Nomit työttömyyskassa

Työllistynyt

Pääsin töihin työmarkkinatukikautta pari vuotta nautittua ja nyt pitäisi varmaan liittyä johonkin työttömyyskassaan kun on vain 10 kuukauden määräaikainen työ...kuuluin ennen ytk-kassaan mutta sinne pitäisi maksaa koko vuoden jäsenmaksu 99 euroa tältä vuodelta vaikka liittyy näin marraskuussa! Melkoista riistoa! Netistä löysin semmosen kassan kuin NOMIT ja sinne ei tarvitse maksaa kuin 16 egeä tästä vuodesta! Onko kenelläkään kokemusta miten homma toimii niillä? Ainakin asiakaspalvelu tuntui olevan hyvää kun soittelin sinne ja kyselin asioita, kertoivat että niiden käsittelyajat on vain joitain päiviä ja harvoin menee yli viikko. Voiko tää olla totta kun ytk-kassassa meni aina viikkoja ja välillä parikin kuukautta?

15

1089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15 v.

      kassan jäsenenä täytyy olla ilm. ainakin vuosi, ja jos aikaisemmin ei ole ollut ansiosid. niin taittaa olla siinäkin vuosi. vanhana saajana 8kk. tukityössä nykyään pitää olla 16kk, mikä minulle sanottiin ely-toimistossa, jotta pääsisi ansiosid.

      • kassalta

        Tämä on väärää tietoa. Tämän vuoden alusta alkaen on tullut voimaan laki, jonka mukaan oikeus ansiosidonnaiseen syntyy, kun on
        1) kassan jäsenenä vähintään 34 viikkoa (noin 8kk)
        2) työssä 28 työttömyyttä edeltävän kuukauden aikana vähintään 34 viikkoa. HUOM! vain työviikot, jolloin olet ollut kassan jäsenenä lasketaan.

        Palkkatukityö taas yleensä kerryttää tuota 34 viikkoa aivan normaalisti, paitsi jos työnantaja saa korkeinta korotettua tukea (perustuki väh. 61 % korotusosa). Sellaisessa tukityössä työssäoloehto täyttyy 68 viikossa, koska vain puolet työviikoista lasketaan.


    • Tavan Nomi

      Olen kuulunut Nomit-kassaan jo jokusen vuoden. Ihan ok toimintaa, vaikka en ole vielä onneksi työttömänä ollutkaan. Siirsin itseni sujuvasti siirtymäajan puitteissa vanhasta ammattiliitosta ja sen kassasta tuohon pelkkään kassaan, joten oikeus jo aikoinaan tienattuun ansiosidonnaiseen säilyi.

      YKT on vuosien mittaan paisunut kuin holtiton pullataikina, ja hyvin ovat mainostaneetkin. Ihmiset luulee, ettei ole muuta pelkästään kassan jäsenenä olemiseen vaihtoehtoa kuin ytk ja sehän ei pidä alkuunkaan paikkaansa! Ytk tekee bisnestä, tahkoaa rahaa ja ruokkii omistajiaan. Joo ja maksaa se lain mukaisen ansioisidonnaisenkin.

      Ainahan sen ekan korvauksen saaminen kestää, ja joka kassa ottaa omavastuun pois ja verot pidätetään ja lomarahat jaksotetaan. Jonot on varmasti lyhyemmät pienemmässä, eikä niin yli-suositussa ja yli-mainostetussa kassassa verrattuna ytk:hon.

      Tarkista, että miten sun työssäoloehto on kertymässä. Jos olet pelkästään korkeimmalla palkkatuella töissä, eikä työnantajasi maksa siihen tukirahaan yhtään omistaan palkkarahaa, niin työssäoloehto kertyy 50%. Jos taas olet kokopäivätyössä, työnantaja saa vain sitä pienintä tukea, ja maksaa itsekin siihen sulle palkkaa, niin työssäoloehto kertyy normaalisti.

      Oletko aikaisemmin saanut ansiosidoinnaista? Oletko eronnyt vanhasta kassasta/liitosta ja aiot vaihtaa nyt. SIinä on tietty siirtymä-aika, johon mennessä asiat pitää saada hoidettua, muuten häviää koko ansaittu päiväraha taivaan tuuliin. Ja joutuu aloittaan alusta.
      Tarksita ns. paluuehto myös, jos olet aikaisemmin saanut ansioisidonnaista. Nekin säännöt on muistaakseni muuttuneet taas kerran.

      Muistan niitä aikoja, kun täysi oikeus ansiosidonnaiseen kertyi 6kk työnteolla. Senhän ajan huhkittiinkin kunnolla ja kerättiin hyvä päiväraha. Ei tunnettu myöskään mitään sovitteluja. Olin viikonlopun työssä pe-su. Ja maanantaista alkaen sain tyött. päivärahaa. Tienstit oli ihan mukavat ja vapaat pitkät. Kiitos Esko Aho ja sun hallitus, ne ajat on kaukana takanapäin.

    • käsittelijän uhri

      Vastaan tähän parin vuoden takaiseen Nomitiin liittyvään ketjuun. Nomit mainostaa tällä hetkellä paljon, koettaa saada uusia jäseniä.
      Itse olen turhautunut kyseiseen työttömyyskassaan. Käsittelijän virheen takia minulta peritään pv-rahaa takaisin.
      Hain päivärahaa ja sain ensiksi kielteisen päätöksen, eikä mennyt aikaakaan, kun postilaatikkoon tulikin kumoava myönteinen päätös. Ja rahat tietysti tilille. Luotin 100 %:sesti käsittelijän päätökseen. Aikaa tästä kului ja kului, kunnes taas Nomit lähestyi minua postitse. Kirjeessä kertoivat, että kumoavat tämän viimeisimmän myönteisen päätöksen ja takaisinperivät jo saamani päivärahat.
      Koetin lähestyä liittoa, kyseessä oli noin 300 euron suuruinen summa, jos antaisivat asian olla, koska kyseessä käsittelijän virhe. No, asia meni työttömyysturvalautakuntaan, jossa 9 henkilöä (jotka ei varmaankaan pienipalkkaisia) olivat pohtineet asiaa ja päättivät, että 300 euroa laitetaan sitten perintään.

      Summa kaikesta tästä..... 9 lakihenkilöä pohtii tällaista asiaa, kustannuksista ei tietoakaan... minä maksan 300 euroa takaisin.... käsittelijä sen kuin porskuttaa.
      Suosittelen tarkistamaan päätökset tarkkaan!!

    • kuka

      Voisitko "käsittelijän uhri" vihjaista, kuka kyseinen käsittelijä oli ? Nimikirjaimet vaikka.

    • 2014 vain 26 vk

      ""Muistan niitä aikoja, kun täysi oikeus ansiosidonnaiseen kertyi 6kk työnteolla.""

      Ensivuoden alusta ne hyvät ajat palaavat, kun oikeus ansiosidonnaiseen kertyy taas vain n. 6kk työnteolla.

      – Nuoret pääsevät entistä nopeammin ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, kun työssäoloehto lyhenee vuonna 2014. Pätkätöissä työskentelevien asemaa helpottaa se, että työttömyysturvan työssäoloehtoa lyhennetään nykyisestä kahdeksasta kuukaudesta kuuteen kuukauteen.

      Vuoden 2014 alusta edellytetään 26 kalenteriviikon työssäoloehtoa 28 kuukauden tarkastelujaksolla.

      Ansiopäivärahan saamisen edellytyksenä oleva työskentelyaika tulee siis lyhentymään nykyisestä noin kahdeksasta kuukaudesta kuuteen kuukauteen.

      • HYVÄ JUTTU

        kERROTKO MISTÄ OLET TIEDON LUKENUT


      • tuleva liittolainen

      • Kauris -62

    • Uhri

      Kannattaa tarkasti miettiä liittyykö liittoon tai työttömyyskassaan. Nomit ainakaan ei toimi asiallisesti, ainakaan jos kyse on työttömyyskassalta saatavista rahoista.
      Keksivät aina jotain, joka muka perustuu lakiin, vaikka ovat itse sanoneet toisin.

      Nomitilta ei euroakaan saanut !

      • Kauris -62

        Omalla kohdalla Nomit on toiminut ihan ok. Vuosituhannen alaussa sain soviteltua, siinä oli kyllä omat hauskuutensa. Olin yli kymmenen vuotta töissä putkeen ilman lomautuksia. Työttömänä sain päätöksen tavallisen paperisodan jälkeen. Ja pätkän jälkeen taas sama paperisota, mutta Nomit pelittää kyllä.


      • irtisanottu
        Kauris -62 kirjoitti:

        Omalla kohdalla Nomit on toiminut ihan ok. Vuosituhannen alaussa sain soviteltua, siinä oli kyllä omat hauskuutensa. Olin yli kymmenen vuotta töissä putkeen ilman lomautuksia. Työttömänä sain päätöksen tavallisen paperisodan jälkeen. Ja pätkän jälkeen taas sama paperisota, mutta Nomit pelittää kyllä.

        Kuinka kauan meni ensimmäisen hakemuksen käsittelyssä aikaa? Olen hakemassa Nomitista ensimmäistä kertaa ansiosidonnaista.


      • Kauris -62
        irtisanottu kirjoitti:

        Kuinka kauan meni ensimmäisen hakemuksen käsittelyssä aikaa? Olen hakemassa Nomitista ensimmäistä kertaa ansiosidonnaista.

        Varaudu 1-2kk odottamaan. Itellä tahtoivat sivutyön tunnit tietoon ennenkuin maksoivat, en tiedä miksi, koska päätyökin oli yli 20h/vk. Syyspätkä päättyi syyskuussa ja sain 21.11. tilille syysk pvrahat. Lokak rahat tuli sitten kyllä 28.11.
        En pitänyt mahotonta kiirettä hakiessa, koska sain lomakorvaukset kymmenen vuoden jälkeen enkä muutenkaan ole sitä tyyppiä, jolla raha polttaa taskussa.
        Joku muu on varmaan saanut rahansa nopeammin.


    • Odottava kanta

      Nyt ei ainakaan pariin viikkoon ole tapahtunut mitään. Ilmeisesti Nomitin sivuilla ei ole mitään seurantaa hakemuksen käsittelystä, vaan päätös napsahtaa sitten joskus, kun kiireiltään ehtivät.

    • Kauris -62

      Mikä maksaa Nomit-kassassa? Hain maalisk ansseja 13.4. Siihen sisältyi s-lomaa, sekö nyt hidastaa? Ja mun tietoihin on ilmaantunut Super? En ole koskaan ollut Superin jäsen. Entinen merkonomien työttömyyskassa oli ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      58
      4344
    2. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      94
      1711
    3. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      43
      1282
    4. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      48
      1119
    5. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      64
      1046
    6. Ajattelen minä sua vieläkin mies

      Ja välillä tulee kyyneleet silmiin kun tajuan että näin tämä sitten menikin. Ikävä on, koska olet rakkauteni. En ole nyt
      Ikävä
      43
      709
    7. Kaksisataa kilometriä on pitkät niin..

      Vai onko se sinusta niin, mies?
      Ikävä
      92
      707
    8. En tiedä huomasitko edes minua

      mutta minä huomasin sinut ja näytitpä taas hyvältä!
      Ikävä
      32
      695
    9. Vielä yksi juttu

      Kaipaan sinua enemmän kuin omaa sieluani. Olet rakas minulle.
      Ikävä
      73
      688
    10. On muuten meidän kylän poikia.

      Surullinen uutinen. Toivotaan, että uhri saa tarvitsemansa avun. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b497ba33-7a82-415d
      Tornio ja Haaparanta
      6
      664
    Aihe