Yrityksen haukkuminen netissä?

pienyrittäjä80

Eräs henkilö haukkuu yritystäni netissä eräällä keskustelupalstalla. Saako yritystä tosian haukkua netin keskustelupalstoilla ilman minkäänlaista vastuuta? Käsittääkseni siitä voi saada syytteet kunnianloukkauksesta?
Olen ollut yhteydessä sivuston ylläpitäjään kaksi kertaa sähköpostilla ja pyytänyt poistamaan kyseiset kirjoitukset, mutta mitään ei ole tapahtunut.
Mitä minun tulisi tehdä? Antaa asiattomien kirjoitusten olla vain netissä vai tehdä asialle jotain?

Luin tuosta autoliikkeiden haukkumisesta suomi24:sta, ja siinä haukkujat olivat saaneet aika kovatkin sakot. Linkki keskusteluun: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10085866

43

10855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgfhjtyjytjyt

      Yrityksen kunniaa ei voi loukata, vain yksityishenkilöä. Jos pystyt osoittamaan että yritykselle on tapahtunut taloudellisia menetyksiä, niin sitten on aihetta nostaa syyte. Mutta ihmisillä on oikeus myös kertoa mielipiteensä tai kokemuksensa vaikka se olisi yritykselle haitallista.

      Useimmiten nämä haukkujat hukkuvat omaan vihaansa ja kaikki muut huomaavat että asiat eivät ehkä ole niin kuin kerrotaan. Esimerkkinä vaikkapa nämä verkkokauppa.com "en mene koskaan enää sinne".

    • ellinanana

      Jos on sanottu, että liikkeessä oli paska palvelu, ei se ole mielestäni haukkumista vaan totuus.

      • Kyl lästynyt

        Minä ainakin suhtaudun varauksella näihin "p a s k a" kauppa kirjoituksiin.
        Jos on uittanut esim. puhelimensa vesilätäkössä ja myyjä ei lähetä takuukorjaukseen niin toimii ihan oikein, asikkaan mielestä p a ska kauppa.

        Jos on valittamista valittakaa kuluttajansuojaan..


      • Anonyymi
        Kyl lästynyt kirjoitti:

        Minä ainakin suhtaudun varauksella näihin "p a s k a" kauppa kirjoituksiin.
        Jos on uittanut esim. puhelimensa vesilätäkössä ja myyjä ei lähetä takuukorjaukseen niin toimii ihan oikein, asikkaan mielestä p a ska kauppa.

        Jos on valittamista valittakaa kuluttajansuojaan..

        Ja näille kenenkä mielestä on oikein kusettaa asiakkaita pitäis seivästää perseestä pitkällä kepillä.


    • Netti ei muuta asiaa

      Yritys ei tee koskaan mitään. Siellä on aina henkilö, jonka kanssa asioidaan. Voit nostaa syytteen itse ja yrityksen puolesta useasta asiasta esim. liiketoiminnan haittaaminen, kunnianloukkaus, haitanteko jne.

    • Onko asiassa perää eli onko haukkuja suivaantunut yritäjän epärehellisyydestä tai epäasiallisesta palvelusta?
      Jos olet jollakin tavalla viilannut linssiin, niin sitäpä niittä mitä kylvää.
      Ennen maailmassa oli asiat toisin. Voi v...lla ihan rauhassa, ei se yksi ihminen sitä kovin monelle ehdi tai jaksa kertoa, mutta nykyään kaikki leviää tosi nopesati.
      Joissakin tapauksissa se on hyväkin. Saadaan hämäräheikit pois vaikeuttamasta rehellisten yrittäjien elämää
      Brändistään kannattaa pitää hyvä huoli.

      • s|o|b

        Yrityksestä negatiivisia näkemyksiä keskustelupalstalla jakava voi joutua asiasta edesvastuuseen, jos asianomistaja nostaa asiasta kanteen.

        Esimerkkinä on konkurssiin mennyt motoristikauppaketju Cycle World, jonka omistaja veti tällaisen henkilön oikeuteen väittäen tämän osaltaan vaikuttaneen konkurssiin menon. Oikeus ratkaisi asia kantajan hyväksi ja kyseinen henkilö joutui korvausvastuuseen.


      • s|o|b kirjoitti:

        Yrityksestä negatiivisia näkemyksiä keskustelupalstalla jakava voi joutua asiasta edesvastuuseen, jos asianomistaja nostaa asiasta kanteen.

        Esimerkkinä on konkurssiin mennyt motoristikauppaketju Cycle World, jonka omistaja veti tällaisen henkilön oikeuteen väittäen tämän osaltaan vaikuttaneen konkurssiin menon. Oikeus ratkaisi asia kantajan hyväksi ja kyseinen henkilö joutui korvausvastuuseen.

        Miten määrittelisit negatiivisen näkemyksen?
        Tosiasian voi kyllä kertoa missä vain, se on perustuslain takaamaa sananvapautta.
        Toki, jos kovin raskaita syytteitä / väitteitä esittää, niin esittäjän kannatta muistaa, että hänelle voi tulla kutsu raastupaan toistamaan väitteensä.
        Mutta, jos todistettavasti on puhuttu totta, niin mistä sellaista henkilöä voidaan syyttää?


    • s|o|b

      Kysymys ei ole minun määrittelystäni vaan siitä miten oikeus asian näkee.

      CW:n tapauksessa oman kokemukseni mukaan perusteita ainakin jonkin asteiseen asiakastyytymättömyyteen oli, mutta tuomio vastaajalle kuitenkin tuli. Ehkä asiaan vaikutti myös miten kritiikki keskustelupalstoilla esitettiin, itse kun en niitä lukenut.

    • Muriseva myyjäsetä

      Hullu maailma!
      Kyllä tässä on saanut kaikenlaista paskaa niskaansa. Jos joku pääsee liikkeeseen ilman että ehdit huomenta sanoa, se huutelee kylällä että paska paikka, huono palvelu.

      Jos joku osti limsapullon kiskasta ja tuo 5 minuutin päästä tyhjänä takaisin ja sanoo, että "se oli mennyt pilalle, haluan rahat takaisin". Toki kieltäydyn ja käsken painumaan hemmettiin.

      Tämä limpparihyväkäs menee kaupungintalolle ja valittaa siellä kuluttaja-asiamiehelle. Hän soittaa terveystarkastajalle ja sieltä tulee kaksi rouvaa käymään ja nuuskimaan kesken iltapäiväruuhkan. Syynäävät vielä takahuoneenkin ja pakastimen, käyvät jätskienkin päiväykset läpi.

      Ja kun muusta ei voi valittaa, sanovat, että takahuone ei ole hygieeninen, siellä on keittiöpöydän vieressä ulkojalkineeni. Voi hyvä jysäys.

      Seuraavana aamuna soittaa sitten kuluttaja-asiamies ja kyselee limsojen perään. Sanon että kyllä terveystarkastajat kävivät eivätkä löytäneet siitä huomauttamista. Miksi sinä riistät yksityistä ihmistä? Olisit antanut sen limurahan takaisin ja kaikki olisi kunnossa.

      Miksi minun pitäisi antaa limuraha takaisin? Tuttu yrittäjä kertoo, että nykyään asiakkaat tyrkyttävät takaisin tuotteita, joita hänellä ei ole ollut edes myynnissä. Ja valitusten käsittely vie aikaa eli on vain parempi antaa alle 10€ tuotteista raha, oli se mitä tai mistä tahansa ostettu. Tähänkö maailma on menossa...

      • iloinen myyjätäti

        Vaihda hyvä setä alaa, ennen kuin mielenterveytesi nyrjähtää kokonaan.


      • kiltti kassaneiti

        Kyllä "muriseva myyjäsetä" puhuu asiaa!

        Meillekin yritetty palauttaa monesti tuotteita, jotka eivät ole edes valikoimissamme. Tai sitten tulee asiakaspalautetta yli vuoden vanhasta jutusta. Ne on onneksi helppo selvittää puhumalla kun asiakas tajuaa itsekin kuinka vanha juttu on kyseessä ja tavara/tuote jo käytetty.


    • Mäkkäriin?

      Olen nuori yksityinen,joka tekee kiinteistön vuokrausta.Kovin ison rahan hommaa se ei ole,mutta olen aiemmin tullut toimeen.Olen sijoittanut siihen kaikki säästöni.Tein aiemmin parhaimmillani kolmea työtä yhtä aikaa saadakseni jotain omaa.Unelma oli työllistää itsensä niin,että sillä tulisi toimeen.

      Juuri peruskorjattu kiinteistöni haukuttiin kostoksi netissä.Haukkujana oli vuokravelkojen takia irtisanottu vuokralainen.Oli julkaissut netissä perättömän terveystarkastajan lausunnon tms muuta keksittyä sepittelyä.Itseäni haukuttiin kaikilla mahdollisilla sanakäänteillä.Alkaen tietenkin siitä perinteisestä huijarista.
      Kylää kehoitetettiin boikotoimaan minua ja levittämään sanaa eteenpäin.
      Kehoitus toimi erittäin hyvin.
      Kirjoittelua kesti kuukausia ja se oli suomi 24 palvelussa alueen suosituin kirjoitus.

      No siitä sitten poliisille.
      Tutkinta tehtiin ja syyttäjä ei katsonut että syytettä voidaan nostaa.
      -Yritin ensin nostaa syytteen henkilökohtaisesta kunnianloukkauksesta ja toisekseen kiinteistön valheellisesta haukkumisesta ja siitä aiheutuneesta tulonmenetyksestä.
      Haukkuminen kuulema syyttäjän mukaan kuuluu yritysriskiin ja esim "kiero *usipää" tai "huijari" ei ole sellainen ilmaisu henkilöstä jotka täyttävät henkilökohtaisen kunnianloukkauksen kriteerit.

      Halvempaa olisi ollut olla perimättä noita vuokravelkoja.Sama kai se olisi ollut,varattomuusmerkintä tälle tuli kuitenkin.En saa ko rahoja ja edes kunniaani enään takaisin.
      Pysyvä tulonmenetys asiasta on ollut reilun vuoden ajan -70%.
      En vuokraa enään,mikä oli tämän ex-vuokralaisen tarkoituskin.

      Olen tässä jättämässä työhakemuksia 2kk:n nollatulojen jälkeen.
      Toivottavasti tärppää pian,mutta tuntuu aivan jumalattoman epäoikeudenmukaiselta.Tuhansien ja tuhansien työtuntien jälkeen...
      Miten tällaisesta selviää?

      Pahaa oloa aiheuttaa myös ihmisten eristävä suhtautuminen.En tiedä onko se kateus vai mikä,mutta ihmiset näemmä uskovat aina ennemmin haukkujaa,oli tämä minkälainen sosiaalipummi tahansa.
      Kovasti itselleen töitä tekevä on ihmisille kuin punainen vaate härälle.

    • Minä olen tuolla Rovaniemi-palstalla ihmetellyt samaa asiaa, siellä on taas nostettu ylös jo 6 vuotta sitten alkanut keskustelu erään huoltamoyrittäjän toiminnasta. Ilmoitin tästä jokin aika sitten myös yrittäjälle sähköpostilla, ei vastannut mitään. Ilmoitin ylläpidolle jo pari vuotta sitten, ei tapahtunut mitään.

      Ilmeisesti tämä keskustelu on mennyt jo tavallisen kansalaisen käsityskyvyn yli ja yrittäjä on huomannut, että se onkin mainos mitä parhain. Eikös se nyky-julkkujen toteamuskin ollut että "sama mitä puhutaan, kunhan puhutaan".

      Tässä linkki keskusteluun: http://keskustelu.suomi24.fi/node/2637268

      • 2+9

        Se neuvo on edelleen voimassa, että paras keino nimimerkin suojissa kirjoitetun nettiherjauksen nujertamiseksi on antaa vastine ja oikaista virheet omalla nimellä samalla foorumilla. Mikä sitten lienee syynä siihen, että ne pahimmat voivottelijat kuitenkin tyytyvät pelkästään voivottelemaan surkeaa kohtaloaan, melkeinpä sitä joutuu aprikoimaan, olisiko niissä perättömissä puheissa kuitenkin jotain perää.


      • rättikauppiass
        2+9 kirjoitti:

        Se neuvo on edelleen voimassa, että paras keino nimimerkin suojissa kirjoitetun nettiherjauksen nujertamiseksi on antaa vastine ja oikaista virheet omalla nimellä samalla foorumilla. Mikä sitten lienee syynä siihen, että ne pahimmat voivottelijat kuitenkin tyytyvät pelkästään voivottelemaan surkeaa kohtaloaan, melkeinpä sitä joutuu aprikoimaan, olisiko niissä perättömissä puheissa kuitenkin jotain perää.

        Kyllä, mutta tuossa on suuri vaara varsinkin pienellä paikkakunnalla, että reagoinnilla yllytätä vain näitä teini-eläkeläisiä entistä pahempaan suunsoittoon. Ne ovat mieleterveyssyistä eläkkeellä eikä niillä ole senttiäkään rahaa maksaa mitään korvauksia. Tiedän myös tapauksen, jossa netistä alkanut haukkuminen muuttui lopulta fyysiseksi yrittäjän pahoinpitelyksi. Varsinkin autokaupat näyttävät olevan herkkä aihe molemmille puolille.

        Minä olen noudattanut linjaa "en kommentoi", vaikka huijariksi, muslimiksi, pedofiiliksi, valehtelijaksi, saatananpalvojaksi tai vaikka lestaksi haukuttaisiin. Asiakaskuntani on kuitenkin sivitynyttä väkeä enkä usko että he edes suomi24-tasoisia palstoja alentuvat lukemaan.


    • yrittäjä12345

      Olen pienyrittäjä ja kokenut tänä vuona saman kohtalon. Omalla kohdalla se ei jäänyt pelkäksi nettikirjoitteluksi, vaan ex-työntekijä meni kilpailijalle töihin ja siellä keksi yrityksestämme kaikkia valheita.

      Tein rikosilmoituksen poliisille, mutta arvataakseni asia ei edennyt mihinkään.

    • Kokemusta on

      Muutama kysymys: Haukutaanko yritystäsi suoraan, eli onko yrityksen nimi yms. mainittu, kuinka tunnistettavissa yrityksesi on? Minkä laatuisesta haukkumisesta on kyse? Antaako haukkuja väärää informaatiota vai onko haukuille todelliset perusteet?

      • yrittäjä12345

        Meidän tapauksessa yrityksen nimi on suoraan mainittu ja kun on pieni yritys, niin kanavoituu suoraan minuun eli itse yrittäjään.
        Väitetään että meillä harmaatalous kukoistaa, palkat ei ole työehtosopimuksen mukaisia, ei makseta lisiä ja liitto on koko ajan kimpussa yms.
        Haukkuja antaa täysin väärää informaatiota, esim. tämän haukkumis viestin jälkeen yritykseen on tehty verotarkastus ja mitään huomautuksia ei tullut näista syytöksistä. Pieniä huomautuksia tuli yrityksen autojen ajopäiväkirjan merkinnöistä ja bensa/diesel kuiteista, jotka on korjattu.


      • ei niin helppoa
        yrittäjä12345 kirjoitti:

        Meidän tapauksessa yrityksen nimi on suoraan mainittu ja kun on pieni yritys, niin kanavoituu suoraan minuun eli itse yrittäjään.
        Väitetään että meillä harmaatalous kukoistaa, palkat ei ole työehtosopimuksen mukaisia, ei makseta lisiä ja liitto on koko ajan kimpussa yms.
        Haukkuja antaa täysin väärää informaatiota, esim. tämän haukkumis viestin jälkeen yritykseen on tehty verotarkastus ja mitään huomautuksia ei tullut näista syytöksistä. Pieniä huomautuksia tuli yrityksen autojen ajopäiväkirjan merkinnöistä ja bensa/diesel kuiteista, jotka on korjattu.

        Yksinkertaista:

        1)
        Printtaa oheinen artikkeli.
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/24355-nettipalstalla-herjanneille-rapsahti-isot-sakot

        2)
        Ota yhteyttä ammattitaitoiseen juristiin, selvitä laskutusperusteet etukäteen. Selvitä myös firmasi oikeusturvavakuutuksesta korvaako se kustannuksia.

        3)
        Pyydä juristiasi lukemaan em. käräjäoikeuden päätös ja analysoimaan sinun tilanteesi oikeuden päätökseen verrattuna. Vaikka kärtsyn päätökset eivät olekaan ennakkotapauksia, niitä voi käyttää osviittana. Kyse on siis omistajaan=sinuun kohdistuvasta kunnianloukkauksesta. Yritä sopia tämän "oikeudellisen analyysin" kohdalla jokin kiinteä tuntimäärä / summa veloitukseksi.

        4)
        Mikäli juristin (asianajajan) mielestä juttuasi kannattaa viedä eteenpäin, tee niin. Ehkä kannattaa kysyä toistakin mielipidettä joltain toiselta juristilta. Kas, kun asianajajien tehtävä on riidellä oikeudessa, niin he myös herkästi tekevät niin... vaikka ei ehkä kannattaisikaan. Sinähän ne viulut maksat tässä vaiheessa.


    • ei niin helppoa

      Tuolla ylempänä on viitattu yhteen vanhaan, oikeuteen asti menneeseen tapaukseen:

      "Esimerkkinä on konkurssiin mennyt motoristikauppaketju Cycle World, jonka omistaja veti tällaisen henkilön oikeuteen väittäen tämän osaltaan vaikuttaneen konkurssiin menon. Oikeus ratkaisi asia kantajan hyväksi ja kyseinen henkilö joutui korvausvastuuseen."

      Se, mitä vastuksen kirjoittaja "unohti" kertoa on, että juttu meni hovioikeuteen, joka käytännössä nauroi valtaosan vaatimuksista pihalle. Useita kuukausia jatkuneesta "herjauksesta" ja törkeästä kirjoittelusta tuomittiin ainoastaan kolmen eri päivän aikana tehdyt, yrittäjää henkilönä mollavat jutut. Väitettä konkurssiin johtaneesta panettelusta pidettiin täysin vääränä. Suuret korvaukset tippuivat muistaakseni 500 euroon ja vastapuoli joutui jopa maksamaan suuren osan omista oikeudenkäyntikuluistaan, vaikka "voitti" jutun. Että se siitä.

      Yksityishenkilö voi aika tavalla haukkua firmaa ihan nimelläkin, niin netissä kuin muuallakin. Kunnianloukkaus ei koske koskaan yritystä. Sopimaton menettely elinkeinotoiminnassa taasen koskee elinkeinonharjoittajien välistä "nokittelua", ei siis koske yksityishenkilöä. Mutta haukkuja voi saada herkästi sormilleen, mikäli yrityksen haukkuminen kohdistuukin yrittäjään henkilönä. Näin voi tapahtua jopa epähuomiossa, jos kohteena oleva yritys on hyvin pieni, pitkälti yhden henkilön tai perheen voimin toimiva.

      Palstoilla on joskus hehkutettu, että "oikeus pani kuriin" firmojen haukkujat. Usein herkutellaan tunnetulla autokauppias-casella vuodelta 2008. Tämäkin on yleensä sekä otsikoitu että ymmärretty väärin. Ne tuomitut haukkujat tuomittiin yrittäjän henkilön, perheen tai työntekijöiden loukkaamisesta, ei firman loukkaamisesta. Syyttäjä solkotti jotakin firman tulojen alenemisesta kirjoittelun takia, mutta oikeus ei siitä päätöksessään piitannut. Mutta oikeus totesi, että yhden henkilön omistama pikkufirma henkilöityy herkästi omistajaansa ja siten oltiinkin jo henkilön herjaamisessa. Rajanveto on näissä oikeusjutuissa vedetty juuri henkilön/yrityksen väliin.

      • Anonyymi

        Ei tuo ihan noin yksioikoista ole, riippuu miten henkilö haukkuu yritystä. Jos kehittelee valheita päästään, voi tilanne olla aivan eri asia. Pelkästään yrityksen tuotteiden haukkuminen ei kuitenkaan riitä.

        Jos esimerkiksi väittää yrityksen huijaavan, voi siitä joutua oikeuteen ja jos ei löydy todisteita, siitä voidaan tuomita. Sillä ei ole merkitystä, vaikka vastapuoli onkin yritys. Ei edes yrityksestä voi kertoa ihan mitä tahansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo ihan noin yksioikoista ole, riippuu miten henkilö haukkuu yritystä. Jos kehittelee valheita päästään, voi tilanne olla aivan eri asia. Pelkästään yrityksen tuotteiden haukkuminen ei kuitenkaan riitä.

        Jos esimerkiksi väittää yrityksen huijaavan, voi siitä joutua oikeuteen ja jos ei löydy todisteita, siitä voidaan tuomita. Sillä ei ole merkitystä, vaikka vastapuoli onkin yritys. Ei edes yrityksestä voi kertoa ihan mitä tahansa.

        Ja lisään vielä tähän... Vaikka yrityksen kohdalla ei ole kyse kunnianloukkauksesta, on kymmeniä muita lakeja, joiden perusteella voidaan tuomita. Haukkua voi tuotteita ja puhua totta, mutta selkeät valheet ovat jopa yrityksen tuotteista kirjoitettaessa selkeästi laitonta.


    • käy se näinkin

      Meillä tiedetään aina kun kilpailijalla on työt / rahat vähissä.
      Se pistää huhut liikkeelle, että meidän firma olisi lopettanut toiminnan kokonaan ja asiakkaiden olisi heille tultava. Vuosia on tästä ollut arvailuja, kun jutut ovat meille asti kulkeutuneet mutta viime kesänä kävi pikku moka.

      Kukaan ei ilmeisesti enää uskonut vanhaa juttua, joten oli keksittävä uusi. Tällä kertaa väite oli, että kilpailija on ostanut meidän firman ja siirtänyt asiakkaat/tilaukset heille. Ja hups, mihin jäljet johtivatkaan... Kysyin kilpailevan firman omistajalta suoraan, kuinka paksun lompakon kanssa on liikkeellä kun kerran ostoaikeet ovat.

    • Miten.on

      Onko kunnnianloukkausta, jos joku kirjoittaa paikkannsa pitäviä totuuksia yrityksestä keskustelupalstoilla?

    • Loppupaskajauhanta

      Mitä semmoselle yrittäjä kilpakumpanille olisi pitänyt tehdä joka mustamaalasi meitä yli 30v ja uhkaili kävikäsiksi ja lähetteli joltain juomarilta postia;) ikävä ihminen onneksi on pieru jähtynyt.

    • khcgjjkjh

      Antaa räksyttää

    • Ihoks

      Eiköhän Suomessa ole sanan vapaus

    • Jauhoja

      Rajansa se on sananvapudellakin.

    • Anonyymi

      Haukkuminenhan on kielletty.
      Totta ei ole kielletty puhumasta koskaan.

      Yrityksiä saa arvostella ja vapaata palautetta arvostelupisteiden kera jättää esimerkisi: https://www.tuntopalvelu.fi/
      Samoin Googlen yhteydessähän on myös mahdollisuus jättää arvosana ja kommentit yrityksistä.

      Yrityksyllä ei ole kunniaa, joten yritysten kunniaa ei voi loukata.
      Vain todellisilla henkilöillä on kunnia. Kunnianloukkaus tulee kysymykseen silloin, jos levität henkilöstä väärää tietoa. Totta saat puhua!

      Ote laista:
      " kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. "

      • Anonyymi

        Metsään meni. Siinä, että KUNNIANLOUKKAUS edellyttää valheellista tietoa, olet aivan oikeassa. Mutta ei se totuudenpuhujankaan osa ongelmaton ole. Nimittäin YKSITYÌSELÄMÄÄ LOUKKAAVAN TIEDON levittäminen on rikoslain alainen rangaistava teko, vaikka tieto olisi tottakin.


      • Anonyymi

        Väärin, monia yksityiselämään liittyviä asioitakaan ei saa kertoa. Esimerkiksi suurin osa henkilön omassa kodissa tapahtuvat asiat ovat yksityisyyden suojan piirissä, eikä niitä saa kertoa. Asia voi olla totta, etkä silti saa kertoa sitä.

        Vieras ihminen ei esimerkiksi saa julkaista yhtäkään toisen kodissa kuvattua kuvaa ilman asianomaisen lupaa. Jokaisella on oikeus kieltää kuvaaminen omassa kodissa ja pihapiirissään, jopa silloin kun pitää juhlia kotonaan ja kuvaaja olisi kutsuttu juhliin. Jopa silloin kun asianomaista ei olisi kuvassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärin, monia yksityiselämään liittyviä asioitakaan ei saa kertoa. Esimerkiksi suurin osa henkilön omassa kodissa tapahtuvat asiat ovat yksityisyyden suojan piirissä, eikä niitä saa kertoa. Asia voi olla totta, etkä silti saa kertoa sitä.

        Vieras ihminen ei esimerkiksi saa julkaista yhtäkään toisen kodissa kuvattua kuvaa ilman asianomaisen lupaa. Jokaisella on oikeus kieltää kuvaaminen omassa kodissa ja pihapiirissään, jopa silloin kun pitää juhlia kotonaan ja kuvaaja olisi kutsuttu juhliin. Jopa silloin kun asianomaista ei olisi kuvassa.

        Ja lisään vielä... Tietenkin myös monia yrityksen talouteen, tuotekehitykseen jne liittyviä tietoja on laitonta levittää. Jopa silloin kun ne ovat totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja lisään vielä... Tietenkin myös monia yrityksen talouteen, tuotekehitykseen jne liittyviä tietoja on laitonta levittää. Jopa silloin kun ne ovat totta.

        Tälle väittämälle tarvittaisiin kyllä lähde. Ei pidä täysin paikkaansa. Tiedon saantitavasta riippuen yritysvakoilusta voisi ehkä tulla tuomio, mutta ei tuollaisten tietojen julkaiseminen laitonta ole.


    • Anonyymi

      No, itse olen yrityksessä töissä, missä pomo kysyi minulta, että haluanko vetää toisen työntekijän palkasta välistä? Sanoin, etten suostu tähän. Ja sanoin pomolle, että sama palkka kuin minulle. Näin kävi. Mutta tiedän kyllä, että yrityksen pomo vetää välistä muiden palkoista ja kertoi minulle, että näin tulee tehdä, että yritys tulee toimeen? Ihanko oikeasti näin tehdään? Kuinka moni yritys näin tekee ja huijaa muita? Ei varmasti ole ainoa Suomessa, joka näin tekee. Ja tämä ihminen kuuluu Vapaa Muurari järjestöön, jolla kytky kauppoja muihin yrittäjiin ja myös poliittisiin päättäjiin. Vapaa Muurari järjestö vannoo viimeisessä ns. "rituaalissa" valoja Lusiferille. Ja nämä alemman tason ihmiset eivät tiedä mihin ryhtyneet. Pitävät itseään Jumalan poikina, mutta tyttäriä ei siis lainkaan hyväksytä. Ei sille viimeiselle vallan vannomiseen. Näitä vaimoja vain kutsutaan kuuntelemaan täyttä paskaa. ja yhteisillassa tanssimaan jotain vitun polkkaa.

    • Anonyymi

      Meillä kävi niin että eräs henkilö jolla on vaikutusvaltaa lehdessä sekä somessa väitti meidän pienestä yrityksestä valheita. Väitti meistä todella syyllistäviä väitteitä mitkä ei pitäneet paikkaansa . Syytös perustui somessa julkaisun alle tulleeseen kommenttiin, mikä ei edes ollut meidän kommentti.
      Ollaan tätä pyöritelty, että voisiko tästä nostaa syytteen, koska tarkoitus oli selvästi haitata meidän liiketoimintaa. Herjaaminen jatkui meidän liiketoiminnan tuloksen jakamisella ja houkutekemalla ihmisiä lopettamaan meidän yrityksen tukeminen. Vaikka tuo epäonnistuikin, niin yritys oli kovaa ja se on mielestäni jo syy nostaa syyte.

      • Anonyymi

        Kilpailijat väheksyy ihan jatkuvasti toinen toistensa tuotteita. Asiakkaalle kerrotaan ne negatiiviset puolet kilpailijoiden tuotteista, "ne ruostuu ja levii käsiin."

        Yrityksen kunniaa sinänsä ei voi loukata, yksityishenkilön kunniaa voi. Aika vaikea paikka on lähteä käräjille, jos kilpailija mollaa ja aliarvioi sinun firmasi tarjontaa ja tuotteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kilpailijat väheksyy ihan jatkuvasti toinen toistensa tuotteita. Asiakkaalle kerrotaan ne negatiiviset puolet kilpailijoiden tuotteista, "ne ruostuu ja levii käsiin."

        Yrityksen kunniaa sinänsä ei voi loukata, yksityishenkilön kunniaa voi. Aika vaikea paikka on lähteä käräjille, jos kilpailija mollaa ja aliarvioi sinun firmasi tarjontaa ja tuotteita.

        Vielä kun on tämmöisiä firmoissa työskenteleviä väkivallan tekijöitä, jotka tekevät rikoksia ja mustamaalaavat. Toki heistä tehty rikosilmoituksia. Poliisin pitäis napata. Väkivallan tekijöiltä ei kannata tukea. Rahat menevät rikollisten taskuun.


      • Anonyymi

        Yrityksellä ei ole kunniaa, jota voisi loukata ja yritystä saa julkisesti arvostella. Kalliiksi se tulisi ainoastaan sinulle ja yrityksellesi.


    • Anonyymi

      Yrityksen kunniaa ei tosiaan voi loukata

    • Anonyymi

      Tietenkin jos hän on saanut huonoa palvelua yritykseltäsi, hän saa ilmaista mielipiteesi, kuitenkin jos se haittaa yrityksen toimintaa, voi nostaa syytteen

      • Anonyymi

        Kerros joku esimerkki, jossa "yrityksen toiminnan haittaaminen" olisi rikosoikeudellinen juttu?

        Jos menee viikkokausiksi kantamaan kylttiä "Lahtisen kalatukku on huono" Lahtisen firman edustalle kadulle, niin ei siitä mitään oikeusjuttua voi nostaa.

        Mieltänsä saa osoittaa tällä(kin) tavalla. Kaikenlainen fyysinen estäminen ja puuttuminen ja aggressiivienn uhkailu ym. sen sijaan on rangaistavaa.


    • Anonyymi

      Onko tarkoituksellista mollausta kilpailutilanneperäistä mustamaalausta. Suosittelen mollaajalle luuvitosta otsalohkoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe