Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Alkaisitko tällaisen kiinteistösijoitusyhtiön osakkaaksi?

mitä mieltä....

Olen miettinyt josko perustaisi muutaman tutun kanssa kiinteistösijoitusta harjoittavan yhtiön, tyyliin jokainen iskee 20 0000 euroa kassaan ja sitten ostetaan asunto-osakkeita sopivista kohteista. (jokaisella ajattelemallani on tuo 20 000 euroa irroitettavissa omaa rahaa)

5 kaveria, jokaiselta 20 0000 = 100 000 euroa. Periaatteessa summalla voisi ostaa pari 150 000 euron arvoista asuntoa, eli velkaa jäisi n. 200 000. Lainaa pitäisi lyhentää 15 vuoden maksuajalla about 800 euroa kuussa plus vastikkeet tyyliin 150 eur*2 eli yhteensä 1100 euroa. Vuokraa tuollaisista saisi ehkä about 650 eur * 2 = 1300 / kk. -Vuositasolla siis plussaa pari tonnia.

Voitolle siis jäisi periaatteessa jo näillä kahdella kämpällä vuositasolla tai ainakin niin, että voisi suurinpiirtein maksaa välirempan.

Jos arvokehitystä tapahtuisi, niin kuvitellaan, että nuo kämpät olisivat 15 vuoden kuluttua about 200000 per kipale eli yhteisarvo n. 400 000 euroa. Näin 20 000 euron sijoitus olisi muuttunut 80 000 euron pääomaksi henkilökohtaisella tasolla.

Mitä lasken nyt pieleen? Olisitko itse kiinnostunut olemaan tämän tyylisessä bisneksessä mukana? Homma tietty edellyttää myös tarkkaa sopimusta osakkaiden kesken, että kukin sitoutuu hommassa vähintään tiettyyn ajanjaksoon....

Minulle tällainen asuntosjoitttaminen sopisi siinä mielessä, että mulla ei ole hirveesti ylimääräistä mutta joku pari-kolmekymppiä tuollaseen voisi ehkä laittaa

14

1347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkup.....

      Ja vastaan itse, että laskelma meni pieleen....

      Käytin jotain epäselvää lainalaskuria, ja metsään meni.

      Laina-ajan pitäisi noilla summilla olla tyyliin 40 vuotta....

      • tästä sulle....

        siis oikeemmin lainaa pitäisi lyhentää 1500 euroa kuussa vastikkeet 300, eli 1800 euroa.

        Vuokraa pitäisi siis saada 900-1000 eur/kuussa n. 45 m tuliterästä kaksiosta malliin jyväskylä, lahti, tampere ja tuo kaksi kertaa.... En tiedä onnistuuko mitenkään.... tuskin

        Ihan hyvä ja helppo tapa tienata arvonnousulla jos sitä tulee vaikka laskut menikin pipariks....

        Toinen vaihtoehto, että osakkaat sijoittavat firmaan 100 euroa kuussa, eli reilun tonnin per vuosi... ei paha.....


    • näin onnnn

      Niin se on että uusi tai ainakin melko uusi ja hyväkuntoinen asunto pitäsisi ostaa jos mielii välttyä isommilta remonteilta. Myös asialliset vuokralaiset pitäisi saada jotta eivät erityisesti tärväisi hyväkuntoista asuntoa.
      Sitten asunnon sijainti on tärkeysjärjestyksessä numero 1, eihän sillä muuten ole kysyntää vuokramarkkinoillakaan.

      Jostain Vantaalta voisi ehkä saada 150000€:lla jonkun vielä säällisessä kunnossa olevan 60 neliön kaksion joka ei ole ainakaan 30 vuotta vanhempi, ja ehkä vielä liikenneyhteyksiäkin ajatellen hyvältä paikalta.
      Kun lasket kannattavuuksia niin yksinkertaisin tapa on ajatella niin, että hankit asunnon kokonaan velkarahalla josta maksat vain korkoa kunnes myyt asunnon tietyn ajan, vaikka 10 vuoden kuluttua, ja sillä kuittaat velan pois.
      Oletetaan että saat fixatulla 4% korolla tuon 150000€ pelimerkkejä käyttöösi 10 vuodeksi(käytännössä tarvitsisit tällaiseen lainaan kyllä omaisuutta tuplasti tuon 150000€:n edestä vakuudeksi, muuten et sellaista saa, mutta tässä nyt käytetään vain velkarahamallia). Korko siis tekee 500€/kk, ja tähän päälle yhtiövastike jotain 230€, ja jos hyvää tuuria on vuokralaisten kanssa ja ei muitakaan takapakkeja tule niin ehkä joku 40€/kk kuluja tähän päälle riittänee. Olemmekin tällä jo 770€/kk vuokrassa joka pitäisi saada kaksiosta Vantaalla ennenkuin kannattaisi, ja tämäkin vain siinä tapauksessa että asunnon saisi 10 vuoden kuluttua myytyä ilman isompia remontteja numeraalisesti yli 150000€:lla.
      Mitä enemmän tuo vuokra jää alle 770€/kk sitä vaikeammaksi ja hyvää tuuria vaativaksi se käy saada oikesti edes jotain realituottoakin tuosta asunnosta. Se nyt ainoa on jos 3%:lla saat 10 vuodeksi velkarahat käyttöösi, tuskin sen alle kuitenkaan saat. Sillä tarvittava vuokrataso tippuu 645€:oon. Eikä tämä asia paljon sillä korjaanu vaikka asuntosijoituksesi kokonaan velattomana omilla rahoillasi rahoittaisit. En nyt jaksa pakertaa sitä miksi asia on näin, sillä kyllä asiaa harrastaneet sen tajuavat, ja jos jollain sellaiselle alan selittää joka ei haluakkaan ymmärtää mistä on kyse niin se on turhaa vääntöä. Vinkkinä tähän sanon että asunnot vanhenevat ja niiden realiarvo yleensä laskee lukuunottamatta joitain aivan poikkeuksellisia sijaintikohteita. Mutta tämä taasen vaatiikin kauppojen kanssa pelaamista ja niissä onnistumista. Juuri hyvistä kaupoista sitä pitää yrittää jotain saada itselleen jäämään, ei niistä pelkistä vuokrista niin vaan paljon realituloa oteta, helposti se luisuu köyhtymisenkin puolelle. Tietenkin voi ajatella 10 vuoden sijaan vaikka vain 2-3 vuoden projektia. Tällöin saa lainankin helpommin ja matalammalla korolla, mutta toisaalta ei asuntojen numeraaliset hinnatkaan niin paljon vielä 2-3 vuodessa nouse(realihinnathan yleensä laskevat asuntojen vanhetessa), vaikka ne olisivatkin hyvällä paikalla.

      • kariainen

        Terv verohallinnosta aluksi. "Laina, jolla on rahoitettu sijoitusasunto
        Sellaisen lainan korko, joka kohdistuu veronalaisen tulon hankkimiseen, voidaan vähentää kokonaan. Tällaista lainaa kutsutaan tulonhankkimislainaksi. Tulohankkimistoimintaa on esimerkiksi asunnon vuokraaminen.

        Sijoitusasuntoon liittyvän lainan korot vähennetään ensin asunnon vuokratuloista sekä saajan muista pääomatuloista. Jos tulos on negatiivinen, 30 % tästä alijäämästä vähennetään ansiotulojen verosta. Myös sijoitusasuntoon liittyvät lainan sivukulut voi vähentää pääomatuloista"
        Asunnon vuokratuotto muyuten lasketaan näin.

        https://www.vuokraisanta.fi/vuokraisanta/kiinteistoalan_tietopankki/laskukaavoja_kiinteist%C3%B6sijoittajalle/vuokratuotto/sijoitusasunnot/vuokratuoton_laskeminen
        TAI
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=113218&tstart=1

        Tuon tuotto prossanhan pitää olla noin 4% jotta tuottoa syntyy...


    • Krynteerismies

      Täysin järjetöntä ostaa valmiita kohteita. Jos teillä on 100.000 ylimääräistä fyrkkaa, niin ehdotan seuraavaa:
      Neuvottelette pankista 200.000 lainan ( se teidän pääoma) ja ostatte tontin. Teette suunnitelman esim. 6 tai 8 asunnon yhtiöstä ja hankitte siihen rakentajan. Laitatte kohteen ennakkomarkkinointiin ja kun puolet asunnoista on varattu, marssitte pankkiin vonkaamaan näillä varauksilla RS-sopimusta. Ihme on, jos pankki ei lähde mukaan, jos rakentaja on luotettava - ja te olette luotettavia.

      Myytte kämpät, jotka menee kaupaksi ja ne jotka eivät mene, laitatte vuokralle. Vuokralla maksatte yhtiöön vastikkeet ja lyhennätte lainaa.

    • kimppaaa

      olen perustanut tämän tyyppisen firman, ja jos haluat keskustella lisää, tai mahdollisesti liittyä mukaan, niin ota yhteyttä

    • rom rom

      Semmosta vaan että kun matti meikäläiset jakavat kiinteistöihin sijoittamisvinkkejä keskustelupalstalla niin ...

      • mauri5

        Veit jalat suustani, maailmanlopun merkit on ilmassa..


    • ei sama

      Ei ole ollenkaan sama asia kuin pörssiosakkeet. Kiinteistöt tuottavat kassavirtaa tai vuokratuloa tavallaan aina, oli asunnon hinta hetkellisesti mitä tahansa. Jos asuntojen arvot alkavat oikeasti laskea, niin valtio on todella kusessa. Lasku o n onneksi yleensä hetkellistä. Asunnoilla kun ei pelata, niin kuin pörssiosakkeilla, niin ainakaan sen takia asunnoissa ei ole hintakuplaa, toisin kuin pörssiosakkeisiin muodostuu. Kyllä valtio ja poliitikot saa ottaa sitten vastuun jos asuntojen hinnat romahtaisivat.

    • pikkujobbari

      Jos on noin monta ostajaa niin kai porukasta löytyy myös remppataitoa?

      Ostohinnan pitää olla mahdollisimman alhainen ja parhaita kauppoja olen tehnyt välittäjän kautta ja usein on myyjänä ollut kuolinpesä.

      Asunnosta on lähdetty jalat edessä eikä asunnossa ole tehty mitään remppoja about 20-30 vuoteen. Tarkkana pitää tietenkin olla tulevien remppojen suhteen.

      Kuolinpesät on sikäli hyviä, vaikka ne välittäjille saattaa olla aikamoisia käärmeenpesiä, että tiukkakin tarjous saattaa mennä läpi, koska se "alihinta", kun jaetaan usealle myyjälle, on aika pieni.

      Ja vapautuminenhan ei usein ole mikään este...

    • Niinpä niin

      "Homma tietty edellyttää myös tarkkaa sopimusta osakkaiden kesken, että kukin sitoutuu hommassa vähintään tiettyyn ajanjaksoon...."

      Nimenomaan, tämä juuri ei ole niin helppo asia. Päätöksenteoissa ja hallinnoinnista saattaa myös tulla kiistaa...

    • Rabbe_
    • Melko tyhjätasku

      Mielenkiintoinen ajatus, josta mielellään kuulisi kokemuksia lisää.

    • TomHill

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe