Paljonko teille jää rahaa laskujen jälkeen/kk

tosi_hupaisaa

Masentaa suunnattomasti, tänään oli palkkapäivä, laskujen jälkeen minulle jäi tilille 130€ joilla pitäisi nyt sitten selvitä tuleva kuukausi (ja joulu). Veronpalautusta on onneksi sentään perjantaina tulossa 100€.
Rahat riittää kuukaudesta toiseen pelkkiin pakollisiin menoihin: asumiseen, ruokaan, bussilippuun.

63

12637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_oo_hupia

      Aika huonoo, paljonko saat kuussa sitten palkkaa? Ja millä alalla työskentelet?

    • pihistelijä

      joitain menoja on karsittava, voitko esim. luopua televisiosta jolloin tv-lupamaksu jää pois, voitko vaihtaa nettiyhteyden hieman hitaampaan joka säästäisi rahaa ja voitko vaihtaa kännykkäliittymän halvempaan, syötkö kalleimpia ruokia mitä kaupasta löytyy jne.

    • tosi_hupaisaa

      Kaupan alalla osa-aikaisena eli palkka vaihtelee joka kuukausi tarjolla olevien tuntien mukaan, (viikossa n.20-30h). Palkkaa saan siis ennen veroja 900-1300€/kk Kokoaikatyötä ei ole yrityksessä tarjolla ja tällä hetkellä en voi muuallekaan hakea kun tarkoitus olisi palata opiskelemaan keväällä. Opiskelijana jatkaisin siis samassa työssä, koska 260€ opintotuella ei pärjää kukaan.

      • dtfyulkiuoöl

        Sinuna hakeutuisin johonkin muuhun työhön. Itse rahoitin opinnot ajamalla taksia viikonloppuisin ja lomilla enkä tarvinnut opintolainaa ollenkaan.

        Tunteja tulee enemmän mutta palkkakin saattaa helposti tuplaantua tuohon mainitsemaasi verrattuna. Työajatkin sain itse päättää kunhan vain kerroin riittävän ajoissa koska tulen töihin ja koska en.

        Haittapuolena on muun sosiaalisen elämän rajoittuneisuus kun viikonloput menee töissä mutta eipä tarvinnut olla persaukisena opiskelun aikana.


      • tfyukilioö
        dtfyulkiuoöl kirjoitti:

        Sinuna hakeutuisin johonkin muuhun työhön. Itse rahoitin opinnot ajamalla taksia viikonloppuisin ja lomilla enkä tarvinnut opintolainaa ollenkaan.

        Tunteja tulee enemmän mutta palkkakin saattaa helposti tuplaantua tuohon mainitsemaasi verrattuna. Työajatkin sain itse päättää kunhan vain kerroin riittävän ajoissa koska tulen töihin ja koska en.

        Haittapuolena on muun sosiaalisen elämän rajoittuneisuus kun viikonloput menee töissä mutta eipä tarvinnut olla persaukisena opiskelun aikana.

        Mä ajoin kans taksia opiskeluaikana ja silloin tällöin vielä niiden jälkeenkin. Vaikka olin päätoiminen opiskelija niin viikonloppuhommilla sain kasaan 1500-2000€/kk joka riitti normaaliin elämiseen opiskelujen aikana ilman opintolainaa.
        Tenttijaksoilla ajoin vähemmän ja muuten enemmän. Kesät täysipäiväisesti.
        Ystäviä ei paljon ehtinyt näkemään kun viikot meni opiskellessa ja viikonloput töissä, mutta asiat on pantava tärkeysjärjestykseen.


    • tiedän tuon

      kun kaupassa työssä olet niin miksi et hyödynnä henkilökunnan alennuksia, sehän on merkittävä etu ja sen saa myös niistä lapputuotteita ja pääsee vielä valikoimaan päältä parhaat ennenkuin tiskistä asiakkaat vie.

      • tosi_hupaisaa

        Jos oisinkin ruokakaupassa niin siitä varmasti olisikin etua. Valitettavasti kyseessä on myymälä, jonka henksualeista en juurikaan hyödy.


    • 5+2

      1300€ yleensä.

      • Anonyymi

        50000


    • menolippu menolippu

      n. 2900€/kk..netto
      Oma kaksio, josta vastike yms.sähkö,tv-lupa vakuutukset tekee n.400€/kk

      eli 2500€ jää ruokaan autoon ja yms.elämiseen.
      Mutta ansiot hissukseen kasvaneet ja menot saman aikaisesti...
      100€/kk rahastoihin 100€/kk säästötilille muut kulutukseen.

      • tilaisuuden tullen

        karmeeta. jos mulla ois tollanen netto ja yksin maksain vajaa 600 vuokran niin mulla jäis VARMASTI se 2000 tonnii säästöön. oisin 10 vuodessa tästä päivästä lähtien miljonääri ja osa.aikatyöllinen...mutta toisille tarjotaan eivätkä ne siltikään ota...siis ota mitä .....no mietipä sitä


      • menolippu menolippu
        tilaisuuden tullen kirjoitti:

        karmeeta. jos mulla ois tollanen netto ja yksin maksain vajaa 600 vuokran niin mulla jäis VARMASTI se 2000 tonnii säästöön. oisin 10 vuodessa tästä päivästä lähtien miljonääri ja osa.aikatyöllinen...mutta toisille tarjotaan eivätkä ne siltikään ota...siis ota mitä .....no mietipä sitä

        Raha on tarkoitettu kiertoon.
        Ei sitä pidä säästää vaan käyttää että yhä useammalla olisi töitä.
        Nyt esim. käyn 6 viikon välein parturissa, käyn useasti ulkona syömässä ja juomassa ostan melkein vain ja ainoastaa suomalaisia tuotteita.Matkustankin melko paljon ja useasti suomessa koska se työllistää...
        Auto ja m-pyörä ei ole suomalaisia sattuneesta syystä !!!

        Kuka näistä hyötyisi jos laittaisin rahat tililleni ja kituuttaisin ?
        Ikinä en ole hakenut mitään tukia, kun peruskoulu loppui menin töihin ja opiskelin.
        Olen minäkin velkaa ottanut ja maksanut sen pois ja nyt on ns. halpaa asua omassa kämpässä.
        Eilenkin meni kavereitten kanssa n.300€ kun kävimme syömässä ja juomassa, mutta oli niin hauskaa että tuo on siihen verrattuna pikkusumma.Tänään toisten kavereitten ulos syömään ja hieman punkkua maistellaan..
        Huomenna teatteriin ja ostamaan normi tankillinen autoon bensaa n.120€/viikko.
        Oikeasti eihän tuo 2500€ tee kuin reilu 80€/päivä tosin tosta summasta puuttui lomarahat sekä boonus jotka kerran vuodessa tulee..


    • minä_harjottelija

      Olen siis 50v kaksi ammatillista koulutusta käynyt nainen. Toisesta on noin 20v - ja se ala on niin kehittynyt, ettei toivoakaan tähän työhön pääsystä. Toinen koulutus alalle, jollaista työtä ei ole, tai jos onkin ne on nuorten miesten "heiniä", ei vanhan keski-ikäisen akan. Nyt kuitenkin täysin erialalla harjoittelijana .. eli saan 9e päivä .. yht noin 950e - verot.
      Huushollissa on 2 ihmistä - joista toinen opiskelee. käteen jää noin 830e. Todella vaikeeta on maksaa kaikki kuukaudessa syntyvät laskut ... saati löytää niin halpaa ruokaa että tästä koko kuukaudeksi riittäisi.
      Myönnän on auto ja netti - sekä poijan uusi puhelin, sähkö ja vuokra jotka syö kaiken rahan ... ikinä - tuntuu siltä ei saa mitään ylimäärästä saatika että kävisi ystävän luona toisessa kaupungissa.

    • hauskaa joulua

      Kahden opiskelevan, täysi-ikäisen lapsen äitinä minulle jää pakollisten menojen jälkeen n.300e/ kk ruokaan, matkoihin, harrastuksiin.
      Tuloni ylittävät asumistuen tai toimeentulotuen rajat. Täysi-ikäisten lasten pitäisi elättää itsensä. Ehkä jättäydyn työttömäksi, he tuntuvat pärjäävän paremmin, kuin pienipalkkainen duunari.

    • maalla ei ruikuteta

      en tiä mutta järkiki sanoo että elää sillai että tilillä on 3x kk palkka pahan päivän varalle. onnettomia suustasuuhun eläjia olette jotkut. eikä mistään menosta/mammonasta voisi luopua? eikö KERRY TODELLAKAAN MITÄÄN?

      kannattaa esim kattoo ostaako rasvoja ja vitamiinitonta7antioksionta ruokaa siis käytännössä tyhjää mutta lihottavaa.

      onko bussilippu tarpeen 5-10km menee pyörälä ja samalla terveus paranee.

      asuminen niin..no maalla on halvempaa

      • lare78

        No asuminen maalla on halvempaa.Itse asutaan todella maalla, ja lähimpään keskukseen on 50km. Sama matka lähimpään kauppaan. Dieseliä palaa aivan tolkuttomasti. Valtio tekee koko ajan veroratkaisuja, jotka tekevät maalla asumisen kalliimmaksi. mm. polttoainevero nousee taas, ja erityisesti rankaistaan niitä jotka pakosti joutuvat ajamaan pitkiä työmatkoja. Dieselin hinta nousee bensaan nähden enemmän. Ja sitten suunnitellaan ruuhkamaksuja joita joutuisivat maksamaan kaikki ajokilometrien mukaan. No täällä saattaa tulla 2 autoa vastaan työmatkalla(50km). Tosi ruuhka. Ja julkista liikennettä ei ole.
        Totta, että asuinpaikkansa saa valita. Me emme silti halua asua keskuksessa, vaan luonnon rauhassa. Ja mekin muuten maksetaan veroa.


    • laskutensin

      Meillä jää laskujen jälkeen n. 2500€, siten että mulle jää 1500€ ja vaimolle 1000€. Hyvin ollaan pärjätty.

    • massiii massiii

      juu en tee mitään ja kuussa tulee 3800€ tilille poks....;)

    • ahtyuonma

      -200 eläkkeellä

    • M33vuotta

      400 euroa menee joka kuukausi säästöön. Saan jotain 900 euroa nettona ansiosidonnaista. Sittenkun ansiosidonnainen loppuu, säästöön jää jotain 150 euroa ja menot pienenee tietty samalla. Tavoitteena osa-aikatyö 20h/vk.

    • fugoihbgo9y08h09ph9p

      Arvioisin että muutama satanen jää korkeintaan säästöön palkasta menojen jälkeen, joka kuukausi siirrän pari sataa euroa toiselle tilille jolle maksetaan hieman käyttötiliä parempaa korkoa ja jolta en nosta pois kuin isojen ostosten maksamiseksi. Käyttötilillä olen pyrkinyt pitämään muutaman tonnin, jos pääsee kertymään enemmän, olen siirtänyt ne sille toiselle tilille, aiemmin käyttötilille pyrki hienokseltaan kasvamaan se summa mutta viime aikoina ei ole tarvinnut "ylimääräistä" rahaa enää siirrellä toiselle tilille, on kaiketi hinnat nousseet sen verran :/

    • Lääkäri erikoinen

      Mulla jää laskujen jälkeen noin 12 000e tilille. Osa säästöön ja huvitteluun. Hyvin pärjäilee.

    • Vaiks asunnottomille

      Aikas hyvin :) Jos itellä tommoset tulot, niin kyllä menis suurinosa hyväntekeväisyyteen.

    • JL

      0,78 euroa jäi nyt tässä kuussa. Oli kyllä hieman tavallista enemmän laskujakin. Yleensä 100 € jää laskujen jälkeen. Kuussa jää palkasta verojen jälkeen käteen n. 1 500 €.

    • meizi83

      Vuositasolla nettotulo noin 38 000eur. Asumisen/ruuan/auton/laskujen jälkeen säästöön jää n. puolet tuloista, jotka käytän osakkeisiin ja asunnon päivitykseen/remonttiin.

    • riittävästi

      Täytyy myöntää, en ole pitkään aikaan laskenut. Asun velattomassa omakotitalossa, en ole koskaan pistänyt paperille mitä asuminen tulee maksamaan vuositasolla, jossain vaiheessa kirjasin ylös laskut, siihen aikaan jäi vaihtelevasti 700 – 1000 euroa kk. Jossain kuukaudessa saatan laittaa pelkkiin uusiin vaatteisiin 700 €. Tässä kuussa olen laittanut uusiin huonekaluihin noin 5000 €.
      Laitan mielellään rahat kotiini ja itseeni, käyn kampaajalla 3-4 viikon välein, rakastan kauniita vaatteita, kauniita sisustustavaroita, laadukkaita huonekaluja, arvostan oikeastaan laadukkuutta kaikessa. Olen keskipalkkainen, mutta olen myös saanut perintöä. En koe huonoa omatuntoa vaikka käytän paljon rahaa itseeni, käytän myös paljon rahaa lapseeni, ja hän tulee perimään aika lailla jossain vaiheessa.

    • joka penni säästöön

      Normipalkalla (joka on kuukaudessa 1400 nettona) jää mulla käteen jos isompia hankintoja ei ole kuukauden aikana niin n. 200-500 euroa. Jotka sit laitan säästötilille.
      Parhaimpina (ylityöaikoina) saan kuukaudessa kasaan useimmten 1800-2400 nettona jolloin rahaa palaa ja menee säästöön huomattavasti enemmän mut useimmiten se on toi tyypillinen muutama satanen tosta 1400:sta.

      Olen ollut tyytyväinen elämääni... vaikken tienaa huikeasti, ja syön silti hyvin enkä kituuta itseäni makaronilla ja jauhelihalla. Voisin vaan kuvitella kuinka paljon mulla ois rahaa säästössä jos tienaisin kokoajan sen 1800 ylöspäin (nettona) ah

    • Pois materialismista

      Nostin uudenvuoden jälkeen säästötavoitetta. 500 e/kk työttömänä säästöön.
      On asuntolainaa 1-2 vuotta vielä, ei oo autoa, kovin pihisti elelen mut mikäs tässä. Suosittelen.

      • Möyhy pää

        Mitä se raha sitten on ???
        Mitäs sillä sitten teet jos sitä kerta yli jää jää sitten köyhille tai what ever..
        Inhottaaa tollaset itsekkäät teeskentelijät !!

        Eli tämä kertoo juuri sitä että työttömät saavat ihan liikaa rahaa !!


      • Pois materialismista
        Möyhy pää kirjoitti:

        Mitä se raha sitten on ???
        Mitäs sillä sitten teet jos sitä kerta yli jää jää sitten köyhille tai what ever..
        Inhottaaa tollaset itsekkäät teeskentelijät !!

        Eli tämä kertoo juuri sitä että työttömät saavat ihan liikaa rahaa !!

        "Mitä se raha sitten on ???
        Mitäs sillä sitten teet jos sitä kerta yli jää jää sitten köyhille tai what ever..
        Inhottaaa tollaset itsekkäät teeskentelijät !!
        Eli tämä kertoo juuri sitä että työttömät saavat ihan liikaa rahaa !! "

        Paperia näyttäis olevan ainakin osittain. Pakko tässä nyt on alkaa jotain keksimään, toinen vaihtoehto on oma firma, mutta sekin tukee koko orjasysteemiä.
        Katainen kumppaneineen kun haluaa pikkuhiljaa orjuuttaa myös tavallisen rehellisen veronmaksajan, että ei hirveesti tee mieli tukea tämmöistä systeemiä enää, vaikka vaikeeksi tehty on. Joko kuolet nälkään tai tuet orjuuttamista. Minä valitsen mielummin tuon ensimmäisen vaihtoehdon. Pitää vain muistaa ottaa sitten raamattu mukaan lukuhetkiä varten.


    • OhShit!

      Itselleni jäi viime palkasta 150€ vuokran jälkeen.. Taitaa ulosotto kutsua ku eihän tällasilla summilla pärjää mitenkään.. Laskut rästiin vaan, koska pakko on kuitenkin syödä.

    • tuuuuuuuuuuuuuuuuu

      noin tonttu kuus syömiseen juomiseen ja naimiseen

    • tiukilla ollaan

      Voisitko harkita, että ottaisit alivuokralaisen asumaan kämppääsi edes muutamiksi kuukausiksi? Esimerkiksi kaksiossa voisi vuokrata makuuhuoneen ulkopuoliselle esim. 200-250 e/kk hintaan, jolloin voisi itse asua olohuoneessa. Siitä saisi nopeasti helpotusta rahatilanteeseen.

      Onko mahdollista, että keksisit lisätyötä esim. puhelinmyyntiä tai mainostenjakoa? Myös postinjakoa aamuyöstä tarjotaan aika paljon. Ehkä myös normaalin myyntityösi lisäksi voisit tehdä yksittäisiä tunteja vaikkapa hampurilaisravintolassa, huoltoasemalla tms. liikkeessä tai vaikka kioskilla/baarissa.

      Tilapäisesti voi pienentää kulutusta jättämällä ostamatta vaatteita ja kosmetiikkaa sekä siivousaineita, mutta pysyväksi ratkaisuksi siitä ei ole. Kirppiksiä kannattaa katsoa ja kiertää ne kerran viikkoon. Reiät sukista voi paikata ja pitää kotivaatteina huonompi vaatteita, jotta työvaatteet/paremmat vaatteet eivät kulu. Myös sähköä kannattaa säästää ja välttää turhaa lörpöttelyä puhelimessa. Pidemmät lörpöttelyt kasvotusten, sähköpostitse, mesettämällä tai vaikka skypen kautta.

      Yleensä eniten pystyy säästämään ruoassa. Itse tekemällä saa säästöjä aikaiseksi.

      Minulla jää käteen asuntolainan, yhtiövastikkeen, sähkön ja kotivakuutuksen sekä nettiliittymän jälkeen noin 800 euroa. Siitä menee ruokaan pesuaineisiin yms. kolmelta hengeltä noin 300 euroa. Bensaan menee noin 250 e/kk. Loppuosa menee auton huoltoon, auton vakuutukseen ym. autokuluihin, vaatteisiin, lasten harrastuksiin, lahjoihin yms. Säästän etukäteen auton huoltoa varten. Varsinaisesti säästöön jää vain ehkä n. 20-30 e/kk.

    • Kylä on halpaaaa
      • voi kuule

        kalastuslupa ny alkuus kyllä katainen tonkin verol panee.


    • Elämän perusasiat

      Pakko tunnustaa etten tarkkaan tiedä paljonko palkkaa saan. Kaikki palkkakuitit on avaamatta viimeiseltä kuudelta vuodelta, iso pino kirkekuoria.
      Tilillä on rahaa ollut ja kaupassa on kortti kelvannut. Laskut on menny suoravelotukseen aina kun mahdollista joten en vaivaa juurikaan päätäni raha-asioilla vaan voin keskittyä paitsi työhöni myös itseeni ja lähimmäisiini.
      Asunnon ostin aikoinaan ja kaipa sekin on pian maksettu.

      Niin ja onhan mulla joku sijotusrahastokin, en ole tosin tilannetta seurannut. Rahastoon menin mukaan silloin kun otin asuntolainan, pankkineiti oli niin kiinnostunut hoitamaan asioitani joten sanoin että tekee kuten parhaaksi katsoo.
      Rahastoon taitaa mennä 100 euroa kuussa, en ole ihan varma.

    • :PP

      Vanhempien helmassa kolmekymppiseksi asti, niin kuin italiassa/ranskassa.

    • 16+21

      Laskujen, asumisen, verojen ja syömisen jälkeen jää joka kuukausi 3100€.

      Viimekuussa jäi tilille muutama euro, tulikin käytettyä rahaa runsaammin.

      Olen jo käytännössä hankkinut kaiken mitä mukavaan elämään tarvitsee.

    • -------

      Ruokaan, hygieniatuotteisiin, lääkkeisiin, villalankoihin on jäätävä 300 euroa laskujen maksun jälkeen.
      Joka puhuu, köyhä saa liikaa, ei tiedä köyhyydestä.
      Vaatettakin saatava joskus, kun tosiaan kuljettaisiin reikäisissä vaatteissa, saisivat hienopierut nyrpistää nenäänsä.

    • rahaa18

      Mulla jää laskujen jälkeen noin 50 000€/kk. 40€ säästöön ja loput kulutukseen.

      • rahaa, rahaa

        Ai, jaa...no mulla menee näin:

        Kaikkien laskujen jälkeen jää 40e käyttöön, muta laitan kutenkin kerran kuussa säästöön noin 50 000e.


    • 1400€/kk

      Noin 740€ jää asumiskulujen,nettilaskun ym. jälkeen. Siitä kolmisen sataa ruokaan kahdelle. Satanen kuussa lapsen säästötilille ja hätävaraksi ainakin se satanen. Se mitä sitten jää niin vaatteisiin,lääkkeisiin,lapsen koulumatkoihin,harrastukseen jne.

    • fgfghhdfjhgd

      Työmarkkinatuki 519€. Asuntolainan lyhennys 400€. Yhtiövastike toisesta asunnosta, jota en ole vielä saanut remontoitua ja myytyä, 200€. Lähin kauppa/posti/pankki 30 km päässä ja auton käyttö maksaa. Ruoka, sähkö, vakuutus, netti, puhelin. Vaatteita en ole ostanut aikoihin. Työtä ei ole. Sitten, kun säästöt on kaluttu loppuun, jotain on keksittävä.

    • kiertokoululainen

      taitaa sitä jäädä jonkun verran koska kulut kk kohden ovat

      -koti-infra 1000€
      -kodin ns kulutusmenot 700€
      -auto 0€
      -puhelin 0€

      tulot
      -palkkatulot 6000€kk
      -osinkotulot 50 000 - 80 000€ vuosi

      Vaimolla taas tulot ja menot ihan käsi-suu periaatteella
      joten meidän huushollissa minä pidän kukkaronnyöreistä
      kiinni.

      asunto on oma velaton ok talo espoon perukoilla.

    • säästeliäs

      Olen keskituloinen virkamies-sinkku. Vähän asuntovelkaa jäljellä. Auto ja harrastuksia.

      Nettoa saan 2500€. Asumiseen menee 500, muuhun elämiseen saman verran. Eli periaatteessa säästöön jää 1500 kuussa. Mutta koska kuitenkin matkustelen ja joskus ostan jotakin isompaa, huollatan auton tms, niin ehkä niihin menee se 500 kuussa keskimäärin. Säästyy siis 1000 kuussa.

    • eläkeläinen***

      Mä olen 30 v työkyv. eläkeläinen ja saan tukineen päivineen 1030 €. Siitä vuokra, puhelin, vakuutus, liittomaksut, ruoka,... joskus jää satanen kouraan, joskus kolme. periaatteessa sata euroa vois laittaa sivuun joka kuukausi.

      • Boigamies

        Onpas täällä säästäväisiä ihmisiä.

        Mulla jää vuokran ja pakollisten laskujen jälkeen 2200 euroa kuussa käyttövaraa. Ja kaikki vaan katoaa jonnekin.

        Jos lopettaisi juomisen, pelaamisen, huorissa käymisen, tupakoinnin ja sisäfileen ahtamisen, jotain voisi jäädä säästöönkin. Ja syytäkin olisi. Hävettää tämmönen elämä. Mulla menee pelkkiin takseihin enemmän rahaa kuussa kuin jollakin työttömällä on kuukauden ruokabudjetti :C.


      • Anonyymi
        Boigamies kirjoitti:

        Onpas täällä säästäväisiä ihmisiä.

        Mulla jää vuokran ja pakollisten laskujen jälkeen 2200 euroa kuussa käyttövaraa. Ja kaikki vaan katoaa jonnekin.

        Jos lopettaisi juomisen, pelaamisen, huorissa käymisen, tupakoinnin ja sisäfileen ahtamisen, jotain voisi jäädä säästöönkin. Ja syytäkin olisi. Hävettää tämmönen elämä. Mulla menee pelkkiin takseihin enemmän rahaa kuussa kuin jollakin työttömällä on kuukauden ruokabudjetti :C.

        Hyvä että laitat rahan kiertoon et saa matkaan kun kuolema tulee.


      • Anonyymi
        Boigamies kirjoitti:

        Onpas täällä säästäväisiä ihmisiä.

        Mulla jää vuokran ja pakollisten laskujen jälkeen 2200 euroa kuussa käyttövaraa. Ja kaikki vaan katoaa jonnekin.

        Jos lopettaisi juomisen, pelaamisen, huorissa käymisen, tupakoinnin ja sisäfileen ahtamisen, jotain voisi jäädä säästöönkin. Ja syytäkin olisi. Hävettää tämmönen elämä. Mulla menee pelkkiin takseihin enemmän rahaa kuussa kuin jollakin työttömällä on kuukauden ruokabudjetti :C.

        Viisas keräisi hetkessä omistusasunnon omarahoitusosan noilla edelletyksillä.


    • Anonyymi

      1500 e jää elämiseen laskujen jälkeen. 2 aikuista. Pk - seutu.

    • Anonyymi

      Laskujen, kulujen, autoilun, asumisen kulujen, sekä syömisen jälkeen jää n. 900eur säästöön/kulutettavaksi.

      • Anonyymi

        Vähän pitää nokittaa. Kun eläkeläinen maksaa kulunsa eli vastikkeen, sähkön, puhelimen ja bensalaskun, niin jää vain tonni rahaa törsättäväksi. Miten sillä pärjää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän pitää nokittaa. Kun eläkeläinen maksaa kulunsa eli vastikkeen, sähkön, puhelimen ja bensalaskun, niin jää vain tonni rahaa törsättäväksi. Miten sillä pärjää ?

        Olen eläkeläinen ja yllämainittujen lisäksi minun pitää maksaa myös ruoka, nettiliittymä ja siivous. Tuhlattavaksi jää 1600€. Pärjääminen on siinä ja siinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen eläkeläinen ja yllämainittujen lisäksi minun pitää maksaa myös ruoka, nettiliittymä ja siivous. Tuhlattavaksi jää 1600€. Pärjääminen on siinä ja siinä.

        Kyllä pärjää ihan hyvin kun vähennät sitä tuhlailua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen eläkeläinen ja yllämainittujen lisäksi minun pitää maksaa myös ruoka, nettiliittymä ja siivous. Tuhlattavaksi jää 1600€. Pärjääminen on siinä ja siinä.

        Ihan hyvin tuolla pärjää.
        Eri asia onkin ne, ketkä asustelee vuokrakämpässä eläkeläisenä. Siihen ei riitä eläkkeellä rahat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan hyvin tuolla pärjää.
        Eri asia onkin ne, ketkä asustelee vuokrakämpässä eläkeläisenä. Siihen ei riitä eläkkeellä rahat.

        Ihmisten pitäisi tajuta ennen eläkeikää, että vuokra-asunto on suurin syy ihmisten köyhyyteen. Jo olet maksanut oman asuntosi ennen eläkeikää, jää pienestäkin eläkkeestä yleensä ihan riittävästi elämiseen. Sitten taas jos haluaa elää eläkeläisenä leveästi, voi myydä omistusasuntonsa ja muuttaa vuokralla. Sillä tavalla saattaa olla kuollessa köyhä, mutta maailma on kuitenkin tullut kierrettyä useaan kertaan.
        Monesti nuoriso haluaa itsenäistyä aikaisin, mutta ASP-tiliä ei ole muistettu avata. Siitä alkaa monella ikkuinen köyhyys. Ei kaikilla, mutta monilla.
        Itse tunnistan työpaikallani tämän ilmiön. Palkat ovat suurin piirtein samat, mutta vuorka-asunnossa asuvat puhuvat palkkapäivästä, omistusasunnossa asuvat eivät muistele palkkapäivää. Miksi?


    • Anonyymi

      Kyllä eläkeiässä on hyvä liittoutua tavalla tai toisella jonkun kanssa.
      Saa menot mukavasti puolitettua ja pystyy elämään melkein kun töissä ollessa.
      Pakollisten kulujen jälkeen jää sopivasti vielä matkusteluun harrastuksiin.

      • Anonyymi

        Nyt kun vielä kotitalousvähennyskin nousee, niin voi taas teettää jonkun remontin siten, että se ajoittuu vuodenvaihteen molemmin puolin ja saa kaksi eri laskua suoritetusta työstä, jolloin voi saada sen kotitalousvähennyksen molemmilta vuosilta ja suoraan verosta ! Jihaa !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun vielä kotitalousvähennyskin nousee, niin voi taas teettää jonkun remontin siten, että se ajoittuu vuodenvaihteen molemmin puolin ja saa kaksi eri laskua suoritetusta työstä, jolloin voi saada sen kotitalousvähennyksen molemmilta vuosilta ja suoraan verosta ! Jihaa !!

        Tuo onnistuu vain jos laskujen eräpäivä on eri vuosina. Remonttien tekopäivä ei vaikuta kotitalousvähennyksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo onnistuu vain jos laskujen eräpäivä on eri vuosina. Remonttien tekopäivä ei vaikuta kotitalousvähennyksiin.

        Niin, joulukuussa on tietysti säädyllinen remonttitauko.


    • Anonyymi

      89 euroa - ruoka hankittu ja laskut maksettu, apteekissa käyty.

    • Anonyymi

      Mutta kaksi ihan tavallista rivityöläistä saa eläkeellä kohtuu korvausta 40 vuoden työurista eli jos käteen jää eläkkeistä noin 3500 €, niin kyllä sillä pärjää ihan mukavasti jokapäiväisten menojen kanssa ja voi vielä harrastaa sekä matkustella .
      Viimeiset asuntolainat pitää olla maksettuna siinä 50 vuoden iässä että ehtii saamaan taloutensa muutenkin vakavalle jalustalle ennen eläkkeelle jäämistä.

      • Anonyymi

        Tämä edellyttää siis pitkän tähtäimen suunnittelua ja kurinalaista elämää.
        Siinä mulle kaikki heti - ihmiset eivät välttämättä menesty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe