Vihtori Kosola

haalalli

Lapuan liike oli silloin. Ja nyt on aika toisin.

47

863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi vapaaksi

      Kauan eläköön kansanjohtaja Vihtori Kosola muistoissamme. Lapuan liike torjui kommunismin Suomesta. Nyt tarvitaan todellinen kansanjohtaja joka vie meidät ulos Euroopan Neuvostoliitosta eli EU:sta ja Emu-rahaliitosta.

      • Haluaa faktaa

        Suomi vapaaksi! Miten? Eroamalla! Miten järjestät asiat sen jälkeen? Kerro yksityiskohtaisemmin, että maallikkokin ymmärtää!


      • historia toistaa
        Haluaa faktaa kirjoitti:

        Suomi vapaaksi! Miten? Eroamalla! Miten järjestät asiat sen jälkeen? Kerro yksityiskohtaisemmin, että maallikkokin ymmärtää!

        Kaikki valtioliitot tähän asti ovat päättyneet sotaan Kalmarin Union mukaan lukien. Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan ja ole voittajavaltioiden joukossa.


    • simpsiöllä

      Omana aikanaan Lapuanliikkeellä on tärkeä tehtävä isänmaallisuuden edistäjänä ja kommunismin torjujana.

      • k2r

        Lapuanliike on yksi noloimmista vaiheista isänmaamme historiassa. Vain sisällisota menee sen edelle. Tulevat sukupolvet tulevat häpeämään isiensä tekoja, jos nyt ylipäänsä viitsivät kiinnittää niihin mitään huomiota.


      • talamari
        k2r kirjoitti:

        Lapuanliike on yksi noloimmista vaiheista isänmaamme historiassa. Vain sisällisota menee sen edelle. Tulevat sukupolvet tulevat häpeämään isiensä tekoja, jos nyt ylipäänsä viitsivät kiinnittää niihin mitään huomiota.

        Eikä ollut.


    • kosolaaaaa

      Pääasia että punikit sai turpiinsa.

    • matuinen-aikamme

      Mikään työn arvo ei kestä ikuisesti, näin täytyy myöntää.
      Tämän päivän yksi vitsaus on matut -jotta siitä näistä selviäminen miten, kun hallituksemme on yhtä huuhaata suomessamme...

      Meinaakos näistä tulla euroopan kompastuskivi ja katasrofi, kun nämä velloen painavat sisään mistään piittaamatta ja ei muutakuin vaatimuksiaan esittämään osuuksistaan.
      janiin-poispäin!

      • tinnnitus

        Matut on ongelma lähinnä jonkun onnettoman syrjäytymisvaarassa elävän korvien välissä.


      • ei-ongelmmmaa-eiei

      • jälkiä-piisaa

      • untamon.oivallus
        jälkiä-piisaa kirjoitti:

        Hönkää lisää-
        ---
        untamonoivallus
        5.12.2017 21:35
        Lähi-idän muslimimiehet pelaavat maamme "hyödyllisillä hölmöillä" eli vihreillä ja vasemmistolla hedelmäpeliä. Maa menee polvilleen.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15095186/palestiinan-prinssi
        Näitä serkuja ja serkun serkkuja.

        Kuinka kukaan jaksaa tätä? Kyllä täytyy olla piuhat pahasti solmussa.


      • pirtintuhdolta
        untamon.oivallus kirjoitti:

        Kuinka kukaan jaksaa tätä? Kyllä täytyy olla piuhat pahasti solmussa.

        Yksi hyvä puoli tuossa on. Siitä näkee mitä älyn jättiläisiä nuo muslimeista sekaisin menneet kansalaisemme ovat.


      • ja-melkein-nuotilleen

    • muistellen

      Jos kommunismi olisi saanut otetta Suomessa 20- ja 30-luvuilla, niin Stalin olisi miehittänyt Suomen ja liittänyt Suomen Neuvostoliittoon Baltian maiden tapaan.

      • on-villiä-ajatusmailmaa

        Näin se meni, yhtä sokeaa villitystä se oli komunismiin näollä vilityillä karteekien takana eläjillä, jos ei järkiporukat sitä touhua silloin kovaoteisesti tyssänyt olisi Stalin kopannut suomen- kuin marjasen mättähältä ja nolilla seurauksillä mitä kerroit.

        Yhtä hullllua se nytkin tämä matukiima, jotta ojahan tuokin kiima johtaa ja helvettiin, vaikka kuinka on nähtävissä näitten tarkoitusperät matusettien ja mailman täyttävät jupaisemalla jupuutamalla aivan teollisesti -niin ei muutakuin kiima vain yltyypi mitään tekemättömiin...


    • PaikkoLyönti

      Olin taannoin reissuhommissa Turun ja Porin alueilla. Jostain syystä sielläpäin keskusteluun nousi Patruunatehtaan rähäjdyksen lisäksi monen kanssa Lapuanliike. Ja jostain käsittämättömästä syystä siellä käsitettiin sen olevan kommunistinen liike. Aina sai kaikille rautalangasta vääntää että Lapuanliike oli nimenomaan kommunismin vastainen liike. Yleisesti siellä päin käsitys että Lapua ja Pohjanmaa yleensä olis ollu jotenkin punaisten aluetta, ja aina sai vääntää siitä asiasta monen kanssa, ettei se niin ollut. Mistä johtuu tällainen väärä mielikuva meidän alueesta muualla? Tämä tuli ainakin minulle taannoin yllätyksenä, jota sai monelle oikoa. Toki yhtä yllättyneitä oli ne kenelle asian oikean laidan selvitin, koska pitivät omaa aluettaan nimenomaan valkoisen Suomen alueena, ja pohjalaisia punaisina.

      • Sanoisin että mielikuva johtuu siitä, että liikettä pidettiin kansallissosialistisena. Kun lukee Saksan kansallisSOSIALISTISEN työväenpuolueen ohjelma, niin se on suurimmalta osaltaan nimenomaan aika suoraan kommunistinen, lisättynä Hitlerin sairaan mielen öyhötyksillä herrakansan suojelemiseksi.
        Valitettavasti tätä ei edelleenkään saa kirjoittaa suomeksi wikipediaan: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program#The_25-point_Program_of_the_NSDAP


      • hailheil
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Sanoisin että mielikuva johtuu siitä, että liikettä pidettiin kansallissosialistisena. Kun lukee Saksan kansallisSOSIALISTISEN työväenpuolueen ohjelma, niin se on suurimmalta osaltaan nimenomaan aika suoraan kommunistinen, lisättynä Hitlerin sairaan mielen öyhötyksillä herrakansan suojelemiseksi.
        Valitettavasti tätä ei edelleenkään saa kirjoittaa suomeksi wikipediaan: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program#The_25-point_Program_of_the_NSDAP

        6 miljoonan ihmisen kaasuttamista hengiltä puhtaan rodun nimissä en ihan kutsuisi öyhöttämiseksi. Eikä Hitler sitä itse tehnyt. Siihen tarvittiin lähes koko kansan tuki.
        Taisi Suomesta ja Lapualtakin niitä tukijoukkoja löytyä.


      • hailheil kirjoitti:

        6 miljoonan ihmisen kaasuttamista hengiltä puhtaan rodun nimissä en ihan kutsuisi öyhöttämiseksi. Eikä Hitler sitä itse tehnyt. Siihen tarvittiin lähes koko kansan tuki.
        Taisi Suomesta ja Lapualtakin niitä tukijoukkoja löytyä.

        Jos meinaat Annalaa ja Toivosta, niin heillä ei ollut mitään tekemistä keskitysleirien kanssa. Tuskin edes tiesivät niistä. Meni kauan ennen kuin niistä liikkui edes yhtään uskottavia huhuja.
        Tavallisella kansalla ei liioin ollut asian kanssa mitään tekemistä. Niiden jotka sinne töihin käskettiin, oli toteltava, tai löysi itsensä aidan toiselta puolelta.

        Vieläkö muuten tämä kyltti on paikallaan? 🤔 http://vho.org/tr/2003/1/Image1104.jpg


    • kyläpäällikk

      Olin reissuhommissa Itä-Suomessa. Siellä tiedettiin että lapualaiset asuvat savimajoissa ja laiduntavat vuohia. Kerroin oikeassa ovat.

    • jälkijunalaiset-hinkkoot

      Kyllä nykyisiäkin kommmmunisteja lapua risoo ja räksytystä piisaa -kuin pieneltä terieri koira täristen.
      MUTTA silti näille kelpaa tämä suomen kultturismi, mikseivät konti naapuriin.
      Naapuri on kyllä hylännyt jo sen kommunismin -näillä se hinkkaa vieläkin aatosta.

      • PäivänHinkkoooja

        Kiitos päivän naurutuokiosta :) :)) :)))


    • Lastenturhaurheilu

      Minä taas sanoisin että Lapualla on paljon ns piilokummunismia joka toisessa

      • osastoseiska

        Näin tänään piilokommunismia roskakatoksen takana ja eilen paukun kahvilassa. Pitäiskö ilmoittaa viranomaisille.


      • NäinRasistisenKatseen
        osastoseiska kirjoitti:

        Näin tänään piilokommunismia roskakatoksen takana ja eilen paukun kahvilassa. Pitäiskö ilmoittaa viranomaisille.

        Minä näin abc:llä henkilön, joka loi rasistisen katseen eräisiin vähemmistön edustajiin, sekä ajatteli 100% varmasti rasistisia ajatuksia. Pitääkö ilmottaa poliisille?


    • Lapuanmamu

      Poliisi on perseistä.

    • entinenlapualainen

      Nyt on taas vähän samallainen henki kuin 30-luvulla fasismin aikoihin vaan vähän lievemmällä mallilla.Tälläinen oikeiston hallituksella on suuri lumous tuoda tänne nato sotilaita harjoittelemaan sotaa.Ja kyllä kaikki tietävät minkä takia sitä harjoitellaan.Kyllä pitää aina sen verran kunnioittaa ja pelätä naapuria.Amerikkalaiset ei välitä vaikka täällä nyt vähän soritaankin saahan myydä ruutia ja lentokoneita.

    • suomiisänmaa

      Mitä sanoi Jussi Muilu 1960-luvulla kun kysyttiin - mitä ajatteiet nyt Lapuan liikkeestä?

      - Me olimma sen ajan lättähattuja. Jussi oli kokenut sodat, nähnyt että punaiserkin kaatui
      Suomen puolesta, kaikkia tarvittihin.

      • Ei-muutakuin-munhin-käs

        Tuohan oli Muilulta hyvä ja tasapuolinen toteamus -mikä olikin jo tilanne 60-luvulla ja punaisilla tämä venäjä kiihko aikanaan oli samaten haksahdusta tietämättömyyttä.

        Eikös se ole silloin fifti-fifti eli tasapeli.


    • vbnmb

      Hänen aikanaa ei ollut Lapuan hiippakuntaa.

    • et-savo

      Mikkelin seudun pohjalasiten pikkujoulussa esitettiin näytelmäkohtaus "Jääkärikapteeni Matti Laurila ja Mäntsälän kapinan kukistuminen". Kosoola oli johtoryhmän kanssa menossa kohti Mäntsälään ja yöpyi Hämeenlinnan kaupunginhotellissa. Esitys sai hyvät suosionosoitukset. Kosoola nousi kansainvälistä kommunismia ja ateismia vastaan. KOsola oli mukava kansanomainen mies. Mukaan tuli häirikkötyyppejä, jotka mm. muiluuttivat.

      • koppapäistä-huuhaata

        SE oli vessulluuta suomessa sillon kuin nytkin, tarvittaisiin muutama samantyylinen VIHTORI joka tämän vessula porukan nostaisi seinällä päättäjät.

        Huuhaat kopaskasvaneet pistävät taasen suomemme ajopuuksi-


    • Eivoiymmäärtää

      Olin reissuhommissa Vaasassa. Siellä oli syntyny käsitys että Lapualla peljättäisiin seinäjokia ja vesiklosettia. Ihmettelin kyllä mistä sellaaset ajatukset oli perääsin, ja kuinka lapualaaset niitä voisi paljätä. Niin vähän selllaasten kanssa ollaan oltu tekemisiss.

    • toimintaas

      Vuodesta 1918 vuoteen 1945 oli toiminnan aikaa.

      • entinenlapualainen-49

        ja tulokset nähtiin,nyt pitäisi olla jo viisaampia.ei fasismille


    • Eikannataihaalla

      Kun muut pyrki sovintoon sisällissodan jälkeen niin Kosolan porukka hoki, puhdistustyö jäi kesken. Maaherraakin yrittivät kyyrittää.

    • pitkässä-piimässä-elot

      Vuonna 1948 varusmiespalvelluaan suorittanut kertoi miten heitä kehoitettiin heti ruuttaamaan kp- llä sillalla vartioidessaan tärkeää kohdetta
      -jos suomeen uutta järjestelmää luojat siitä pyrkisivät läpi
      -liikkuvat takana siinä olivat odotelleet yön pimeydessä
      - ja vielä 50-luvullakin lapualla oli voimissaan näitten vallanvaihdon touhut kokouksiaan pidellen -

    • kauttaa

      oikein silloon toimittiin

    • entinenlapualainen-49

      Aika on muuttunut.mutta antakaa vihtorin maata haudassa jo.sen kyllä kannattaa jo unohtaa

    • hekotellaan

      Nämä paikalliset mustapaidat Uuno Turhapurot "bisnismiehet" saa aina hymyilemään kun vastaan tulevat. Jotain hauskuutta lapuan liike-elämässä.

      • haravoin-matkassa

        Se onkin hyvä tuo havainto ja positiivista lapualaisuutta, annetaan kaikkien elää tyylilään.

        Seikeissä on noit pirultaisia rapaajia, jot siellä ei ole häävistä niitä katsellä -koppapäisyyttä.


      • zxzxccx

        Ainakin se pulipää mustapaita on ihan pihalla niinkuin lumiukku.


      • åååål

        se pönttö on kyllä ihan...


    • jokivirtaaa

      Lapuanliike ja IKL erosivat paljon esimerkiksi Saksan oikeistolaisuudesta. Saksassa haluttiin luoda lopulta germaaninen pakanavaltio. Mutta Suomessa oltiin kristillisellä pohjalla ja Raamattuun tukeutuen. Kommunismin yksi pahimmista asioista oli ateismin tukeminen.

    • matties

      Huumorimiehiä taisi olla

    • onko2018

      Kannattais varmaan lukea Vihtorin kujanjuoksu kirjan . Kirjan antama kuva ajasta kuin vihtorista ja hänen taustajoukoista jotka uskottelivat viinaan menevälle Vihtorille asioita joita hän itsekkin epäili. Siinä miettimistä lukijalle ja yhteenvedonpaikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe