Enjalan talli vai Keravanratsastus koulu?

katjaxd

Nii haluisin tietää kumpi on parempi: Enjala vai kerava??

57

5821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ENJALA

      Enjala 1000%

    • Aika hyvää opetusta

      Ehdottomasti Enjala! Keravan ratsastuskoululta on huonoja muistoja, muun muassa epäkohteliaan talliväen ja ratsastuskouluohjaajien puolelta. Lisäksi Suomessa on kielletty hevosten pito pilttuussa, mutta Keravan ratsastuskoululla on monia pilttuita! Ratsastuskouluponitkin ovat hieman epäluotettavia! Enjalan talli on hyvä ja luotettava paikka. Youtubesta löytyy videokin enjalasta!

      • tuitai

        Pilttuita ei ole kielletty suomessa:)


    • enjala1

      Enjalan talli!

    • Minävaa (::

      Enjalan talli todellakin!

    • (::

      ENJALAN TALLI! :)

    • KERAVA !!!

      Keravan Ratsastuskoulu, koska asiat ovat muuttuneet. (Ainakin kun se huutava Milja opettaja lähti ;0 huh ) Opetus on laadukas. Asioita jauhetaan uudestaan ja uudestaan että ne varmasti opitaan. Hitaasti edistyminen on auttanut minua paljon. Tallilla on juuri uudistettu maneesi, kolme kenttää (jos sen isomman puolittaa) ,todella mahtavat maastot sisältäen maasto esteet. Maastossa saamme myös laukata ( toisin kuin vantaan trans horsesilla ei saa ??!?!!) Koulu, este - ja kenttäkisoja sekä tapahtumia.

    • KIIA

      ENJALA EHDOTTOMASTI, KOSKA KERAVALLA EI OLE KAIKKI OIKEIN VAIKKA ONKIN IHAN HYVÄ TALLI. HINTA ON LIIAN KALLIS

    • Enjalan talli

      ENJALAN TALLI! Itse käyn tallilla! Keravallakin kävin puolivuotta, mutta tallilla kaikki mulkoilivat ja arvostelivat ratsastusta. Eräs tyttö tuli myös sanomaan todella ilkeästi minulla netin kautta.

    • tirrifani

      TODELLAKIN ENJALA!!! Lähdin keravan ratsastuskoululta surkean ilmapiirin takia. Mut ihanat maastot siel kyl oli.

    • KERAVAAAAAA

      Kerava, jos tutustut ihmisiin löydät sieltä todella mukavaa porukkaa, joitten seurassa on varmasti aina hauskaa.
      Jos käyt usein tallilla saat hoitaa jopa ratsastus opettajan hevosia.
      Kisoihinkin pääsee harjoittelemaan toimihenkilön tehtäviä.
      Kisoja järjetetään vielä usein toisin kuin enjalassa.
      Enjalassa myös on paljon ihmisiä jotka haukkuvat sinua selä takana jos et osaa jotain. Keravalla en ole ikinä tälläistä huomannut, ja tunne sieltä melkein kaikki.
      Keravan hevoset ja ponit ovat luotettavia ja mukavia. tietenkin joskus voi hepoilla/poneilla olla huono päivä.
      Opettajat ovat mukavia. ja osaavat varmasti opettaa kaiken kunnolla.
      JOTEN EHDOTTOMASTI KERAVA!!!!!!!!

      • minä vaan

        Kuules ipana? Kuka sä luulet olevinasi? Keravan talli on kyl ihan ***** stä ja itsekkin vaihdan pois sieltä!

        Plussat:
        Maastot on pitkiä
        Kentät ja maneesi ovat isot

        Miinukset:
        - Hevosilla ja poneilla vielä pilttuita !!!
        - Tunnin hinta on aivan kamala verrattuna laatuun ja tasoon
        - Tallilla vaeltelee erittäin ärsyttäviä pikku lissuja yms wnb tyyppejä
        - Ne tyypit niinkun sitten STALKKAAVAT AINA omaa tuntiasi ja kommentoivat jotain ratsastuksestasi tai sitten kuiskivat kaverilleen jotain. Ja aina kun ratsastan heidän ohitseen, kuuluu jotain tyyliin tälläistä "Toi tekee väärin ton avotaivutuksen ja kato ku se hyppii tuol satulas niinku läski"
        -Tunnilla edistytään hitaasti. 5 vuotta olen täällä ratsastanut koska muutimme keravalle. Ja en ole oppinut laukanvaihtoja, esteiden hyppimistä, en mitään voisi suoraan sanoa.
        - Opettajalta palaa pinna heti jos ei tee jotain oikein tai vaikka ei kuule jotain asiaa ja kysyy että mitä sanoit, en kuullut? Sitten se opettaja istuu vaan siellä kentän vieressä tuolissa ja huutelee että mitä tehdä. Huoh. Ja jos vaikka laukkaan voltin(kyseessä on siis esterata vaikka) ja poni siirtyy raviin, opettaja kysyy minulta niin vitun ärsyttävällä äänellä, että " Mikä ongelma sulla on?Miksi sä siirryit raviin vaikka pitäisi laukata??? Voiherranjumala, sä oot ratsastanu viis vuotta etkä vieläkää osaa pitää laukkaa! Niin miksi sä hidastit raviin?" Olen hetken hiljaa. Okei, mietitääs nyt. Jos en ole valmistautunut kunnolla rataan (opettaja vain yhtäkkiä sanoi että aloittappas sinä ja vaikka heppa etenee kuin etana) nostan laukanja se on niin etanamaisen hidasta niin siirryn raviin ja nostan ofc uuden laukan ja teen uuden voltin ja siinä ajassa olen kerennyt jo valmistautumaan. Ni minäkö olen ongelma?? Sitten se taas pamauttaa mulle et "Niin? Hä siis miks sä et tehny tota niinku oikein hä hä hä???" No selitän ton syyn sille mikä tossa ylempänä on ja se vaa suuttuu mulle. Siin vaihees mua alkaa vituttaa nii paljo et haluisin vaa lähtee menee.
        - Talli on pieni ja käytävät varsinkin. Tulee tilanne kun kaksi hevosta tai ponia tulee vastaan, noh käytävä on niin pieni että toinen polleista joudutaan pukkaamaan johonkin tyhjään pilttuuseen että toinen pääsee ohi, siis aivan järjetöntä!!
        - Pollejen satulat on kyllä osalla siinä kunnossa et vois uusia kokonaan! ja suojia katoilee, ja jos ei suojia löydy, ni ope sanoo et mee vaa ilman suojii ei voi mitää. No huh huh :0
        - Opettajat syyttelee että olen huono ratsastaja, opeilla on omat lellikkinsä jota palvovat xd ...
        - Ne olivat ensimmäiset ja viimeiset kisani tuolla tallilla. Kaikki arvostelivat ja haukkuivat ja puhuivat suorituksestani pahaa ja se ilmapiiri on aivan kamala. Ja varsinkin se joka ratsasti minun jälkeeni pollela kisoissa sanoi minua huonoksi koko ajan. Sanoi että letitykset aivan paskasti tehty ymm xd
        -Vesikarsinan veden säätely on rikki että jos yritän säätää sopivalle niin se josta laitetaan viileämmälle meinaa tippua pois! Siis kuvitelkaa normaali suihkun hana mutta vain puolitettuna !
        - Tavaroita siellä täällä lojuu tallin käytävillä ja tulipalossa olisi varmasti vaikea päästä ulos.
        - Opettejat polttavat 1 metrin päässä tupakkiansa niin, että koko talli haisee röökiltä.
        - Tallin etupiha on niin pieni, että kun kaikki tuntilaiset alkaa säätelemään jalustimia siinä niin ei kyllä mahdu
        - Maneesissa katsomo paskana, ei siis voi tulla seuraamaan tuntia
        - Kuolleiden ponien pilttuisiin viedään heinää, ruokaa, pellettejä ja joku on pystyttänyt jonkun kisaväline säilytys paikan.
        - Satulahuone on säilytys paikka tavaroille eli ei mikään siisti..
        - Tallilla ei ole sääntöjä..
        - Kokemattomille lykätään isoja hevosia
        - Tallissa ei oke henkilökuntaa auttamassa eli tuntilaisilta on pyydettävä apua.
        - Hevosista Movena on kiukkuisin. Nettisivuilla lukee, että on aloittelijoiden ratsu mutta ehei. On purrut minua käteen, peppuun, sormiin, kynteen, rintaan.. voi voi voi... mihin tää talli on menossa?
        - Tallin omistaja on ihan kamala, raivoaa ja huutaa koko ajan. Vihsinen ryttynaama 24/7. Haluaa vain rahaa.

        Onneksi muutetaan täs kesällä ni pääsen pois täältä :d


      • sfp

        Omistajasta olen kuullut paljon ikäviä. Ei todellakaan sovi tallin pitkäksi. Oppilaat ja hevoset tekevät koska pelkäävät ukkoa. Puitteet on ok. Jos huutava ope",onks sulla joku ongelma jne", hakis ratsastuopettajakoulutukseen saisi hylätyn heti. Okei joskus joutuu korottaa ääntä jos oppilaat ratsastaa miten sattuu esim hypätessä unohtaa turvavälin. Keravan takki sai vihaamaan koko lajia. Jos. Joskus ratsastan, se on enjala.


    • B3rtti

      ENJALANTALLI!!!! ENJALANTALLI KOSKA KERAVASSA KIUSATAAN JA LYÖDÄÄN JOS KOSKEE TOISEN HOITSUUN. ENJALASSA TAAS SAA LUOTETTAVIA HOITSUJA PARHAITA KAVEREITA JA PARASTA OPETUSTA!

    • b3rtti

      ENJALAAN HELVETTI KERAVAN ON PASKA TALLI !!!

    • enjalan asiakas

      Enjalan talli! Paras paikka ikinä :)!

    • horse:)

      Enjala, koska kaverini käy siellä ja se on kiva talli. Kerava kuulostaa huonolta, vaikkei se ole kyllä hevosten vika...

    • Enjala

      Itse aloitin Keravan ratsastuskoulussa ja vaihdoin enjalaan huonojen opettajien ja hevosten hyvinvoinnin laiminlyönnin takia. Ainoa plussa Keravan ratsastuskoulussa oli hyvät maastot mutta esteet olivat niin isoja vähemmän ratsastaneille, ettei siellä päässyt hyppäämään niitä. Heti kun vaihdoin enjalaan, niin hyppäsimme heti ensimmäisellä maastotunnilla maastoesteitä. Tiedän monia jotka ovat vaihtaneet enjalaan Keravan ratsastuskoulusta, mutta yhtäkään ihmistä en tunne, joka olisi vaihtanut enjalasta Keravan ratsastuskouluun.

    • 100010

      Ei kumpaakaan!!!!!!!
      Kalliorinne on Keravan paras talli!
      Enjalan tallilla kiusataan ja puhutaan selän takana pahaa. Siellä hevoset ovat useimmat aloittelijoiden paukuttamia ja kangettamia. Siellä kehittyy vähän, mutta sitten kun tunnille tulee yksi huonompi ratsastaja niin koko tunti menee takapakkia.
      Keravan ratsastuskoululla kiusataan myös ja kaikki hevoset on huonolaatuisia ja -luonteisia. Ei ole hyvä paikka.
      Kalliorinteessä taas saa ratsastettua kunnolla ja siellä hevoset on kaikki isoja ja kokeineita, mutteivät automaatteja tietenkään. Siellä tallihenki on iha MAHTAVA!!!!

      • karoliina123

        Enjalan talli on hyvä vaikka puhutaankiin srlän takaa johtuu siitä ettei sano jonnalle on tullut uusi sääntö jos kiusaa saa hoito/talli kiellon


      • enjalanhevostyttö2004

        Mutta kalliorinteessä en tarjota hirveästi lapsille muuten olisin mennyt sinne.


      • Anonyymi
        karoliina123 kirjoitti:

        Enjalan talli on hyvä vaikka puhutaankiin srlän takaa johtuu siitä ettei sano jonnalle on tullut uusi sääntö jos kiusaa saa hoito/talli kiellon

        Jännä että Jonna sanonut näin. Olin siellä 2018 kesän harjoittelussa ja tunsin oloni tosi ulkopuoliseksi ja mun asioista puhuttiin seläntakana pahaa. Mulla enjalasta ei todellakaan jäänyt hyvä fiilis... En sitten tiiä onko se asiakkaana erilainen mutta työntekijänä en tuntenut oloani hyväksi siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jännä että Jonna sanonut näin. Olin siellä 2018 kesän harjoittelussa ja tunsin oloni tosi ulkopuoliseksi ja mun asioista puhuttiin seläntakana pahaa. Mulla enjalasta ei todellakaan jäänyt hyvä fiilis... En sitten tiiä onko se asiakkaana erilainen mutta työntekijänä en tuntenut oloani hyväksi siellä.

        Enja lassa kaikki hyvin niin kauan kun on täysin samaa mieltä.


    • tuni

      Enjalan tallista vain hyvää sanottavaa. Tosin vakiotuntiratsastajana olin noin 4 vuotta sitten, mutta satunnaisesti olen tänäkin vuonna käynyt.

      Tallirakennusta uudistetaan, mikä on tosi kiva, vaikka ei siinä vanhassakaan vikaa ollut. Hevoset asuvat väliaikaiskarsinoissa pihalla. Opetus laadukasta, hevoset hyvin koulutettuja ja kivoja ratsastaa (tietenkin poikkeuksia on... joka paikassa). Asianmukaiset tilat ja hevoset saavat viettää aikaansa isoissa laumatarhoissa. Mukava ilmapiiri. Tykkään ja suosittelen!

    • l-a-u-r-a1-2-3

      enjala

    • hintti123456789

      Keravanratsastus koulu..... Enjalassa on hirveät opettajat
      maastot ovat aivan paskat ja muutenkin enjala on liian tarkka talli !!!!
      itse pidän enemmän keravanratsastus koulusta

      • Anonyymi

        Miten talli voi olla liia tarkka. Hyvää vaan että kiinnitetään asioihin huomiota ettei tehä kaikkea koko ajan väärin. Ite käyn enjalan tallilla ja se hyvä tallk suosittelen. Sielä on hevosia aloittelijoille ja sit kokeneimmille. Opettajat ja työntrkiät mukavia. Ja apua saa jos tarvii. Talli on siis kaikin puolin hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten talli voi olla liia tarkka. Hyvää vaan että kiinnitetään asioihin huomiota ettei tehä kaikkea koko ajan väärin. Ite käyn enjalan tallilla ja se hyvä tallk suosittelen. Sielä on hevosia aloittelijoille ja sit kokeneimmille. Opettajat ja työntrkiät mukavia. Ja apua saa jos tarvii. Talli on siis kaikin puolin hyvä.

        niimmmpä


    • Kerava

      Keravan ratsastuskoulu!
      Olin itse töissä tunteja vastaan ja oli kyllä kiva paikka! Hevoset ovat hyvälaatuisia ja erilaisia kaikki. Hevosia on 100cm-180cm eli ihan pikkuisia ja jättiläisiä. On ystävällisiä ja hieman kiukkuisempia poneja ja heppoja. Varusteet ovat ihan ok kunnossa. Ei tottakai mitään täysilaatuisia mutta en ole nähnyt missään ratsastuskoulussa hyvässä kunnossa olevia varusteita. Itse voit vaikuttaa asiaan huolehtimalla varusteista. Keravalla on aika mukava porukka mutta joka tallilla on ne pikkuiset open suosikit.

    • enjalanhevostyttö2004

      Enjala!!!!!! Koska siellä on laadukas opetus. Ihanat ponit/hevoset. Itse en ole käynyt Keravan ratsastuskoulussa mutta olen kuulut paljon juttua siitä. Ja muutenki enjalantalli sijaitsee 600metrin päässä mun kodista.

      ENJALAN TALILLIN PLUSSAT

      kiltti henkilökunta ja myös osaava sellainen
      ihanat maastot
      uusi talli on hieno ja tilava.
      harjasin eilen kahden kaverin kanssa koko tallin ja siinä kesti vain 15 minuuttia

      MIINUKSET

      -kalliit hinnat.

      Enjalan talli on siis paras talli Keravalla. Ja jos joku on käynyt kotikulmantallilla niin siellä on ihan surkea opetus ratsastin siellä 4vuotta. Ja enjalassa 2vuotta, nyt hoidan siellä yhtä hevosta.

      Eli jos mietitte mille tallille kannattaa mennä valitkaa enjalan talli.

      T: Enjalan tallin tyttö.❤❤❤❤❤❤❤❤

      • Anonyymi

        Enjalassa ikuisesti! Olen kokenut sekä Keravan Ratsastuskoulun että Kotikulman tallin, mutta kumpikin oli ihan surkeita enjalaan verrattuna. Keravan Ratsastuskoulussa puhutaan pahaa ja hyljeksittiin. Tallintilat näyttivät siltä kuin ei olisi siivottu 10 vuoteen, ja muutenkin paikat ihan järkyttävässä kunnossa. Varusteet näytti yhtä hyvin huolletuilta kuintuhansien vuosien takaisten intiaanihevosten ikivanhat ja kökkeröiset kamat. Hepat olivat pääosin kärttyisiä ja yhteistyöhaluttomia, ihan joka kerta, en milloinkaan muista saaneeni tuntia kiltillä ja yhteistyöhalukkaalta ratsulla. Ja hoitajat... Oih! Hoitajat olivat kaikkein pahimpia nälvijöitä, omivat hoitsujaan eivätkä antaneet ratsastajan tehdä mitään!!! Jos toisen hoitsua vähääkään rapsutti tai kehui, sai osakseen vihaisia mulkaisuja ja teräviä, ilkeitäkin sanoja. Ja jos vielä vähän taputti hevosta, saattoi joutua työnnettyksi ulos pilttuusta, tönäistyksi kauemmas hevosesta, tai jopa joutua napakan lyönnin kohteeksi!!! Omistaja karsea heppu, karjuu, ulvoo ja ulisee joka sekunti!!! Opettajatkin ymmärtämättömiä ja väliinpitämättömiä tyyppejä, jotka vähät välitti jos joku tippui satulasta tai loukkasi itsensä!!! Heti tunnin loputtua mentiin polttamaan tuhteja tupakkapötköjä, ja ratsastajat unohtuivat mielestä vhips vain!!! En suosittele!!!


    • Täydellisin

      Voi kuulkaa te enjalan pikku prinsessat jos väitätte että enjalassa oppii ratsastamaan voin kyllä sanoa että te ette tiiä mitä eatsastus on ja minä vaan sä voisist ehkä opetella sen laukkaamisen ku kai siinä nyt menee hermot jos toine on 5v ratsastanu ja ei vieläkää osaa laukata

      • Jokuvaaiinn

        Voi kuule Täydellisin, olen sitten enjalan pikku prinsessa, mutta sanonpahan vain että kyllä Enjalassa oppii ratsastamaan. Olen oppinnut paljon muutaman vuoden aikana mitä olen ratsastannut siellä. Entisellä ridakoulussani ei ollut maastoja, mutta enjalassa olen päässyt jopa hyppämään maastoesteitä. Enjalassa olen oppinnut ratsastamaan hevosia aktiivisiksi takaa, jokainen opettaja opettaa hyvin ja ammattitaitoisesti. Jokaisella opettajalla on oma opetustyyli ja jokaiselta oppii uutta.


    • ågd

      Ehdottomasti Enjala. Keravakin olisi ok jos omistaja vaihtuis. Keravan tallilla ilkeitä ihmisiä. Ravipuolella ihania. Jos vielä ratsastaisin menisin Enjalaan.

    • Kerava

      Ehdottomasti Kerava!

      Plussat:
      -Laadukkaita hevosia ja poneja
      -suht hyvä ilma-piiri jos vain tutustuu ihmisiin, tietenkin joka tallilla on aina vähän jotain huonoon ilma-piiriin viittaavaa välillä.
      -mukavia opettajia
      -tilavat kentät ja maneesi
      -upeat maastot ja hyvät maastoesteet
      -kisamahdollisuus
      -tilavammat karsinat nykyään
      -uusia mukavia hevosia ja poneja
      -kaikki ponit perus kilttejä
      -hyvä estekalusto
      -hyvä pesari
      -paljon muutakin plussaa löytyisi vielä

      Miinukset:
      -tallin omistajalla huono maine mutta ei oikeasti edes ole ilkeä
      -yksi kummallinen opettaja, onneksi opettaa vain kerran viikossa.
      -vielä on 2 pilttuuta jäljellä
      -varusteet eivät ole mitään uuden näköisiä mutta ajavat asiansa vielä kuitenkin

    • Jeejeemoi

      Mun mielestä kerava ehkä kuitenkin.. Keravalla on laadukkaammat opetushevoset ja laadukkaampi opetus. Eli hinta laatusuhde siellä mun mielestä parempi. Enjalassa ehkä hevosten hoito parempi, mutta keravaa suosittelisin. xd

    • Sawijarvi4ever

      SAVIJÄRVI!! Sipoossa, no. 30min ajomatka keravan keskustassa sijaitsee savijärvi, missä ratsastuksen lisäksi harrastetaan valjakko-ajoa sekä jalostamista. Suurin osa hevosista siellä on itse kasvatettuja, eli olleet siellä koko ikänsä. Opettajat tekevät myös kasvatus, koulutus ja ratsutus hommia. He siis tuntevat hevoset kuin omat taskunsa, ja näin ollen osaavat valita ratsastajalle tasonsa mukaisen ratsun.

      Opetus on erittäin laadukasta. Itse olen aloittanut tuolla tallilla käymisen 7 vuotiaana ja edelleenkin silloin tällöin käyn siellä ratsastelemassa lähestulkoon 20 vuoden jälkeen. Opettajat ja henkilökunta muistavat minut ja omat suosikkihevosenikin ovat edelleen tuntikäytössä. Lähestulkoon sanoisin että omistajat ja opettajat ovat hevoskuiskaajia... Nimimerkillä yli sadalla eri tallilla käynyt, kokenut aikuisharrastaja.

      Plussana SUURET tilat, hevosilla on kunnon laitumet, järvi lähellä, jossa tallilla on oma uittopaikka... ISO MANEESI, HUOMATTAVASTI ISOMPI KENTTÄ, oliskohan kolmasti (isoa) maneesia isompi?

      Tallilla on myös erilaisia palveluja. Järjestetään erilaisia kursseja, vammaisratsastusta, tilojen vuokrausta, ilmainen heppakerho, mahdollisuus alkaa hoitajaksi, kilpailuja (olen ollut mm. valjakkokisojen mm-kisoissa mukana järjestäjänä!) vaellusratsastusta, homeopatiaa....

      Lisäksi tallilla on muita eläimiä, kuten kanoja, hanhia, kaneja... Puhumattakaan uljaista kartanon tiloista ja sipoon rauhallisesta maalaismaisemasta... Maastot ovat rajattomat! Maastoon sai ainakin minun aikoinani halutessaan lähteä ilman satulaa ja muutenkin satulan käyttö on ollut vapaaehtoista.

      Omasta mielestäni mikään ei opeta paremmin ratsastamaan, kuin meneminen ilman satulaa. Tunnet hevosen liikkeet, opit tuntemaan liikkeiden ja käännösten rytmin, sekä oman asentosi ja liikkeidesi vaikutukset hevosen liikkumiseen. Aluksi se on suoraan sanottuna pirun hankalaa ja hullujen hommaa, mutta kun kehityt siihen pisteeseen, että voit heittää hepalle riimunnarun kaulan ympäri ja lähteä hyppäämään esteitä, tuntuu siltä kuin olisit yhtä hevosen kanssa.

      • snapsi

        Paljonko savijärvellä maksaa tunnit?


      • Anonyymi

        Me ei puhuttu mistään Savijärvi tallista Lmao


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me ei puhuttu mistään Savijärvi tallista Lmao

        Turpakii


    • Annienjalasta

      Trolololoooo

    • Karhuponi

      Kun kysyin kokeneelta ratsastajalta keravan ja sen lähi kuntien parhaista talleista mainitsi hän ensimmäisenä enjalan .Onhan enjalalla laatutalli merkkikin joten sen luulisi olevan hyvä talli.Itse Olen kuullut keravanratsastuskoulusta lähinnä huonoa.Kuunnelma vähän äkästä porukkaa .Itse valitsisin enjalan kuulemani perusteella.

    • Pollyponi

      Itse ratsastan Enjalassa joten voin sanoa enjalasta pelkkää hyvää. En ala tässä luettelemaan että mikä on hyvää ja mikä huonoa,koska niitä on jo täällä niin paljon lueteltu. Suosittelen kyllä siis paljon enemmän enjalaa. En toki ole käynyt Keravan ratsastuskoulussa kertaakaan ratsastamassa mutta kuulemani ja näkemäni perusteella,voi suositella paremmin Enjalaa:)

    • Leohepolempparienjalasta

      Enjalaaaaaaaaaaaaaaaaa. Mahtava tallihenki siisti ja tilava talli kaikilla hepoilla tilavat karsinat ja varusteet on hyvässä kunnossa niin edelleen. Ja tosi hyvä opetus:))

    • Enjala

      Vähän myöhässä mutta 10000000000% enjala. Keravalla on vähän ilkeitä ihmisiä ja maastoesteet vaan kokeneimmille. Olen oppinut enjalassa todella paljon. Enjalassa on myös tosi hyvä tallihenki ja kaikki auttaa jos apua tarvitsee. Enjalassa on myös hyvät omistajat mutta keravan tallin omistajasta olen kuullut vain pahaa...

    • Anonyymi

      Enjala on paljon parempi... Itse en pitänyt Keravan ratsastuskoulusta ollenkaan negatiivisen tallihengen takia.

      • Anonyymi

        Enjala on kyl paras! Arska ja Kusti on parhaita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enjala on kyl paras! Arska ja Kusti on parhaita

        Niinpä!!! Mut ekkukin ja reio ne on muös ihkui.
        Pidän myös kapusta ja hurmasta ja dollarista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä!!! Mut ekkukin ja reio ne on muös ihkui.
        Pidän myös kapusta ja hurmasta ja dollarista.

        No niimpä Freekin on ihana


    • Anonyymi

      Kotikulma on paras näistä!

      Itse olen ollut enjalassa ja siellä puhutaan pahaa ja ilkutaan , mutta siisti talli hyvät hevoset ehkä vähän tylsä maasto. En haluu loukkaa siis ketään🙂.

      sit kerava Elikkä oon ollu siel ja tosi negatiivista, tiuskivaa, kiusaavaa porukkaa. Elikkä esim olin normi estettunnilla ja ku menin pystyn ja laukkasin parin tytön ohi niin kuulin ku ne kuiski "huono lähestyminen ja huono istunta". Olen koittanut sanoa opettajille mutta osa ei vastaa ja osa vastaa
      " jaaha". Ja kun olen tuonut hevosen tarhasta niin on sattunut sitä että kaksi tuo samaan aikaan ja toinen ei huolehdi välimatkoista niin siinä on hepat alkanu potkimaan. Tämä on mun mielipide ja olen itse saanut tämmöisen kokemuksen keravasta.

      • Anonyymi

        Älä hauku kerraa! Kottari on muutenki kulmakunnan laaduttomin talli siellä edistyy vuodessa korkeintaan puolen alkeiskurssin verran!


    • Anonyymi

      Mieluiten kerava. Enjalassa huono opetus, huonot hevoset, Joskus jätetään yksin.

      • Anonyymi

        Ja tällä joskus jätetään yksin tarkotetaan että jätetään kokematon ratsastaja hoitamaan hevonen tunnille tai pois!


    • Anonyymi

      KERRA TAI EI MITÄÄN! kerralla on laadukas opetus,ehkä vähän töykee talliväkeä aloittelialle mutta muuten paras

    • Anonyymi

      Tietysti Keravan siellä on ihana väki ja ihanat ponit. Muutenkin hevostunnin opettaja on palkittu suomen parhaaksi opettajaksi😊 Tietusti siellä on yksi poni kuka puree mutta ei talli voi vaikkuttaa siihen😌

    • Anonyymi

      Keravan tallilla on ns remontti siellä uusitaan karsinoita isoin karsina on ihan oikeasti iso siinä yhdistettiin 2 karsinaa ja ne karsinat oli jo isoja😊

    • Anonyymi

      Enjalan talli on laatutalli Ja suosittelen sitä lämpimästi.Ja keravanratsastus koulusta lähtee koko ajan porukkaa enjalaan koska keravan ratsastus koulussa on opettajia mistä kaikki eivät oikein pidä ja niidet poneja ei ole koulutettu loppuun saakka,eli ne ponit ovat villejä. ja kaverini tippui 4 kertaa alkeiskurssilla joten todellakin enjala voittaa jos haluat kuulla lisätietoa enjalasta niin katso enjalan tallin nettisivuilta😊Ps:olen ollut molemmilla talleilla niin tiedän mutta kuitenkin tämä on vain minun mielipiteeni. voit kyllä itse päättää kumpaan menet mutta suosittelen vain Enjalantallia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2290
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1261
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1073
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe