Aihealueet

Listaukset

  Missä on historiallinen Eurooppamahti ?

  hyi meitä suomalaisi

  Minne hävisi mahtava Eurooppa. Nythän Eurooppa on oikeastaan enää vitsi maailman marginaalissa. Onko tähän tuhoon kellään mitään selitystä.

  "Paavo Väyrynen esitti aikoinaan, että Suomi olisi säilönyt käytöstä poistuneet markat, jotta ne olisi helppo ottaa tarvittaessa uudestaan käyttöön."

  Paavo pressaksi, hänellä on ainoana ehdokkaista jäljellä todellisuuden taju. Lipponen ja Niinistöhän Suomen sotkivat tähän rumbaan, jolle varmaankin Ruotsissa nauretaan makoisasti. Mutta aiheestahan nuo nauravat.

  Pitäisikö kreikkalaisten elää ja kärsiä pelkän euron takia, että pelastettaisiin muut euromaat.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/10/1407678/kreikan-sinnittely-on-euron-loppu---kreikan-ero-olisi-euron-loppu

  Eli taru nimeltä Eurooppa on menossa pohjaan ja Suomi on sitonut itsensä lujasti mastoon, että menisi varmasti mukana.

  30

  81

   Vastaukset

   • ja pysyy. Näistäkin ongelmista selvitään entistä vahvempina.

    Se on katkera pala palstan länsikaunaisille, mutta ei maailma heidän metelistään miksikään muutu.

   • ,,,,Näistäkin ongelmista selvitään entistä vahvempina,,,,,

    Kerro meille kaikille miten se tapahtuu ja mitä se tulee meille suomalaisille veronmaksajille kustantamaan. Montako kymmentä miljardia.

    Ja jos euro pelastuisikin valtavin uhrauksin niin miten se meitä hyödyttää. Kerro edes yksikin syy miksi Ruotsin kannattaisi siinä vaiheessa olla meille kateellinen tai miksi sen kannattaisi nyt katua sitä, että ei ole mukana eurossa.

    Kysyinkö taas liian vaikeita?

   • edullisempaa elää läntisessä yhteisössä kuin tikku-ukkojen haaveilemassa neuvostosysteemissä.

    • ,,,,,on aina edullisempaa elää läntisessä yhteisössä kuin tikku-ukkojen haaveilemassa neuvostosysteemissä,,,,,

     Mene lääkäriin ellet ole jo käynyt. Elät voimakkaissa harhoissa kun/jos sinulle euron ulkopuolinen Eurooppa on neuvostosysteemiä. Ihan jo käy sääliksi muita pohjoismaita, Englantia yms. Niin vakuuttavasti sinä mielipiteesi kykenet perustelemaan, suorastaan uskottavasti.


    • tikku-iivari kirjoitti:

     ,,,,,on aina edullisempaa elää läntisessä yhteisössä kuin tikku-ukkojen haaveilemassa neuvostosysteemissä,,,,,

     Mene lääkäriin ellet ole jo käynyt. Elät voimakkaissa harhoissa kun/jos sinulle euron ulkopuolinen Eurooppa on neuvostosysteemiä. Ihan jo käy sääliksi muita pohjoismaita, Englantia yms. Niin vakuuttavasti sinä mielipiteesi kykenet perustelemaan, suorastaan uskottavasti.

     kyennyt selittämään uskottavasti edes M-R sopimusta. Anna nyt Euroopan ja varsinkin sen tulevaisuuden olla.

     Jos joku haluaa ennustaa tulevaisuutta oikein, niin riittää, kun on eri mieltä tikun ja muiden stallarien kanssa.

     "Elät voimakkaissa harhoissa kun/jos sinulle euron ulkopuolinen Eurooppa on neuvostosysteemiä"

     Tyypillistä tikkua. Kun ei kyetä pysymään asiassa, keksitään tuollaisia valeita. No, niistähän stallarit tunnetaan. Tikun onnela on ihan muu,kuin euron ulkopuolinen Eurooppa.


   • Kyllä tuo Saksa silti maailman neljänneksi vaurain talous tuntuu olevan. Ja se valtio sijaitsee missä.

    • Oikea syy ei ole poliittinen. elämme euroopassa jälkiteollista aikaa, kuten huomaatte. USAnkin asema heikkenee alati, ainoa asia mikä pitää sen suurvaltana on asevoimat. tulevaisuuden suurmantereet on aasia, sitten etelä-amerikka


    • LaD kirjoitti:

     Oikea syy ei ole poliittinen. elämme euroopassa jälkiteollista aikaa, kuten huomaatte. USAnkin asema heikkenee alati, ainoa asia mikä pitää sen suurvaltana on asevoimat. tulevaisuuden suurmantereet on aasia, sitten etelä-amerikka

     Väyrynen on vanha huru-ukko. itse asiassa nyt ei ole hyviä ehdokkaita, koska soini pitää pitää eduskunnass, on persujen vetävä voima ja eduskunnan viisain mies suomen tulevaisuutta ajatellen. harmi muut persut ovat rasistipellejä tai anarkisteja


   • Äänekoskella suljetaan paperikone ja siirretään sen tuotanto Ruotsiin. Hyvä Ruotsi, kyllä kruunu aina euron hakkaa. Hienova olla eurossa kun kohta Ruotsi kuolee nauruun. Sitten se on helppo vallata.

    • Ja Saab menee kiinalaisille kuten Volvokin. Mitäs sitten elämä jatkuu kuten aina ennenkin. Itse olisin huolissani Suomen ja Ruotsin slaavilaistumisesta. Venäjällä kun on pimperosta ylitarjontaa, Myös vetreistä.


   • Euromaat ja Suomi siinä mukana kerjää lakki kourassa Kiinalta rahaa. Entinen siirtomaa, jonka kaupunkien puistoissa oli kylttejä "Koirilta ja kiinalaisilta pääsy kielletty". Kiina asettelee ehtoja ja Euromaat senkun konttaa.

    Mihin pa...skasakkiin me oikein ollaan jouduttu ja miten tähän on Euroopan osalta tultu?

    • Kiina on täysin riippuvainen saksalaisesta know how:sta ihan kuten Pietari ensimmäisen Venäjäkin oli. Nevan kaupungin asukkaat ansaitsee peruspalkkanaan samanverran kuin KELAN asiakas. Sitä sopii miettiä kun sairaanhoitaja esim. Nevan kaupunkissa tienaa neljäsataa euroa kuukaudessa.


    • kiirr röör kirjoitti:

     Kiina on täysin riippuvainen saksalaisesta know how:sta ihan kuten Pietari ensimmäisen Venäjäkin oli. Nevan kaupungin asukkaat ansaitsee peruspalkkanaan samanverran kuin KELAN asiakas. Sitä sopii miettiä kun sairaanhoitaja esim. Nevan kaupunkissa tienaa neljäsataa euroa kuukaudessa.

     ,,,,Nevan kaupunkissa tienaa neljäsataa euroa kuukaudessa. ,,,,

     Pa...skanko sen väliä mitä tienaa jos hintatasokin on vastaavasti alempi. Sehän on silloin vain rahanarvokysymys, ei toimeentulokysymys.

     Eli tässä vähän rautalankaa vielä: jos vaikka palkat on 50 % Suomen palkoista mutta jos myös hinnat ovat 50 % Suomen hinnoista ja veroprossakin sama kuin meillä niin elintaso on ihan sama.


    • Edelleen, euroopassa on teollisuus jo maksimitasossa ja hyvinvointi. Kiinassa teollisuus kehittyy, paljon ihmisiäja sitä rataa. jälkiteollinen aika aiheuttaa tuota


    • laskukone. kirjoitti:

     ,,,,Nevan kaupunkissa tienaa neljäsataa euroa kuukaudessa. ,,,,

     Pa...skanko sen väliä mitä tienaa jos hintatasokin on vastaavasti alempi. Sehän on silloin vain rahanarvokysymys, ei toimeentulokysymys.

     Eli tässä vähän rautalankaa vielä: jos vaikka palkat on 50 % Suomen palkoista mutta jos myös hinnat ovat 50 % Suomen hinnoista ja veroprossakin sama kuin meillä niin elintaso on ihan sama.

     Niih nooh laadustahan tuon näkee. Plussaa on että naista saa ja halvella. Saa myös menolipun manalaan kun tajuaa lentää Tupolevilla.


    • LaD kirjoitti:

     Edelleen, euroopassa on teollisuus jo maksimitasossa ja hyvinvointi. Kiinassa teollisuus kehittyy, paljon ihmisiäja sitä rataa. jälkiteollinen aika aiheuttaa tuota

     Onkohan. Spengler ja muut. Eurooppa on todellakin rapistunut. Välillä näkyy uutisia kuten "Saksalainen tiedemies paransi HIV:n" mikä antaa toivoa että teutonit voisi nostaa Euroopan uuteen nousuun. Eikös ne meille sen SIM-kortin niihin ensimmäisiin puhelimiin suunnitelleet. Se on varma että Venäjästä ei tule enää Euroopan veturia. Saksa se on jos on joka nostaa suurvaltojen kanssa lähes aseellisesti alastoman Euroopan kilpailemaan.


    • fabnenr kirjoitti:

     Niih nooh laadustahan tuon näkee. Plussaa on että naista saa ja halvella. Saa myös menolipun manalaan kun tajuaa lentää Tupolevilla.

     Taitaa olla ihan euro ja nekki koneet kiinassa käytössä.


   • Se naimassa Äiti Venäjää kaikkiin kolmeen reikään Nevski Prospektilla. Kyllä se sieltä takaisin tulee kun alkaa kusella käynti kirveltää.

   • Kansainväliset suurfirmat vievät malmimme pilkkahintaan, vain muutama työpaikka vastineeksi. Omistavatko ne Suomen, pakkolunastavat valtion avustuksella paikallisen väestön maat ja mannut pilkkahintaan ja nauravat partaansa. Jättävät tänne kyllä raiskatun maan ja pilatut vesistöt.

    Miksi omat hallituksemme ovat tehneet Suomesta surkea intiaani- ja inuiittireservaatin, josta tehtaat ja firmat siirrellään ulkomaille ja palkaksi siitä me maksamme ulkomaitten velat.

    Kaivostoiminta pitää kansallistaa kuten öljyvaltiot ovat omalle luonnonvaralleen tehneet. Suomi määräämään kaivannaisten hinta ja ulosviennin jalostusaste. Ei malmina vaan mahdollisimman pitkälle jalostettuina tuotteina.

   • Säälittävää katsella ja kuunnella kun ennen niin mahtava Eurooppa konttaa Kiinan edessä kiinalaisten sanellessa ehtojaan. Meidät vielä perii p...ka ja tuho.

   • Eurooppa ampui itsensä ensimmäisen maailmansodan taisteluhautoihin. Hegemonia menetettiin, kun britit pettivät amerikkalaiset osallistumaan ja ratkaisemaan eurooppalaisen sodan. Samalla katkesivat vanhat eurooppalaiset hallintomallit Saksassa, Itävalta-Unkarissa ja niiden vaikutuspiirissä; ne olivat itsevaltaisesti hallittuja, mutta porvarillisia oikeusvaltioita. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen ne olivat tuuliajolla ja erilaisten populistien vedätettävissä. Tsaarin-Venäjä sortui raakalaisten hallintaan yli seitsemäksikymmeneksi vuodeksi. Toisen maailmansodan jälkeen historiallinen keski-Eurooppa luovutettiin vastalauseitta bolshevikeille, kammottavin seurauksin.

    Amerikkalainen hörköperseellinen, "demokraattinen", ajatusmalli tasa-arvoisuuksineen, liberalismeineen ja sallivuuksineen sai vallan sotilaallisen voiton myötä. Britit, jotka olivat mananneet amerikkalaiset avukseen saivat piankin maksaa hinnan siitä, että olivat ajaneet pirun pois perkeleellä: tasa-arvoajattelu, syyllisyydentunto eli "valkoisen miehen taakka" levisi ympäri imperiumin ja se hajosi juurikaan jälkiä jättämättä. Jäljelle jäi karu saari, "Pikku-Britannia". Muille siirtomaavalloille kävi samoin. Hegemonia maailmassa siirtyi USA:lle; nyt se näyttää olevan siirtymässä kaukoitään.

    Amerikkalaisten liikkeellesaattamasta, kaikki vanhat arvot murskaavasta ajattelusta saamme me suomalaisetkin nauttia parhaillaan: hyödyttömiä "pakolaisia" tunkee meille ovista ja ikkunoista, muodostaen uuden yläluokan jolle kaikki on sallittua ja jonka pahoja tekoja peitellään ja pimitetään. Kaikki vanhat moraalisäännöt on käännetty päälaelleen, sukupuolinen vinksahtaneisuus on vallitseva kanssakäymisen muoto, ainakin tiedotusvälineistä päätellen, alkoholismi, vapaa abortti ja huumeet tuhoavat kansaa. Nuorison ihanteina ovat erilaiset ulkoatuodut aatteet ja alkeellista "musiikkia" soittavat otukset. Uudet median muodot ovat saaneet vallan yhteiskunnassa ja tukevat kaikin voimin kaikkia sairauden muotoja.

    "Untergang des Abendlandes" on täällä.

   • Eurooppa kinuaa kiinalaisilta pankkiireilta pikavippejä aikansa ja huomaamatta Euroopan johto onkin siirtynyt Taivaallisen rauhan aukiolle ja Kiina on ottanut euron omaksi varavaluutakseen, jonka arvoa se säätelee mielinmäärin.

    • ,,,,Kiina on ottanut euron omaksi varavaluutakseen, jonka arvoa se säätelee mielinmäärin.,,,,

     Tuo on ilmiselvästi vakava vaara. Kun tai jos Kiina, Brasilia ym. maat rahoittavat Euromaita niin samalla ne saavat valtaa sekä euron arvoon että euromaitten talouteen ja politiikkaan lainajuttujaan säätelemällä.

     Kantsisi miettiä enemmän kuin 2 kertaa onko järkevää päästää jopa Kiinakin ohjailemaan sitä kautta esim. Suomen talous- ja ulkopolitiikkaa. "Kenen leipää syöt jne...!"


   • Euroopasta puuttuu dynaamisyys, innovatiivisuus ja kyky ratkoa vaikeita ongelmia. Vanhaa manteretta asuttaa joukko menneisyydessä eläviä vanhuksia jotka uskovat edelleen omaan ylemmyyteensä suhteessa muuhun maailmaan. Joku sanoi minulle hiljattain, että "Käypäs Euroopan parhaissa museoissa ja taidenäyttelyissä. kuuntele suurten eurooppalaisten säveltäjien mestariteoksia. Silloin huomaat miten mahtava Euroopa on eikä mikään muu vedä sille vertoja" Olen käynyt eurooppalaisissa museoissa ja taidenäyttelyissä. Levyhyllystäni löytyy Mozartin ja Beethovenin levyt. En silti ymmärrä miten se pönkittäisi Euroopan taloudellista, poliittista ja strategista asemaa. Ainoa maa Euroopassa jossa talous ja teollisuus on suht mallillaan ja työllisyys kelvollisella tasolla on Saksa. Muut ovat joko kainaloitaan tai kaulaansa myöten kakassa. Yhdysvallat ja Japani ovat valtavissa veloissa mutta heiltä löytyy ennenpitkää strategia selviytymiseen. Lisäksi noiden valtioiden etuna on se, että ne ovat oman valuuttansa haltijoita ja niillä on omat keskuspankit. Kiina on ainakin näennäisesti nousemassa suureksi maailmanluokan peluriksi selvästi ohi Euroopan ja niin ovat nousemassa myös Intia ja Brasilia. Noista maista tulee sitten turisteja Eurooppaan katsomaan vanhoja nähtävyyksiä.

   • Euroopassa on liian matala syntyvyys että se voisi kilpailla Aasian tai edes Amerikan kanssa. Muilla mantereilla on omat talousongelmansa mutta heillä sentään on toivo paremmasta huomisesta.

   • Aasiassa ja kuumassa Etelä-amerikassa seksipuuhat rulettaa toisin kuin kolkossa Euroopassa. Tässäkö syy maanosamme muumioitumiselle vai ovatko eurooppalaiset miehet niinsanotusti kyvyttömiä?

   • Avauksen teosta on nyt kulunut aikaa 8 v 1 kk eikä sinä aikana Eurooppa ole noussut mutta on kyllä mennyt painoarvoltaan lujaa alaspäin. Venäjä, Kiina, Turkki ja Iran ovat kevyesti ohittaneet Euroopan poliittisina toimijoina.

    • Suomea ei ole enää kuin muistoissa.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Suomea ei ole enää kuin muistoissa.

     Ai niin mikä Suomi, sekö joka joskus oli itsenäinen valtio.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    11140
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    275
    5958
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1080
   4. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    40
    794