Joulu on vuoden kamalinta aikaa yksinäiselle

HMH

Moi

Onko muilla samoja fiiliksiä?
Muuten sinkkuus ja yksinäisyyski menee, arki-illat työn jälkeen ovat itseasiassa ihan ok, oikeastaan et kaipaakaan ketään, on ihana rentoutua haastavan työn jälkeen ihan niin kun haluaa ilman että kokoajan joku vaatisi sinulta jotain.
Viikonloppuna on kiva tehdä jotain mitä itse haluaa, mutta joskus on yksinäistä ja olisi kiva kun olisi juttu-/ulkoilu tai jotain muuta seuraa.
On kiva olla sosiaalinen silloin kun itse haluuaa, mutta ei ole kiva olla aina yksin...
Juhlapyhät on pahimpia, eteenkin joulu. Joulu on perhejuhla mitä suuremmassa määrin.
Olen 42 v sinkkunainen, minulla ei ole perhettä - ei lapsia- ei miestä, äiti ja hänen miehensä asuvat 500 km päässä, isästä ei ole tietoakaan. En todellakaan jaksa mitään sukulaisjoulua - ajatuskin kuristaa kurkkuani.
Olen alkanut suorastaan inhota joulua. En ole enää 15 vuoteen laittanut mitään joulua kotiin, ostan korkeentaan valmiskinkkua ja laatikoita ja budabest suklaata. Poltan aattoiltana parvekkeella muutaman kynttilän ja käyn aikaisin nukkumaan jotta aika kuluisi mahdollisimman nopeasti.
Tahtoisin pyyhkiä koko joulun pois maailman kartalta.
Onhan noita vaikka mitä kotkotuksia täällä pääkaupunkiseudulla sinkuille, mutta jotenkin se tuntuu niin teenniseltä.
Ehkä en vaan ole sinut oman tilanteeni kanssa vielä. Ehkä kuitenkin sisimmässäni haluaisin tilanteeni olevan toisen => perhe ja paljon rakkaita ihmisiä ympärillä (niinkuin normi ihmisillä). Jotenkin sitä kai tuntee itsensä "kummajaiseksi" kun viettää joulun yksin kotona.
Töissäkään en viitsi sanoa, että olen yksin kotona. Valehtelin työtovereilleni, että menen kaveriporukalla yhdelle mökille joulunviettoon -> he tietävät kyllä että olen sinkku. Olisi todella säälittävää ollut myöntää että olen yksin kotona.

Toinen painajaismainen ajankohta on kesäloma. Yleensä vietän vain max vk kerralla lomaa, koska en kertakaikkiaan keksi mitään tekemmistä. On paljon kivempaa olla töissä ja mukavien ihmisten seurassa, kun pyöriä lakisääteisissä sukutapaamisissa tai kutsua itsensä kylään kavereille vuorotellen....... arki on parasta aikaa - ei ehdi miettiä miksi on niin yksinäinen.

Booringgggggggggg

HMH

51

1019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekka________

      Miksi olet sinkku?

      Haluatko enää löytää itsellesi elämänkumppania, miestä, jos saa kysyä?

      Hyvää Joulua Sinulle jokatapauksessa, et ole yksin yksin.

      • yh

        Mä ymmärrän sua hyvin. Joulu on aikaa, joilloin ihmiset ovat yhdessä. Miksi et menisi mukaan johonkin srk tai vapaaehtoisjärjestön vapaaehtoiseksi järjestämään joulujuhlaa toisille yksinäisille ja saisit itsellesi hyvän mielen. Kesälomalla voi matkustella. Voi tehdä pitkiäkin matkoja, olla useamman viikon. Jos minä olisin yksinäinen sinkku, viilettäisin kaikki loma-ajat jossain intiassa hoitamassa katuorpoja tai venäjän katulapsia. Minä olen kahden lapsen masentunut ja väsynyt yksinhuoltaja. Lasten isä on kuollut. Olisin ikikiitollinen, jos joku nainen ottaisi minun lapseni vaikka viikoksi kesälomallaan ja viikoksi joululomallaan. Sellainen tukiperhe. Oletko miettinyt tällaista? Yksinäisen ei tarvi olla yksin, vaan voi rakastaa niitä ihmisiä, joita muut eivät jaksa tai ehdi rakastaa. Miksi et jouluna antaisi aikaasi muille?


      • HMH

        Aloittajan vastine Pekalle -

        Hyvä kysymys!
        Mä en ihan oikeesti tiedä miksi olen "jäänyt" sinkuksi. Sitä minäkin ihmettelen lähes viikottain, että miten tässä on näin päässyt käymään.

        Tässä ehkä muutamia syitä:
        - seurustelin nuorena 19-25 vuotiaana yhden miehen (pojan) kanssa johon olin ollut tosi ihastunut koko sen elämäni ajan kun olen mitään pojista ymmärtänyt. Ajattelin että siinä on minun tulevaisuuteni. Hän jätti minut ja surin sitä varmaan 10 v enkä osannut oikein tosissaan ottaa ketään - odotin tätä "elämäni rakkautta takaisin". No siitäkin on jo nyt selvitty....
        - en harrasta ravintoloita
        - kokeilin muutamia kertoja nettideittailua - täysin turhaan, enemmänkin tuli olo, että "yäk"
        - olen ehkä tällaisissa asioissa vähän ujo
        - minulla on joku sisäänrakennettu ominaisuus (ajattelutapa) että minä en kertakaikkiaan pysty tekemään aloitetta - se tuntuu täysin mahdottomalta. Ehkä olen joskus kokeillut promillen humalassa ja tietoisena siitä, että en nää tyyppiä enää koskaan jos vaikka saankin pakit.
        - ja olen saanut niin monta kertaa takkiini (tullut siis jätetyksi) että en ehkä uskalla enää heittäytyäkään suhteeseen vaan menen käsijarru päällä kokoajan
        - ei minua kukaan täältä kotoa tule hakemaan
        - ihastun enää harvoin kehenkään, minua kun vaan ei miellytä kun tietyn tyyppiset miehet. Ja tämä ei siis tarkoita että miehen pitää olla ulkoisesti mega komea - ei. Minulla niinkun kaikilla muillakin on se ajatus, että miehessä pitää olla sitä "jotain", kipinä pitää syttyä - muuten voidaan olla vaan kavereita. Ja näitä jotka sytyttävät on enenevässä määrin aina vaan vähemmän.
        - minua ei yritetä iskeä, vaikka olen ihan ok näköinen - tai sitten iskuyrityksen tekijä on joku mielestäni siihen täysin (toistan täysin) sopimaton henkilö, näin kauniisti sanottuna.

        Olisko tossa nyt vaikka lähtökohdiksi jotain :-)

        Ja todellakin - haluan "vielä" löytää itselleni jonkun ihanan miehen.
        En minä nyt ihan niin vanha vielä ole, että alan kuolemaa odotella :-)
        Ehkä tässä on vielä jotain tehtävissä....

        Iloista lauantai-iltaa itse kullekin yksinolosta huolimatta (huom en käytä sanaa joulu)


    • uneton joulu

      Sinulla ei ole omaa elämää ollenkaan olet onnellinen työssä,siellä voit pädetä ja ihmisten on pakko jutella sinulle jne...oikeasti he saattavat inhota sinua mutta jokaisen kanssa pitää yrittää tulla toimeen,,

      Heti jos sinulla on vapaapäivä arkena elämältäsi on pohja pois...
      Hanki elämä ota riski ,mies unohda unelmien prinssit!! kunhan mies on kiltti ja hyväluonteinen kyse parisuhteessa on pitkälti arjenkestokyvystä...tenavia et enään kerkeä tekemään, pari tenavaa niin johan tulee elämään sisätöä ei tarvitse miettiä mitä tekis ja tuijjottaa omaan napaan ja valittaa turhista!

      Minulla on ensinmäinen yksinäinen joulu yli kymmeneen vuoteen ilman perhettä (avioero) minä en tiedä miten joulusta selviän;(
      Sitten joku perheetön sinkku itkee voi voi kun on tylsää.... niinpä niin

      SORRY!

      • SMzzr

        Heh tuo kirjoitus sopii myös täydellisesti minulle. Minullakaan ei ole mitään elämää työnulkopuolella. Perusarki menee, mutta vapaat ja viikonloput on pitkiä. Itsekään en usko löytäväni enää perinteisellä tavalla elämänkumppania itselleni, vaan olen alkanut pohtia, että kuinka löytäsin itselleni järkiavioliitton puolison. Eipä oikeastaan ole muita kriteerejä, kuin että olisi lapseton, itsestään huoltapitävä ja itsestään toimeentuleva taloudellisesti.


      • Netta Jokunen

        Mitäs siinä lapsetonta sinkkunaista moitit ?

        Ei kaikki maailman ihmiset voi lapsia tehdä. Ei se luonnossa mene niin, vaikka miten siellä kitiset.

        Itse kun olet lykännyt lapiotas uuniin ja pari leipästa sieltä ulos sitten ottanut, niin olisit hiljaa ja lakkaisit valittamasta ja nielisit ylpeytesi. Ero Sinulle tuli, mutta on Sinulla edellisestä elämästäs sentään ne lapset. Siten olet pääjuttusi täällä maanpäällä hoitanut. Kaikille ei moista sijaa suoda, kuten huomaat.

        Ihmettelen, miksi lapsellisten pitää yrittää ymmärtää lapsettomien sinkkujen elämää. Eivät he siihen pysty, joten ole pliis vaiti, jos et osaa muuta kuin moittia !


    • voi itku sentään

      Ja sinä alat itkee kun joudut oleen YHDEN joulun yksin. Aloittaja, kuten minäkin ollaan vietetty jo iäisyys yksinäisiä jouluja. Ite oon lakannut piittaamästa siitä että on joulu. Onneksi se ei lapsuudenkodissanikaan ollut niin erityistä, ainakaan sen jälkeen kun me lapset alettiin aikuistua. Ihan tavallinen viikonloppu edessä mulla, ja sen oon sanonut kaikille kysyjille peittelemättä. Jos ei tahdo viettää joulua, niin ei ole mikään pakko! Eikä siihen tarvita koko sukua ympärille, jos viettääkin.

    • cdk

      Itse ole todella yksinäinen myös. Enpä oo ennen tajunnu, mutta oon huommanu kun on jotain juhlapäiviä, niin sillon tämä yksinäisyys toden teolla korostuu.. Mistähän tuo johtuu?

      • Birgitta N-nen

        No mistäkö johtuu ?

        No varmaan siitä, että kaikki parilliset ja perheelliset ovat tiiviisti omiensa kanssa keskittyneinä vain omaan kivaa. Yksinäiselle ei tule s-postia, ei joulukortteja, ei kännykkä soi, ei tekstiviestiäkään. Lahjapaketeista puhumattakaan.

        Näin ainakin minulla. Paskamainen joulu, onneksi on pian ohi.


      • Jaettu ilo

        Niin, kyllä yksinäisyys luonnollisestikin korostuu Jouluna, Juhannuksena ym. juhlapyhinä. Se varmaankin johtuu siitä, kun tietää toisten iloitsevan juuri silloin ystävien tai läheistensä kanssa. Onhan jaettu ilo moninkertainen ilo.

        Kyllähän ihminen tarvitsee toisia ihmisiä: Ilon ja surunkin jakamiseen, elämän ja olemisen jakamiseen, vuorovaikutukseen!

        Itse olen jäänyt leskeksi vajaa pari vuotta sitten ja koen jo pelkästään arjen paljon köyhemmäksi näin yksin eläen, saati sitten joulun ja muut pyhät. Juhlapyhinä yksinäisyys toden totta senkun korostuu!

        Toivon löytäväni vielä elämänkumppanin ja sydänystävän. samaa toivon ketjun aloittaneelle ja muille yksinäisille.
        Toivotaan, että uusi alkava vuosi tuo muutoksen yksinäisyyteen! : )


    • Jen C

      Olen viettänyt monta joulua yksin, ja voi kokemuksesta sanoa, että oma asenne vaikuttaa tosi paljon siihen, miltä joulu tuntuu. Sellaisiakin jouluja minulla on ollut, että olen pyörinyt surkeudessa, mutta useimmat joulut ovat olleet oikein hyviä. Valmistaudun jouluun shoppailemalla ja nautin jouluruuhkasta. Ostan itselleni pieniä joululahjoja, valaisen kodin jouluvaloilla ja kynttilöillä - ja kuusikin pitää olla. Nautin joulusaunasta ja kauniisti katetusta jouluateriasta. Joulumusiikki, tv:n katselu ja kirkossa käyminen kuuluvat myös jouluuni. Sinkkuus ei ole minulle mikään häpeä, vaan luonnollinen olotila. Kaksin olisi tosin kaunihimpi, mutta kun ajattelen esim. sitä, kuinka moni nainen joutuu tänäkin jouluna pakenemaan turvakotiin, niin olen erittäin tyytyväinen osaani.

      Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille yksinäisille!

      • aamua

        Tiedätkö, tuo yksinäinen joulu kuulostaa aivan ihanalle :)


      • jukebox1

        Niinhän se on aika hankalaa aikaa yksinäiselle kun esim minäkään en yhtään joululahjaa saanut. Itselleni ostin Reinot ja kivan pelin joululahjaksi.
        Joulukirkossa kävin ja haudoilla mutta muuten ihan yksin
        Paljon on yksinäsisyyttä Suomessa.

        Hyvää Joulunaikaa myös sinulle JenC

        Kyllä joskus voi vielä löytää kumppaninkin tai niin ainakin moni yksinmäinen toivoisi


      • IHMINEN ITSEKÄS

        VOI V... !

        Että niinku shoppailet ja ihan kuusikin "pitää olla" ?

        Ootkos ajatellut, että tuhansilla yksinäisillä tässä maassa ei yksinkertaisesti ole varaa tuollaiseen ? Eli joulu kärvistellään paitsi yksin, niin ilman sen kummempia herkkuja tai kevyttä viinihumalaunohdusta.

        Kiitos taas ajattelevaisesta neuvosta, kyllä tuli oivalluksen hetki ja muutenkin helpotti kuulla, että rahalla saa ja hevosella pääsee !


    • M3302

      Olen ap:n kanssa samoilla linjoilla. Yksinäisyys menettelee muuten, vapaa-aika kuluu ohjelmoinnin, elokuvien tai hyvien kirjojen parissa ihan mukavasti, mutta juhlapyhien läheisyydessä, erityisesti joulun, kun työt loppuvat ja ihmiset toivottavat toisilleen hyvää joulua jne, murskaava yksin olemisen tunne iskee syvään.

      Ymmärrän kyllä tämän, joulu on perhejuhla, ja vaikka minulla olisikin ystäviä, jouluna olisin silti yhtä yksin. Olen miehenä siinä mielessä onnekas, ettei ikä sinänsä rajoita perheen hankkimista, mutta olen alkanut pohtimaan sitä, kannattaako minun enää yrittää perheen, tai siis lasten, hankkimista. Perheen voi muodostaa jonkun kanssa kaksinkin, mutta periytyisikö yksinäisyyteni myös lapsilleni?

      Mutta kuitenkin. En myöskään ole vuosiin viettänyt joulua mitenkään, enkä vietä nytkään. Ei ensimmäistäkään joulukoristetta tai jouluun sopivaa ruokaa. En ole sitten lapsuuden jouluista pitänyt, ja sinänsä on mukavaa kun voi oman kodin pyhittää joulusta-vapaaksi-vyöhykkeeksi. Ei vain oikein tiedä mitä sitä tekisi. Taidan kuluttaa nämä vapaat samalla tavalla kuin kesälomankin, ohjelmoimalla.

      Ap, jos haluat vaihtaa ajatuksia, niin tavoitat minut osoitteesta [email protected]

    • yksin kotona

      Olispa unipillereitä. Vois nukkuu huomisen jo tänään pois.

      • yksin kotona

        Olemme yksinäisiä ainoastaan sen takia et seura ei kelpaa vaikka sitä olis tarjolla. Itse olen koko vuoden tarjoutunut tutustumaan muihin mut eipä vaan ketään ole kiinnostunut. Suomalaiset ovat niin suvaitsemattomia että ei uskalleta tutustua kenenkään ellei se ole täydellinen ihanne kumppani.


      • SINGLE LONELY 45 V.

        Sanopa muuta, itse toivon ihan samaa, että oispa pukki tuonut edes pillereitä ja pari pulloa viiniä, niin kyllä olis joulu mennyt ihan siedettävästi !


    • kylläsetästä

      Itse olen yli 40 v nainen, en seurustele eikä ole perhettä. Jotenkin kummallisella tavalla tämä tuleva joulu on ahdistanut. Tänään sitten tuli yllättäen sellainen rauhallinen olo. Muutaman kynttilän olen laittanut ja joitakin jouluruokia ostanut. Huomisesta aion nauttia. Tietenkin olisi kiva, jos olisi läheisiä ihmisiä ympärillä, mutta niitä ei vaan nyt ole. Nyt näin, ehkä ensi vuonnakin tai sitten jotakin muuta. Monessa perheessä on tänäkin jouluna perheväkivaltaa. Itsekin olen sitä kokenut.Yritän nauttia nyt tästä rauhasta ja tietynlaisesta turvallisuuden tunteesta. Olen miettinyt tukiperheeksi ryhtymistä. Olen jonkun ilmoituksenkin laittanut, mutta sen kautta ei mitään järjestynyt. Mielelläni olisi tukivanhempana alle kouluikäiselle. Tykkään puuhailla lasten kanssa. Kaikenlaisia ajatuksia tässä tuli mieleen.. näin nyt.

      • 7+3

        Tukiperheeksi ilmoituksella? No ei! Kaikki tuollainen vapaaehtoistyö tapahtuu kyllä valvotusti sosiaaliviraston tai jonkin yhdistyksen kautta. Ei kukaan tervejärkinen aikuinen anna lapsiaan jollekin, joka ilmoittelee kiinnostuksestaan lehdessä tai kaupan ilmoitustaululla!


    • turhake123

      40vee täälläkin ja yksin. Kaikki toohottaa joulua ja siivoo, ostaa lahjoja ja jne.
      Uusivuosikin on helvettiä kun kaikki juhlii ja ovat iloisia, pelaavat kavereiden kanssa pelejä ja ottavat vinkkua. Kukaan ei pyydä sinkkunaista kyläänsä jos on pariskuntia, olen uhka vaikka olen ruma.
      Toivottavasti ei tule enää montaakaan joulua tai uutta vuotta, haluan pois.

      • hh

        Kiva lukea tällaista viestiketjua jossa ehkä yhtä lukuunottamatta on vain "järkeviä" viestejä. Ei ihmisten tarvitse olla aina samaa mieltä, mutta siitä huolimatta voidaan käydä järkevää keskustelua ja ymmärtää ihmisten eri elämän tilanteita.

        "uneton joulu" nimimerkille haluaisin sanoa, että NIIN - JUURI NIIN, siksi me täällä palstoilla pyörimme kun MEILLÄ EI OLE MUUTA ELÄMÄÄ !

        Olen itse pian 45 v nainen jonka lapsi kuoli vauvana ja mies lähti muutama v sen jälkeen. Sittemmin en ole ketään pysyvää löytänyt. Ajoittain se ei minua haittaa ollenkaan, olen hyvässä työssä, matkustelenkin ja harrastan kaikenlaista. Mutta useimmiten vain yksinäisyys hiipii puseroon.
        Joulu on pahin, töissä kaikki kilvan puhuvat mitä he tekevät ja minne menevät. Siellä tiedetään että olen perheetön - kukaan ei edes kysy minulta mitä teen - ehkä he eivät halua kuulla sitä, että olen yksin kotona. He joutuisivat ehkä mielestään jotenkin noloon tilanteeseen.

        Mutta en haluaisi "ruikuttaa", koitan hokea itselleni, että monella asiat on todella paljon huonommin ja moni on huomattavasti yksinäisempi kun minä. Olenko minä edes todella yksinäinen ??? Moneen verrattuna en alkuunkaan. Se on vain ehkä nyt taas joku tämän jokavuotisen perhejuhlan tuoma olotila....

        No onneksi joulu ei ole kun kerran vuodessa :-)


      • Paskaa "joulua"

        Sama täällä. P-aa.


    • 7+11

      No se on ihan oma valinta, että et halua nauttia elämästä myös jouluna ja kesälomilla. Minäkin olen viettänyt monia monituisia yksinäisiä jouluja ja kesälomia; olen nauttinut joulunpyhinä ylimääräisistä vapaapäivistä omassa hiljaisuudessani, kesälomilla matkustan niin paljon kuin kukkaro sallii.

      Kun on vain yksi ainutlaatuinen elämä niin jokainen itsesäälissä vietetty päivä on ikuisesti hukkaan heitettyä aikaa.

      Jos on auto/kyytimahdollisuus niin vapaaehtoistyö on erinomainen vaihtoehto. Itse en autottomana ja huonojen kulkuyhteyksien päästä pysty aattona ja joulupäivänä juurikaan liikkumaan.

    • Uus Avuton

      En pidä jouluperinteistä mutta ei joululla sinänsä ole mulle juurikaan merkitystä. Yksi viikonloppu muiden joukossa jonka vietän yksin kotona niin kuin kaikki muutkin viikonloput. Tekemistä keksin helposti koska olen kiinnostunut niin monista asioista. Yksinäisyys toki vaivaa välillä ja naisseuraa olen tietysti kaivannut vuosien varrella paljon. Olen 35v sosiaalisesti rajoittunut ikisinkkumies.

    • täysi tonttu :)

      Vaikka jouluna onkin perhe, mies ja lapset niin silti ainakin minä tunnen itseni yksinäiseksi ja surulliseksi kaiken tämän keskellä :(
      Olen ollut masentunut ja raha, terveys ym. huolet painaa mieltä... Onko ihminen oikeasti milloinkaan täysin tyytyväinen elämäänsä?

      Tsemppiä pyhien viettoon :) Minäkin yritän tsempata itseni jotta joulusta selviää kunnialla....

    • yksin kotona

      Viettäisin joulun mielummin jonkun kanssa joka rakastaa mua. Mut maailmas on 7 miljardii ihmistä ja kukaan ei rakasta mua.

    • AudioPhile.

      Nopeastihan se aika on taas mennyt. Vai mitä? Katselette leffaa, syötte porkkanalaatikkoa ja kinkkua. Seuraavaksi vähän suklaata ja sen sellaista.

    • Nti-79

      Ihanaa, miten tämänkin ketjun keskustelu menee taas siihen, että kenellä on ihan OIKEASTI kurjinta, kuka on ollut eniten jouluja yksin, kenellä on vähiten ystäviä/sukulaisia/sosiaalista elämää. On se kiva kilpailla yksinäisyytensä ja kurjuutensa määrällä. Oikein ikävää, synkkää ja surullista joulua kaikille!

      • M3302

        Ei tässä ketjussa vielä niin pahasti tehdä vertailua siitä, kenellä on "oikeasti" yksinäistä ja kenellä ei. Tavallaan kyllä ymmärrän sen tarpeen vakuuttaa itsellemme, että olemme "oikeasti" yksinäisiä, ja joku, jolla on meidän nähdäksemme elämässä "enemmän" asioita, täytyy täten silmissämme olla "vale"yksinäinen. Ehkä suojelemme näin itseämme?

        Meihin yksinäisiin on kohtalomme takia kerääntynyt paljon vihaa ja katkeruutta. Tunnistan molemmat tunteet myös itsessäni. Viha etsii purkautumistiensä, ja ellei muuta tietä löydy, se varmasti purkaantuu tällä palstalla, toisia yksinäisiä kohtaan.

        Ehkä me, joilla viha ja katkeruus ei ole vielä syönyt voimiamme kokonaan, voimme toimia tukena palstan veljille ja sisarille, ehkä kirjoittamalla vastauksia, joista ei vihaa löydy (toivottavasti), ja jotka ehkä rakentavat siltoja enemmän kuin polttavat niitä.

        Tiedän, olen idealisti, eikä maailma toimi näin. Tänään itsellänikin ahdistus yksinäisyydestä on maalannut tummat pilvensä katon rajaani, ja tunnen miten katkeruus suorastaan kuplii sisälläni. En tiedä miten oikein tekisin. Onneksi eräältä kaapelikanavalta tulee hyviä ohjelmia läpi yön, ja aikani taitaa kulua niiden parissa.

        Voimia ja lämpöä kaikille meille, jotka olemme nyt yksin. Jos yhden joululahjan saisi, se olisi parempi tuleva vuosi meille kaikille.


      • ohjelmoyksin
        M3302 kirjoitti:

        Ei tässä ketjussa vielä niin pahasti tehdä vertailua siitä, kenellä on "oikeasti" yksinäistä ja kenellä ei. Tavallaan kyllä ymmärrän sen tarpeen vakuuttaa itsellemme, että olemme "oikeasti" yksinäisiä, ja joku, jolla on meidän nähdäksemme elämässä "enemmän" asioita, täytyy täten silmissämme olla "vale"yksinäinen. Ehkä suojelemme näin itseämme?

        Meihin yksinäisiin on kohtalomme takia kerääntynyt paljon vihaa ja katkeruutta. Tunnistan molemmat tunteet myös itsessäni. Viha etsii purkautumistiensä, ja ellei muuta tietä löydy, se varmasti purkaantuu tällä palstalla, toisia yksinäisiä kohtaan.

        Ehkä me, joilla viha ja katkeruus ei ole vielä syönyt voimiamme kokonaan, voimme toimia tukena palstan veljille ja sisarille, ehkä kirjoittamalla vastauksia, joista ei vihaa löydy (toivottavasti), ja jotka ehkä rakentavat siltoja enemmän kuin polttavat niitä.

        Tiedän, olen idealisti, eikä maailma toimi näin. Tänään itsellänikin ahdistus yksinäisyydestä on maalannut tummat pilvensä katon rajaani, ja tunnen miten katkeruus suorastaan kuplii sisälläni. En tiedä miten oikein tekisin. Onneksi eräältä kaapelikanavalta tulee hyviä ohjelmia läpi yön, ja aikani taitaa kulua niiden parissa.

        Voimia ja lämpöä kaikille meille, jotka olemme nyt yksin. Jos yhden joululahjan saisi, se olisi parempi tuleva vuosi meille kaikille.

        M3302,

        sanoit harrastavasi ohjelmointia.

        Sopiiko kysyä, että millaisia juttuja harrastuksenasi ohjelmoit?


      • M3302
        ohjelmoyksin kirjoitti:

        M3302,

        sanoit harrastavasi ohjelmointia.

        Sopiiko kysyä, että millaisia juttuja harrastuksenasi ohjelmoit?

        Lähinnä ohjelmoin hyötyohjelmia älypuhelimille, minulla on yksi sovellus Android Marketissa. Tai joskus jotain hupijuttuja, kuten sellaisen sovelluksen joka laski Maidenhead-lokaattoreista välimatkoja, tai irkkibotin.

        Java, Python ja Javascript-juttuja siis.

        Harrastatko itse?


      • ohjelmoyksin
        M3302 kirjoitti:

        Lähinnä ohjelmoin hyötyohjelmia älypuhelimille, minulla on yksi sovellus Android Marketissa. Tai joskus jotain hupijuttuja, kuten sellaisen sovelluksen joka laski Maidenhead-lokaattoreista välimatkoja, tai irkkibotin.

        Java, Python ja Javascript-juttuja siis.

        Harrastatko itse?

        M3302:Harrastatko itse?

        Kunpa olisinkin harrastanut,silloin olisi ainakin työpaikka. Aikoinani mennessäni yliopistolle lukemaan luin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyn teoriaa,mutta jollain Turingin koneen ja laskettavuuden,NP-täydellisyyden ja algoritmien teorialla ei työllistytä.

        Olisi pitänyt lukiossa tuntea sellaisia,jotka olisivat olleet kiinnostuneet tuosta käytännöllisestä ohjelmoinnista,niin silloin olisin ehkä minäkin mennyt käytännöllisempää ohjelmointityötä opiskelemaan.


      • ohjelmoyksin
        ohjelmoyksin kirjoitti:

        M3302:Harrastatko itse?

        Kunpa olisinkin harrastanut,silloin olisi ainakin työpaikka. Aikoinani mennessäni yliopistolle lukemaan luin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyn teoriaa,mutta jollain Turingin koneen ja laskettavuuden,NP-täydellisyyden ja algoritmien teorialla ei työllistytä.

        Olisi pitänyt lukiossa tuntea sellaisia,jotka olisivat olleet kiinnostuneet tuosta käytännöllisestä ohjelmoinnista,niin silloin olisin ehkä minäkin mennyt käytännöllisempää ohjelmointityötä opiskelemaan.

        ...
        mutta enhän minä lukiossakaan tuntenut käytännössä ketään,parin tyypin kanssa toisinaan juttelin.


      • 0+0=?
        ohjelmoyksin kirjoitti:

        M3302:Harrastatko itse?

        Kunpa olisinkin harrastanut,silloin olisi ainakin työpaikka. Aikoinani mennessäni yliopistolle lukemaan luin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyn teoriaa,mutta jollain Turingin koneen ja laskettavuuden,NP-täydellisyyden ja algoritmien teorialla ei työllistytä.

        Olisi pitänyt lukiossa tuntea sellaisia,jotka olisivat olleet kiinnostuneet tuosta käytännöllisestä ohjelmoinnista,niin silloin olisin ehkä minäkin mennyt käytännöllisempää ohjelmointityötä opiskelemaan.

        "Aikoinani mennessäni yliopistolle lukemaan luin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyn teoriaa,mutta jollain Turingin koneen ja laskettavuuden,NP-täydellisyyden ja algoritmien teorialla ei työllistytä."

        Kyllä tuollaisten asioiden osaamisella voi työllistyä vaikkapa tutkijaksi johonkin yliopistoon tai tutkimuslaitokseen. Enempi kaupallisesti relevantti ohjelmointiosaaminen ei myöskään ole mitään rakettitiedettä. Eli sen oppiminen ei ole mitään äärimmäisen vaikeaa vaikka vaatii tietysti työtä. Ohjelmistoalalla toimii monia henkilöitä, joilla on tutkinto jostain muusta kuin tietotekniikasta tai tietojenkäsittelytieteestä tai ei tutkintoa ollenkaan.


      • M3302
        ohjelmoyksin kirjoitti:

        M3302:Harrastatko itse?

        Kunpa olisinkin harrastanut,silloin olisi ainakin työpaikka. Aikoinani mennessäni yliopistolle lukemaan luin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyn teoriaa,mutta jollain Turingin koneen ja laskettavuuden,NP-täydellisyyden ja algoritmien teorialla ei työllistytä.

        Olisi pitänyt lukiossa tuntea sellaisia,jotka olisivat olleet kiinnostuneet tuosta käytännöllisestä ohjelmoinnista,niin silloin olisin ehkä minäkin mennyt käytännöllisempää ohjelmointityötä opiskelemaan.

        Aloitin koko ohjelmointiharrastuksen vasta muutama vuosi sitten, eikä se ole lainkaan minua urallani eteenpäin auttanut. Nuorempana ohjelmointi ei minua juuri kiinnostanut, vaikka jotain batch-tiedostoja tai heksaeditointia silloinkin tuli tehtyä, vaikkei ne nyt varsinaisesti ohjelmointi olekaan.

        Sen lisäksi, että aloitin harrastuksen "myöhemmällä" iällä, olen myös täysin itseoppinut. Kansalaisopistossa kävin yhden kurssin tietojenkäsittelytieteitä, lähinnä siksi että aihe tietysti kiinnosti minua, ja toiseksi siksi että hain siitä apua yksinäisyyteni.

        Koska taas nykyinen työni on sanalla sanoen tappavan tylsää, olen alkanut ottaa harrastustani "todesta", ja kun keväällä päättyvien yt-neuvotteluiden jälkeen saan todennäköisesti / toivottavasti kenkää, aion joko lähteä opiskelemaan tietojenkäsittelytieteitä, tai sitten kokeilen josko siivet kantaisivat jo harrastuspohjaltakin.


    • kerran loppu

      Avioliitosta eronnut ennen joulua ja isä kuollut ennen joulua .
      Haluan nämä joulun alusviikot äkkiä pois elämästäni.

      Ei mitään upeata. Voisiko jotku terapeutit puhua enemmän tästä joulu hirveydestä. Paljon , paljon tuskaa tämä pimeä vuodenaika tekee pahaa enemmän kuin hyvää ?

      Ihminen Suomalainen.

      • jukebox1

        Jaaa isäsi on kuollut juuri ennen joulua Sulla on sitten vielä suruaikakin menossa jouluna Otan osaa virtuaalisesti vaikken tunnekaan sinua


    • iki yksin

      jaa, et olet oikein ollut avioliitossa ja silleen. Älä paru ennen kun olet ollut 20 vuotta yksin

      • joutavia

        Juuri tuon takia , vaikken olekkaan yksin nyt niin samalta ahistavalta tämä joulu ja joulun alusviikot tuntuvat .

        Ihminen voi alintajuisesti vihata ja ahistua joulusta . Muuta en sulle yksinäiselle osaa sanoa.
        Masentunut ihminen kun on niin epätoivoinen , on sen yksin tai kaksin.


    • DD

      Minulla on ollut aina tapana säästää joitakin töitä myös jouluksi niin jos aika ei kulu voi tehdä esim autoremonttia siivota maalata sun muuta.

    • Utaban

      Aatto tuli ja meni ja hengissä olette edelleen. Ei se nytkään ollut niin kauehan kamalaa.

    • Mä vietän osan joulusta vapaaehtoisesti yksin. Tiedän olevani omituinen erakko, mutta yksinolo ei minua ahdista. Eilen istuin porukan jatkona joulupöydässä päivällä, mutta samalla salaa haaveilen että illalla saan olla yksin.
      Tänään olen sitten autuaana tuijotellut telkkaria ja lukenut kirjaa. Enkä yhtään ole seuraa kaivannut.

    • Mualaespoeka

      Hei olis kivaa kun esim pääkaupunkiseudulla järjestettäisiin joku yksinäisten tapaaminen vaikkapa rennon ruokailun tai porukalla tehtävän kävelylenkin merkeissä. Tai jotain. Tuntuu tosi hölmöltä että meitä yksinäisiä surkimuksia on niin paljon ja me kaikki vaan kieriskellään tässä itsesäälissämme omissa pikku kopperoissa. Elämä on oikeasti liian lyhyt tähän alituiseen yksin kököttämiseen ja murehtimiseen. Eikö olisi parempi tehdä asialle jotakin. Uskoisin että tuollaisessa tapaamisessa ainakin muutama yksinäinen sielu löytäisi uuden ystävän.
      Vaikka ollaan yksinäisiä ollaan silti mukavia. Ja toivoa on aina, eikö vaan. Yritettäiskö?

      • 34458568

        Näinhän se on, mutta ihmisillä (myös minulla) on ennakkoluuloja tavata tuntemattomia ihmisiä netistä. Voi myös olla, että monet palstalla roikkuvat pitävät muita yksinäisiä "hulluina", vaikka eivät ole itse erilaisia. Onhan täälläkin ollut vaikka kuinka monta yritystä järjestää miittejä, mutta jokainen on epäonnistunut karvaasti. Ironistahan se tosiaan on, että samalla palstalla roikkuu ihmisiä valittamassa yksinäisyyttään.


      • Neropatti Nigeriasta
        34458568 kirjoitti:

        Näinhän se on, mutta ihmisillä (myös minulla) on ennakkoluuloja tavata tuntemattomia ihmisiä netistä. Voi myös olla, että monet palstalla roikkuvat pitävät muita yksinäisiä "hulluina", vaikka eivät ole itse erilaisia. Onhan täälläkin ollut vaikka kuinka monta yritystä järjestää miittejä, mutta jokainen on epäonnistunut karvaasti. Ironistahan se tosiaan on, että samalla palstalla roikkuu ihmisiä valittamassa yksinäisyyttään.

        Yksinäisyyden syynä on usein se, että ihminen pelkää muiden ja varsinkin tuntemattomien kanssa puhumista. Yksinäiset usein kokevat itsensä jotenkin riittämättömiksi ja liian huonoiksi. Jos ei näistä peloista ja riittämättömyyden tunteista pysty pääsemään riittävästi eroon, niin ei varmaan tule sitten mihinkään tapaamisiinkaan sovittiin ne sitten netissä tai missä tahansa.


      • Miitin järjestäminen on sangen yksinkertaista. Kuhan saat yhden ihmisen itsesi lisäksi sitoutumaan siihen. Sitten ketju pystyyn jossa todetaan aika ja paikka ja ketä on tulossa. ja ahkerasti päivittelet siihen ketjuun tulijoita.

        Kun aika ja paikka on etukäteen määritelty, ei miitin järjestäminen mene häröilyksi ja kaadu siihen. Kannattaa siis pitää niistä kiinni, vaikka osa porukasta kävis toteamassa ettei pääse. Niin käy aina. Kun miitti paikka on julkinen ja suhteellisen helposti löydettävissä, niin kyllä sinne aina muutama ihminen tulee.

        Ja miitin jälkeen kandee hehkutella ketjussa kuinka kivaa oli ja sopia et pidetään toistekkin. Näin porukka aktivoituu.


      • ES läinen

        Pääkaupunkiseudulla ja jo monella muullakin isommalla paikkakunnalla toimii
        www.eurosinkut.fi

        - eikä ole mikään paritusrengas - tosi hauskaa seuraa - rohkeasti vaan mukaan


    • XYZ,

      Joo, entä jos on muulloin tyytyväinen elämäänsä, niin onko ihminen sen verran laumaeläin et kaikkeen jouluhysteriaan pitäis mennä mukaan muuten on outo??? Ite inhoon tungoksia olipa ne jouluna tai ei.. miksi kantaa krääsää kärryt pullolleen täytettynä. Juhannuksena taas KUULUU hukkua tai ainakin örveltää hulluna.

      Tunteilleen ei tietenkään mahda mitään, ei myöskään sille mikä elämäntilanne on. Tosiaan jos et pidä yksinäisyydestä olisiko esim.vapaaehtoistyö tai jokin mieluinen harrastus semmoinen josta vois löytää ystäviä olematta silti "tyrkyllä" tanssiminen?? Ihan pienestä se ystävyyskin voi lähteä ja sitäpaitsi et ole yhtään säälittävä vaikka vietätkin joulua yksin... yksin voi olla myös joukossa.

      Ystävä tuntuu heti ystävältä..toisinaan tai sitten se vie aikaa älä sano heti yäk vaan kuulostele joskus se on ihan pienestä kiinni.

    • levoton-64

      Moikka! Minusta tuntuu aivan samalta.Olen nyt viettänyt joulun aivan yksin,vaikka olisin voinu lähtee vanhempien luo...en viittiny matkustaa.Oon 47v sinkku ja oikeestaan tyytyväinen siihen....eronnu avoliitosta toukokuussa.Onhan tuota ollut jotain pientä juttuu miesten kans,en mie vakavaa vielä haluukkaan.Tunnen miekii itteni aika oudoksi ja niinhä mie oonkin...viihdyn oikeestaan yksin..chattailen paljon yhdellä deittisivustolla,hyvää ajankulua...suosittelen;)

    • 11

      Huoh - joulusta selvittiin.

      Ompas minulla monta kohtalotovereita. Varsinkin meillä naisilla tuntuu olevan aika samantapaisia mietteitä asiasta...

      Mutta mielestäni kukaan ei voi arvostella ja kritisoida toisen tunteita.
      Se on ihan sama asia, kun mielipiteiden arvostelu. Jos joku sanoo, että ei tykkää banaanin mausta, niin se on hänen mieltymyksensä ja hänen oma kantansa asiaan, ei sitä kukaan voi mennä sanomaan hänelle, että idiootti - miten niin et tykkää banaanista - olet väärässä - opettele tykkäämään...
      ---- ymmärrätte varmaan vertauskuvani

      Moni maailman tähtikin mm edesmennyt Michael Jackson on moneen otteeseen kirjoittanut / sanonut olevansa yksinäinen.
      No ei minun ja tämän poptähden elämää voi ehkä verrata muutenkaan :-) mutta se että käy töissä (mukavassakin työpaikassa), on muutama harrastus ja tapaampa joskus jonkun kaverinkin, poista yksinäisyyden tunnetta (ajoittaista).
      Uskon että se on syvemmällä - kun vaan ei ole sitä yhtäkään OIKEASTI läheistä ihmistä. Suomeksi siis rakastettua!

      Mutta sitä odotellessa...

      Onneksi seuraavaan jouluun on koko vuosi aikaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1915
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1700
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      78
      1573
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1432
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      311
      1369
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1202
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1019
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      1007
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      906
    Aihe