Hyytävää....toivottavasti

Tepa H.

Kauan sitten aloitin kertomuksen pettymyksestä enkä päässyt tämän pidemmälle.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa jännityskertomus siitä, miten petetty ja jätetty mies lopulta tappaa ex-tyttöystävänsä. Ei mitenkään omintakeinen aihe vaikka omaa elämää liki liippasikin.

Toivon, että palstalaiset jatkavat tarinaa joka alkaa näin:

Teuvoa vituttaa. Hänen ruumistaan korventaa ja polttaa kuin sula laava kulkisi suonissa. Vatsalaukku on kuin tulivuoren kraatteri sylkien ilmoille kuumia happojaan. Kehon kaikki lihakset kiristävät. Koko mies tärisee harvatukkaisesta päälaesta haiseviin varpaisiini. Peseytyminen on tainnut unohtua taas.

Teuvo nojaa raskaasti molemmin käsin keittiön ikkunan edessä olevaan työtasoon ja tuijottaa ulos. Sade liottaa savisen pihan pintaa. Vanhan talon puhalletusta lasista tehty ikkunaruutu vääristää näkymän. Kun hän nostaa katsettaan hän näkee pihan keskellä kitukasvuisen tuijan vääristyneen muodon. Alemmas katsoessa vääntyvät kukkimistaan aloittavan raparperin lehdet. Pihan keskellä on kumollaan vaaleanpunainen lasten polkupyörä ruostumassa. Ruostuu, kuten rakkaus Teuvon rinnassa muuttuen reikäiseksi ja punaruskeaksi kuten kuivunut veri. ” Niin musta kuin multa, niin valkoinen kuin lumi, se ken tulee viimeiseksi niin sen tulee kuolema.”

Ikkunaruutu on likainen. Sen ulkopintaan ovat jättäneet jälkensä kesä, syksy, talvi ja kevät. Sen sisäpuolelle ovat liimaantuneet muistot yhteisistä ja varsinkin yksinäisistä hetkistä. Jäljet elämästä. Ruutu on pesty vuosi sitten, silloin ei vielä vituttanut.

Jaana sen pesi. Jaana ompeli myös ikkunassa olevat verhot, pyyhki työtason, hellan ja kaapinovet, tomutti matot ja pesi lattian. Seisoi ikkunan edessä silittämässä lakanoita ja pöytäliinoja. Jaana ei vituttanut silloin vaan tuntui raikkaalta, tuntui onnelta ja kaikelta hyvältä. Jaana oli vastaus yksinäisen miehen rukouksiin.

On alkukesän varhainen sunnuntaiaamu. Sataa. Ilma, taivas ja ikkunaa vastapäätä olevan keskeneräisen saunarakennuksen seinät ovat harmaat. Teuvo arvelee, että edellisenä kesänä tehdyt kukkaistutukset kituisivat vielä vähän aikaa, mutta ennen juhannusta ne olisivat jo hävinneet taistelussa juolavehnälle, nokkosille ja rönsyleinikeille. Päivänkakkaroita, päivänliljoja, kuunliljoja, iiriksiä, suopayrttejä, tarha-alpeja. Rinteessä leimukukkaa, rikkoa, maksaruohoa. Ikkunan alla karhunkiertoa, joka loppukesästä kasvaa pylväinä naruja pitkin. Jos kasvaa. Jos auttaa sen alkuun. Jos auttaa.

0

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Yritin nainen

        Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
        Ikävä
        88
        1711
      2. Miksi et voi

        Soittaa tai laittaa viestiä
        Ikävä
        118
        1452
      3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

        https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
        Maailman menoa
        110
        975
      4. Iso ikävä sinua nainen

        Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
        Ikävä
        31
        956
      5. Mistä tykkäät

        Erityisesti kaivattusi olemuksessa
        Ikävä
        42
        790
      6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

        Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
        Kotimaiset julkkisjuorut
        150
        708
      7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

        Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
        Ikävä
        30
        681
      8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

        ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
        Ikävä
        51
        681
      9. Tunnustan nyt

        Tykkään katsella sua😍
        Ikävä
        32
        656
      10. Hyvää yötä

        Naiselle, joka ikävöi. 🩷
        Ikävä
        25
        613
      Aihe