Ylen uutisten kommentointi

asialinjalle pyrkien

Ylen uutissivuilla joitakin uutisia saa kommentoida ja joitakin ei. Miksi näin on? Haluaako Yle estää keskustelun aiheista, jotka ovat jollekin taholle liian arkaluonteisia tai epämieluisia? Lisäksi olen huomannut, että kommenttini eivät mene koskaan läpi, jos kritisoin (ihan asiallisesti) uutisen uskottavuutta, lähdettä, näkökulmaa tai asenteellisuutta. Kuka valvoo Ylen moderoijia?

23

4227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikea Pahapaavali

      Olet oikealla asialla. Moderaattorit on villiä länttä. Heitä ei valvo kukaan.

      Hesarilla on netin puolella törky- ja vihakirjoittaja, joka toimii moderaattorijärjestelmän suojissa ja iskee, jos kritisoit NATOa. Jos vastaat takaisin, sensuuri iskee.

      Julkaijavastuulla törky- ja vihakirjoittajat sekä moderaattorit saadaan kuriin.

      • asialinjalle pyrkien

        Julkaisijavastuu ei kuitenkaan korjaa sitä, jos asiallisia viestejä sensuroidaan sillä perusteella, että moderaattori ei pidä niiden sisällöstä. Vastuu voi ehkäistä asiattomien viestien julkaisua muttei asiallisten viestien aiheetonta poistoa.


    • JOSEF

      GÖPPELS VALVOO.

      • Ei satuhahmo vaan

        In real life se on Stubbin medianyrkki, S. Sirkkanen, joka pitää sen ainoan oikean näkökulman ainoana julkaistavana.


    • Kyllä YLE tietää...

      Jo nytkin, mutta varsinkin tulevan yle-veron aikana EI VOI olla mahdollista, että ylen kommentoinneissa on seuraavia sääntöjä:

      "YLE Pohjois-Karjala päättää, mihin uutisiin kommentteja toivotaan, eikä kaikkia uutisia avata kommentoinnille. Sananvapaus ei tarkoita sitä, että toimituksen olisi julkaistava kaikki kommentointiin lähetetyt viestit."

      YLElle kaksi kysymystä: Mistä lähtien sananvapaus on tarkoittanut sitä, että jollain on valta päättää, mistä asioista saa puhua? Mistä lähtien sananvapaus on tarkoittanut sitä, että jollain on valta päättää kenen sanoma saa mennä läpi, kenen ei?

      "YLE Pohjois-Karjalan kommentointi on valvottua, eli lähetetyt kommentit ilmestyvät sivuille vasta sen jälkeen, kun moderoija on hyväksynyt ne.
      Toimitus päättää itsenäisesti omin perustein kommenttien julkaisemisesta. Kommentoija vastaa itse siitä, että teksti on lakien ja hyvien tapojen mukaista.
      Keskusteluissa on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä. Kaikki sellainen, mikä olisi laitonta muutoinkin, on laitonta myös internetissä. Lakia rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua oikeudelliseen vastuuseen kirjoituksistaan."

      Huvitaako ketään muuta se, että kirjoittaja vastaa täysin tekstin sisällöstä, vaikka YLE ottaa täysin omaan haltuunsa oikeuden HYVÄKSYÄ julkaistava teksti ennen julkaisemista?

      Kyllä olisi ihan oikeasti jonkun protestin paikka...

      • Pohjois-KoreassakoOlemme

        Ylen linja esittää "uutisia" ilman, että edes niiden "faktoja" voi kommentoida on ylemmyydentuntoisuutta jota ns. puolueettoman valtiollisen median ei tulisi harjoittaa, uskottavuus kärsii. Pelkkien "vihakommenttien" takia tähän ei olisi pitänyt mennä. Ylen uutiset on päässyt samaan luokkaan kuin juorulehdet, en enää usko mitään mitä luen ilman että tarkistan muualta.


      • Jormaali

        Sananvapaus on sitä, että itse päättää aiheen mitä kommentoi. Ei sitä, että saa kommentoida muiden luomia aiheita ja "uutisia"


      • Anonyymi
        Jormaali kirjoitti:

        Sananvapaus on sitä, että itse päättää aiheen mitä kommentoi. Ei sitä, että saa kommentoida muiden luomia aiheita ja "uutisia"

        Oletko vähän vajaa?


    • melko hupaisaa

      Yle nyt ei ole muuta kuin valtion naurettava propagandakoneisto, johon yritetään epätoivoisesti saada jotain uskottavia rahoitusmalleja. Sananvapaudesta ja objektiivisesta journalismista ei tuossa laitoksessa ole edes teorian tasolla tietoakaan.

    • Väärinajattelija

      Eipä mennyt Ylen kantaa faktoilla vastustava viesti lävitse, taaskaan. Aiheena yksityiskoulut. Vissiin väärä aihe, ja väärä ajatus...

    • Juurespihvi

      Vain puusilmä ei ole jo huomannut, että YLE suoltaa valikoitua pakolaispropagandaa. Esimerkiksi aina pakolaisuutisissa näytetään lähinnä lapsia ja naisia, vaikka n.90% Eurooppaan tulleista "pakolaisista" on muslimimiehiä.

    • veio3

      Yle lopetti lähes kokonaan juttujensa kommentointi mahdollisuudet, koska siellä alkoi ilmenemään liian paljastavia juttuja. Alkaisi selviämään miten paljon tältä kansalta pimitetään.
      Nyt SEIS. Ei saa kertoa, kansa saattaa vielä herätä huomaamaan.

      Tässä maassa on nyt ja nopeasti saatava yhteen ne ihmiset jotka uskaltavat nähdä.
      Matuja suosivat ne ketkä saavat palkkansa heidän maksimaalisesta auttamisestaan ja saavat samalla kerjättyä heidän hyväksyntäänsä. He ovat maamme pettureita, oman palkkansa tähden ovat valmiit tuhoamaan maatamme.

      RAHASTOA olen ehdottanut moneen kertaan. Matut olisivat täällä rahaston turvin ja heidät asutettaisiin niille seuduille mistä raha lahjoitetaan. MUTTA silloin moni sijoittaja menettäisi tuloja.

      Kaikki ketkä paljastaisivat totuuksia tässä maassa halutaan huljentää. Joku kansanedustajakin paljasti asioita ja joutui heti ongelmiin.
      Voi tätä valheiden maata, koska sitä johtaa kirotut päättäjät, hyvien kulissien turvin.
      Voi tätä sinisilmäistä kansaa. Se ei ymmärrä, että se mikä kulttuurissamme nähdään epärehellisyydeksi, on monessa kulttuurissa kunnia asia, ja vahvan itsetunnon merkki, kun onnistuu huijaamaan muita.
      Mutta eihän tätä saa kertoa.

    • tasa-arvon-kannattaja

      Ylen sivuilla ruotsinkielisellä puolella saa kyllä kommentoida ruotsiksi melkein kaikkia
      uutisia.
      Suomenkielisille omilla sivuilla tätä mahdollisuutta ei anneta.
      Mitä siitä pitäisi ajatella ? Tasa-arvoistako ? Ketkä pääasiassa rahoittavat kyseisen
      puljun?

    • Vassarithassarit

      Yle on paskaa mutta niin pn suurin osa vastamediastakin.Esim. Vastavalkea on naurettava hihhuleiden sivusto.Tamperelainen pölhö modena huhkii hikihatussa pitääkseen jutut haluamallaan linjalla.Siitäkin erikoinen tyyppi että on umpivassari ja arabien ylin ystävä.Jihadisteja kamuina.

    • Anonyymi

      Romutus palkkiosta tänään..
      Voi voi 44 autoa myyty romuksi,itkee siellä oikein huolella,kun on romut jääny ,ja vielä selittää ,että olis korjaannu, oh hoijaa näitä satu setiä.on Suomen autokaupat täynnä .rehelliseltä suomalaiselta,joka vielä tekee todellisista työtä ,joita ei ole kohta monta ,viedään kuin pässiä narussa,terv en ole ainakaan mustalainen,enkä puhu paljon.mutta tiedän jotain muutakin.kuin näitä satu setiä nähnyt ihan liikaa

    • Anonyymi

      Kyllä olen huomannut saman asian, tiettyjä mielipiteitä ei julkaista vaikka ne eivät olisikaan hyvän tavan vastaisia.
      Myös moni toimittajan asenteellinen kirjoitus kismittää jos sitä ei voi kommentoida.

    • Anonyymi

      Julkisen sanan neuvoston tulisi käynnistää selvitystyö siitä, että rikkooko julkisin varoin, veromaksuin, ylläpidetty YLE sananvapautta sensuroimalla vapaata mielipidekeskustelua.
      Eli on tapauskohtaisesti selvitettävä sensuroinnin kohteeksi joutuneet mielipiteet perusteluineen. Ovatko sensuroinnit kohteeksi joutuneet mielipiteet rikkoneet voimassa olevaa lainsäädäntöä?
      Oikeusvaltion keskeisiä periaatteita ovat sananvapaus ja sanomisen vapaus.
      Yleen kohdistunut kritiikki on jo niin laajaa, että selvitystyö on sen uskottavuudenkin takia välttämätön.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Aivan älytöntä tuo Ylen sensurointi, mitään huumorintynkää ei kommentissa saa olla, ainoastaan kuivan asialliset kommentit näköjään hyväksytään. Ja ilmeisesti kun sensuroituja kommentteja on tarpeeksi monta,(ehkä 3 kpl) saat timebannit jolloin mitään nimimerkilläsi lähetettyjä kommentteja ei julkaista aikoihin.

      • Aikaisemmin kirjoittelin, omasta mielestäni, hyvinkin asiallisia kommentteja YLE:n uutisiin. Viime aikoina en ole enää viitsinyt tuhlata aikaani. Monissa uutisaiheissa kommentointi tarkoittaa ko. uutisen näkökantaa puoltavaa kirjoitusta. Jos kommentti kritisoi (liikaa) uutista, vaikka sitten kuinka asiallisesti ja jopa perusteluiden kanssa, niin aika suurella todennäköisyydellä se jää julkistamatta.


    • Anonyymi

      Ylen uskottavuus pohjalukemissa kun mistään vakavasta asiasta ei saa vapaasti keskustella.

    • Anonyymi

      YLE täyttä paskaa🤮

    • Anonyymi

      Ylen uutisointi on puolueellista ja esittää asioista vain yhdenlaisia näkökulmia. Suuri osa suomalaisista on eri mieltä. Tästä syystä Yle-vero pitäisi poistaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1900
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1288
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1275
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1200
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      109
      881
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe