Ajattelin kysyä että joutuuko lukiossa ollessaan enkun tunneilla tekemään mm. esitelmiä joita joutuu esittämään koko luokalle ja suullisia kokeita siellä varmasti on mutta mitä sillä tarkoitetaan noin tarkemmin ottaen.? (opettajan kanssa kahdestaan vai koko luokalle) tämmöiset minua todella jännittää, koska pärjäisin mielestäni lukiossa lukuun ottamatta tätä englantia ja sen suullisia keskusteluja koska en ole koskaan ollut kauhea puhumaan englantia...
Entä jos ei millään saa tehdyksi tämmöisiä esitelmiä luokan edessä?? hylätty???
Englanti
16
3180
Vastaukset
- Lukiolainen.
Kolme kurssia olen englantia lukenut tähän mennessä, ja vain yksi esitelmä on jouduttu tekemään. Suullisia kokeita ei myöskään ole ollut englannissa. Opettaja toki kyselee opiskelijoilta joskus, vaikka he eivät viittaisi. Silloin pitää esim. lukea/kääntää jokin lause tai lyhyt osuus kirjasta. Jos tuokin tuntuu todella pelottavalta, niin voithan aina suorittaa kurssin itsenäisesti. Ei siis tarvitse olla huolissaan.
- Tuumaava
Taitaa joissain määrin vaihdella kouluittainkin tuo suullisten tehtävien laatu ja määrä. Omassa lukiossani muutamia vuosia sitten suullisuus rajoittui kahteen asiaan: kirjasta kappaleen lukeminen ääneen (ynnä mahdollinen käännös suomeksi), ja englanniksi puhuttavat keskustelutehtävät parin kanssa tai pienessä ryhmässä. Ja sitten tietysti kysymyksiin vastaaminen tms. mutta se nyt on ilmiselvää. Esitelmiä ei englannin kursseilla jouduttu luokan edessä pitämään, ne semmoiset jäi äidinkielen kursseille.
- dfghjgpkossf
mitä tuo itsenäisesti suorittaminen tarkoittaa käytännössä ?? ei tarvit se käydä tunneilla vain kokeet tekemässä?? tarviikos paljonkin tehdä hommmia että pääsee työskentelemään kurssin itsenäisesti ?
- Lukiolainen.
Kaikki tehtävät tehdään, ja palautetaan opettajalle, joka katsoo ne läpi. Työmäärä on siis ihan yhtä suuri. Sitten vain osallistutaan kokeeseen.
- lskdjfughgbishj
Kyllä mieluummin en ottaisi itsenäistä,paremmin oppii kun käy tunneilla.
kyllähän siellä niitä puheitakin täytää pitää, ainakin meillä, aluksi jännittää mutta ei se maailmaa kaada. - enkkunero ;)
ite en osaa yhtään lausuu enkkuu, ja se on kauheeta ku pitää lukee enkuks vastauksia yms keskusteluharjotuksia, ja tyypit nauraa ääntämiselle (no ne on kyl vaa mun kavereit, että nauretaa yhessä :''D) ja ei muut mun lausumisii kommentoi ;>
ja se mikä ei tapa, niin se vahvistaa! (; - §§§§§§§§§§
Taitaa olla aika paljon eroja sitten kouluittain, koska meillä oli useammassakin kurssissa esitelmiä luokalle. Esitelmät olivat usein 5-10min pitkiä. Kolme aihetta muistan varmuudella (kirja/kirjailija, jokin ulkomaalainen lehti (levikkeineen ym.) ja jotain suomalaisuuteen liittyvää (esim. perinteet)).
Sen lisäksi meillä kolmosella pidettiin ainakin kahdessa kurssissa suullinen "koe", toisessa keskusteltiin opettajan kanssa (lähinnä mitattiin miten sujuu small talk jne.) ja toisessa oltiin parin kanssa ja annettiin jokin aihe mistä jutellaan (esim. ilmastonmuutos). Eniten kurssiarvosanoihin vaikuttivat kyllä kirjalliset kokeet, esseet, sanakokeet ja tunnilla osallistuminen, mutta kyllä nuokin varmasti ratkaisivat monella, jos arvosana oli juuri jossain rajalla. - dasasdsadsa
Itse en osaa oikein ääntää tekstiä ja siitähän tulee vaan pahamieli... opettajat vaativat todella paljon!
- mörörö
Kaikki enkun pakolliset kurssit on nyt itselläni takana ja kolme suullista esitelmää jouduin yhteensä niiden kuuden kurssin aikana pitämään. Meillä myös itsenäisesti suorittajat joutuvat pitämään esitelmät, joten sillä et välttämättä pääse luistamaan asiasta.
Olen myöskin todella huono lausumaan englantia, mutta en onneksi ollut ainoa! Kyllä sieltä aina löytyy monta muutakin sönköttäjää. Ja kenellekään ei ole koskaan vielä naurettu (toisin kuin varmasti yläasteella)! Eli et siihen varmastikaan kuole, kun en minäkään. ;)
Kannattaa kysyä kavereilta tai vanhemmilta etukäteen, miten esitelmäsi vaikeat sanat lausutaan. Tai tulisi lausua. (itse kun en vain osaa joitakin äänteitä, vaikka kuinka perässä yritän toistaa). Silloin on paljon varmempi olo. Ja kieli kannattaa pitää tosi simppelinä. Niin että oikeasti itse tiedät, mistä puhut, niin luultavasti yleisökin ymmärtää. Sellaisistakin esitelmistä (tai esitelmistä ylipäätänsä) on saanut ihan hyviä numeroita. Kunhan nyt jotain siellä luokan edessä sanot. Luet vaikka suoraan paperista, jos ei muuten.
Mitään suullisia kokeita ei meillä enkussa kertaakaan ollut. Pelkkä puhe kurssikin kun on erikseen, mutta onneksi se on vapaavalintainen! Siinä sitten oli luonnollisestikin ollut keskustelukoe. - ghklllll
Meillä ei ollut yhtään suullista esitelmää pakollisilla kursseilla. Enkun 8 kurssi eli soveltava on meillä ns. suullinen kurssi, jossa siis myös puheita ja esitelmiä tehdään luultavasti aika paljon. Mutta se ei siis ole kaikille pakollinen.
- 2939+139
sitten kun pitäs tehä joku puhe eikä millään pysty lukemaan sitä...
- 6
Miten ihmeessa te opitte puhumaan englantia jos sita puhetta ei yhtaan harjoitella koulussa? Riittaako siis etta vaan aantaa sanat 'suomeksi' vaikka natiivipuhuja ei saisi siita mitaan selvaa?
t.usalainen.- neksu0
Kyllä sitä harjoitellaan, enemmän tai vähemmän. Suulliset tehtävät tehdään usein parin kanssa, jolloin se puhuminen jää tavallaan jokaisen omalle vastuulle. Tekeekö niitä tehtäviä (vai höpöttääkö ihan muuta) ja kuinka paljon niihin viitsii panostaa (vai meneekö sieltä, mistä aita on matalin, eli lausuu ne suomalaisittain sen enemäpää yrittämättä lausua niitä oiken).
Ja kyllä jos opettaja pistää vastaamaan, niin silloin "ei riitä" tälläinen suomalaisittain ääntäminen. Vaan vähintäänkin opettaja korjaa, miten se tulisi oikesti lausua (ja jos on oikein ilkeä, niin pääsee toistelemaan sanaa useampaankin kertaan, mutta harvemminpa näin).
Tuo on ihan totta, ettei mitään opi, ellei sitä harjottele. Monet vaan kokevat lausumistaidon "turhaksi", koska sitä ei mitenkään testata/ anneta arvosanaa. Sitten jos ja kun puhumisesta tulee osa yo-koetta, niin eiköhän yhä useampi jaksa siihenkin sitten enemmän panostaa.
- afdsgcvxertyh
no en ole oppinut ääntämänä sanoja ...
- 6
Usalainen jatkaa: Olen nyt paivan ihmetellyt miten Suomi parjaa niin hyvin Pisa-tutkimuksissa jos esim. englannin opetus ja oppiminen on tata tasoa. Enta muut aineet? Aina myos hehkutetaan suomalaisten kielitaitoa ja halveksitaan amerikkalaisia sen puutteesta.
Taitaa unohtua se seikka etta taalla on miljoonittain kaksikielisia ihmisia niinkuin minakin. Meidan perheessa on ihan perusamerikkalainen joka oppi lapsena sujuvan espanjan ja nyt aikuisena on oppinut kolmannen kielen koska tarvitsee sita tyossaan.
Please enlighten me! - neksu0
Keskustelun aloittaja kertoi, kuinka hän on huono englannissa, ja eteenkin puhumisessa. Siitä saattaa monilla tulla jonkinmoiset paineet, sillä monet (eteenkin nuoret) puhuvat täällä englantia kuin toista äidinkieltään! Vaikka tämän keskustelun perusteella voisi päätellä, että kovin monet suomalaiset eivät osaa puhua englantia, niin tosiasia on kuitenkin aivan toisin.
Joka paikka kun pursuaa englantia: tietokone ja muut konsolipelit, tv, elokuvat, kirjat, musiikki.. Siihen törmää väistämättä joka päivä ja ihan pienestä pitäen. Englantia ei täällä sillä lailla vain opita koulun penkillä, vaan vapaa-ajalla. Siksi monet sellaiset, jotka eivät erityisemmin "harrasta" englantia, putoavat helposti kärryiltä, koska vaatimustaso on koulussakin noussut. Monet asiat ja sanat vain "pitäisi tietää" (ovat "yleissivistystä"), vaikka niitä ei koskaan ole koulussa opetettu.
Ja tuohon miksi suomalaisten kielitaitoa ylistetään (verrattuna vaikkapa amerikkalaisiin) on se, että täällä on kaikkien pakko opiskella ainakin kahta vierasta kieltä: englantia ja ruotsia. Niiden lisäksi monet haluavat sitten myös oppia jotain muutakin kieltä, jonka saavat itse valita. Nuo kaksi kun ovat kaikille pakollisia. Eli jos haluat lukea esim. espanjaa, sinun on siitä huolimatta pakko opiskella englantia ja ruotsia, jolloin osaat jo yhteensä neljää eri kieltä. Lisäksi kielitaitoa joutuu oikeasti käyttämään. Ulkomaille mennessä ainoastaan Tallinnassa tai Kanarian saarilla voit pärjätä pelkällä suomella. Muualla ei ole mitään toivoakaan tulla edes ymmärretyksi.
Nykyään tuntuu, että teet mitä tahansa, tarvitset englantia. Puolet työpaikkailmoituksista on englanniksi ja yliopistolla ei varmastikaan voi välttyä englanninkieliseltä kurssikirjallisuudelta. Osassa teknisissä laitteissa ei ole suomenkielistä valikkoa. Että ehkä sieltä juontuu se suomalaisten kielitaito. Kun on pakko, niin kyllä sitä sitten oppii.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod192188Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost2281694Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita
Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy3021197- 65939
Kulujen jako parisuhteessa
Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai53895- 39824
Missä olit kun tajusit, että teistä tulee joskus pari?
Kuvaile sitä paikkaa, hetkeä ja tilannetta.53805J miehelle viesti menneisyydestä
On jo useampi vuosi, kun ollaan oltu näköyhteydessä. Jäi tyhjä olo, koska rakastin. En tietenkään sitä kertonut. Mutta e31706Valitse, kenen kanssa seurustelet
Seura turmelee, ja huono seura turmelee täysin. Vähän niin kuin valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee kokonaan273663Paikat tapeltu
Ei mennyt ihan persujen toiveiden mukaan Ei kait nyt 20 ääntä ja arpajais voitolla voi olla Ähtärin kaupungin puheenjoh33632