Perinteisen hiihdon tekniikan ydinkohtiin kuuluu kevennyksen hyväksikäyttö potkun alussa. Kertoisiko joku, mitä se noin käytännössä tarkoittaa. Jos jokaisen potkun jälkeen saadaan sen ansiosta vaikka metriä pidempi liuku, niin hiihtäjähän on kaukana taivaanrannassa esim. 15-20 km:n lenkillä, kuin huonolla tekniikalla.
Kaksivaiheinen vuorohiihto
3
433
Vastaukset
- Nuoten valmentaja
Kevennys on potkun lopussa eikä alussa. Lisämetri on legenda joka elää. totuus on n.50cm ja sekin vain jos sauvojen isku on n. 10cm nilkan etupuolelle potkun kevennyksen yhteydessä. Tietenkin kelistä riippuen. Liukua pitää olla..
- Mukava valkku
Loppukevennys on ehdoton, joka tuo sen metrin.Kaksoispotku on tulossa; seuratkaapaa maailmancuppia niin hämmästytte. Sauvatyöntö VAIN housunsaumaan asti. Se on nykyaikaa.
- proporopski
Mukava valkku kirjoitti:
Loppukevennys on ehdoton, joka tuo sen metrin.Kaksoispotku on tulossa; seuratkaapaa maailmancuppia niin hämmästytte. Sauvatyöntö VAIN housunsaumaan asti. Se on nykyaikaa.
Itseasiassa varsinaista kevennystä ei kannata tehdä. Se kuluttaa voimia. Painonsiirto jalalta toiselle on asian ydin. Muuten, sauvat on iskettävä nilkkojen taakse. Saumasääntö on ehdoton. Myös polvikoukku on tulollaan hiihtoon aivan kuten ojentajien supistus ennen painepuristusta vartalon kierroissa. Tällöin siteen paikka suksessa ratkaisee. Tasapainopiste murretaan potkussa kun side on hieman eteen asennettuna normista. Aina ei sekään kyllä auta loppurutistuksessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742902
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191488
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249