Mistä ostaa fluoritonta hammastahnaa?

silmat_auki

Olen lukenut, että on olemassa useita fluorittomia hammastahna vaihtoehtoja. Mistä/Minkälaisista kaupoista olette niitä hankkineet, markettien hyllyillä en ainakaan ole moisia nähyt. Plussaa olisi myös jos ei sisältäisi ainakaan ylettömästi sitä vaahtoamista aiheuttavaa aines-osaa.

25

4371

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jozzucca

      Miksi edes käytät hammastahnaa, jos siinä ei saa olla fluoria?
      Yleinen harhakäsitys näyttää olevan, että hammastahnan tarkoitus on tehdä suusta "raikkaan tuoksuinen ja makuinen", oikeasti juuri millään muulla tahnan ainesosalla kuin fluorilla ei ole merkitystä. Jos fluoria ei saa olla, voit harjata ihan hyvin pelkällä vedellä, hampaiden puhdistaminen tapahtuu harjalla mekaanisesti, tahnassa oleva fluori kovettaa kiillettä. "Vaahtoaminen" on lisätty tahnoihin vain sen vuoksi, että ihmiset mieltävät vaahtoavan tahnan paremmin puhdistavaksi (vertaa astianpesuaine, shampoo ym), vaikka vaahtoamisella ei ole puhdistuksen kanssa mitään tekemistä.
      Tietenkin on olemassa tahnaa vihloville hampaille jne. mutta aikuisten oikeasti päivittäin käyettävän hammastahnan ainut tarkoitus on levittää fluoria hampaiden pinnoille.


      • Anonyymi

        Ihmisillä on hafha käsitys, että fluori on hyväksi vaikka se on pelkkää myrkkyä.


    • silmat_auki

      En kysynyt sinun mielipidettä hammastahnan tarkoituksesta, vaan että mistä sitä fluoritonta (tai erittäin vähä fluorista) tahnaa saa ostaa? Tiedän, että on olemassa myös muita ainesosia jotka parantavat kiillettä ja puhdistavat suun bakteereilta. Fluorilla on myös monia haittavaikutuksia, joilta haluan välttyä... vaikka sitten parin hammaspaikan kustannuksella.

      ELI

      Mistä/Minkälaisista kaupoista olette niitä (fluorittomia hammastahnoja) hankkineet, markettien hyllyillä en ainakaan ole moisia nähyt. Plussaa olisi myös jos ei sisältäisi ainakaan ylettömästi sitä vaahtoamista aiheuttavaa aines-osaa. ?

      • hampikeiju99

        Mitä haittavaikutuksia fluoriHAMMASTAHNALLA on? Monesti haittavaikutuksista keskusteltaessaa puhutaan vain veden fluorauksesta, mutta sehän on täysin eri asia ja Suomessahan ei vettä fluorata. Ovatko paikkamateriaalien (muovipaikat) kemikaalit terveellisempiä kuin fluori?


      • Olen myös - entisenä fluorin puolustajana - siirtynyt "vastaleiriin", koska olen lukenut riittävästi fluorin haittavaikutuksista. Fluoriahan esiintyy pohjavedessä luonnostaan, samoin kuin arsenikkia. Itse satun asumaan alueella jonka pohjavedessä on liikaa arsenikkia ja olen jo vuosikymmeniä käyttänyt juomavetenä tislattua vettä. Näiden aineiden haitallisuudesta löytyy verkosta tuhansia tieteellisiä tutkimusraportteja. Siitä huolimatta kuuntelen keskimäärin kaksi saarnaa viikossa siitä miten monia hivenaineita menetän tislatussa juomavedessä. Kukaan ei tunnu hoksaavan, miten moninkertaisesti kompensoin sen menetyksen monipuolisella, terveellisellä ruoalla, jonka "rajoituksista" he myös saarnaavat. :)

        Nykyinen hammaslääkärini suosittaa säännöllistä xylitolin käyttöä - esim. xylitol-pastillia tai -purukumia aterian jälkeen harjaamisen sijasta - ja se tuntuu toimivan hienosti. Luultavasti ainoa Suomessa saatava fluoriton hammastahna lienee Salutem fluoriton erikoishammastahna, joka on tarkoitettu erityisesti "vauvoille ja vanhuksille" (sekä tarkkasilmäisille kuluttajille jotka haluavat välttää fluoria). Sitä pitäisi olla saatavana suurissa apteekeissa ja olen itse vielä etsimässä sellaista koska haluan kokeilla tätä.


      • dataa

      • Anonyymi
        hampikeiju99 kirjoitti:

        Mitä haittavaikutuksia fluoriHAMMASTAHNALLA on? Monesti haittavaikutuksista keskusteltaessaa puhutaan vain veden fluorauksesta, mutta sehän on täysin eri asia ja Suomessahan ei vettä fluorata. Ovatko paikkamateriaalien (muovipaikat) kemikaalit terveellisempiä kuin fluori?

        Fluori kalkkeuttaa käpyrauhasen, jonka säätelee mm. melatoniinin tuotantoa. Lue lisää käpyrauhasen toiminnasta.


    • jozzucca

      Selvä, vakaumuksesi on vankkumaton. Muistuttaisin edelleen takapiruna, ettei yksikään fluoria sisältämätön hammastahna ole saanut suomen hammaslääläriliitolta suosituksia tuubin kylkeen....

      Salutem fluoriton: vaikuttavat aineet xylitol ja betaiini

      Luontaistuotekaupan merkit:
      Weleda, Aloedent, Luonnon hamasmtahna(xylitol), suolatahnat ym.

      Saa isoista apteekeista ja nettikaupoista.

      Huomaa, että tahnat saatavat sisältää yllättävän hankaavia ainesosia, joidenkin tuoteselosteissa puhutaan vain ylimalkaisesti luonnonmineraaleista. Harjaa siis vähällä vomalla, ettet vaan kuluta kiillettä pois. Sinun, kuten myös jokaisen muun suomalaisenkansalaisuusvelvollisuus, olisi puhdistaa myös hammasvälit säännöllisesti vähintään 3x viikossa, jotta hampaat eivät reikiinny hampaiden väleistä, paikkojen saumoista ja että ikenet pysyvät hyvässä kunnossa. Tämä on erityisen tärkeätä fluoritonta hammastahnaa käyttäville, sillä fluori ei enää koveta alakavia reikiä hampaiden väleistä, eikä harjalla saa välejä puhdistettua. Suosittelen myös vahvasti kokeilemaan apteekista saatavia plakkivärjäystabletteja, jotka värjäävät hampaan pinnalle jääneen hammasplakin. Näin voi opetella harjaamaan kaiken plakin pois (valkoista plakkia kun on vaikea erottaa valkealta hampaan pinnalta), näin voit säästyä hammaspaikalta jos toiselta sekä myös ennenpitkää hampaiden poistoilta.

    • jooooh

      http://www.iherb.com/Toothpaste

      Tuolta löytyy monia fluorittomia tahnoja, esim. tuo xyliwhite on hyvä.
      Googlaamalla löydät lisätietoja kaupasta ja löydät alekoodin, jos olet ensitilaaja. Postikulut ovat halvat.

    • Kuivis

      Olen stockmannilla nähnyt sellaista fluoritonta, sitten lasten hammastahnoissa on vähemmän fluoria.

    • shg

      Fluorin mahdolliset haittavaikutukset ovat paljon pienempi paha kuin hampaiden reikiintyminen, joka tarpeeksi pitkälle edetessään päästää verenkiertoon lukuisia haitallisia bakteereja. Kannattaa mieluummin käyttää tahnoja joissa on edes vähän fluoria, fluorittomat vaihtoehdot ovat yhtä tyhjän kanssa.

    • silmat_auki

      Mielestäni mm. aivojen/keskushermoston vaurioituminen ei ole missään mittakaavassa pieni paha... Sitä myrkkyä kun saa jo muutenkin kehoonsa aivan riittävästi.
      Kiitos monista asiallisista vastauksista. Ostin luontaistuotekaupasta kotimaista mm. xylitolia ja yrttejä sisältävää tahnaa. Jatkossa testaan varmaankin tuon nettikaupan tuotteita. Fluorihammastahnaa saatan jatkossa käyttää kerran viikossa.

    • Guug Laaja

      Tässä hiukan lähdetietoa kysymästäsi aiheesta:

      " Fluoriton Hammastahna - Millainen hammastahna on hyvä?
      suuklinikka.tohtori.fi
      » Suuklinikka kertoo faktat!
      Luomuruokaa - Laaja valikoima luomutuotteita.
      www.hyvinvoinnin.fi/luomu
      Tilaa edullisesti verkosta!
      Hammastahna | fitnesstukku.fi
      www.fitnesstukku.fi
      Osta Hammastahna. Edulliset hinnat löydät meiltä!

      Hakutulokset

      Fluoriton hammastahna. - Hampaat - Suomi24
      keskustelu.suomi24.fi › ... › Hampaat › Suomi24 › Terveys › Hampaat
      4. toukokuu 2010 – Haluaisin kysyä, että onko joku käyttänyt fluoritonta hammastahnaa pitemmän aikaa? Minkälaisia kokemuksia, onko suun terveys pysynyt ihan ...
      Luonnon hammastahnat | Luonnonmukaiset hammastahnat ...
      www.luontaistuotteita.fi › ... › Hampaiden hoito
      Fluorittomat ja luonnonmukaiset hammastahnat suusi terveyden ylläpitoon. Luonnonmukaisissa hammastahnoissa on kasvipohjaisten raaka-aineiden ja ...
      Salutem Fluoriton Hammastahna
      kaksplus.fi/18041880-post.html
      20 viestiä - 3 tekijät - Viimeisin viesti: 31. toukokuu
      6,40? :o onko mitään halvempaa fluoritonta hammastahnaa?tietääkö kukaan?
      Salutem Fluoriton hammastahna 70 g - Apteekkituotteet.fi ...
      www.apteekkituotteet.fi/Salutem-Fluoriton-hammastahna-70-g
      Suomalainen fluoriton erikoishammastahna, joka sisältää xylitolia ja betaiinia.
      Antti Heikkilä blogi: RAISION TIEDOTE
      www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=183&kom=1
      4. kesäkuu 2010 – Fluoritonta hammastahnaa innostuin minäkin hankkimaan .... Meillä on käytetty Frantsilan yrtin raikas luonnon hammastahnaa, se on fluoriton. ...
      Liftari keskellä peltoa: Kiroilua Frantsilalle
      auringonkukkia.blogspot.com/2009/04/kiroilua-frantsilalle.html
      27. huhtikuu 2009 – Olen hoitanut hampaitani hyvin mutta tämä fluoriton hammastahna sairastutti hampaani alta aikayksikön! Pesin fluorilla hampaani siis vain pari ...
      A.Vogel Dentaforce Hammastahna - fluoriton luomu hammastahna
      www.hyvinvoinnin.fi › A.Vogel
      Vihlomista ehkäisevä, fluoriton luomuhammastahna koko perheelle.
      Eko-ostaja: Hammastahnat - Kuluttajavirasto
      www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/eko-ostaja/...ja.../hammastahnat/
      Hyvässä hammastahnassa on fluoria ja ksylitolia, mutta ei hampaiden pesun kannalta ... Fluori on hammastahnoissa hyödyllinen, koska fluoriton hammastahna ...
      SALUTEM aikuisten hammastahna 70 g fluoriton - ApteekkiShop.fi
      www.apteekkishop.fi/SALUTEM-hammastahna-70-g-fluoriton
      SALUTEM aikuisten hammastahna 70 g fluoriton. Tilausnro: 1607399. Koko perheen suomalainen hammastahna. Salutem on herkän tai kuivan suun ...
      Luonnon hammastahna, fluoriton
      www.miiapihkola.fi/joomla/kauppa.html?page=shop...
      Luonnon hammastahna, fluoriton. Suurenna kuvaa ... Yrtin raikas luonnon hammastahna 75ml / 103g. ... Luonnon hammastahna, fluorilla · Luonnon ..."

    • ROCS

      Anttiloista ja olikohan Stockalta saa ROCS-tahnaa, todella hyvä fluoriton tahna, varsinkin whitening-versio. Usein tahnan mukana saa kaupanpäälle ison paketillisen hammaslankaimia, valkaisupuikkojakin on saanut. Anttilassa ainakin on ollut noita kaupanpäällispakkauksia.

      Koska fluoritahnoissa on natruiumlauryylisulfaattia vaahtoamassa ja lisäksi poikkeuksetta makuaineet sitä vahvuusluokkaa että kielestä irtoaa nahka, herkkäsuiselle hyvä vaihtoehto on fluoriton tahna, koska niissä ei vaahdotinta ole ja makukin suht neutraali. Jos fluorittomuus kammottaa, voi käyttää fluoritabletteja tai fluorisuuvettä.

    • ROCS
      • Käytä fluoria!

        Jopa on sekavan oloinen sivu. Sinäkö sitten otat vastuun, kun ihmiset menettää hampaita tai saa tulehduksia?


    • fluoriton 2 vuotta

      On noita fluorittomia hammastahnoja olemassa. Olen käyttänyt kahta eri merkkistä. Näitä:

      Yrtin Raikas (Frantsila), jota saa luontaiskaupoista kuten esim. Lifestä sekä ekokaupoista kuten Ruohonjuuresta ja Ekolosta. Tuosta hammastahnasta on saatavilla sekä fluoriton että fluorillinen versio.

      Dr. Mercola, Natural Mint Toothpaste with Tulsi. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä:

      http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Natural-Mint-Toothpaste-with-Tulsi-Fluoride-Free-6-oz-170-g/40636#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=mercola tulsi paste&rc=4&sr=null&ic=1

      Lisäksi on olemassa ainakin A. Vogel Dentaforce -hammastahna, joka on fluoriton yrttihammastahna vihloville hampaille. Sitä saa ainakin Sinunapteekista:

      http://www.sinunapteekki.fi/catalog/avogel/avogel-dentaforce-hammastahna-p-1412.html

    • 10 vuotta
    • Aane

      Frantsilan raikas luonnon-hammastahna sisältää merisuolaa, joka taas sisältää fluoria ja alumiiniakin.

    • fluorivaaa

      Purista tuubista vain vasemmalla olevaa tahnaa, siinä ei ole fluoria, oikealla
      puolella tuubissa oleva tahna sisätää fluoria.

    • KokoNaisuus

      Löysitkin jo. Eli on sekä apteekeissa että luontaistuotekaupoissa. Ja isoissa marketeissa voi olla samoja luontaistuotekaupan merkkejä. Lähimmässä Prismassani esim. on yllättävästi luonnonkosmetiikkaa.

      Itse käytän normitahnoja. Sain pahimmat kemikaalikoktailit sairastellessani pysyvien hampaiden puhkeamisiässä, eli eroosio on alkanut varhain. Luomuhoidolla hampaani olisivat hyvin arat, eivätkä edes puhdistu.

      Kemikaaliasiassa kannattaa muistaa yksi asia. Nimittäin emme elä tyhjiössä, jossa voi testata vain yhden kemikaalin vaikutuksia. Altistumme valtavalle joukolle kemikaaleja tahtomattamme joka hetki. Palontorjunta-aineita, säilöntäaineita, lääkkeitä ja niiden apuaineita, lääkejämiä puhtaassa juomavedessä (niitä nautimme me kaikki)... Ihmisen mielikin on niin ihmeellinen, että helposti löydämme itsestämme juuri ne oireet, mitä etsimme.

      Fluoriyhdisteitä käytetään kaikissa teflonmaisissa pinnoissa, kuten pikaruokapakkausten kartonkipakkausten pinnoitteessa. Fluoriyhdiste torjuu nestettä ja likaa, se on siksi siinä käytännöllinen. Ja kun tuote poltetaan, leviävät fluoriyhdisteet joka paikaan maapallolla. Itse koen kammottavaksi ajatuksen, että en voi vaikuttaa siihen, mitä hengitän. Tosin ruokaani en valmista teflonilla, käytän hiiliterästä, valurautaa ja terästä.

      Koetan välttää tarpeetonta kosmetiikkaa allergioidenikin vuoksi. Minulle valitettavasti hammastahna kuuluu sarjaan tarpeellinen kosmetiikka. Sen sijaan en käytä esim. sampoota, ja saippuani on luomua. Nyt ostin kasvojen kuorinta-aineen, vaikka se sisältää valtavan määrän parabeeneja ym. aineita. Jos karppaajatkin voivat elää periaatteella tyyliin 80 % terveellistä 20 % saa repsahtaa, niin pitää minullakin olla oikeus ylellisyyksiini. Kuten nauttia mahdollisimman terveistä hampaista ja kirkkaasta ihosta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe