Miksi alkon myyjät ovat niin tuttavallisia?

Salpietari^

Alkossa asiointi ei tunnu koskaan olevan mitään rutiinihommaa, vaan aina myyjät heittäytyvät kovin tuttavallisiksi ja rupeavat seurustelemaan. Miksi? Onko se vaan ystävällisyyttä vai onko heitä ohjeistettu tällä tavoin tarkkailemaan asiakkaitaan?

12

325

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väärä ploki

      kuuluu litkupuolelle

    • JuO pPo

      Onhan se outoo , no kyllä jossain ruokakaupoissakin yritetään olla ystävällisiä, mutta ei ihan noin paljoo, eikä tosiaan kovin monessa .

    • olet säälittävä

      Käyt liian usein asioimassa jos noin tuttavalliseksi on mennyt. Hanki parempi harrastus.

    • hjhgtyuy

      Parempi noin kuin ennenvanhaan. Siis kun oli viinakortti vielä käytössä. Silloin he oli jumalasta seuraavia. (Ai niin katsastusmies oli siinä välissä, eli kolmansia vasta jumalan jälkeen) Siinä kun pitkäripanen aukesi ja vähän oli krapulan poikasta, ja korjausta siihen kaipasi, niin siinä viinakauppiaan tuijotukseen paloi monelta lastin haku.
      Palautuspullotkin piti olla pesty puhtaiksi, sinettirengas pois, ei etikettiä jne.
      Korttiin merkittiin ostetut määrät ja jos sitä rupesi ramppaamaan työnään Alkossa, johtaja otti puhutteluun ja epäili joko juopoksi tai trokariksi. Viinakortti kuivumaan joksikin aikaa, niin ostaja pysyi nuhteessa.

      • ioiojoijoij

        Kunnon ddr-meininkiä. Ravintolan tai baarin hanaoluttuopissakaan ei saanut olla (tai ainakaan ei ollut) vaahtoa ja hanaolut oli jääkylmää, pullo mitä sattui.


      • ioiojoijoij
        ioiojoijoij kirjoitti:

        Kunnon ddr-meininkiä. Ravintolan tai baarin hanaoluttuopissakaan ei saanut olla (tai ainakaan ei ollut) vaahtoa ja hanaolut oli jääkylmää, pullo mitä sattui.

        Tosin kokemukseni ovat myöhemmältä ajalta, alkaen 1970-luvulta.


    • turpa kiinni vaan

      ihan paskajoukkoa kyllä kaupoissa pitää olla ihan vaiti ja katsella vaan kiukkuisesti. ei asiakkaille saa puhua vaika kysyisivätkin neuvoa. ja asiakkaiden ei pidä myöskään häiritä myyjiä turhilla kysymyksillä

    • Se johtuu siitä, että samat juopot käyvät siellä vuodesta toiseen, kunnes kiroosi heitä tappaa.

      Ei, minusta on ihan kotikasta, että myyjän ja asiakkaan välillä syntyy heti sellainen luotamuksellinen suhde, että asiakas ymmärtää, että myyjä ymmärtää. Myyjät ovat hyvin perillä juomista ja suositukset menevät enimäkseen oikeaan suuntaa, jos esim. viineistä alkaa kysellä (en väkevien perässä kyselekään). Tämä on aivan toista kun jossain Europassa nosta supermarketin hyllystä jotain juotavaksi kelpaava. Maksan mielellään siitä jossain määrin takuusta, että Alkon sisäänostajat tietävät myös mitä tekevät.

    • xxx gt

      Alko on vähittäismyymälänä mitä erinomaisin erikoiskauppa. Ostajat osaavia ja myyjät tietäviä. Ainoa joka tässä yhtälössä itkettää on seikka, joka ei ole alkon toimivallassa, eli ylikireä valmisteverotus. Jos se ois kohdallaan, en viitsisi asioida esim. Eestissä, jossa tyypillinen "poron" viinakauppa on laatikkomyymälä tai tavallinen vähittäiskauppa joissa ei juurikaan myyjillä tietoa myytävistä tuotteista.

    • Vishy

      Kyllä näin on. Alkon henkilökuntaa on ohjeistettu tekemään näin. Sisäiset merkit, että nyt tuli asiakas tsekka se. Muutamilla kysymyksillä halutaan varmistaa voiko hänelle myydä, onko humalassa. Valvira sanoo että saa olla hiukan päihtynyt,mutta ei liikaa. Alkolaisilla ihan oma liian tiukka tulkinta. Vaikka 1 konjakki taustalla, niin se riittää, siihen jos on yhdistttyna jokin selkäsairaus tai jlakvika, silloin kävelet todella kivuliaasti, niin jo on valmiina väärä tulkinta. Siitä on turha jäädä kinamaan, mutta entä jos oletkin vain kipeä, et mitään edes ruokalusikallista ottanut,niin silloinkin olet erityisen syynin vallasa, jopa kiusallista, sua kyyltään häiritsevästi joa,, hlautaan oikein löytää onko se kipeä vai kännissä. Jos olet selvä ja vain kipeä, soita poliisi puhalluttamaan. Voit joutua niin nolatuksi kuin voi olla. Ja se on kuulema mitä ne tekee, pitävät laskua monta kertaa käyt. Slle ei myydä jos käyt toisen kerran samana opv. Itselle on joskus käynnyt niin, että kävin aamulla,mutta tulikin kylään porukkaa enempi, niin kipaisen vielä hakemaan lisää, silloin teet ison virheen, siihen jos on yhdisttynä vielä se, että mistä äsken kerroin, sulle ei myydä mitään!
      Sitten kyyltään erityisesti niitä asiakkaita jotka ei puhu mitään, pitäisi heittää smaltolkkia. Itsehän ne kerätään koppaan mitä ostaa ja kassalle, korkeintaan -Moi-. Päihtynty esittää selvää ja siksi ei kuulema puhu. En puhu minäkään jos ei ole mitään kysyttävää ja olen selvä. Arvostellaan niitä jotka ostaa aina sitä samaa 10 viiniä ,ei mitään kallimpaa, arvaavat kuulema että kännitarkoitus,,ja sen jälkeen sellainen asiakas ei ole mitään. Niitä arvostetaan jotka ostaa vain kalliita ja keskustelevat minkä ruuan kanssa sopisi.
      Sitten hyvä esimerkki oli tuttava, oli kipea,juuri loukannut selkänsä, silloin kävelee vinossa ja jalka ei ota päälle, oli nauttinut viiniä jo, oli lenkkarit, meikki kylläkin ok, toppis, verkkarit,,kun ei huvita kipeänä pukeutua bisnestyyliin.. Ei myyty,miten nolo
      tilanne. Viikon päästä sma juoma määrä tkana viiniä, oli upea housupuku, monen sadan e kengät ja monen sadan e laukku, johan myytiin. Näin se vaan menee.
      Koen Alkossa asioinnin todella hankalaksi itsekin kaikenlaista kokeneena. Monesti et äkkää itsekään kuinka silmälläpidetty oletkaan.
      Juohohan ne ite koskan kännejä edes..





      tilanne.

    • Tuttualokas

      Tutuiksi tullaan puolin ja toisin. Tutun näköinen vääpelille oli myös eräs poika, kun komppaniaan tuli uudet alokkaat. "Kasvonne ovat minulle erittäin tutut, olen nähnyt teitä usein. Esiinnyttekö kenties televisiossa"?
      Ei, sanoi alokas, olin Alkossa myyjänä.

    • vakkari_akka

      Aloittajalla heikko itsetunto -syyllisyyskompleksi.
      Minusta on hauskaa , kun palvellaan, markinoille tupruaa aina uutta tuotetta ja on
      kivaa kuulla niistä lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe