Selkäkipu

lirttana

Siis tämä on tosi raskasta.. Minulla alkoi selkäkipu n 3 kuukautta sitten ja se säteilee oikeaan jalkaan. Käynyt lääkärillä vähän väliä et laittais magneettikuviin et sais tietää mikä selässä on vikana. Mutta ei ku määrää vain lääkkeitä.. Tällä hetkellä lääkityksenä 6-8 panacodia päivässä ja aamulla ja illalla yks oxynormi ja nämäkään lääkkeet ei vie kipua pois :(.. No nyt laittoi lähetteen kuitenki erikois läääkärille mut ei kiireellisenä.. Tämä on tosi hermoja raastavaa välillä jo tulee ajatus et onko vain vika korvien välissä.. Istun, seison tai makaan ni välillä vain valuu kyyneleet silmistä kun käy niin kipeää. Päivittäisiä kotihommia en saa kunnolla edes tehtyä ja kaupassa ku käy tai yleensäkki ku kävelee vähän matkaa ni kipu on aivan sietämätön..

22

1856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäsenkorjattu

      Etsi lähin luotettava jäsenkorjaaja ja kipu helpottaa, jos jotain paikallelaitettavaa löytyy.. Ja veikkaanpa, että löytyy. Itsellä aina selässä jotain vialla, kun kipua polvessa/jalassa... Vikasi ei ole korvien välissä :) Tsemppiä!

      • Anonyymi

        Yksikin jäsen korjaaja teki hoidon tutulleni juuri selkäkivun ollessa pahimmillaan sen että hän tuli entistä huonompaan kuntoon jotain vaurioitui. Ensinnäkin lääkäri osaa periaatteessa ihan samat jutut mutta ei tee niitä sillä ne saattaa pitkällä tähtäimellä olla haitaksi jos esim selässä on tulehtunut jokin osa . Siksi on ymmärrettävä että kukaan ammmattitaidoton voi tehdä oikein mitään sillä selkään on saatava magneetti kuvaus että tietää varmasti syyn mikä hoito siihen on paras . Joten pahinta hoidossa on juuri se että on niin pitkät odotus ajat ja potilaan olo on kamala. Kyllä mielestäni viikko odotukseen olisi ainoastaan se maxi aika.
        Itselläni ollut vuosia sitten noidan nuoli ja vaikka se oli vaan muutaman päivän niin olo oli sietämätöntä , joten en osaa edes kuvitella sitä kärsimystä mitä nämä pitkän ajan selkä kivut aiheuttaa . Ja sitten vaan odottaa erikoislääkärille aikaa viikko kaupalla


    • Koulutettu Hieroja

      Vaadi magneettikuvat!! Jos siellä on välilevynpullistuma niin niksauttaja vaan pahentaa asiaa. kuulostais siltä että hermo on puristuksissa, joko alaselästä (pullistuma) tai sitten yks pakaralihas painaa sitä (piriformis syndrooma).. Voit myös käydä koulutetulla hierojalla, saat sieltä varmasti vinkkejä :)
      T: Vasta valmistunut hieroja

    • Normi homma

      Ihaan normaalilta hoidoltahan tuo vaikuttaa. Pillereitä ja tutkimuksia myydään maximi määrät aikojen kuluessa!

    • elsa8899

      Voi ei. Tiedä miltä susta tuntuu... Mulla on myös kivut alaselässä jatkuneet useampi kuukausi.. välillä itken epätoivosta.. Kukan ei ymmärrä yilanteen vakavuutta ja minun epätoivoa...

    • lirttana

      Kivut ei ole lievittynyt yhtään ja aamulla oli jo jalka lähteä alta.. Lääkitys on nyt sit muutettu tosi kovaksi aamulla ja illalla 10 mg oxycontiini ja läpilyöntikipuihin on edelleen tuo oxynormi ja siihen on vielä lisäksi aamua ja iltaa 150 mg lyricat. Ja ku ei pääse liikkeelle ni joutuu kotona vain möyröttää ni alkaa pikkuhiljaa jo ahdistaa tämä jatkuva kotona oleminen :(((

      • Fysiatrille!

        Vaikuttaa selvästi välilevyn pullistumalta. Itselläni sama tilanne. Noin kaksi kuukautta kovaa kipua ja säteilyä jalkaan. Säären etu/ulko-osaan ja isovarpaaseen. Sitä ennen noin 4 kk pelkkää selkäkipua. Nyt alkaa selvästi helpottamaan. Pyydä yleislääkäriltä lähete fysiatrian erikoislääkärille. Fysiatri osaa hoitaa asiaa eteenpäin. Kannattaa myös ottaa magneettikuva (vaikka on aika hintava), siinä näkyy pullistuma hyvin (ainakin itselläni näkyi). Pieni liikkuminen kivun rajoissa on hyvä, vuodelepo surkastuttaa nopeasti lihakset ja ei näin edistä toipumista.


    • lirttana

      Lähete on laitettu fysiatrille jo yli kuukausi sitten mut siihen ei ole vastausta kuulunut. Sitä se yleislääkäriki meinottelee et on siis pullistuma. Jo vuonna 2006 olis lääkärit kirjoittanut työkyvyttömyyden tuon selän takia vaan en ottanut sitä.. Nyt sit onkin ollu niin kipeä et tänään aamulla ei tuo jalka ottanut yhtään vastaan. Viimeksi lääkärillä siitä oli voimat lähtenyt et ku piti työntää lääkärin käsiä vasten niin eipä tuo oikea jalka jaksanut.. Tässä pitää sit yrittää jaksaa kotia hoitaa ja olla kahden lapsen kanssa.. No lapset on onneksi jo isoja mut koti pitäs saada pidettyä järjestyksessä..

      • Anonyymi

        Isot lapset osallistumaan kodinhoitoon!


    • Fysiatrille!

      Tilanne on sinänsä jo aika paha, koska jos on selkeästi lihasheikkoutta , niin silloin yleensä leikataan välittömästi (nykyisin neurokirurgit Töölön sairaalassa, ei ortopedit). Jos lähete fysiatrille jo on, niin siten vaan varaamaan aika heti. Yksityiselle puolelle pääsee kyllä pian. Jos on töissä, niin työterveyshuollon käyttämään taloon kannattaa mennä. Työterveys kattaa yleensä myös erikoislääkäripalveluja (riippuu sopimuksesta). Nyt kannattaa toimia nopeasti!

      • Pidä puolesi

        Jatkan tähän asialliseen kommenttiin.
        Tilanne alkaa olla jo paha aloittajan kertomuksen perusteella,pitäisi jo lääkärillä hälytyskellot alkaa soimaan jalkojen voimia tutkiessa,jalan alta pettäminen on huono merkki.

        Viimeisin varoitus on jos tarpeet tulee itsestään läpi,silloin on jo kiire.

        Itse olen ollut leikattavana pahan välilevypullistuman takia ja lääkäri sanoi että viimeinen hetki oli tehdä leikkaus ilman pysyvää vammaa,onneksi ei jäänyt sen pahempaa kuin se että jalka ei aina nouse vaikka pitäisi nousta joten silloin tällöin törmää jalkaterä esim kynnykseen.
        Siitä huolimatta olen erittäin onnellinen koska nousin takaisin jaloilleni,sitä ei voi sanoin kuvata miltä tuntui kun sain sairaalassa kävelyluvan ja kävelinkin normaalisti,toipuminen vei kyllä lihaspuolella kauan johtuen vääristyneestä asennostani vaurion aikana.
        Kerron tämän vain siksi että oman sairaalani päivystävän lääkärin mukaan oli kyseessä noidannuoli kun oli pakko mennä yöllä hakemaan kipuhelpotusta.
        Seuraavana päivänä sain ajan privaattipuolen ortopedille joka laittoi mut välittömästi magneettikuvaan,leikkauspäätös tuli kaikkine toimenpiteineen yhden päivän aikana ja jouduin sen teettämään privaatisti mutta kannatti.

        HUOM! Tuossa sinun tilanteessa ei ilman erikoislääkärillä käyntiä pitäisi mennä minkäänlaiseen "niksautushoitoon".

        Parempaa vointia.


    • vuosiakidutaan

      Kenenkään ei pitäisi joutua teettämään Suomessa privaatisti yhtäkään sellaista hoitotoimenpidettä jonka oma sairaus vaatii! Meillä pitäisi olla laadukas, erikoissairaanhoidon kattava julkinen terveydenhuolto. Homma tuntuu lipsahtaneen ilman erillistä, virallista päätöstä täysin pois raiteiltaan. Läheskään kaikilla ei ole todellakaan varaa privaattileikkauksiin ja kuvauksiin vaikka olisi kuinka kipeä! Läheskään kaikilla ei ole myöskään Jenkkiläis tyylistä sairaskulu vakuutusta, koska Suomessa sitä "ei tarvitse". Vaatikaa hyvät ihmiset hoitonne julkisella puolella ja olkaa tiukkana! Mitä useampi lankeaa pikaisesti saatavilla olevaan apuun maksamalla siitä pitkän pennin, sitä useampi, jolla ei ole vastaavaan varaa, saa kärsiä pidempään ja enemmän. Vuositolkulla asiallista hoitoa odottaneita ja odottavia on paljon enemmän kuin missään nimessä saisi olla. Jos hoidetaan vuosia vain oireita lääkkein, esim. näissä selkäjutuissa, saadaan hyvin ikäviä seurauksia aikaan, ja lopulta myöskin kansantaloudellisesti. Kroonistuneet ongelmat synnyttävät mitä monimuotoisempia uusia ongelmia. Fyysisiä vammoja, sairauksia, sosiaalisia ongelmia, mielenterveysongelmia. Lista on loputon.

      http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2002/numero-10/jos-sairastun-hoidetaanko-minut

      Selkäongelmaiselle tsemppiä! Sinulla on välilevypullistuma lanneragassa. Kivulias ja inhottava vaiva. Kuvantaminen helpottaisi omaa henkistä oloasi, kun saisit varmuuden siitä millainen pullistuma on, missä nikamavälissä se on, mihin suuntaan ja mitä hermoja se painaa ja samalla saisit tiedon, ettei ole kyse mistään muusta. Välilevytyrien annetaan yleensä tyhjentyä itsekseen ja kipujen odotetaan helpottavan joidenkin kuukausien kuluttua/aikana. Toiset voivat parantua kokonaan episodin jälkeen, toiset ainakin aika ajoin jaksoina, mutta ikävä kyllä, todella usein ne joille tätä vaivaa ilmaantuu, saavat tyrän pullahdus uusintoja aika ajoin. Olisi hienoa, jos voitaisiin selvittää mikä pullistuman sai aikaan, mutta voi olla, että se on vielä mahdotonta, kun sairautesi on niin nuori vasta. Tyriä ei tosiaan leikata, ellei tarvitse mennä päivystyksen kautta sairaalaan, koska jalat on menneet alta, tai on laskenut alleen. Paitsi, jos on varaa, voi lentää vaikka Sveitsiin huippukirurgien leikattavaksi. Muuten pitää vain odottaa sitä kivuttomampaa huomista. Mutta toisaalta, vain aniharvalle käy noin traagisesti :) että lähtisi ne jalat alta, jne. Toisten tyrien takaa löytyy aikainsaatossa jokin muu rangan sairaus, toiset tyrät ovat syntyneet vain mekaanisesta rasituksesta ja paranevat. Tyrän tyhjennyttyä nikamaväli madaltuu. Sekään ei ole välttämättä oireeton tila, etenkin, jos useampia välilevyjä on tyhjentynyt aikain saatossa. Näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota jo heti, kun vaivaa ensi kertaa on. Sitten, kun kykenet, ala heti hoitaa lihaksistoasi sellaiseen hyvään kuntoon, että lihakset tukevat selkärankaa.

    • lirttana

      Kiitoksia kirjoituksestasi.. Tosiaan kaikilla ei ole vara mennä sinne yksityiselle puolelle kuvauttaa ja minä kuulun niihin kahden lapsen yksinhuoltajana :).. Kuvausta olen yrittänyt vaatia ja lähete on nyt laitettu ja aikaa odotan erikoislääkäriltä vaan näyttää sekin kestävän ku selkä ongelmaisia on varmaan monta muutakin ku minä :).. Lääkkeitä ottamalla suurin tuska on helpottanut mut heti jos jättää ottamatta niin kivut tulee takas.. pari kertaa on nyt ku on kantanut jotain ni tipauttanut polvilleen ja sit mahalleen maannut ja laittanut toisen jalan pohkeen päälle ni eipä sitä ole tuntenut.. mut eiköhän se joskus helpota mut viimeksi ku minulla on tällaiset kivut ni kesti melkein 2 vuotta ja silloin juoksin kaikenmaailman kuntoutuksia läpi.. jospa se aika tulis vuodenvaihteen jälkeen..

    • lirttana

      No niin vihdoinki se aika tuli sinne fysiatrille ja se on huomenna :).. Tässä välillä on pitänyt jo välillä mennä ambulanssilla lääkäriin vaan siellä lääkkeet nostettiin taivaisiin tai sanoisko ennemmin helvettiin.. Lyricat nostettiin 2 x 300 mg ja oxyconttiinia 3 x 10 mg ja tarvittaessa läpilyöntikipuun oxynormi vuorokaudessa.. No jospas sitä huomenna sais sen lähetteen kuitenki sinne magneettikuviin..

    • sdvsdfv
    • djhdjjdjk

      spondylolyysi treenit vois auttaa noihin vaivoihin, ku treenaa syviä vatsalihaksia. niitä jää usein treenaamatta. esim. menee selälleen makaamaan, ottaa jumppapallon jalkojen väliin ja nostelee ylös alas

    • Anonyymi

      Piikkimatto on hyvä apu!

    • Anonyymi

      Totta tosiaan. Levitin omakotini pihalla hiekkaa, kun äkillinen selkäkipu vasemmallepuolelle iski.Pääsin suoraan sairaalaan kaverin avustamana.
      Pohje oli aivan juntturassa, eikä vasenta jalkaa kärsinyt liikuttaa, eikä varvasta voinut laskea lattiaan.
      Kipu oli sietorajalla.
      Lääkäri tutki, ja määräi Dolania ja kotiin. Nukkumisesta ei tullut mitään. Makasin oh. lattialla, puhelimen vieressä. Aamulla soitin yksit. lääkärille, ja kerroin tilanteen.
      Lääkärin ohje. Jos kakan pidätyskyky herpaantuu niin mene ambulanssilla sairaalaan, muuten tule hänen vastaan otolle, niin hän leikkaa niin pikaisesti, kun mahdollista.
      Toinen yö meni nukkumatta. Aamulla yksityislääkärin toimesta suoraan leikkauspöydälle ja pullistuma leikattiin.
      Lääk. Kommentti, oli alaraajanhalvaus lähellä.
      Tässä ero hyvän ja osaamattoman lääkärin erot.
      Nyt 15v myöhemmin alaselkä on vihotellut vuoden, enkä ole saanut apua. Onko lääketiede menny takapakkia?
      Tramali ei tunnu auttavan.
      Sohvalta nousu seisomaan on todella vaikeeta. Usean panostuksen jälkeen pääsen seisomaan. Välillä pissa kerkee housuun, ennen kun pääsee vessaan. Tasapaino heiluttaa, pitää pitää seinästä ja pöydästä kiinni, ettei mene nurin.
      Tässä eletään kieli keskellä suuta, milloin kaadun, eikä pääse ylös, eikä apukaan ole lähellä. Koitan pitää 150mg Tramalin lähellä jotta voin tarvittaessa ottaa viimeiset 20 taplwttia.
      Suoraa sanoen pelottaa!

    • Anonyymi

      Minä kärsin 7 vuotta selkäkivuista, särkyä jalkaterään asti, puutumista.
      Lääkärit sanoivat sitä vain iskiakseksi, no 7 vuoden kuluttua vihdoin leikattiin ja säryt lähti pois. Hermoille tehtiin tilaa leikkauksessa.
      Kaikki ne vuodet kokeilin vain erilaisia kipulääkkeitä, joita määrättiin, eikä niistä ollut oikeastaan mitään apua.
      Näin se kai on, kun ei ole varaa yksityisellä hoidattaa.

      • Anonyymi

        Kyllä se on niin, että nykylääketiede on p....seestä.
        Opiskellan vain hyvän palkan toivossa.
        Onhan se varmaan niin, että jos potilaan parantaa, niin näin pienessä massa potilaat loppuu.
        Kun potilas ei enää jaksa, niin lähetetään yo.sairaalaan tutkimuspotilaaksi.
        Siellä sitten housut kintussa kävelet käytävälla10 opiskelijan edessä, joka mukamas kehittää opiskelioita terveysasioissa.
        Tosiasiassa sinua nöyryytetään ja uskotellaan sinua, että kyseessä on eriskummallinen potilas, kun mikään lääke ei tehoa. Suuren lääkemäärän ansiosta pitäisi ollatäysin sänkypotilaana eikä kävellä.
        Professorit ja kaikki erikoislääkärit antaa lausunnon, että potilas teeskentelee.
        Kokeillaan vielä Diepamia, josko se auttaisi.
        Eihän se auta, joten ottaen huomioon potilaan tilan ja pitkäaikanen lääkitys, niin potilaalla on selvästi mielenterveysongelmia.
        Lisätään Mielenterveys.lääkitystä.
        Potilas sekoaa, kun selkäkipu muuttuu mielenterveysongelmaksi.
        Näin lääkärit välttyy väärästä diaknosista.


    • Anonyymi

      Törmäsin netissä vanhan fysaiatrin tekemään videoon selkäkivuista. Hän neuvoi keinon, jolla voi helpottaa selän ongelmia.
      Eli käsi ylös ja kohdasta, jossa kainalo alkaa. lasketaan omaa vastakkaisen puolen käden sormia kylkeä pitkin alas noin 10-20 cm. Sieltä löytyy yksi selvä kipupiste sormenpäillä. Joko kylkiluun päällä tai niiden välissä. Sitä kipeää kohtaa hierotaan voimalla puolisen minuuttia. Se tekee tosi kipeää! Itse en pystynyt ensimmäisellä kerralla hieromaan kuin vajaa puolet tuosta ajasta. Sama juttu toiselle kyljelle, jos sieltä löytyy kipeä piste. Vajaassa viikossa itseltä hävisivät nuo kipeät pisteet. Hieronta tuntui päänahassa asti ja nyt selkä on selvästi paremassa kunnossa. Magneettikuvissa minulla on todettu stenoosi yläselässä ja alaselkään on tehty 2 kertaa puudutushoito. Ne auttoivat jonkin aikaa ja tuo kipupisteen hieronta pysäytti taas alkaneet selkäkivut.
      Tuo fysiatri sanoi, että hän eikä hänen kolleegansa ole löytäneet mistään kirjallisuudesta mainintaa tuosta pisteestä ja miksi sen hieronta toimii. Arvailuissaan he ovat päätynee sen liittyvän jotenkin faskiittiin. Tiedehän ei oikeastaan tiedä, miten faskiitti toimii sähköisellä / sähkömagneettisella tasolla. Liittyykö tuo teho samaan, kuin Kiinalainen akupunktio?

      • Anonyymi

        Jos on hermot puristuksissa ahtaassa kanavassa, ei siinä paljon kylkien pisteiden painelut auta.
        Tai hieronta muutenkaan.
        Selässäkin voi olla niin monenlaisia vaivoja, eikä niihin käy yksi ja sama hoitokeino kaikkiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe