Hiivaleipäjauho valmistetaan vehnäjauhatuksen yhteydessä kuorikerrosta lähellä olevasta vehnäytimen osasta. Se sisältää siis lähellä jyvän kuorta olevat ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa ja kuitupitoisempaa kuin ydinvehnäjauho.
Soveltuu erityisesti ruokaleipien, sämpylöiden ja piirakoiden valmistukseen sekä makeisiin leivonnaisiin, joihin halutaan käyttää kokojyväisempää viljaa. Sopii myös ruuanvalmistukseen, kuten esim. kastikkeiden saostukseen.
Tätä kannattaa käyttää tavallisen vehnäjauhon sijaan myös pizzapohjien, rulla- ja pitakebableipien valmistamiseen. Ravintoainepitoisuus pysyy parempana.
Itse tehty pizza ja kebab voi olla terveellinen ruoka joka sopii hyvin bodaajille, kun raaka-aineet valitaan huolella, eli paljon kasviksia, tomaattipyrettä tai paseerattua tomaattia kastikkeeksi, naudan vähärasvaista paistijauhelihaa, broilerin rintaa, vaalealihaisia tonnikalanpaloja, kirjolohifilettä, äyriäisiä sekä vähärasvaisempaa juustoa, osa korvattu raejuustolla.
Hiivaleipäjauho - parempi jauho leivontaan
itse tehty
0
655
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 16457
- 10412
- 16347
- 3341
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...13206- 1103
- 090
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä090Kuinka moni palstalaisista on näin hyvässä kondiksessa
76-vuotias rokkari Rick Springfield esittelee elämäntyyliään : https://www.youtube.com/watch?v=GbxHuNy6d68367- 161