Suuret ikäerot.

?

Minulla ja miehelläni on 15 vuotta ikäeroa,ja missään se ei kyllä tunnu..mutta silti aina välillä kun tuota lukua alkaa miettimään,ni se hieman häirisee.
Tosin rakastan miestäni ylikaiken

102

3388

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikäeroasiat

      Taidat olla vielä aika nuori, ainakin kirjoitustyylistäsi päätellen? Ja taitaa se sinua häiritä, kun sitä täytyy niin kovasti alkaa miettimään.

      Meillä on 12v ikäeroa. Olin melkein 24 ja mieheni 36 kun aloimme seurustelemaan. Ensin mietin, että mitähän tästä tulee, mutta rakastuminen yhä enemmän lopetti sen miettimisen. Eikä sitä nyt useamman seurusteluvuoden jälkeen enää mieti. Ja onhan niitäkin, joilla on yli 20v ikäeroa. Pariskunta Parviaisesta en nyt puhu mitään...

      • 14

        Olen sama mieltä sinun kanssa. Olen 36v ja mieheni 50v, olemme naimisissa jo 15 v. ja 2 lastakin löytyy.Kyllä, rakkaus on puhunut meidän puolestaan.


    • Nuoruus???Vanhuus???

      Niin, eli jos mietit suhteessasi ikää, etkä ihmistä, et ole rakastunut. Se sua pitäs enemmän häiritä. Tunnen vaikka kuinka paljon pareja 7-15 vuoden ikäerolla, se on varmaan yleisempää kuin saman ikäisyys. Alle 10 vuoden ikäeroa en edes aikuisilla laske miksikään ikäeroksi ja mielestäni aika lapsellisia ovat ne ketkä laskevat. Ei saman ikäisiä edes löydy kaikille. Ei 10 vuotta ole mikään "kuilu" eikä se toinen todellakaan normaalissa maailmassa "voisi olla äiti/isä" joten mitään, ei minkään valtakunnan perustelua ole sille, että 10 vuotta olisi aikuisilla ihmisillä mikään ikäero. Se tarkoittaa lähinnä että on synnytty eri vuosina. Se siitä.

      15 vuotta ei juurikaan ole enempää välttämättä. 15-vuotiaskaan tuskin mikään normivanhempi on, siinä on se teoreettinen mahdollisuus, mutta kotipsykologien ikuinen lempilapsi, perustelu "sä etsit sun vanhempaa" tuskin pätee tässäkään mitenkään. 20 ja 35-vuotiaalla toki on ikäeroa, mutta on ihan turha kuvitella että 40-vuotiaana ei olisi verrattuna 55-vuotiaaseen. Tottakai on! Mutta mitä sitten? Se on jännä juttu, että kun ihmiset alkaa kasvaa oikeiksi aikuisiksi, eli 30 vuoden jälkeen, he alkavat voida olla ystäviä 10-30 vuoden ikäeroilla, he voivat tehdä töitä yhdessä, käydä kaljalla tai harrastaa, he voivat keskustella ja kuunnella toisiaan, ja mitä vaan.

      20-vuotiailla on kehityseroja enemmän. Tietenkin, koska heidän elämänsä pohjautuu lapsuuteen lähinnä ja aivotkin ihmisiellä fysiologisesti kehittyvät 20-25-vuotiaaksi, yksilökohtaisesti, mutta aikuisuus alkaa kehittyä ja on aivan alussa tuolloin. 20-vuotias on siis hyvin nuori aikuinen ja nuori aikuinen sinne 35 ikävuoteen saakka. No! Mutta! Se ei muuta sitä tosiasiaa, että hän on täysi-ikäinen, saa jo päättää itse, osa on aikuisia hyvinkin, ja ei siihen ole nokankoputtamista muilla: päätösvalta on ja sitä saa ja pitää käyttää parhaansa mukaan.

      Itse en ole koskaan ihaillut nuoruutta kauheasti. Nuorenakaan. 18-20-vuotiailla on semmoinen lapsen kirkkaus kasvoissa, mutta nainen on kauneimmillaan yli 25-vuotiaana. Katsokaa missejä, lapsi vs. nainen. Janina oli kauneimmillaan 30-vuotiaana, ei 20-vuotiaana. Miehet näyttävät miehekkäimmiltä, jos siis eivät ole plösöjä, noin 35-vuotiana. Kädet ei ole enää lapsen kädet ja kaikki on saanut miehen muodon. No, sisältö. Anna Abreu on aika ärsyttävä "pentu" mä en saa taskuvenusta siitä millään, ei se kovin seksikäs ole, näyttää lapselta joka leikkii äidin vaatteilla. Pumpanen ei ole kasvanut: ja mitä sisältöä näillä on mikä sen kompensoi? Ei ole muuta kun se kuori. Jos Topi Sorsakoski olisi täällä ja kertoisi tarinoita, kiinnostaisi enemmän. Paula Koivuniemellä lienee jo jotain kerrottavaa, jo Vilkkumaalla tuntuu olevan jo kehittynyt joku ajatus. Mä ymmärrän että AA myy ja on pitkäkestoinen tuote, joka on pongattu niin nuorena, että sille voi syöttää mitä vaan, mutta mitä sisältöä sanoihin tulee, jos ei mitään voi sanoa? Vartiainen taitaa olla nuoremmasta päästä, kuka mitään voi sanoa millään uskottavuudella. Chisu hokee taas edelleen sitä samaa "mustelmilla oon (taas) ja on niin surkeetaaaa (taas) sanon jotain tosi syvällistäääää (taas)" jne. KAIKKI kunnia toki hänen työmäärälleen. Biisit ovat kopioita vanhoista. Sori, mutta ei mitään uutta.
      Pointti: ei siinä nuoruudessa mitään kovin suurta ja syvällistä ole, eikä edes ulkoisesti, jos vertaa ihmistä joka treenaa ja pitää huolta itsestään ja samanlaista. Ikä ei pilaa suinkaan ihmistä (joitain se jopa parantaa), paitsi meikkiyhtiöiden mielestä, koska ne saa sen hokemisella mijardeja rahaa, koska vanheneminen on väistämättömyys!

      Joten sinäkin mietit että SINÄ olet jotenkin se parempi saalis, koska olet nuori: eli pohjautuu ulkonäköösi. Sinua se häiritsee. Mutta sinä et ole, välttämättä (en tiä miestäsi) ja et todellakaan "rakasta yli kaiken", jos mietit mitä muut sanoo, ja ikäero häiritsee. Edes tätä et tunnista. Miten siis mihinkin suhtaudutaan? Kenelle sinä seurustelet? Itsellesi vai muille? Jos et tiedä vastausta, älä seurustele, vaan jatka kasvamista. Olet liian nuori. Nuorena saa olla myös vapaa.

    • ?

      Pyysin ihmisiä kertomaan omista ikäeroista,en sen enempää.
      En mä tänne mitään luetoa pyytäny,eihän tota jaksaedes lukea.

      Enkä tarvitse luentoa siitä että minkäikäinen olen..Niinkun jo sanoin,että pyysin ihmisiä vaan kommentoimaan omia ikäerojaan parisuhteessa..

      • en kommentoi

        Mitäs sitten kyselet, kun et aikuisten ihmisten kommentteja kestä? Nuori ja kokematon aivan varmasti, kommenttisi osoitti sen juuri.


      • t22p25
        en kommentoi kirjoitti:

        Mitäs sitten kyselet, kun et aikuisten ihmisten kommentteja kestä? Nuori ja kokematon aivan varmasti, kommenttisi osoitti sen juuri.

        Ja sinunko mielestäsi oma, täysin aiheen vierestä väännetty romaanisi oli sitten loistava vastaus? Tai tuo kommentti jotenkin kypsä ja aikuismainen? Voi voi, jotkut eivät näköjään kasva aikuisiksi edes keski-ikään mennessä..

        Mielestäni on myös typerää aina paasata siitä, kuin itsensä ikäistä puolisoa etsivät ovat jotenkin epäkypsiä ja lapsellisia koska eivät halua reilusti vanhempaa kumppania. Onko se muka joku kypsyyden merkki että halutaan reilusti vanhempi/nuorempi kumppani kuin mitä itse ollaan? Ei. Ihmisiä vain on niin erilaisia ja mielestäni nuorikin ihminen voi olla kypsä vaikkei hän halua puolisoa, jonka kanssa on ainakin yksi sukupolven välinen kuilu "esteenä".

        Kaikki eivät vain viehäty itseään vanhemmista ihmisistä eikä se ole mitään epäkypsyyttä vaan puhtaasti mielipideasia, mieltymyksiä kun on niin monia.


      • liianvanhasulle

        Haluaisin luennoida iästäsi, joka selvästikään ei ylitä kahta vuosikymmentä? Peruskoulua et ole ainakaan käynyt (loppuun).


      • Minulla ja miehelläni on 10 vuotta ikäeroa ja emme kumpikaan ole enää nuoria.
        Olemme olleet yhdessä yli 20 vuotta.
        Välillä harmittaa, varsinkin nyt kun hänellä alkaa 60 häämöttää, tämä ikäero, mutta kai se samanikäisilläkin tuntuu välillä "viileeltä", kun on näin kauan yhdessä oltu.


      • Bella März

        Itselläni ja ukkovainaalla oli ikäeröa 24 vuotta, ehdimme olla yhdessä noin 13 v. Mies oli se vanhempi osapuoli. Ikäero ei meitä häirinnyt mitenkään vaikka olikin kyse melkein eri sukupolvista, toinen ihminen ja tunne oli tärkein. Mahdollisesti asia kiinnosti naapureita mutta siitä emme kumpikaan piitanneet.
        Onnea sinulle.


    • Daddy Cool

      Itse olen 44 ja naisystäväni on 34. Ikäero ei häiritse. Joskus toki huomaan hänen nuoruutensa aika mustavalkoisesta suhtautumisesta asioihin. Elämäntilanteemme ja luonteemme käyvät kuitenkin yksiin paremmin kuin hyvin. Emme alunperin edes halunneet rakastua, mutta niin siinä vaan kävi.

    • 12 vuotta eroa

      Minulla ja miehelläni ikäeroa 12 vuotta. Eipä se enää tunnu. Ehkä aluksi tuntui, kun mies jaksoi olla meistä se aikuisempi, kun minä sain kiukuttelu-kohtauksia. Mutta se oli silloin, kun tavattiin ja olin nuori...

    • ?

      Aikuinen se olen kuule minäkin. Ehkä nyt sitten kirjotus tyylini takia sitä epäilette..

      Kyse ei ole siitä,ettenkö kestäisi ihmisten kommentteja, vaan siitä että ärsyttää se kun niin moni aina vastailee asian vierestä..esitin selvän kysymyksen..Jos siihen ei ole vastausta niin antakaa olla.

      Ja tuolla väitettiin että kuvittelen itseni olevan parempi "saalis",koska olen nuorempi.. EI PIDÄ PAIKKAANSA ! Mieheni on yhtä hyvä "saalis" kun minäkin,jos ei jopa parempi. (älä tuu tänne kertomaan että mitä MINÄ mietin,kun et sitä voi tietää) En vaan ennen ole seurustellut niin paljon vanhemman kanssa,ja siksi sitä jotenkin tulee väillä mietittyä,vaikka se ei suhteeseen vaikutakkaan.

      • älä välitä

        älä välitä muista. tsemppiä teille! =)


    • Rakastunut edelleen

      Mulla ja miehelläni on 20 vuotta ikäeroa. Aloimme seurustella, kun olin 19. Se ei sillon tuntunu missään, mut nyt kun olen 40, mieheni tuntuu jo aika vanhalta. Eihän se ikääntyminen ole rakkautta vähentänyt, mutta seksin määrää kyllä. Ja nyt tuntuu vaikealle ajatus siitä, että minä käyn vielä 20 v töissä, kun hän muutaman vuoden päästä jää eläkkeelle. En ole ikinä voinut sietää työttömyyttä ja sairauslomia ja ajatus omasta miehestä olemassa päivät pitkät kotona pelottaa.

      • mk

        JA kohta olet vanhuksen hoitaja kun itse olet 50v niin miehesi 70v niin sinun täytyy ottaa rakastaja nuoremmasta miehstä tai sitten olla ilman seksiä. Toisin päin eli mies nuorempi ei ole tuota ongelmaa. Semmoinen - 5 vuotta on hyvä ikäero niin jaksetaa yhdessä. Jos sinä 40v naisena haluaisit miehesi kanssa vaikka harrastaa maraton juoksua tai jotain muuta kestävyysurheilua niin jää tekemättä.


      • Kummaa lätinää
        mk kirjoitti:

        JA kohta olet vanhuksen hoitaja kun itse olet 50v niin miehesi 70v niin sinun täytyy ottaa rakastaja nuoremmasta miehstä tai sitten olla ilman seksiä. Toisin päin eli mies nuorempi ei ole tuota ongelmaa. Semmoinen - 5 vuotta on hyvä ikäero niin jaksetaa yhdessä. Jos sinä 40v naisena haluaisit miehesi kanssa vaikka harrastaa maraton juoksua tai jotain muuta kestävyysurheilua niin jää tekemättä.

        Ei kai nuoren rakastajan ottaminen ole mikään ongelma vaan iloinen asia?


      • äbödiskäbödis:)
        Kummaa lätinää kirjoitti:

        Ei kai nuoren rakastajan ottaminen ole mikään ongelma vaan iloinen asia?

        jep..olen samaa mieltä:) miehillä ja naisilla ku nää hormoonit hiihtää eri tahtia..itselläni on jo vähän ikää siunaantunut ja jos seuraa haen oman ikäisistä tai vähän vanhemmista olen törmännyt aika paljon potenssi ongelmiin..itse olen todella viriili..nooo onneksi nuoremmat miehet tykkää vanhemmista naisista..


      • Varmastiko noin?
        mk kirjoitti:

        JA kohta olet vanhuksen hoitaja kun itse olet 50v niin miehesi 70v niin sinun täytyy ottaa rakastaja nuoremmasta miehstä tai sitten olla ilman seksiä. Toisin päin eli mies nuorempi ei ole tuota ongelmaa. Semmoinen - 5 vuotta on hyvä ikäero niin jaksetaa yhdessä. Jos sinä 40v naisena haluaisit miehesi kanssa vaikka harrastaa maraton juoksua tai jotain muuta kestävyysurheilua niin jää tekemättä.

        Voihan käydä niinkin, että yli 70-vuotias mies on hyvässä fyysisessä kunnossa ja viisikymppinen nainen rupsahtanut ja rapakuntoinen. Liian usein on näin päin.

        Nuori vaimo ja lapset saavat myös miehen pitämään itsensä nuorekkaana...


      • mk
        Varmastiko noin? kirjoitti:

        Voihan käydä niinkin, että yli 70-vuotias mies on hyvässä fyysisessä kunnossa ja viisikymppinen nainen rupsahtanut ja rapakuntoinen. Liian usein on näin päin.

        Nuori vaimo ja lapset saavat myös miehen pitämään itsensä nuorekkaana...

        Kun 40v mies ottaa parikymppisen naisen niin sehän on lapsiin sekaantumista ja itsellä melkein 17v tytär ja jos parikymppisenä toisi jonkun 40v miehen näytille niin laittaisin miestä kunnolla turpiin lapsiin sekaatumisesta. Kyllä 40v miehen täytyy aika lapsellinen olla jos tuollaisia pentuja muijaksi ottaa ja nuori nai´nen on niin tyhmä että vanhan miehen lankaan menee.


      • th

        Pelottaako sinua että kadehdit miehen kotona olemista vai mikä? Anteeksi kysymys mutta asia kummastuttaa minua kovasti. Eikö miehesi ole mielestäsi ansainnut eläkkeelle jäämistään? Onko hän mielestäsi saamaton ja laiska kun jää eläkkeelle?

        Ongelma näyttää kyllä olevan ihan pelkästään sinussa.


      • Rakastunut edelleen
        th kirjoitti:

        Pelottaako sinua että kadehdit miehen kotona olemista vai mikä? Anteeksi kysymys mutta asia kummastuttaa minua kovasti. Eikö miehesi ole mielestäsi ansainnut eläkkeelle jäämistään? Onko hän mielestäsi saamaton ja laiska kun jää eläkkeelle?

        Ongelma näyttää kyllä olevan ihan pelkästään sinussa.

        En missään nimessä kadehdi kotonaoloa!!! Kuten sanoin, olen aina inhonnut työttömyyttä ja sairauslomia. Kyllä hän on mielestäni saamaton ja laiska, jos on kotona. Ei hän ole ansainnut eläkkeelle jäämistään, jos on silloin vielä sellaisessa kunnossa, että pystyisi käymään töissäkin. Hän kyllä on suunnitellutkin jäävänsä ensin osa-aikaeläkkeelle.
        Sekin pelottaa, että en enää koskaan saa olla yksin kotona vaan hän on aikan "jaloissa pyörimässä".


      • Älä ny
        mk kirjoitti:

        Kun 40v mies ottaa parikymppisen naisen niin sehän on lapsiin sekaantumista ja itsellä melkein 17v tytär ja jos parikymppisenä toisi jonkun 40v miehen näytille niin laittaisin miestä kunnolla turpiin lapsiin sekaatumisesta. Kyllä 40v miehen täytyy aika lapsellinen olla jos tuollaisia pentuja muijaksi ottaa ja nuori nai´nen on niin tyhmä että vanhan miehen lankaan menee.

        kajoo asiaan joka ei oikeastaan sinulle kuulu. Jos minun tyttäreni rakastuu nelikymppiseen mieheen, niin ei kai se ole minulta pois? Suorastaan suotavaahan se olisi, koska oletusarvona on nelikymppisen jo selvinneen asuntolainoistaan sun muista isommista ostoksista. Helpottas meinaan isäpapan lompakkoa:). Nyt jos se naida-kämäyttää jonkun ikäisensä, niin saan sponssata tuota hautuumaalle lähtööni saakka ja sen sulhoa kanssa. Minusta äiti joka ei anna aikuisen lapsensa kohdentaa rakkauttaan haluammallaan tavalla on lapsellinen. Ei se tyttö ole piltti sinullakaan eläkeikään asti, vaikka se mieleen olisikin.
        Ettet vaan olisi yksin ja suurempana huolena kuin oma menestyminen miesmarkkinoilla on se, että tytär ehtii ensin:). Älä pahoita mieltäsi, äitimuori.


      • Siis täh?
        Rakastunut edelleen kirjoitti:

        En missään nimessä kadehdi kotonaoloa!!! Kuten sanoin, olen aina inhonnut työttömyyttä ja sairauslomia. Kyllä hän on mielestäni saamaton ja laiska, jos on kotona. Ei hän ole ansainnut eläkkeelle jäämistään, jos on silloin vielä sellaisessa kunnossa, että pystyisi käymään töissäkin. Hän kyllä on suunnitellutkin jäävänsä ensin osa-aikaeläkkeelle.
        Sekin pelottaa, että en enää koskaan saa olla yksin kotona vaan hän on aikan "jaloissa pyörimässä".

        Pelkäätkö että miehesi eläköidyttyä kotonasi alkaa sinun töissäollessasi poikkeilla naisväkeä joka isännän häntää sinua paremmin nostattaa? Muuten en ymmärrä miksi likipitäen inhoat jos miehesi eläkkeelle jää. Kyllä se 65 vuotta on monella alalla kuulkaas nyt nuorikko sellainen ikä, ettei ihmisen fysiikka kestä paljon sen pidemmälle. Ja onko tarkoitus, ettei ihminen saa nauttia ansaitsemastaan eläkkeestä vaan tämän tulisi työsaappaat jalassa kaatua.
        Otahan aikalisä,,,,,palaa ruutuun siinä vaiheessa kun itse olet eläkeiän kynnyksellä. Saattaa hyvinkin olla niin että on mieli eläkepäivistä nauttimaan.
        Mieti nyt vaikka sillä tavoin miehesi roolia, että mitä tuo "henkitoreisaan" oleva enää työmarkkinoilla sinnittelee jos on eläkkeet ansainnut ja samaan aikaan huudetaan että nuoria pitää työllistää.
        Olet kehityksen jarru:)


      • mk
        Älä ny kirjoitti:

        kajoo asiaan joka ei oikeastaan sinulle kuulu. Jos minun tyttäreni rakastuu nelikymppiseen mieheen, niin ei kai se ole minulta pois? Suorastaan suotavaahan se olisi, koska oletusarvona on nelikymppisen jo selvinneen asuntolainoistaan sun muista isommista ostoksista. Helpottas meinaan isäpapan lompakkoa:). Nyt jos se naida-kämäyttää jonkun ikäisensä, niin saan sponssata tuota hautuumaalle lähtööni saakka ja sen sulhoa kanssa. Minusta äiti joka ei anna aikuisen lapsensa kohdentaa rakkauttaan haluammallaan tavalla on lapsellinen. Ei se tyttö ole piltti sinullakaan eläkeikään asti, vaikka se mieleen olisikin.
        Ettet vaan olisi yksin ja suurempana huolena kuin oma menestyminen miesmarkkinoilla on se, että tytär ehtii ensin:). Älä pahoita mieltäsi, äitimuori.

        Onneksi on kasvatus mennyt perille ja se on ihan sama jos rupeaisi tummaihoisen kanssa seurustelemaan niin meille ei ole mitään asiaa kun minä en kulje smasta oveta kuin julkisilla paikoilla tummaihoisten kanssa ja siitä periaatteesta en luovu. Kyllä siinä monelta menisi kahvi väärään kurkkuun poika tai tyttö ilmoittaisi seurustelevansa romaaniin kanssa ja niin edelleen. Lasi pitää osata kasvattaa niin että tyttö tai poika ottaa suomalaisen puolison sitten se aika on ei kä mitään muuta.


    • ?

      Oi ihanaa,niin pitkä yhteinen taival takana :)
      Ja se varmasti on vaikeaa tottua sihhen,että pian mies tosiaan viettää enemmän aikaa kotona,koska ei ole enää töissä. Mutta uskon että totut siihen nopeasti..Mies voi vaikka kotona kokkailla sulle sillä aikaa kun olet töissä,kiva tulla sitten kotiin valmiiseen pöytään ;)

      itsekin toivon että vuosien varrella ei tulisi mitään suuria muutoksia ikäeromme takia,tällä hetkellä kun meillä kuitenkin menee todella hyvin.

    • Väärinpäin

      Minulla ja miehelläni oli ikäeroa 15 v. "väärinpäin". Toisin sanoen minä naisena olin vanhempi. Hän oli 43 v, minä 58 v. Siis kaiken lisäksi vielä vanhoja ! Ystävät ja tuttavat, jotka meidät tunsivat, eivät pitäneet sitä mitenkään ihmeellisenä. Vieraammat ehkä kyllä, vaikka minun korviini tuli vain yksi kummasteleva tapaus: mieheni uusi ystävätär, joka oli hänen kanssaan saman ikäinen. Hän ei voinut ymmärtää, miksi mieheni oli nainut näin vanhan naisen.
      Kuten olette jo tajunneet, ei liittomme kestänyt. Se ei kuitenkaan kaatunut tähän valtavaan väärinpäin olevaan ikäeroon, vaan ihan muihin tekijöihin. Me pidimme ikäeroa rikkautena, olimmehan syntyneet eri vuosikymmenillä, erilaisiin tapoihin ja tottumuksiin.
      Rakastuttiin määrättyyn ihmiseen, ei hänen ikäänsä.

      Nyt, eron jälkeenkin olemme paljon tekemisissä toistemme kanssa, sillä intohimon tilalle on tullut syvä ystävyys. Erostamme on kulunut 2 vuotta.

    • asilah

      Minä 32 ja mies 23. Kyllähän se joissain asioissa näkyy, mutta minkäs sitä tunteilleen voi :)

    • Naitu nainen...

      Hmm.. mikä on pitkä ikäero?
      Minä olen 43, mies 29. Meillä on 2 lasta ja kumallakin haastelliset työt/urat. Ja tietenkin toisemme.

      Alussa ihmisiä ihmetytti, ja itseä myös, mutta... kun kemiat ja tunteet on voimakkaita, ikäero katoaa.

      • Se väärinpäin...

        Ihanaa lukea, että näitä väärinpäin olevia suuria ikäeroja löytyy muitakin ! Vaikka oma liittoni ei kestänytkään, sanon vielä, että ei se sortunut ikäeroon.

        Onnea ja pitkää ikää teille !


      • muorekas
        Se väärinpäin... kirjoitti:

        Ihanaa lukea, että näitä väärinpäin olevia suuria ikäeroja löytyy muitakin ! Vaikka oma liittoni ei kestänytkään, sanon vielä, että ei se sortunut ikäeroon.

        Onnea ja pitkää ikää teille !

        Olen avioliitossa ja voin hyvin itseäni paljon nuoremman miehen kansa. Ehkä jaksan sinnitellä, enkä rupsahda niin äkkiä, pysyn nuorekkaana. Kun se aika koittaa, että tulen todella vanhaksi, emme ole yhtä aikaa kiukkuisia kipeitä ja vanhoja ja luulen, että nurin päin tämä ikäeromme kaikilta puolin on meille oikein sopiva. Ehkä samanikäisillä pareilla tulee paljon enemmän ristiriitoja, näin emme riitele pikku asioista ja on kaikin puolin laajempi ymmärrys toisiamme kohtaan.


      • IHANA SE IKÄERO

        HIENOO. EN SIT ENÄÄ TYRMÄÄ NIITÄ 40 MIEHII. KUN AATELLU AINA ETTÄ ITTE LIIAN VANHA. .TOSI HYVIN OLISI SYNKANNY YHDENKIN KANSSA. HENKISESTI NIIN SAMANLAISII.


      • Olkaa onnellisia

        Onpa mielenkiintoinen aihe saanut heikkotasoisia kommentteja!
        Yleisintä lienee muutaman vuoden ikäerot, mutta mitään tavaton ei ole isoissakaan.. kun kaksi ihmistä kohtaa, viihtyy yhdessä ja tunteet touhuaa, on matka jo pitkällä.. Tärkeintä loppupeleissä on onnellisuus. Sekä pienessä että isossa ikäerossa on niin hyvät kuin myös huonot puolensa.
        Antakaa ihmisille tilaa elää ja nauttia; olla onnellisia!


    • -------

      Olen aina ajatellut iän olevan pelkkä numero. Niin ajattelen yhä, mutta tietyin varauksin. Vaikkei ikäero haittaa siinä vaiheessa, kun suhde on alkamassa, niin silti siitä saattaa seurata pahojakin ristiriitoja myöhemmässä vaiheessa. Yksi tärkeimmistä on lapset. Etenkin silloin kun nainen on vanhempi. Täytyisi puhua asiat halki ennen vakavampaan suhteeseen ryhtymistä.

      Ex-mieheni oli minua 2v vanhempi - mutta hänet tavanneet ystäväni ja tuttavani pitivät miestä joskus jopa 30 v vanhempana. Hän oli erittäin komenteleva, hallitseva, suvaitsematon.

      Exän jälkeen ryhdyin suhteeseen minua 10v nuoremman miehen kanssa. Miehellä ei ollut lapsia ja koko elinaikanaan vain yksi 2 vuotta kestänyt suhde. Suhteen jatkuessa pidempään vakuutuin, ettei häntä oltu tarkoitettu parisuhteeseen. Vaikka hän omistautui omasta mielestään minulle - olin hänen elämänsä - niin se ahdisti minua. Hän ei todellakaan ollut minulle koko elämäni.

      Nyt olen ollut pidemmän aikaa suhteessa minua peräti vuoden nuorempaan mieheen :). Hänellä on kaksi lasta, joista toinen jo aikuinen. Minulla on kolme lasta, joista kaksi vanhinta ovat aikuisia. Miehellä on kaksi avioliittoa takana. Lastensa äidin kanssa sekä viiden vuoden liitto uusperheessä.

      Enemmän kuin ikäero suhteeseen vaikuttaa parin toiveet, odotukset - ja taustat. Jos nainen on paljon nuorempi kuin mies, niin vanhemmiten todennäköisesti tulee seksiongelmia. Jos nainen on paljon vanhempi kuin mies, niin keski-iän kynnyksellä perheen perustaminen on naiselle turhan "haasteellista" - jopa mahdotonta.

    • ->puumatar.

      Oleellista on juuri tuo, että kumpikin haluaa elämältään samoja asioita.

      Itse en jostain syystä ole koskaan seurustellut minua vanhemman miehen kanssa. He eivät vaan sytytä. Lisäksi vaikuttaa tietysti sekin, että seksi on niin tärkeä asia, etten ainakaan vielä ole ollut valmis siihen, että sitä olisi vain kerran viikossa tai pari kertaa kuukaudessa.

      Minulla ikää 44-v ja nykyinen mies on 35-v. Edellisen miehen kanssa ikäeroa oli 7 vuotta. Jopa teininä seurustelin pari vuotta minua 2 vuotta nuoremman pojan kanssa.

      En haluaisi liian suurta ikäeroa eli minusta tuo 10 vuotta on aika lailla maksimi.

      • Hermanni79

        Minulla on vaimoni kanssa peräti 22 vuoden ikäero. Vaimo on vanhempi, mutta edelleen 54-vuotiaana erittäin nuorekas ja energinen. Itse 32-vuotiaana olen monessa asiassa "keski-ikäisempi". Yhdessä olemme olleet jo 15 vuotta ja alussa ikäero vaikutti ehkä hieman odotuksiin suhteen laadusta. Silloin vaimoni tai siinä vaiheessa naisystäväni oli jo lähes nelikymppinen vauvakuumeinen lapseton nainen, jolla huolena biologisen kellon eteneminen, joten hänelle ajatus vakavasta parisuhteesta hieman alle 18-vuotiaan kokemattoman lukiolaisen kanssa oli lähes mahdoton.

        Suhde kuitenkin syveni ja perhekin tuli perustettua yhdessä monien ulkopuolisten epäluuloista huolimatta. Omat vanhempani sekä appivanhempani suhtautuivat aluksi melko nihkeästi. Kummankin kaveripiirissä suhteemme herätti monenlaisia kysymyksiä, varsinkin kun esikoista odotettiin. Nopeasti asiat normalisoituivat ulkopuolistenkin silmissä, meille itsellemme oli hyvin nopeasti selvää että viihdymme yhdessä ja ikäero ei ainakaan ollut kielteinen asia, enemmänkin päinvastoin.

        Seksin suhteen meillä ainakin olimme alusta lähtien hyvin samoilla aaltopituuksilla, ehkä 4-kymppisen naisen ja 2-kymppisen miehen fyysiset halut kohtaavat yleisemminkin parhaiten. Meillä seksielämä on myös jatkunut aktiivisena, vaimon ikä vaikuttaa hieman siinä mielessä, että liukasteet ovat yleensä tarpeellisia.


    • Jari mies

      minulla ikää 45 ja naisystävälläni 33 eli eroa 12v. eipä suuremmin häiritse kumpaakaan. seurustellaan mutta ei asuta yhdessä.

      Harmittavaa tässä on se että naisystävän vanhemmat ei hyväksy minua koska ikäeroa on liikaa ja siksi että minulla on jo 2 lasta (exällä) ja naisella ei lapsia ja he arvelevat että minä en halua lisää.

      tilanne on hyvin vaikea koska en voi kyläillä naiseni vanhempien luona tai puhua puhelimessa. kuka päättää saanko olla tuon naisen kanssa. nainen itse vai sen vanhemmat??

      • mk

        Naiseltasi ei ole vielä napanuora katkennut lapsuuden kotiin jos vielä tuossa iässä tottelee tai yleensä kuutelee vanhempiaan eikä ole omaa tahtoa sanoa vanhemmilleen että teen niinkuin huvuttaa.


    • ee

      Meillä on ikäeroa mieheni kanssa 17 vuotta. Ja hyvin on mennyt! Nyt yhteistä taivalta takana melkein neljä vuotta ja saldona kaksi ihanaa lasta. Alussa tuli muutamia "pitkiä katseita", mutta nekin loppuivat, kun huomattiin että oltiinkin ihan tasapainoinen pari. Ollaankin todettu, että homma toimii, koska minä olen ikäistäni kypsempi nuori, ja mieheni epäkypsä aikuinen ;)

    • Suuri.

      Ikäero muodostuu siinä vaiheessa ongelmaksi,kun toinen lähentelee 70v ja toinen neljääkymmentä. Mutta jos tykkää vanhusten hoidosta,silloin ei sekään muodostu taakaksi ja mukavaahan se on olla platoonisessa suhteessa.

    • Jari mies

      Nainen on työtön ja vierailee vanhemmillaan noin 3-4 kertaa joka viikko. saa heiltä sapuskaa ja myös rahallista tukea.

      tuossa mielessä ymmärrän että naisen kannattaa käydä vanhemmillaan usein mutta tilanne on kannaltani kyllä hyvin harmillinen. pidän naisesta ja nainen pitää minusta hyvin paljon mutta se ei vanhemmille sovi koska heidän prinsessan pitäisi saada parempaa?

    • fdsf

      Ikäero riippuu paljon myös siitä millaisia ihmiset ovat fyysisesti jotkut 50v ovat paremmassa kunnossa kuin toiset 30v, geenit, elämäntavat, ylipaino alkoholinkäyttö jne. Jos fyysiset ominaisuudet poistetaan niin vanhemmat eroavat nuoremmista periaatteessa iän tuoman elämänkokemuksen ja rauhallisuuden perusteella, jollei nyt ihan murrosikäisiin mennä.

    • 19

      entässitten,kun minä olen 70v ja vaimoni vasta55v,miten vain

    • hkhkjh

      Meillä on ikäeroa kaksi viikkoa. Pärjäillään ihan ok mut välillä tuntuu et toinen on niin hirveen lapsellinen, kun on kumminkin tätä ikäeroa.

      • täti

        olipa hauska :D


    • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Onnistuneen liiton sinetöi nainen 10 vuotta miestä vanhempi.

    • Horisko

      Itselläni ja tyttöystävälläni on ikäeroa 22- vuotta. Olen 49 ja tyttöystäväni 27, suhteemme on kestänyt 4,5- vuotta. Tietysti ajatusmaailmassa on aika suuria eroja johtuen minun paljon runsaammasta elämänkokemuksestani.

      Hän on kyllä hyvinkin kypsä ikäisekseen ja korkeasti koulutettu, mutta tietysti mietityttää, voiko liittomme kestää, kun esimerkiksi olen 65 ja hän 43. Silloin viimeistään jo fysiikan lait alkavat todenteolla vaikuttaa?

      • Seebra

        Kyllä minua naurattaa nämä "väärinpäin" kommentit. Mikä siinä on väärinpäin jos nainen on nuorempi miestä. Olin avoliitossa itseäni 12 vuotta nuoremman miehen kanssa eikä mikään ollut väärinpäin. Erottin kyllä, mutta ei ikäeron takia. Nyt olen seurustellut jo kaksi vuotta itseäni 25 vuotta nuoremman miehen kanssa. Meillä on aivan ihana suhde. En voisi kuvitella itseäni vanhempaa miestä, enkä myöskään ikäistäni. Tuleepa pidettyä myös itsestä hyvää huolta. Kiitollinen olen myös hyvästä terveydestä ja hyvistä geeneistä. Eletään ja nautitaan kukin tavallamme, kesti se sitten pitkän,-tai ajan. Jokainen päivä on lahja!


      • MaijaPoppanen
        Seebra kirjoitti:

        Kyllä minua naurattaa nämä "väärinpäin" kommentit. Mikä siinä on väärinpäin jos nainen on nuorempi miestä. Olin avoliitossa itseäni 12 vuotta nuoremman miehen kanssa eikä mikään ollut väärinpäin. Erottin kyllä, mutta ei ikäeron takia. Nyt olen seurustellut jo kaksi vuotta itseäni 25 vuotta nuoremman miehen kanssa. Meillä on aivan ihana suhde. En voisi kuvitella itseäni vanhempaa miestä, enkä myöskään ikäistäni. Tuleepa pidettyä myös itsestä hyvää huolta. Kiitollinen olen myös hyvästä terveydestä ja hyvistä geeneistä. Eletään ja nautitaan kukin tavallamme, kesti se sitten pitkän,-tai ajan. Jokainen päivä on lahja!

        Onnittelut Sinulle 25 vuotta nuoremman miehen kans elämästä. Hieno juttu. Minun "salarakas" ( vapaa niin hän kuin minäkin) 21 vuotta nuorempi ihana mies ja kohta kolme nautinnollista vuotta tunnettu. Enkä tunne olevani sen enempää puuma kuin karhuätikään.


    • Aaatteeluua

      Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti. Tarkoittaa myös omillaan tulevan toimeentulemista. Ei ole kasvettu erikseen vanhemmista jos pitää norkoilla ruoka ja raha-apua.Työtön saa päivärahaa, hyvällä järjestelyllä riittää. Tulojen mukaan pitää elää.
      Eivät hyväksy,on mukavaa antaa apua tyttärelle ja hallita hänen elämäänsä. Jari mies on siinä uhkana. Taitaa vanhemmatkin olla vielä kuin keskenkasvuiset jotka eivät osaa keskustelutaitoa, kuin olisi mustasukkaisuus pohjalla.
      Keskustelu kaikkien osapuolien kesken puhdistaisi oletuksia.

    • Tamperetar...

      Eipä se ikä rakkauteen katso.. En itse ole koskaan löytänyt ikäisistäni miestä.. Ensimmäinen poikaystäväni oli minua 5 vuotta vanhempi (oltiin yhdessä 2 vuotta), seuraava miesystävä oli 8 vuotta vanhempi (oltiin yhdessä 7 vuotta) ja nykyinen mieheni on 13 vuotta vanhempi ja olemme olleet yhdessä vuoden.

      Eka poikaystävä oli "huono", sairaalloisen mustasukkainen pahoinpitelijä. Toka miesystävä narsistisuuteen taipuva (ei narsisti diagnosoidusti) ja se suhde oli hyvä ehkä alle vuoden.. Henkistä väkivaltaa ja kiristämistä ja uhkailua. Sitten olin sinkkuna pitkään enkä todellakaan halunnut ketään, halusin "rikkoa seurustelun kehän" eli päästä eroon huonoista miehistä. Sitten tuli nykyinen mies ihan vahingossa kuvioon, tykästyttiin ja aloimme seurustelemaan. En todellakaan olisi halunnut häneen tykästyä saati rakastua, mutta eipä siinä muuta sitten voinut. Koko suhde ollut hyvää ja kunnioittavaa, arvostavaa.. Sellainen tasapainoinen suhde kaikin puolin. Ensimmäinen mies jonka kanssa voisin kuvitella meneväni naimisiin ja hankkivani lapsia. Asumme yhdessä ja on seesteistä mutta kipinää on kuitenkin.

    • Jari mies

      Kiitos kommentoinnista Aaatteluua. se olisikin kolmannen miehen/naisen korvapuusti mutta vanhemmat kokee omaavansa veetto oikeuden tyttäreensä. tytär ei pidä tilanteesta mutta on puun ja kuoren välissä koska vanhempien apu kuukausittain on merkittävä.

      Itseasiassa se isä on jo alkanut uhkailemaan että mun pitäisi kadota maisemista tai siis tyttärensä luota. aika käsittämätön tilanne kun elän aivan rauhassa ja sovussa tuon naisen kanssa ja nainenkin haluaa olla kanssani niin sen vanhemmat on erottamassa meitä.

      tytär ei ilmeisesti uskalla juurikaan sanoa mitään vastaan vanhemmillen vaan myötäilee.
      on kyllä harmi tilanne ilmeisesti mun on annettava ton naisen olla ja erottava syynä sen vanhemmat. itkeköön nainen aikansa ja valitkoon vanhemmat sille sopivaa seuraa.

      • Harmillista :(

        Minä olen samassa asemassa mutta "se tyttö". 5v ajan on kuulunut että pitäisi vaihtaa miestä (15v ikäero). Onneksi isällä ei ole vastaan vaan tahtoisi selvästi minun onnea, äiti ei halua antaa periksi. Mutta minulla ei ole rahasta kiinni tai muustakaan... Ootko siis varma ettet itse kykene elättämään tyttöä, jos hän ei ilman ulkopuolista apua pärjää? Vai ootko vaan niin itsekäs, ettet voi antaa hänelle taloudellista tukea (muusta tuesta puhumattakaan)? Selvää että teille kohta ratkaisu tulee, kävi miten kävi. Jälkikäteen turha itkeä. Ymmärrät että hänellekin on vaikeaa, ja kyllähän hän sinullekin lojaaliutta osoittaa, kun on kanssasi tähän saakka viihtynyt vanhemmistaan huolimatta. (Siinä vasta vanhemmat...) Ois itsestänikin mukavaa säilyttää myös äiti-suhde elämänkumppanista huolimatta - mutta jos pitäis valita, tuskinpa vaan vanhempieni kanssa loppuelämääni viettäisin. Varmaan tyttösikin tekisi samoin jos vaan voisi. Ehkä hänenkin vanhemmat tietävät olevansa ahtaalla...


    • Ei enää vanhaa ukkoa

      Mitä suureen ikäeroon tulee, minulla ja miehelläni on 29 vuotta ikäeroa.
      Kun tapasimme olin 28 ja mieheni 57, ikäero ei silloin tuntunut kauhealta, kummallakin oli tunteita toisiaan kohtaan jne. kaikki toimi.
      Nyt kun olemme olleet 21 vuotta avioliitossa, niin nyt ikäero on häiritsevä, minä alle 50 vuotiaana haluaisin vielä kaikenlaista ja mieheni lähes 80 vuotias ja kaikenlisäksi vielä sairas, niin nyt on tullut sellainen olo että olisi kannattanut miettiä myös tulevaisuutta.
      Ensin meidän suhteeseenkin sukulaiset suhtautui siten että olen ns. pyrkyri ja haluan vain mieheni omaisuutta, mutta nyt kun olemme olleet nuo vuodet yhdessä , niin ovat tulleet toisiin ajatuksiin.
      Olen sitä mieltä ,että kannattaa miettiä monta kertaa ennenkuin alkaa suhteen enemmän kuin4-5 vuotta nuoremman/vanhemman kanssa.
      Jos haluat sairaanhoitajaksi miehellesi niin ota sitten vanha mies itsellesi, mutta jokaisen oma valinta.

      • Siru....

        "Ensin meidän suhteeseenkin sukulaiset suhtautui siten että olen ns. pyrkyri ja haluan vain mieheni omaisuutta, mutta nyt kun olemme olleet nuo vuodet yhdessä , niin ovat tulleet toisiin ajatuksiin."

        No etkö sitten ollut? Miksi muuten 28-vuotias nainen olisi ottanut 57-vuotiaan? Sori, en usko että on kummankaan puolelta ollut aitoa rakkautta, toinen halunnuut seksiä nuoren naisen kanssa ja ehkä huolehtijan, joka hoitaa kun itse vanhenee ja toinen on halunnut taloudellista turvaa ja ison talon.

        Siinä esimerkkiä nuorille naisille (joihin itsekin vielä kuulun), että ei kannata ottaa porvaria vain rahan takia. Mielummin kauniita lapsia komean nuoren miehen kanssa.


      • win-win tilanne
        Siru.... kirjoitti:

        "Ensin meidän suhteeseenkin sukulaiset suhtautui siten että olen ns. pyrkyri ja haluan vain mieheni omaisuutta, mutta nyt kun olemme olleet nuo vuodet yhdessä , niin ovat tulleet toisiin ajatuksiin."

        No etkö sitten ollut? Miksi muuten 28-vuotias nainen olisi ottanut 57-vuotiaan? Sori, en usko että on kummankaan puolelta ollut aitoa rakkautta, toinen halunnuut seksiä nuoren naisen kanssa ja ehkä huolehtijan, joka hoitaa kun itse vanhenee ja toinen on halunnut taloudellista turvaa ja ison talon.

        Siinä esimerkkiä nuorille naisille (joihin itsekin vielä kuulun), että ei kannata ottaa porvaria vain rahan takia. Mielummin kauniita lapsia komean nuoren miehen kanssa.

        Rahaa on voiteluvälissä. Maailman sivuhan vanhat miehet ovat rahalla, maineella ja omaisuudella "ostaneet" nuoria ja kauniita naisia.
        Sama pätee toisinpäin, vaikka siitä ei niin saa puhua ja sitä paheksutaan. Varakas nainen voi ottaa kivan playboyn ja uroksen.

        Esim ketjussa olleet esimerkit "Lipponen, Niinistö, Kurri, maailman tähdet ja starat".
        Ei heillä olisi kyseisiä nuoria naisia, jos olisivat "taviksia" ja ilman omaisuutta ja taloudellista turvaa. Mitä vanhempi ja rumempi mies, sitä enemmän tarvitaan rahaa voiteluaineeksi.

        Mutta kyseessä on siis molemmille sopiva win-win - tilanne.
        ja näiden miesten ikääntyessä heidän rouvillaan on rahaa palkata se hoitaja, ei tarvitse itse hoitaa vanhaa pappaa, vaan voi hommata uuden "puutarhurin".


      • 1 STARA

        sinulle "ei enää vanhaa ukkoa",muista että itsekin voisit joutua tilanteeseen että tarvitset hoitajan loppuiäksesi ja itse en kumppanilleni vierittäisi hoitajan taakkaa ellei hän sitten nimenomaan haluaisi minulle omaishoitajaksi.Kyllä yhteiskunta hoitaa jos itse on siihen tyytyväinen ja toisekseen tiedän että ikä ei ole kuin numero henkilötunnuksessa,toiset ovat täyshoidossa jo 50:senä.jotenka tämä ikäeron yleistäminen on ikuisuuskysymys ja puheet on puutaheinää jos ei ole mitään kokemusta.


      • ei enää vanhaa ukkoa
        Siru.... kirjoitti:

        "Ensin meidän suhteeseenkin sukulaiset suhtautui siten että olen ns. pyrkyri ja haluan vain mieheni omaisuutta, mutta nyt kun olemme olleet nuo vuodet yhdessä , niin ovat tulleet toisiin ajatuksiin."

        No etkö sitten ollut? Miksi muuten 28-vuotias nainen olisi ottanut 57-vuotiaan? Sori, en usko että on kummankaan puolelta ollut aitoa rakkautta, toinen halunnuut seksiä nuoren naisen kanssa ja ehkä huolehtijan, joka hoitaa kun itse vanhenee ja toinen on halunnut taloudellista turvaa ja ison talon.

        Siinä esimerkkiä nuorille naisille (joihin itsekin vielä kuulun), että ei kannata ottaa porvaria vain rahan takia. Mielummin kauniita lapsia komean nuoren miehen kanssa.

        ei se todellakaan ollut pyrkyryyttä, oli todellista rakkautta. Ei minulle raha ole tärkeä, sitä oli minulla itsellänikin riittävästi.
        Mieheni puoliso oli kuollut vajaa vuosi aiemmin ja minä olin ollut ns. kiusattu nuorten keskuudessa ja kun oli joka välitti minusta niin silloin en ikää tuijottanut.
        Mieheni oli ja on edelleen erittäin nuorekas, kukaan läheisistäni ei edes uskonut kun kerroin heille hänen ikänsä.
        Se mitä taloon tulee, hänellä oli pieni mökki, siis huone ja kamari, minulla itselläni oli kuitenkin 2 huoneen ja keittiön asuntoosake, siis oli minullakin jotain.


    • Seebra

      korjaus äskeiseen kirjoitukseeni.
      Tarkoitin kysyä, että mikä siinä on niin väärinpäin jos nainen on huomattavasti vanhempi kuin mies, kun siitä ei puhuta koskaan vaarinpäin jos asia onkin toisinpäin.

      • Vanha puuma

        On totuttu siihen että mies useimmin ottaa nuoren naisen ainakin puolisoksi no 2. Ja näitähän esimerkkejä on (Sauli Niinistö, Paavo Lipponen ym ym). Minulle tulee mieleen nää vanhat poliitikot, koska olen itsekin vanha 60 . Sitä on jotenkin pidetty kunnioitettavana ja normaalina.
        Jos nainen ottaa itselleen 10-20 v nuoremman miehen, niin sitä kauhistellaan ja miestä säälitään ?!? Minun mieheni oli 15 v. nuorempi, eikä siitä juurikaan yleisesti puhuttu.
        Muutama vuosi sitten tuli TV.stä ohjelma, (Maarit Tastulan tms), jossa haastateltiin aviopareja, joilla oli iso ikäero. Vain yksi ainoa pari, jossa nainen oli huomattavsti vanhempi, saatiin mukaan. Tähän haastattelija totesi, että kyllä näitä pareja varmaankin on, mutta eivät halua julkisuuteen.

        Siksi ikäero on tavallaan "väärinpäin".


    • Leena.

      Yli tuplasti enemmän eikä haittaa! 15 vuotta ei ole mitään - mitä murehdit?

    • Veksi.

      Meill´ on ikäeroa kuukausi, ei voi mitään! Mistään ei löytynyt samana päivänä syntynyttä, saati sittes viikon tai parin marginaalilla. On se niin väärin ja vaikeeta tää elo ihmisen.

    • 19

      ei haittaa olen 15v,vaimoni ei varmaan ole vielä syntynyt,kun meidän ikäero on 15v

    • askontyttö

      Eihän noin pieni ikäero merkitse mitään, turhaan mietit.
      Eka puolisoni oli 17 vuotta vanhempi.
      Keväällä oli poikaystäväehdokas, joka oli 20 vuotta vanhempi.

    • 69

      Moi ! Minulla ja tyttö ystävällä on 34 vuotta ikä eroa , joten hyvin on pullat uunissa :).....

      • surku tulee

        Toivottavasti tyttöystäväsi jaksaa sinua kymmenkin vuoden kuluttua jos silloin vielä olette yhdessä.


      • 69
        surku tulee kirjoitti:

        Toivottavasti tyttöystäväsi jaksaa sinua kymmenkin vuoden kuluttua jos silloin vielä olette yhdessä.

        Moi ! Joten olen todella rikas, hän ei jätä minua sen takia , koska hän tietää että saa minun omaisuuden .Paperit on tehty : Varmaan olet kateellinen :)......


      • 96
        69 kirjoitti:

        Moi ! Joten olen todella rikas, hän ei jätä minua sen takia , koska hän tietää että saa minun omaisuuden .Paperit on tehty : Varmaan olet kateellinen :)......

        en todellakaan ole kateellinen, surullinen hänen puolestaan jos joutuu , hyvässä lykyssä , vielä kauankin olemaan pallo jalassa jotta pääsee rahoihisi käsiksi.


    • aimon kihlattu

      olen 29 ja miesystäväni 50, kummankaan mielestä ikäero ei tunnu. omat vanhenpani pitävät miestä liian vanhana ja välit huonontuneet sen takia,en ymmärrä niitä olisivat onnellisia kun tytär on onnellinen. miesystäväni puolelta löytyy myös puoleen ja vastaan, yks serkku mm.sanoi kännissä et mulla on päässä vikaa kun oon noin vanhan kanssa..

      • :;:;

        Miksi miehen pitisi olla vanhempi, olen ollut toistakymmentä vuotta 20,5 vuotta nuoremman miehen kanssa. Alkuun en ottanut "seurustelua " tosissani juuri ikäeron takia.
        Ollaan kuitenkin sinnikkäästi oltu yhdessä, mielestäni suhteemme paranee koko ajan, samoin on mies kertonut minulle.
        Jos rakastaa ei ikä ole siihen este.
        Rakkaus ei ole pelkkää seksiä ja hullaantumista, se näkyy arjen pienissä asioissa.
        Voi olla että kuolen tai sairastun ennen miestäni, en haluaisi olla taakka hänelle jos niin käy, mutta elämä voi yllättää nuoremmankin. Elämme täysipainoista ja onnellista elämää nyt, liikoja murehtimatta huomista, koska siitä ei tiedä kukaan mitä edessä on.


    • Ahku B

      Moro!
      Isäni oli 64 vee, kun synnyin. Äitini 31.
      Puolisoni on 12 v 6 kk nuorempi kuin minä.
      Siis minä mies ja puolisoni Nainen!
      Rakennamme hywä tulevaisuutta!
      Hyvin menee, mutta menkööt!
      Emme mieti ikäeroa,

    • N31X1

      N 31V M 57V

    • ei isolle ikäerolle

      Mies 55v ja vaimo 70v. On todella liian paljon ikäeroa!!
      Ihmettelen miten kehtaavat edes kulkea yhdessä, kun nainen näyttää miehen äidiltä.
      Nainen 30v ja mies 45v. Yhteinen lapsi heillä. Mies näyttää lapsen papalta.
      Käsitykseni mukaan vanhan miehen ottavat naiset hakevat isää, joka kantaa heistäkin vastuun. Yleensä nämä naiset ovat lapsellisia eivätkä oikein pärjää omillaan. Vanha mies pitää huolta.
      Vanhemman naisen ottavat miehet ottavat itselleen äidin ja huolenpitäjän, joka sitten myöhemmin kyllä kääntyy siten että mies pitää huolta (useammin tosin etsii itselleen ikäisensä naisen ja vie vanhan vanhainkotiin).
      Iso ikäero häiritsee siten, että ei osaa oikein suhtautua näihin lapsi-vanhempi-pareihin luontevasti. Minusta homoseksuaalisuuskin on luonnollisempaa kunjos ikäeroa on yli 10v.

      • miksi haittaisi?

        itse olen rakastunut itseäni reilut 20 vuotta vanhempaan mieheen, ja voin kertoa, että tuo ei omalla kohdallan pidä paikkaansa. olen aina ollut todella itsenäinen, minulla on muutenkin paljon ystäviä, jotka ovat minua paljon vanhempia, viihdyn vanhempien ihmisten seurassa, koska itse taas koen omat ikäiseni liian lapsellisiksi, eikä mun ikäisillä ole yleensä niin paljon/selkeitä tavoitteita kuin minulla.

        Viihdyn älykkäiden ihmisten kanssa, ja koen että löydän älykkäämpiä ihmisiä vähän vanhemmistä ihmisistä.

        En myöskään ollut suunnitellut, että rakastuisin itseäni niin paljon vanhempaan, olen aina itseasiassa seurustellut noin oman ikäisteni kanssa, vaan ei oo toiminut.


        Olen kyllä miettinyt, jos isäni ja äitini ero on vaikuttanut asiaan, että olen huomannut sen, että pidän vanhemmistä miehistä, mutta kuten sanoin, syyt löytyvät monista muista(kin) asioista siinä tapauksessa.
        Enkä muuten suostu ottamaan esim rahallista apua mieheltä, vaan hoidan asiani itse. Meidän suhde perustuu tunteisiin, ja ainakin erittäin hyvään seksiin ;)

        en ymmärrä, miten tämä ikäero asia on niin iso juttu?! KOska tosiasiahan on se , että ihmiset ovat vain niin erilaisia, ei voi iän perusteella sanoa mitään, samat intressit voi olla esim- parikymppisellä ja nelikymppisellä.


      • Siru.....
        miksi haittaisi? kirjoitti:

        itse olen rakastunut itseäni reilut 20 vuotta vanhempaan mieheen, ja voin kertoa, että tuo ei omalla kohdallan pidä paikkaansa. olen aina ollut todella itsenäinen, minulla on muutenkin paljon ystäviä, jotka ovat minua paljon vanhempia, viihdyn vanhempien ihmisten seurassa, koska itse taas koen omat ikäiseni liian lapsellisiksi, eikä mun ikäisillä ole yleensä niin paljon/selkeitä tavoitteita kuin minulla.

        Viihdyn älykkäiden ihmisten kanssa, ja koen että löydän älykkäämpiä ihmisiä vähän vanhemmistä ihmisistä.

        En myöskään ollut suunnitellut, että rakastuisin itseäni niin paljon vanhempaan, olen aina itseasiassa seurustellut noin oman ikäisteni kanssa, vaan ei oo toiminut.


        Olen kyllä miettinyt, jos isäni ja äitini ero on vaikuttanut asiaan, että olen huomannut sen, että pidän vanhemmistä miehistä, mutta kuten sanoin, syyt löytyvät monista muista(kin) asioista siinä tapauksessa.
        Enkä muuten suostu ottamaan esim rahallista apua mieheltä, vaan hoidan asiani itse. Meidän suhde perustuu tunteisiin, ja ainakin erittäin hyvään seksiin ;)

        en ymmärrä, miten tämä ikäero asia on niin iso juttu?! KOska tosiasiahan on se , että ihmiset ovat vain niin erilaisia, ei voi iän perusteella sanoa mitään, samat intressit voi olla esim- parikymppisellä ja nelikymppisellä.

        "Viihdyn älykkäiden ihmisten kanssa, ja koen että löydän älykkäämpiä ihmisiä vähän vanhemmistä ihmisistä."

        No ne sun tuntemat älykkäät ihmiset ei ainakaan viihdy älykkäiden ihmisten kanssa. Miksi ne muuten sun seurassa olisivat?

        "Olen kyllä miettinyt, jos isäni ja äitini ero on vaikuttanut asiaan, että olen huomannut sen, että pidän vanhemmistä miehistä, mutta kuten sanoin, syyt löytyvät monista muista(kin) asioista siinä tapauksessa."

        Ehkä nuoremmat miehet ei susta niin hirveästi kiinnostu, ja vanhemmat kiinnostuu nuoruutesi tähden? Tietoisesti nimenomaan vanhempia miehiä tapailevat nuoret naiset ovat usein epätoivoisia. Eivätkä niitä ikäluokkansa kauneimpia.

        "Enkä muuten suostu ottamaan esim rahallista apua mieheltä, vaan hoidan asiani itse. Meidän suhde perustuu tunteisiin, ja ainakin erittäin hyvään seksiin ;)"


        Eli oot tarjoutunut hyväksikäytettäväksi ja vielä ilmaiseksi. Miehelle varmaan sopii tuo järjetely hyvin. No jos mies vanhetessasi haluaa hommata nuoremman ja raikkaamman tilalle ja dumppaa sinut, huomaat ettei sinulle jäänyt suhteesta yhtään mitään.

        Olet muuten hyvä esimerkki pääasiallisesti vanhempia miehiä tapailevista naisista mutta et sillä tavalla kuin haluaisit olla.

        Aidossa rakkaussuhteessa elävät ovatkin sitten asia erikseen. Yksittäiseen vanhempaan mieheen voi rakastua, vaikka pääasiassa olisi tapaillut suunnilleen ikäisiään tai nuorempia. Mutta sellaisessa suhteessa mies tosiaan huolehtii naisesta, ja niin kuuluukin olla.


      • Fyysinen ikä
        Siru..... kirjoitti:

        "Viihdyn älykkäiden ihmisten kanssa, ja koen että löydän älykkäämpiä ihmisiä vähän vanhemmistä ihmisistä."

        No ne sun tuntemat älykkäät ihmiset ei ainakaan viihdy älykkäiden ihmisten kanssa. Miksi ne muuten sun seurassa olisivat?

        "Olen kyllä miettinyt, jos isäni ja äitini ero on vaikuttanut asiaan, että olen huomannut sen, että pidän vanhemmistä miehistä, mutta kuten sanoin, syyt löytyvät monista muista(kin) asioista siinä tapauksessa."

        Ehkä nuoremmat miehet ei susta niin hirveästi kiinnostu, ja vanhemmat kiinnostuu nuoruutesi tähden? Tietoisesti nimenomaan vanhempia miehiä tapailevat nuoret naiset ovat usein epätoivoisia. Eivätkä niitä ikäluokkansa kauneimpia.

        "Enkä muuten suostu ottamaan esim rahallista apua mieheltä, vaan hoidan asiani itse. Meidän suhde perustuu tunteisiin, ja ainakin erittäin hyvään seksiin ;)"


        Eli oot tarjoutunut hyväksikäytettäväksi ja vielä ilmaiseksi. Miehelle varmaan sopii tuo järjetely hyvin. No jos mies vanhetessasi haluaa hommata nuoremman ja raikkaamman tilalle ja dumppaa sinut, huomaat ettei sinulle jäänyt suhteesta yhtään mitään.

        Olet muuten hyvä esimerkki pääasiallisesti vanhempia miehiä tapailevista naisista mutta et sillä tavalla kuin haluaisit olla.

        Aidossa rakkaussuhteessa elävät ovatkin sitten asia erikseen. Yksittäiseen vanhempaan mieheen voi rakastua, vaikka pääasiassa olisi tapaillut suunnilleen ikäisiään tai nuorempia. Mutta sellaisessa suhteessa mies tosiaan huolehtii naisesta, ja niin kuuluukin olla.

        Jotenkin noista katkerista kommenteistasi voi lukea että miehesi on jättänyt sinut toisen naisen vuoksi, joka on nuorempi. Tosin 20 vuotta alkaa olla melkoinen ikäero, ainakin jos toinen on vielä 20vuotias nuori.

        Tuossa 30-40v ikäisenä alkaa ne geenit ja elämäntavat näkymään, osa ihmisistä on on säilyy fyysisesti hyväkuntoisina, toiset taas repsahtavat täysin jo ennen kolmekymppisiä. Monelle tutulle on käynyt niin että kun niitä lapsia alkaa syntymään niin häviää se viimeinenkin into kuntoiluun ja painontarkkailuun. Yksi kaveri joka oli varsinainen kaunotar vielä 25 vuotiaana on nyt vähän päälle kolmikymppisenä reippasti ylipainonen ja näyttää ikäistään paljon vanhemmalta.


    • Maisa P

      Rakkaus ja synkkaaminenhan ne ovat tärkeitä asioita. Vanhemmitenkin ihmiset vanhenevat eri tahtia,biologisista ja elämäntapoihin liittyvistä syistä johtuen
      Tärkeää on myös se, että ihmisten elämän tempot eivät liiaksi suhteessa eroa toisistaan. Jos toinen elää täyttä elämää ja toinen on ihan "mummofiiliksissä" niin eihän siitä mitään tule.

      Itse rakastuin alle kolmekymppisenä 13 vuotta vanhempaan mieheen, mutta törppöilin itse mahdollisuuteni. Se kaduttaa vieläkin, sillä suurta ja rikasta romanssia en ole vieläkään päässyt kokemaan .

      • Siru....

        "Itse rakastuin alle kolmekymppisenä 13 vuotta vanhempaan mieheen, mutta törppöilin itse mahdollisuuteni."

        Miestä ei varmaan harmita yhtä paljon. Nimittäin jos mies on todella rakastunut, se ei jätä vaikka kuinka nainen mokailee.


    • Ei_Se_ikä

      Ensimmäinen avoliittoni oli itseäni 13 vuotta vanhemman naisen kanssa. Olin 22 ja nainen 35 kun tapasimme. Aluksi asia ei vaikuttanut mitenkään. Melkeinpä päinvastoin. Mutta kyllä minä sen huomasin että minun paria vuotta nuoremmilla kavereilla ja häntä muutaman vuoden vanhemmilla ystävillä ei ollut kyllä mitään yhteistä. Todelliseksi ongelmaksi tulivat kuitenkin ihan muut kuin suoraan ikään liittyvät asiat. Hän oli mustasukkainen ja minä puolestani niin kokematon, että suhde vinoutui hiljalleen. Kun sitten erosimme kolmen vuoden yhdessäolon jälkeen, hän otti seuraavaksi itseään yli kymmenen vuotta vanhemman miehen. Itselläni on tällä hetkellä (nyt jo 44v) viisi vuotta itseäni nuorempi vaimo. Eli nykyinen voisi olla ensimmäisen lapsi...

    • ...

      Eihän se ikä niinkään merkitse vaan henkinen kypsyys!

    • Nainen 19

      Minun mielestäni ikäerolla ei ole väliä, kunhan vain rakastavat toisiaan ja eivät välitä muista, vaikka katsoisivat päälle. Minulla ja miehelläni on ikäeroa 14-vuotta ja ollaan onnellisia yhdessä :) Olen itse 19, täytän pian 20 ja mieheni on 34 :) Ei kannata murehtia sitä ikäeroa , kunhan antaa mennä vain :)

      • Siru.....

        Sun miehesi on todennäköisesti teineistä pitävä pervo, jota kiinnostat sinä ikäsi vuoksi. Ja kun vanhenet hän saattaa alkaa katsella muita teinejä, ja jos joku heistä suostuu hänet ottamaan, sinä saatat jäädä sivuun. Mutta onnea "rakkaudelle".


      • Nainen 19
        Siru..... kirjoitti:

        Sun miehesi on todennäköisesti teineistä pitävä pervo, jota kiinnostat sinä ikäsi vuoksi. Ja kun vanhenet hän saattaa alkaa katsella muita teinejä, ja jos joku heistä suostuu hänet ottamaan, sinä saatat jäädä sivuun. Mutta onnea "rakkaudelle".

        No anteeksi nyt vain, mutta enköhän minä tunne hänet paremmin, kun sinä ja jos nuon lujaa häiritsee niin mene muualle valittamaan.


      • Mielihyvää
        Siru..... kirjoitti:

        Sun miehesi on todennäköisesti teineistä pitävä pervo, jota kiinnostat sinä ikäsi vuoksi. Ja kun vanhenet hän saattaa alkaa katsella muita teinejä, ja jos joku heistä suostuu hänet ottamaan, sinä saatat jäädä sivuun. Mutta onnea "rakkaudelle".

        Voi Siru sinua, kun taidat olla tosi katkera kaikille kaikesta, mutta koita vaikka hakemalla hakea jotain positiivista omasta elämästäsi..........jospa sitäkautta ilkeät kommenttisi loppuisivat :D

        Ps.kuuntele vaikka Jukka pojan "mielihyvää" biisi


    • Pukki ikämies

      Vanhassa vara parempi, jos vain molemmat ovat terveitä. Mies voi hyvinkin on vielä pukki ja oksa vain kovenee naidessa. Siis nautitaan!

      • mie vaan :)

        Olen nainen 52v ja miesystäväni on 27v, yhdessä ollaan oltu 3 vuotta. Mies on 'vanha sielu' ja nainen taas päinvastoin 'nuori sielu'. Ajatukset menee koko ajan yhteen, esim. toinen ajattelee jotain asiaa, niin toinen alkaa puhumaan siitä.
        Ja seksi tietysti on sanomattakin kivaa, eikä mitään liukuvoiteita ole vielä tarvittu :)


    • "juhan"

      Voi että: En enää ihmettele vaikka naiset etsivät seurustelupalstoilla 5-15 vuotta nuorempia miehiä ja kun lukee teidän juttuja tulee mieleen,että olisi monelle hyvä kokeilla yli viisikymppista naista.Miksi nainen on vanha nelikymppisenä esimerkiksi saamaan lapsia?. Jos verrataan miehiin,niin mies voi saada lapsia vielä satavuotiaana.Olisin iloinen jos löytäisin yli 50 naisen joka olisi halukas sexiin ja vielä ilman liukuvoiteita.Lukekaa edes vähän tilastoja,niin huomaatte kuinka ongelmia sexi asioissa saattaa tulla jo vähän yli kaksikymppisenä.Mitään asiaa ei tietenkään voi yleistää,mutta pannaan asiat järjestykseen. Mielestäni jos nainen on miestä vanhempi,niin ongelmia on tulossa. "juhan"

      • Siru....

        "Jos verrataan miehiin,niin mies voi saada lapsia vielä satavuotiaana."

        Tutkimusten mukaan vanhemmilla miehillä on huonompi sperman laatu, ja kyllä se vaikuttaa lisääntymiseen ja saattaa vaikuttaa myös esimerkiksi lapsen älykkyyteen (tutkimusten mukaan nuorempien miesten lapset ovat vanhempien miesten lapsia älykkäämpiä). Eikä jonkun yli 60v ole kovin helppoa saada nuortakaan naista raskaaksi.


      • Siru.....

        ""Jos verrataan miehiin,niin mies voi saada lapsia vielä satavuotiaana."

        Kuinka monella 100-vuotiaalla muuten seisoo? Tai edes 60-vuotiaalla. 50-vuotialllakin saattaa jo olla vaikeuksia, joten sekin on tosiaan jo merkki jostain.


      • tummeli
        Siru..... kirjoitti:

        ""Jos verrataan miehiin,niin mies voi saada lapsia vielä satavuotiaana."

        Kuinka monella 100-vuotiaalla muuten seisoo? Tai edes 60-vuotiaalla. 50-vuotialllakin saattaa jo olla vaikeuksia, joten sekin on tosiaan jo merkki jostain.

        kaverin vaari 84v.,viriili.täräytti siivooja tytön paksuksi.oli ollut opiskelija/ siivooja viikottaisessa käytössä.vaarin mukaan.
        kaveri totes ettei tässä ole mitään hätää jos vaariin tulee................
        yksilöitä on joukossa viriilejä.kuulemma aika paljon.


    • ikinuoriko

      Olen 58 v mies eikä se naisihanteeni eli 18- 25 vuotiaisiin naisiin ole mitenkään vuosien varrella muutunut.Hyi helvetti jos samanikäisen kanssa.. muuten, kaikki ok.

    • Siru......

      Pikemminkin ikisäälittävä.

    • Ihmetellä.

      Täytyy,jos joku nuorehko mies seurustelee n.50v. naisen kanssa. Kyllä 50v.nainen on jo aika läsähtäneen näköinen. Maan vetovoima on jo tehnyt tehtävänsä,niin kasvoissa kuin takapuolessakin. Itselläni ei tulisi mieleenikään seurustella vanhojen raahkojen kanssa.

      • Siru....

        Mun mielestä taas se on säälittävää, että joku jahtaa nuoruuttaan niin epätoivoisesti että yrittää saada sen takaisin tapailemalla nuoria naisia. Se kertoo siitä, ettei hyväksy omaa vanhenemistaan. Vanhat harmaantuneet ukot on parhaat päivänsä nähneitä, eikä sitä muuta nuorten naisten tapailu, päinvastoin tekee niistä vain säälittävämpiä kun eivät selkeästi ole oman ikäistensä naisten tasolla. Sitäpaitsi ei ne saa nuorista naisista kuin epätoivosia, jotka ei nuorille miehille kelpaa .


      • Nainen 19
        Siru.... kirjoitti:

        Mun mielestä taas se on säälittävää, että joku jahtaa nuoruuttaan niin epätoivoisesti että yrittää saada sen takaisin tapailemalla nuoria naisia. Se kertoo siitä, ettei hyväksy omaa vanhenemistaan. Vanhat harmaantuneet ukot on parhaat päivänsä nähneitä, eikä sitä muuta nuorten naisten tapailu, päinvastoin tekee niistä vain säälittävämpiä kun eivät selkeästi ole oman ikäistensä naisten tasolla. Sitäpaitsi ei ne saa nuorista naisista kuin epätoivosia, jotka ei nuorille miehille kelpaa .

        Se sattuu olemaan vielä niin minun kohdallani, että en ole kiinnostunut minun ikäisistäni miehistäni. Enkä ole epätoivoinen, vaikka olen vanhemman miehen kanssa yhdessä.


    • vanhanaparina

      Mies 92 nainen 74.

      Nainen jatkuvasti vihainen miehelle , ei jaksa hoitaa. taitaa ravistella ym.

      Aikanaan oli kiva istua johtajan auton eupenkillä ja elää rouvanpäiviä.

      Nyt on sitten oma vuoro hoitaa EIKÄ rakkaus riitä TODELLAKAAN.

    • a-le

      Vanhuus on iso kysymysmerkki, jos ikäeroa on paljon. Tietysti kaikillehan se joskus koittaa. Pitää vaan tehdä tuo juttu itselle selväksi.

      Olen aina tuntenut viehtymystä vähän vanhempiin naisiin. Sinänsä hauskaa, että nyt kun olen itse kolmekymppinen, olen alkanut nähdä myös nuorempien parikymppisten naisten viehättävyyden. Ennen en nähnyt.

      Tosin oma parisuhteeni on jatkunut jo kymmenen vuotta ja vain parantunut matkan varrella. Kumppanini on 4 vuotta vanhempi. Naiset elää suurin piirtein tuon verran miehiä kauemmin, joten jos kuolema koitta tilastojen mukaisesti, kummankaan ei tarvitse pitkään sinnitellä leskenä:)

    • vain numero

      täällä taas joku "siru" ihanalla negatiivisille asenteellaan kommentoi kaikkeen.. anna asian olla. voit varmaan itse pahoin. rakentava keskustelu on jees, muttei tuollainen ihme kritisoiminen, vaan asiallinen keskustelu.

      ja se on jotenkin huvittavaa, että vedät johtopäätöksiä millaiset nämä ihmiset on,jotka tapailevat ikäistään vanhempaa ihmistä, miten ihmeessä voisit tietää? oikeasti.

      Ikä on vain numero - kehotan kaikkia seuraamaan tunteitaan! =)

    • Uomo49

      Olen mies. Sekä exäni että nykyiseni ovat minua 16 vuotta nuorempia. Kummassakaan tapauksessa ikä ei meidän välillämme ole koskaan ollut ongelma.

      Exäni kanssa ikäeromme oli ongelma joillekin läheisistämme. Kaverit olivat alkuun vähän varauksellisia, mutta sekin meni ohi. Eroomme ikäerollamme ei ollut mitään vaikutusta. Nykyiseni kanssa ikäeromme ei näytä olevan ongelma edes läheisillemme.

      Olennaista on se, että toisen kanssa aidosti viihtyy. Ihastuminen ja uuden kokeminen toimivat vain hetken aikaa. Toki seksiäkin voi kokeilla ikäeron kanssa ihan siinä missä samanikäistenkin kanssa, mutta suhteen kestävyys tai kestämättömyys ratkeaa mielestäni nimenomaan tuosta keskinäisestä viihtyvyydestä.

      En hakisi mallia julkkispariskunnista, en saman- enkä eri-ikäisistä.

    • anniinaK

      Ikä on vaan numeroita vaikka sitä ei monet usko mutta se on kuitenkin totuus. Itse olen kohta 19v. nainen ja mieheni on 35v. En voisi ikinä kuvitellakkaan luopuvani hänestä. Meillä on aina hauskaa yhdessä ja kaikki sujuu erittäin hyvin.

    • 4+19

      Itse olen ollut ihan avoliitossa asti itseäni 15 vuotta nuoremman miehen kanssa, ja ikävä kyllä olen kai niitä harvoja joka sanoo että suhde kaatui ikäeroon. Olimme vaan ihan eri elämänvaiheessa, ja mies vasta itsenäistymässä. Kävi niinkuin vähän alussa pelkäsinkin, hän halusi elää lopulta yksin ja viettää vapaata elämää ilman parisuhdetta, mikä on minusta nuorena ihan normaalia. Yritimme vielä olla yhdessä erilleen muuton jälkeenkin, kun tunteita oli, mutta lopulta olimme henkisestikkin niin etäällä toisistamme että oli pakko erota lopullisesti. Tänä päivänä en edes tiedä mitä hänelle kuuluu.

      Aina se ei onnistu, mutta useimmiten kai sentään!

    • vain numeroita35

      Minulla ja miehelläni on ikäeroa 16v,ja kaikki menee loistavasti ! yhdessä ollaan oltu 3vuotta. että tsemppiä myös teille ! :)

    • ei väliä

      meillä mieheni kanssa on ikäeroa 20 vuotta,ja yhdessä ollaan oltu jo 6 vuotta. että ainakin meillä ikä on vaan numeroita :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe