Islamista kristityksi kääntynyt mies tapettiin Somaliassa

ihmisoikeus

Islamista kääntynyt kristitty siepattiin ja löydettiin myöhemmin murhattuna Hudur-kaupungin ulkolaidalla, Lounais-Somaliassa. Juma Nuradin Kamil siepattiin 21. elokuuta (2011). Sieppauksen tekijöinä oli kolme miestä, jotka toimivat ääri-islamilaisessa al Shabaab -ryhmässä. Paikalliset haravoivat aluetta etsiessään Kamilia, ja 2. syyskuuta hänen ruumiinsa löytyi kaupungin kadulta. Alueen kristityt sanovat sieppauksen ja tappotavan viittaavan siihen, että al Shabaab-ryhmä on pitänyt Kamilia jo pitkään silmällä.

Al Shabaab-ryhmä on vannonut puhdistaa Somalia kristinuskosta. Ryhmä kontrolloi nykyisin Hudurin kaupungin aluetta. Kaupunki sijaitsee n. 400 km:n päässä Mogadishusta. Ryhmällä on yhteyksiä al Qaidaan

Kun ruumis oli löydetty, paikalliset kristityt eivät uskaltaneet haudata Kamilin ruumista. He pelkäsivät al Shabaabin yhdistävän heidät Kamiliin. Ruumis jätettiin ulos pariksi päiväksi ja sen jälkeen tuntemattomat ihmiset hautasivat hänet salassa.

Toinen kristinuskoon kääntynyt ex-muslimi, joka asuu viereisestä kaupungista kertoi, että Kamil oli tullut kristityksi kolme vuotta sitten. ”Tämä on meille hyvin surullinen uutinen,” hän sanoi.

Arvion mukaan al Shabaab -ryhmään kuuluu 3 000 - 7 000 jäsentä ja heidän päämääränään on saattaa voimaan sharia-lain tiukka versio Somaliassa. Maan väliaikainen hallitus Mogadishussa taistelee saadakseen jällen maan hallintaansa. Virallinen hallinto kohtelee kristittyjä paremmin kuin ääriliikkeet. Maltilliseksi itseään sanova presidentti šeikki Sharif Sheik Ahmed on kuitenkin hyväksynyt voimaan sharia-lain, joka vaati kuolemantuomion jokaiselle, joka jättää islaminuskon.

http://ihmisoikeus.blogspot.com/2011/09/islamista-kristityksi-kaantynyt-mies.html

6

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harvinaista

      Oliks se kristitty joku roisto. Kristityhän listii muslimeja jos ne on roistoja ja vaikka eivät olisikaan. On toi noinpäin harvinaista.

      • ........

        Mitä höpötät!? Tiesitkö, että pelkästään vuonna 2008 muslimit hyökkäsivät 2,204 kertaa ei-muslimeja vastaan, ja nämä iskut johtivat 10,779 ihmisen kuolemaan ja 18,213 ihmisen vakavaan loukkaantumiseen?


      • Pro-uskonnonvapaus

      • ........

    • A&S muslimit Suomes

      On halveksittavaa se , että presidentti menee mukaan tuollaiseen ihminen ei voi yksinään päättää toisen elämästä tai kuolemasta.
      Sharian-lain muuttamainen tai siihen lisääminen asioita oman asiansa edistämiseen on vakavaa ja se itsessään on suuri synti.

    • MrSmithy

      Koraanihan käskee tappamaan sen joka hylkää islamin. Muhammed kirjoitutti Koraaniin vihansa muita uskontoja kohtaan. Sieltä tämän ajan muslimi ammentaan tämän vihansa. Islamilaisissa maissa ei käytännössä tämän takia ole uskonnonvapautta. Islamin ytimessä Saudi-Arabiassa viralliseen lakiin on kirjattu kuoleman tuomion rangaistukseksi islamin hylkäämisestä.

      Tässä Somalian tapauksessa miehen ainut rikos oli se, että hän oli jättänyt islain ja tullut kristityksi. En ole kuullut, että tällä vuosituhannella kukaan olisi tappanut ketään muslimia sen takia, että hän olisi kääntynyt kristitystä muslimiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe