Suorituskykyä lisää 50 prosenttia

uskomatonta--

http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/artikkeli.shtml/2011/09/1390889/tutkimus-tumma-suklaa-kohottaa-kuntoa-samalla-tavalla-kuin-lenkkeily

Lainaus:

"Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että tumma suklaa on vielä terveellisempää, kuin mitä on luultu.

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan tumman suklaan syöminen parantaa suorituskykyä yhtä paljon kuin urheilu.

Urheilevat testiin osallistuneet ihmiset söivät päivittäin tummaa suklaata treenaamisen ohessa. Testien perusteella todettiin, että pienet päivittäiset suklaa-annokset paransivat suorituksia jopa 50 prosenttia."

37

2125

    Vastaukset

    • http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1390931

      Kaikki bodaajat tummaa suklaata syömään:

      Lainaus:

      "Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan tumma suklaa parantaa urheilusuoritusta yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi juoksulenkki.

      Detroitin Wayne State -ylipiston tutkimuksen mukaan pieni annos tummaa suklaata yhdistettynä säännölliseen liikuntaan parantaa suorituskykyä yli 50 prosentilla.

      Tutkijoiden mukaan tumma suklaa sisältää superflavonoidi epikatekiinia, joka näyttäisi stimuloivan lihasten kasvua samalla lailla kuin raskas liikunta.

      Tutkijat testasivat suklaan vaikutusta hiirillä ja huomasivat, suklaan epikatekiini sai hiiret tuottamaan enemmän mitokondrioita. Mitokondriot antavat soluille virtaa ja auttavat hapen kulkua lihaksiin. Tämä antoi hiirille enemmän energiaa ja ne jaksoivat juosta pidempään juoksupyörässä.

      – Aerobisen liikunnan, kuten juoksemisen ja pyöräilyn tiedetään lisäävän mitokondrioiden tuotantoa lihaksissa. Tutkimuksemme todisti, että suklaan epikatekiini toimii lähestulkoon samalla lailla, tohtori Moh Malek Wayne State –yliopistosta totesi.

      Tutkijat joutuvat vielä tekemään lisätestejä todistaakseen, että sama efekti tapahtuu myös ihmisillä. Tutkijat ovat kuitenkin jo nyt melko varmoja, että tummasta suklaasta voi olla hyötyä ihmisillä esimerkiksi ikään liittyvässä lihasten surkastumisessa."

      -- Siis bodaajien täsmäruokaa!

      • Hanss Solo kirjoitti:

        Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

        Lukekaa varoitukseni raakasuklaasta alhaalta, ennen kuin tilaatte mitään!!!

        Raakasuklaa EI ole terveellistä!!!


      • AntiSuperFood kirjoitti:

        Lukekaa varoitukseni raakasuklaasta alhaalta, ennen kuin tilaatte mitään!!!

        Raakasuklaa EI ole terveellistä!!!

        Puhut sontaa, meiän hamsterikin syö raakasuklaata vaikka väität ettei eläimet syö sitä.


      • Mistä johtuu että korkean kaakaopitoisuuden 75-90% tummasta suklaasta tulee välillä pää kipeäksi? Laajentaako liikaa aivoverisuonia ja lisää näin aivoverenkiertoa? Normaalista suklaasta ei koskaan päänsärkyä.

        Kuinka paljon tummaa suklaata kannattaa syödä päivässä että saa hyötyvaikutukset mm. liikuntaan, urheiluun, kognitiiviseen aivotoimintaan ilman haittoja ja mm. liiallista kalorimäärää?

        Jossain oli että chilin lisäämiseen tummaan suklaaseen lisää sen hyödyllisiä vaikutuksia, pitääkö paikkansa?


    • Eli ihan kaikki tummat suklaat on hyvästä? Tarvitseeko kaakaota olla miten iso %? Ja miten pieni annos päivässä on pieni?

      • Hankkikaa mielummin raakakaakaota niiden superflavonoidi epikatekiinipitoisuudet on paljon suurempia. Tumman suklaan pitää olla 60-70% ennen kuin tehoja alkaa tulla, mutta vasta yli 80%:set Lidlin ym. tummat suklaat sisältävät merkittävästi enemmän tehoaineita, tosin niiden makukin on sitten sitä että vetäisit sokeritonta talouskaakaojauhetta hanuriin. Raakakaakaon tehoainemäärät ovat kuitenkin 500-700% suurempia kuin tummimmankaan valmistetun suklaan. Jollain 40-50 g:n päivittäisannoksella raakakaakaota on jo suuri hyöty, liikaa syötynä raakakaakaokin tuo liikaa rasvaa.
        Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!


      • IsoJaTiukka kirjoitti:

        Hankkikaa mielummin raakakaakaota niiden superflavonoidi epikatekiinipitoisuudet on paljon suurempia. Tumman suklaan pitää olla 60-70% ennen kuin tehoja alkaa tulla, mutta vasta yli 80%:set Lidlin ym. tummat suklaat sisältävät merkittävästi enemmän tehoaineita, tosin niiden makukin on sitten sitä että vetäisit sokeritonta talouskaakaojauhetta hanuriin. Raakakaakaon tehoainemäärät ovat kuitenkin 500-700% suurempia kuin tummimmankaan valmistetun suklaan. Jollain 40-50 g:n päivittäisannoksella raakakaakaota on jo suuri hyöty, liikaa syötynä raakakaakaokin tuo liikaa rasvaa.
        Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!

        Selitäppä termi "superflavonoidi"..? X)


      • TheOne kirjoitti:

        Selitäppä termi "superflavonoidi"..? X)

        Termi oli lainaus asiaa käsittelvältä sivulta, mutta toden totta jos suklaan epikatekiini saa tuottamaan enemmän mitokondrioita ja vaikutus on sama suorituskykyyn kuin liikunnalla, niin kyse on todella superflavonoidista.


      • IsoJaTiukka kirjoitti:

        Termi oli lainaus asiaa käsittelvältä sivulta, mutta toden totta jos suklaan epikatekiini saa tuottamaan enemmän mitokondrioita ja vaikutus on sama suorituskykyyn kuin liikunnalla, niin kyse on todella superflavonoidista.

        Toi on melkoisen iso "jos"... ;)


      • TheOne kirjoitti:

        Toi on melkoisen iso "jos"... ;)

        Tutkimuksen mukaan. Tutkimuksiin tieto ja tiede yleensä perustuu, joten ihan mutuilusta tai jossista ei ole kyse.


      • IsoJaTiukka kirjoitti:

        Hankkikaa mielummin raakakaakaota niiden superflavonoidi epikatekiinipitoisuudet on paljon suurempia. Tumman suklaan pitää olla 60-70% ennen kuin tehoja alkaa tulla, mutta vasta yli 80%:set Lidlin ym. tummat suklaat sisältävät merkittävästi enemmän tehoaineita, tosin niiden makukin on sitten sitä että vetäisit sokeritonta talouskaakaojauhetta hanuriin. Raakakaakaon tehoainemäärät ovat kuitenkin 500-700% suurempia kuin tummimmankaan valmistetun suklaan. Jollain 40-50 g:n päivittäisannoksella raakakaakaota on jo suuri hyöty, liikaa syötynä raakakaakaokin tuo liikaa rasvaa.
        Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!

        "Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!"

        Kilpailee vihreän teen kanssa nro:1 -tittelistä.
        Vihreä tee kupillinen noin tuntia ennen treeniä antaa mielettömästi energiaa ja hengitys toimii paljon normaalia paremmin, eli parantaa keuhkokapasiteettia kybällä. Treeniteho kasvaa ja tulokset.
        Vihreää teetä kun juo 3-4 tunnin välein niin virtaa piisaa ja rasva palaa.

        Sekä vihreä tee että raakakaakao kuuluvat luonnollisiin lisäravinteisiini, mitään keinotekoista tai rankasti käsiteltyä en käytä. Vitamiinipillereiden mm. E, B6, foolihappo ym. tabujen on todettu jopa lyhentävän eliniän odotetta.


      • Vileä isompi kirjoitti:

        "Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!"

        Kilpailee vihreän teen kanssa nro:1 -tittelistä.
        Vihreä tee kupillinen noin tuntia ennen treeniä antaa mielettömästi energiaa ja hengitys toimii paljon normaalia paremmin, eli parantaa keuhkokapasiteettia kybällä. Treeniteho kasvaa ja tulokset.
        Vihreää teetä kun juo 3-4 tunnin välein niin virtaa piisaa ja rasva palaa.

        Sekä vihreä tee että raakakaakao kuuluvat luonnollisiin lisäravinteisiini, mitään keinotekoista tai rankasti käsiteltyä en käytä. Vitamiinipillereiden mm. E, B6, foolihappo ym. tabujen on todettu jopa lyhentävän eliniän odotetta.

        Valkosipuli kuuluu samaan treeniboosterien ykkösjoukkoon ehdottomasti. 2-4 valkosipulinkynttä kun syöt paivässä raakasilppuna esim. veden/mehun kanssa niellen, niin energia lisääntyy ja superisti, varsinkin makuukamarin puolella. Lisää typpioksidin tuotantoa kuten L-Arginiini ym. seksilisäravinteet. Jos valkosipulin tehoa ei huomaa on huippukuntoinen 20v jannu.


      • IsoJaTiukka kirjoitti:

        Tutkimuksen mukaan. Tutkimuksiin tieto ja tiede yleensä perustuu, joten ihan mutuilusta tai jossista ei ole kyse.

        Tiedosta voidaan puhua vasta, kun samansuuntaisia tutkimustuloksia on useita. Yksi tutkimus voi vasta arvailla.


      • IsoJaTiukka kirjoitti:

        Hankkikaa mielummin raakakaakaota niiden superflavonoidi epikatekiinipitoisuudet on paljon suurempia. Tumman suklaan pitää olla 60-70% ennen kuin tehoja alkaa tulla, mutta vasta yli 80%:set Lidlin ym. tummat suklaat sisältävät merkittävästi enemmän tehoaineita, tosin niiden makukin on sitten sitä että vetäisit sokeritonta talouskaakaojauhetta hanuriin. Raakakaakaon tehoainemäärät ovat kuitenkin 500-700% suurempia kuin tummimmankaan valmistetun suklaan. Jollain 40-50 g:n päivittäisannoksella raakakaakaota on jo suuri hyöty, liikaa syötynä raakakaakaokin tuo liikaa rasvaa.
        Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!

        40-50g raakakaakaota ja voit saada kivan tykytyskohtauksen, jossa syke 200 ja piipaa-autolla päivystykseen, jossa syke koholla noin 140ssä seuraavan vuorokauden vaikka beetasalpaajat suonessa; kokemusta tästä löytyy. Raakakaakaota ihan teelusikallinen noin 5g max päivässä! Raakakaakao on monille isoilla 40-50g annoksilla puhdasaasta myrkkyä!


      • Vileä isompi kirjoitti:

        "Pian tumma suklaa ja raakakaakao on bodaajien treeniboosteri no:1!"

        Kilpailee vihreän teen kanssa nro:1 -tittelistä.
        Vihreä tee kupillinen noin tuntia ennen treeniä antaa mielettömästi energiaa ja hengitys toimii paljon normaalia paremmin, eli parantaa keuhkokapasiteettia kybällä. Treeniteho kasvaa ja tulokset.
        Vihreää teetä kun juo 3-4 tunnin välein niin virtaa piisaa ja rasva palaa.

        Sekä vihreä tee että raakakaakao kuuluvat luonnollisiin lisäravinteisiini, mitään keinotekoista tai rankasti käsiteltyä en käytä. Vitamiinipillereiden mm. E, B6, foolihappo ym. tabujen on todettu jopa lyhentävän eliniän odotetta.

        Voi vittu ai bodaajien treeniboosteri nro.1 😂 se on kuule testosteroni mikä on bodaajien treeniboosteri nro.1


      • Hmmmmmmmmm kirjoitti:

        40-50g raakakaakaota ja voit saada kivan tykytyskohtauksen, jossa syke 200 ja piipaa-autolla päivystykseen, jossa syke koholla noin 140ssä seuraavan vuorokauden vaikka beetasalpaajat suonessa; kokemusta tästä löytyy. Raakakaakaota ihan teelusikallinen noin 5g max päivässä! Raakakaakao on monille isoilla 40-50g annoksilla puhdasaasta myrkkyä!

        Voiko 70-90%:n tummalla suklaalla 40-100g päivässä saada samat tykytykset? Ei ihan terveellistä kamaa tuo raakakaakao, jos aiheuttaa tuollaista. Voiko olla taustalla esim. piilevä verenpainetauti tai diabetes?


    • Jumaliste, tämän uutisen kun joku Andy Bolton löytää tuon artikkelin, niin pian nähdään 700 kilon maastavetoja...?!? Puhumattakaan Suomen yleisurheilusta...riittää, että vedetään kerran, pari viikkoon sauvakävelylenkki, ja tummaa suklaata. Johan lentää keppikin yli 90 taas. Prkl.

      • Sama juttu monen lisäravinteen kohdalla. Jos tummalla suklaalla saa samat hyödyt ja vielä edullisemmin, niin onko huonoa?


    • joo vois lopettaa urheilun ja ottaa taksin alepalle...

    • "Tuoreen brittitutkimuksen mukaan tumman suklaan syöminen parantaa suorituskykyä yhtä paljon kuin urheilu."

      Täyttä bullshittiä!! XD

      Ja nyt ihmiset innoissaan kuvittelevat, että ei tartte treenata. Riittää ku istuu sohvalla mussuttamassa suklaata kunnon kasvaessa kohisten! X)

      • "Ja nyt ihmiset innoissaan kuvittelevat, että ei tartte treenata. Riittää ku istuu sohvalla mussuttamassa suklaata kunnon kasvaessa kohisten! X)"

        Ei todellakaan, vaan jos tutkimustulokset pitävät paikkansa myös ihmisellä, me isot lihaksikkaat bodaajat otamme mahdollisimman tumman suklaan tai raakakaakaon lisäravinteeksi, joka parantaa entisestään erittäin hyvää kuntoamme jotta saamme vielä entisestä lisää intensiteettiä bodaustreeneihin. Jos vaikutus toimii myös ihmisellä teho on parempi kuin kreatiinilla, beeta-alaniinilla ym.
        Tutkimuksissa on todettu jo muutenkin noin. 40-50g:n päivittäisen annoksen tummaa suklaata/raakakaakaota olevan optimaalinen annos erittäin hyvän antioksidanttisuojan saamiseksi. Yli 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.
        Kuuluu samaan kategoriaan bodaajan ruokavaliossa kuin vaikkapa vihreä tee.


      • Käytön hyödyt
        Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie raa'an kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Kaakaon sisältämät antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) ehkäisevät erityisesti huonon LDL- kolesterolin hapettumista. Tämä suojelee kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta. Polyfenoleilla on myös verta tihentäviä ominaisuuksia, jotka ehkäisevät meitä sydänkohtauksilta. Kaakaon antioksidanttipitoisuutta kuvaa hyvin se, että raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä.

        Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

        Anandamidi (n-arachidonoylethanolamine)
        Anandamidi on luonnollisesti aivoissamme esiintyvä neurotransmitteri eli hermosolujemme välittäjä-aine. Anandamidi on kannabioidi, jolla on keskeinen vaikutus mieliaalaamme ja sitä erittyy aina kun koemme autuutta ja onnellisuutta. Kaakao on toistaiseksi ainut ruoka-aine, jonka tiedämme sisältävän näitä yhdisteitä. Kyseinen lipidi syntentisoidaan aivoissa alueella, joka on vastuussa korkeamman ajattelun prosesseistamme. Anandamidillaa on osansa hyvän olon luomisessa, muistin parantumisessa, masentuneisuuden poistumisessa ja yhteydellisyyden tunteen kokemisessa. Se stimuloi myös motivaatiota luovaa osaa aivoissamme.

        Kun kirjoitan kirjainyhdistelmän THC, luo se monelle assosiaation kannabiksen vaikuttavaan ainesosaan (9-tetrahydrokannabinolia). On kuitenkin pitkään tiedetty, että kemikaali, joka luonnollisesti lukkiutuu kehossamme THC-reseptoriin, on anandamiini. Kun tietyt molekyylit tarttuvat solun pinnalla olevaan reseptoriin, mahdollistuu tiedon välittyminen solukalvon läpi ja tunnemme olevamme "pilvessä". On kuitenkin selvää, että esimerkiksi fyysisen harjoittelun aikana erittämästämme anandamiinista tai kaakaon sisältämästä anandamiinin määrästä, emme varsinaiseen pilveen tule, mutta monelle jo tuttu "runner's high" tai toistaiseksi ehkä vähemmän tuttu "kaakaoflow", kuvaavat näitä olotiloja mainiosti. Sen lisäksi, että raaka kaakao sisältää anandamidia, se sisältää myös anandamidi-inhibiittoreita (N-oleolethanolamine ja N-linoleoylethanolamine), jotka hidastavat kehomme kykyä pilkkoa anandamiinia. Tämä saa kyseisen välittäjä-aineen aiheuttaman hyvän olon säilymään pidempään.

        Teobromiini
        Moni luulee, että raaka kaakao piristää sen sisältämän kofeiinin vuoksi. Raaka kaakao sisältää kuitenkin vain noin 1/20 osan kahvin sisältämästä kofeiinin määrästä. Hyvin pienen kofeiinimäärän lisäksi kaakao sisältää kuitenkin luonnossa erittäin harvinaista teobromiinia, joka on kofeiinin "sisarmolekyyli" (molemmat metyyliksantiineja). Teobromiinilla on kehossamme piristävä ja melko pitkäkestoinen vaikutus, sillä maksamme entsyymit pilkkovat teobromiinin vain noin 50%:sti 6-10 tunnin kuluessa nauttimisesta. Teobromiini ei stimuloi hermostoamme ja sen vaikutus on noin 1/4 kofeiinin aiheuttamasta stimulaatiosta. Huom! Koirien elimistöstä puuttuu teobromiinia käsittelevä entsyymi, joten suklaan antaminen koiralle voi johtaa vakaviin seurauksiin.


      • kaakaonisti kirjoitti:

        Käytön hyödyt
        Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie raa'an kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Kaakaon sisältämät antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) ehkäisevät erityisesti huonon LDL- kolesterolin hapettumista. Tämä suojelee kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta. Polyfenoleilla on myös verta tihentäviä ominaisuuksia, jotka ehkäisevät meitä sydänkohtauksilta. Kaakaon antioksidanttipitoisuutta kuvaa hyvin se, että raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä.

        Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

        Anandamidi (n-arachidonoylethanolamine)
        Anandamidi on luonnollisesti aivoissamme esiintyvä neurotransmitteri eli hermosolujemme välittäjä-aine. Anandamidi on kannabioidi, jolla on keskeinen vaikutus mieliaalaamme ja sitä erittyy aina kun koemme autuutta ja onnellisuutta. Kaakao on toistaiseksi ainut ruoka-aine, jonka tiedämme sisältävän näitä yhdisteitä. Kyseinen lipidi syntentisoidaan aivoissa alueella, joka on vastuussa korkeamman ajattelun prosesseistamme. Anandamidillaa on osansa hyvän olon luomisessa, muistin parantumisessa, masentuneisuuden poistumisessa ja yhteydellisyyden tunteen kokemisessa. Se stimuloi myös motivaatiota luovaa osaa aivoissamme.

        Kun kirjoitan kirjainyhdistelmän THC, luo se monelle assosiaation kannabiksen vaikuttavaan ainesosaan (9-tetrahydrokannabinolia). On kuitenkin pitkään tiedetty, että kemikaali, joka luonnollisesti lukkiutuu kehossamme THC-reseptoriin, on anandamiini. Kun tietyt molekyylit tarttuvat solun pinnalla olevaan reseptoriin, mahdollistuu tiedon välittyminen solukalvon läpi ja tunnemme olevamme "pilvessä". On kuitenkin selvää, että esimerkiksi fyysisen harjoittelun aikana erittämästämme anandamiinista tai kaakaon sisältämästä anandamiinin määrästä, emme varsinaiseen pilveen tule, mutta monelle jo tuttu "runner's high" tai toistaiseksi ehkä vähemmän tuttu "kaakaoflow", kuvaavat näitä olotiloja mainiosti. Sen lisäksi, että raaka kaakao sisältää anandamidia, se sisältää myös anandamidi-inhibiittoreita (N-oleolethanolamine ja N-linoleoylethanolamine), jotka hidastavat kehomme kykyä pilkkoa anandamiinia. Tämä saa kyseisen välittäjä-aineen aiheuttaman hyvän olon säilymään pidempään.

        Teobromiini
        Moni luulee, että raaka kaakao piristää sen sisältämän kofeiinin vuoksi. Raaka kaakao sisältää kuitenkin vain noin 1/20 osan kahvin sisältämästä kofeiinin määrästä. Hyvin pienen kofeiinimäärän lisäksi kaakao sisältää kuitenkin luonnossa erittäin harvinaista teobromiinia, joka on kofeiinin "sisarmolekyyli" (molemmat metyyliksantiineja). Teobromiinilla on kehossamme piristävä ja melko pitkäkestoinen vaikutus, sillä maksamme entsyymit pilkkovat teobromiinin vain noin 50%:sti 6-10 tunnin kuluessa nauttimisesta. Teobromiini ei stimuloi hermostoamme ja sen vaikutus on noin 1/4 kofeiinin aiheuttamasta stimulaatiosta. Huom! Koirien elimistöstä puuttuu teobromiinia käsittelevä entsyymi, joten suklaan antaminen koiralle voi johtaa vakaviin seurauksiin.

        Fenyylietyyliamiini (PEA)
        Anandamidin tavoin fenyylietyyliamiini on aivojemme neurotransmittori. Kehomme fenyylietyyliaminin tasot nousevat rakastuessamme ja vastaavasti masentuneilla PEA:n tasot ovat matalalla. Voikin olla, että rakkauselämämme murheisiin syödyn suklaa helpottavia vaikutuksia ei ole täysin tuulesta temmattu. PEA aktivoi aivojemme keskittymiskyvystä ja havainnoimisesta vastaavan osan neurotransmittoreita, ja fenyylietyyliamiini lisääntyykin, kun ajatuksemme syventyy tiukasti esimerkiksi hyvän kirjan, projektin tai urheilusuorituksen pariin. Kaakaoflow:ssa tälle tunteelle on tyypillistä ajantajun menettäminen ja psyykkisen suorituskyvyn lisääntyminen. PEA lisää myös noradrenaliinin vaikutusta kehossamme, mikä johtaa iloisuuden ja mielihyväntunteiden lisääntyseen.

        Magnesium
        Kaakao sisältää kaikista ruoka-aineista rikkain magnesiumin lähde ja 50 grammassa kaakaota onkin enemmän magnesiumia kuin tyypillisissä lisäravinteena myytävässä magnesiumtabletissa. Noin 70% kehomme magnesiumista on luissa ja magnesium onkin yksi tärkeimmistä mineraaleista jos haluamme rakentaa vahvat luut. Magnesium aktivoi lähes kaikki entsyymit, joita hermosolumme vaativat muodostaakseen glukoosista energiaa, adenosiini trifosfaattia (ATP). Aivojemme riittävän vilkas toiminta riippuu pitkälti juurikin ATP:sta ja kun aivoillamme on käytössä riittävästi magnesiumia, toimii ajatuksemme kirkkaasti ja selkeästi. Aivo-selkäydinnesteessämme on suurempi pitoisuus magnesiumia kuin veriplasmassamme. Magnesiumia vaaditaan yli 300:n kehomme entsyymin toimintaan, joista suurin osa liittyy aivojen toimintaan ja ajatteluumme. Magnesium on myös välttämätön ainesosa aivolisäkkeellemme, joka saa aivoissamme informaatiota hypotaalamukselta ja siirtää nämä viestit koko kehoomme erilaisina kemiallisina singaaleina tai hormoneina.

        MAO-inhibiittorit
        Nuorena kehomme erittää enemmän neurotransmittereitä: mm. serotoniinia, dopamiinia, noradrenaliinia, adrenaliinia, minkä vuoksi koemme enemmän innostusta, iloa ja seikkailunhalua. Tietyt aivojemme entsyymit (MAO A ja MAO B) käyttävät ja kierrättävät näitä kehomme tärkeitä välittäjä-aineita. Ikääntyessämme näistä entsyymeistä tulee agressiivisempia ja ne kierrättävät neurotransmittereita turhankin nopeasti, mikä laskee välittäjä-aineiden tasoja aivoissamme. Alhaiset neurotransmitteritasot on linkitetty vanhenemisen lisäksi, epämiellyttävään olotilaan ja masennukseen. Idea näiden välittäjä-ainetasojen pitämistä korkeina on johtanut siihen, että tietyissä huumausaineissa ja mielialalääkkeissä käytetään synteettisiä MAO-estäjiä, jotka pitävät kyseisten välittäjä-aindeiden tasot korkealla. Tällaisia MAO-inhibiittoreja löytyy kuitenkin myös luonnosta (mm. ayahuacha ja tupakka). MAO-inhibiittoreiden tiedetään aktivoivan aivojemme tuntemattomia osia, joissa piilee yli 90% aivojemme kapasiteetista, jota emme normaalisti käytä. Raa'an kaakaon sisältämistä mahdollisista MAO-inhibiittoreista ei ole tutkimustietoa, mutta vallitsevan uskomuksen mukaan raaka kaakao sisältää myös näitä ainesosia.


    • Tämä on hölynpölyä.

      • Lähde kiitos.


    • http://www.mtv3.fi/makuja/hyvaolo.shtml/tiesitko-suklaan-syonti-on-yhta-hyodyllista-lihaksille-kuin-juoksulenkki?1480028

      Tiesitkö: Suklaan syönti on yhtä hyödyllistä lihaksille kuin juoksulenkki!

      Amerikkalaistutkimuksen mukaan tumma suklaa parantaa urheilusuoritusta yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi juoksulenkki.

      Detroitin Wayne State -ylipiston tutkimuksen mukaan pieni annos tummaa suklaata yhdistettynä säännölliseen liikuntaan parantaa suorituskykyä yli 50 prosentilla.

      Tutkijoiden mukaan tumma suklaa sisältää superflavonoidi epikatekiinia, joka näyttäisi stimuloivan lihasten kasvua samalla lailla kuin raskas liikunta.

      Tutkijat testasivat suklaan vaikutusta hiirillä ja huomasivat, suklaan epikatekiini sai hiiret tuottamaan enemmän mitokondrioita. Mitokondriot antavat soluille virtaa ja auttavat hapen kulkua lihaksiin. Tämä antoi hiirille enemmän energiaa ja ne jaksoivat juosta pidempään juoksupyörässä.

    • Minkä verran raakakaakaota pitää syödä, jotta saa optimaalisen tehovaikutuksen, muttei liho? Paljonko siis päivässä?
      Kertoisitteko Turussa hyviä liikkeitä, joissa myydään laadukasta raakakaakaota, mielellään mahdollisimman edullisesti. Ovatko kaakaopavut yhtä tehokkaita kuin raakakaakao?

    • Varoitus raakasuklaasta/kaakaosta!!!

      Varokaa näitä raakasuklaa/kaakao virityksiä! Tämä raakasuklaa on alkanut näissä superfood- ja raakaruokayhteisöissä saamaan erittäin kyseenalaista mainetta, myös Suomessa. Monet raakaruoka”gurut” ovat alkaneet vastustamaan raakasuklaata hyvinkin voimakkaasti, mm. raakaruoka”guru” Paul Nilson, joka on yksi alansa huippuja, on alkanut varoittelemaan raakasuklaasta, eikä suosittele sen käyttöä kuin korkeintaan mausteena.

      Raakasuklaa stimuloi voimakkaasti mm. stressihormonien tuotantoa ja voi pahimmillaan johtaa adrenalin burn-outiin ts. adrenalin fatigue -tilaan. Tästä syystä se voi ensialkuun parantaa urheilusuorituksia, koska sopivina määrinä stressihormonien tiedetään kohottavan suorituskykyä. Pitkällä aikavälillä tämä kuitenkin johtaa suorituskyvyn totaaliseen romahtamiseen ja useisiin muihin ongelmiin. Adrenaliini mm. syrjäyttää sukupuolihormonit. Tuosta tilasta palautuminen kestää vuosia.

      Raakasuklaan käyttäjät ovat myös kertoneet voimakkaasta addiktiosta ja kykenemättömyydestä hallita kerta-annoksia, Suomessakin superfoodien ystävät puhuvat hallitsemattomista suklaaövereistä. Jotkut asiantuntijat puhuvat jopa kovemmasta riippuvuudesta kuin nikotiinilla. Ja jatkuvasti käytettynä raakasuklaa aiheuttaa mm. suolisto-oireita.

      Tässä muutama fakta raakasuklaasta:
      - Raakasuklaassa olevat ainesosat stimuloivat samoja aivojen osa-alueita kuin morfiini
      - Yksikään tunnettu eläin- tai hyönteislaji ei käytä kaakaota ravintonaan. Ne syövät sitä vain, jos niitä huijataan jonkin muun ravinnon seassa syömään sitä (esim. maito).
      - Jos eläimiä on huijattu syömään kaakaota, ellei se heti tapa niitä, se lyhentää niiden elinikää huomattavasti. (esim. koira voi menehtyä nopeastikin syötyään pelkästään tummaa suklaata).
      - Alkuperäiskansat käyttävät raakakaakaota vain pyhissä psykedellisissä rituaaleissa, ei ravinnoksi.
      - ON ERITTÄIN MYRKYLLINEN MAKSALLE ja aiheuttaa veren toksisuutta!
      - Voimakas stimulantti ja kiihdyttää munuaistoimintaa ja adrenaliinirauhasia.
      - Mega-annoksina aiheuttaa jopa LSD:n kaltaisia hallusinaatioita.

      Raakasuklaasta varoittelee jo useampi alan asiantuntija, mm:

      Solveig Almqvist – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
      Tommy Axelsson – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
      Fred Bisci, PhD – USA
      Tamera Campbell – Vision - USA
      Rajaa Chbani – Pharmacie L’Unite - Morocco
      Gabriel Cousens, MD, MD(H) – Diplomat American Board of Holistic Medicine - USA
      Brenda Cobb – Living Foods Institute - USA
      Anna Maria Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
      Brian Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
      Carole Dougoud – Institute Haute Vitalite - Switzerland
      Kare Engstrom – Dietician - Sweden
      Viktoras Kulvinskas – “Grandfather” of the Living Foods Movement - USA
      Marie Christine Lhermitte – Chemin du mas Magnuel - France
      George Malkmus – Hallelujah Acres - USA
      Rhonda Malkmus – Hallelujah Acres - USA
      Paul Nison – The Raw Life - USA
      Claudine Richard – Naturopath - France
      Michael Saiber – Vision - USA
      Jameth Sheridan, ND – HealthForce Nutritionals - USA
      Diana Store – Raw Superfoods – UK/The Netherlands
      Jill Swyers – Living Foods For Health – UK/Portugal
      Walter J. Urban, PhD – USA - Costa Rica

      ÄLKÄÄ SIIS HYVÄT IHMISET USKOKO AINA NÄITÄ SUPERFLAVOIDIEN MAINOSTAJIA JA IHERB PROVIKOIDEN KERÄÄJIÄ!!! Luonnollisuus ei ole kuin markkinatermi, se EI takaa tuotteen terveellisyyttä tai hyödyllisyyttä. Kokaiini ja tupakkakin on luonnollisia tuotteita. Superflavoidit ja muut termit on kehitetty vain sekoittamaan ihmisten päitä. Luottakaa ihmiset itseenne, älkääkä höyrähtäkö kaikenmaailman hihhulihöyrypäiden hienoihin korulauseisiin. Muistakaa, että yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista ei ole olemassakaan!

      Suosittelen pysymään erossa koko raakasuklaasta!

      • Ja jokainen varmaan ymmärtää että eellinen viesti on trolli ;)
        Mikään noista mainituista haitoista ei oikeasti pidä paikkansa. Uusimman tutkimuksen mukaan paitsi että tumma suklaa lisää suorituskykyä, parantaa terveyttä parantaa myös älykkyyttä.

        Syö suklaata, voita Nobel-palkinto?
        http://www.terve.fi/ravinto/syo-suklaata-voita-nobel-palkinto

        Suklaansyönnillä ja Nobel-palkinnoilla uskomaton yhteys – "ruotsalaisissa jotain hämärää"
        http://www.mtv3.fi/makuja/uutiset.shtml/suklaansyonnilla-ja-nobel-palkinnoilla-uskomaton-yhteys--ruotsalaisissa-jotain-hamaraa?1634227

        Syö suklaata, voita Nobel-palkinto
        http://www.satakunnankansa.fi/sitajatata/1194771434277/artikkeli/syo suklaata voita nobel-palkinto.html

        Yllättävä tutkimustulos: Syö suklaata, voita Nobel?
        http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2012101116189007_hu.shtml

        Tutkimus todistaa: Syö suklaata, voita Nobeleita
        http://www.kauppalehti.fi/etusivu/tutkimus todistaa syo suklaata, voita nobeleita/201210280917?ext=rss


      • suklaata poskeen kirjoitti:

        Ja jokainen varmaan ymmärtää että eellinen viesti on trolli ;)
        Mikään noista mainituista haitoista ei oikeasti pidä paikkansa. Uusimman tutkimuksen mukaan paitsi että tumma suklaa lisää suorituskykyä, parantaa terveyttä parantaa myös älykkyyttä.

        Syö suklaata, voita Nobel-palkinto?
        http://www.terve.fi/ravinto/syo-suklaata-voita-nobel-palkinto

        Suklaansyönnillä ja Nobel-palkinnoilla uskomaton yhteys – "ruotsalaisissa jotain hämärää"
        http://www.mtv3.fi/makuja/uutiset.shtml/suklaansyonnilla-ja-nobel-palkinnoilla-uskomaton-yhteys--ruotsalaisissa-jotain-hamaraa?1634227

        Syö suklaata, voita Nobel-palkinto
        http://www.satakunnankansa.fi/sitajatata/1194771434277/artikkeli/syo suklaata voita nobel-palkinto.html

        Yllättävä tutkimustulos: Syö suklaata, voita Nobel?
        http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2012101116189007_hu.shtml

        Tutkimus todistaa: Syö suklaata, voita Nobeleita
        http://www.kauppalehti.fi/etusivu/tutkimus todistaa syo suklaata, voita nobeleita/201210280917?ext=rss

        No sinullahan luotettavat lähteet on! Tutkimusten mukaan myös jäätelön syönti lisää hukkumisvaaraa. Ei tuollainen "tutkimus" todista mitään.

        Et kuitenkaan kumonnut yhtäkään asiaa viestistäni:
        "- Raakasuklaassa olevat ainesosat stimuloivat samoja aivojen osa-alueita kuin morfiini
        - Yksikään tunnettu eläin- tai hyönteislaji ei käytä kaakaota ravintonaan. Ne syövät sitä vain, jos niitä huijataan jonkin muun ravinnon seassa syömään sitä (esim. maito).
        - Jos eläimiä on huijattu syömään kaakaota, ellei se heti tapa niitä, se lyhentää niiden elinikää huomattavasti. (esim. koira voi menehtyä nopeastikin syötyään pelkästään tummaa suklaata).
        - Alkuperäiskansat käyttävät raakakaakaota vain pyhissä psykedellisissä rituaaleissa, ei ravinnoksi.
        - ON ERITTÄIN MYRKYLLINEN MAKSALLE ja aiheuttaa veren toksisuutta!
        - Voimakas stimulantti ja kiihdyttää munuaistoimintaa ja adrenaliinirauhasia.
        - Mega-annoksina aiheuttaa jopa LSD:n kaltaisia hallusinaatioita."

        Paul Nilsonkin tässä trollailee vain raakasuklaasta:

        http://www.youtube.com/watch?v=Jz_XezJ8cMY

        Nämäkin asiantuntijat vain trollailevat varoitellessaan raakasuklaasta:

        Solveig Almqvist – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
        Tommy Axelsson – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
        Fred Bisci, PhD – USA
        Tamera Campbell – Vision - USA
        Rajaa Chbani – Pharmacie L’Unite - Morocco
        Gabriel Cousens, MD, MD(H) – Diplomat American Board of Holistic Medicine - USA
        Brenda Cobb – Living Foods Institute - USA
        Anna Maria Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
        Brian Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
        Carole Dougoud – Institute Haute Vitalite - Switzerland
        Kare Engstrom – Dietician - Sweden
        Viktoras Kulvinskas – “Grandfather” of the Living Foods Movement - USA
        Marie Christine Lhermitte – Chemin du mas Magnuel - France
        George Malkmus – Hallelujah Acres - USA
        Rhonda Malkmus – Hallelujah Acres - USA
        Paul Nison – The Raw Life - USA
        Claudine Richard – Naturopath - France
        Michael Saiber – Vision - USA
        Jameth Sheridan, ND – HealthForce Nutritionals - USA
        Diana Store – Raw Superfoods – UK/The Netherlands
        Jill Swyers – Living Foods For Health – UK/Portugal
        Walter J. Urban, PhD – USA - Costa Rica

        Tottakai uskomme jotain Suomi24 nimetöntä hihua, ennen kuin oikeita asiantuntijoita.

        HUOM! TÄSSÄ ON KYSEESSÄ OMA TERVEYS JA SE EI OLE LEIKIN ASIA! JOTEN PYSYKÄÄ EROSSA RAAKASUKLAASTA!


    • Kohtuus kaikessa! Kyllähän siinä kaakaossa on niin hyviä puolia kuin vähän huonompiakin. Hyviä juuri noi lihasten kasvu, magnesiumin ja flavonoidien saanti jne. Huonoja puolia taas se teobromiini ja hyvää oloa (yli)suuresti stimuloiva vaikutus. Itsekin raakakaakaota jonkun verran käyttäneenä voin sanoa että sitä voi käyttää liikaa, mutta sopivissa määrin käytettynä oikein mainio aine. Ehdottomana päivämaksimina omalla kohdallani pidän 1/3 kourallista. Joskus söin päivittäin kourallisen päivässä ja se johti masentuneempaan olotilaan lopulta, kaakaossa on kuitenkin aivokemioihin suoraan vaikuttavia juttuja sen verta.. Myös teobromiini("kofeiini") överit tulee helposti jos liikaa napostelee kaakaota.

      Herranjestas, onpa ykspuoleisen oloinen mies tuo Paul Nison, argumentointi tuntuu perustuvan omaan mielipiteeseen ilman mitään faktuaalista pohjaa. Jyrkän tuomion antaa. Kuitenkin lähes mikä tahansa aine on liiallisena nautittuna myrkyllistä. Vaikka onhan se totta että kaakaota voi tulla helposti nauttineeksi liikaa, varsinkin jos ei ole tietoinen sopivista käyttömääristä.

      Kokaiini ja tupakka ei muuten kumpikaan ole luonnollisia tuotteita, molemmat hyvin pitkälle myrkyillä jalostettuja tuotteita. Raakakaakao puolestaan on vain raakaa kaakaota. Se että jokin asia vaikuttaa samaan paikkaan aivoissa kuin morfiini ei myöskään tarkoita yhtään mitään. Kyllähän lenkkeilykin vaikuttaa samoihin osiin aivoista kuin huumeet.

      Onkohan nimimerkki AntiSuperFood myös vastaan kaikkia muitakin terveydellisiä asioita kun tollasen nimimerkinkin valinnut? :)

      • "Onkohan nimimerkki AntiSuperFood myös vastaan kaikkia muitakin terveydellisiä asioita kun tollasen nimimerkinkin valinnut? :)"

        En ole. Olen vain vastaan tuollaista puoskarointia.

        Sinäkään et voinut osoittaa vääräksi väittämiäni:

        - Raakasuklaassa olevat ainesosat stimuloivat samoja aivojen osa-alueita kuin morfiini
        - Yksikään tunnettu eläin- tai hyönteislaji ei käytä kaakaota ravintonaan. Ne syövät sitä vain, jos niitä huijataan jonkin muun ravinnon seassa syömään sitä (esim. maito).
        - Jos eläimiä on huijattu syömään kaakaota, ellei se heti tapa niitä, se lyhentää niiden elinikää huomattavasti. (esim. koira voi menehtyä nopeastikin syötyään pelkästään tummaa suklaata).
        - Alkuperäiskansat käyttävät raakakaakaota vain pyhissä psykedellisissä rituaaleissa, ei ravinnoksi.
        - ON ERITTÄIN MYRKYLLINEN MAKSALLE ja aiheuttaa veren toksisuutta!
        - Voimakas stimulantti ja kiihdyttää munuaistoimintaa ja adrenaliinirauhasia.
        - Mega-annoksina aiheuttaa jopa LSD:n kaltaisia hallusinaatioita.

        Paul Nilson ei ole ainoa SuperFood "asiantuntija", joka varoittaa raakasuklaasta, vaan heitä on useita muitakin. Kuten:

        Solveig Almqvist – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
        Tommy Axelsson – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
        Fred Bisci, PhD – USA
        Tamera Campbell – Vision - USA
        Rajaa Chbani – Pharmacie L’Unite - Morocco
        Gabriel Cousens, MD, MD(H) – Diplomat American Board of Holistic Medicine - USA
        Brenda Cobb – Living Foods Institute - USA
        Anna Maria Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
        Brian Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
        Carole Dougoud – Institute Haute Vitalite - Switzerland
        Kare Engstrom – Dietician - Sweden
        Viktoras Kulvinskas – “Grandfather” of the Living Foods Movement - USA
        Marie Christine Lhermitte – Chemin du mas Magnuel - France
        George Malkmus – Hallelujah Acres - USA
        Rhonda Malkmus – Hallelujah Acres - USA
        Paul Nison – The Raw Life - USA
        Claudine Richard – Naturopath - France
        Michael Saiber – Vision - USA
        Jameth Sheridan, ND – HealthForce Nutritionals - USA
        Diana Store – Raw Superfoods – UK/The Netherlands
        Jill Swyers – Living Foods For Health – UK/Portugal
        Walter J. Urban, PhD – USA - Costa Rica

        Tätäkään listaa sinä et kommentoinut mitenkään.

        Jos raakasulkaa on mielestäsi niin hyvää, niin selitätkö, miksi kaikkien testeissä olleiden eläinten (mm. rotat ja apinat) elinikä lyhenee, kun heidät huijataan syömään raakasuklaata? Tai miksi et kommentoinut mitenkään maksatoksisuutta? Vai onko selityksesi yksinkertaisesti se, että kun sinä käytät raakasuklaata ja sinusta tuntuu hyvältä niin sen on oltava terveellistä? Sinähän et voi mistään tietää, mitä raakasuklaa tekee sisälläsi, esim. juuri maksallesi.

        "Kokaiini ja tupakka ei muuten kumpikaan ole luonnollisia tuotteita, molemmat hyvin pitkälle myrkyillä jalostettuja tuotteita. Raakakaakao puolestaan on vain raakaa kaakaota."

        Kärpässieni on erittäin luonnollinen tuote. Silti se on hengenvaarallinen, silti se on vain kärpässieni.

        Puoskarinomainen perustelusi ontuu.

        "Kyllähän lenkkeilykin vaikuttaa samoihin osiin aivoista kuin huumeet."

        Onko liikunta tai lenkkeily todettu jossain esimerkiksi lyhentävän elinikää? Tai onko sen todettu olevan vaarallista jollekin sisäelimelle?

        Jälleen puoskarinomaista perustelua.

        En ole vastaan mitään terveydellisiä asioita. Sen sijaan monen SuperFoodin terveydelliset PITKÄAIKASvaikutukset on kuitenkin tuntemattomia, ja voi olla jopa haitallisia. Kuten raakasuklaa. Miten väität, että olen vastaan terveydellisiä asioita, kun nimenomaan varoitan raakasuklaan EPÄterveellisistä vaikutuksista?

        Asiaa ei tarvinne enempää selitellä? Ellet jo tajunnut omaa tyhmyyttäsi, niin sillehän ei sitten voi mitään. Mutta eiköhän jokaiselle normaaliälyiselle pointti tullut selväksi.


      • AntiSuperFood kirjoitti:

        "Onkohan nimimerkki AntiSuperFood myös vastaan kaikkia muitakin terveydellisiä asioita kun tollasen nimimerkinkin valinnut? :)"

        En ole. Olen vain vastaan tuollaista puoskarointia.

        Sinäkään et voinut osoittaa vääräksi väittämiäni:

        - Raakasuklaassa olevat ainesosat stimuloivat samoja aivojen osa-alueita kuin morfiini
        - Yksikään tunnettu eläin- tai hyönteislaji ei käytä kaakaota ravintonaan. Ne syövät sitä vain, jos niitä huijataan jonkin muun ravinnon seassa syömään sitä (esim. maito).
        - Jos eläimiä on huijattu syömään kaakaota, ellei se heti tapa niitä, se lyhentää niiden elinikää huomattavasti. (esim. koira voi menehtyä nopeastikin syötyään pelkästään tummaa suklaata).
        - Alkuperäiskansat käyttävät raakakaakaota vain pyhissä psykedellisissä rituaaleissa, ei ravinnoksi.
        - ON ERITTÄIN MYRKYLLINEN MAKSALLE ja aiheuttaa veren toksisuutta!
        - Voimakas stimulantti ja kiihdyttää munuaistoimintaa ja adrenaliinirauhasia.
        - Mega-annoksina aiheuttaa jopa LSD:n kaltaisia hallusinaatioita.

        Paul Nilson ei ole ainoa SuperFood "asiantuntija", joka varoittaa raakasuklaasta, vaan heitä on useita muitakin. Kuten:

        Solveig Almqvist – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
        Tommy Axelsson – Secretary of the Enzyme Swedish Living Foods association - Sweden
        Fred Bisci, PhD – USA
        Tamera Campbell – Vision - USA
        Rajaa Chbani – Pharmacie L’Unite - Morocco
        Gabriel Cousens, MD, MD(H) – Diplomat American Board of Holistic Medicine - USA
        Brenda Cobb – Living Foods Institute - USA
        Anna Maria Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
        Brian Clement, CN, NMD, PhD – Hippocrates Health Institute - USA
        Carole Dougoud – Institute Haute Vitalite - Switzerland
        Kare Engstrom – Dietician - Sweden
        Viktoras Kulvinskas – “Grandfather” of the Living Foods Movement - USA
        Marie Christine Lhermitte – Chemin du mas Magnuel - France
        George Malkmus – Hallelujah Acres - USA
        Rhonda Malkmus – Hallelujah Acres - USA
        Paul Nison – The Raw Life - USA
        Claudine Richard – Naturopath - France
        Michael Saiber – Vision - USA
        Jameth Sheridan, ND – HealthForce Nutritionals - USA
        Diana Store – Raw Superfoods – UK/The Netherlands
        Jill Swyers – Living Foods For Health – UK/Portugal
        Walter J. Urban, PhD – USA - Costa Rica

        Tätäkään listaa sinä et kommentoinut mitenkään.

        Jos raakasulkaa on mielestäsi niin hyvää, niin selitätkö, miksi kaikkien testeissä olleiden eläinten (mm. rotat ja apinat) elinikä lyhenee, kun heidät huijataan syömään raakasuklaata? Tai miksi et kommentoinut mitenkään maksatoksisuutta? Vai onko selityksesi yksinkertaisesti se, että kun sinä käytät raakasuklaata ja sinusta tuntuu hyvältä niin sen on oltava terveellistä? Sinähän et voi mistään tietää, mitä raakasuklaa tekee sisälläsi, esim. juuri maksallesi.

        "Kokaiini ja tupakka ei muuten kumpikaan ole luonnollisia tuotteita, molemmat hyvin pitkälle myrkyillä jalostettuja tuotteita. Raakakaakao puolestaan on vain raakaa kaakaota."

        Kärpässieni on erittäin luonnollinen tuote. Silti se on hengenvaarallinen, silti se on vain kärpässieni.

        Puoskarinomainen perustelusi ontuu.

        "Kyllähän lenkkeilykin vaikuttaa samoihin osiin aivoista kuin huumeet."

        Onko liikunta tai lenkkeily todettu jossain esimerkiksi lyhentävän elinikää? Tai onko sen todettu olevan vaarallista jollekin sisäelimelle?

        Jälleen puoskarinomaista perustelua.

        En ole vastaan mitään terveydellisiä asioita. Sen sijaan monen SuperFoodin terveydelliset PITKÄAIKASvaikutukset on kuitenkin tuntemattomia, ja voi olla jopa haitallisia. Kuten raakasuklaa. Miten väität, että olen vastaan terveydellisiä asioita, kun nimenomaan varoitan raakasuklaan EPÄterveellisistä vaikutuksista?

        Asiaa ei tarvinne enempää selitellä? Ellet jo tajunnut omaa tyhmyyttäsi, niin sillehän ei sitten voi mitään. Mutta eiköhän jokaiselle normaaliälyiselle pointti tullut selväksi.

        "Alkuperäiskansat käyttävät raakakaakaota vain pyhissä psykedellisissä rituaaleissa, ei ravinnoksi."

        Panaman alkuperäisasukkaat valmistavat raakakaakaosta juotavaa, jota he juovat erittäin paljon päivittäin. Alueelta puuttuvat lähes kaikki elintasosairaudet, sen sijaan kaupunkiin muuttavat heimolaiset saavat niitä alkaessaan syödä valtaväestön tapaan. Raakakaakao on siis erittäin terveellistä, eikä esim. lihota näitä ihmisiä.
        Stressihormonitasoja tai maksan toimintaa se ei heillä haittaa lainkaan, miten selität sen?


    • Olen syönyt tummaa suklaata joka päivä jo vuosia.Kunto on huono nyt,joten mitä se olisi ilman sitä.Nyt jaksan hyvänä päivänä mennä kauppaan,taitaisi jäädä menemättä.

      • Muistatko syödä gramman jokaista 140 painokiloasi kohden päivässä?


    • Toisin sanoen vaikutus on kuin viinillä jota juodaan kohtuullisesti ja suuret määrät viiniä vaikuttavat haitallisesti

    suomi24-logo

    Osallistu keskusteluun

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YTK antoi varoituksen maksujen viivästymisestä

      Kuulemma kahden vuoden määrää vastaava hakemuspino odottamassa, viestin lopussa toivotettiin tsemppiä. Kysynys ytk:lle, voinko tämän viestin perusteel
      Maailman menoa
      138
      5814