epätoivoinen länsiafrikkalaisen miehen kanssa !

tilitys ja vitutus

Olen ollut yhdessä Länsi-afrikkalaisen miehen kanssa jo lähemmäs viisi vuotta. Meillä on myös lapsi. Suhde on ollut yhtä "eron tekemistä " viimeiset kolme vuotta, ainakin. Siitä asti kun lapsi syntyi, on yhteistä aikaa ollut vähemmän ja vähemmän. Miehellä ei ole mitään kiinnostusta viettää aikaa kanssani ( huom. en näytä ryhävalaalta ). Jos kuitenkin menemme johonkin yhdessä, emme puhu mitään, vaan käyn yksinpuhelua ja mies tuijottaa apaattisena johonkin. Tarkemmin ajatellen hän ei ole ikinä osannut puhua mistään.

Olemme asuneet erillämme joitakin aikoja töiden takia. Olen kovasti yrittänyt saada liiton toimimaan, ja olenkin jo nyt välinpitämätön ja ihan loppu. Mietin eroa koko ajan. Tavallaan varmaan rakastan miestäni silti. Olen yrittänyt puhua hänen kanssaan, mutta kun aloitan keskustelun liitostamme, hän rupeaa mykkäkouluun ja voi olla tunteja puhumatta. Ainoa, mitä hän tekee , on tietokoneella istuminen.

Hän myös haluaa pois Suomesta, valittaa jatkuvasti ja on joka viikko muuttamassa johonkin uuteen maahan. Hän on ilmeisesti masentunut, koska ei ole saanut koulutustaan vastaavaa työtä. Tosin ei hän opettele kieltäkään, on jatkuvasti negatiivinen kaikesta ja eristäytynyt muusta yhteiskunnasta. Sukulaisianikaan hän ei halua tavata nykyään.

Olen yllättynyt siitä, että eloisasta ja puheliaasta afrikkalaisesta on paljastunut tylsempi ja jäisempi kuin mitä edes pahimmmat suomalaiset voivat olla. Tunnen, että vika on minussa, yritän joustaa, ehdottaa meille tekemistä ja perheen yhteisiä hetkiä, mutta miestä ei kiinnosta kertakaikkiaan yhtään mikään, paitsi kengät ja vaatteet ja raha. Hävettää, kun sukulaiset kyselevät, missä mies milloinkin on ja miksei häntä ikinä näy missään suvun yhteisissä juhlissa, vaikka kutsuttukin olisi. Samalla mies väittää, että kukaan ei välitä hänestä ja kaikki vihaavat häntä. Itse näen tämän niin, että hän olisi tervetullut, mutta ei yritä sopeutua.

Olen yrittänyt kannustaa kaikkeen, rohkaista ja tukea, mutta jumalauta kun mikään ei auta enää. Mitä tuollaisen kanssa voi tehdä ja mikä sitä vaivaa ? Kohtalotovereita ?

27

1659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tophi

      Ongelmat tuntuvat tulevan kommunikaation puutteesta ja miehesi masennuksesta. Toiseen voitte hankkia ammattiapua, toiseen vaan yrittäminen auttaa.
      Kun yrität jutella hänen kanssaan, millä mielellä itse olet? Jos olet itsekin ärsyyntynyt tai muuten stressaantunut, ei siitä ole apua. Keskustelu kannattaa aloittaa silloin kun olette molemmat rentoina. Kerää vaikka listalle asioita mistä pitää mielestäsi jutella ja pyydä että hän vastaa. Kerro että nämä asiat oikeasti vaivaavat sinua.

      Umpimykän miehrn on todellakin joskus v*******sta olla, tiedän sen kokemuksesta.

      Yritä myös huomioida syyt miksi hän on masentunut. Voitko auttaa asiaa?
      Masentunut ihminen on itsekkäin olento. Saattaa kuulostaa aika rajulta ja epäreilulta, mutta kun on masentunut, ei huomio kiinnity mihinkään muuhun kun siihen asiaan, joka mieltä painaa.

      Jos syynä on se, että hänen koulutuksensa ei vastaa hänen työtään, voisiko hän uudelleenkouluttautua Suomessa? Samalla hän saisi uusia kontakteja/ei olisi niin syrjäytynyt, ja kielen oppiminen voisi sujua nopeammin.

      Viimeiseksi: Ehkä mykkäkoulun pito silloin kun yrität jutella suhteestanne johtuu pelosta. Ehkä hän ei halua myöntää ongelmien olemassa oloa/pelkää että jätät hänet jos kerron totuuden. Kerro hänelle kaikki faktat suhteestanne. Ehkä hän on epävarma, että halutko oikeasti saada suhteenne toimimaan vai oletko jättämässä hänet. Itse asiassa, sinun kannattaisi tehdä se ensin itsellesi selväksi.

      Olen pahoillani että tästä tuli näin pitkä viesti ja suurin osa ei edes suoraan koskenut aihettasi mutta ajattelin kommentoida, kun mielenkiintoisen aiheen näin. Ja ehkä toin jonkinlaista apua asiaan.

    • tilitys jne.

      Kiitos tosi paljon asiallisesta vastauksestani, ihan mielenkiinnosta kävin katsomassa, oliko tähän tilitykseeni tullut vittuilua ja minkä tasoista. Ja nyt yllätyinkin positiivisesti , että joku oli vastannut näin rakentavasti. Kiitos ! t. aloittaja.

    • ok

      Hei, kahden liiton kokeneena afrikkalaisen kanssa tiedän, että näin se yleensä menee, valitettavasti. Se iloisuus ja alun positiivisuus on ollut esitystä, ja totuus paljastuu kun lapsi/ sen mukana tullut varma oleskelu Suomessa on taattu. Narsisteja suurin osa afr miehistä. Jos otat tämän v... luna aika näyttää totuuden. Tsemppiä lapsen kanssa.

    • samaa minullakin

      Kuulostaa täysin minun eksältä, paitsi että hän on ihan toiselta mantereelta.

      Jaksoin yrittää kymmenen vuotta, mutta sitten totesin sen toivottomaksi. Miehestä oli ihan normaalia, ettei minulle tarvinnut puhua. Itseasiassa hän ei halunnut puhua kenellekkään, ellei hän ollut kotoisin samasta maasta kuin hän.

      Olemme olleet erossa monta vuotta, mies asuu yhä Suomessa, mitä ihmettelen kun hän niin paljon vihaa tätä maata.

    • riina83

      Kuullostaa mun suhteelta..viis vuotta takana lapsi. Mies oli iloinen ihminen kun tavattiin...nyt vaan istuu jaa mököttää!! Ei ole saannut koulutuksen vastaavaa työtä.
      Mykkäkoulua voi jatkua vaikka loputtomiin ja siihen ei ole mitäään keinoja että se loppuisi. =( Myös minun mies on sitä mieltä että ei minulle tarvitse puhua jos ei halua.
      On tosi raskasta yrittää itse pitää kaikkea kasassa..suhdetta, perhettä ja myös itseään että ei psyykisesti romahda..

      • Näkökulmia.

        Elät todennäköisesti tätä elämää vain yhden ainokaisen kerran. Miksi ihmeessä haaskaat aikaa vapaaehtoiseen kurjuuteen? Mutku rakastat.. Niin. Tulevana ihmisrauniona et edes muista miltä se joskus tuntuikaan.


    • Runaway-80

      Mulla ei nyt oo antaa aloittajalle neuvoja...lähinnä omaa pelkoani tuon julki. Olen vasta vuoden seurustellut ulkolaisen miehen kanssa (etelä-eu) ja pelottaa jo nyt mitä tämä maa voi saada aikaiseksi hänessä. Hän on positiivinen ja iloinen ihminen. On onneksi töitä saanut jo tehdä Suomessa, mutta ei koulutusta vastaavaa. Hän siis muutti vuosi sitten Suomeen vuokseni ja koko ajan tuntuu vaan houkuttavammalta lähteä yhdessä pois täältä ennen kuin tämä ilmasto ja ihmisten apaattisuus ja tää hemmetin monimutkainen byrokratia "tappaa" hänet. Tuntuu tietenkin kurjalta sanoa niin voimakkaasti isänmaasta, mutta näin musta tuntuu. Tässä maassa tuntuu olevan kaikki mikä liittyy hauskan pitoon ja mukavaan ajanviettoon kielletty...tai ainakin tehty niin hankalaksi toteuttaa...eikä vähin syy tähän ole kaiken "hauskan" kalleus. No joo, meni vähän asian vierestä, mutta pääpointtini siis: kuinka estää suhteemme ajautumisen huonoon jamaan. Btw...kurjinta tässä on se, ettei maasta muutto tule meille kysymykseen vielä moneen vuoteen, mulla kun on pari lasta joiden aikuistuminen vie vielä hetken.

      • Paluumuuttaja

        Itse etela-Euroopassa asuneena voin sanoa etta Suomen byrokratia ei ole mitaan verrattuna siella kokemaani. Taalla siis asiat viela sujuvat, ja kohtuullisella aikataululla. Muutin oman ulkomaalaisen mieheni kanssa nyt Suomeen ja huomattavasti helpommin on taalla asiat viranomaisten kanssa hoituneet. Ihmisten apaattisuudesta ja ilmastosta kukin voi olla sitten mita mielta haluaa. Omasta mielestani se on osittain asennoitumiskysymys. Olin pitkan aikaa Suomeen muuttoa vastaan juuri noista syista, mutta mies vaan halusi muuttaa kaikista kauhukertomuksistani huolimatta. Onhan taalla kuitenkin paljon myos positiivista. Eika hauskanpito ja mukava ajanvietto oikeasti onnistu, jos on jatkuvasti toissa huonolla palkalla. Sita se elama vaan usealle etela-Euroopan asukkaalle on. Maastamuutto ei siis varmasti edes olisi ratkaisu suhteen pelastamiseksi, ongelmia on joka maassa, ne vaan vaihtelevat! Tietenkin koti-ikava voi joillakin ihmisilla kasvaa niin suureksi, etta kotimaahan paluu on ainut ratkaisu. Mutta muut "ongelmat" pystyy mielestani selvittamaan asui sitten apaattisessa Suomessa tai jossain etelanmaassa.


      • Be happy!

        Lohdutukseksi:
        Ilmastonmuutos sen kun kiihtyy. Ilmasto muuttuu niin Suomessa kuin muuallakin. Lähivuosina saamme tänne yhä enemmän ilmastopakolaisia.
        Suomessa on kielletty melko vähän asioita moneen muuhun maahan verrattuna. Hauskanpitonsa joutuu toistaiseksi pääsääntöisesti jokainen itse kustantamaan. Pitäisikö veronmaksajien kustantaa vielä sekin? Aivan ilmaistakin hauskanpitoa on tarjolla. Suomessa on esimerkiksi loistava ilmainen kirjastolaitos. Täällä on mainiot ulkoilumahdollisuudet ja hyvät pyörätiet. Opiskelu on täällä täysin tai lähes ilmaista. On monenlaista kerhoa ja yhdistystä, joissa voi harrastaa melkein mitä tahansa.
        Itse en ole törmännyt kovin monimutkaiseen byrokratiaan. Tietenkin tämä on järjestäytynyt ytheiskunta, jossa toimitaan lakien ja asetusten mukaan, mutta luulisin sen olevan kaikkien etu ja hyöty.
        Ihminen on oman onnensa seppä, ja Suomessa oleskelu on täysin vapaaehtoista.


      • voimuavoimua

        Suosittelen sitten hankkimaan sukset ja hiihtämään hevonvittuun täältä, ettette tartuta ylenpalttista negatiivisuuttanne muihin kanssaeläjiin.

        Eiköhän se ole ihan jokaisesta itsestään kiinni miten suhtautuu asioihin, miten näkee maailman ja mitkä asiat tekevät onnelliseksi. ...Ku on turha yrittää tehä mitää ku kaikki on pilalla ja paskaa valmiiks.. ja ihmiset kaikki iha apaattisia ja aurinkoa en suostu näkemää pilvien takaa ja jäänki nyt sit tänne omaa luukkuuni jossa ilmatteeks asun ja rauhassa saan olla ja yksin ja on paskaa...


      • 544554

        On se vaan kurjaa ja kurjaa tulee olemaan niin kauan kuin ei ota itse omasta onnellisuudestaan vastuuta! Helppoahan se oma vitut#s on sysätä muun maailman syyksi, mutta kuinka kypsää tai rakentavaa se on? Maailma ei ole mikään curling-rata, ja jos sitä ei kestä, niin mikä on vaihtoehto?


    • sdddddddddää

      No kerro mistä afrikan maasta hän on kotoisin, ja mikä heimo?
      Mitä ammattia hänen vanhemmat tekivät?

    • Suu Molle

      Aloittajan teksti kuullostaa ihan kuin minä olisin kirjoittanut Gambialaisesta eksässtäni, juuri sama kuvio. OIkein huvitti tuo mököttäminen ja miestä ei kiinnosta muu kuin rahat, vaatteet ja kengät, oikein yököttää kun ajattelen miten hän peilaili ja sovitteli lippiksiä päähän kun lähti bailaamaan, ilman minua tietty.

    • Näkökulmia.

      Ihan uteliaisuudesta, mitä teet kun mies vajoaa lapsen tasolle ja leikkii mykkäkoulua?


      Musta vaan vaikuttaa ettei mies enää vaan pidä susta samalla tavalla ku aiemmin tai samalla tavalla ku sä ajattelet siitä. Suhteet elää ja muuttuu.. Maybe he's just not so in to you?

      Jos kyse on masennuksesta, ni on todella vaikea yrittää auttaa jos toinen ei tiedosta tarvitsevansa apua. Ketään kun ei voi pakottaa elämään.. Kokemuksesta tiedän, että ei siinä muuta kun itekki palaa loppuun/masentuu/ahdistuu ja sit ollaan kaikki narun jatkeena. Syyttelyä yms kun kuuntelee jatkuvasti vuodesta toiseen, niin sitä alkaa itsekin uskomaan.. Ihmismieli on jännä juttu, täysin psyykattavissa.

      Joo ja tiedän, tekstini on karkeaa, negatiivista ja kaikinpuolin ääripäihin vedettyä. Aloittaja itse osaa poimia miehensä ehkä näiden ääripäiden välimaastosta.

    • Kotimaa kun taakse..

      Minulle on valjennut nämä vieraassa-maassa-masentumisjutut vasta, kun itse jouduin vastaavaan tilanteeseen eli asumaan maahan, jossa en viihtynyt, mutta olosuhteiden vuoksi oli pakko olla. Vaikka tolkutin päähäni, että itselleni ja lapsilleni on parempi, että sopeudun, viihdyn ja nautin elämästä, niin ei se ollut lainkaan helppoa, kun takaraivossa kaiken aikaa jyskytti, etten mä halua elää täällä enkä varsinkaan täkäläisellä tavalla. Ärsytyksen syitä oli paljon, mutta niistä ei voinut paikallisten kanssa puhua, koska he olisivat ymmärtämisen sijasta vain loukkaantuneet, joten varsin pian tilanne muuttui sellaiseksi, että kasasin ärsytyksiä sisimpääni, olin usein huonolla tuulella ja puhumaton.

      Kotimaan ikävätkin puolet kuultaantuivat mielessäni ja aloin ikävöimään jopa mummon ulkohuussissa käyntejä pimeinä pakkasöinä. Sekin hyvä mitä asuinmaassani oikeasti oli menetti merkityksensä enkä voinut sitä nähdä ja siitä nauttia, koska näin niin paljon enemmän kaikkea negatiivista.

      Minua olisi auttanut jos olisin päässyt usein käymään Suomessa ja jos olisin voinut toteuttaa "suomalaisuuttani" arkielämässäni enemmän ja vielä jos olisin avoimesti saanut puhua ikävästäni ja ongelmistani. Muistan kuinka esim. aina se sama aamiainen alkoi maistua niin puulle, että ruokahaluni katosi, ja olin iloton ja puhumaton aamiaisten aikana. Kyse ei kuitenkaan pohjimmiltaan ollut siitä, että olisin vain kaivannut kaurapuuroa (silloinhan kaurahiutalelähetys Suomesta olisi ratkaissut ongelmani), vaan koin asian paljon kokonaisvaltaisempana, koska jouduin vasten tahtoani asumaan maassa, jossa en viihtynyt, ja sitten siihen päälle vielä ne ihmiset siellä eivät osanneet edes kunnon aamiaista valmistaa...

      En epäile lainkaan, etteikö afrikkalaisen olisi vaikea sopeutua Suomeen. Kun tyytymättömyys ja masennus saa vallan, sitä on ulkopuolisen vaikea parantaa tai edes ymmärtää. Ehkä pitkäaikainen oleskelu kotimaassa voisi auttaa näkemään Suomen hyvät puolet ja herättää kaipuun takaisin sinne. Sen ainakin tiedän varmaksi sanoa, että puhumalla on turha yrittää korostaa niitä Suomen hyviä puolia, sillä se vain lisää ärsytystä.

      • ellis-7743

        Tiedän tunteen, vaikken yhtä voimakkaasti reagoinutkaan elämään ulkosuomalaisena. Todennäköisesti viestisi ymmärtävät ne, jotka ovat itse olleet vieraassa maassa.


    • XXcc

      Kuulostaa aivan exältäni. On viimeisten vuosien aikana muuttunut itsestään huolehtivasta, sosisaalisesta ja iloisesta miehestä lähinnä puliukkoa muistuttavaksi apaattiseksi kiukuttelijaksi. Ja suunnittelee lähtöä milloin mihinkin maahan, vaan ei saa lähdettyä. Suomea ei ole oppinut/opetellut kunnolla kuuden vuoden aikana ja oma lapsikin on lähinnä näyttelyesine, todellista tunnesidettä ei ole pystynyt luomaan häneen.
      Tunnen kuitenkin paljon samasta maasta tänne tulleita, joilla pyyhkii hyvin. Ovat opiskelleet ammatin ja työllistyneet, ottaneet tästä maasta parhaat puolet ja omastaan myös. Eivät ainakaan julkisesti haku Suomea ja suomalaisia. Että omista valinnoista on paljon kiinni miten elämä menee.

    • Omat parhaita

      Sitä saa mitä tilaa.Tietoa saa tänäpäivänä näistä kulttuureista hankkikaa hyvät naiset sitä ennen kun tuotatte näitä mykkäkoululaisia tänne.

    • ex vaimo onneksi!

      Siis aloittajan teksti sopii sanasta sanaan ghanalaiseen ex-puolisooni, joka hankki kauttani ja lapsen kautta vaan oleskeluluvan. Mökötystä kuukausitolkulla, toisen mollaamista loppuaika. Kenkiä osti varmaan päivittäin ja kaikkea ylellistä itselleen, ei osallistunut perheen elatukseen, eli siivellä asunnossani. Jos jotain joskus osti, teki siitä ison numeron ja sanoi hankkivansa aina mulle ja lapselle kaiken. Lisäksi ei myönnä hyötyneensä minusta ja lapsesta mitään. Tahallaan viivytteli avioeropaprujen allekirjoittamista älyttömät ajat. Vaati lapselta kohtuuttomia ja yrittää edelleen kiusata ja määräillä lapsen kautta. Toivon että joutuu maasta pois. Kiusasi minua kun hoidin yksin lasta, häiritsi ja valvotti sen ajan mitä kotona kävi huollattamassa itseään. Aika pian tuli kuvaan seksistä kieltäytyminen kun oli lapsen kautta varmistettu oleskelu. Olen omistautunut täysin lapsen hoidolle, mutta haukkui minut niin huonoksi ihmiseksi ettei minun kanssa kelpaa tehdä lisää lapsia.

    • virolainen nainen

      No, suomalaisuus on tosi tympeä, eikö totta;) Ei sitä voi vastustaa kukaan. Suomalaiset yksinkertaisesti eivät osaa pitää hauskaa kuin humalassa..
      Miehelläsi on tosi vaikea, sinun kannattaisi katsoa hänen näkökulmasta koko tilannetta: muuta pois Suomesta niin ymmärrät häntä, se on varma. Jos et ikinä ole asunut ulkomailla, niin et voi jatkaa suhdetta hänen kanssa.

    • """""""""""""""""""¤

      Miten niin tympeää? En ryyppää eikä kotonani ole ikinä ryypätty. Hauskaa on joka päivä. Älä yleistä vaikka omat kaverisi ryyppäävätkin.

    • kokemusta kertynyt

      Sanoisin että afrikkalaisen miehen kanssa seksi on tosi hienoa ja ihanaa,todella taivaallista, mutta mitään vakavasti otettavaa suhdetta afrikkalaisen miehen kanssa en ole onnistunut luomaan kun on niitä negatiivisia luonteenpiirteitä tullut esiin. Olisin kyllä ihan vakituista petikaveria halunnut pitää, mutta kun se luonne pilaa mahdollisuuden siihen yhdessä eloon. Tarkoitan sillä seksin ihanuudella nimenomaan niitä mahtavia monen tunnin kestäviä rakasteluja, en nyt puhu elinten koosta. Monenlaista kokoa on, mutta taito on ollut se, mikä hurmaa järjestäen. Afrikkalaisen kanssa tosiaan tuntee olevansa nainen isolla N:llä, siis tarkoitan ainoastaan sängyssä, ei muuten. Vakituista rakastelijaa on hankala pitää, koska tunkevat sitten jo pian asumaan, ja parempi pitää eri asunnot, ettei ala se huono käytös ja komentelun halu häiritä. Seksin saralla ovat kyllä ihania mussukoita.

    • Se tavallinen tarina

      "Tarkemmin ajatellen hän ei ole ikinä osannut puhua mistään."

      Ja viisi vuotta on mennyt munan ja eksotiikan lumoissa, ennen kuin tämä on valjennut. Wau teitä naisia...

    • ghanaaaaa

      onko tämä ghanalainen mies?

    • ei irtoseksiä!

      älä yleistä- mulle kelpais impotenttikin jos rakkaus olis aitoa. siksi selibaattini jatkuu.

    • Käyttäjätunnus999999

      homohommhomohomohomhomohomhomo vitutttas :D

      • kummeli 69

        etkö oo saanu munnoooo :D


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3118
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1952
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1801
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1365
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1355
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1079
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      96
      991
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    10. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      824
    Aihe