Sain pullon 10% viiniglögiä. Jos haluan juoda vain mukillisen, niin miten se kannattaa lämmittää? Mikroon ai varmaan kannata alkoholia laittaa, joten ainoa vaihtoehto lienee minulle kattila.
Onko vinkkejä glögin lämmittämiseen? Enta kannattaako laittaa vettä sekaan?
Viiniglögin lämmittäminen ja nauttiminen. Miten?
7
13028
Vastaukset
- Tiskin tällä puolen
Eiköhän se mikro ole helpoin tapa lämmittää se glögi, lyhyissä jaksoissa niin että ei pääse kiehumaan (alkoholi ei kestä keittämistä).
Jos nyt jostain syystä haluat lämmittää kattilassa, niin älä ainakaan anna sen kiehahtaa. Lämpötila on sopiva kun tuntuu sormella kokeilemalla kuumalta, mutta ei polttavan kuumalta. Vettä en noin mietoon glögiin lisäisi, ei tuo mitään lisäarvoa ja heikentää makua.
Alkon perinteisen hehkuviinin kanssa kannattaa tosin olla tarkkana, kahden desilitran muki sitä vastaa 11 senttilitraa 40 % juomaa (= 3 ravintola-annosta) - Latkiainen
Puhtaan etyylialkoholin eli etanolin kiehumispiste on vähän yli 78 °C, joten alkoholia alkaa haihtua alkoholi-vesi-seoksesta (glögistä) jo reilusti ennen kuin seos on kiehuvan kuumaa. Jos haluaa nauttia glöginsä alkoholipitoisena, kannattaa kuumentamisessa olla tarkkana: nopea kuumennus eikä kiehuvan kuumaksi sittenkään.
Itse kuumennan glögini sähkölieden nopeimmalla levyllä kattilassa tai kasarissa, mutta en näe mitään estettä mikronkaan käyttöön. Oikea ajastus selvinnee vain kokeilemalla. - Yualle
Oikea tapa on tislata ensin (suljetusti!) alkoholi siitä pois, sitten lämpsyttää pelkkä löki liedellä ja, kun se kuumentunut humpsauttaa alkoholi takas lökiin. Näin pysyy hommat hanskassa.
- glögin litkua
Juu näin o xD
- Riippumaton_Ajattelija
Onpa se vaikeaa. Eikö ole yksinkertaisinta korvata keittämisessä mahdollisesti poistunut alkoholi uudella, keittämättömällä versiolla?
Esim kun keität toopillisen glögiä, lisäät siihen tarpeellisen suuren määrän esim vodkaa tai ihan kossua jos et muuta keksi? - punssi
1. Älä keitä
Alkoholipitoista glögiä ei kannata lämmittää kiehuvan kuumaksi, koska alkoholi alkaa haihtua juomasta jo viimeistään 80 asteessa.
2. Älä käytä vedenkeitintä
Joitain vuosia sitten suomalaisessa vanhustenkerhossa tarjottiin glögiä, jota oli lämmitetty vedenkeittimessä. Keittimestä irtosi glögiin kuparia, josta 15 vanhusta sai myrkytysoireita. Varmuuden vuoksi vedenkeittimen käyttöä glögin lämmittämiseen on syytä välttää.
3. Älä käytä alumiinikattilaa
Hapanta glögiä ei ole hyvä lämmittää alumiinikattilassakaan, koska sellaisesta kattilasta voi irrota alumiinia.
4. Varo kitkeryyttä
Ole tarkkana glögin keittämisessä. Jos keität mausteita liikaa, juomasta voi tulla kitkerää. Tarkista mausteliemen reseptistä.
5. Vahdi kattilaa
Lämmitä glögi mieluiten mikroaaltouunissa tai liedellä joko teräksisessä tai pinnoitetussa kattilassa. Koska glögissä on myös sokeria, se voi kuohua hetkessä yli kattilan laidan. Vahdi siis kattilaa tarkasti siinä vaiheessa, kun juoma alkaa olla kuumaa.
-_- - Anonyymi
Alkon hehkuviini lämmitetään max 75C mikä on jo todella kuumaa.
Kattila liedelle ja levy päälle. Kun alkaa hieman höyryämään niin kokeile sormella onko riittävän kuumaa. Joo pese kädet ensin. 50... 60C on hyvä, ei siinä sormea kauaa pidä. Lasit voit lämmittää kuumalla vedellä niin pysyy juoma kauemmin lämpimänä.
Ei kun ääntä kohti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh412355Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729422961939- 201750
- 241565
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘231404- 1001289
- 411272
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391235- 35992
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta31944