Kaalin keittäminen

Tumpelokokki.

Täällä kun porukkaa liikkuu niin sanokaas miten kauan kaalikeittoa täytyy keittää kun netin ohjeissa vaihtelee 20 minuutista aina tuntiin?

Ihan normi soppa, kaalia, jauhelihaa, pippuria ja sipulia... sellasta tekee mieli vaan en ole itse koskaan tehnyt, kumpaan aikaan kannattaa tähdätä että tulee hyvää?

Maailman menoa palstalle tää ehkä sopii sen puoleen kun ruoka kallistuu niin itse tekemällä säästää valtavasti.

64

10250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitten kun

      kaali on pehmeää, se on valmis

      • Anonyymi

        Kai perunaa ja porkkanaa sentään mukaan?


    • mummelixcz

      Minä keitän 2tuntia, se on maukkaanpaa ,kun pitkään keitä.Maku paranee.

      • Anonyymi

        Vihreä velli ei ole kivan näköistä.


      • Ja koko tuon ajan voi lämmöllä ajatella niitä ryssiä jotka eivät enää koskaan syö edes kaalikeittoa, tänään 183 000+ raatoa.


    • Kyllä tunti

      on lähempänä totuutta. En vain käsitä tuota jauhelihaa. Pieniksi paloiksi silputtua nautaa ja porsasta. Jos olisi vielä rasvatonta lammasta, niin parempaa tulisi. No, kun teet jauhelihasta, käytä nauta-sikaa, se on heiman rasvaisempaa. Kaali tykkää rasvasta ja nauta-sika on maukkaampaa. Lihapulliin(pihveihin) nautaa.

      • tuma581

        Lammas on meillä perinteinen kaalikeiton liha. Tuorekaalin keittämiseen varmasti riittää 0.5 h ja vanhan kaalin 1h. Perunoita ja paljon vihanneksia-tarkoitan keittojuureksia sekä oman maun mukaan mausteita. On terveellistä, edullista ja makoisaa :)


    • " "

      Laita siihen vähän siirappia, se antaa hyvän maun.

      • toimisikohan siirapin tilalla hunaja? eilen kaalisopan keitin ja ei siirappia ollut niin tuli moinen mieleen. mutten sitten uskaltanut kokeilla.


      • Anonyymi

        Riippuu milaisena jaluuy kaaos syöödäääiyse pidån rapeesta. Muta jis haluut maieea kuusis keitä pidempää

        Maku paranee vasta kun lömmität keittoa udestaan

        Uuden hallituksen aikan monimsiirtyynkaalikeittoon ilmannlihaa
        Aiankin työläis perheissä tä mä taoa yleistyy

        Rikkaat miljonööri kokookus perjeissä syödåännedelle duunarin maksaa


      • Anonyymi

        Porkkana tuo kaalikeittoon makeutta. Siirappia ei silloin tarvita. Samalla mukaan tulee A-vitamiinia. Sipulia kunnolla ja hieman meiramia, tulee kiva maku. Porkkana neutraloi sipulin makua, jos tulee pantua liian ronskisti.
        MUTTA kaalikeittoon ei perunaa ikinä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porkkana tuo kaalikeittoon makeutta. Siirappia ei silloin tarvita. Samalla mukaan tulee A-vitamiinia. Sipulia kunnolla ja hieman meiramia, tulee kiva maku. Porkkana neutraloi sipulin makua, jos tulee pantua liian ronskisti.
        MUTTA kaalikeittoon ei perunaa ikinä!

        Mukaan myös pari-kolme valkosipulin kynttä ja lihaliemikuutio tai pari, jos käyttää jauhelihaa tai ohuita possun suikaleita suoraan pussista. Tuoreet possun suikaleet ja jauheliha kannattaa ensin ruskistaa kevyesti. Viimeksi laitoin soppaan suoraan ohuita pussiin pakattuja lihasuikaleita, joista mukaan tuli myös hiukkasen savun makua.


    • --!--

      Älä sinä netin ohjeista välitä, sanottiimpa niissä keittoajoista mitä tahansa. Niin kuin muidenkin vastauksista voit nähdä, kaali vaatii huomattavasti enemmän aikaa kypsyäkseen ja oikeastaan muuta keinoa sen toteamiseen ei ole kuin maistaminen ja pehmeyden kokeileminen.
      Samalla asialla muuten ollaan, eli itsekin muistelen joskus syötyjä tavattoman hyviä kaalikeittoja, mutta valitettavasti sen maun tavoittaminen ei ole niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. En vaan tiedä mistä sen taikakattilan löytäisi joka antaisi samat maut.
      http://www.keittotaito.com/kaalikeitto_keittotaidon_tapaan.html

    • a

      Keitän itselleni keräkaalin lehtiä noin 20-30 minuutissa. Tulevat pehmeiksi, ei tarvi jauhaa enää juurikaan suussa. Kaalisoppaan varmaan kannattaa jonkin verran pidempään sitten. Kerta sopassa ne yleensä on tosi pehmeitä mitä olen joskus syönyt. Mututuntumalla keittäisin ainakin tunnin.

      • Anonyymi

        Jos vanhasta kaalista karsii paksuimmat lehtiruodot pois, keittoaika lyhenee.
        Mielestäni ei kannata keittää täysillä kuin muutaman minuutin, sitten vitoselle, ja silloinkin max 20 minuuttia. Sen jälkeen annetaan hautua nelosella 15-20 minuuttia, jos mukana on jauhelihaa tai kinkkusuikaleita. Suuremmat lihapalat vaativat pidemmän kypsymisajan vitosella. Maistamalla huomaa onko pehmeää.


    • Arikaizen

      7-12 minuuttia.

      Jos keität kauemmin niin kaalinlehden pintarakenne pehmenee siten, että lehden sisällä oleva paha maku liukenee keitinveteen. Eli ei missään nimessä tuon enempää.

      Sama asia teelehdessä, eli teestä tulee liian kauan haudutettaessa kitkerää.

    • Kaalta

      Voi laittaa mukaan hapankaaliakin lisämauksi.
      Ja liha mieluummin ei jauhelihaa, edellä jo kerrottinkin. Lammasta, nautaa, sikaakin. Luisia paloja ja piitkä keitto pienellä lämmöllä niin tulee makua.

    • 11+KAALI
    • 5/5

      Perusasioiden äärellä tässä. Lammaskaali - siitä ei ruoka paljoa parane.

      • Anonyymi

        Jkmsilessa aletaan syömäpn ääriokesto diktauurin ruikaa elikkämbenälpistä kaalikeittoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jkmsilessa aletaan syömäpn ääriokesto diktauurin ruikaa elikkämbenälpistä kaalikeittoo

        Sinulle sopii kaalikeiton syöminen loppuelämäksesi. Opit tapoja ja ehkä jopa kirjoittamaankin.


    • Koaljkeitto

      Nykyaikaista keräkaalia ei tarvi keittää kauempaa kuin 5 minuuttia tai siitä menee narskeus sekä maku enemmästä keittämisestä se alkaa vain haista ja pierettää.

      Kaali keitetään kattilan kansi auki, ettei tule hajua.

      Keitettävä kaali leikataan hyvin hienoksi, jolloin sitä ei tarvitse kauaa keitttää.

      • Kyllä se pierettää

        mitä vähemmin keität. Sama on sipulin kanssa. Mitä raaempaa, sen enemmin kaasuja.
        Kypsäsikin keitetty kaalikeitto on lämmitettynä parempaa, seuraavana päivänä.


    • Cocci

      Kaalikeittoa kannattaa keittää pitkään, jopa 1-1½ tuntia ja ilman kantta, että rikki pääsee kaalista höyryn mukana pois.Kaalikeittoon käy hyvin possun jauheliha. Mausteeksi siirappia, pippuria ja suolaa, myös lihaliemijauhe/kuutiot sopii keittoon hyvin.

      Mitä pitempi kypsytysaika, sen parempaa. Uudelleen lämmitettynä kaalikeitto vain paranee.

    • Katselin kerran

      ohjelman tvstä jossa keittivät jotain kaalilihaseosta 24 tuntia miedolla levyllä, jotkut suomessa asuvat ulkolaiset, en muista kansallisuutta, taisi olla joku perinne herkku, tossa ajassa luulis olevan melko sulavaa kamaa jo.

    • jymysoppa

      10 litraa maukasta kaalisoppaa uusavuttomille: Kaali silputtuna, kaksi sipulia viipaloituina, kaksi tomaattia lohkottuina, puolen kilon pussi porkkanoita kuorittuina ja viipaloituina, sian ylikypsä kylkipala viipaloituna, kourallinen kokonaisia maustepippureita, muutama ruokalusikallinen suolaa, pussillinen persiljaa. Keittoaika pari tuntia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Paranee päivästä seuraavaan makuuntuessaan ja syötävää riittää viikoksi ruisleivän ja paksun maidon kera.

      • jymysoppa

        Tulvan välttämiseksi neuvon täyttämään kattilan aluksi vain korkeintaan puoliksi vedellä. Vettä voi lisätä viikon mittaan, jos rahat ovat lopussa.


    • herkutellaan,

      Ohjeita riittää, minä lisään nyt yhden,
      älkää laittako perunoita kaalisoppaan, se vie kaalin maun pois,

      Ja muistakaa, kaali kaipaa rasvaa niinkuin herneetkin,

      • Työtön60v-mökillä

        Kaalikeittoa nyt tulossa. Kattila saisi olla isompikin, olisiko tämä jotain 5 ja 8 litran välillä. Jauhelihaa 700 gr, lanttua, keräkaalia oikein pieni, porkkanaa, kolme lihaliemikuutiota, suolaa, jauhoin maustepippuriakin sekään. Jauhettuja pippureita ei tarvitse onkia pois. Keittoikaa lähemmäs kaksi tuntia, ei kai se haittaakaan. Keitetään ainakin eka tunti ilman kantta, niin pierukaasut häipyvät kattilasta.


      • Anonyymi
        Työtön60v-mökillä kirjoitti:

        Kaalikeittoa nyt tulossa. Kattila saisi olla isompikin, olisiko tämä jotain 5 ja 8 litran välillä. Jauhelihaa 700 gr, lanttua, keräkaalia oikein pieni, porkkanaa, kolme lihaliemikuutiota, suolaa, jauhoin maustepippuriakin sekään. Jauhettuja pippureita ei tarvitse onkia pois. Keittoikaa lähemmäs kaksi tuntia, ei kai se haittaakaan. Keitetään ainakin eka tunti ilman kantta, niin pierukaasut häipyvät kattilasta.

        Hyvin riittää ainakin biikoksi ja akkomriittäå kun ei le rahaa
        Kun on vaan köyhä kokoomuslainen jollameimvaraa edes. Sähkölaskuunsa ioman marinin sosiaalimapua


    • asdfdgfg

      Jos on mahdollisuus kypsentää uunissa ja ruskistaa se keiton pinta, tulee vielä parempaa. Porkkanasta tulee makeutta, jota kaali vähän kaipaa, jos ei käytä niin voi laittaa vähän siirappia tai sokeria.
      Tai sitten voi ensin padassa ruskistaa kaalinpaloja rasvassa ennen nesteen lisäämistä.

      Itse tykkään pitkään hautuneesta kaalikeitosta, mutta makuasiahan se on.

      Haudutuspadassa tulee itsestään hyvä keitto, joskin hitaasti.

    • Anonyymi

      Kaalikeitosta saa ruokaisamman isompaankin nälkään ja porukalle, kun lisää "kiinteitä" perunoita lohkottuina ja lisää ne keittoon lopuksi, kun keittoaikaa jäljellä noin 25 min...

      • Anonyymi

        Ei kaalikeittoon perunoita. Keiton kanssa voi syödä leipää jos kokee tarvisevansa lisää hiilihydraatteja.


    • Anonyymi

      Kysy Venäjältä BabakalItzasta!

    • Anonyymi

      Venläisten kaalikeitto on helppo valmistaa on valmista kun vesi kiehuu syövät siellä köyhimmät kaalitonta kaalikeittoa nykyään.

    • Anonyymi

      Mitä pitempään keittää, niin sen parempi. Mutta ei niitä jauhelihoja ole tarpeen heti alkuunsa sinne sekoittaa. Kaalin hienontaminen pieneksi silpuksi nopeuttaa kypysymistä, koska kuuma vesi pääsee joka paikkaan. Jos heittää kokonaisen kaalin kattilaan, niin kestää pitempään. Sipuli ja jauheliha paistinpannun kautta kattilaan ja keittoaikaa kaalille vähintään 2 tuntia, että hyvä tulee.

      • Anonyymi

        Niin ja onhan se keittoaika tietenkin makuasia, koska raakaakin kaalia voi syödä.


      • Anonyymi

        Aivan hirvee haju tulee lapsena piti aina poistua kotoa kun äti teki kaalikeittoa asunossa ei voinut olla enään koko päivänä hirvee löyhkä monta tuntia menasin aina ihan oksentaa hajusta jos olisi jäänyt sisälle mutta on meitä moneen lähtöön toiset syö hapansilakaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan hirvee haju tulee lapsena piti aina poistua kotoa kun äti teki kaalikeittoa asunossa ei voinut olla enään koko päivänä hirvee löyhkä monta tuntia menasin aina ihan oksentaa hajusta jos olisi jäänyt sisälle mutta on meitä moneen lähtöön toiset syö hapansilakaakin.

        Kaalin keittämishaju tarttuu myös vaatteisiin. Pitää heti alussa laittaa kauheat läpivedot ja tuuletimet yms täysille. Poistoluukut auki.
        Kaaliruuat on kyllä hyviä, harmi on se haju.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aivan hirvee haju tulee lapsena piti aina poistua kotoa kun äti teki kaalikeittoa asunossa ei voinut olla enään koko päivänä hirvee löyhkä monta tuntia menasin aina ihan oksentaa hajusta jos olisi jäänyt sisälle mutta on meitä moneen lähtöön toiset syö hapansilakaakin.

        Minä muistan kun aikuinen tyttäreni tuli kyläilemään ja kysyi, että oletko piereskellyt. Olin keittämässä kaalisoppaa.


    • Anonyymi

      Minä keitän talvikaalia 2 tuntia, mutta keväällä kun tulee uudet, ne kypsyy nopeammin.
      Kuitenkin menee lähelle 1 tunti että saa mieleisekseen.
      Kokeile haarukalla kypsyyttä, oma suutuntumahan sen ratkaisee.
      Itse syön mieluummin tarpeeksi pehmentynyttä kaalia.

    • Anonyymi

      Pitäsi varmaan kokeilla murskata se kaalisilppu ennen keittämistä kaulimella, jos ei sitten haisisi keittäessä niin paljon.

    • Anonyymi

      Ei saa keitää Purran päätä.
      Se olisi ihmissyöntiä!

    • Anonyymi

      Riippuu kaalin iästä. Vuoden vanhaa kaalia voi kypsentää pitempäänkin, mutta varhaiskaali kypsyy muutamassa minuutissa.

    • Anonyymi

      Otetaan Venäläinen sinkkiämpäri johon kaali laitetaan kiehumaan nuotiolle.

    • Anonyymi

      Kaali on oikein hyvä raaka-aine moneen ruokaan. Kaalikeitto on helppo valmistaa ja edullinen ruoka.
      Käytän usein kaalikeitossa naudan palapaistilihaa. On helppo pieniä sopiviksi paloiksi ja sitäpaitsi maukasta.
      Keitän kaalia vähintään tunnin, maistamalla kypsyys selviää.
      Uudelleen lämmitettynä maku syvenee.
      Kaalia syödään paljon Keski-Euroopassa. Saksa on kaaliruokien kehittäjä, mutta myös Itä-Euroopassa kaali on yleinen kasvi.

    • Anonyymi

      Kai porkkanaa joukkoon?

    • Anonyymi

      Kaalista voi tehdä myös pihvejä. Dominikaanisen luostarin munkki antaa ohjeita Askel-lehdessä. Köyhän ruoasta tulee hienoa ruokaa, kun osaa maustaa sen.
      Italiassa ne köyhät kehitteli pitsansakin jäteruoasta!

      • Anonyymi

        Kaalipiirakoita tekevät luostareissa muuallakin. Niitä sai jopa eräästäkin paikasta ostaa, ja yllättävän hyviä olivat. Taisi olla voitaikinan tapainen ja keitettyä kaalia+sipulia sisällä, mutta ei lihaa.
        Yksinkertaista ja halpaa syötävää.


    • Anonyymi

      Kaali on kyllä yksi halvoista ja terveellisistä ruoka-aineista

    • Anonyymi

      Kaalikeitto mua etoo mutta kaalikääryleet on herkullisia.

      • Anonyymi

        Laita tarpeeksi vahva lihaliemi keittoon, niin maistuu paremmin.


    • Anonyymi

      Kaalia keitetään kunnes naapuri tulee kehumaan tuoksua.

      • Anonyymi

        Naapurin kaali pehmenee


    • Anonyymi

      Aika riippuu kaalista. Varhaikaali kypsyy nopeasti mutta talvikaalia pitää keittää kauemmin. Mitä pienemmäksi pilkot sitä nopeammasta valmista.
      Itse ruskistan kaalia pannulla vähän aikaa niin kypsyy nopeammin.

      • Anonyymi

        Eikä perunoita kaalikeittoon! Porkkanaa, sipulia, pippuria ja jauhelihaa. Itse lisään liemikuution.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä perunoita kaalikeittoon! Porkkanaa, sipulia, pippuria ja jauhelihaa. Itse lisään liemikuution.

        Kaalikeitto on mulle oksennuslääke; tulee yhtä nopiaa takaisin kun on mennytkin...en tiedä ällöttävämpää ruokaa , ja jotkut laittavat vielä makaroneja sekaan,..:(


    • Anonyymi

      Perunat kyllä sopii kaalikeittoon, samoin muut keittojuurekset. Nimikin sen sanoo, Keittojuures.
      Jauheliha käy, samoin possun- tai naudanliha pieninä paloina.
      Itse teen niin, että keitän ensin kaalia tunnin, lisään juurekset ja lihat ja toinen tunti, vähintään keittämistä, mieluummin kaksi.

    • Anonyymi

      Itte mitä kaalisoppaa keitellyt niin mitä pidempään keittää niin sitä pehmeämpää kaalista tulee. Ainakin 2h oon huudattanut.

    • Anonyymi

      Kaalisoppaan mitään saatanan perunoita kuulu ! Eihän se muuten kaalisoppaa ole jos siihen perunaa laittaa. Kaalia, jauhelihaa ja porkkanaa thats it saatana !

      • Anonyymi

        ja makaronia usein laitetaan....


    • Anonyymi

      Mutta kun ei ole suolaa? Pietarin trolli

      • Anonyymi

        Olet tavallaan oikeassa. Suomalainen ei kaalisoppaa keitä.


    • Anonyymi

      suikaloi kaali ja laita väljään veteen 3tunniksi niin rikki vähene kaalista ei haise niin pahalle kun keittää.
      vesi kaadetaan pois puhdas vesi tilalle.

      herneet kun liottaa kaataa sen veden pois ja raikas vesi tilalle.
      ei turvota vatsaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      287
      6701
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2092
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1541
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1351
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1107
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1053
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      307
      928
    8. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      767
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      763
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      44
      745
    Aihe