Conan The Barbarian (2011)

Veteranfan

Remake spesialisti Marcus Nispelin ohjaama Conan Barbaari yllättää yllättävän tiukalla toiminnallaan.Elokuvassa ei suvanto kohtia paljoa pääse syntymään.Elokuvassa on erittäin väkivaltainen päälle käyvä ote.Ihmetyttää tuo ikäräja K-15.Ikärajan luulisi olevan lähempänä K-18.
Sillä elokuvassa on paljon verellä roiskintaa,tosin digitehosteella tehtynä.Mutta kuitenkin on selvää heti alusta lähtien että kyseessä on aikuiseen makuun tehty fantasiaseikkailu.Perustuen Robert E. Howardin kirjasarjaan kuin myös Stan Leen kustantamaan sarjakuvaan.
Heti tulee mieleen vertailut John Miliuksen Conan barbaari elokuvaan vuodelta 1982.
Voin sanoa tämän vertailun olevan fifty fifty,eli molemmat versiot ovat olleet oikealla tiellä.

Conanin maailma on julma kuin myös sankari itse,elokuvasta voidaan löytää vertauskuvaa ympäristön vaikutuksesta ihmisluontoon.Tuimailmeinen näyttelijä Jason Momoa on kuin luotu Conanin rooliinsa.Fyysiseltä ominaisuuksiltaan Momoa ei häviä esikuvalleen iso arskalle pätkääkään.Erityisesti minua kiehtoi elokuvan fantasiamaailma,siihen oli elokuvan keskivaiheen jälkeen helppo uppoutua kokonaan.Tässä tapauksessa elokuvan digitaaliset tehosteet ovat kohdallaan visuaalista Conanin maailmaa kuvatessa.Visuaalisesti kauniita näkymiä kuin jostain maalauksesta esitellään solkenaan.

Elokuvan painajaismaiset hirviöt,ilkeät noidat ja pahat/rumat päälliköt yhdistettynä tummasävyiseen tunnelmaan luo juuri sellaisen mielikuvan Conanin seikkailuista jota fanit kaipaavat.Elokuva puhkuu alkukantaista raivoa siihen malliin että oksat pois.Conan Barbaari on myös vuoden parhaita ellei paras toimintaelokuva.

TÄHTIÄ ¤¤¤¤

8

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jagor

      Yhdyn kirjoittajan arvioon! Leffa oli juuri sitä mitä CONANilta odottaakin. Ainut miinuspuoli oli musiikki, joka on, miliuksen teoksessa ylittämätön.

    • Cönän

      itsellekkin positiivinen yllätys =) ainoastaan 3D kustu pahasti, tummentaa joitakin kohtia ja vaikea on niistä ottaa selvää. tykkäsin muuten leffasta, Jason Momoa oli oikea valinta Conanin rooliin...karismaa löytyy kaverilta!
      4/5 menkää katsomaan, ei kannata arvioiden mukaan toimia
      arviot on olleet huonoja sekä ok =) enemmän tämä versio
      muistuttaa kirjoja, löytyypi conanin suusta kirjojen repliikkejä =)

    • paskaa oli

      Jason Momoa sopii mielestäni Conaniksi kuin nyrkki silmään. Nispelin Conan Barbaarista ei oikein muuta hyvää sanottavaa ole.

      Miliuksen (John Milius) Conan Barbaari vuodelta 1982 on juoneltaan ja tarinankerronnaltaan kertaluokkaa parempi. Milius saa jopa Arnoldista irti paremman roolisuorituksen kuin Nispel yhdestäkään uuden Conan Barbaarin näyttelijästä. Jopa Conan Destroyer on viihdyttävämpi kuin tämä uusin Conan.

      Ei tästä uudesta ohjauksesta kyllä ole mielestäni muuhun kuin esittelemään Jason Momoa Conanina, fyysisesti, sillä eihän mies päässyt oikeastaan näyttelemään muuta kuin fysiikkaansa.

    • lasbilletehdy

      Omasta mielestä tämä uus versio oli suunnaattu just lapsille. Myöskään conania näytelly ei ollut ns uskottava missään kohtaa, ei edes fysiikassaan. Koko elokuvasta puuttui kokonaan tunne että olisi barbaari aikakausi. Ei yltänyt lähellekkään alkuperäisen tasoon.

      • Veteranfan

        Conan Barbaarista on siistitty n.20.minuuttia väkivaltaa ikärajan alennuksen takia.Olisi hienoa,jos julkaistaisiin se alkuperäinen ohjaajan versio elokuvasta,jolloin näkisimme alkuperäisen Nispelin vision Conanista.


    • Vainajaa kunnioitaen

      Mihin unohtui kyseisen Conanin luoja, Robert E. Howard?

    • Nähtyon

      Täysi pommi tuo elokuva on. Älytöntä väkivaltaa jota jokin juonen tekele pitää pystyssä. Muuten juoni on surkea.

      Samaa mieltä että K18-tarra siihen kuuluisi

    • Conrad Nickholssi

      Ihmeen huonoja arvioita saanut muualla, mutta pitänee katsastaa kunhan kerkiää.

      Katsokaahan muuten sellainen barbaarileffa kuin Thor Valloittaja. Vanhan koulukukunnan kasarikilskettä parhaimmillaan! Aivan mahtavaa nostalgista kuanaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3569
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1399
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1229
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      918
    Aihe