Mikä tekee Tuntemattomasta sotilaasta hyvän?

Ei ymmärrä..

Kertokaapa ihan omin sanoin että mikä Laineen Tuntemattomassa sotilaassa on niin hyvää että kaikki hehkuttaa sitä. Ihan omin sanoin, kun kuitenkin osaatte sen leffan ulkoa.
Omasta mielestäni elokuva on kohtuullisen paska. huonosti kuvattu ja näytelty.

16

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuntematonFan

      Minusta näyttelijät ovat niin parhaita. Ei oikein osaa muuten kuvailla kuin että se vaan on niin PARAS!

    • notsalgia

      Näyttelijöiden suoritus on huippulaatua, unohtamatta niitä iki-ihania sutkauksia, mitä he kertoilevat. Se on vaan niin nostalgiaa ja paras.

    • Kuvitettu kirja

      Ei se elokuvana niin kummoinen olekaan. Kuvitettu kirja, kuten monet muutkin Laineen ohjaukset. Näyttelijät ovat päteviä tyyppejä mutta aivan liian vanhoja esittämään varusmieskomppanian miehiä. Mollbergilla on sitten päinvastainen ongelma.

      Alkuperäisteos vaan on niin omaperäinen ja hyvä, että se jaksaa kantaa vaikka toteutuksessa ei uutta olekaan. Kohtaukset ovat automaattisesti klassikkoja, mutta se on Linnan ansiota eikä Laineen.

    • näin se on..

      Se tekee elokuvasta niin hyvän, että sitä tuputetaan kansalle joka saakelin itsänäisyyspäivä, ja jo lapsesta opetetaan että siitä elokuvasta täytyy pitää eikä sanoa mitään negatiivista. Sitten kun on ikää karttunut, niin siihen on niin aivopesty että sitä pitää hyvänä, ja jatkaa saman propagandan tuputtamista eteenpäin.

    • äänestäjä 2012

      Minusta tuntematon on tehty ja toteutettu hienosti. Jos ja kun ajattelee että Edvin Laine ei itse ollut sodassa on päästy lähes täydellisyyteen. Tuon ajan sota on toteutettu mahdollisimman hyvin Espoon lähimetsissä. Me nuoremmat sukupolvet valitettavasti emme kykene ymmärtämään menneiden sukupolviemme aikoja.

    • ewfdsa

      Sinä et varmaan oo sitten suomalainen ollenkaan.

    • Kulttifilmi

      Huomasin juuri tuntematonta katsoessani (Laineen), että kohtauksessa, jossa yksinäinen tankki, neukkujen hyökätessä -on saksalainen Panzher IV.
      Hiukan menty siitä mistä aita matalin.
      Toki suomalaisetkin otti viholliselta tankkeja omaan käyttöön, mutta olisivat nyt käyttäneet vaikka T-28:a.

    • tunnettu sotilas

      Laineen Tuntematon ei ole millään muotoa viiden tähden elokuva, vaikka Hesarin arvostelija 6.12.2012 noin pisteytti. Minusta filmi on tavanomaista 50-luvun sujuvaa rutiinituotantoa, jonka pelastaa koskettava juoni. Kolme tähteä. Tuon ajan näyttelijät olivat epäilemättä parempia kuin nykyiset mumisijat.

      Muuten, Panzer eikä Panzher.

      • Drink

        Ei siin ees näy tissei.


    • outolintu*

      "Lähtee mies, lähtee nainen.
      Vaan ei lähde Edvin Laine"
      Runoili Tarmo Manni

      Laine joka ei ollut rintamalla vaan Tampereella sodan ajan, joten ei saanut elokuvaan sitä viimeistä silausta. Muuten elokuva on niitä parhaimpia sotakuvia joita olen nähnyt.
      Näyttelijät oli sen ajan parhaimmistoa.

    • unkown soldier

      Katsoin viikonloppuna Molbergin Tuntemattoman. Laineen Tuntemattoman useaan kertaan nähneenä pitää todeta, että Molberg oli hieman oikonut juonessa, eli läheskään kaikkea ei esitetty. Kuitenkin Molberg oli saanut sen sodan tunteen ja kauhun sekä kurjuuden paremmin esille, liekö Laine sitten kaunistellut niitä ikäviä tosiasioita. Olen nähnyt pari kertaa Molbergin version ja nyt vasta katsoin sen ihan ajatuksella. En ole jatkosodan asiantuntija, mutta elokuvien puutteellisesta ajankerronnasta voisin olettaa, että molemmat elokuvat päättyvät kesän 1944 suurhyökkäykseen, jonka Molberg oli kuvannut kattavasti. Alkaako kerronta vuodesta -40 vai -41?

      • Elokuva-arkistoija

        Laineen versio alkaa kesän 1941 liikekannallepanosta juuri ennen jatkosotaa, eikä tässä versiossa näytetä varusmiesten aikaisempaa koulutusta. Sitäkin on täytynyt olla, koska jotkut ovat jo päässeet alikersanteiksi asti.

        Mollbergin miehet näköjään astuvat palvelukseen ja rokotetaan keväällä 1940. Seinällä on jo talvisodan kaatuneiden lista, ja ikkunasta näkyy sula maa. Hietanen kuitenkin ehtii jo ennen ohran kypsymistä korpraaliksi. Koulutus jatkuu talvella 1940-41 ja seuraavana kesänä alkaa sota. Mollberg käyttää tähän kirjasta puuttuvaan valmisteluun toistakymmentä minuuttia.


    • Seitsemäs Trailer

      Se on pioneerityötä. Jatkosodan jatkosota.

    • reimondo

      olet ehkä sen verran nuori, ettet ymmärrä mistä on kysymys. Itse kuulun siihen sukupolveen joka on tavannut sukulaisia ja duuni kavereita, jotka ovat olleet sodassa. Suomella oli kova paikka tuolloin säilyttää itsenäisyys. Jos olisimme menettäneet itsenäisyytemme, olisi sinunkin elämä aivan erinlaista. Historia olisi
      kirjoitettu toisin.

    • Leo45

      Tuntematon sotilas on nyt vain ainoa elokuva, joka on sen verran todenmukainen ja kertoo tavallisen mosurin tarinaa politiikkaan sekaantumatta.
      Panssarivaunuista sen verran että elokuva ei saanut puolustusvoimilta tukea, joten ei myöskään oikeanlaista panssaria. Rajavartiolaitos avusti minkä pystyi, mutta kasarmikomediat veivät Tuntemattomalta Puolustusvoimien tuen.
      Tissien puutteessa oleville voin kertoa, että filmissä oli Aänislinna-kohtaus, jossa upseereita oli kylvettämässä yläosattomat lotat. Kohtaus on vain poistettu virallisista versioista.
      Molberin versio on kyllä kuvauksellisesti parempi. Osin paremman kuvaustekniikan ja lavastuksen ansiosta, mutta äänitys on pahemman kerran pielellä. Puolet sanoista täytyy arvata tai muistella mitä kirjassa luki. En sanottavammin nauttinut elokuvan katsomisesta.
      Toisin on vanhemman elokuvan kanssa, joskin olen nähnyt sen ensin ja alkuperäinenhän on aina se Oikea.

    • Janne.

      No ei tuntematon sotilas ole koskaan ollutkaan tylsä pelkkä räiskintä elokuva kuten ovat monet muut sellaiset. Tuntemattomassa jaksaa koko ajan pysyä mukana, aina on jokin kohtaus mitä odottaa tuleman. Kyllä se on hyvin tehty ja ei se tylsä ole.

      Suomen 3 parasta sotaleffaa ovat kummatkin tuntemattomat sotilaan talvisota. Siinä ne !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe