Liikakansoitus, ja sen ratkaiseminen

Järki käteen

Maailman suurin ongelma tällähetkellä on maailman liikakansoitus. Voi sanoa että kaikki maailman energia, ruoka, saaste ym. ongelmat kumpuavat pohjimmiltaan täältä. Ratkaisu ei mielestäni ole asua päällekkäin,syödä ituja tai hengitellä harvempaan. Ainoa tie on hillitä väestön kasvua. Miten VL:t ottaa oman vastuunsa tästä asiasta....tähän mennessä näihin kysymyksiin ei kukaan ole halunnut vastata. Lyöttekö te pään pensaaseen aina kun joku vaikea asia tulee vastaan? Tämä ei todellakaan ole mikään henkilökohtainen asia vaan koskee jokaikistä täällä maapallolla.

41

2032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri näin

      Erittäin hyvä kysymys! Asia, joka on mietityttänyt - miksi tätä ei lestadiolaiset suostu käsittelemään? Maapallon kantokyky on tällä hetkellä sellaisessa epäsuhdassa, että JOKA-AINOAN valtion pitäisi rajoittaa syntyvyys minimiin! Lisääntyminen tässä kriisissä ei saa olla yksilön oikeus!! Tämänkaltaiset ideologiat, jossa sairaalloinen lisääntyminen on suoranainen velvollisuus, pitäisi kertakaikkiaan lailla kieltää.

      Kyllä uskoa saa jokainen mihin tahtoo, mutta joku järki näihin sääntöihin ja velvollisuuksiin. Suurperhe ideologisena ihanteenakin on sellaista harhaanjohtamista yhteisössä, että ei voi käsittää. Jos ihanteesta listataan kaikilta kulmilta hyvät ja huonot puolet, ei tarvi pitkää väitöstä käydä.

      Nimimerkillä kokemusta on: suurperheen toiseksivanhin...

      • Futurevision

        Isoja ongelmia on edessä seuraavalla sukupolvella eli lapsillamme. Sitä ei kai kukaan kiistä enää. Kun ihmisiä maailmassa on 7 miljardia, ongelmien suuruutta ei kuitenkaan ymmärrä jos katselee vain meidän omasta pienestä vinkkelistä.

        Havainnollisesti tästä kertoo tarina sadan ihmisen kylästä.

        http://freepathways.wordpress.com/2011/09/19/tassa-kylassa/


    • 26

      Nostetaanpa tämä vähäpätöinen asia taas tapetille sinne tärkempien topiccien kuten hiustenvärjäämisten ym. joukkoon. Maapallon tuhoamisesta ei ole mitään pahaa vaan päinvastoin siitä saa taivaspaikan. Hiusten värjäämisellä ja kasvissyönnillä sen sijaan kärsit ikuisesti helvetin tuskissa....

      • *Heh, hyvä kommentti

        Tässä tosiaan se ero! :-D


    • Juuri niin!

      "Miten VL:t ottaa oman vastuunsa tästä asiasta...."

      Eivät ilmeisesti mitenkään, realiteettien taju on aivan kateissa. Toisaalla keskusteluissa eräskin piti jollakin lailla mahdollisena maapalloa, jolla asuisi nykyiseen verrattuna satakertainen ihmismäärä:

      "Jos maailmassa olisi esim. 100 kertainen määrä ihmisiä nykyiseen verrattuna, niin olisihan se huomattavasti erilailla rakentunut."

      ( http://keskustelu.suomi24.fi/node/10097359 )


      Pitkän päälle ei edes mikään väestön kasvun "hillitseminen" tule riittämään vaan väkeä pitää saada tuntuvasti vähemmäksi. Kymmenes tai sadasosa nykyisestä olisi oikea tavoite.

    • 9x7

      Maailmassa on vielä TILAA vaikka kuinka paljon! Sen todella huomaa kun katsoo ulos lentokoneen ikkunasta. Joka puolella on vain metsää, metsää, peltoja ja vapaata maata! Ihminen on vain pohjimmiltaan laumasielu ja pieneen reviirinsä sitoutunut/pinttynyt "sokea" yksilö.

      Jumalakin varmaan nauraa meille kun jokaisen täytyy aina vain ahtautua miljoonakaupunkeihin, rakentaa hiekalle, viljellä aavikolla, uhmata luonnon lakia.
      Ja siitä ihminen saa syyttää vain itseään, että on niin valtavan AHNE ja omahyväinen. Tosin olen samaa mieltä, että ehkäisysynti pitäisi kumota koska ei Jumala sitä kieltänyt.

    • Ahdasta on

      "Maailmassa on vielä TILAA vaikka kuinka paljon"

      Ei ole. Väestötiheys on tällä hetkellä 44 asukasta / neliökilometri. Se tarkoittaa että keskimäärin pitää saada yhdelle ihmiselle asunto, ravinto, energia, kaikki mahdollinen tarvittava n. kahden hehtaarin alueelta. Ja siinä alueessa on vielä osa jäätikköä (etelämanner), autiomaata (Sahara ym.), vuoristoa (Himalaja ym.) jne.

      • Ei laskuria

        En kyllä osaa tosta sanoa että miten paljon ihminen tarvitsee maata. Ravinnon tuottamiseen ja asuntojen raketamiseen ...

        Mutta se tieto oli juuri äsken lehdissä että tänä vuonna tulee täyteen 7 miljardin ihmisen lukumäärä.


    • 9x8

      Suomen väestötiheys on noin 17 asukasta neliökilometriä kohden kuin
      esim. Uudenmaan maakunassa tiheys on 215 asukasta neliökilometrillä.
      Joten - "kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on".

      Kunpa ihminen ymmärtäisi käyttää kaikki resurssinsa oikein, ja yhteiseksi hyväksi, eikä riistäisi luontoa, sotisi tai ahnehtisi itselleen turhaa ROJUA.

    • Ei riitä tila

      "Suomen väestötiheys on noin 17 asukasta neliökilometriä kohden"

      Suomi on osa maailmaa. Sen väestötiheys on 44 asukasta / neliökilometri.


      "Kunpa ihminen ymmärtäisi käyttää kaikki resurssinsa oikein, ja yhteiseksi hyväksi, eikä riistäisi luontoa"

      Ihmisen toimeentulo riippuu luonnosta joten ihmisen pelkkä olemassaolo riistää luontoa tavalla tai toisella vaikka miten hissukseen yritettäisiin olla. Ihmisten lukumäärä ei kerta kaikkiaan voi rajattomasti kasvaa vaan raja tulee väistämättä vastaan, ja on tullut jo. Nykyinen meno aiheuttaa katstrofin pajon ennen muita "luonnollisempia" syitä.

      Puheet siitä että kaikille riittää tilaa vaikka väkeä tulee vielä lisääkin ovat edesvastuuttomia.

    • 15

      Kiinassakin tämä tajuttiin jo joitakin vuosia sitten. Väkimäärällä on rajansa. Ja on aivan v----n hailee onko se ehkäisy jonkun hourivan mielessä syntiä vai ei. Tämä pallo on pelastettava nyt. Ennusteiden mukaan 2050 maapallolla on 10 miljardia ihmistä. Lapsemme ovat pahassa pulassa silloin.

    • Loppu häämöttää...

      Muistan kuinka puhujavei seuroissa saarnasi, että Jumala sitten lopettaa maailman (maailmanloppu!) kun maailma on täynnä. Eli ei mitään väliä, eletään kuin pellossa, maailmanoppu hoitaa kaikki ongelmat!

    • 31

      Totta helvetissä se maailman loppu tulee kun naidaan joka neliö täyteen populaa. Mikähän muu lopputulos sillä saadaan? Saispa sen lisääntymisen näiden lahkojen 'syntilistalle' kun kerran järjen käyttö on kielletty.

      • Ikiaikaiset opit...

        Mutta kun Mooseksen kirjassa sanotaan... Ihan siinä luomiskertomuksessa. Pakko lisääntyä hallitsemattomasti. Näin voidaan tosiaankin ajatella jossain Lapin erämaissa, mutta nyt ollaan globaalissa maailmassa, eikä Ruotsin lapin 1800-luvun tulkinnat oikein enää kanna.


    • 26

      Jaaa että oikein mooseksen kirjassa...sittenhän se on ihan eri juttu:) Jos siellä ja jos varsinkin päivämiehessä sanotaan että maailmassa tila riittää niin silloinhan se todellakin riittää. Eihän nuo typerät tiedemiehet tai toistuvat nälänhädät todista oikeastaan mitään...pientä taustakohinaa.

    • 15+2

      Maapallon sietokykyyn vaikuttaa myös kuinka paljon yksi ihminen kuluttaa luonnonvaroja. Kehittyneempien maiden ihmiset kuluttavat moninkertaisesti kehitysmaiden ihmisiin verrattuna. Myös isoissa peheissä tavara kiertää pitempään, saadaan vähemmän tavaraa jne, joten isoissa peheissä tullaan toimeen vähemmällä.

      Ongelma ei länsimäissa ei niinkään ole ihmisten määrä, vaan kuluttamisen laatu. Meidän tulisi itse kuluttaa ja opettaa lapsemme kuluttamaan muita ihmisiä kunnioittavasti, luonnonvarojen rajat huomioon ottaen.

      • SRK:n ihmeopit...

        Tarkoitat siis, että koska SRK haluaa koko ajan lisää ihmisiä maapallolle, niin tämä väestönkasvu pitää suunnata kehitysmaihin, koska he kuluttavat vähemmän luonnonvaroja?


    • 5+5=0 ?

      "isoissa peheissä tullaan toimeen vähemmällä."

      Tuntuu kyllä kovin vaikealta uskoa että kolme syö vähemmän kuin kaksi. Jos niin olisi, niin kaipa sitten vaikkapa kymmene tulisi jo toimeen syömättä ollenkaan.

      • Brita Kajsa

        No niin,

        mietipä jos sinun vanhempasi olisivat järkeilleet tuolla tavalla: jätetään 5 5=0 syntymättä, että luonnon resurssit eivät kuluisi...

        Eiköhän se ole jokaisen perheen sisäinen juttu päättää ja ottaa vastaan lapset, jotka annetaan. Suomen lestadiolaiset ei todellakaan ole uhka maapallon varannoille.

        Itikan paska Itämeressä sanon minä.

        BK


      • 19
        Brita Kajsa kirjoitti:

        No niin,

        mietipä jos sinun vanhempasi olisivat järkeilleet tuolla tavalla: jätetään 5 5=0 syntymättä, että luonnon resurssit eivät kuluisi...

        Eiköhän se ole jokaisen perheen sisäinen juttu päättää ja ottaa vastaan lapset, jotka annetaan. Suomen lestadiolaiset ei todellakaan ole uhka maapallon varannoille.

        Itikan paska Itämeressä sanon minä.

        BK

        BK
        Jos vanhempani olisivat noin järkeilleet niin minä en olisi olemassa. Ei sen kummempaa. Kukaan ei olisi kärsinyt, päinvastoin luonnon kuormitus olisi yhden hengen verran pienempi.

        Suomen lestadiolaiset ovat osa maailmaa niinkuin kaikki muutkin ja jokainen kuluttaa oman osansa (myös lestadiolainen)


      • Brita Kajsa
        19 kirjoitti:

        BK
        Jos vanhempani olisivat noin järkeilleet niin minä en olisi olemassa. Ei sen kummempaa. Kukaan ei olisi kärsinyt, päinvastoin luonnon kuormitus olisi yhden hengen verran pienempi.

        Suomen lestadiolaiset ovat osa maailmaa niinkuin kaikki muutkin ja jokainen kuluttaa oman osansa (myös lestadiolainen)

        No onneksi eivät järkeilleet, sun vanhempasi.

        Ihan hyvä, että synnyit. Sä olet arvokas ja tärkeä ihminen. Mistä tiedät, että kukaan ei olisi kärsinyt sun syntymättömyydestäsi? Olet varmasti tuottanut paljon iloa läheisillesi.

        Kaikki me kulutamme luonnon varantoja. Minä laskin kesällä oman ekologisen jalanjälkeni. Tulos ei ollut huono: mun kulutuksella ihmiskunta tarvitsisi 0,4 maapalloa elääkseen. Pisti kuitenkin ajattelemaan. Vielä enemmän voisi säästää kaikessa, elää niukemmin ja miettiä vielä tarkemmin jätteen lajittelua.

        Jumala antoi tämän maan meille, vaaliaksemme, emme riistääksemme.

        Paljon siunausta sulle ja kiva, että OLET SYNTYNYT!

        BK


      • 34

        Lämmitys ja liikkuminen kuluttavat eniten energiaa. VL perheet asuvat ahtaammin , samalla autolla kulkee täydet lastit jne. Jos syöt valmisruokia, kulutat enemmän luonnonvaroja kuin jos tekisit ruoan kotona raaka-aineista. Eli ison perheen lapsi kuluttaa suhteessa vähemmän luonnonvaroja kuin yhden lapsen perheen lapsi.

        Lapsia mahtuu Suomeen niin paljon kuin kukanenkin vain haluaa, tilaa ja ruokaa vielä riittää. Lapset olisi tällöin erittäin tärkeää opettaa kunnioittamaan muita ihmisiä ja mm. käyttämään luonnonvaroja säästeliäästi. Maailman nälkäongelma olisi myös hoidettavissa, jos vain haluaisimme jakaa luonnonvaroja tasaisemmin. Jos sota- ja viihdeteollisuuteen sekä ylettömään ökyilyyn käytetyt työ, luonnonvarat ja energia suunnattaisiiin kehitysmaiden auttamiseksi, niin maailma olisi paljon parempi paikka elää.

        Eri asia on se, että VL:ien uskon perusteisiin kuuluu olla ehkäisemättä vaikka mielenterveys järkkyisi. Tämä on mielestäni väärin. Ei se että lapsia halutaan ottaa vastaan.


      • 25
        34 kirjoitti:

        Lämmitys ja liikkuminen kuluttavat eniten energiaa. VL perheet asuvat ahtaammin , samalla autolla kulkee täydet lastit jne. Jos syöt valmisruokia, kulutat enemmän luonnonvaroja kuin jos tekisit ruoan kotona raaka-aineista. Eli ison perheen lapsi kuluttaa suhteessa vähemmän luonnonvaroja kuin yhden lapsen perheen lapsi.

        Lapsia mahtuu Suomeen niin paljon kuin kukanenkin vain haluaa, tilaa ja ruokaa vielä riittää. Lapset olisi tällöin erittäin tärkeää opettaa kunnioittamaan muita ihmisiä ja mm. käyttämään luonnonvaroja säästeliäästi. Maailman nälkäongelma olisi myös hoidettavissa, jos vain haluaisimme jakaa luonnonvaroja tasaisemmin. Jos sota- ja viihdeteollisuuteen sekä ylettömään ökyilyyn käytetyt työ, luonnonvarat ja energia suunnattaisiiin kehitysmaiden auttamiseksi, niin maailma olisi paljon parempi paikka elää.

        Eri asia on se, että VL:ien uskon perusteisiin kuuluu olla ehkäisemättä vaikka mielenterveys järkkyisi. Tämä on mielestäni väärin. Ei se että lapsia halutaan ottaa vastaan.

        Sama vastaus tännekin. Suomi on osa maailmaa. Liikakansoitus on iso ongelma maapallolla, jonne siis Suomikin kuuluu. Laitatko samalla laskelman millä tavalla valmisruoat kuluttavat luonnonvaroja enemmän kuin kotona tehdyt?

        Iso perhe kuluttaa enemmän kuin pieni ja monta isoa perhettä vielä enemmän. hyvin yksinkertaista. Liika on liikaa vaikka ne olis lestadiolaisia.


    • 22

      Miksi pitäisi kuluttaa vähemmän, kuluttaa vähemmän energiaa ja kierrättää? Ymmärrän kyllä asian perimmäisen tarkoituksen mutta että se tehdään siksi että saadaan enemmän väkeä mahtumaan tänne pallolle ei oikein aukea minulle. Miksi pitää tehdä niin? Kertokaa? Eikö vähempi riitä niin olisi vähemmän liikakansoitukseen liittyviä ongelmiakin ratkottavana.

      Toinen kysymys on että kumpi on itsekkäämpää, kuluttaa paljon vai tehdä valtavasti lapsia tietäen että he tulevat kärsimään täyteen ahdetulla maapallolla? Jälkimmäisen ainoana tarkoituksena ollen oma kuviteltu taivaspaikka.

      • "Jumalan viljaa"

        "Jälkimmäisen ainoana tarkoituksena ollen oma kuviteltu taivaspaikka."

        Heillä lienee myös se ajatus että kun lapsia kuolee nälkään, niin menevät suoraa päätä taivaaseen. Tässä jokin aika sitten joku kertoi täällä positiivisena asiana että Afrikassa niitetään paljon tällaista "Jumalan viljaa". Melkein oksetti.


    • d'artagan

      "sairaalloinen lisääntyminen on suoranainen velvollisuus"
      Ilmeisesti tiedät suurperheiden sänkyelämästä enemmän kuin muut niin voisitko hieman valaista tarkemmin. Missä menee sairaalloisen raja? onko 5 onko se 10 vai mikä? "suoranainen velvollisuus" haisehan pahalle jos tuommoista väität.

      "Miksi pitäisi kuluttaa vähemmän?"
      Vaadit väestönkasvun hillitsemistä mutta itse et ole valmis lyömään omaa korttasi kekoon. Itsekäs olet. Varmasti pärjäist kirppisvaatteilla, vähemmällä polttoaineella, vähemmällä roskaruualla.

      Mitä tulee itse liikakansoitukseen niin kuinka 100000 lestaa voisi ratkaista tämän ongelman jos maailman parhaat tiedemiehet,ympäristöjärjestöt,hallitukset ei ole päässyt yhteisymmärrykseen saati edes samaa mieltä onko koko liikakansoitusta. Kiinassahan tyttölapset heitetään mereen. halutaan poikia jotta suku jatkuu. Tulevaisuudessa siellä on valtava epäsuhta tyttöjen ja poikien määrissä.Nyt jo havaittavissa murrosikäisten kiinalaisnuorien sekoamista johtuen just tästä epäsuhdasta. Kiinassa jos syntyy kolmoset niin se on jo rikos ja yksi lapsi otetaan randomilla valtiolle. Kukaan ei tiedä mihin se joutuu. Tätäkö haluat vai onko sinulla kenties parempi malli.

      Itse ajattelen että kyllä se luontoemo korjaa tilanteen jossain vaiheessa.

    • 25

      Lestat ei sitä ongelmaa toki ratkaise mutta ovat käsittääkseni osa maailmaa hekin ja samat ongelmat ja ratkaisumallit niihin pitää koskea heitäkin. Tämähän lähtee jokaisesta perheestä.

      "Miksi pitäisi kuluttaa vähemmän?"
      Olen toki valmis laittamaan korteni kekoon ja laitankin mutta kysymyshän olikin perimmiltään se että mikä järki on lisääntyä niin paljon että joudutaan jo tinkimään kaikesta muusta. Onko sen maksimaalisen väkimäärän saavuttaminen joku ihannetilanne? Eli silloin kun maapallo on niin täynnä että ilman ankaraa säännöstelyä ja säästämistä ei kukaan pystyisi elämään. Siihenkö pitää tähdätä??

      "Itse ajattelen että kyllä se luontoemo korjaa tilanteen jossain vaiheessa."
      Tyypillinen vastuunkannon välttäminen. Kyllä joku yliluonnollinen voima homman hoitaa...voin kertoa että luontoemo hoitaa tätä asiaa jo afrikassa nälänhädän muodossa. Haluatko että se tulee hoitamaan tännekin lapsiasi ja lapsenlapsiasi?

      En tiedä mikä malli on toimivin ja Kiinassa on tapahtunut ylilyöntejä, ehkä johtuu kulttuurista jossa poikia arvostetaan tyttöjä enemmän. Joka tapauksessa 10 lasta/perhe ei taatusti ole se ratkaisu.

      • Brita Kajsa

        Täytyy todeta, että meillä Suomessa väestönkasvu on menossa alaspäin kuin lehmän häntä.

        Työllisyydenkin kannalta on hyvä, että syntyvyys lisääntyisi ja samoin verotulot.

        Ei ne kuule lestadiolaisperheen ja muiden suurperheiden lapset tee mitään tälle meidän planeetalle.

        BK


      • 5
        Brita Kajsa kirjoitti:

        Täytyy todeta, että meillä Suomessa väestönkasvu on menossa alaspäin kuin lehmän häntä.

        Työllisyydenkin kannalta on hyvä, että syntyvyys lisääntyisi ja samoin verotulot.

        Ei ne kuule lestadiolaisperheen ja muiden suurperheiden lapset tee mitään tälle meidän planeetalle.

        BK

        Ne kuule tekee aivan saman kuin pienperheiden ja kaikkien muidenkin lapset. Liika on liikaa.

        Työtähän tehdään että saadaan elämiseen tarvittavaa rekvisiittaa esim. ruokaa, energiaa, vaatteita jne...-> vähemmän ihmisiä vähemmän tarvetta. Väkimäärä ei vaikuta työllisyyteen mitenkään.


    • d'artagan

      Jokatapauksessa me lestat halutaan ottaa jokainen lapsi vastaan jumalan lahjana. Siihen sinun on vaan tyytyminen. Me uskomme näin ja sinä uskot omalla tavallasi. Sitä on uskonnonvapaus. niin yksinkertaista se vaan on.

      Sun kannattaa kääntyä lainsäätäjien puoleen.

      Jääkiekossakin saa kohottaa koska säännöt sen sallii. Sun ihan turha kitistä tuomarille että se maali oli koho, epäreilua, nyyh

      • Syntilistat muuttuu

        Lopetatteko siis hallitsemattoman lisääntymisen jos laki sen kieltää?

        Muuttuuko synti synnittömäksi lainsäätäjän käskyllä?


    • 2

      En tunnista kirjoitustani kitinäksi. Se on puhdasta reaaliteettien julki tuontia. Ja tokihan saatte lisääntyä niinkuin huvittaa ja samoin sulkea silmänne maailman ongelmilta ja työntää päänne pensaaseen, silloinhan ongelmat katoaa näkyvistä.

      Kritiikin sietokykysi on melko heikkoa kun argumentaatio menee tuolle tasolle. Teille lapsitehtailu on taivaspaikan avain muille se on melkolailla vastuuttoman näköistä holtitonta lisääntymistä.

    • d'artagan

      Ei se ole mikään avain taivaaseen. Avain taivaaseen on henkilökohtaine usko. :)

    • Maa on täytetty

      juuri näihin aikoin maapallolla tulee 7 miljardia ihmistä täyteen

    • huokuu

      Sellainen on tuntuma että kaikki ovat väärässä. Niin uskovaiset kuin tiedemiehet. Ympäristöaktivistit kuin ilmansaastuttajatkin.

      Kaikki puhuvat järjenkäytöstä, joka on se viimeinen mihin pitäisi nojata kun puhutaan maailmankaikkeuden tulevaisuudesta. Järki on turhake, vaikka se ei siltä näytä. Elämä ei oikeasti ole sitä miltä se näyttää.

      Maailman kaikkeus on niin valtava äärettömyys ettei sen mysteereitä ole tarkoitettu ratkottavaksi ihmisen järjellä. Eikä "suunnittelija" ole jättänyt suunnitelmaansa sellaista porsaanreikää, että tyhmä takajaloilleen noussut narsisti pystyisi muuttamaan "Luojan" suunnitelmaa.

      Ihminen oikeasti hei, ihminen ei pystyisi tuhoamaan atomipommillakaan edes tätä pientä maapalloamme. Loogisesti se olisi helppoa, mutta kun on järjen vastavoima (Rakkaus) estää sen, Hän jolla on miljoona nimeä ja jonka yleisin nimi on Jumala. Vastavoimat ovat ylittämättömät.

      Uskonnolla tai uskonnollisuudella ei ole mitään tekemistä Totuuden kanssa. Ihmisen järkeä korkeampi voima on itsestään selviö. Iso osa ihmisistä ei usko siihen siitä syystä kun se kuvittelee sen olevan uskon asia :)


      Maapallo toki voi olla aamulla vaikka jalkapallo ja ihmisiä ei ole koskaan ollutkaan. Ihan kaikki on mahdollista, sellaisetkin asiat ja tapahtumat mitkä eivät tunnu loogisilta. Joku järkevä ihminen on joskus sanonut että lähes kaikki mitä näet on mielikuvitusta. Ihmisen mielen tuotetta. Ihminen pähkäilee aivan turhaan esim luonnonsuojelua. Järjellä ajatellen se on viisasta, mutta järki ei ole ylin voima edes pienessä kuvassa, ei edes ihmisen kehossa tai käsien liikkeissä. Eihän suurin osa ihmisistä ymmärrä edes sitä mitä oman kehon sisällä tapahtuu tai mitä siellä on. Kun ihminen hakkaa halkoja niin hän kuvittelee hakkaavansa halkoja vaikka ei tietenkään sitä tee. Eihän ihminen edes tiedä mitä lihaksia halonhakkuu tarvitsee tai mitä miljardeja eri tapahtumia kehossa tapahtuu yhden kirveen iskun aikana kiireestä kantapäähän. Ja kun et tiedä, niin miten muka Sinä hakkaat halkoja? :)

      Joku korkeampi voima tätä elämäämme pyörittää Rakkaat veljet ja sisaret :).

      Halonhakkuussakin on toki järjelläkin roolinsa. Käskyt tulevat järjeltä. Toisaalta, kun nukut niin silloin käskytkin tulevat korkeammalta voimalta.

      Hyppäs vähän yli aiheen...

      Mutta
      Ihmisistä tietty osa on luonnonsuojelijoita ja tietty osa puliukkoja. Meitä kaikkia on tietyssä suhteessa ja toimimme keskinäisessä synkroniassa. Vaikka kaikki näyttää menevän järjellä, niin kuitenkaan järjellä ei ole mitään tekemistä näiden suhteiden kanssa. Olemme osana Jumalan mielikuvitusta. Yksi asia on varmaa; järjentasolla ihmiselle ei koskaan selviä, että miksi!!

      Ylikansoitus voi olla ihmiskunnan tuho. Se on aikamoinen paradoksi, että järjellä ajatellen kuitenkin ihmisen elämän ainoa tarkoitus on jatkaa elämää, joka johtaa kuitenkin ylikansoitukseen järjen tasolla. Elämän tarkoitushan jatkaa elämää, se ei voi olla se miten elät sen elämän!

      Käytännössä ihmisen ja eläinten elämän ainoa motivaattori on kiima ja ylipäänsä seksuaalisuuteen liittyvät tekijät. Elämän jatkaminen, vietti suojella jälkikasvua jne.

      Korkeammalle voimalle, sille joka tämän kaiken takana on, ei joku ihmisen ylikansoitus ole mikään erillinen ongelma tai ajautuma.
      Järki ajattelee aivan oikein että pitää ehkäistä kun ihmisiä on jo tarpeeksi. Se on loogista ja järkevää ajatella juuri niin. Järkevää kyllä, mutta järki on suuressa suunnitelmassa osaton. Sillä ole mitään roolia elämässä, sen isossa kuvassa, sen syntymässä tai sen jatkamisessa.

      Ihminen voi ja sillä on suuren suunnitelman "lupa" ehkäistä, tappaa, naida ja palaa. Isoon kuvaan se ei vaikuta, suunnitelmaan jota emme ymmärrä.

    • Anonyymi

      Väkimäärä on saatava laskuun ja nopeasti

      • Koko Euroopassa ongelma on että syntyy liian vähän lapsia, eikä maahanmuutto ole mikään ratkaisu, ainakaan isossa mittakaavassa kun siitä todistettavasti syntyy paljon ongelmia; integraatio, rikollisuus yms.

        Kyllä maahanmuuttajia voidaan pienessä määrin ottaa vastaan, eteenkin perheet, mutta Ruotsin esimerkki on osoittanut että hallitsemattomana se synnyttää paljon ongelmia.


    • Anonyymi

      Tuo aloitus oli 2011. mutta näkyy tuo Luoja järjestävän väen vähennystä ihan ite !
      Vai laittoiko jonkun toisen asialle, kun tämä korona nyt vähentää tätä "rupusakkiakin"
      pois koronalla, tyhjee kuleksimassa täällä toisten jaloista.
      Ehkä sieltä menee joukossa joku VL-ihminenkin, mutta taitavat olla pääasiassa vanhuksia, jotka kuolee, eivät ole enää lisääntymiskelpoisia, nuo lähtijät !
      Onhan näitä maahanmuuttajia nyt Suomessa ja heidänkin vakaumus taitaa olla sellainen, että äidit synnyttää tavallista enempi lapsia, että jospa nyt heitä alettaisiin arvostella myös ja oleskelevat enimmäkseen kotona, kun eivät ole oikein halukkaita oppimaan suomen kieltä, ainakaan kunnolla, että voisivat mennä töihin !
      Asioilla tuppaa olemaan monta puolta !!!!

    • Anonyymi

      > Maailman suurin ongelma tällähetkellä on maailman liikakansoitus.

      Ei ole. Ihmisten pahuus, itsekkyys ja rakkaudettomuus on.

    • Anonyymi

      Itse en ainakaan lisäänny, mutta en välitä ilmastostakaan. Ihan oksettavaa kasvattaa joku lapsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe