American mass blast - harhaanjohtava tuotesisältö

murdah187

Olen etsinyt itselleni sopivaa ja kohtuullisen hintaista palautusjuomaa. Yhtenä vaihtoehtona oli American mass blast niminen tuote, toiselta nimeltään ass blast. Valmiiksi sekoitetuista palautusjuomista/massanlisääjistä mielestäni se OLI ihan ok vaihtoehto.

Vertaillessani palautusjuomia törmäsin internetin bittiavaruudessa sellaiseen ilmiöön, jossa jotkut arvostavat sitä, ettei heidän palautusjuomiaan ole makeutettu aspartaamilla. Aspartaamin vaikutukset nimittäin voivat olla terveydelle jossakin määrin haitallisia. Yritän välttää lisäaineita elintarvikkeissa, joten en myöskään itsekään mielelläni vetäisi enää arveluttavaa aspartaamia ahnaaseen kitaani.

American mass blastin tuotesisällössä mainitaan fenyylialaniini ja aspartaatti eli asparagiinihappo. Näitä yhdisteitä syntyy kehossa aspartaami-makeutusaineen hajotessa, ja juuri asparagiinihapon on epäilty olevan aspartaamin mahdollisten terveyshaittojen takana. Wikipedian mukaan asparagiinihappo on myös suurina annoksina neurotoksinen eli hermostolle myrkyllinen aine.

Vaikka siis American mass blastin sisällössä ei mainita olevan aspartaamia, niin sen hajoamistuotteita tuotteesta jostain kumman syystä löytyy. Luulem-pa, että tuotteen valmistaja Func Food Oy on vain hieman halunnut hämätä tässä kohtaa. Func Food Oy on muuten suomalainen yritys, toisin kuin saa käsityksen American mass blast-nimestä ja tuotteesta muutenkin. Ei se mikään varjeltu salaisuus ole, mutta mielikuva amerikkalaisesta tuotteesta näyttää uppoavan kuluttajiin.

MASS whey- tuotteen kohdalla myös hieman arveluttava tilanne, sillä mainostetaan "aspartaamiton", mutta tuote kuitenkin sisältää aspartiinihappoa. En kyllä enää tiedä mikä ketun aine se on, mutta vaikuttaisi olevan jotain aspartaamiin liittyvää.

pas2011

7

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...mies

      Ethän sä voi noin pihalla olla, herranjumala!

    • LiteKola

      Jahas. Taas näitä idiootteja, jotka uskoo sokerituottajien ostamaan aspartamipropagandaan. Vedä ittes turpeeksi sokerilla sitten.

    • Aspartaamista yms...

      Tuosta on about kymmeniä tutkimuksia tehty. Aspartaami ei näillä normaaleilla annoksilla OLE VAARALLINEN!!! Jenkki saiteilla on kilpailijoita jotka myös tutkii ammatikseen, selvät linkit tuli ja väitteet asiasta. Voit ihan hyvin juoda palkkarisi. Se ei sinua myrkytä.

      Älä sorru Anal Blastiin. Se on Fastin valmistama paska tuote. Proteiini on hitainta ja heikkolaatuisinta mitä palkkareissa on nähty. Ostappa vaikka erikseen www.ebn.fi heraisolaattia 4kg 65e ja maltodekstriiniä 5kg 20e. Sata kertaa laadukkaampi setti. Aspartaamia ei tarvitse pelätä. Hemmetti mikä show tästä asiasta on käyty ympäri maapalloa. Moni ei vaan ymmärrä, että sitä pitäisi käyttää aivan järjettömät määrät, että siitä voisi olla pienintäkään haittaa. Pakokaasujen päivittäinen haistelu on 10000x vaarallisempaa kuin sen 100g palautusjuoman nauttiminen joka toinen päivä.

      • rtrt4

        Aspartaami aiheuttaa syöpää normaaleillakin annoksilla. Kymmenet tutkimukset tämän osoittavat.

        Lisäksi aspartaamin metanoli/formaldehydi kertyy elimistöön ja muodostaa sidoksia DNA:n kanssa. Tämä on osoitettu Barcelonan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.

        Aspartaami on lisäksi neurotoksinen.

        EFSA on ottanut aspartaamin uudeelleenarviointiin. Näin ei kävisi, jos mitään näyttöä ei olisi.


      • Ravintomies

        Aspartamista olen samaa mieltä, mutta proteiinin "nopeus" on ihan samantekevää. Sillä ei ole mitään fysiologista merkitystä kehityksen kannalta.


    • TutkijaTolonen_

      Pienillä määrillä aspartaamista ei ole mitään näyttöä että se olisi vaarallinen. Paskapuhetta jälleen kerran ja turhaa pelottelua! Kyllä te jotkut sitten jaksatte. Lukaisin about 10-15 tutkimusta aspartaamista pienillä ja suuremmilla annoksilla, nyt en löydä linkkiä missä nuo olivat. Mutta siis aivan turhaa pelkoa lietsotte. Nykyään heraprodeissa ei enää aspartaamia edes näy juurikaan kun se on korvattu.. Itse saan sitä mehusta (Fun light yms), tuotakin kun juo pari kertaa viikossa sen 0,5dl kerrallaan, niin tuskin sen takia hautajaisia tarvitsee järjestää. Turha stressata. Ehkä toisten pitäisi miettiä enemmän muita vaarallisia tapojaan. Kaikkea kohtuudella.

      Proteiinin nopeudella on toki omat merkityksensä. Jos vertaa maitojauhetta/maitoproteiinia vs. heraproteiinia. Hera on selvästi nopeampi ja parempi ennen treeniä/aikana/jälkeen käytettynä. Sen tuntee jo vatsalaukussa kun "imeytyy" paremmin eikä aiheuta vatsanväänteitä yms. Nykyään heraisolaattia saa halvalla kts. 4kg -65e, miksi edes harkita mitään hidasta maitopohjaista proteiinia palautusjuomaan, joka vie idean nopeasta palautumisesta veks. Muina aikoina sitten hitaampia prodeja ruoasta/maidosta yms.. Jos kärsii laktoosista, niin heraisolaatti tuntuu lahjalta jumalalta. Vatsa kiittää.

      • fvrfv

        Soffrittin syöpäkokeessa rottien syöpä lisääntyi jo annoksella 20mg/kg, joka ei ole enää mikään iso annos.

        Lisäksi tutkimukset on yleensä liian lyhyitä. Aspartaami on krooninen kertyvä myrkky. Vaikutukset alkaa näkymään yleensä pitkien käyttöaikojen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe