Koulukuljetuksista Lohjan alueella

uusi lohjalainen

Tilanne on seuraavanlainen: Meiltä alakouluun on 3,1km, joten sekä eka- että kolmasluokkalainen ovat oikeutettuja koulukuljetukseen. Vielä viime vuonna kyydin sai tontin rajalta kouluun asti, nyt pitää kulkea ison tien varteen koska nykyään vain valaistu iso tie luokitellaan vaarallikseksi, ei kotitiemme.

Tässä on vain sellainen pieni mutta, että ison tien varteen on kaksi kilometriä mutkaista, mäkistä, täysin valaisematonta soratietä, jonka varrella ei ole asutusta ollenkaan. Kyllähän se näin syksyllä menee, mutta entäs sitten kun on säkkipimeää?

Omituisuutta ja epäloogisuutta lisää se, että ekaluokkalaisen poikani kanssa samalla luokalla on tyttö, joka asuu näköetäisyydellä tästä vaaralliseksi luokitellusta isosta tiestä, jonka varrelta poika otetaan taksiin. Hän taas ei ole oikeutettu minkäänlaiseen kuljetukseen koska kilometriraja ei täyty, vaikka tie on takuuvarmasti hänelle yhtä vaarallinen kuin omalle pojalleni ja lukujärjestyskin identtinen.

Opetuspäällikko Juha Lemberg tuntuu vetävän näitä perusteluita tälle idioottimaiselle käytännölle ihan hatustaan. Otin tänään yhteyttä opetuslautakunnan puheenjohtajaan Iiro Jääskeläiseen, ja hän kumosi suoralta kädeltä ison osan Lembergin perusteluista ja hämmästeli itsekin, miten kuljetus voi olla näin huonosti järjestetty. Minkäänlaista vastuuta hänkään ei kuitenkaan tästä päätöksestä ota, vaan sanoo ihan suoraan, että päätös tuskin muuttuu ja jos muuttuu, niin vasta kuukausien kuluttua, vaikka asiaa kyllä selvitelläänkin.

Jos ryhtyisin itse kuljettamaan lapsia (jota Jääskeläinen uskomatonta kyllä kehtasi ehdottaa!) venyisivät työpäiväni illasta niin, että olisin kotona vasta klo 18 nykyisen klo 15 sijaan, ja aika lasten kanssa jäisi käytännössä minuutteihin päivässä. Jääkö tässä siis muuta vaihtoehtoa kuin laittaa lapset työpaikan lähelle Espooseen kouluun? Sekö on säästöä Lohjan kaupungille, että asukkaat vetävät lapsensa kouluista pois?

Lisättäköön vielä että ekaluokkalaiseni on arka ja kovin pikkuinen. Hän kyllä pitää metsästä, mutta kulkee silti keppi tiukasti kädessään koko koulumatkan, koska pelkää niin kovin kettuja, murhaajia ja muita villieläimiä. Me isommat hänelle parhaamme mukaan vakuutamme ettei pelkoon ole aihetta, mutta syntymälahjana saatu vilkas mielikuvitus tekee yksinäisestä metsätaipaleesta melkoisen stressinaiheen lapsen elämässä.

Mielelläni kuulisin, miten muiden pikkukoululaisten koulumatka Lohjan alueella on järjestetty.

5

2032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liikunta tekee hyvää

      No voi sentään! Ettekö te vanhemmat yhtään ajattele missä on kouluja kun valitsette perheellenne asuinpaikkaa? Minusta on inhottavaa, että ihmisillä on oikeus muuttaa ties mihin korpeen ja alkaa vaatimaan sinne palveluita. Asukaa siis ihan missä haluatte, mutta pliiis, älkää vaatiko että miedän muiden verorahoista kustannetaan teille sinne taksi kotiovelle joka aamu.

      Oletko muuten huomannut, että lihavimpia lapsia näyttäisi olevan maalla, missä lapset kuskataan autoilla kouluun? Kaksi kilometriä pikkutietä ei todellakaan ole liikaa. Tuskin sitä pikkutietä muuten viime vuonnakaan oli luokiteltu vaaralliseksi, vaan luultavasti tänä vuonna koulukuljetuksia vaan on tarkasteltu vähän tarkemmin. Jos lapsesi on niin pikkuinen, että ei vielä uskalla kulkea sieltä valitsemastanne asuinpaikasta kouluun, niin ano hänelle vuosi lykkäystä - sehän on täysin mahdollista.

    • Omituinen tapaus?

      Meidänkin lapset kävelee kouluun kaksi kilometriä, alkuosa matkasta on soratietä eikä ole valoja. Ei tulisi mieleenkään valittaa.

      Jos käveleminen on ongelma, niin muuttakaa lähemmäs koulua. Se voisi olla hyvä senkin vuoksi, että olisi enemmän asutusta lähellä ja lapsella kavereita koulumatkalla.

      Olet muuten tosi onnellisessa asemassa, kun olet kotona jo klo 15. Monet meistä pk-seudulla töissä käyvistä ollaan yleensä aina kotona vasta klo 18 jälkeen. Oletko osa-aikatyössä vai miten tuo on oikein mahdollista, pääset töistä siis aina n. klo 14.30?

    • kaikkeasitäsaakin

      Se nyt on järjestetty muutenkin komeasti koko homma. Jos ei toimi lasten parasta ajatellen kuljetusoikeuden puolesta niin valotetaampas hieman millaista kuljetusta olis tarjolla:

      Finn Charters Oy ajaa koulukyytiä lohjalla, firmalla toistakymmentä maksuhäiriötä, johtaja huutaa ja räyhää jos nyt edes puhelimitse kiinni saat. Kuskit vaihtuu koko ajan, outoja alihankkijoita joista yksi ajelee edelleenkin silloin tällöin ja huhu kertoo että seksuaalirikollinen. Firmasta on valitettu usean kertaan muttei se ole mitään auttanut.

      Menee vissiin konkkaan kohta kun on niin paljon maksuhäiriöitä ja kun asiaa penkoo niin Kai Armas Viinikka toimitusjohtaja on perustanut kesäkuussa uuden firman nimeltä Finn Buses eli tyypilliseen konkurssirikollistouhuun putsaa pöydän ja aloittaa uuden veivauksen.

      • kuljettaakoululaisia

    • hahmolohjalta

      Mikäs tossa nyt oli sellasta mikä ei pidä paikkaansa? Ei tossa väitetty että ois ainoa koulukuljettaja tuo fincharter sitäpaitti lohja niin iso alue ettei yksi firma kai edes vois saada kaikkia kuskauksia?

      Tarkistin nuo maksutiedot ja olihan karua luettavaa, ilmainen protestilista com näytti pienen osan mutta töissä katsoin sitten asiakastiedon raportin. Vaikuttaa todellakin siltä että jotain keinottelua on kyseessä.

      http://www.protestilista.com/?yritys=finn charters&kaupunki=

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe