Battlestar Galactica (2003-2010)

Scifisti1977

Moniko on seurannut tätä uutta Battlestar Galacticaa? Itse nähnyt sarjan joku aika sitten kokonaan, mutta vasta tänään sain hommattua lopulta DVD-boksit kaikki. Ainoastaan se viimeinen The Plan -elokuva puuttuu. Aloitin taas katselemaan alusta ja aikasta realistisen oloista scifiähän tämä.

Verrattuna moneen muuhun scifisarjaan, tämä ei ole ollut suosikkieni joukossa, mutta ei missään nimessä inhokkienkaan. Onhan tämä ihan kelpo scifiä ja ajattelinkin tässä pitää kunnon Galactica maratoonin ja katsella koko sarjan läpi alusta loppuun. Minisarja ja pari jaksoa jo katseltuna. Huomenna jatkuu.

Kertokaa mielipiteitänne! Minusta ihan katseltava sarja kyllä!

17

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyyhis

      Uusi Galactica on hienostelematon ja hahmot eivät ole mitään kiiltokuvia, vrt Amiraali Adama, joka on elämää nähneen oloinen. Loppupään eräässäkin jaksossa arvoisa amiraali heiluu turpa täynnä baarissa, ja lopuksi baarin takapihalla yrjöää rinnuksilleen. Tehosteisiin on satsattu, ja taistelukohtauksiin on hyvin saatu intensiteettiä, välillä tulitus yltyy lähes Babylon 5:n mittasuhteisiin. Kaikkiaan hyvä sarja, juonta viedään kaikkien 4:n kauden läpi loppua kohti, ja varsinkin 4. kauden viimeiset jaksot ovat lähes pakko katsoa putkeen.

    • Scifisti1977

      Nyt katsonut neljännen kauden puoleen väliin ja on tää kyllä aika hyvä sarja! Minusta silti parhaimmat jaksot olivat 2. kauden puolivälissä alkaneet Pegasus-jaksot ja Razor -elokuva! Aivan parasta!

      Nyt sitten pitäis katsella 4.kausi loppuun ja sit se The Plan -elokuva. Kaikki löytyy nyt DVD-hyllystä. Kiva katsella!

    • Scifisti1977

      Nyt on sarja katseltu ja viety vaihtoon divariin! Hieman petyin tuohon The Plan -elokuvaan. Sehän oli käytännössä vaan kasa kohtauksia koko 4 -vuotisen ajan eri vaiheista ja elokuva sitten antoi hieman lisätietoa mitä ennen tai jälkeen sarjassa koettuja tapahtumia tapahtui. Elokuvassa ei itsessään ollut mitään sen kummallisempaa juonta. En kyllä suosittele katsomaan ellei ole sarjaa katsellut.

      Hieman innostuin sarjasta kun sitä katsoi, mutta siinä ei ollut mitään sellaista eeppistä loppua, vaikka ihan mielenkiintoinen lopputvisti olikin. Kyllähän se hyvä sarja oli, mutta silti ei sellaista eliittiä mitä esim Tähtiportti -sarjat jne. No mut kyllä sen katso silti!

    • hjkl

      Jooh galactica ei kyllä babylon5-sarjaa voita ainkaan juoneneheydessä, vaikka onki tehosteet vähän vanhanaikasia b5-sarjassa.
      JOtenki toi galactica alkoi loppua kohden vähän niinkuin sekoileen liikaa?
      Yksi asia, teksti alkuteksteissä lukee ihmien loi cylonit, ne kehittyi, ja nämä lihamutoset cylonit oli kehittyneempiä, niin kuka ne 13 siirtokunnan cylonit loi?
      ja miksi metallicylonit rupes kapinaan lihacyloneita vastaan.

      • Scifisti1977

        Mä käsitin sen jotenkin niin, että tuhansia vuosia sitten oli siellä 13.siirtokunnassa ihmissuku, jotka keksivät orgaanisen muistin siirron. Eli siis kun kroppa alkaa kuolemaan, niin tietoisuus voidaan ladata uuteen ruumiiseen. Sitten ne kai kehittivät nämä orgaaniset kropat joihin heidän tietoisuutensa ladattiin ja näin heistä tuli ihmiscyloneita. Mutta alunperin he olivat ihmisiä. En tiedä. Näin minä sen käsitin. Kuitenkin he pystyvät nyt elämään tuhansia vuosia kun heillä oli tämä muistinsiirtotekniikka. Ne viimeiset 5 olivat yli 2000 vuotta vanhoja.


    • sc-fi 8

      Sarjaa olen seurannut... mutta löysikö ne maapallon vai mitä viittauksia siihen on? Jos löysivät niin mitä tapahtui?

      • Scifisti1977

        Mä spoilaan sulle nyt sen sarjan loppuratkaisun.

        Eka ne löytää planeetan, jonne Starbuck heidät johdattaa...13.siirtokunnan ja he kutsuvat sitä Maaksi. Se on ydinsodan jäljiltä..täysin tuhottu. Siellä on asuneet nää ensimmäisten cylonien (viimeiset viisi) luojat jne.

        Sit ne lähtee sieltä pois ja lopulta päätyvät meidän Maapallolle (löytyy Afrikat, Australiat jne). Mutta tvisti on siinä, että he löytävät sen 150 000 vuotta sitten, jos lasketaan meidän ajanlaskua. Eli Galactica löysi meidän Maapallomme 150 000 vuotta sitten. Tänne ne sitten jäi mukana olevien ihmiscylonien kanssa asumaan. Laivaston laivat ohjattiin aurinkoon. Nykyihmiset ovat sitten näistä Galactican laivaston ihmisten sekä ihmiscylonien ja myös natiivi Maapallon asukkaiden (sellaisia alkukantaisia ihmisiä) jälkeläisiä.

        Sarjan lopussa sitten mentiin 150 000 vuotta eteenpäin ja tultiin New Yorkkiin.


    • cnuufr6

      Ketään muuta hämännyt että Nelonen juuri näytti toisen jakson siitä 4 tynkäkauden lopuista osista. Ilman mitään infoa asiasta.

      • Scifisti1977

    • rescorp

      Ei omassa 4 kauden seasonin DVD boksissa ole kuin 10 vai 11 osaa. Tilasin sen silloin heti kun tuli myyntiin....

      • Scifisti1977

        Varmaan johtuu siitä, että ne julkaisi 4.kauden ihan aluksi kahdessa osassa (sulla se eka osa). Nyt jos menet Anttilaan, siellä myydään 4.kautta, jossa on kaikki 20 jaksoa.


      • Scifisti1977

        Niin ja onhan tossa ollut jaksojen välillä aikaa. 4.Kauden ekat 10 jaksoa esitettiin siten, että 10. jakso tuli 13.6.2008 Amerikoissa. Sit seuraava jakso tulikin vasta 16.1.2009. Viimeinen 20.jakso esitettiin 20.3.2009. Eli ne julkaisi ton ekat 10 jaksoa näköjään omana boksina ja sit jälkimmäisen osan omanaan.

        Mut nyt kun aikaa on kulunut, niin 4.kauden täysi boksi on myynnissä. Eli kaikki 20 jaksoa yhdessä boksissa.


    • Londo:

      Neljännen kauden 10. ja 11. jakson välissä oli puolen vuoden esitystauko. Tuosta johtuen boksejakin on kolmenlaisia. Boksi jossa jaksot 1-10, boksi jossa jaksot 11-20 ja koko neljännen kauden boksi. Noita puolen kauden bokseja merkitään season 4.0 ja season 4.5.

      http://www.amazon.com/Battlestar-Galactica-Edward-James-Olmos/dp/B001HUWQEA/ref=sr_1_1?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1327435436&sr=1-1

      http://www.amazon.com/Battlestar-Galactica-Edward-James-Olmos/dp/B001HUWQEA/ref=sr_1_1?s=movies-tv&ie=UTF8&qid=1327435436&sr=1-1

    • clitt32

      Eikös se ollut se käsikirjoittajien lakko mikä sotki 4 seasonin.

    • hhfdsdf

      Eiks ne yhdessä jaksossa sanoneet että ihmiset lähti kobolilta n.reilu 2000vv sitten ja samaaan aikaan myös 13 siirtokunnan ihmiset lähti sinne ja 12 siirtokunnan ihmise meni caprialle , 13 siirtokunta tuhoutui n. 2000v sitten otamipommituksessa ja siellä oli centuroiten jäänteitä ja lurankoja jotka oli cyloneitten, niin kääntyikö metallicylonit lihacylneita vastaan vai miten? ihmisten luurankoja ei 13 siirtokunnasta löytynyt, vähän sekavaa on ...

    • 55465757987898786866

      Ihan hyvä sarja oli tämä uusi Galactica. Ainoa mikä rupesi jurppimaan, oli se kun Cylonit hyökkäsivät pelkurimaisesti viruksella ja rauhassa nukettivat ihmiset. Kaipasin enemmän alus vs alus taistelua.

    • loistava sarja

      Alkuperäinen sarja on loistava. 10/10.

      Spinoffit ovat myös ihan mielenkiintoisia mutta eivät yllä alkuperäisen sarjan tasolle esim. Caprica.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe