ollutkaan allergialääkäri vaan lääkäri olikin vartavasten tullut punnitsemaan vauvan siksi että saisi diagnosoitua huonon painonkehityksen ja syyn lähettään lapsen TYK:siin lisätutkimuksiin. Tässä vaiheessa meille selvisi että sosiaalityöntekijä oli ollut neuvolaan yhteydessä monta kertaa sinä aikana kun painonkehityksestä ei meille kerrottu, tämän kertoi meille neuvola hymyssä suin..

        Äiti ja vauva menivät TYK:siin pakotettuina että jossei tiettyyn aikaan mennessä ilmaannu niin viranomaiset hakevat lapsen huostaan. TYK:sissä otettiin taas kokeita ja tällä kertaa meille annettiin tulokset missä kaikki arvot olivat normaalit eikä ravinnon vajausta diagnosoitu.

        Jälleen syyt vaihtuivat tiuhaan ja TYK:sissä vedottiin huonoihin sokeriarvoihin, mahdolliseen infektioon ym ym ja pistettiin taas antibioottia. Äitiä painostettiin kokoajan lähtemään mutta äiti halusi jäädä vauvan luo ja taas kerran osastolääkäri konsultoi sosiaalityöntekijälle mikä teki lastensuojeluilmoituksen syynä äidin jaksaminen.

        Tätä voisi sanoa tarkoituksenmukaiseksi henkiseksi uuvuttamiseksi kun joutuu kokoajan pelkäämään lapsensa menetystä, pitää olla lujat hermot että kestää moista rääkkiä..

        Äiti ja vauva joutuivat olemaan taas sen 10 päivää TYK:sissä ja poispäästyään lääkäri vaan tokaisi ettei haluaisi vieläkään päästää heitä sieltä pois. Ilmeisesti sieltä pääsi pois vaan sen takia kun yksi äidin tuttu, mikä työskentelee kyseisessä sairaalassa sairaanhoitajana oli ruvennut ihmettelemään touhua ja puuttui asiaan, kenties onni onnettumuudessa..

        Tästä seurasi 2 viikon päästä kotona palaveri sosiaalityöntekijän kanssa. Tällä kertaa nauhoitimme keskustelun salaa joten sosiaalityöntekijä ei tiedä sitä. Tällä kertaa perhetyötä ei ehdotettu mutta jaksamisesta olitiin kovasti huolissaan vaikkei siihen ollut vieläkään mitään perusteltua syytä.

        Tääsä kohtaa saimme tietää että saamme asunnon toisesta paikkakunnasta joten muutto oli edessä, olimme helpottuneita kun tiesimme ettei kyseinen sosiaalityöntekijä enää pystyisi vaikuttamaan asioihimme.

        Muutettuamme toiselle paikkakunnalle Turusta tehtiin vielä lastensuojeluilmoitus koska asian selvitys oli jäänyt kesken. Nykypaikkakuntamme sosiaalitoimen sosiaalityöntekijä lopetti lastensuojelun asiakkuuden heti ja sanoi että tästä lähtien saamme elää rauhassa, myös neuvola piti kokemaamme pöyristyttävänä ja ennenkuulumattomana.

        Mitä tästä opimme.. Opimme sen että tästä lähtien nauhoitamme kaikki mahdolliset sosiaalityöntekijän tapaamiset, neuvolakäynnit, lääkärikäynnit ym, vaikkei siihen tässä vaiheessa olisikaan välttämättä tarvetta, pyydämme saada nähdä lapsen kasvukäyrän ja muut tiedot ja hankimme oman vaa'an;)..

        Opimme sen että sosiaalitoimi on viho viimeinen paikka mihin turvautuu lasten asioissa koskaan jos on tarvis ja että viranomaisiin, lääkäreihin ym. ei ole koskaan täysin luottamista. Kaiken kaikkiaan hermoja raastava kokemus olla lastensuojelun asiakkaana..

        Jotenkin tuli sellainen olo, että et kertonut kaikkea


      • Systeemi kusee
        zius kirjoitti:

        Jotenkin tuli sellainen olo, että et kertonut kaikkea

        Kyllä tuossa ihan noin meneteltiin, niin hullua kun se touhu olikin. Eihän sitä voikaan ennen ymmärrä kun on sen kaiken itse kokenut. Oli hirveää elää koko ajan pelossa lastensa puolesta sosiaalityöntekijän takia koska hänellä on valtaa päättää ja tehdä melkein mitä huvittaa ilman seuraamusta, se oli yhtä painajaista.

        Tiedän enkä ole ainoa kuka tietää että suomessa huostaanottobisnes naamioidaan taitavasti ja sosiaalityöntekijät osaavat juuri sen taidon, heidät on koulutettu siihen.

        Sosiaalityöntekijät ovat yleensä työpöytänsä takana istuvia kylmiä koneiston osia joilla ei monestikaan ole mitään hajua eikä kokemusta normaalista perhe-elämästä ja arjesta. Ovathan he toki akateemisesti koulutettuja kirjanoppineita mutta kokemus puuttuu.

        Sosiaalityöntekijät ovat monesti perheettömiä sinkkuja, siis miettikää, sinkut päättämässä perheiden elämästä, ei siinä voi tulla kuin väärinkäsityksiä, tässä on ongelma. Ei kirja kerro normaalista elämästä eikä sen monimuotoisuudesta, kirja kertoo vain tiettyä näkökulmaa, varsinkin tässä tapauksessa hyvin mustavalkoisesti..

        En minäkään tienyt perhe-elämästä oikeastaan mitään ennen kuin sain oman perheen, ei se ole aina niin yksinkertaista eikä sitä voi yksinkertaisesti ennen ymmärtääkään. Lapset kun niitä on, ne on kaikki kaikessa ja niiden parasta tosiaan haluaa.

        Ei ole todellakaan valtion tehtävä kasvattaa lapsia rakkaudettomassa kylmässä laitoksessa tai tunkeutua perheisiin tuoden vain kasvatusideologiaansa. Tästä perhetyössä on monesti kyse, tietyn kirjaan painetun kavatusideologian tuomisesta missä kaikki muu kyseenalaistetaan ja tuomitaan.

        Kohta suomessa on kokonainen ikäluokka laitoskavatteja, eikö tämä merkitse kenellekään mitään? Näin jatkuu jossei tämä hulluus, perheiden ahdistelu ja vihaaminen lopu. Suomessa suorastaan vihataan perheitä systeemistä käsin, Suomessa ei arvosteta perhettä, lasta pidetään yksilönä eikä perheenjäsenenä systeemistä käsin.

        Suomen sosiaalityntekijät tietävät vain lastensuojelulain porsaanreijät ja käyttävät niitä armotta hyväkseen. Kohdeperheitä lähestytään juuri perhetyöntekijöillä ja kun aika koittaa niin isketään. Ei ne kaikkiin perheisiin tunkeudu, niillä on tietyt kohderyhmät.

        Sitäpaitsi tällä kyseisellä sossulla oli niin suuria ennakkoluuloja perhettämme kohtaan eikä hän niistä luopunut. Ennakkoluulot, huonot henkilökemiat ja kun viranomainen rupeaa vielä tekemään asiasta henkilökohtaista niin jälki ei yksinkertaisesti voi olla hyvää..

        Uskoin minäkin ennen lastensuojelun hyvyyteen ja oikeudenmukaisuuteen mutta nykyään tiedän totuuden ja se ei ole kaunis.


    • x x

      xxx

    • lastensuojeluhelvetti

      Meiltä kin mielivaltivaltainen kätilö varastutti pikkupoikamme Turun synnytyssairaalastasta ja estivät äidin maidon antamisen ja joutui epäpätevänlastensuojelun Joni Lähteenmäen määräyksestä rikollisesti leikkaukseen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1738
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe