4-vuotiaan lapsen valtavat nielurisat

huolestunut mammukka

onko muilla kokemusta tästä? olemme käyttäneet poikaamme kuluneen vuoden aikana 4 kertaa terveyskeskuksessa, korvatulehdusten ja kurkkukipujen vuoksi. Joka kerta olemme olleet huolissamme pojan kurkusta jossa nielurisat ovat alkaneet kasvamaan mielivaltaisesti, ensin vasemmalta puolelta sitten oikealta. lääkärit ovat sanoneet että normaalia on, kun on nuhaa yms. turvottelee. Mutta kun ne ovat vajaassa vuodessa kasvaneet aivan valtaviksi ja poika kuorsaa joka yö niin että kaikki valvomme. Tämäki normaaliakun jos on vaikka nuhaa.. jep jep..
Nielurisat eivät ole sillätavalla normaalinnäköisesti turvoksissa, vaan ikäänkuin olisi alkuun ollut pieni erillinen pallo joka kiinni sileässä nielurisassa, tästä lähtenyt kasvamaan ja oli jo kitapurjeessa kiinni 3 vikoa sitten. myös toiselle puolelle muodostunut samanlainen pahkura joka myös hyvin liki kitapurjetta. MUTTA, eilen kun katsoin kurkkuun ihan uteliaisuuttani, oli vasemmanpuolen pallo jo työntänyt kitapurjeen taakseen ja ovat jo lähes kasvaneet kiinni toisiinsa toisenpuolen pahkuran kanssa!!!??? tämäkö normaalia? tälleenkö ilmenee ylisuuret nielurisat??? kiva jos joku vastaisi!
varasin nyt yksityiselle pojalle ajan, en uskalla enää arvuutella tk ssa, koska kurkkuhan on menossa kovaa vauhtia umpeen!! lieneen turha mainita, että ärsytys yskää ja huonoa yömistä ollut asian tiimoilta.. sekin kuulema normaalia...

2

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurkkumiina

      Hyvä, kun otit tuon ajan. Minusta kannattais varata leikkuu, niin jää nuo turhat oireilut pois.

    • Väärin hoitanut

      Ei se mitään normaalia ole. Immuunisysteemi on liian heikko, jokin ruoka tai asia ympäristössä aiheuttaa jatkuvan tulehduksen kehossa. Ja nimenomaan nielussa. Siihen pitääkin suhtautua vakavasti.

      Yksityinen voi lähettää nielurisojen poistoon, mutta se ei poista ongelman aiheuttajaa. Risat ovat tarpeellisia myöhemminkin elämässä, etsikää se syy, ei oiretta. Muuten sama syy jatkaa tulehdusta toisaalla kudoksissa, kun risoja ei enää ole, ja seuraavana voi olla kuulo/näkö/ihottuma tms ongelmat.

      Jokin aiheuttaa tulehdusta, jotakin on siis muutettava.
      Puhun kokemuksesta! Ihan liian paljosta kokemuksesta!

      Kannattaa kokeilla poistaa ruuasta homogenoidut ja pästöroidut maitotuotteet viikoksi pariksi. Ihan täydellisesti. Syödä vaikka kauppahallista kalaa, lihaa, munia ja juureksia oliiviöljyn kera. Suolalla ja pippurilla. Mahdollisimman yksinkertaisesti, ettei ole mitään ylimääräistä mistä voisi tulehdusreaktion saada. Myös viljojen täydellistä poisjättöä voi kokeilla viikoksi pariksi.

      Jollekin ruoka-aineryhmälle voi olla reaktio, joka ylläpitää tulehdusta. Sen saa parhaiten selville sitkeästi kokeilemalla, ja parempi selvittää nyt kuin antaa lapsen selvittää itse 10 vuotta myöhemmin netistä.

      Stressitaso ympäristössä voi olla liikaa lapselle, tai jokin rokoitus on voinut olla liian vahva ja aloittaa tulehdusreaktion. Rokote-epäilyä voi hoitaa isoin vitamiinilisin.

      Loma auringonpaisteessa suolaisen merialueen rannalla voi palauttaa immuniteettia kummasti. Siksi aikuisekin sinne menevät, että keho saa lisää virtaa. Samalla muuttuu päivittäinen ruoka valtavasti. Auringonvalo antaa vitamiineja ihon kautta.

      Jaksakaa etsiä ja kokeilla, pelkkä leikkaus siirtää reaktion kehossa toisaalle, ellei sen aiheuttajaa nyt löydetä, ja seuraava tulehdus voi olla vaikeampi ja hankalampi hoitaa. Ei tulehtunutta haavaa sormessakaan hoideta poistamalla sormi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe