Timo Rautiainen

rekkamies

Timo Rautiainen, suuresti kunnioittamani muusikko ja suoraselkäinen suomalainen mies, on siviilipalvelusmies. Tämä tietysti nostaa entisestään hänen arvoaan.

Timo on suomalaisten tuntojen tulkki ja esikuva monella tavalla. Terveisiä juhannuskiireiselle metallistille!

7

1395

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilkunnussija

      Mitenkään Rautiaista tai sivareita vähättelemättä, millä tavoin sivarius nostaa Rautiaisen arvoa? Eikö totaalikieltäytyminen, vapautuksen saaminen tai armeijan käyminen sitten nostaisi? Käsittääkseni Rautiaisen bändissä on jossain vaiheessa soittanut ja biisejäkin tehnyt armeijan kantahenkilökuntaan lukeutunut kaveri. Laskeeko tämä Niskalaukauksen arvoa?

      Jos itse ryhtyisin arvottamaan Rautiaista (mikä toisaalta on sallittua, koska Rautiainen itsekin arvottaa musiikissaan ihmisiä), niin ehkä ennemminkin nostaisin esille hänen toimintansa erityisopettajana. Tämä nyt oli vain henkilökohtainen mielipiteeni, jolla ei ole millään muotoa tarkoitus sylkeä kommenttisi päälle. Olisin vain kiinnostunut lisäperusteluista. Tarkoitatko kenties arvonnousulla sitä, että hän kieltäytyy aseista joka tuntuisi ainoalta loogiselta selitykseltä "rispektille"?

      • rekkamies

        No sen takia nostin erityisesti Rautiaisen sivariuden esiin, koska hän käsittelee useissa kappaleissaan suomalaisuutta ja isänmaallisuutta. Nämä ovat teemoja, joihin Suomessa on perinteisesti kytkeytynyt jopa kiihkomilitaristinen mentaliteetti. Tässä mielessä kyseessä on siis piristävä poikkeus.


      • Sivarimetallisti82
        rekkamies kirjoitti:

        No sen takia nostin erityisesti Rautiaisen sivariuden esiin, koska hän käsittelee useissa kappaleissaan suomalaisuutta ja isänmaallisuutta. Nämä ovat teemoja, joihin Suomessa on perinteisesti kytkeytynyt jopa kiihkomilitaristinen mentaliteetti. Tässä mielessä kyseessä on siis piristävä poikkeus.

        Timo Rautiainen on todella hyvä laulaja, sekä uskomattoman hyvä tyyppi myös muutenkin. Varsinkin biisien sanoitukset ovat todella hyviä ja niissä lauletaan yleensä surullisista tosiasioista. Aina kun kuuntelen trio niskalaukausta niin biisien tekstit laittaa väkisinkin miettimään maailman kauheutta, kovin moni metallibändi ei tee biisejä joissa lauletaan jostain vastaavasta. Timo on todellakin siis sivari, ja siinä nähdään että kaikki eivät todellakaan käy armeijaa. Nämä armeijakiihkoilijat eivät varmaan pysty kuuntelemaan trio niskalaukausta sen vuoksi koska bändissä on kaksi sivaria, vaikka kuinka diggaisivat bändistä. Tai sitten eivät vaan uskalla myöntää sitä että he todella diggaavat bändiä. Tässä nähdään se että kaikkien ei todellakaan ole pakko käydä armeijaa jos ei sitä halua.


      • Cuthalu

        Rautiainen on kyllä hyvä mies eikä ole minulle mikään yllätys että hän on sivari. Käsittelee sentään erittäin paljon lauluissaan yhteiskunnan ja maailman paskamaisuutta. Ei voi muuta kuin yhtyä Surupuku -kappaleen sanoihin!


      • 0okkkey

    • TIESIN

      yllätys yllätys näinhän ne biisit syntyy kuten nsuomi 100 vuotta (ei arvosta yhtään sotaveteraaneja Jne.)VITTU MUUTAIS POIS KUN SUOMESSA ON PAHA OLLA!

      • "Tom of Finland" eli Touko Laaksonen - eikö hän ollut sotaveteraani, sotilasarvoltaan jopa luutnantti? ei se sulle tietenkään kelpaa kun oli homoseksuaali. Sekin väite joskus erään tuntemani evp-majurin suusta: "Ei armeijassa tai sodassa ole ollut yhtään homoseksuaalia"! Ei tiennyt herra majur mistä puhuu!

        En voi ymmärtää miten 100-vuotias Suomi tulisi liittyä sotaveteraaneihin tai sotaan tai johonkin hiton militarismiin. On myöskin käsittämätöntä, että itsenäisyyspäivänäkin nostetaan aina viime sodat keskusteluihin. Ihan kuin ei ole mistään muusta saisi puhua. Ymmärtäisin sen paremmin, mikäli itsenäissyspäivänä otettaisi keskusteluun tätä maata puolustaneet saksalaiset sotilaat eikä oltaisi aina omahyväisiä paskiaisia ihan kuin Suomessa olisi ollut koskaan ulkopuolista apua. Ilman saksalaisten varustehuoltoa ja muuta apua Suomi oltaisi todellakin miehitetty. Niin ovat monet sotaveteraanit minulle kertoneet, että Suomi oltaisi lyöty ilman Saksaa varsin monessa taistelussa. Monet sotaveteraanitkaan eivät olleet sentään omahyväisiä paskiaisia, mutta liekö heidän jälkeläisensä jotka tahtovat luoda mielikuvaa että meille riittää Suomen Puolustusvoimat, HAH! Reserviläiset juovat kaljaa ja syövät roskaruokaa istumalla toimistojakkaroilla. Silloin "kuntoiltiin" jokapäivä ja viljeltiin maata. Puolustettiin siis omia maita ja elinkeinoa. Nyt niitäkään ei ole joten miksi joku tarttuisi aseeseen sodan syttyessä vain jonkun "perinneajatuksen" vuoksi?! Kuolee silti kuitenkin vaikka tarttuisi. Silloin varsinkin, kun sellainen aseellinen on suurempi uhka kuin aseeton!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe