Koska ylivilkas mielikuvitus on ihmisen halvin huvitus, esitän kotisohvateoreettisen jokerikysymyksen:
- Jos Sauli Niinistö tulisi valituksi tasavallan presidentiksi ja jos sitten piakkoin tai hiukan myöhemmin Niinistön presidenttikauden aikana Timo Soini tulisi Suomen pääministeriksi, niin mitenkähän siinä asetelmassa valtakunnan perustuslain tulkitsijat ja päätöksentekijät suhtautuisivat yhteen tai kahteen lautaseen EU:n huippukokouksissa? Saattaisiko olla mahdollista havaita siinä tilanteessa, että eihän oikeastaan tarkemmin tarkasteltuna olekaan mitään laillista estettä tasavallan presidentin osallistumiselle EU-huippukokouksiin?
Mahtaisiko Niinistölle löytyä lautasta?
9
62
Vastaukset
- /Tutkain
Miksi? Sehän on pääministerin posti.
- W.Leiriniekka
Joopa joo, arvoisa "Tutkain"! Suomen Nato-jäsenyyden puuhaajat ovat kohta 12 vuoden ajan rakentaneet saartomuuria nykyisen tasavallan presidentin vaikuttamismahdollisuuksien vähentämiseksi. Rohkenen esittää epäilyolettamuksen, jonka mukaan tasavallan presidentin valtaoikeuksien vähentäminen on yhteydessä siihen, että presidentti Halonen ei lukeudu Nato-jäsenyyden kannattajiin.
Kokoomuslainen Sauli Niinistö edustaa ymmärtääkseni Kokoomuksen yleistä linjaa, jonka mukaan Suomi olisi saatava Naton jäseneksi tavalla tai toisella. Saattaa käydä aikaisempien ennakointien vastaisesti jopa niin päin, että Nato-jäsenyyttä kannattava Niinistö tulisi valituksi tasavallan presidentiksi. Silloin siinä tilanteessa Nato-jäsenyyden kannattajat kaiken todennäköisyyden mukaisesti pyrkisivät tulkitsemaan presidentin valtaoikeuksia mahdollisimman laajoiksi. Halosen kauden typistämispyrkimyksistä siirryttäisiin presidentin valtaoikeuksien laajentamispyrkimyksiin. Tämä pyrkimys ilmeisestkin korostuisi, jos kuka tahansa Nato-jäsenyyteen kielteisesti suhtautuva henkilö nousisi pääministeriksi, esim. Timo Soini.
Valtapolitiikka on raakaa peliä eikä siinä hempeillä varsinkaan jos ja kun takana vaikuttaa Iso Raha, mikä mahti lienee myötävaikuttamassa Suomen Nato-jäsenyyden edistämisaskareessa.
Jos taas Timo Soini tai Paavo Väyrynen valittaisiin tasavallan presidentksi ja Halosen seuraajaksi, niin on odotettavissa, että Suomen tasavallan presidentiltä pyritään edelleen poistamaan valtaa niin paljon kuin mahdollista. Perustuslakia muuttamallahan se tapahtuisi. Yksi perustuslain muutos ja siinä yhteydessä tasavallan presidentin valtaoikeuksien kavennus on parhaillaan viimeistelyä vaille valmiina eduskunnassa. On kiinnostavaa nähdä "lykkääntyykö" kyseinen lain muutos presidentin vaalien yli, jolloin uuden presidentin nimi on tiedossa? Jos Niinistö valitaan presidentiksi, kyseinen perustuslain muutos saattaakin raueta "epäajankohtaisena".- Koroljov
"Suomen Nato-jäsenyyden puuhaajat ovat kohta 12 vuoden ajan rakentaneet saartomuuria nykyisen tasavallan presidentin vaikuttamismahdollisuuksien vähentämiseksi."
Totta. Natottamisen lisäksi toinen motiivi on länsimaisen "kansainvälisen yhteisön", pankkiirieliitin finanssivallan ja eurobyrokratian oikeuksien puolustaminen Suomen kansallisia oikeuksia vastaan. Presidenttihän on viimeinen edusmies, joka Suomen kansalla noihin ylikansallisiin mahteihin nähden on vielä jäljellä, nyt kun Suomen eduskuntakin on pelkkä kaukana muualla tehtyjen päätösten paikallinen kumileimasin.
"Rohkenen esittää epäilyolettamuksen, jonka mukaan tasavallan presidentin valtaoikeuksien vähentäminen on yhteydessä siihen, että presidentti Halonen ei lukeudu Nato-jäsenyyden kannattajiin."
Totta kai Halosen nuiva suhtautuminen Yhdysvaltoihin ja Natoon sekä hänen halunsa ylläpitää luottamuksellisia suhteita Venäjään on yksi tekijä tässä.
"Halosen kauden typistämispyrkimyksistä siirryttäisiin presidentin valtaoikeuksien laajentamispyrkimyksiin."
En ole varma, tahdottaisiinko Niinistön tukijoiden taholta tällaista poikkeusta viimeisen parin vuosikymmenen aikana noudatettuun johdonmukaiseen, Suomen kansan mielipiteen ja etujen vastaiseen linjaan. Hallitushan niinistöläisillä on joka tapauksessa hallussaan.
"Valtapolitiikka on raakaa peliä eikä siinä hempeillä varsinkaan jos ja kun takana vaikuttaa Iso Raha, mikä mahti lienee myötävaikuttamassa Suomen Nato-jäsenyyden edistämisaskareessa."
Suomen koko nykyinen poliittinen eliitti on ostettu ja "länsitetty" paljon täydellisemmin kuin Suomen neuvostoaikainen "suomettunut" eliitti koskaan.
"Tämä pyrkimys ilmeisestkin korostuisi, jos kuka tahansa Nato-jäsenyyteen kielteisesti suhtautuva henkilö nousisi pääministeriksi, esim. Timo Soini."
Soini on Nato-asiassa osoittautunut hoipertelijaksi eikä vankkumattomaksi periaatteen mieheksi:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/20353-soini-onkin-nato-mies
"Jos taas Timo Soini tai Paavo Väyrynen valittaisiin tasavallan presidentksi ja Halosen seuraajaksi, niin on odotettavissa, että Suomen tasavallan presidentiltä pyritään edelleen poistamaan valtaa niin paljon kuin mahdollista."
Jos esittämäsi Suomen tämänhetkisen valtaeliitin kauhuskenaario toteutuisi, eliitti ryhtyisi varmasti äärimmäisiin vastatoimiin kaikilla rintamilla. Eri asia on se, tahtooko Soini olla Väyrysen pääministeri. Epäilen, että Soini haluaisi Niinistön pääministeriksi.
- Enter Tainment
Koroljohvi täällä taas elementissään :
"Suomen koko nykyinen poliittinen eliitti on ostettu ja "länsitetty" paljon täydellisemmin kuin Suomen neuvostoaikainen "suomettunut" eliitti koskaan."
"Länsitetty", siis Suomi kuuluu aina länteen eli on osa vapaata maailmaa, idän etuvartio, "takana länttä ja Eurooppaa, varjelen vartija sitä".
Mutta kommuistin mielestä kuuluminen länteen on paha asia, pitäisi kuulua Venäjään, ikiaikaisen vainolaisen valtakuntaan. Äskettäin Jaakko Iloniemi arvioi tarpeelliseksi täsmentää tilannetta ja ehdotti, että EU-kokouksissa Suomen tasavallan presidentti olisi mukana silloin, kun käsiteltävänä on EU:n suhteisiin muihin maihin liittyviä asioita. Siis esim. EU:n ja Venäjän tai USA:n tai Kiinan tai Intian tai Brasilian, jne. suhteet kuuluvat luontevasti Suomen tasavallan presidentin ulkopoliittiseen toimenkuvaan.
Nykyinen presidenttimme Tarja Halonen on jo hyvän aikaa sitten ehdottanut, että olisi hyödyllistä katsoa presidentin valta-aseman toimivuus myös siinä tilanteessa, jossa presidenttinä on joku muu kuin Halonen. Nyt näyttää siltä, että perustuslakia ollaan muuttamassa ennen "Halosen jälkeisen aikakauden alkamista". Sikäli mikäli tuo perustuslain muutos saa sinetin eduskunnassa.
En voi vastustaa kiusausta kommentoida arvoisan Enter Tainmentin käsitystä Suomen sijainnista. Olen jo aikaisemminkin monessa yhteydessä todennut, että Suomi sijaitsee keskellä omaa ympäristöään ja meidän on hyvä olla myönteisessä vuorovaikutuksessa kaikkien naapureittemme kanssa kaikkiin ilmansuuntiin. Toivottavasti joka taholla on jo hoksattu, että Neuvostoliitto lakkasi olemasta liki kaksi vuosikymmentä sitten. Nykyinen itänaapurimme Venäjä on järjestelmältään meille merkittävästi otollisempi naapuri kuin mitä CCCP oli. Oman geopoliittisen sijaintimme määrittely ja tajuaminen on meidän itsemme tehtävä. Ei meidän tarvitse alentua, sortua reuna-alueen rooliin, ellemme itse sitä halua, vaikka ulkomailta katsottuna meille "ulkosyrjän statusta" serveerattaisiinkin.- Niinpä juuri....
Elämme tässä ympäristössä, emmekä voi sitä muuttaa, meidän pitää aina sopeutua siihen. Ei se tarkoita mitään nöyristelyä mihinkään suuntaan, vaan reaalipolitiikan toteuttamista kaikkien osapuolten kanssa.
Venäjän kanssa tulemme toimeen vuosi vuodelta paremmin, kyllähän Venäjänkin poliittinen taito ja tahto kehittyvät jatkuvasti.
- Juha82222
Olemmeko enään EU:ssa jos EU kaatuu??
- lobbbari
Eiköhän erkkomedia hoida sen homman.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1287 Tuo Lobbarin linkki kertoo ajasta, jolloin meillä Suomessa alkoi EU-valtavirtauksen aikakausi. Yksityisomisteisten mediakustantamojen kimppakampanjointi oli tavallaan inhimillistä, sillä kuuluivathan silloiset lehtitalojen pomot siihen samaan talouselämän sisäpiiriläisjoukkoon, joka ajoi Suomen Eu-jäsenyyttä väellä, voimalla ja Isolla Rahalla. Kun mukaan tulivat vielä virkamieseliitti ja Esko Ahon johtama hallitus sekä Yleisradio, niin on oikeastaan hämmästyttävää, kun kansanäänstyksessä v.1994 "Ei"-äänien osuus nousi sentään hiukan yli 43 prosentin. Koko kansaa ei kyetty aivopesemään. Katumusta voisi harjoitttaa myös Yleisradio, joka lupamaksun maksajien rahoittamana mediana olisi ollut velvoitettu noudattamaan tasapuolisuutta koko kansakunnan mediana, mutta Yleisradiokin oli mukana "Kyllä"kampanjoinnissa. Se oli häpeällistä Yleisradiolle. Menneisyyden taakasta ei ole helppoa karistaa harteiltaan, varsinkaan kun EU-myönteisyys jatkuu median valtavirtauksena. Ajankohtainen kysysymys: Mahtaisiko tänä aikana v.2011 valtamedian hommiin päästä toimittaja, joka työhakemuksessaan kertoisi suhtautuvansa Eu- ja Nato-asioihin kriittisellä silmällä?
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723023
- 552675
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322285- 792168
- 951976
- 351785
- 121556
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171517Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301350Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291329