Järvenpään sarjamurhaaja

Tommy94

Philadelphiassa aikavälillä elokuu 1985 - syyskuu 1990 murhattiin 9 naista. He olivat iältään 28-68 vuotiaita.
Murhia pidetään sarjamurhaajan tekosina ja oletettua sarjamurhaajaa kutsutaan nimellä Frankford Slasher eli Frankfordin viiltäjä. Naiset olivat kaikki enemmän tai vähemmän syrjäytyneitä; baariruusuja, mielenterveysongelmista kärsiviä tai kodittomia. Useissa tapauksista uhria oli puukotetta "Rambo-tyylisellä" veitsellä useita kertoja ja heitä oli viilletty mahaan niin, että suolet saattoivat pursuta ulos. Naisten seurassa oli nähty keski-ikäinen, valkoihoinen mieshenkilö.

Viimeisin murha tapahtui siis syyskuussa 1990. Yhdestä murhasta paikallinen mieshenkilö tuomittiin ja hänen pidätyksensä tapahtui ennen sarjan viimeista murhaa. Häntä ei kuitenkaan onnistuttu kytkemään muihin murhiin ja jopa tämä yksi tapaus meni oikeudessa läpi aika heppoisin todistein.

Hellun pahoinpitely tapahtui joulukuussa 1990 ja Tuula Lukkarisen surma kevättalvella 1991. On huhuttu, että Tuula Lukkarisen ruumis oli viilletty auki.
Onko Frankford Slasher sama henkilö kuin Järvenpään sarjamurhaaja? Loppuiko Hikiän murhat siksi, että murhaaja siirtyi uuteen maahan?


http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/unsolved/frankford_slasher/index.html

85

10975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uuno-

      Jo Hellun tavatessaan slasherin on täytynyt puhua suomea ilman vierasta korostusta eli lahjakas kaveri.

      • Sköpevöli

        Jos Slasheria nimitetään USA:ssa slasheriksi, niin muuttuuko hän mielestäsi amerikkalaiseksi? Vai mistä tämä omituinen päätelmä kansalaisuudesta?!


    • Tommy94

      Susanne Lindholm, töissä virkailijana lentokentällä: Tummat, pitkät hiukset. Raiskattu ja kuristettu kotitalonsa kellarissa 1976. Palasi yökerhoista kotiin.

      Seija Kekkonen, postinkantaja: Surmattu ja raiskattu 1980 kotitalonsa kellarissa. Palasi juhlimasta itsenäisyyttä.

      Onerva Ketola, eläkeläinen: (Hiukset?). Surmattu ja raiskattu kotitalonsa kellaritiloissa 1980. Palasi juhlimasta uutta vuotta.

      Ulla-Maija Poussu, laitapuolenkulkija: Raiskattu ja surmattu metsikössä 1984. Mahdollisesti alkoholisti.


      Suomessa 4 epätavallisen raakaa naissurmaa vuosina 1976 -1984. Sitten Philadelphiassa 9 raakaa naissurmaa vuosina 1985-1990 . Suomessa taas yksi surmayritys vuonna 1990 ja kaksi surmaa vuosina 1991-1993. Sitten surmat loppuvat. Voi olla sattumaa tai sitten ei.


      Kts.
      http://www.murha.info/phpbb2/viewforum.php?f=15&sid=d3d967f1d3b37b6847768f4a35553398

      • 8987878652

        Ja taas näitä nettidekkarien teorioita :-)


      • loppuneet

        Kyllä tuo murhaaja kiertelee ympäri maapalloa edelleenkin ja onpa useammassa paikassa yhtäaikaakin.


      • Toivoa on
        loppuneet kirjoitti:

        Kyllä tuo murhaaja kiertelee ympäri maapalloa edelleenkin ja onpa useammassa paikassa yhtäaikaakin.

        Luin äskettäin iltasanomista, että on kaksi uutta mahdollista epäiltyä tästä Lukkarisen surmasta ja Haantien katoamiseen liittyen. Ja että kumpainenkin on jo kuollut, siis epäillyt. Mutta kumpaisenkin mahdolliset tekemiset ja olemiset voidaan jäljittää ja tutkia. Se on hyvä se, koska täydellisiä rikoksia tuskin onkaan aina joku tietää. Ihmettelen vaan näissäkin tapauksissa, että ja kun joku varmasti tietää jotain, miksei voi edes vihjaista. Niin eristäytynyttä ihmistä tuskin on, etteikö joku ulkopuolinen tietäisi tai huomaisi outouksia. Mutta jos asiat ei osu omalle kohdalle, niin ei sillä sitten niin väliä ole. Kun osuu omalle kohdalle, alkaa itku ja hammasten kiristys. Toivottavasti nääkin tapaukset selviäisi ja mysteeri olisi ohi.


    • Ei vanhene koskaan

      Miksi poliisi on vuoden 2007 elokuun jälkeen joka elokuu antanut lehdistölle otsikoitavaa tämän asian tiimoilta? Onko tekijä aktivoitunut ja painottuuko hänen toimintansa jotenkin loppukesään? Joka tapauksessa ihmetyttää, miksi asiaa pitää julkisuudessa tasaisin väliajoin lämmitellä, jos kerran poliisilla ei ole mitään konkreettista. Helppoahan se on puhella, kuinka verkko kiristyy, mutta eipä vaan mitään tunnu tapahtuvan.

      • wkt

        W.K.T


      • Tyuola

        Voisko slasher olla myös liinharjan jutun takana


    • uskoako vai ei

      Minfossa v-a-45 on tunnistanut sopivan tyypin ja ilmoittanut poliisille. kertoi että jo devill tuntee myös tyypin.

    • polliisi miekin

      Murhaaja on selvästi Viiltäjä-Jack. Ja vielä kun tiedettäisiin kuka oli Viiltäjä-Jack, niin hommahan olisi selvä! Minä veikkaan Kosminskia!

    • Jonna237940

      Murha.infossa kirjoiteltiin Pirjo Jauhiaisesta. Että hän olisi kadonnut Stadista vuonna 1977 ja löytynyt Karkkilasta ja ulkonäöltään ja elintavoiltaan sopisi hyvin "Järvenpään sarjamurhaajan" uhriksi. Heidi Häröäkin joku on epäillyt tämän "sarjamurhaajan" uhriksi. Vuosi 1987 Mäntsälässä.

      Hejacissa oli pitkä lista surmattuja ja kadonneita naisia: http://hejac.createforumhosting.com/kadonneista-ja-surmatuista-naisista-yhteenveto-t408-30.html

      Panee vähän miettimään miksi Stadissa on kuollut niin monta naista 70-luvun lopussa ja 80-luvun alussa. Eikä niiden murhia ole vielä selvitetty!

    • tutun tuttu

      Eiköhän tekijä löydy kyliltä. Kaikki uhrit Riihimäeltä kotoisin, Tuulakin asunut nuorempana. Joku vanhapoika pienestä töllistä, vanhemmat uskovaisia et silleen

    • kirvesklontti

      Tutun tuttu törise poliisille.
      Maanteitä ajelee ihan joku muu.

    • Harrastaja18

      Keski-Uusimaassa oli juttu Hikiän murhamysteerin KRP:n tutkijasta 4.6.2011. Jäljillä ovat mutta yleisön vihjeitä kaivataan. Ilmeisesti murhaaja "tiedetään" mutta todisteita ei ole riittävästi ja siksi tarviivat yleisön apuja. Toivottavasti selviää vielä.






      KESKI-UUSIMAA | Keskusrikospoliisi ei aio luovuttaa Hikiän murhamysteerissä, vaikka tapauksista on vierähtänyt aikaa jo parikymmentä vuotta. Murha ei vanhene ja tässä tapauksessa poliisi uskoo niitä olevan saman tekijän syntilistalla kaksi. Lisäksi sarjassa on vähintään yksi murhan yritys.

      Murhaaja otti mustatukkaiset naiset autonsa kyytiin Järvenpäästä ja kuljetti heidät Hausjärven Hikiälle sorakuoppa-alueelle. Murhatapa oli raaka: mies tunsi ison eläimen tai ihmisen anatomian hyvin.

    • 283999

      Oikeastaan nuo Helsingissä sattuneet kellarisurmat sopisivat ihan hyvin samaan sarjaan Tuula Lukkarisen ja Maarit Haantien surmien kanssa.

      Tekijä on ensin onnistunut houkuttelemaan tavallisia naisia kellareihin mutta myöhemmin se ei enää onnistukaan koska naiset ovat tulleet varovaisemmiksi ja ehkä tekijäkään ei enää näytä kirkasotsaiselta ja luotettavalta nuorelta mieheltä.
      Sen takia sarjamurhaaja on alkanut valitsemaan uhreikseen alkoholisteja.

      Samoin 70-luvulla murhaajalla ei ehkä ole ollut varaa autoon. 90-luvulla jo oli.

      Jos Järvenpään sarjamurhaaja oli vuonna -90 40-vuotias, niin Susanne Lindholmin surman aikaan hän olisi ollut 26-vuotias. Jos taas 30-vuotias, niin vuonna -76 vain 16-vuotias.

      Susanne Lindholmin tiedettiin suhatutuvan tuntemattomiin miehiin hieman nuivasti joten on pitkään ihmetelty miten hänen surmaajansa ylipäänsä sai hänet ylipuhuttua pyörävarastoon. Olisiko selitys se, ettei kyseessä ollut nuori mies vaan hellyyttävä pojan rääpäle?

    • mercy2

      Semmoinenkin mahdollisuus on , että asialla on ollut satanistien joukkue. Tällainen jäi kiinni v.98. Satanistien uhreihin kuuluu perinteisesti mm.alkoholisteja. Satanisteihin viittaa mielestäni myös
      se outo tappamistapa, että tuntee eläimen anatomian.

      Muistan miten näin tuollaisen karmean joukon ostamassa olutta s-marketissa.

      Hehän olisivat hävittäneet viimeisimmän uhrinsa täysin, ellei kaatopaikalla
      joku olisi sattumalta löytänyt jalkaa.
      Ovatko he nyt aktivoituneet, koska on löydetty nyljetty kani?

    • m.michels

      Yllättävän hiljaista ja minfolaisetkin lähteneet kesälaitumile.

    • Järvenpään sarjamurhaajan mahdollisia uhreja:

      06.08.1974 S-L Lehtinen lähti klo 0.30 ravintolasta 2 km:n kotimatkalleen kävellen. Joku puskassa kytännyt oli iskenyt Sisko-Liisaa puukolla useita kertoja. Nainen ehti raahautua vielä noin 90 m:n matkan keskustaan päin, kunnes kuoli. Uhrilla oli Moskovan matkaa varten käsilaukussaan 1000 mk, joita ei oltu ryöstetty. Sisko-Liisan epäiltiin ensin jääneen auton alle. Surmasta oli pidätettynä Ford Cortinan kuljettaja, joka sittemmin vapautettiin.

      Susanne Lindholm oli ilmeisesti ollut palaamassa yökerhosta 08.08.1976, kun hän kohtasi surmaajansa. Susannen ruumis löydettiin kotitalonsa kellarista.

      1977, Pirjo Jauhiainen löydettiin surmattuna ja piilotettuna ojaan Tuorilantiellä Karkkilassa.

      30.01.-31.01.1981 surmattu Onerva Ketola oli sairaseläkkeellä selkävammansa vuoksi . Hän asui Itä-Pasilassa osoitteessa Kasöörinkatu 2D. Surmailtana Onerva oli viettänyt iltaa kalliolaisessa baarissa, jonka jälkeen käynyt vieraisilla ystävättärensä luona Sturenkadulla.

      12.1985 Arja Seppänen, 26, löydettiin surmattuna Vermon raviradan tienoilta Espoossa.

      1987 Heidi Härö


      Tosin Järvenpään sarjamurhaaja tappaa puukolla, eikä raiskaa uhrejaan. Seppänen ja Härö eivät välttämättä käy kuvaan ja kun otetaan huomioon muiden tekojen ikä, niin voipi olla, että Hellu oli ensimmäinen, joskin murhaajan höpinät Hellulle viittaisivat siihen, että ei ollut ensimmäinen kerta.

      Hejacista tosiaan lainailin noita tekstejä.

      • Anonyymi

        alle 170 cm järvenpää mies, yrittäjä, uskottu, varakas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alle 170 cm järvenpää mies, yrittäjä, uskottu, varakas

        Onko sulla joku epäilty tekijäksi? Rekkaudu Murha.info -foorumille ja tule kertomaan epäillystäsi sinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alle 170 cm järvenpää mies, yrittäjä, uskottu, varakas

        Ok
        Näin on


      • Anonyymi

        Härön voisi linkittää jäken sarjaan, mikä selittäisi toteamuksen 'ei onnistunut tällä kertaa'.
        Valelääkäri on syntynyt tiettävästi - 61, joten oli n. 26-27v Härön murhan aikoihin, mikä sopii kuvaan.


    • Antsa25

      Tänään Keski-Uusimaassa: http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/68222-murhamysteerin-tutkijat-eivat-luovuta

    • r.i.p.

      Keski-Uusimaan jutussa kerrotaan että Hikiän henkirikoksen päätutkija rikosylikostaapeli Jorma Hautala on kuollut. Hautalahan esiintyi siinä tv:n Kadonneet-sarjassa.

      • yllättynyt

        Oli kyllä yllättävä tieto. Kuukausi tai korkeintaan pari sitten luin ensin murha.info-foorumilta Jorma Hautalan kuolleen. Sitten löysin sen Keski-Uudenmaan jutun. Ei oikein Kadonneet-jakson perusteella tullut sitä vaikutelmaa, että voisi lähtö olla jo lähivuosina. Tosin en tiedä onko Jorma Hautala sitten kuollut jossain onnettomuudessa tai saanut äkillisen sairaskohtauksen. Ainakin tommoset ovat semmosia vaihtoehtoja, jolloin voi odottaa se yllättävä äkillinen lähtö vaikka kuinka terveesti olisi elänyt.


      • votelo

        Milloin Hautala kuoli? Hänhän on esiintynyt ainakin yhdessä Kadonneet-ohjelman jaksossa, joka esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.


      • yllättynyt
        votelo kirjoitti:

        Milloin Hautala kuoli? Hänhän on esiintynyt ainakin yhdessä Kadonneet-ohjelman jaksossa, joka esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007.

        http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/68222-murhamysteerin-tutkijat-eivat-luovuta

        Tuon linkin juttu julkaistiin 29.8.2011. Päättelisin siitä, että viimeistään elokuussa 2011. Mahdollisesti aikaisemminkin, en tiedä. Ja jossain Kadonneet-sarjan erikoisjaksossakin Jorma Hautala esiintyi, joka esitettiin Maarit Haantien jakson jälkeen jossain vaiheessa. Mutta joka tapauksessa tuli yllätyksenä tiedotus, että olisi nyt kuollut.


      • liittyiulvilaankin

        Tutkinnanjohtaja Hautala oli myös Ulvilan oikeudenkäynnin todistajia liittyen muistijälkitestiin.


    • Jontsa982908

      Murha.infon Onerva Ketolan kellarisurma -ketjusta lainaus:

      " Surmaajaksi epäillystä miehestä saatiin hyvät tuntomerkit. Mies oli tumma tukkainen, viiksekäs ja noin 170-175cm pitkä. Päässään hänellä oli tumma pipo, jonka etuosa oli valkoinen. Vaatetuksena oli tumman sininen raidallinen pusero, farkut ja ruskeat korkosaappaat. "

      Muistanko jotenki väärin mutta eikö siinä yhdessä tv-ohjelmassa, nimi taisi olla Kadonneet, oli tämä yksi sarjamurhaajan kynsistä paennut, niin eikö siinä ohjelmassa annettu sellainen vaikutelma, että Järvenpään sarjamurhaaja oli lyhyt tai ainakin tavallista lyhyempi?

      170-senttinen mies on tavallista lyhyempi. Onkohan tuon Onerva Ketolaa ahdistelleen miehen pituus arvioitu ilman kenkiä vai korkosaappaiden kanssa?
      Itse en ole seurannut miesten muotia mutta olikos siihen aikaan muotia käyttää korkosaappaita? Eikö bootsit ole lyhyempien miesten jutska?

    • Tommy1994

      Poliisi on jotenkin linkittänyt Maarit Haantien katoamisen ja Tuula Lukkarisen murhan toisiinsa. Jos Hikiän hiekkakuopalta ei löytynyt mitään mikä viittaisi Haantien päätyneen sinne, niin miten poliisi on rohjennut olettaa asialla olleen sarjamurhaajan?

      Yksi mahdollisuus on, että Lukkarisen murhaaja lähetti postissa poliiseille jotain esim. elimiä tai hiuksia. Jos Haantien tapauksessa olisi tapahtunut samoin, niin olisi varmaa, että molemmien tapausten takana on sama henkilö. Viiltäjä-Jackin uskotaan lähettäneen poliisille ainakin yhden postikortin, Dennis Rader oli kirjeenvaihdossa poliisien kanssa, Zodiac pyrki innokkaasti lehtien sivuille.

      • Eipä vaan ole

        selvinnyt vaikka syksyllä oli lehdissä "ratkaiseva tieto saatu" juttuja.Olisko Tampereen putkaan kuollut mahdollinen tekijä?


      • 29
        Eipä vaan ole kirjoitti:

        selvinnyt vaikka syksyllä oli lehdissä "ratkaiseva tieto saatu" juttuja.Olisko Tampereen putkaan kuollut mahdollinen tekijä?

        Tuskin on mitään tekemistä Haantien, Lukkarisen tai Hellun tapauksessa paitsi ikä joka sopii tekijään


      • Tommy1994

        Sitähän on mietitty miksi murhaaja päästi Hellun niin helpolla karkuun. Olisihan Hellu voinut vaikka muistaa auton rekisterinumeron.
        Tähän voin kuvitella useitakin syitä. Joko murhaaja tahallaan päästi Hellun menemään ja toivoi, että Hellun kertomus johdattaisi poliisit väärille jäljille. Tai sitten voi olla, että murhaaja yritti leikkiä kissaa ja hiirtä poliisin kanssa. Jos murhaaja on lähettänyt poliisille kirjeitä, niin tämä sopisi ihan hyvin kuvaan. Tiettävästi murhaaja huuteli jotain "Ei onnistunut tällä kertaa" Hellun perään. Murhaaja on saattanut tällä tarkoittaa, että seuraavia kertoja on tulossa.


    • wkt

      W.K.T

      • Kallesorvi

        Murhaajan nimikirjaimetko?


    • Mäntsälän mies

      Keskiuusimaassa tänään juttu Lukkarisesta ja Häröstä.

      • Tommy94

        Mitä siinä sanottiin? Tuliko mitään uutta tietoa?


      • Metsän tyttö
        Tommy94 kirjoitti:

        Mitä siinä sanottiin? Tuliko mitään uutta tietoa?

        Loppu kesästä marjastelin kovasti Hikiän tien laitamilla yksin.Ei ollut, eikä tullut yhtään "hörhöjä" ahdistelemaan, eikä tyrkyttämään itseään. Sillä niin oli tapahtunut useampana vuonna aikaisemmin marja- sieni aikaan. Selvinpäin ja tyrmistyttävän härskillä käytöksellä, olin niistä selvinnyt. Nytkin oottelin, jonkun ilmestyvän. Ei tullut ketään, josta päättelin, että ne sairaat ihmiset, jotka siellä pyöri ja ehkä teki näitä julmia juttuja, on kuolleet, linnassa tai jossain muussa laitoksessa. Ei nämä jutut selviä koskaan, muuta kuin vahingossa, jonkun toisen jutun yhteydessä. Ihmettelen vain minkälainen omatunto tekijällä on, vaivaako tai vaivasko koskaan. Koska kaikki on pysynyt salassa kymmeniä vuosia.


    • O.R.

      Lueskelin murha.info-nimiseltä foorumilta tästä ja tuli vaan mieleen kaikenlaista.

      Miksi sarjamurhaaja iski Hellua, joka on tämä karkuun päässyt uhri, päähän puukolla pimeällä hiekkakuopalla takaa päin? Sarjamurhaajathan yleensä nauttii tappamisesta joten yksi huitaisu ilman että edes näkee uhrin kasvoilta pelokoa on jotenkin kuvioon sopimatonta. Selitys voisi olla, että sarjamurhaaja ei välitä niinkään tappamisesta vaan on kiinnostunut ruumiista ja sen leikkelystä. mutta jos näin on, niin miksi hän on kuskannut Lukkarisen ruumiin kuopalle kun hän olisi voinut kipata sen mihin tahansa maantien ojaan.

      Tälläinen juttu tuli sitten mieleen. Että uhrit ovat karhun haaska.
      Tässä on nyt muutama juttu joka tukee tätä ajautusta. Poliisi on sanonut, että murhaaja tuntee ihmisen tai eläimen anatomiaa. Jos murhaaja on metsästäjä hän tuntee anatomiaa sekä tietää milloin karhuja liikkuu paikkakunnalla. Murhaaja napsi autossa lääkkeitä ja tarjosi niitä myös Hellulle joten lääkkeiden tarkoitus oli ehkä tehdä uhrista tokkurainen ja karhu olisi hyökännyt elävän ihmisen kimppuun mutta lääkkeet eivät toimineet. Miten Lukkariselle kävi, en tiedä. Lukkarinen löydettiin heti katoamistaan seuraavana päivänä. Seuraava uhri Haantie vietiin sitten johonkin sellaiseen paikkaan jossa hänen ruumistaan ei heti löydetä. Uhrit oli alkoholisoituneita. Sellaisia joista sanotaan että kelpaa vain sudenkuopan päälle syötiksi. Jos karhu raateli Haantien ruumiin ja murhaaja sai otettua valokuvia ja videon tapauksesta ja sen takia murhasarja jäi kahteen. Miksei asialla voi olla isompikin porukka paikallisia metsästäjiä. Jyrkkäreunainen hiekkakuoppa sopisi hyvin haaskan tarkkailuun jos haasko on siellä pohjalla. Osa karhuista on arkoja eläimiä, osa taas tunkee pihapiiriin roskiksia tonkimaan. Seudulla on voitu ruokkia karhuja aiemmin ja siten saada ne rohkeammiksi.

      Kertokaapa paikkakunnalla asuvat, metsän kävijät, että onko siellä ollut karhuja?

      • HärskiH

        Tänään tuli Murharyhmässä tästä sarjamurhaajasta asiaa. Vähän pintaa raapaisivat.

        Tämä O.R. -nimimerkin teoria selittäisi kaksi seikkaa: miksi murhaaja ei lähtenyt Hellun perään ja miksi murhien välillä on ollut pitkiä taukoja. Jos Hellu juoksee pimeään metsään jossa liikkuu karhu, niin murhaaja ei uskalla lähteä hänen peräänsä. Sitten taas jos karhuja ei seudulla pyöri, niin uusille uhreillekaan ei ole tarvetta joten murhasarja jäi kahteen.


      • daa

        Tuo on kyllä niin kaukaa haettua, o.r., että ei enää naurata vaan alkoi jo itkettää. Onneksi et varmaankaan ole töissä poliisissa tai meillä ei olisi Suomessa tehtynä yhtään henkirikosta, eikä linnassa ketään vaan nukkumatti ois ainoo epäilty. Hohhoijaa, mikä teitä ihmisiä oikein vaivaa? Vai tarviiko edes kysyä...


    • Ja sit vaan hommiin

      Opiskellut anatomiantuntemusta ihan käytännöntasolla ensin meren toisella puolella "määrättyä tenttiä varten" ja testannu vielät taitojaan Suomessa "ennen lopullisia papereita" - pidän täysin mahdollisena.

    • J :H

      Annan pienen vinkin, jos poliisitkin lukevat tätä. En sano nimeä, mutta löydätte kyllä ! Noihin aikoihin Järvenpäässä asusti/oleili, myöhemmin asuntovaunussakin vanhiksessa, ottovanhempien hänelle ostettua vaunun(pelon vuoksi, että pääsisi eroon) Ottovanhemmat Mäntsälästä, eräs varsin sekaisin oleva ihminen, ystävänä todella mukava, ehkä jopa liiankin, sen huomasin vasta myöhemmin, mutta hänellä oli joskus vahva käänteispersoosa. Olen nähnyt näitä tapauksia, kuuluin silloin hänen ystäviinsä....joskus sairasta....Viimeksi kun hänestä luin, tein sen Alibi lehdestä vuosia sitten..-Asunut silloin Itiksessä....Oli saanut lapsenkin.....Tätä oli poletllut sähkölampulla.....papatteja suuhun....yms....Ehkä kannattaisi tarkastaa.....saatan olla väärässäkin....

    • J :H

      Itse asiassa tämän henkilön ottovanhempien "kotitilan" ja Hikiän välimatka "linnuntietä", on vain n. 10 km....on pohjois/luoteis Mäntsälässä, todella syrjässä....

    • J :H

      Hei oikeesti !
      Kaivakaa noista 90-luvun Alibeisata tuo juttu, jossa isä poltti lastansa lampulla, työnsi papatteja suuhun ja ilmoitti, että lapsi on väärää sukupuolta hänelle !
      Ehkä arvaatte kenestä puhun....

      • tutun tuttu

        Hikiän hiekkakuopat minulle tuttuja, asunut Riihimäellä Tuulan veli oli samalla luokalla.Kuoppien lähimaastosta löytyy autiotalo missä ovet auki,uskovainen perhe asunut joilla ainakin yksi "vanhapoika" ollut kotona. Talossa on ollut auto, koska villiintyneeltä pihalta löytyy viellä 13" renkaita. Tuulan löytöpaikkaa vastapäätä isontien yli jatkuu alas sähkölijnjalle tie siellä mukavia kekoja kivistä, yhdessä seiväs pystyssä. Alueella paljon suppilovahveroita, siitä tietoni.


    • HärskiH

      Seiväs pystyssä? Mahtuisko siihen kekoon ruumis? Paloiteltuna? Kuinka kekoja on?

    • tutun tuttu

      Kyllä niihin ruumis mahtuu, kivetkin 20-30 cm läpimitaltaan. Onkohan alueella suunnitettu, koska löysin yhden seipään ryteiköstä jossa pieni muovinauha niin kuin viittana.

    • HärskiH

      Murharyhmän toisen osan katsoin. Oikeuslääkärissä oli vähän samaa näköä kuin aloittajan frankfordin viiltäjäksi epäillyssä. Katsokaa googlesta hakusanalla frankford slasher.Oikeuslääkäri myös epäili Lukkarisen tehneen itsemurhan. Suomessa alkaa olla paljon kummallisia itsemurhia.Milloin joku löytyy puun latvasta, millloin mistäkin.

      • 4444444444444444

        Murharyhmässä oli se yksi silminnäkijä. Onkohan poliisi yrittänyt saada sitä hypnoosissa muistamaan jotain?


      • niin no . .

        Vielä hankalampi olisi raahata joku kuusen latvaan ja hirttää tai lavastaa, helpommin itse kiipeää.


    • öffäffää

      Mutta onko tämä herra Slasher kenties sukua Slashille kuten vahvasti epäilen.

    • RIKOSTARKASTAJA

      JALO EETU SEPPÄNEN < ONERVA KETOLA OLIKO TÄLLÄSTÄ ILMASSA

    • Hikiäläinen

      Tänään rikospoliisi oli pienen kaivinkoneen kanssa hikiän sorakuoppaa kaivamassa kun ajelin ohitse. Tulivat metsästä pois käsissää mustia muovipusseja... Ties vaikka olisivat löytäneet jotakin.

    • tulimieleen
    • sisäpiirijuttu

      Näin myös tuon uutisen, mutta minulle on tullut sellainen tunne, että poliisi ei nimenomaan haluakaan ratkaista tätä juttua. Mikä lie isokenkäinen tai silmäätekevä murhaaja ja tai liittyy isoihin kuvioihin. Tässä on sellaista tapahtunut ennen Hautalan kuolemaa - sitä ennen tiedottamisessa ja sen jälkeen tiedottamisessa - että jonkinlaista selitystä kaivattaisiin. Onko jo tietoa, että mihin Hautala kuoli? Jäi vaikutelma, että juuri ennen kuolemaansa puhui tästä tapauksesta liikaa, ja myöhemmin joku ilkkui vielä perään, että nyt tutkinta aloitetaan puhtaalta pöydältä Hautalan kuoleman jälkeen, jonka jälkeen sitten ei enää kuultukaan mitään. Oletettavasti murhaaja on metsästysseuraan kuuluva poliisi.

      • niinpä_niin

        Tuskinpa jokaisen kuolinsyytä halutaan julkisuuteen tuoda, vaikka henkilö olisikin julkisuudessa esiintynyt. Varsinkaan, jos henkilö ei paljoakaan ole julkisuudessa esiintynyt. Silloinkin toki sinänsä ymmärrettävää, vaikka olisikin enemmänkin julkisuudessa ollut.

        Terveeltä vaikutti Kadonneet-sarjan perusteella molemmissa jaksoissa, missä näin. Toki jos on äkillisen sairaskohtauksen saanut, sekin lienee mahdollista terveelläkin ihmisellä. Tai jos on ollut joku onnettomuus. En tiedä, enkä tiedä tarvitseeko kaikkea edes tietää...


      • voiollakin

        Joku rikollinen kyttä, joutenlahti, aarnio...


    • Jokohanpian

      Voi helvetti, siis tämä juttu auki vieläkin.. Minne pitäisi soittaa, jos nyt ylipäätään uskallan vielä tähän asiaan "sekaantua ".. Tekijä tuli jo heti alkuun mieleen kun tuo aikoinaan tapahtui, nyt kaikki tieto joka tekijästä saatu selville, kaikki täsmää 100%:sti. Tunnetteko itse jonkun lähipiiristänne tai oletteko itse tutkineet asiaa? Näin voisin asiassa edetä mutta liian raskasta lähteä yksin liikkeelle tämän kanssa. Nimim. passittakaa TJ vankilaan

      • Tänäänjäljellä

        Kukas tämä TJ on? Missäpäin asuu, mitä tehny työkseen, harrastuksia? Millainen perhe, vai onko perhettä ollenkaan?


    • Hikka7777

      Kieltämättä mielenkiintoinen visio, että sarjamurhaaja vaihtaisi maisemaa ja ihan maatakin. Mikäänhän ei tätä todista, vaikkakin esim.nykyisien EU - maitten alueella olisi hyvin helppo siirtyä maasta toiseen ja aloittaa uusi sarja.
      Tosin siltikin ne jäljet voisivat olla vaikeampi peittää eli jos joku olisi esim.kuullut että puhuu eri korostuksella tm.kansallisuuksien väliset erot. Ne vaikeuttaisi sarjan onnistumista kun maahanmuuttaja ei kuitenkaan ihan vuodessa täysin sopeudu uuteen ympäristöön ...

    • kotkotkotkoodi

      No just joo - ... saksalaisten sotilaiden ampumia punaisia.

      "Keskusrikospoliisi on löytänyt uuden haudan, johon on todennäköisesti haudattu vuoden 1918 sisällisodan teloitettuja uhreja. Hauta sijaitsee Hyvinkäältä Hikiälle johtavan maantien varressa. Löydöstä kertoo Aamuposti.

      Keskusrikospoliisin tutkijat löysivät haudan toukokuussa. Hauta tuli esille virkavallan tutkiessa muutaman kilometrin päässä sijaitsevaa paikkaa, josta vuonna 1991 löydettiin Tuula Lukkarinen murhattuna.

      Tutkimusten mukaan paikalle on haudattu ilmeisesti saksalaisten sotilaiden ampumia punaisia keväällä 1918."

      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/534519-murhatutkijat-yllattyivat-hautaloydosta-ap-ketka-ovat-tahan-vuonna-1918-ammutut

    • kukamitäketähäh

      On tämä kyllä käsittämätöntä. Minullakaan vanhalla ihmisellä ollut mitään tietoa, että saksalaiset sotilaat ovat nouseet maihin Suomessa jo vuonna 1918! Wikistä löytyi Saksan Itämeren divisioonasta tietoa. Toisen maailmansodan saksalaissuhteet nyt tiedetään, mutta että miten murhia, Riihimäki ja Hikiä vielä liittyykään tähän, kun on tällainen tieto

      "Reserviläisten ja poliisien harjoitukset armeijan alueilla poliisin syyniin

      19.11.2010 5:30 |

      Syndalenin ampuma-alue Lappohjassa. On epäilty, että Syndalenissa pidettiin ammunnat, joita saa järjestää vain Puolustusvoimat.

      Poliisi tutkii sekä reserviläisten että poliisien omaa toimintaa Puolustusvoimien ampumaradoilla.

      Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona poliisien ammuskelusta Pöytyän ampumaradalla. Poliisi tutkii nyt, rikottiinko radalla lakia. Poliisijohtaja Robin Lardotin mukaan Pöytyän ammunnat antavat aihetta lisäselvityksiin, jotka tekee Poliisihallitus.

      Toinen tapaus liittyy reserviläisten Syndalenissa järjestämään leiriin. On epäilty, että Syndalenissa pidettiin ammunnat, joita saa järjestää vain Puolustusvoimat.

      Lisäksi osa leiriläisistä oli pukeutunut toisen maailmansodan aikaisiin saksalaisiin univormuihin, mikä on herättänyt paheksuntaa Puolustusvoimissa ja reserviläispiireissä.

      "Niissä ei ollut hakaristejä ja hihoissa oli Suomen leijonat. Mitkään liput eivät liehuneet, eivätkä saksalaiset marssilaulut soineet", ammunnan johtaja sanoi HS:lle.

      Perjantain Helsingin Sanomissa Syndalenin ammuntojen johtaja kertoo, mitä leirillä tapahtui."

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Reserviläisten ja poliisien harjoitukset armeijan alueilla poliisin syyniin/1135261752208

      No on kyllä tosi outo maa.

      • hullusirpataas

        Et sitten osaa lukea vai.

        "Saksalaiset joukot Suomessa

        Saksalaisten sotilaiden Maxim MG08 -konekivääriasema Helsingissä kaupungin valtauksen jälkeen. Maassa punainen lippu.
        30.3. Saksa jätti bolsevikkihallitukselle nootin Pietarista "virtaavista" punaisista venäläiskaarteista ja uhkasi ryhtyä toimiin, jos se ei lopu. Joukot olivat jo matkalla. 1.4. Lenin taipui kieltämään Pietarin viranomaisia lähettämään enempää venäläisjoukkoja Suomeen.[129]

        Saksalainen laivasto-osasto nousi maihin Ahvenanmaalle 5. maaliskuuta 1918. Sodan kolmannessa vaiheessa valkoisen armeijan yleishyökkäystä Etelä-Suomeen täydensi kenraalimajuri Rüdiger von der Goltzin johtaman Saksan Itämeren divisioonan maihinnousu Hangossa 3. huhtikuuta 1918. Divisioonan vahvuus oli 10 000 sotilasta. Lisäksi Loviisassa nousi maihin 7. huhtikuuta, Tallinnasta edennyt, noin prikaatin vahvuinen osasto Brandenstein (3 000 miestä). Hangosta edennyt osasto valloitti Helsingin 12.–13. huhtikuuta (Helsingin taistelu 1918), Hyvinkään 21. huhtikuuta, Riihi­mäen 22. huhtikuuta ja Hämeenlinnan 26. huhtikuuta 1918. Loviisasta liikkeelle lähtenyt prikaati valtasi Lahden 19. huhtikuuta ja katkaisi läntisten ja itäisten punakaartien väliset yhteydet. Saksalaisjoukot nopeuttivat merkittävästi punakaartien sotilaallista tappiota ja lyhensivät sodan kestoaikaa. Toisaalta Suomi joutui sodan jälkeen Saksan vaikutusvaltaan."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sisällissota

        Mikset mene höpisemään sinne salkkaripalstalle, edes muut annulistit eivät usko juttuihisi, höpinäsi eivät liity tähän tapaukseen eivätkä mihinkään tällä paslstalla.


    • Lenkillä

      Luultavasti tekijä kävi lenkillä Hyvinkään Sveitsissä vielä yhdeksän vuotta sitten. Tumma kihartava tukka huono iho aivan patteja täynnä. Luultavasti asuu muualla kuin Hyvinkäällä. En ainakaan ole keskustassa häneen törmännyt.

      • RobertRessler

        Käy kirjoittamassa tietosi Murha.infoon.


    • outotapaustämä

      Minulle ei vielä vuosienkaan kuluttua ole auennut tästä uutisointi, jossa Jammua yhdistettiin tähän tapaukseen, ja vastaavasti Piia Ristikankareen katoamista Jammuun. En keksinyt mitään muuta yhteistä kuin uskovaisuus.

      Jammukin - vaimo aikoinaan kertoi - oli uskovainen, ja samalla selvisi, että Jammu oli poliisin pojan kasvatti-isä.

      Silloin oli lehdessä uutinen, että tiedetään kyllä kenestä on kyse - annettiin asuinpaikka tiedoksi ja tuo uskovaisuus ja taisi olla muitakin tuntomerkkejä, mutta sanottiin, että poliisilla nyt ei vaan ole aikaa pidättää ja kuulustella.

      Oli varmaan ennen tutkinnanjohtaja Hautalan kuolemaa.

      Liittyyköhän uskovaisuus enemmänkin murhiin ja katoamisiin?

      Minusta on ilman muuta selvää, että Järvenpään sarjamurhaaja oli myös Lahden murhan takana - ja ajattelin, että se on se Tampereen juttu, se kaveri, joka mattokäärössä kantoi sitä naisen ruumista. Ollut joskus YK-joukoissa ja oli kuvannut ja huumannut ja tehnyt monta murhaakin, mutta kuoli sitten poliisikuulustelujen aikana. Ainakin niin ilmoitettiin.

      Sen nimi oli joku Haapala, asui Tampereella Kuninkaankadulla, ja se murhattu nainen oli kotoisin Isojoelta ja joku keskustapoliitikko. Ai niin, siihen yhdistettiin Raisa Räisästä. Oli aika lähellä sitä aikaa, kun sen keskustapoliitikon, ministeri Vehviläisen mies, KRP:n tutkinnanjohtaja ampui itsensä niissä poliisien pikkujouluissa.

      • RobertRessler

        Sirpa darling, Harri Haapala ei ole tappanut Suomessa muita, kuin sen yhden naisen. Olen perehtynyt tapaukseen ja miehen liikkeisiin. Olisi kyllä voinut tappaa lisääkin, ellei olisi jäänyt kiinni. Sehän paljastui tutkinnassa, että oli pitkään toiminut sarjaraiskaaja.
        Haapala ei ole varmaan koskaan edes käynyt Uudellamaalla. Hänen tekemät raiskaukset tapahtuivat Seinäjoella ja Tampereella.
        Haapala oli myöskin 10-20-vuotta liian nuori ollakseen Järvenpään sarjamurhaaja. Järvenpään sarjamurhaaja oli myöskin todennäköisesti impotentti ja pystyi saamaan orgasmin lähinnä suolistamalla naisen puukolla. Eli panomies Haapala ei sovi siksikään Järvenpään sarjamurhaajaksi.


    • Anonyymi

      Mulle ei ole vieläkään selvinnyt aivan tarkka sijainti, onko kukaan ottanut huomioon läheisen leirintä alueen.

    • Anonyymi

      Lähinnä kyttäys paikaks, en halua leimata mitään kunhan tuli mieleen.

    • Anonyymi

      Mielestäni aika paljonkin järkeä ajatuksessa, että henkilö olisi voinut toimia useammassa maassa. Silloin sarjamurhaajalle tyypillinen jatkumo on voinut toteutua henkilön jäämättä missään kiinni, kun maisemat vaihtuu aina kun alkaa kuumotella.

    • Anonyymi

      Sarjamurhaaja on edelleen elossa, tosin nyt jo iäkäs mies. Murhaamisen hän aloitti jo 1970-luvulla mm. Hannele Hanhijoen surmaamisella, silloinkin hän jätti tyypillisen vihjeensä näkyville: käsilaukun. Samoin anatomian tuntijana lastoitti Hannelen käden. Hän käsialaansa olivat myös mm. Merja Vaara, Heidi Härö jne. Myöhemmin hän käytti surmaamisessaan puukkoa, harjoitus tekee mestarin. Poliisi tietää tekijän, mutta todisteita ei ole. Mies oli ovela ja tiesi mitä teki, työskentelihän hän nuorempana poliisin palveluksessa.

      • Anonyymi

        Oliko se siellä Herodeksen poliisivoimissa?


      • Anonyymi

        Sulla on selkeästi näkemystä jostakusta tietystä tekijästä. Voisitko kertoa tietojasi enemmän? Työskenteli poliisivoimissa, mitäs muuta? Missä vaikuttaa nykyään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on selkeästi näkemystä jostakusta tietystä tekijästä. Voisitko kertoa tietojasi enemmän? Työskenteli poliisivoimissa, mitäs muuta? Missä vaikuttaa nykyään?

        Tekijän täytyy olla hullusirpa, sillä on paljon maailmanlaajuista tietoa kaikista sarjamurhista mitä kukaan muu ei tiedä.


      • Anonyymi

        Veikkaanpa, että Hanhijoen surmasi lääkäri tai muu terveysalan ammattilainen. Muutti sitten Helsingin seudulle ja seurasi sarja, uhreina Sisko-Liisa Lehtinen, Härö ym. Vaikka vanha, henkilö on varmasti nykypäivänäkin voimissaan ja ehkä suunnittelee uusia tekoja, kun ei vielä ole itseään paljastanut. Ehkä joitakin 2000-luvun naisten katoamisia muualla Suomesta kuin Helsingin seudulta on kyseisen hepun tekosia. Poliisit ei todellakaan ole mitään terveydenhoidon osaajia tai ihmisen anatomian tuntijoita, poliisit käyttää tarvittaessa apuna terveysalan ammattilaisia hoitamaan ensihoitotehtävät, anatomian asiantuntijoina jne. Tekijä ei mikään kyttä ole ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veikkaanpa, että Hanhijoen surmasi lääkäri tai muu terveysalan ammattilainen. Muutti sitten Helsingin seudulle ja seurasi sarja, uhreina Sisko-Liisa Lehtinen, Härö ym. Vaikka vanha, henkilö on varmasti nykypäivänäkin voimissaan ja ehkä suunnittelee uusia tekoja, kun ei vielä ole itseään paljastanut. Ehkä joitakin 2000-luvun naisten katoamisia muualla Suomesta kuin Helsingin seudulta on kyseisen hepun tekosia. Poliisit ei todellakaan ole mitään terveydenhoidon osaajia tai ihmisen anatomian tuntijoita, poliisit käyttää tarvittaessa apuna terveysalan ammattilaisia hoitamaan ensihoitotehtävät, anatomian asiantuntijoina jne. Tekijä ei mikään kyttä ole ollut.

        Olette hakoteillä näissä arvailuissanne. Tekijä oli paikallinen, toimi tietyllä tavalla ja tappoi tietyntyyppisiä naisia. Ei se ole mikään superrikollinen, joka olis jokaisen selvittämättömän henkirikoksen takana. Lukkarisen surman tekotapa viittaa henkilöön, joka on ollut hirviporukassa ja, joka on osannut teurastajan taitoja.

        Hannele Hanhijoki, Merja Vaara ja käsilaukut eivät liity tähän murhaajaan. Härö ja Lehtinen voivat liittyä, tai olla liittymättä.


    • Anonyymi

      Copycat, maaliskuu 91 tuli Uhrilampaat elokuva, Tuulalla oli perhos rintaneula, elokuvassa oli toukkia laitettu suuhun, myöskin poliisi kyseli jotakin lampaisiin liittyvää ja uhri avattu nii kuin elokuvassa.

    • Anonyymi

      TULEE VAA MIELEE ETTEI TEKIJÄ OO ESIM BUSSIKUSKI. REKKAKUSKI. TAKSIKUSKI. VRÄN KONDUKTÖÖRI JNE KOSKA ESIM HYVINKÄÄ-JÄRVENPÄÄ JNE OVAT MYÖS JUNA-ASEMIA

      • Anonyymi

        Tekijä oli korkeintaan suklaajunan kuski, vaimo oli Kellokosken sairaalassa ja ns hirtti itsensä, olikohan vanhemmat lammasfarmin pitäjiä aikanaan, Hikiän suunnilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekijä oli korkeintaan suklaajunan kuski, vaimo oli Kellokosken sairaalassa ja ns hirtti itsensä, olikohan vanhemmat lammasfarmin pitäjiä aikanaan, Hikiän suunnilla.

        Tekijä on entinen poliisi, saatuaan potkut työskenteli mm. Kellokosken sairaalassa vartijana. Sama mies tappoi aikanaan myös Hannele Hanhijoen ja Härön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekijä on entinen poliisi, saatuaan potkut työskenteli mm. Kellokosken sairaalassa vartijana. Sama mies tappoi aikanaan myös Hannele Hanhijoen ja Härön.

        Kun yhdistelee tietoa, mm. some-tili, niin näinhän se on ehkä mennyt. Ollut poliisina ja asunut sekä Hanhijokea että myöhemmin Häröä lähellä ja sitten ilmeisesti Tuusulan seudulla, maatilalla? Surmasiko Hämeen puolellakin?


    • Anonyymi

      Paljon hulluja Suomenmaassa.

    • Anonyymi

      No kommentoin aloitusta n. 10 vuotta sitten. Se ei johtanut mihinkään. Kyllä Suomen poliisi on kehno. Muuta en voi sanoa!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe