Automaatio hävittää työpaikat

Syväekologi

automaattiset puhelinkeskukset ja puhelinvaihteet
kirjepostinlajittelukoneet, Itella NetPosti ja SmartPOST sekä sähköposti
sähköinen laskutus ja maksaminen (verkkopankki, maksuautomaatti, visa electron, gsm-puhelin, suoraveloitus, maksupalvelu)
digitaaliset ajopiirturit lukee tietokone
radiomodeemin avulla luettavat sähkömittarit, tai sitten mittarinlukema tiedustellaan postikortilla jonka skannaa tietokone tai lukema ilmoitetaan internetin kautta
pelit ja elokuvat voi ostaa/vuokrata internetistä
3D-elokuvaprojektorit ladataan valokuidin tai satelliittilinkin kautta
radio-, televisio- ja elokuvatoiminta pitkälle automatisoitu
automaattikassat tulevat viemään osan kassaneitien työmahdollisuuksista
automaattimetro vähentää kuljettajien tarvetta
käteisen käytön väheneminen on vähentänyt rahankuljetuksia
lankapuhelimet, telefax, isdn ja yleisöpuhelimet alkavat olla historiaa
kirjanlainaus- ja palautus-automaatit, aineistohaku, kolikko-valokopiokoneet, kirjasto-internet, hotmail, palo/murto-hälyttimet sekä kulunvalvonta
automaattihissit, juoma/makeis-automaatit, aikataulumonitorit
nykyaikaiset tutka-, GPS ja asejärjestelmät täysin tietokoneistettuja
elektroninen matkakortti, matkalippuautomaatit
passikuva-automaatit, digitaalikamerat, sirupassin-tarkastus-automaatit
kolikolla toimivat säilytyskaapit ja kolikkopantti-ostoskärryt
parkkimittarit, vesijohtovesi, moottoroidut työkoneet ja työkalut
nykyaikaiset kodinkoneet, VHS/DVD/Blu-ray/3D-järjestelmät, MP3-soittimet ja kipaleiden ostaminen internetin kautta, numerotiedustelut ja internet korvaamassa painetut puhelinluettelot/kartat
PDF-julkaiseminen, sähköinen julkaiseminen, sähkökirjat
tv-maksusta luopuminen vie tv-maksutarkastajat pois työstään
valtion elokuvatarkastamolla on edessä nimenmuutos ja työskentelytapansa muuttaminen, rautateiden jäljellä olevien tasoristeyksien hälytyslaitteet on täysin tietokoneistettu samon henkilöliikenteen rataosuuksien kulunvalvonta
tmt-paperia modernisoitiin KELA:n työtaakan vähentämiseksi
työvoimatoimistoja sekä KELA-konttoreita on yhdistelty ja lakkautettu
organisaatiot (sotilasläänit, varuskunnat, konttorit, toimipisteet, hätäkeskukset, telealueet, läänit, hovioikeudet) on rationalisoitu hengiltä
videovalvonta, digitaaliradio kuopattiin elokuussa 2005
teollinen tuotanto on melkein kokonaan automatisoitu, samoin tehomaa/metsä-talous
hengiltä litistetty Suomen armeija johtaa pian NATO-jäsenyyden pakkopullamaiseen haluamiseen
2016 syksyllä Digi-TV ja GSM-puhelimet joutavat elektroniikkaromun keräykseen, sähkö/elektroniikka-korjaajien määrä on vähentynyt koska vanha laite heitetään romunkeräykseen ja ostetaan kokonaan uusi tilalle
taksiautoissakin kelpaa visa electron, ns. kylmäasemat, numerokoodilukot
kaupankäynti ja lippujen varaaminen internetissä, arvo-osuustilit 1994 eteenpäin, pankki/vakuutus-maailma täysin tietokoneistettu
videoneuvottelu, sähköinen veroilmoitus, keskusradiot/sisäpuhelimet
kokeilut sähköisellä äänestämisellä toistaiseksi epäonnistuneet surkuhupaisesti, autopilotit ja tietokoneen ohjaamat trukit varastoissa
sähköiset reseptit 2014 eteenpäin, RDS-autoradiot

12

57

  Vastaukset

  • Jatkuu...

   ydinaseet leviävät maailman kriisipesäkkeisiin
   väestömäärä ylittänyt seitsemän miljardin rajapyykin
   ilmastonmuutos kiihtyy koko ajan
   valvontayhteiskunta on toteutunut
   automaatio aiheuttanut massatyöttömyyden

   Puuttuu vielä että ihmiskunnan tuhon hetkellä LHC kiihdyttäisi liikaa :)

  • painettu media, paperimutoinen posti, asiakirjat, laskut ja reseptit edelleen selkeitä ja käytännöllisiä kuten myös käteinen raha ja asioiminen paikan päällä

   lankapuhelin/telefax historiaa kuten myös VHS-nauhurit
   visa alacetron hyvä: käteinen automaatista tai vinguttaminen
   matkakortti hyvä...

  • filmitön röntgen oli 2001 Stadiassa kehityksen viimeinen sana

   nykyaikainen poliisiauto se vasta onkin huipputekniikan pesäke

   • Ja kun poliisiakaan ei kohta tarvitse, tarvitaan vain peltipoliisi. Se ottaa kuvan ja kuvantunnistusalgoritmi määrittää rikoksen ja siitä rangaistuksen ja selvittää osoitteen johon sakkolappu lähetetään.


  • juuri noin käy ja ihminen omalla alueellaan on pian tarpeeton kaikkialla.
   on eriskummallinen juttu,kun työttömyys kasvaa mm. kiihtyvän automaation vuoksi ja silti hoetaan
   olevasta ja tulevasta työvoimapulasta ja kippaillaan mamuja joka kuntaan sossieläteiksi.

   mistä löytyy se ihmeviisas,joka tuon yhtälön ratkaisee järjellisesti ja toimivaksi samalla työllistäen kaikki työttömät suomessa ja läpi maailman?

   taitaa olla vielä syntymätön tuon yhtälön ratkaisija.

   • Hitler tietäisi miten ongelmat ratkaistaan. Aikoinaan Saksassa oli kova työttömyys laman jälkeen mutta se ratkesi pian.


   • SossuelätitKuriin kirjoitti:

    Hitler tietäisi miten ongelmat ratkaistaan. Aikoinaan Saksassa oli kova työttömyys laman jälkeen mutta se ratkesi pian.

    Ja sodan jälkeen vasta työttömyyttä oli kun kaikki tehtaat raunioina.


  • Olen syönyt hampurilaisravintolassa jossa ei ollut myyjiä. Kait ne ihmisen tekemiä oli mutta ketään ei näkynyt. Rahat koneeseen vaan. Ei mene kauan että tulee automaatti-mäkkäri ja pizzakoneet ja myyjät jää vain pieniin erikoisliikkeisiin vanhemmalle väelle. Kun vanhat käy vähiin, ne erikoisliikkeet loppuu kokonaan, kaikki ostetaan jostain virtuaalikaupasta, lasit koko ajan naamalla joissa näkyy virtuaalimaailma ja sosiaaliset verkostot ja google-navigointi joka sanoo että käänny oikealle, pian ihmiset ei osaa liikkua ilman. Todellisuus näkyy vain himmeästi taustalla kaikenlaisten sos medioiden alla eikä ulkona juuri kukaan liiku, eihän siellä enää ole kauppoja, kahviloita tai mitään. Ruoka tuodaan kotiin tai jos on köyhä, joutuu hakemaan robottiluukusta harmaasta betoniseinästä, varastot automatisoitu. Silloinhan järjestelmä on jo viittä vaille selvä tapaus koska ilman työtä ja tuloja ei ole kulutusta. Nyt eletään aikaa jolloin riistoporvari tajuaa hyvin mihin kaikki johtaa ja yrittää repiä viimeisiä voittoja keinolla millä hyvänsä. Kehitystä ei voi kukaan tai mikään enää pysäyttää mutta kun kaaos ja väkivalta sitten vähän rauhoittuu, päästään johonkin Mad Max-tyyppiseen todellisuuteen.

   Tässä vielä vähän madonlukuja, ollaan jo pitkällä;

   Työ on jo loppunut - tietokirjailija Ari Ojapelto

   "Työttömyys on ollut kaikkien kehittyneiden teollisuusmaiden suurin ongelma jo yli 40 vuotta. Suomessakin on 250 000 virallista työtöntä ja toinen mokoma "työvoiman ulkopuolella" tai väkisin "ulkoistettu jollekin yhteiskunnan elätettävien momentille". Siis työvoimareserviä (ilman vanhustyövoimaa) on jo lähes puoli miljoonaa, jotka pitäisi ensin työllistää.

   Siksi vanhusten ja kotiäitien työhön häätämisen sijaan pitäisi ensisijaisesti koulutetuille nuorille löytyä töitä. (Esimerkiksi Hesarin mielipidepalstalta (20.12.) kauppatieteiden maisterin epätoivoinen parkaisu: "Suomessa on lähes mahdotonta saada työtä"). Vattin norsunluutornissa ei ole huomattu edes Suomen akateemisen työttömyyden lisääntymistä.

   Onkohan Vartiainen koskaan kuullut Okunin laista? Jo 60-luvulla Arthur Okun osoitti, että kolmen prosentin kasvu bkt:ssa merkitsee työttömyyden alenemista vain yhdellä prosentilla koska kehittynyt teknologia lisää tuottavuutta. Jo 70-luvulla teollisuuden ja tuotannon kasvukäyrät erkanivat lopullisesti toisistaan."

   http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=6228

   • Automaatiota käyttäville yrityksille pitäs laittaa korkea vero.
    Turha jauhaa kun tulee työttömiä kun suomea automatisoidaan kovalla
    kiireellä eli tietokoneistetaan.
    Täkin toisesta päästä leikataan ja toiseen päähän ommellaan.


  • Se on selvä, että työ alkaa loppumaan. Sille kehitykselle tuskin voimme juuri mitään tekemään.

   Miten suuret määrät ihmisiä ilman töitä elätetään? Se on suuri poliittinen kysymys ja siihen joutuvat poliitikot ottamaan kantaa tulevaisuudessa.

   Keinoäly- ja tekoäly tulee syrjäyttämään ihmisen lopullisesti tarpeettomaksi työelämässä. Suurin osa ihmisistä tulee menettämään työpaikkansa.

   Siinä haaste poliitikkojen ratkaistavaksi.

  • Olen ajatellut että kun kuitenkin on ties mitä sähköyliherkkiä ja luomuhippejä niin jospa tulisi jonkinlainen tarve sellaisille alueille joissa ei käytetä internetiä tai periaatteessa mitään 60-luvun tekniikkaa uudempaa ellei aurinkokennoja ja joitain erityisen käytännöllisiä laitteita lasketa. Ei CD-levyjä, MP3 puhumattakaan, pelkkiä vinyyleitä ja elävää musiikkia.

   Ei muovipusseja, ei mopoautoja, mieluiten ei minkäänlaisia autoja. Joku ryhmä rämä voi milloin tahansa kerätä hilunsa kolehtiin ja ostaa palan peltoa, perustaa sinne oman maailmansa. Joku kalastaa, joku viljelee ja joku tekee vaikka viiniä ja joku saviruukkuja. Kaikilla töitä, kaikki silti köyhiä mutta haittaako se silloin kun ei ole ympärillä juuri mitään jossa tarvitsee rahaa.

   Jos tuollaisia tulee niin ne saavat rahoitusta matkailusta, jotain taiteellisia tai muuten erikoisia ihmisiä jotka eivät rohkene kuitenkaan jättää oravanpyörää muuten kuin osa-aikaisesti riittää aina. No, härskeimmät tietenkin elättävät itsensä ihan häpeilemättä pilvikaupalla enkä näe siinä mitään väärää.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7718