Katsojalukujen pudotus ja syy siihen

raamagrammari

Kotikadun lähtölaskenta suomalaisessa tv-maailmassa taitaa olla laskenut, jos katsotaan sitä katsojalukujen valossa. Kaukana ovat ne päivät, jolloin sarja komeili kymmenen katsotuimman ohjelman viikkotilastoissa ihan kärkikolmikossa. Omalla ja varmaan monen muunkin katsojan kohdalla syy lähtölaskennan alkuun tapahtui jo silloin, sarjaan ängettiin väen väkisin lesbopari ja Roope eksyi vieraaseen sänkyyn. Miten kaipaankaan niitä vanhoja ihania aikoja, jolloin Kotikadusta löytyi selviytymistarinoita ja aitoa onnea.
Vaikka maailma muuttuu, miksi jonkun draaman pitää väkisin mennä sen kylmyyteen mukaan. Vai emmekö uskalla tunnustaa tosiasioita? Miten ihanan hulvattomia ja katsolukuja hiveleviä ovatkaan olleet maalaiskomediat - ja silti niissä on tosiasiaakin, ilman näitä pakkoteemoja tai pakkohahmoja.
Jätin yllä mainituista syistä Kotikadun katsomisen ( myös Ninnin lähtö oli yksi syy ) enkä ole harmitellut. Ei edes Hanneksen paluu pelasta tilannetta.

13

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lejanna

      Ensi vuonnahan se loppuu, ja joutaa loppuakin. Meikä ei ole enäää vuosiiin sitä jaksanut tollottaa.
      Papit, sun muut, ovat olleet kaikkea muuta kuin viihdyttävää.
      .

    • Keinotodellisuutta

      Noin ankeat ja luonnottomat tyypit kuten Kotikadussa (suntiota lukuunottamatta) mahtavat olla "edistyksellisen" tekijäporukan ihannemalli uudesta (neuvosto-?)ihmisestä uudessa vähemmistöjen hallitsemassa maailmassa?

    • Hyvästi kotikatu

      Kotikadun tekijät mokasivat itse, luullen olevansa edistyksellisiä.
      Lähtivät uudistuksilla tietämättään ajamaan sarjaa kohti loppuaan.
      Änkesivät sarjaan liikaa esim.salkkarimaisia juttuja, jotka ei juurikaan kotikadun katsojakuntaa kiinnostanut.
      Kotikatua katsoivat hieman erityyppiset ihmiset, kuin salkkareita.
      Kotikatuun ei kaivattu juonittelua, väkivaltaa tai seksuaalista poikkeavuutta
      Mutta sitäpä alettiin tyrkyttämään väkisin katsojille.
      Vastaanotto taisi olla yllätys.Olisi kannattanut pitää sarja ennallaan.

    • Höpö sarja

      Kotikadussa on ollut epäuskottava ja pomppoileva käsikirjoitus alusta lähtien. Nämä parin viime vuoden aikaiset ovat olleet täällä esillä monta kertaa, mutta osattiin sitä ennenkin tehdä nopeita imagonvaihdoksia, kun käsikirjoitus sitä jostain syystä vaati.

      Muutamia esimerkkejä:
      - Eeva Mäkimaa on aluksi toimittajana työskentelevä, opintonsa aikanaan kesken jättänyt humanisti, joka sitten kuitenkin tekee ei vain gradunsa valmiiksi, vaan sen päälle puolessa vuodessa väitöskirjankin. Valitaan oitis kirjoittamaan eduskunnan historiaa, toimii tämän jälkeen korkealla pallilla suuressa valtionyhtiössä, mutta päätyy lopulta duunarihomman kautta asunnonvälittäjäksi.
      - Eevan ja Pertin tytär Laura on melkoinen miestennielijä, kunnes yllättäen huomaakin olevansa lesbo.
      - Janne Mäkimaa on aluksi teologian opiskelija, sitten it-miljonääri, valmistuu papiksi ja tekee niitä hommia vuoden verran, mutta ryhtyy sen jälkeen autokorjaamoyrittäjäksi.
      - Isoäiti Maija Mäkimaan ikäsekoilut. Kun otetaan huomioon, että tällä on "sotalapsi", hänen pitäisi olla nyt noin 90-vuotias, mutta teräsmummo sen kun suoltaa kirjoja lukijoilleen edelleen. Kaiken huippu oli se romanssi noin 30 vuotta nuoremman Mauri Alhon kanssa.
      - Karin Luotolan rooli pysyy käsikirjoittajilta pitkään hyvin hanskassa, kunnes nämä sortuvat kirjoittamaan tämän pyromaaniksi.

    • ei sässsssssssääämis

      joutaakin loppumaan, senjälkeen kun ruvettiin 1/2 tunnin pätkiä tekemään ei mitään järkeä, ja sitten nää nuoremmat näyttelijät sössöttävät, onko jotain hesalaisten kosiskelua, siellähän ne nuoret likat ssssässsssäävät kaikki ja ihme puhetyyli muutenkin , sanoja 'niellään' lopuista ei saa selvää, joutaa pois tuollaiset toisinnot salkkareista ja kaukkareista joita en myöskään katso.

    • Ideat loppu

      Ei sitä hyvätkään käsikirjoittajat voi loputtomiin keksiä aiheita. Aikansa kutakin.

      • turha sarja

        Aikansa kutakin. Joutaa loppua kun alkoi jo aikoja sitten puuduttaa . Viime aikoina katsonut satunnaisesti ja loppu ei tule yllätyksenä.


      • raskassoutuinen
        turha sarja kirjoitti:

        Aikansa kutakin. Joutaa loppua kun alkoi jo aikoja sitten puuduttaa . Viime aikoina katsonut satunnaisesti ja loppu ei tule yllätyksenä.

        Liian raskassoutuinen sarja. Ei ihme että tympii ja puuduttaa. Ei ole tainnut olla ilon hetkiä paljoakaan..? tai sellaista että ilo olisi tarttunut katsojiinkin. Väittelyä ja jankkaamista kaikki vuorosanat...


    • sössinsössin

      voisi vaikka heti lopettaa tai loppuajan esittää uusintoja vanhoista 'keskivälin ' osista jolloin ei vielä murkkuikäiset puhetaidottomat pissikset ei ole mukana... ja tosiaan, se sössötys on se suurin ärsytys koko jutussa, eiks nää tosissaan osaa puhua nykyään, vai onko se näyteltyä.

      • Stadilaisittain

        Jo sarjan alkuvaiheessa Laura Mäkimaata esittävän Pirjo Moilasen tapa niellä sanojen viimeiset tavut ihmetytti ja ärsytti ainakin meitä Helsingin ulkopuolella asuvia. Jos Helsingissä tosiaan puhutaan nykyään noin, hän on tehnyt tuon kaiketi määräyksestä, sillä käsittääkseni "murteet" karsitaan tulevilta ammattilaisilta jo teatterikoulussa. Joitakin poikkeuksia toki on, kuten Tuija Ernamo, jonka sallitaan puhuvan raumalaisittain, vaikka esittäisikin vaikkapa tamperelaista tai jyväskyläläistä.


    • Muminaxmutinax

      Muutamat näyttelijät ei ole karsineet murteitaan missään rooleissa.Murre on niin sitkeästi istunut joihinkin.
      Esim.juurikin Tuija Ernamo ja Esko Hukkanen.Huomaan olevan muitakin, joita ärsyttänyt ja korvaan tarttunut Pirjo Moilasen puhetapa. joka on ollut kotikadussa aina häiritsevää mutinaa, muminaa.Nielee tosiaan viimeiset tavut.Hän ei myöskään avaa tarpeeksi suutaan puhuessaan.Hänen puhetapansa taitaa vaan olla tuollainen, eikä muuksi muutu.Persoonallinen sinänsä.
      Riston slangi, siitäkään ei helsingin ulkopuolinen tajua kuin sanan sieltä ja toisen täältä.

    • LauriV

      Kotikatu pilattiin ilmeisesti tahallaan. Haluttiin muuttaa sitä enemmän nuorisosarjaksi, jotta katsojat kaikkoaisivat. Taisi olla liian kallis sarja YLE:lle.

    • Kotikadun kasvatti

      No, itse seuraan satunnaisesti myös Salattuja elämiä ja näitä kahta sarjaa ei voi edes verrata toisiinsa, ei edes juonenkäänteissä.
      Kotikatu on ammattilaisten tekemä, salkkarit kuin amatöörien.
      Mä pidän Kotikadusta. Totta on että nuo lesboilut ei oikein natsannu. Mutta muuten sitä on ollut kiva seurata, tuttu ja mielestäni siinä on ollut antoisasti erilaisia juonenkäänteitä.
      Jos pitäisi sanoa mikä roolihahmoista on eniten miellyttänyt niin ekana sanoisin Onni Partasen (es. Sulevi Peltola) Semmoinen tössykkä, kerrassaan hyvä näyttelijä :)
      Tokana Janne Mäkimaa (es. Misa Nirhamo) Jotenkin symppis rooli ja hyvä näyttelijä.
      Kolmas on mielestäni Niina Luotola ( es. Ria Kataja) Ria on mielestäni paras Kotikadun näyttelijöistä, kerrassaan upea, roolissa oli ikäviä piirteitä jotka tiputti kolmanneksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe