Pakkoruotsin kustannukset

asertti

Ihan tulin vaan kysymään, mikä on uusin tieto pakkoruotsin ja keinotekoisen kaksikeilisyyden kustannuksista?

10

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • serti_

      Esimerkiksi Ahvenanmaata ei kosketa kuntaliitokset että siinä yksi esimerkiksi rikkaasta kulttuurista jonka kustannuksilla ei ole mitään väliä. Tuosta voi suoraan lisätä kustannuksiin sen säästön mikä jää tekemättä kun ei kuntia yhdistellä.

      Aivan hyvin voisivat tuon pienen saaren kuusi kuntaa yhdistää.
      Kyllä mummo saa mennä täällä mannersuomessa paljon pidempiä matkoja taksilla palvelujen äärelle kun välimatkaa piisaa aina vaan enemmän näiden kuntaliitosten takia.

      • Mantereella on yhtenä perusteena käytetty terveydenhuollon menoja, kun on keskusteltu kuntaliitoksista. Ahvenanmaalla terveydenhuollosta vastaa maakuntahallitus, joten kuntien lukumäärällä ei ole siinä asiassa merkitystä.
        Mummot kulkevat täälläkin taksilla, koska terveyskeskus on vain Maarianhaminassa,( ja Godbyssä lääkärinvastaanotto ja kotisairaanhoito). Tarkoititko kuudella kunnalla manner-Ahvenamaata? Niitä on kyllä täällä hiukan enemmän, mutta jos tarkoitit myös saaristoa, niin tuskin mummot istuvat siellä mantereella lautoilla tuntikausia päästäkseen palvelujen piiriin. Kökarista ja Brändöstä manner-Ahvenanmaalla käynti vie vähintään päivän, jos on varattuja aikoja esim. lääkäriin, vaatii usein yöpymisen. Taksimatkakin on vähintään 30 km suuntaansa lauttamatkan päälle.


      • Huom!

        Olisi edes vain 6 kuntaa, mutta kun niitä on peräti 16 !


    • Kaivospakko

      Entäs pakkoruotsi joka koulutuksessa. Käy niinkuin ennekin suomalaiset maksaa ruotsintyövoimaksi kelpaavien koulutuksen.! Sehän on ruotsalaisten oma tehtävä.!
      Jos tuolla linjalla jatketaan kannatan pakkoruotsin vaihtamista esimerkiksi pakkoenglantiin..! Koska sillä kielellä avautuu ihan eri kokoluokkaa olevat työmarkkinat..! Mutta järki puuttuu tästä maasta kun kysymyksessä on pakkoruotsitus, josta ei ole hyötyä kuin Ruotsille..! Onkohan järkevää..?

    • Tulit kysymään ihan väärältä palstalta. Tämä on RKP-aihienen keskustelupalsta, eikä puolue vastaa pakkosuomen/pakkoruotsin kustannuksista. Kehotan kääntymään jonkin ministeriön puoleen. Tietäisivätköhän opetusministeriössä tai sisäministeriössä? Puhelinnumeron osaat varmaan itse etsiä netistä?

    • Tällä palstalla olisi kovin vähän kirjoituksia, jos keskusteltaisiin rkp.stä. Jostain syystä useimmat tänne kirjoittavat luulevat kaiken millä on jonkinlainen yhteys ruotsin kieleen tai Ruotsiin (ja jos ei ole, niin keksitään) olevan tekemisissä rkp:n kanssa. Siinä menevät sovussa niin Ruotsin kuninkaalliset, Ahvenamaa kuin tv-toimittajien suomenkielen taito.

    • Kaivospakko

      Kun on pakkoruotsin kustannuksia ei ole lainkaan tutkittu Suomessa. Tämä on valassa olevien poliitikkojen kanta ollut tähän asti..! Luuletkeo perussuomalaisten kieltäneen laskemasta tai viime aikoina keskustan..? Se on harkittu teko jossa todelliset kustannukset peitetään eri ministeriöiden ynnä muun vastaavien instanssien butjeteihin. Minulla on kyllä sellainen aavistus että RKP:llä on näppinsä tässä jutussa vahvasti mukana. Todellisten kustannusten osuus on varmaakin huomattava ,koska niitä piilotellaan suomenkielistä äänestäjiltä. Toimimme myös Ruotsinvaltion työvoimareservinä joille on pakkoruotsi opettettu valmiiksi, osalistuukohan Ruotsi kustannuksiin..? Epäilen..!

    • Ahvenmaalainen

      Ei ahvenanmaalta voida vähentää kuntien määrää koska silloin kunnan palvelöuksessa olevat työntekijät joutuisivat työttömäksi ja ahvenanmaan työttömyys nousisi 30 prosenttiin. Ei me kaikki voida olla kalastajia ja perunankasvattajia. Me tarvitaan paljon julkisen sektorin suojatyöpaikkoja, niissä on hyvä palkka ja nostaa ahvenanmaalaisten keskimääräistä tulotasoa.

    • rahaa palaa, turhaan

      Siinä 10 miljardin paikkeilla varmaan liikutaan., kun pakkoruotsituksen ja keinotekoisen kaksikielisyyden vuosikustannuksista puhutaan. Tässäkään luvussa ei ole mukana kaikkia sivukuluja.

    • LAINAA VAAN

      Vanhaa LAINAA

      "
      Suomelle tulee kalliiksi

      Kirjoittanut: Vieras 19.03.2011 - 10:18

      Nämä pakkoruotsilobbarit, niinkuin lipponen/set, sasi, katainen, rkp jne. Eikö heillä ole terveitä aivosoluja? Tällaisen asian pitäisi kyllä käsittää pelkillä munuaisilla.
      vastaa
      ilmoita asiattomasta viestistä
      .

      Muumit ja riikit

      Kirjoittanut: Vieras 19.03.2011 - 10:37

      Suomenruotsi pitäisi välittömästi kieltää suomalaisissa kouluissa. Koska tässä vammautetaan suomenkieliset murteeseen, millä he eivät pärjää Ruotsissa. Esimerkiksi ruotsalaiset suhuäänteet ovat hävinneet kokonaan muumiruotsissa. Mark Levengood on hyvä esimerkki. Hän puhuu samaa muumiruotsia minkä on oppinut. Vaikka hän asuu Ruotsissa. Kun ruotsi on äidinkielenä, niin silloin ymmärtää erilaisia murteita. Joten muumit ja riikit ymmärtävät toisiaan. Mutta suomenkielinen ei ymmärrä riikinruotsia, ennenkuin on asunut Ruotsissa jonkin aikaa ja oppii ymmärtämään puhutun ruotsin. Muumiruotsi on karhunpalvelus suomenkielisille.
      """"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      52
      2237
    2. Koulu kielsi therianit - "tunneilla kontataan ja nau'utaan"

      Oululainen koulu on kieltänyt eläin- ja rooliasujen käytön koulussa. Hyvä homma, sillä koulussa keskitytään muihin asioi
      Maailman menoa
      208
      1668
    3. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      227
      1240
    4. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      147
      1112
    5. Triatleetti osti Levin

      Mun Lappi on tosiasia.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      202
      1021
    6. Enemmistön diktatuuri Ähtärin valtuustossa

      Salo ja Nortunen, ette saa keikuttaa venettä. Olette mätiä omenoita, jotka pitää poimia pois Ähtärin kaupunginhallitukse
      Ähtäri
      27
      974
    7. Taisit vähän aliarivoida minua ihmisenä

      Et tajunnut että olenkin aika nokkela tyttö 🤭 Jutut ja ulkonäkö varmaan hämäs.
      Ikävä
      48
      911
    8. Onhan se myönnettävä

      Että alkaa jo vähän puuduttamaan tämä. Aion silti ottaa tästä kaiken irti viimeisiä rippeitä myöden. Olenpa sitten suju
      Ikävä
      54
      882
    9. Astuin tuntemattomaan

      kun sinut tapasin, sieluni valo. Niin olen paljaaksi riisuttu kuin syksyiset puut.
      Ikävä
      57
      866
    10. Rakastan sinua niin paljon

      Kun ollaan tutustuttu lisää niin se rakkaus ei ole vähentynyt vaan muuttunut. Jännitys on vähentynyt ja tilalle on tullu
      Ikävä
      40
      810
    Aihe